- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem, korábban is linkeltem hogy az első K6-2 200MHz- es, vagy hibásan írja a cpuworld ?
Voodoo2- höz már anno is az L2 cache- el ellátott procikat ajánlották, tehát legalább Slot1 P2, esetleg még a K6-III+ ami még kihajt egy single V2- őt. SLI esetén pedig még 750/930/1000MHz esetén is skálázódik Copperrel. Tehát nem csodálom hogy a sima K6-2 mellett nem megfelelő az eredmény, nem odavaló a V2. Egyébként nálam a 233@262 MMX mellett először V2 volt, de avval is csak vánszorgott, inkább V1- et tettem oda, avval elfogadható. Még megkockáztatom hogy egy 550- es K6-2 egy jófajta SS7 lapban esetleg már elfogadható eredményeket hozna single V2- vel - lehet valamikor kipróbálom.
-
Hasonlót :
"az elso k6-2, gyk egy mmx szintje"
Ebből én az első K6-2- re kerestem rá, ami 200MHz- es, amiatt ragoztam tovább. Értem hogy Neked nem jön be, nekem tetszik hogy az S7- et továbbvitték SS7 vonalra. Csak kicsit próbáltam védeni a platformot, többször írtál róla eléggé negatív véleményt. Lényegében én is hangoztattam, hogy nyilván egy BX mindenben jobb, de attól még dönthet bárki úgy hogy kipróbálja az SS7- et (persze szívás lehet vele).SS7- hez van a legtöbbféle procim, lassan folytatom a tesztelésüket, de még mindíg van hátra kitérő project.
-
Az első K6-2 200MHz- es volt, ha jól kerestem ki. Clock to clock biztosan elmarad a P1MMX- től, de saccra (nem teszteltem ki célirányosan) 300MHz környékén már eléri vagy meghaladja a P1- et. Bár látom az összefoglalóban levő tesztből hogy a legtöbb versenyszámban a K6-2 jobbnak néz ki, Quakeben viszont relatíve az MMX jobb. Azonban hosszú időn keresztül a 400/450/500- as K6-2- ők elárasztották a piacot, azokkal már nincs verseny...
-
envagyok
veterán
Igazából a 286-386-486 rendszereknek nem építek házat mert már így is hegyekben áll, el vannak téve félgépként, és csak tesztasztalra rakva szoktam néha zenélgetésre használni passzív proci hűtéssel, többségében CF kártyával indítva. Úgyhogy házszellőzésre nins szükség.
És tök jó lenne akkor ha a táp se zúgna, mert pl a zenehallgatásba nem fér bele semmilyen zúgás.
-12,-5,0,+3.3,+5,+12 Szerintem nem olyan nehéz ezt 1-2 amperes terhelésre némán megcsinálni.
Az a rohadt AT táp meg úgy zúg, hogy 20 méterről hallani. Nem csapágyas, nem zörög, csak hangos.
ATX-re van paneltápom már szerencsére, de lehet ott is meg lennék lőve a negatív feszültségekkel, lehet nem is menne, még nem próbáltam.
Ha valakinek van rendesen működő goldmemory, átdobhatná nekem.
Én így szoktam használni az AT-s rendszereket: -
-
arn
félisten
ok, talaltam ra infot
ugy latszik ez regebbi stepping.
580 - Chomper
58C - CXT
Also CXT interprets multiplier 2.0 as 6.0.
To distinguish between Chomper and Chomper-XT processors read the code on the edge of the ceramic:
26050 is a Chomper core processor,
26351 is a Chomper-XT core processor. -
Lehet akkor, hogy a személyes HDD történetem negatív élményeiben közre játszik a sok használt winyó vétele. Talán ha az elmúlt 25 évben kettőnél többet vettem volna újan, nem rázna ki a hideg tőlük.
Az összesből a Maxtorokat gyűlöltem leginkább, legalább 4 ment nálam tönkre a mostani kedvenc retrós korszakom alatt ('99 és 2005 között).
Kitörölhetetlen emlék az is, mikor a nagy filmcserélős, HDD cipelgetős korszakban, mikor 650-700 MB volt egy film (1 cd-re kiírható legyen), volt olyan, hogy az 1 MB/s-es írási/másolási sebességet se érte el némelyik halódó winyóm.Mondjuk így most visszagondolva már inkább vicces, de akkor nem volt az.
-
200- as Samu SATA pusztult régebben, sok cuccot, amit vitt, azóta sem tudtam megtalálni. Poén hogy akkoriban már menteni szoktam rendszeresen optikára, de arról még nem szedtem le, mondván hogy új, csaknem hibásodik meg, aztán hirtelen már nem látta a gép.
A készülő új gépemben nekem is már csak SSD lesz.
-
batyuska100
senior tag
-
A sebessége tényleg annyi, amit a tesztjeim hoztak. Persze nyilván nem korhű, melynek Te a híve vagy. Én meg kedvelem ha a korhű cucc, nem korhű aberrációkra is alakítható
. Asszem meg is nézem hogy mit megy az eszme DOS alatt UDMA driver nélkül (még a BE6- ban, nem vettem le, jelenleg is az van a tesztállomáson).
-
Logikus, a DOS is kezeli akkor, mivel tökmindegy hogy BIOS, DOS vagy direct címzés, mindegyik alapján elérhető az összes aktuális szektor.
Mivel én BE6- ban próbáltam ki, ott nem oszt-szoroz hogy 32G- ás kártya van benne, 128GB- ig kezeli a HDD- ket, ráböktem az autodetectre, aztán megy is vele rendesen. -
Tothg86
tag
VIA VT82887
Egy az egyben olyan, mint Snake kolléga írásában
Meg is fogom én is próbálni... -
Madara-san
aktív tag
Valóban igazad van. Elégedett is vagyok ezzel a géppel így, egészen jól futnak rajta a Glide játékok.
És már eszembe is jutott, mi legyen a következő projekt. "Valami", ami képes futtatni a Max Payne 1-et 1600x1200-ben full AA-val 60 FPS-el. Gondolom a Tua 1400S + Ti200 kevés lenne ehhez, esetleg egy Athlon XP Palomino 1900+ és Ti4800SE?
Vagy inkább P4 3.2 + FX5900 Ultra, esetleg Barton-M + 9800XT?
Igazából a felesleges körök lefutásának elkerülése érdekében kérdezem mindezt, hátha valaki benchmarkolta már.
-
KROK640
nagyúr
A GSben 512-re emlékszem., még fel is voltam háborodva, hogy az még majdnem winyónak is jó lenne.
De ahogy te is írod sok olyan játék jelent meg akkoriban aminek a csúcsgép sem volt elég. De nem csodas, amilyen gyorsan avultak a konfigok, ezek a problémák fél vagy egy év múlva kb meg is oldódtak.
(Az Intertstate 82 alá is alig bírtam olyan gépet rakni h rendesen menjen). -
KROK640
nagyúr
Persze, hogy nem volt senkinek se 512RAMja. Ez az AJÁNLOTT volt, a minimum 64MB. Én vettem a gépet 64MB RAMmal, de a kiadvány szerkesztés miatt javasolták 128-al, és a sulis gépek (nyomda, kiadvány szerkesztés, igényes hely volt) 400MHz-es Celeronok voltak 128MB RAMmal.
Egy akkori gamestarból kinézve a gépigény (ha nagyon muszáj megpróbálom előkeresni, de pár nap múlvára tudom leghamarabb, ha megtalálom egyáltalán, mert az az újság most tuti nem itt van). Fel is háborodtunk, hogy ennyi RAMja senkienk sincs.
Árpi barátomnak volt 2000 tavaszán 733MHZ-es CPUja 256MB RAM társaságában, de Árpi mindig mindenkihez képest torony magasan vezetett akkoriban (ma már "csak" egy ASUS ROG Z370; Core I7-8700K; 32GB DDR4 RAM; GeForce GTX 1080 Ti 11GB; 10TB HDD gépet hajt, szal ő sem a régi már ...
).
1999 június 5 lett véve a gépem, akkor 366-os Celeron (Via Apollo alaplappal) 64MB RAM-mal, és S3 Trio 4MB VGA, meg 3.2GB HDDvel. A Celeron később 458-on jól ment, de 550-en is bejött... Persze akkor már 192MB RAM volt mellette, és emlékszem, hogy 2001 kora tavaszán (mikor felhúztam addig) milyen elégedett voltam vele, bár már akkor egy bizonyos szép szőke lány mosolya legalább annyira lekötött, minthogy milyen gépem is van.
-
hege8888
aktív tag
815E-s chipset, 2000-es gép, Deskpro EN ezekhez azért még bőven adtak 98as drivereket..
De valahogy nem áll össze..
Már volt hang, megtaláltam a megfelelő videodrivert, erre a DirectX9 felrakása után nem jön ki mégwindows startnál se a hang, pedig Winamp szépen megy.. -
envagyok
veterán
Végre lesz időm játszani velük
Az volt a terv, havi 1 gép építésre és az év legjobb játékainak kijátszására.
Ahhoz képest nincs időm játszani.Sok gép megvan mondjuk: 1996, 1998,1999,2002, 2003,2004-2005 oda sli mellé kell egy cf, 2006 szintén, 2007-2008.
Amihez van cucc, de nincs összerakva:
97,2000,2001,2009,2010
Meg ha lenne is kevés lenne 1 hónap.
Plusz ahogy telik az idő, építem majd az aktuális 10 éves gépet. -
A későbbi driverekkel sem könnyű. Szűk a stabilitási kör, mégszűkebb ami ebből gyors is. Via esetén még megoldható a működés korabeli meghajtókkal, Ati/NV kártyákkal is, csak esetleg lassúbb lesz. ALi- hoz kell az újabb driver, mert amúgy kidob a tesztből/fagy/kékhalál. És a lap-revizióktól is függ a stabilitás.
BX természetesen jobb, clock to clock mindenképp. A @617- es K6-III+ azonban már megközelíti az 500- as Katmait, @550- en meg elhúz az intel. A 300@450- es Cerkát gondolom beéri a @617 K6-III+. Ezt majd még megnézem valamikor megint, régebben instabil volt a CerkaSztár, ahogy korábban is említettem. A BX előnyben van memória téren is, több ramot is visz, kesselési problémák nélkül. Voodoo3- al meg DOS alatt (2D) a leggyorsabb.(#71425) flymi : szabálytalan, oda kell írni hogy ingyen kéred, vagy privát..., rendes srác, biztosan ingyen is odaadja a lapot
, ha nem kell neki
#71427 : valami 8.4- est
használtam legutóbb a HD3850AGP- hez, de úgy nézem nem írta ki a főverziót (asszem ez a hozzáadott CD- ről van). -
-
ityam
őstag
VGA museumon és máshol is a sima 400 ak azok "REV A"-sok. Ez a képek alapján "REV B".
Wikin írják hogy: "G400 is the first Matrox board compatible with AGP 4X. Most (REV. A) G400 boards actually only support 2X mode, but there are later revisions (REV. B), that are fully 4X compliant and run at the higher speed if the motherboard is capable as well. " Szóval ez valszeg egy újabb példányú sima G400. Viszont jó jel hogy a MAXok is REV B-sek. Szóval van elvileg potenciál benne. -
Bile Demon
őstag
Megpróbálom, egy régebbi BIOS-al is.
gban:
Nem nagyon vannak processzorbeállítások. Mindent értek azt hiszem, amit nem értek, azok az ABIT-os "GAME ACCELERATOR" cuccok. CPC (talán ez lenne a 1T CR?), TRD TWR mittom mik, de ezek valahogy a memória kezeléssel vagy a CPU-NB kapcsolattal vannak összefüggésben.
EIST, C state stb. ilyenek nincsenek a BIOS-ban.Egy 14x-15x szorzós 3.0GHz Prescottom is van, az simán ment 3GHz-n, terhelve és idle is tartotta ebben a lapban.
Másik S478 lapom csak egy másik IC7 van, elcsomagolva valahol.FF23: Engem nem az EIST hiánya zavar. Szimplán azt szeretném, hogy a gyári 3400MHz-n menjen.
-
Lord Myn
senior tag
Milyen felbontásban nem volt túl gyors? Én is 2070-en játszottam még végig, de azért 75-90 fps megvolt mindenhol FHD-ban, max. grafikán. (3070-en 110-140, de itt már érezhető néhol a proci limit).
Nekem egyébként bejött a remake, az eredeti az sokáig játéketalon volt számomra a 2000-es évek elején, de azért tegyük hozzá, az a játék mechanika ma már nem működne, frusztrálóan nehéz volt néha...
-
envagyok
veterán
Olvasgattam, azért 330 körül mennie kellene. [link]
De kinti oldalakon megy többet is.
SLI konfigot nehéz Intel chipsettel összehozni :)
De itt valami hülye nforce specifikus hülyeség lehet, mert olyan nincs a világon hogy 299fsb-nél win is betölt, hibátlanul megy, 300-nál meg a bios se jön be
A vicc, hogy eddig qx6850 volt a gépben, az alapból 333fsb-vel megy hibátlanul ebben a lapban, csak korhűsíteni akartam 2006 végi pc-re, ezért lett a qx6700., meg a 8800ultrák helyett 8800gtx. -
Madara-san
aktív tag
Hát igen, a G400 MAX sokkal jobb kártya. Ez sajnos csak 64 bites memóriabusszal rendelkezik.
ityam: Én is csak Mac Pro gépekbe építettem már PC-s kártyákat, melyek hibátlanul működtek és működnek is azóta. Az egyetlen trükkös dolog a speckó tápcsatlakozó beszerzése volt. Valóban, a ROM miatt nincs képe boot alatt csak ha már az OS betöltötte a kernel extensiont hozzá.
Viszont, PC-ben sose próbáltam "Mac edition" kártyát. Elvileg működhet, VBIOS flash után. Mindenesetre, ilyen tápkábel kell hozzá. Valóban szép ez a Mac Pro, bár nekem a régi beige-k a kedvenceim. -
No most nézem, a SlotA konfigon volt 2000- el mérésem, de mondjuk default 16 biten, nem pedig 32- őn.
Asus K7M alaplap
Athlon 800MHz Pluto CPU
1x256MB+2x128MB SDRAM 133MHz CL3@100MHz CL2
Radeon 9800 Lite
SB Live SB0060 + GravisClassic hangkártyák
Micronet RTL8139D hálókártya
MaxtorDX540 20GB + Samsung SV0844D 8.4GB vinyók
LG GCE8523B CDRW
1.44 FDD
Codegen 6039L-G8 SP ATX ház + 350W FSP táp
Win98SE és DOS6.22 oprendszerek -
-
-
-
Konkrétan mire gondolsz ? Én arra céloztam hogy Nálad az Asus AGP-V7700 TVR 32M AGP többet megy 1000- es P-III mellett, mint nálam a Ti4200.
(#70753) batyuska100 : hát ez az...nemrég a Ti4200- at pedig 2k- ért vettem...
szerk : az ilyen szintű gépekre én inkább Win98SE- t teszek, XP- vel nagyon lassú -
-
-
-
envagyok
veterán
Én azért gondoltam az 1 gép/évre (sli/cf-ig) mert azokban még viszonylag könnyen lehet korhűség szerint csereberélni videókártyát hangkártyát, esetleg procit.
Pl 99-es pc-be a 700-as coppert kicserélem katmaira, a gf 256 sdr karit tnt2u-ra, maradhat minden más, de abba berakhatom a fury maxxot is. -
envagyok
veterán
Az a baj, mindkettőt szeretném használni, de éven belül nem akarok plusz gépet építeni.
V2 SLI-t a technológiai érdekessége miatt, TNT-t meg, mert volt (bár tnt2 rémlik)
Valamelyik TNT2 ultrám is bedobnám egy gépbe, mint legerősebb dx6-ost, vagy a rage fury maxx-ot, de arra még egy gépet összerakni
Ez a 98-99 időszak olyan zsúfolt volt.
Lehet a végén mégis beállítok egy slot-A-t Athlon-700+ASUS lap és TNT2 ultra. -
Ja, rosszul fogalmaztam, a chipset korlátoz. VX, TX -->64MB.
(#70332) envagyok : a FastVoodoo2 3.5- öt tedd fel, 98 alatt tapasztalataim szerint az a legjobb, valamint az infoja is annak írja ki rendesen az SLI duplázott memóriáját, és bench/gamek alatt a leggyorsabb. A fentebb is linkelt képmentésemen látszik a System info ablakban a jó kiírás. A GL driver a régi SeriousSam telepítőlemezén van, felteszi a D3D drivert is (neve megtévesztő lehet), ami kell a 3DMark- nak, de az inkább XP alá javasolt
#70335 : 98 alatt ha jól van fent a megfelelő driver, kiválasztható a Voodoo2, a fent említett 3.5- össel felmegy a szükséges D3D/Glide/OGL API- k mindegyike(#70334) gban : 64MB- ot cacheli a VX/TX is ha a lapon 512MB cache van, a HX meg nem is emlékszem mennyit, de az mégtöbbet, tuti.
-
-
envagyok
veterán
Sajnos a házban nincs pecsét, igaz a lapot nem szedtem ki.
A táp 98-as, ha jól tudom ezeket a házakat akkoriban táppal árulták.
Leadman lp-6100 táp van benne 250w (3.3v 10A, 5v 25A, 12v 10)
Szerintetek ez elég a p2-450+v2sli+tnt-re?
A tápon lévő adatlap alapján létezett 300 és 400 wattos is. -
envagyok
veterán
Bontatlan gép volt, cimkével lezárva, külföldről jött.
Kinyitva ASUS P2B, annak 1998.04 körüli a reviewe, CD 1998.03. havi gyártás, a hdd-t még nem néztem, a hercules terminator 128/3d glh videókártya kb 1998.04 jött ki. A kakukktojás a proci, SL2QC P2-300, ami egy 2000usd-s 1997-es klamath... a régi csúcs P2, valami beragadt készlet lehetett?Nekem ez a 98-as korszak az egyik kedvencem.
Ez volt a polygonok, textúrák hőskora, itt jött be a hsználható directx, a 3dfx is ekkor tündökölt, és nagyon jó játékok is voltak, pl Half-life, Unreal, Need For Speed III, Tom Clancy's rainbow six, Resident Evil 2, TR3
A V1-es és a Riva 128-as korszakban még nagyon esetlen grafika volt a játékokban. Itt meg a Half-Life-tól este néha megijedek. 3d grafika, 3d hang. -
envagyok
veterán
+1
Nekem egyetlen jónak tartott brand gépem van: Dell XPS 600
[link]
De az is átnézve újratelepítve pihen jó ideje. Abban a korban az Athlon jobb választás volt.Most kicsit meg is variálom az Athlon64 gépemet.
Az ASUS A8N-SLI megy, helyette DFI LanParty UT NF4 SLI-DR Expert [link] lesz FX-60, DDR-500, és a házat kicserélem egy korbeli, de ablakos kecóra, +UV -
r0b3r
senior tag
Szokásos acéllemez váz, de alumínium burkolat. Csak a CD és floppy előlapja műanyag, semmi más.
Mondjuk az szépen fog majd mutatni, ha végül azok besárgulnak, körülötte meg minden más fehér marad.
Alapból nekem sem érdekesek a Brand gépek, csak a viszonylag ritkák (pl a másik brand gépem egy Dell 325D). -
-
A T5V- ről már beszéltünk hogy jó véleménnyel vagy róla. A Presonus8- ról milyen a tapasztalatod ? , arra kíváncsi lennék.
(#70034) batyuska100 : Ebben a NEC- ben P4 1.5GHz, van, a korábban tárgyalt Dell- ben meg PentiumD, annyiféle fajta van ezekből, mint kutyából
. A PentiumD azért már jó játékra, ha megfelelő videokártya van mellette
. Persze az 1.5- ös Villi is, csak régebbieket kell vele futtatni.
-
A 4"- osok tuti nem tudják a 6C (6.5") mélylefutását, a középsáv esetleg tisztább. Tannoy mosott, már netes hallgatással megállapítható, tehát az kiesik. JBL mélye ráül a középre. Presonus, Adam jók (de a mély az 5"- os változatokon nem olyan egyenletes és kottázható mint a 6C- n), de drágák, főleg a 7"- osok, ezekre már megérné réfizetni. Alesis, ESI, Prodipe, melyeket meg kéne élőben hallgatni, meg az előtte említett drágább Presonust és Adamot is, mert a netes meghallgatás csak a relatív karaktert adja vissza.
-
Olyanom nincsen sajnos. Mondjuk az egy a sokféle VLB közt. Azonban ez elmondható a VIA PCI lapról is, melyben mindegyik video leverte a VLB- ket. SIS496 lappal veszítene a PCI. Ha olyan jó az Ark, akkor hasonló spec darab lehet mint a VIA lap.
Manapság nehezen beszerezhető bármelyik, célirányosan egy adott típushoz pedig nagy szerencse kell. -
Frawly
veterán
Ja, a Radeon 9xxx/Xxxx sorozat nagyon erős volt, akkor kő keményen az ATi-nál volt a technológiai előny, és bár a gf4 nem volt rossz kártya (főleg OpenGL-ben és régi DX-ekben volt erős), de az ATi durván felmosta vele, meg a gyenge gf5/fx sorozattal is a padlót. Az NV a vezetést a gf6 sorozattal vette csak vissza.
Persze ez utólag sem meglepő, ezt már akkor is tudtuk, amikor még csak megjelentek anno ezek a kártyák. Akkoriban 9600-as radírom volt nekem is, nem véletlenül, és nem is bántam meg. Jó, nem volt egy 9700, meg 9800 szintű kártya, de azok megfizethetetlenek voltak nekem. Már akkor is templom egere voltam, vagy még az sem, mert pont itt a PH-n a templomegere user X800-zal tolta
Így a középszintnél maradtam, ergya 15 colos CRT-n játszani 1024×768-ban elég volt, legfeljebb nem voltak ráeresztve ezek a plusz grafikai szűrők. Egy kis aniso néha belefért 9600-on, de az AA-tól megfeküdt keményen, ahhoz kevés volt a shader, pipe, órajel.
-
envagyok
veterán
Arra úgy emlékszem, ott lett nagyon szűkös a GF1, konkrétan diavetítés. De amikor megvettem a GF4-et utána jó lett.
Addig egész jól elevickélt a jó kis gf1 kisebb beállítás optimalizálással.
DX9 2002-ben semminek se kellett.
Mondjuk hivatalosan nem volt nagy a gépigény : [link]
A valóság kicsit más volt.
Van valahol Mafia benchmark különböző vga-kkal?
Nem nagyon találok.
A kevés játék volt amit többször végigjátszottam.
Az elsők közt lesz a 2002-es gépen. Most a meglévő 2003-ason van, de létezik hozzá nemhivatalos textura stb pack, ahhoz nv8800gt szint kell legalább.
A 2006-is gépen is fent van az :)
Sőt most jött ki belőle remake mai szinvonalú látványvilággal.
Várom nagyon, hogy kicsit olcsósodjon, be is szerzem.
Nagy divat lett most a nagy régi nevek remake-je.
Crysis, mafia 1-2, resident evil sorozat. -
envagyok
veterán
Félreértetted.
Mikor kérte a win98 cd-t nem tudtam ugye berakni már neki, mert le volt húzva a cd az ide portról mert a driveres CF kártyának kellett.
Leállítottam a gépet.
Azóta nem indul a windows el rendesen.
Boot közben Dos alatt is file-okat hiányol, de ott billentyű nyomásra továbblép, majd bejön a win98 háttére az egérrel, ott is hiányol egy file-t, majd ott nincs tovább.
Háttér+egérkurzor -
envagyok
veterán
Nekem már nem tudom pontosan , de valami Abit slot1 lapom volt 98-99 körül.
Először valami slot1 Celeron-al, majd vettem én is slotketet, és 700mhz környéki cumine procit, de mintha valami 1100 tualatin cerka is rémlene, ami tudta az 1.4GHz-et sokat mókoltam.
És ez ment nekem kb 2002-2003-ig, akkor jött a P4 2.4 és a ASUS GF4 ti4600. Talán előbb a vga, csak nagyon kevés volt már.
Szerintem akik Intel vonalon voltak, simán kihúzták 98-2002-ig egy jó lappal. -
envagyok
veterán
Nem véletlenül készültek powerlesp asus msi tualatin-slot 1 slotketek. Jó volt azért felfrissíteni 2000-2001 körül egy 98-99 körüli konfigot.
P2B-DS az áldozat 2Db s370 tualatin P3 1.3S-el.
És itt a követendő minta :
[link]De nemrég felhívták a figyelmemet erre is, de mintha lezt volna már:
[link]
Google fordítóval -
Bile Demon
őstag
Hú, most, hogy mondod, lehet, hogy tényleg Player. Azt hiszem pont ilyet vettem 2004 januárjában, OEM zacsis volt.
Egyébként ez is azon kevéske hardverem egyike, amit megtartottam és eltettem még 2009-ben a Win7 x64 miatti nyugdíjazásakor. 2016-ban még megvolt, már kerestem és tudom, hol nincs, de az biztos, hogy megvan. Az SB 2.0, SB PRO 2.0, az AWE64 és a "kézi ültetésű" Live! mellett lehet, mert azok is elbújtak.Arra tisztán emlékszem, hogy a Nyugati tér és a "mentőállomásos" utca közti részen volt az ATM ahova jól fel kellett lépni egy lépcsőn, onnan jött ki a zsé, de hogy mennyit fizettem érte a Blufishben, az már kitörlődött. (Ez valami önvédelmi mechanizmus lehet.
)
Nem tudod véletlen, mennyibe kerültek ezek 2003-ban? A sima, és a Platinum? A sima 19990Ft körül?
DartSun: Többet nem terveztem venni, hogy másoknak is maradjon jó vétel. Talán egy Audigy 1-et, ha szembejön mert az hivatalosan is Win 98 kompatibilis.
Amúgy a MIDI is elég jól szól a default SoundFonttal. Bár tudom ennek is vannak fokozatai. Amiket régebben linkeltél megagiga SoundFontok megvannak, de arra még nem jöttem rá, hogy lehetne betölteni az Audigy 2 mellé. -
hege8888
aktív tag
Köszönöm a válaszokat..
Asszem az egyik mentett P1-ben pont Aztech van, akkor megmarad! (padláson, most meg nem mondom, mi van benne).
Vibra16 alatt a CT-4180-as ISA-ra gondoltam. (lomiztam 4-et)
Szóval neki az álláspontja, hogy nem ez a legszebb hangú kártya, az tény, de ezzel minden játéknak lesz hangja.Na még egy kérdés (Colombo
)
Szintén lomiztam egy Genoa kártyát, amit ha arn egyik konfigjában itt nem olvasok, akkor
hirtelen com csatinak nézek, mert DB9 a vége... utána nézve jól értem, hogy ez EGA? csati lenne? Ebayen találtam is EGA-VGA kábeladaptert, ha beszerzem, azzal egy régi crt-s VGA monitoron lesz képem? -
jokeph
nagyúr
ISA slotos Yamaha YMF262 OPL3 -ról nincsenek rossz emlékeim.
Volt még pár ami majd mindennel szépen szólt, Crytal Sound CX4235 és ESS 1868F (ISA) és 1938S (PCI).
Illetve, SB 128 PCI (Ensoniq ES1370), ezt használtam x konfigban 2000-2012 között, ehhez még W7 alatt működő drivert is találtam. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest