-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
2006-tól használtam egyet ami kifejezetten visszahozott volt, talán 2014-ig használtam, Athlon 2200+ volt, 133-on fagyott, 100-on ment rendesen, járt vagy 10-20 lapban, mindenhol így viselkedett.
1 éve is írtam egy hasonlóról, 3DM mindig resetelte a gépet, és mindig ugyanott, annál 166 -> 133 oldotta meg a gondot.
Valószínű azért nem vittek sokat vissza mert a nagy része garanciaidőn túl kezdett haldokolni, illetve akkor nem vigyáztak már rá annyira amikor már nem képviselt akkora értéket. -
zotyesz66
őstag
Az előző fő gépem egy "olcsó" MSI Z97 lap volt egy Pentium G3258 jubileumi procival. Bundle-ban lehetett venni őket elég jó áron. Nagyon sokáig lestem a Broadwell procikat, de egyáltalán nem akart lefelé mozdulni az áruk, aztán egyszer csak nem lehetett őket kapni. Aztán vettem Ryzen-t...
-
KROK640
nagyúr
"Van itthon PC is, egy ASUS-H97 PRO egy i7-5775C valamint egy Rx480 tarsasagaban van arra hasznalva, hogy filmet nezzunk rajta."
nem is hallottam még I7-5775C prociról. Kajak utána kellett nézzek mi is ez. nem rossz (4C/8T) 3.7GHZ, Broadwell. Asztaliban a Broadwell nagyin nagyon ritka volt.
-
-
Mivel nálam az első munkahelyi PC- n (286) Pascal fordító volt, kénytelen voltam azt tanulni, aztán megkedveltem, szeretem a jól átlátható, szabályos szintaktikáját. Delphire sajna nem portoltam a tapasztalatot, pedig arra könnyű továbbvinni, lehet bepótolom majd valamikor.
-
10 eve nem nyultam Pascalhoz
Olyan mint a biciklizés vagy az úszás, ha jól megtanulja az ember, nem lehet elfelejteni, legfeljebb a beépített rutinok nevei, szintaktikái halványodnak, de az meg benne van a kézikönyvben. Itthoni felhasználásban hangkártyához vettem leginkább hasznát - [link] - [link].
-
Szép, miben programozol (fordító) ? Soros portot nem abajgattam, régi melóhelyemen volt egy forrásállomány, melyben ott figyelt, de azt nem kellett piszkálnom, én csak a fejlécben levő kalibrációs állandókat változtatgattam, amiatt kellett újrafordítgatnom. De sok hasznos egyéb rutint átnéztem benne, melyből tanulgattam, a kódot fizikusprofesszor írta (Pascal assembly betétekkel).
-
Az SB Live DosDrivers amúgy egész jó (mondjuk közvetlen szimultánban nem hasonlítottam a GUS- hoz), csak annyi a baja hogy válogatós, S478 i865 lapban simán megy, S462 nForce lapban pedig nem hajlandó, pedig ott vannak szabadon az EMS ablakhoz szükséges konvencionális mem-blokkok.
-
hege8888
aktív tag
Köszi a választ! (ma is tanultam vmit...)
Így már értem.. egy 133 penyás HP VL-t akartam bővíteni. Bődületes 16Mb van benne 95-tel, de volt 2 különböző EDOm a cipősdobozban.. Mondom mi a fene, ha hozzárakok egyet, és nem változik semmi.. talán rossz? Másikat, szintén ugyanez.. ekkor derengett, hogy talán párban kéne, de hát ezek nem egyformák, de egy próbát megér.. De így megvolt a 24mega..
-
Czo
addikt
No,
Megmultimetereztem a lapot. A 2 jumpernel (JP7 es JP8), a 3-as labak GND, az 1-es 3.3V, a 2-es labak pedig 3.1V feszulsegszintuek a GND-hez kepest. Ugyhogy majd relevel fogom kapcsolgatni a labakat, amihez irok majd egy exet, ami sorosporton adogatja ki a parancsokat es csinal egy poweroff-poweront, hogy ujrainduljon a gep a kivalasztott jumperelessel.
-
ityam
őstag
Nem hiszem hogy a mai divatos fake kártyagyártás ebben az időben népszerű volt. Egyébként most hogy lefutott már pár teszt. a Commanche4 pl kicsit még gyorsabb is mint a 6600GT.
Szóval nem hiszem hogy lassabb chipet raktak volna rá.
Ezeket a hibákat memóriának gondolom. És még 3dmark 99 ben alig volt kis hiba a nagyobb memóriaigényes teszteknél már igen látványos a hibázás.
Érdemes lehet esetleg a hynixes memóriás biost rárakni hátha azért romlott el eleve mert infinionost raktak rá amikor nem azt kellett volna? Vagy az ilyen teljesen behalaszja a kártyát ha tényleg infineon van rajta? -
ityam
őstag
Márkajelzést nem láttam rajta. Heatpipés zalman hűtőt raktak rá és a memóriákra is. Tehát valakinek egyszer nagy becsben volt.
Előéletéről nem tudok a kártyának, de elképzelhetőnek tartom hogy kísérleteztek moddolt biost belerakni hogy 9700asnak menjen csak elcseszték.
De tudni nem tudom.
Dos is működik és win is működik. Néha kis képhiba megjelenik mondjuk, de alapvetően működik, csak se d3d se openg játékok nem indulnak el. De sima winwuake elindult vele pl.
Dost bootoltam de csak addig hogy elindítsam az amdflasht. -
Madara-san
aktív tag
Czo: Ahh oké, akkor works as designed. Megnyugodtam. Közben találtam egy videót is a jelenségről: [link] - egyébként defaultban single bufferinget "akarna" használni, manuálisan kellett átállítanom. Köszönöm az infókat amúgy, hasznos volt!
DarthSun: Ütős az ablakszín.
Mindenesetre az eredményed jó referencia. Kíváncsi lennék egy esetleges újramérésre is.
envagyok: Akkor úgy pláne elég király, ha gyárilag fekete. Szerintem a 384 MB RAM amit bele tettél bőséggel jó 2000-es konfignak.
-
Enyhén tuningoltam csak, nem is emlékszem mennyi van beírva a gyári biosába, de csak kicsivel lehet kevesebb mint a képmentésen látható értékek. Ennek szerencsére még szép halkan megy a ventile, Sparkle kártya.
A TechPUP 400/700- at ír defnek, tehát a 411/721- es tuning olyan nyugis, csak azért tettem rá, hogy picit feelingesebb legyen
.
-
-
Esetleg akkor még az lehet hogy a S423- as konfignál is doublet használt, de a kiírás tévesen single
Megnézegetem, állítgatom majd ha lesz fent Voodoo1- el konfig.
Annyit látok hogy a nem Voodoo1- en futott 3DM99 teszteknél mindenhol triple buffer látható a képmentéseken.
Win alatt nem programoztam soha, de DOS alatt írtam már hasonló képcserés rutinokat. Bár a különböző text és grafikus módok tömbjeinek implementációját tankönyvből kölcsönöztem. -
bonyolódik, nem is tudtam hogy 99 esetén ennek ilyen jelentősége van. Nézzük - csak a lényeges fődarabokkal.
Konfig P1 :
Asus P5A-B
P1/233MMX@262MHz
S3 VirgeGX2 AGP
Voodoo1Konfig S423
Asus P4T
Villi 1.9GHz
FX5900XT
Voodoo1A P1 esetén ül a magyarázatod (bár a kiszürkítést nemtom, mivel nem is próbáltam állítani, de biztos úgy van ahogy mondod). Villi esetén van eltérés, ott tud a kártya D3D- t, de nálam alapból single van, és úgy is teszteltem. Mindegyik gép a piramisban, újbóli próba ha megint tesztpadon lesznek valamikor, most más projectek mennek.
-
Nálam nem villog single bufferrel sem, 3db Voodoo1 van kisebb-nagyobb gépekben, mindegyikben ok a 99 def setjében, ahogy bejentkezik, úgy hagyom. Kivéve Voodoo2SLI esetén szoktam néha állítgatni, de ott is csak a felbontást, mivel azt illik 1024x768- ban is lemérni. Most nézem azonban hogy a Voodoo2SLI pedig triple bufferrel jelentkezik be (mondjuk ennél a driver sem jó, és a Vsync is fixen maradt, de a többi runnál is triple a def buffer).
-
-
jokeph
nagyúr
Ritka volt és nem olcsó... meg addigra már bőven jó áron voltak az 500-as SATA HDD-k is.
Nem beszélve arról, hogy nálam volt a lapon egy IDE port (2 eszköznek - ez fent volt tartva mobil HDD-knek adatcserére) meg 5 belső és egy külső SATA II-es port. (Asus M3A78-EM 2010-ből) -
Emiatt van a bűnbarlang 2. állomáson olyan 27" LCD-m, melynek van DSub csatija. Az egész régi (Enterprise pld) RGB to DSub- ot pedig a korabeli AverMedia AverTVBox9- el tudom megoldani, mely 1280x1024- ig pixelhelyes képet ad, LCD- re (is), direkt arra van konstruálva. Így azon a LED LCD- n gyakorlatilag minden jó, az ősretrotól a mai Win8.1/10- ig.
-
-
-
-
Jogos, én is csak olyan tuningot max, ami biztonságos 24/7- ben is. Néha van kivétel, a Prescott pld könyörög a 4GHz- ért, a K6-III+ meg a 617MHz- ért
, de ezeket is csak a tesztidőre, aztán lejjebb veszem. A BX- ben a Copper meg mindent bír, azt nyugodtan lehet hajtani akár 1100- on is a végtelenségig, tuti nem lesz baja. Amúgy rapszodikus a tényállás, mert van ami erős tuningra is rezisztens, de pld a GTX285- öt soha nem tuningoltam, mégis RIP lett. Meg az előző P4P800- asom, ami már alapon, telepítés közben is meghalt déli híddal (azt mondták szériahiba), a mostani meg elpusztíthatatlan. Van kiemelten vigyázott kártya is, pld a R9800Pro, mely igen jó példány, jóval 400 fölé megy, de csak 398 maxot adok neki, ritkuló darab, védeni kell.
-
-
alvaro
senior tag
Basszus, most néztem az epox 3vsa2-t, mit tud, és igen, szerintem jól emléxem, hogy ez volt a s370 tesztlapom az msi 694t pro előtt (amíg + nem halt
). Erre olyan cpu support listába akadtam, amin egyszerre szerepelnek mendocino és tualatin CPU-k
Ez most komoly? De mindegy, ki fogom próbálni az MSI-n, aztán beszámolok. Most úgyis átcseréltem a tesztpadon, a bridge-elt 815-höz képest ebben egyszerűen csak működik a GUSMax és kész.... pedig ez se garantált, de ahhoz képest egy álom. Nem véletlenül lett ilyenből az overkill DOS konfigom...
Szóval most vinyóteszt megy rajta, a kedvenc fémaljú Barracudáimmal sokkal gyorsabban szót ért DOS alatt, mint a 815-ös FuSi.
-
Nálam is a 3 BE6- osból az egyik tudja stabilan a 133 feletti órát, abban van az SLI, viszont a ramok csak 100MHz- esek jelenleg, de mennek 133- on CL3- ban, gondolom mert eredetileg szerverben voltak, talán válogatottak. De már van 2x256MB 133MHz/CL2, azok tuti mennek 150- et is. A buszok meg visszaoszthatók, tehát a PCI/AGP nem pörög túl.
-
Igen, láttam a riport-listában. Érdekes amúgy.
- Nálad a procierőt is sokkal magasabbra jelzi a 99 - 14530 vs 21491, ha megnézzük a CPU 3DMarks resultot.
- valószínűnek tartom hogy az SLI BX chipsettel megy a legjobban
- nálam InnoVision- ból van a pár (egyformák, csak a hűtőbordák különböznek), bár ez nem befolyásolja sztem
- ha majd megint előszedem a gépet, a ramokat kicserélem, és megnézem CPU @1100MHz- en + a Voodook @110MHz- en, de lehet nem hoz már pluszt, mert sejtésem szerint van egy plafon, de majd kiderülHasonló effekt pld az Athlon-II X2 @3480MHz vs Core2Duo @2600MHz, 3DM2001- el. Előbbi prociereje nagyobb volt a szintetikus tesztekkel, a C2D mégis köröket vert rá / video ugyanaz volt.
-
batyuska100
senior tag
Én ezt 250 Forintért vettem Tutti-amigo tagtól, egy 20GB-os Fireballal együtt. Azért ennek is vannak hibái, a talpak középre csúsztak az utóbbi 15-20 évben meg hiányoznak az előlapi takarólemezek.
Nekem is összesen 2 ATI kártyám van (volt 2db pci-e Radeon HD5450-em is), ezen kívül még egy 512MB-os elfelejtettem fajta, az is agp-s.
-
batyuska100
senior tag
Nekem összesen 1 van (aminek természetesen le van törve a kis ajtaja), volt egy nagyon rossz állapotú keret is, de azt kidobtam.
Gyorsan mindenhol rákerestem, Vaterán még bontatlant is találtam viszonylag olcsón. Ezekkel nekem csak annyi bajom van, hogy létezik 1000 fajta, de egyik sem kompatibilis egymással. -
Czo
addikt
Nincs!
Pont ez volt a lenyeg, mert amik nekem megmaradtak rackek regrol, azoknak mar egyiknek sem volt meg a lengoajtaja, fiokot pedig egyet sem talaltam (lovesem sincs, hogy hova lett). Itt viszont sikerult FB Marketplacen venni 2db jo allapotu racket es egy mukodo dvd irot is.
Szerk: nadejo
magamnak valaszoltam
-
Nagyjából kezd érthető lenni. Viszont azt még soha senki nem árulta el nekem hogy a kliens hogyan találja meg hogy mit és honnan kell bootolni (pld az említett PXELinuxot), és hogy a kiszolgálón mit hova kell tenni, mit kell beállítani, hogy megtalálható legyen.
Cégnél megkérdeztem két embert is, akik üzemeltetik a szervereket - hosszú, és amúgyis sietek - volt a válasz. -
Nem off sztem sem, biztosan sokaknak jól jön retrohoz is. Át is váltottam a 2 hsz-t, utólagos engedelmetekkel onra
Mondjuk én nemsokat értek belőle, ha meg akarom majd csinálni, nekem pontról-pontra, részletesen kell majd, könyvtárak, fileok, lemezképek, routerben részletesen a beállítások...stb. De most még nem, majd valamikor.
-
envagyok
veterán
Szerintem ez itt egyáltalán nem OFF.
Sok idejárót érdekelhet ez a téma, hiszen hardverek tesztelésére tökéletes lenne.
Rég vágyok olyan univerzális lehetőségre, amivel lehet tesztelni alaplapot, videókártyát, hangkártyát, anélkül, hogy folyamatosan telepítgetnék.Synon van 2 hálózati csati, de lehet maradnék a routeres megoldásnál.
Elvileg az ASUSwrt-merlin is támogatja ezt: [link]
Már csak egy jó kis képfile kellene, amin minden megvan. -
Nálam a próbapadhoz nincs is kivezetve az UTP, bár a nyomvonalát már kiépítettem, csak a kábelt kell behúznom. Optikáról nem bootoló gépekhez Gotek- et használok, aztán ha elindult az optika, nincs gond, oda van készítve mindenféle CD/DVD drive, válogatott lemezekkel, meg pendrivek is az USB- vel már rendelkező gépekhez. Telepítés után pedig S7/Win98- tól kezdve már wifin is elérem a helyi hálót.
"ez nem fer el a keyboard dugotol" - USB hosszabbítókat használok, ne is kelljen az alaplap rear oldalán matatni.
Ha ki lesz húzva a hálókábel, akkor meg még meg kell tanulnom hogyan kell egyáltalán bootolható mediakat tenni a főgépre, és mit hogyan kell belőni, nem foglalkoztam még ezekkel. -
arn
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged