-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz
Ranagol_5 #54433 üzenetére
Összehánytam én is egy "gép"-et (gyakorlatilag hulladékból). Csak az a bajom, hogy asus P5B (vanilla) az alaplap...
E8400-at vettem bele, tákoltam neki hűtést, vettem egy stock hűtőt, venti le, push pins (magyarul?) le és egy talán pentium D bordáira rá. Szép rézmagos félkilós tömb.
Na igenám, de ennél az okádék lapnál minden előjött, PCI-E x1 bug, próbáltam feszekkel szórakozni, már a vörös-zónában sem akar egy istenért sem visszaállni. Produkál még fúrcsaságokat, AiDA64 nem látja a hőfokokat, HWMonitor igen. Déli híd tűzforró, még default beállításokkal is, az északi hűvösebb (pedig fordítva jellemző).
Ha elsötétül a monitor, onnan nem tud visszajönni, látszólag befagy az egész gép...
-
-
opel8v
tag
válasz
Ranagol_5 #54226 üzenetére
ez egy cyrix licensz 3x40mhz re kellett jumperelni a lapot, kb annyit tudott mint egy dx2 80, anno spred testel néztük mit tudnak ezek,de ez alapján jobbak voltak mint az intel vagy az amd, de komoly terhelés alatt fosok voltak.. ibm és texas instruments néven is futottak.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Ranagol_5 #54193 üzenetére
Nekem anno volt egy Matsonic 9317E+ deszkám. Szomorúan konstatáltam sok éve, hogy ez bizony nem 4 DDR slotos, hanem 2 DDR-2 SD slotos. Jóféle SiS 651 chipsettel volt megáldva, mindkét RAM-típusból 2-2 GB-ot támogatott hivatalosan. Nem tudom, hogy miből volt az a lap, de 2 Mercury tápot is túlélt a cirka 7-8 éves használata alatt
-
r0b3r
senior tag
válasz
Ranagol_5 #54032 üzenetére
Valamit félre olvastatok.
Sajna csak 1Mb-osak vannak 30 pinesből, gondolom ezekre gondolsz.
Az említett 16Mb-osak 72 pinesek.Az lehet az Edo, vagy megint más?
-
envagyok
veterán
válasz
Ranagol_5 #53901 üzenetére
Ennél sokkal többet próbáltam.
Először dx-et hiányolt, azt telepítettem. Utána is hiányolta. Aztán találtam vmi patch-et erre. Arra nem írt hibát, futott, csak épp nem jött elő a program ablaka.
Aztán végigmentem a kompatibilitási beállításokon, próbáltam újratelepíteni stb stb -
quailstorm
félisten
válasz
Ranagol_5 #53851 üzenetére
Valami átalakított Gigabyte cucc. NEC PowerMate-ben van. Még Tim82-től kaptam napi használatra, aztán itt maradt. szerintem ez az alapja, de most nem érek rá kibontani
-
-
flymi
addikt
válasz
Ranagol_5 #53632 üzenetére
Igen, ez egy S3 Savage4 PRO, egészen pontosan egy Diamond Stealth III S540.
Ez nem "csak egy S3", ez az első AGP 4X kártya. Van aki megadna 2 Mátyást is érte. Szép darab! Gratula!Azt nem tom miért írja a linken, hogy "works only in AGP2x mode", elvileg tudnia kéne az AGP 4X-et.
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #53255 üzenetére
Grat hozzá! Nekem is jó lenne szereznem egy ilyen prockót a Gigabyte GA-8KNXP Ultra-64 lapba / konfighoz és mehetne a húzás ezerrel, aztán raknék bele egy HD3850 VGA-t is
/sajnos nem igen találni manapság.../
MD
L -
alvaro
senior tag
válasz
Ranagol_5 #53208 üzenetére
Igen, az egyik sarok "töröttebb", mint a többi. Azt kell a lapon a jelölt sarokhoz igazítani. Szóval pont így, ahogy a képen.
Azt nem tudom, baja lesz-e, ha rosszul teszed bele. 486-ot már sikerült véletlenül kinyírni így
Ott a lap nyekkent meg, a CPU megúszta. A későbbieket már nagyon nehéz véletlenül elforgatva betenni a foglalatba
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #53014 üzenetére
Azért szeretem ezeket az ISA hangkarikat mert elvannak egy alacsony IRQ-val (ezért jó a soros egér is), a békebeli lapon elég korlátozottak a lehetőségek. (+sok akkori integrált hangkártya, ha nem SB, a Win98 driver-e elég kiforratlan, kékhalálozik stb)
15 ebből 5 magas IRQ, a PS/2 billentyzet ebből elfoglal egyet, és a lemezvezérlő és a CPU. marad 3. Egy lankártya, alap felszerelséghez sztem fontos, marad kettő, (viszont ha netet akarsz megosztani még egy lankártya ugye.)
Egy marad ha esetleg szükséged lenne USB kártyára, (mert az alaplapi elég hamar le tud harcolódni). -
flymi
addikt
válasz
Ranagol_5 #52185 üzenetére
7950gx2 max 10k, ha patika állapotú, de persze ez nem az árazós topic...
Egyébként igazad van, van aki azt mondja ő ezt üzletszerűen űzi, ezért nem kótyavetyélné el az ilyen holmikat aprópénzért.
Ha egy cucc ér egyébként mondjuk 5k-t, akkor azt 7-ért kínálja. Ha van más is aki ugyanolyat hirdet meglátja, ő is felküldi az árat annyira. Majd 7-ről 8-ra és így tovább, míg végül a valódi árának duplájáért mennek a cuccok, mert vagy megveszed annyiért vagy nem. De vannak palimadarak, akik igen és ezzel csak erősítik ezt a tendenciát. -
flymi
addikt
válasz
Ranagol_5 #52182 üzenetére
Kábé, sajnos. Méghogy sör-csoki ár... Elszálltak az árak, mint a győzelmi zászló.
Ti4400 10k? Annyiért már vga-t kapni. Félig halott ti42-ért is elkérnek 1.5-2k-t. És ez csak két példa. A tomboló 3dfx mániát már nem is említem.Számomra kedves procihűtőket is lassan ha nem is aranyáron, de ezüstáron mérik. Ki az aki ad 5k-t egy s370 hűtőért?
Ha nagyon különleges max 3.
arn: ebayes árakat hagyjuk inkább. Láttam xabre600-ast 100k fölötti áron. Komolytalan, vicc kategória. Mármint az ár, nem a kártya.
-
czundermák
aktív tag
válasz
Ranagol_5 #52069 üzenetére
Terveid szerint mennyi ideig "élne" a teszt 1-2 hónap, vagy tovább?
Anno részt vettem akosf tesztjeiben, szívesen kipróbálnám ismét.
Kicsit visszaolvasva látom, hogy a dual socket konfigokhoz kerestél tesztprogramot, nekem a wPrime vált be erre a célra, "szinte ugyan az" mint a superPi csak többszálasítva. Dupla procis gépeknek nem okoz problémát a winXP sem, ott már szépen mérhető az eredményük.
Foglalatokból akosf csomagját bővíthetnéd s754/939-el, Intel oldalról s603/4 és s775-el akár.
Persze nem akarok belekotyogni, ez csak tipp.Volt egy időszakom mikor Aida64-be mentegettem el a CPU Queen, FPU Julia és memória eredményeket különböző masináimról. Azzal megint szép nagy adatbázist lehet létrehozni, a benchmark fájlokat össze lehet fűzni, hogy több gépről is tartalmazzanak adatokat, így összegezve a felhasználói eredményeket. Hamisítani itt sem lehet, bármelyik értéket átírva egyszerűen nem jelenik meg az összesítésben, nagyon jól ki van találva. Hátránya, hogy próbaverzióval nem megy, csak licenszelt Aidával.
-
-
flymi
addikt
válasz
Ranagol_5 #52026 üzenetére
Gyűjteményes topicba jöhetnek a különleges hardverek képei, de lehetne csinálni egy olyat, amiben akár a húzott-nyúzott dolgokat és a pontokat lehetne gyűjteni.
Részemről tuning nincs, sosem volt, illetve majd próbálkoznék vele (de nem a határok feszegetése lenne a cél), tehát csúcsdöntögető pontokat nem fogok tudni mutatni, s370-s478 vonalon viszont minden adott, hogy a két platform top processzoraival lefussanak a 3dmark tesztek különböző vga-kal. Minden szabadidő kérdése, ami viszont mostanában nem lesz. -
válasz
Ranagol_5 #52026 üzenetére
Jó ötlet, én benne leszek. Bár nagyon nem fogom meghajtani a gépeimet, sok idő és lóvé van bennük. Kíváncsi leszek hogy Ákos eredményeit tudja-e valaki überelni. Határidőt vedd korlátlanra, nekem most sokáig egy AM2+ lesz a próbapadon. Meg a szabim is elfogyott idénre
. Ha 3DM2000 lesz akkor már nyertem, már sokszor linkeltem, de nem jött ellenfél : [link]
-
-
válasz
Ranagol_5 #51434 üzenetére
Az 1600-hoz sincs támogatás. A 1950XTX is ezért cserélődött le. De a desktop Pro-ban PCIe kártya simán cserélhető. A GTX760-hoz pedig van driver. Az is vicces, mert nem gyári Alma, tehát boot képernyő nincs. De a login screen már szépen bejön. A trükk annyi, hogy a drivert kártya csere előtt kellett megtenni.
Ez a mini is Core Duo volt, de C2D-re cserélt proci és 2G RAM után 2.1-re frissült a firmware. Persze ez is utólagos hack. PPC-nek én is örülnék, menne rá egy ArOS vagy MorphOS. Lehet ebből csinálok egy mindenes emulátoros gépet. Ahhoz elég erős.
-
Tim82
félisten
válasz
Ranagol_5 #51434 üzenetére
Ebben a pro-ban x1600-as radeon van. 15"-os meg valami 2ghz koruli c2d a kezdeti idokbol, vagy talan csak sima core duo?
Volt mindkét változat és a korábbival rendesen meg leszel lőve ilyen téren. MBP-nél a proci nem cserélhető.
Van egy powerPC-s macmini is, de arra ugye mar nem igazan lehet a jelenleginel frisebbet huzni az architechtura miatt.
Van rá Linux, ha jól emlékszem, Debian biztosan, talán Fedora is.
-
válasz
Ranagol_5 #51431 üzenetére
Simán felhegesztem rá. Már 1,1 helyett 2,1-nek hiszi magát.
Innen két megoldást tudok helyből (van több, de az ezek közötti variáció):
1. Kell egy gép amin már El Capitan fut + egy USB-s meghajtó. Az USB-re fel kell húzni egy új rendszert, mintha reinstall-t csinálnánk. A reboot-nál USB kihúz. Eredeti meghajtóról bootolni. USB visszadug és hackelt boot.efi felrak. Ha ez megvan, akkor már csak a preparált meghajtót kell beépíteni a cél gépbe és végigtolni a hátralévő dolgokat. Apró hiba, hogy kernel update-nél ismét szükség lehet boot.efi cserére. Ezt végigcsinálta a kölyök egy Mac Pro-n. Két hétvégét eltolt vele, de most van egy működő gépe.
2. Van a fentire egy tool, ami megcsinál mindent helyetted, csak az install kell. Az update-nél itt is szükség lehet az efi patkolásra...
Mind a két esetben a Mini küzdeni fog a GPU gyorsítással. A Pro-ba lehet kártyát cserélni, de ebben a kis bizbaszban nem, ahogy a macbookkal is csak küszködni lehet, meg kext-et rakni rá, lekapcsolni animációt... Alternatívaként lehet linuxxl próbálkozni, de a GMA950 miatt ott is ez lesz a helyzet.
-
gerlaip
addikt
válasz
Ranagol_5 #50328 üzenetére
Na, pont ilyenre lenne szükségem. Volt is egy Abit KX7 333-asom, nagyon faja volt, sajnos egy balesetben odalett. (rossz helyen volt, rokon gyerek szétrúgta). Igaz, ebben csak a 2000+ ThBred ment csak, a Barton nem ment. A Bartonhoz valami frissebb bios kellett volna, nem emlékszem már, hogy próbáltam-e vele.
Ebay-en találtam egyet, sajnos kissé drága lenne, mire eljutna hozzám...
Milyen cucc volt, amiben ment a Barton?
Ha valami ilyen van eladó, vevő lennék rá.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Ranagol_5 #48910 üzenetére
Próbáltam HD 4200-zal, de a Windows 10 nyűglődött vele. Testing módba kellett ugye tenni a gépet, ment is egy darabig, aztán a szuper OS visszarakta Windows Update által a gyári drivert
Valamint pl. Google Chrome alatt YouTube-on a videók akadoztak 1080p-n, Edge-dzsel rendben ment. Gyári driverrel nem akadozott (Lenovo Miix 2 11 a gép, Core i3-4012Y, 4 GB RAM). Én is a gyári trotty driver helyett akartam, de a Windows keresztülhúzta ezt
Bár ha van ötlet arra, hogy hogyan hagyja békén, érdekelne
-
válasz
Ranagol_5 #47837 üzenetére
No, kezembe vettem a hűtőt és ezt a képet néztem, szerintem nem akad el mert a lefogató párhuzamosan megy a floppy-csatival, ha jól teszed fel a hűtőt nem éri el a csatit, a lefogató alakja pedig ezen a fotómon látszik, karcsú, tehát nem ér hozzá, teljes bizonyosság azonban a próba.
(#47839) FF23 : akkor biztosan nem jó tényleg, azt meg nem figyeltem, csak a hűtőt forgattam a képhez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest