- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #108612 üzenetére
A befektetési dolgot értem és teljes mértékben egyetértek vele.
Csak magamból indultam ki, nekem nem lenne sajnos ennyi pénzem "lutri" alkatrészre beruházni.
-
Hosssszu
őstag
válasz
MasterDeeJay #108609 üzenetére
Őszintén irigyellek hogy ennyi pénzt tudsz áldozni egy hibás kártyára.
-
válasz
MasterDeeJay #108609 üzenetére
Akkor teljesen jó deal.
-
válasz
MasterDeeJay #108601 üzenetére
Éppen néztem hogy ki ad annyit egy olyan fosért, ezek szerint te voltál az
Gondolom memóriahibás lesz, ha mákod van reflow és oké, ha nincs, cserélhetsz csipet. -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108606 üzenetére
Abban menni fog.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108601 üzenetére
Az a powercolor cucca volt, amit a 3dfx csődje körül és után gyártottak a megmaradt chipekből.
Az AGP 4x az valójában csak 2x. 8x-es alaplapban nem fog működni akkor sem, ha fizikailag belemegy.
-
válasz
MasterDeeJay #108584 üzenetére
Jól szól.
RyZenben viszont nem indult.Ja, nem mivel ez ISA, ennek a PCI változata. De nekem is van ugyanez az ISA verzió is. -
envagyok
veterán
válasz
Jó cucc, laptopomba ez fért be.
Egy serdashopos x2gs midi modullal használom. -
sidi
aktív tag
válasz
Van egy hasonló kártyám, de még nem próbáltam, kíváncsi leszek én is.
Úgy tudom a Yamaha jó tulajdonságokkal bír hangminőségileg,
annyit látni is, hogy nincs rajta semmi más, pl. ROM. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #108563 üzenetére
Szvsz ezt rakd felre, es tedd el az utokornak, sok penzt fog erni 10-20 ev mulva. Van eleg masik gep, amit ossze lehet cseszni.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108565 üzenetére
Hja, en ugyonerre hasznalom az MBP-t. A rack szekreny ossze szokta karmolni az aljat (ennek meg nincs), a raeso kalapcstol volt mar behorpadt palm restem (probaltam kepet keresni, de nem fotoztam le), ha kell alrebbtolom/rakom labbal, de siman megfogom es hurcibalom a kijelzojenel fogva, stb. Massziv munkagep, kibirja. Ha nem, akkor megy vissza es cserelik, nem szokott ezzel gond lenni.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108563 üzenetére
Mit jelent az, hogy hurcolaszosnak jo allapotu? Rajtam kb mindig hatizsak van, abban meg mindig benne van az MBP.
-
válasz
MasterDeeJay #108228 üzenetére
Asus P5A-B SS7 laphoz is tartozék. legalábbis és újszerű,dobozos verziót kaptam, abban benne van.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108228 üzenetére
En a TX97-hez vettem anno ilyet. Az USB speckoban range van megadva ezek ertekere, szoval valszeg, az alaplapon van valami, ami belefer a szabvanyba, ennek az erteke onalloan szinten belefer a szabvanyba, majd ugy lett meghatarozva a merete, hogy a ketto egyutt is beleferjen a szabvanyba. De pl. szokott lenni ehhez cucc az eszkozokben is.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #108210 üzenetére
Ezek nem az USB busz terminalasara vannak? A nagy kondik a +5V-n vannak, ezen kivul a 2 data labra kell 1-1 kisebb kondi es 1-1 kicsi ellenalas (mint ahogyan szokas terminalni a buszokat visszaverodes elkerulesere). Mondanam, hogy az ASUS ezeket lehagyta a laprol, de akkor ugyonugy nem lenne terminalva a bus, ha ezt nem dugod ra. Lehet oda is pakolt valamit, meg ide is? A meretektol fugg, hogy radughatod-e masik lapra, vagy kilogsz a speckobol ha radugod. En nekem volt ilyenem, ahogy az a TX-es lap ment, es jott az LX majd BX, a kivezetes maradt a gepben, es hasznaltam a vegtelensegig.
-
cbmfan
senior tag
válasz
az ellen nem véd, viszont USB 2.0-ra dugva nem biztos, hogy fog működni.
-
Pikari
veterán
válasz
Szerintem semmit, a kondik a stabilizáció miatt vannak rajta valószínűleg.
-
válasz
A kérdésre lényegében nemtom a választ. Csak annyi, hogy valamelyik retró gépemre csatiztam egy ilyet, és jól műkszik, arra már nem emléxem melyikre, akkora a gépáradat itthon
-
válasz
MasterDeeJay #108189 üzenetére
Szerencsére nem csak lap, proci, ram volt benne.
Azokat ingyen se viszi senki, én is ott hagytam, meg is lepődöt a srác mert azt hitte azt is viszem a többi cuccal együtt, meg benne is volt az árban.
Aztán még 1 hónap múlva is hirdette, ingyen vagy csomag részeként.
De az is igaz, én nem hosszasan megtartani veszem a cuccokat, mások a preferenciák így. -
válasz
MasterDeeJay #108189 üzenetére
Én is néztem aprón.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108151 üzenetére
Én a dosos időben úgy voltam vele, hogy 22khz, 8 bit, mono, ennél több teljesen felesleges ott a dolgok 99,9%-ához. (egyszóval: original sound blaster kompatibilitás). A fél méteres hangkártyákat mindig is gyanúsnak tartottam.
Windowsos időkben persze jött a baj ,44 khz, 16 bit, sztereó, hangsávok samplelése, stb: a régi hangkártyákhoz sokszor nem volt driver az újabb windowsokhoz. A socket 3, socket 5, 7, stb processzorokban meg nem volt elég kraft, hogy az olcsó, szoftveres mixert használó hangkártyákat a játék futtatása mellett megfelelő sebességgel hajtsák, így aztán ott sok zavar volt az erőben eleinte.
-
czundermák
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #108066 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #108060 üzenetére
Elvileg egyes Abit lapokhoz való.
[link] -
válasz
MasterDeeJay #108060 üzenetére
Persze hogy nem megy pci slotban egy pcie kártya…
-
válasz
MasterDeeJay #108009 üzenetére
Írt akinek eladtam hogy nem jó a kártya.
Simán bedugta valahogy a pci portba és a lap be se kapcsolt.
Nyilván nem vettem vissza de nem is akarta mert messze volt.
Annyi haszna volt a dolognak hogy kiderült nem égeti le a lapot, de hogy a kártya megdöglött-e nem tudom. -
válasz
MasterDeeJay #108009 üzenetére
Ezt benézted.
Piros hangkártyát nem adunk el 50k alatt -
czundermák
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #107930 üzenetére
Az Audiomax a 2000-es évek közepén piacra dobott Abit lapokhoz tartozik. Főképp a felső, felső-közép kategória tartozéka. AN8 SLI, vagy az AW9D Max biztosan kapott maga mellé a dobozában egy ilyet. Ezeken felül még jó pár laphoz járt, de most nem jut eszembe több hirtelen. A kártyán lévő csatoló felület alapján, ha végig kutatod az Abit lapjait, meg lehet fejteni melyiken van hozzá megfelelő slot.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #107930 üzenetére
a pci-e idék nem hot swappesek, de ha leviszed a gépet sleepbe, akkor felébredéskor újradetektálják a rádugott cuccot. legalábbis linux alatt így van.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #107875 üzenetére
"Ott tudtad hogy mit kapsz ha ismerted mit tud az asztali proci" - pontosan, és ez volt a jó.
Persze ma már ultravékonynak kell lennie egy gépnek, így meg persze szarrá herélt CPU-t sem tudják megfelelően lehűteni, de azért behazudják az asztali nevezéktant.
Eddig az I alapján lehetett volna mondjuk laptopba M3, M5, M7 (mögötte egy szám) ... és akkor tudod, hogy totál másik ligára készülj. Persze így az asztaliról váltó mókusokat nem lehetett volna vele kábítani. De itt még az sincs mint az Athlon XP-s PR ratingos + -os időkben, hogy legalább a számnak ténylegesen kb köze volt hozzá, hogy ez most mi. Játékban az adott P4-et vagy néha többet is tudott (volt amiben meg kevesebbet). -
laci1128
tag
válasz
GPU-knál nem tudom melyiknél kezdték ez a mobil verziós számozós trükköt.
Ahogyan látom már a legõsibb 3D-s laptop GPU-knál elkezdõdött és azóta is ez a gyakorlat, inkább 1-1 üdítõ kivételt lehet néha említeni, amikor van némi hasonlóság az azonos néven forgalmazott asztali változatok specifikációival.
- Geforce2 Go = GeForce 2 MX
- GeForce4 Go = GeForce 4 MX (a flagship kivétel, az GeForce 4 Ti 4200 származéknak néz ki)
- Mobility Radeon 9000 = Radeon 8500 LE
- Mobility Radeon 9700 = Radeon 9600 (de pl. Mobility 9800 az az asztali 9800 származéknak tûnik) -
Pikari
veterán
válasz
a zsanérok döglöttek meg azokban a gépekben. széttépték a műanyagot, meg a kijelzőt maguk körül.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #107868 üzenetére
"GTX 960M-el szerelt" "Jóval gyengébb igazából egy jobb 750ti-nek felel meg" - na pont eza bajom sokszor még a laptopos megoldásokkal. Hogy sokkal gyengébbek mint amit a nevük sugall, és igazából félrevezető. I7-ben is láttam már notiban 2C4T CPU-t ráadásul alig több mint 2GHZ-es órajellel.
Ezek így simán félrevezető elnevezések, még akkor is ha ott az M vagy az U a GPU/CPU nevében. -
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #107868 üzenetére
És ezt is köszi. Újabb játékokhoz van korszerűbb gép, ezt afféle casual gaming gépnek szánom, elsősorban régebbi címekhez.
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #107866 üzenetére
Köszönöm.
SLI nem játszik, "sajnos" csak egy MXM slot van.
-
válasz
MasterDeeJay #107851 üzenetére
7950GT : dögös kártya
-
czundermák
aktív tag
válasz
X1950Pro < 7950 GT < X1950XT nagyjából 3-5% differenciával egyik jobb mint a másik. Legalábbis mikor még tele voltam kártyákkal anno, épp ezt a korszakot nyúztam a legtöbbet, mert épp tönkrement a HD6950-em, és ezeken még épp elment a Test Drive Unlimited 2.
Abban a játékban átlag 2 FPS-el hozott többet a 7950GT. -
KROK640
nagyúr
válasz
A felső kártyán pont olyan hűtés van mint a 7300GT-men volt.
-
válasz
MasterDeeJay #107484 üzenetére
Az erőművek...
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #107434 üzenetére
Nem érdemes a tápot határon járatni, és rizikót vállalni, ha értékes, vagy ritka hardvereket akarsz üzemeltetni. Dobj bele inkább valami 500+w-osat.
-
cbmfan
senior tag
válasz
MasterDeeJay #107342 üzenetére
emlékszem, hogy S754/939/AM2 korszakban sok gépet hoztak be emiatt, javarészt túlélte és elég volt csavaros hűtőt felrakni. némelyik polcon lévő ugyanígy eltört az állásban, hiába fekszik. jó kérdés, hogy miért ennyire gyenge minőségű műanyagot használtak hozzá...
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #107342 üzenetére
Kértem érte 5eft munkadíjjal
Nagyon olcsón dolgozol, egy ilyen munkáért szerintem legalább egy 10est kérj el legközelebb. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #107158 üzenetére
Az Iris Xe ismert előttem is. (Az is mehetne asztaliba is)
"de alaplapra passzív hűtővel el tudtam volna képzelni akár sideport rammal ami régen a 890G chipsetes AMD-ken volt." - valamikor régen erre is volt példa, emlékszem olyan lapra amin 16MB VRammal ellátott TNT1-es kártya került, ami teljes értékű volt, meg olyan lapra is, amin GeForce 2 volt hasonlóan."Milyen jó lenne egy low end lap akár pcie nélkül de mondjuk RTX3050 integrálva meg valami i3-assal olcsón fullhd medium játékgépnek." - ez tetszik, de csak akkor ha a CPU és a VGA (PCI-E legyen) is cserélhető, mert különben csak a bővíthetőségét veszítené el, egy már ebben a pillanatban is elavult konfig.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #106400 üzenetére
Az is baj ezekkel, hogy nagyon sokszor a 2×2GB VRAM <> 4GB VRAMal.
Anno nekem is a HD3870X2-n 1GB VRAM volt, de az is ugye 2×512MB volt, és a gyakorlatban helyzete válogatta 512-640-1024MBnak felelt meg, mi alatt, hogy. Mindenesetre aminek single GPU és 1GB VRAM volt a mininumja annál jó eséllyel lefőtt. -
3shae
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #106409 üzenetére
Igen, sajnos ott sem szerepel a 2. gpu, és az eszközkezelőben is csak egy látszik. Mindegy, egy próbát megért a dolog.
-
3shae
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #106406 üzenetére
Köszönöm! Akkor elengedtem..
-
3shae
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #106404 üzenetére
Erőt kéne vennem magamon, hogy megint nekifussak. Közben babázom is
a kettő együtt nehezen megy
Az probléma lehet, hogy egy 2.gen pcie lapban néztem? Van itthon i7 3770-em is, az tudtommal már gen 3.
-
3shae
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #106400 üzenetére
Igen, márkás tápokkal volt nézve. Viszont a GPU-Z ben sem látszik hogy ez dual gpu-s kártya lenne. Bírom az ilyen x aktás dolgokat, az összes tesztprogi lefutott hibátlanul, csak hát ugye az elvártnál kevesebb pontszámot adtak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #106362 üzenetére
Igen, a HD8450-et kellene lecserélni. Ehhez képest a K2200 is jó tipp, köszi.
Az RTX3060 12GB pedig nagyon jó kártya, erősen ajánlom, FHDhez mindenképp. Én alapból RTX és DLSSS nélkül használom mindenhez,de ha ezt a kettő egyszerre bekapcsolom akkor is kb ugyanannyi FPS van. (amennyit az RT elvesz annyit ad a DLSS).
-
válasz
Köszi, ez még beleférhet, bújok kicsit bencheket.
-
Pista0001
addikt
válasz
Tudnál kérlek írni pár sort, hogy mi az érdemi különbség a különböző Quadro szériák (M, K, stb) között? Az MXM modulokat nézegetem, és a K1200M és az M2000M például némi órajelbeli eltérést nem számítva teljesen megegyezik. Illetve annak tűnik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #106163 üzenetére
"Az új procik úgy működnek hogy turbóznak ameddig csak tudnak" - nem tudom, AMDnél lehet, de Intelnél rohadtul nem.Ott ameddig csak el nem kerülhetetlen még a base clocokt is kerülik a turbot meg pláne. Persze van aztán turbo, amit tart egy ideig. Az Asrock BFB itt jön képbe, az ugyanis "végteleníti" a turbo időt, tehát a CPU bármeddig megy turboban csak győzzed hűteni. Gyakorlatilag olyan mintha a turbo orajelére OC-znád a CPU-t fixen. Olyasmi mint az allcore hack.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #106165 üzenetére
Érdemes lesz figyelni a kövi BIOS-okat, AM4-nél, s1200/1700-nál nagyon sokat hoztak a kövi BIOS-ok.
#106167hokuszpk:
Ám kezdem régóta "visszasírni" a legacy BIOS-t... amióta UEFI van, csak teszik bele az újabb marhaságokat és + a hibalehetőségek/vírusfertőzés lehetőségeinek kimeríthetetlen tárházát.#106169MasterDeeJay: no igen, bár a kínai "x79/99"-es lapokon UEFI a BIOS, de mégis az egyik legjobban variálható AMI Aptio x.x modulos cucc van rajtuk, ahol aztán lehet csere-berélni/kivenni/bővíteni.
#106173DarthSun: ha eszembe ötlik, ide leírom, találkoztam már vele én is, asszem a Z790-es lapnál.
AM4-nél nem rémlik, attól persze még lehet.
2 nap múlva beröffentem a MAG B550M Mortar wifi-t, belelesek abba is. -
válasz
Auton a Zen+/Zen2 is túlfeszel sztem. A melléjük csomagolt gyári hűtők pedig nem alkalmasak hozzájuk, ahogy pld nemrég is véleményeztem, akkor sem ha elfogadhatóra van setelve a biosban a proci.
AM4- et itt kérdezgettem anno, mert csak néztem rá, mint a vettmalac, ma már kb közepes user szinten tudom állítgatni, de még azért van bőven menü, amiről nem is tudom pontosan mire való.X99 Xeon a profi kínai lapban már jól feszel defaulton is, a hozzáadott keretre pedig rámegy az AM2 hütő, Nálad olvastam ezt anno, de sajnos kevés rá, pedig csak 2640v3 van benne, ami gyárilag 90W spec, de fix tuninggal sztem bőven 100 felett kajál. Tettem rá tornyot, avval már egész jól elvan.
A kínai szerver bios annyiból is jobb a madness retró mániámhoz, hogy rugalmasan lehet állítgatni, melyik PCIe slotban levő VGA induljon. B450 esetén is megoldható, csak ott trükközni kell. Viszont a kínai biosban mégtöbb beállítás van, és ezek nagyrésze is szürkezóna nekem.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #106169 üzenetére
nem arra gondoltam
neha jossz a Huanhanzi meg az egyeb Alis cuccokkal...
na az Kínai"Nemár, az uefi bios telepít szemetet a windowsba???"
igen, hirtelen nem jut eszembe az opcio, de a legtobb biosban kikapcsolhato.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #106160 üzenetére
nem a gyari win bloatwareos, hanem az uefiben ki kell kapcsolni, hogy ne telepijje a gyarto ajandekait.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
"rmegyek AM5 topikba mert kínai nekem az összes beállítás "
pont neked kinai ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Az nem gyenge !
2200G/3300X/5600G/5600X - ezek egyike sem produkált ilyet egyik lapomban sem, Wraith Prism RGB hűtővel - oké, ez AM4.
Mondjuk a BIOS-on nagyon sok múlik.
s1700-nál is a 13600K a 3. BIOS-al ment plug@play módon, nem rommá feszelve a BIOS által.
AM5 még nem volt a kezemben, de fenntartom amit írtam. -
Pikari
veterán
válasz
Nálam ezért van tartalékban mindig legalább 1 db legalább 15 éves "gamer ház", ami szigorúan fekete, és nem hajlik, ha megfújja a szél.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Idle 70 fok az sosem volt normális, ebben az esetben sem az. -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #106144 üzenetére
A 30 évvel ezelőtti, meg a mai opengl teljesen ugyanaz, és teljes egészében a driver icd-je implementálja közvetlenül. Az opengl az újabb képességeket extension-rendszeren keresztül kapja, de az oda-vissza kompatibilitás megmaradt.
Mindeközben pl a d3d9 meg d3d10 az teljesen külön api, csak annyi a hasonlóság közöttük, hogy ugyanaz a nevük.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #106142 üzenetére
Nem létező problémára nem kell megoldást találni. Az nem dollárban kifejezhető piaci igény, hogy a retró hardver fanatikusok valamivel kevesebb pontot kapnak egy 23 éves benchmarkprogramban.
Eleinte olyan szarul volt megírva, hogy a szoftverek 90%-a el se indult vele, aztán rájöttek, hogy ezt muszáj lesz megcsinálni, és mostmár kb többségében elindulnak a régi dolgok. Ezen túlmenően nincs sok értelme foglalkozni vele, pláne optimizálgatni.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #106136 üzenetére
XP fölött már nincs a d3d8/7/6/5 stb hardveresen támogatva, hanem emulálva vannak egy wrapper által, ami a windowsba van drótozva. Talán a vista még tudja a 8at és a 7est natívan bizonyos kártyák és driverek kombinációja esetén, de ebben nem vagyok biztos.
-
válasz
MasterDeeJay #106136 üzenetére
Az okát nem is tudom, csak tapasztalat. Lehet hogy valahol van rá magyarázat a neten, de nem is néztem utána. Amúgy még a 3DM03 is lassúb kicsit, a prociteszt hamis, az vesz le némi pontszámot, de kevesebbet mint 01 alatt.
-
Pista0001
addikt
válasz
MasterDeeJay #106118 üzenetére
Hát nekem még semmivel. Az oxidáció elképzelhető, lehet, hogy az újraillesztés ezért javított a helyzeten. Megyek radírt venni...
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #106006 üzenetére
Volt Radeon 9550-esem, de azt nem tudtam, hogy ennyire húzható. Vagy nem rémlik, hogy tudtam
-
válasz
MasterDeeJay #106010 üzenetére
pcie. azért is nem veszem
-
válasz
MasterDeeJay #106008 üzenetére
Van fent egy gyönyörű 6800XT is. Lenne mibe tennem, már vinném is.
-
válasz
MasterDeeJay #106006 üzenetére
2x+ órajel az nem semmi. Nálam is van pár féle lepusztított 9600/9550. 9600XT meghótt, a különleges 9600TX príma, utóbbi kisebb órajelen is jobb mint a 9600XT, több pipe, 9800GPU. Van 128bites light 9800- am is, szintén csökkentett órajelekkel, de sztem jól megy. A 9800Pro- n meg a bordát át akarom építeni csavaros rőgzítésre, a gagyi stiftesről.
-
válasz
MasterDeeJay #106002 üzenetére
Én is néztem hogy mi lehet az.
Ilyen alacsony számozású X sorozatot még nem láttam.
-
válasz
MasterDeeJay #105950 üzenetére
Ezekkel én is szenvedtem pár évvel ezelőtt. Amit linkeltél annyira nem nyerő: [link] De van egy VGA kimenetes alternatíva aminél ha szerencséd van jobb képet kapsz: [link]
FoxiestFox: Vasárnap végén már csak túlélésre játszottunk. De aki beletörölt a NeXT merevlemezére ezt még így is karóba tudtam volna húzni.
-
válasz
MasterDeeJay #105948 üzenetére
Ipari hulladék kategória. De hogy pozitívat mondjak róla: kibírta a kiállítást amíg két CRT nem.
-
válasz
MasterDeeJay #105921 üzenetére
Visszajátszható a stream, felismertelek.
-
válasz
MasterDeeJay #105921 üzenetére
A korábban linkelt Bacsis vs MasterDeeJay videóból felismernélek, ha abban az időszakban néztem volna az élő e-kamerát.
-
válasz
MasterDeeJay #105906 üzenetére
Akkor szépen elleszel az M122-vel egy életre
Tökremenni aligha fog.
Egyébként van egy Model M-em amit a sok közül megtartottam és a magam ízlésére szabtam, kíváncsi vagyok, ahhoz mit szólnál.
Régi vastag rainbow plate, barrel plate vékonyítás +bolt mod, szilikonos síkosítás, szóköz stab szűkítés mod (nincs space rattle), Soarers mod (layerezve van multimédiára is), írógép keycapek, terminál M hátoldal (magasabb lábak), stb.
Ennek az volt a célja, hogy pontos, kicsit nehezebb lenyomású, de még mindig taktilis gépelési élményt nyújtson.
Nincs benne az a ping és zörgés ami az M-eket jellemzi, a hangja is nagyon tompa és halk azokhoz képest.
Szerintem baromi jó lett, el akartam adni mert ritkán használom az F122 mellett, de nincs szívem. -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #105713 üzenetére
A ddr3 megemelkedett sávszélességét nem képes érdemben kihasználni. Legalábbis a CPU része nem (irodai és gaming cél esetén felesleges bele a DDR3).
Ha a HD Graphics is dolgozik, az már lehet, hogy profitálna belőle valamennyit.Személyesen mondjuk még nem teszteltem. Nekem pont van egy kombó lapom, de DDR3 memóriát még nem látott.
-
Fücsök007
őstag
válasz
MasterDeeJay #105713 üzenetére
Nincs, vagy Asrock lappal van ddr1-el, vagy kombó lappal ddr2 + ddr3 van.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #105409 üzenetére
Végre, egy teljes billentyűzet, és nem a mai okádék laptop szerű félszarok
-
válasz
MasterDeeJay #105417 üzenetére
Most nézem hogy az már egy újabb fajta M, amin már nincs a kétfokozatú láb, brutál magas a cucc második fokozatban, mint egy írógép, én szeretem az erősen döntött billzeteket de az a fokozat még nekem is sok.
A középállás viszont ultra comfy főleg hogy íves a billzet amúgy is.
Ez peak bill design. -
arn
félisten
válasz
Azt a sok plusz gombot mi tamogatja?
-
válasz
MasterDeeJay #105413 üzenetére
Igen ez Soarersnek tűnik.
Én a felső F sorra balról média és hangerő gombokat, a jobb szélén Prscrn, Scollock, Pause gombokat mapeltem.
Ha érdekel a configom azt is megoszthatom. -
válasz
Szerintem ne matricázd, hülyén néz ki ezeken a szép kupakokon.
Magyar setet lehet rendelni Unicomptól, csak derítsd ki a part numbert. Persze a posta húzós lesz.
Illetve talán etsy-n is láttam shopot ami tetszőleges felirattal csinál keycapeket, persze kérdés mennyire vagy árérzékeny.Itthon külön felbukkanni még nem láttam keycap setet magyarul, billzettel együtt pedig elég drága azért
A szóközöd elég sárga, szétnézek van-e még fölös szóközöm, szerintem kell lennie.
Az én kezemen átment az elmúlt pár évben majd egy tucat Model M és F, összesen egy volt magyar, annak meg is tartottam a kupakjait a saját F122-re, illetve sikerült IBM írógépről származó (ugyanaz a mechanika) gombokat (azok egybegombok, nem kupakosok) is találnom magyarban, ez a plusz legendek miatt tetszett, ez az M-en van.
Ezen kívül franciám, németem, svájcim volt.Alternatív megoldás pl átlátszó keycap, és alá olyan címkét nyomtatsz alá, amilyet akarsz. Fentek árul ilyet, de eredeti IBM-et is kapni ebayen vagy ha tudod kit keress Deskthorityn.
Az M50-eimen voltak átlátszó kupakok régen, kicsit sajnálom is hogy eladtam mindkettőt, most egy sornyit áttennék az F122 bal F sorára.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #105340 üzenetére
Nekem is van vmi regi xt/at kapcsolos, fogalmam nincs milyen kapcsoloval, de azota nem hasznaltam amiota megvan a cherry rubber domos, inkabb azt adapterezem minden gephez.
Meg van egy ps2es golyos eger, hatha az megy comporton is.
-
válasz
Mondjuk 8k- t megér, XT-AT átkapcsolós. Nekem átkapcsolósból van egy leharcolt, és egy újszerű mechanikus, ha nem lenne, meggondolnám...
-
válasz
Én is nézegettem, de nem kell több vacak. Ki tudja, milyen állapotban vannak a kapcsolói... ALPS nagyon érzékeny a koszra.
-
válasz
MasterDeeJay #105323 üzenetére
Ha budapesti vagy, hozzám is átjöhetsz, megmutatom az F122-t.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #105317 üzenetére
Megnéztem. 6 key rollovert tud. De eleve PS2 porton is ugyanannyit tud ez a billentyűzet.
-
válasz
MasterDeeJay #105317 üzenetére
Szerencsére nekem még nem volt gomdom velük, egy fehér (inkább bézs) és egy fekete volt nálam, utóbbit eladtam nemrég egy billzettel.
Soarerst tudom ajánlani (nekem is az az van az F122-höz, volt vagy 50 dolcsi anno +vám), de vannak már annál egyszerűbb és könnyebben programozható megoldások is.
-
válasz
MasterDeeJay #105245 üzenetére
Egész jól néz ki, ha működni is fog, akkor nem volt hiába a fürdetés.
-
válasz
MasterDeeJay #105211 üzenetére
Hát igen, a jó cuccnak kemény ára van.
Én most egy Wang billzetet kukáztam, AT csati, fehér ALPS, de olyan koszos hogy ezeket a switcheket már nem lehet visszahozni az életbe még wax moddal sem, szét van a bejutott kosztól karcolódva minden súrlódó felülete, a gyári lube pedig rég lekopott.
Majd veszek neki switcheket és egyszer felújítom, valami ilyesmit akarok használni a P3 mellé, sok gomb, nkro, stb
Még az is lehet, hogy lineárisra csinálom és gumigyűrűzöm, gaminghez nem kell klattyognia. -
válasz
MasterDeeJay #105205 üzenetére
F-et javaslok, akkor is, ha drágább.
Az M klattyogása elég proli, az F egy műszer, mintha felhőkön gépelnél. Nem véletlen adtam el csak az M122-im, az F122 itt figyel az asztalon négykilós tekintélyében.Ha jó állapotban van, soha nem lesz vele baj, szó szerint egy életre szóló billzet, de csak azért, mert rövid az életünk.
Esetleg a szivacsot kellhet benne cserélni, de pár leszorítóval azt se nehéz meglépni állítólag. -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #105205 üzenetére
Igen, sajnos hozzá kell szokni, hogy a filléres hardverek idejének vége. Lehet, hogy 5 év múlva megérjük azt is, hogy venni akar valaki egy USB kábelt, és 10 ezret kell ott hagynia érte a boltban.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #105203 üzenetére
Sajnos manapság már az is 20 ezerbe kerül, ha a videókártyádon eltörik a hűtés, és újat rendelsz rá.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #105111 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #105111 üzenetére
Valaki ezt már eljátszotta 6200al
[link] -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #105095 üzenetére
Sajnos így van. FX5200 név alatt sokan számítottak egy gyors és jó kártyára, én is valami GeF 4200Ti -től picit gyorsabb kártyát reméltem, aztán kaptunk, amit kaptunk.
A 6600GT már jó volt, az volt az első kártya aminél meggondoltam, hogy a GeForce 3-asomat érdemes lenne lecserélni, csak egyrészt drága volt nekem (pont akkoriban kezdett a nagykeres kapcsolatom megszűnni, ami egyrészről azzal járt, hogy a végfelhasználói árak számomra is emlekedtek a kisker és a nagyker közötti árréssel + 25% áfával, így hirtelen minden hardver nagyon megdrágult, másrészt az ebből adódód bevételem nagyrésze is kiesett); MÁSRÉSZT rengeteg hullott el belőlük. Tele voltak a fórumok 6-18 hónapos korú döglődő, vagy döglött kártyákkal, jellemzően az Inno 3D 6600GT-i szerettek dögleni, de volt akkoriban minden tipusból.
Aztán a 7300GT-vel jött el számomra a váltás ideje amiből a Galaxy 128MB GDDR3-as Zalmann hűtős verzióját vettem meg kerek 25 ezer ft-ért. Ez 2007 áprilisában az akkori nettom kerek harmada volt. Azért azt a verziót vettem, mert ugyan csak 128MB-os volt, de egyrész Zalmann hűtős csak abból volt, másrészt GDDR3-as volt, míg a 256-os (ki tudja miért, talán ktg csökkentési okból) mind DDR2-esek voltak.A 8600GT-hez vendégként volt szerencsém, nem volt nagy szám, aztán a 9500GT, 9600GT megint nem fogott meg, így a 7300GT volt az utolsó AGP-s kártyám a maga idejében (később lett 9800Pro is) de nehéz ez is mert volt közben Ati 9500 meg 9700Pro is.
A PCI-E érát meg HD3870X2-vel kezdtem.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #105098 üzenetére
Na igen, mondjuk az S30 az piacképesebb, az jobban felér ahhoz a szinthez, amit elképzeltek neki.
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #105095 üzenetére
Mostanában kezdtem beszerezni csak ezeket a 8800gt/4850 szintű kártyákat, mert nálam ez a korszak teljesen kimaradt.
2-3 éve az emberek kidobálták ezeket, meg elcserélték őket más dolgokra. Én nagyon örültem nekik, mert így pótolhattam azt, ami 15 évvel ezelőtt kimaradt.
Ha fókuszálsz még a kínai cuccokra, akkor tudom javasolni a Moore Threads S80 kártyáját, ők most - kínai mércével mérve - nagyot gurítottak.
-
cbmfan
senior tag
válasz
MasterDeeJay #104838 üzenetére
én nem szórakozok ventisre cserélni ha beállt, megy rá egy másik nagyobb borda Asus 775 lapról, rezes stock pedig fúj rá elég levegőt. felirat meg nem számít
ha már P2B, hamis van-e nektek? ez is működik gond nélkül, csak nincs mire frissíteni BIOS-t ezért 8X100 felett nem indul semmilyen procival.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #104590 üzenetére
Nemrég sikeresen feltettem W11 alá az Office 2000-et és 2001-et.
Cégnél az office 2016 fut, egységesen, nem érzékeltem vele problémákat. -
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay #104594 üzenetére
Az támogatja, és a 6 megabájtos is (amennyiben a frame buffer chipen van az extra memória). Csak ahogy írod is, 99%-ukat 4 megával szerelték, úgyhogy az felejtős.
A 8 megabájtos voodoo rush szintén támogatja a 800x600-at, és a 6 megabájtos is (amennyiben az extra ram a frame buffer részen van), de elég kevés játék van, ami ténylegesen jó élményt nyújt 800x600-ban voodoo russhal, például a glquake 12 fps-t bír csak 800x600ban produkálni a fent említett overclockolt russhal, miközben 640x480ban 20 fps körül tud. Bizonyos glide játékok elvannak 800x600ban russhal, pl croc1, de eléggé felejtős ott is ez a felbontás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos autók - motorok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Szólánc.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest