-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Na mondjuk a Voodoo1-esek nekem nagyo nerősen kimaradtak, még ismerősi körben sem emlékszem, hogy lett volna valakinek, inkább csak újságokból meg ilyen helyeken találkoztam vele. (meg sok évvel később láttam teszteletlen lomként).
Voodoo Rush-t viszont láttam. Tehát ha jól veszem ki a Vodoo Rushnál volt az FBJ és emiatt akár 1600×1200-ban is tudott rendelrelni. Na most csak azt nem értem, hogy a 3DFX-nél, hogy nem látták, hogy ez lenne a helyes irány?
Voodoo 2 régi játékokra jó volt, szebbek voltak vele, (Carmagedon 2, Tombraider stb.) mint akármilyen D3D-s kártyával, bár azokhoz meg szerintem 1db 8MB-os Voodoo 2 is elég volt." de ha legkozelebb, a mindennapi eletvitelem Budapesten van " - itt nem maradt ki valami?
jah, azt hittem napira Debreceni vagy, mondjuk ha erre jársz és megfelel az idő mindkettőnknek... biztos sok érdekeset tudnál mutatni és nagyon érdekes beszélgetés lenne.#74581:
"Ezert is texturazott csak a rendszermemoriabol." - igen, erre emlékszem, hogy az AGP bevezetése kapcsán azt hozták fel legnagyobb előnynek, hogy elég lesz csak a rendszermemóriát bővíteni ezerrel, és a VGAn meg maradhat 1-2MB mert úgyis a rendszermemóriából textúráz majd. Ehhez képest aztán AGPben 4MB-tól 512MBig voltak kártyák. Nem is tudom, hogy hol siklott félre ez a dolog ... -
-
-
Kíváncsi lettem, megnézem majd, nálam hegyekben áll az Opti és ESS. Az miért jó ha piros-narancs nyákos ?
(#74573) KROK640 : nekem így alakult, jelenleg nem tartok asszonyt (de amíg volt, akkor sem ez volt a probléma forrása), úgyhogy senki nem szól bele hogy van 50 gépem, és a tartalék-alkatrészek pedig megtöltenek kettő 3 ajtós szekrényt.
#74574 : ha abban működik szépen, terhelés alatt sincs képhiba, nem fagy, stb, akkor tuti jó az a kártya. -
KROK640
nagyúr
Nincs okod, vedd elismerésnek. Én is lementettem már innen több hasznos HSZ-t. (nem csak tiédet, másokét is vegyesen)
Nem véletlenül ez az egyik kedvenc topicom az egész fórumban.
Hiába nincs tucat számra retro gépem (csak egy lesz ha végre rendesen összeáll, és az oda fog b@$zni tervem szerint) attól még nekem nagyon is érdekes ez a topic, és nagyon szívesen böngészem.
(BTW olvastam h Debreceni vagy, ha lemegy ez a vírus cucc, szívesen összefutnék ám veled) -
KROK640
nagyúr
Uh, szép leírás!!!
Nos ehhez annyit tudnék hozzá tenni, hogy a Voodo1 az nem 4MBos volt? vagy volt 2MBos is? Azt tudom hogy a Voodo Rush, az 6MBos volt (anno láttam olyat 1066MHZ-re húzoptt Celeronnal és az állam leesett, ez nyilván jó régen volt, mikor az 1GZH-re húzott Celeron önmagában húúú bazz volt); meg nekem a két Vodoo 2 mindkettő 8MB-os volt. Tudtam, hogy van 12-es, de nekem csak 8MBosat sikerült szerezni, örültem ezeknek is.
-
KROK640
nagyúr
533 volt az utolsó Mendocino Celeron. Ezt onnan tudom, hogy az én lapom csak azt támogatta, így az álom 566@850MHZ-es Celeron már pont nem kerülhetett bele, 533-ra meg 466-os Celeronról nem érte meg upgradelni, főleg, hogy a 466-os ha lemondtam a hangról akkor napira ment 585-ön, ha pedig beértem pár perc fagyás/kékhalál nélkül, majd összeomlás állapottal, akkor akár 766-on is behozta a Windowst (persze hang nélkül, és terhelés függvényében 1-5 percig tudott csak stabil maradni).
-
-
Ezen amúgy elgondolkodtam megint, valami azért nem kerek. Az SLI képfelépítéséről csak nagy általánosságban tudok ezt-azt, pld hogy felváltva rajzolják a kártyák a sorokat. Végülis tök mindegy hogy a képfelépítés hogyan zajlik, a texturákat le kell-e másolni vagy nem, 2 kártya az 2 kártya, fizikailag mindenképp ott van a második kártya +12MB össz RAM- ja, tehát ha akarom, ha nem, duplázódik. Hogy ezt hogy használja éppen, mennyi a kép és textura régió, az egy dolog. De 2 kártya esetén mégis változik valami, mivel az 1024- es felbontás csak ekkor elérhető.
-
-
PCI kártyáknál nem próbáltam a cserélgetést (kivétel a Voodoo1-2, de az más, ahogy említettem), mivel abban a korszakban volt egy S3TrioV2- őm és a Voodoo, aztán kifújt. AGP esetén nálam csúnya bonyodalmakat okozott rendszerint, így kitisztítom a rendszert, ha más GPU kerül bele.
Sokféle PCI/AGP kártyacserélgetést utoljára DOS alatt, a DoomBench tesztsorban végeztem, de természetesen tudjuk hogy ott semmiféle gondot nem okozhat.
A Win alatti AGP teszteknél viszont lemértem a Radeon kártyákat, majd rendszertisztítás, utána tettem fel az nVidia drivert. -
Ha másféle GPU- ra váltok : driver szabályos uninstall->ez nem teljesen viszi le a maradvány fileokat, tehát->a videokártyához tartozó összes forráskönyvtár törlése a bennük levő fileokkal együtt(van hogy csak reboot után lehet, mivel az aktuálisan futó driver fileok védettek a törlés ellen, mert használatban vannak még)->ha kell ismét reboot->jV16PowerTools- al a registryből törlés az 1. főmenüben->a röhej az hogy ez sem visz le mindent->3. főmenüben rá kell keresni a maradványokra, mindent törölni. Így lesz tiszta. Ellenkező esetben lehet bonyodalom, ami nem biztos hogy azonnal előjön, csak lappang, később derül ki hogy valami nem indul/rendellenesen működik, stb. Ha pedig nem tapasztalható instabilitás, akkor is a feleslegesen betöltődő fantomfileok csak lassítják a rendszert.
-
-
és DarthSun
Köszi a kimerítő válaszokat.
Na valahogy így kéne megoldanom, ahogy te csináltad, de ehhez még kell pár lvl up, Arduino meg minden, azt se tudnám, hol kezdjem
Az alaplap ajánlásokat is köszi, nézelődöm.A LiveDrive igazából a korában több szempontból is hasznos lehetett.
Távirányítóval kezelhető hang (ugye ha a pc-d volt a média centered, ahogy sokunknak), optikai ki és bemenet (pl Minidisc lejátszóra zenéket másolgatni), illetve sima hang ki-bemenetek zenéket digitalizálni akár Walkmanről vagy még régebbi forrásokról.
Plusz ugye kényelmesebben hozzáférhető füleskimenet, hangerőszabályzás.
Számomra az előlapi optikai kimenet a lényeg a füles mellett. -
snake1977
őstag
A ráírt táblázatból, 333mhz-t ír, 5x a maximum szorzója, van 83mhz beállítás is tehát gondolom ennyi oc-t tud, viszont ha csak 5x a szorzó akkor az 5.5x-os szorzóval rendelkező 366-ost nem inditja. Próbáltam átalakítóval pga370-es 366-os cerkát a lapban, nem indult vele, az átalakító biztosan jó, Bacsis küldte, szerintem a szorzó limitál.
-
Asszem ezek azok. A 98- as szerver zárása előtt leszedtem minden csomagot, valamelyik külső vinyón megvannak, megkeresem, becsomagolom, feltöltöm...majd. De amúgy az UOSP- t kell telepíteni, azon rajta van minden lényeges javítás. De látom hogy a nemrég 2x is frissült Chrome már extra veszélyesnek tartja a letöltési oldalát...
-
alvaro
senior tag
Nekem van most egy IBM (Cyrix) 5x86-om (már emlegettem nemrég), ami nem akar működni. Az ok erősen korróziónak tűnik - viszont ez nem állt vízben, egyszerűen a levegőn, sőt az alaplapban korrodálódott. Persze a korrózióhoz a vízen kívül kell az is, hogy oxigén érje az anyagot, nem mintha ez egy hegyi patakban megoldhatatlan lenne. Én így látatlanban azt mondanám, 50-50. Vagy működni fog, vagy nem.
-
Valami rémlik, szó volt róla régebben, hogy újrafordítás nélkül is hatásos a tppatch. Bár a Jazz- t csak futási példának hoztam fel, a tesztsorba nem tudom beilleszteni, mivel gőzöm sincs hogy lehet-e vele benchmarkolni, ha lehet is valamiképp, akkor pedig túl nagy FPS értékeket hozna.
Voodoo itt most kiesik, azt nem teszem át egyik gépből sem. De valszeg elég is az AGP- s sor ide.
A VH6T és az említett kettő 815- ös lap annyiból szerencsésebb, hogy fizikai jumper nincs a lapokon, mindent (FSB- t is) BIOS- ból lehet állítani, tehát nincs szükség az Általad említett jumper vezérlős megoldásra. -
balintka
addikt
Nem tudom mivel bekapcsolni
. Mert csak ez az egy billentyűzetem van. Mivel nem reagál rá, nem tudok belépni a BIOS-ba. Vettem most PS2-USB átalakítót, remélem azzal menni fog majd.
Más: linkeltétek a DOS622-Win31 boot CD. Azzal fog bootolni a gép, ha megírom simán adat lemezként a Nero-val?
-
Mintha próbáltam volna valamikor, lehet hogy megvan valahol, keresgélni kéne.
(#74385) arn : ezt így nem tudtam pontosan, akkor nem rossz végülis, a kis sebességesés pedig ezen gép esetén nemhinném hogy észrevehető lenne.
(#74386) frescho : azt lehet hogy a 3DBench1- el mérted
, túlcsordult talán. Mondjuk én Phenom-II esetén már nem vettem be a tesztsorba, majd rámérek vele valamikor.
(#74387) PeachMan : az SD ára miatt döntöttem az IDE-SD mellett, be is vált.
Ugyanazon helyen pedig a CF árak.(#74395) Fred23 : szép lap, már szilárdtest kondik is vannak rajta.
-
Czo
addikt
Ez egy "nagyon hires kep". Egyike azon remek kepepnek, ahol meg lehet allapitani a keprol, hogy milyen eszkozzel keszult. A kepen lathato pixelminta alapjan, ez Voodoo 1 lesz. Vajon miert hasznalta fel az ember ujra a tesztkepeket? Bovebben itt: https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=36548
-
Ez is TFT-s.
Igazából a korához mérten egy kiváló kijelző, de mai szemmel, játékra, ahol számítanak a színek, és a válaszidő sem mindegy, nem valami szívmelengető használni, ellenben a fenti notik IPS kijelzőivel, melyekre ma is kellemes ránézni.Az a CD meghajtó kemény lehet. Láttam hogy létezik ilyen, és mindig akartam egyet, de még nem botlottam bele aprón.
A másik amit szintén szeretnék, egy PCMCIA LAN kártya, merthogy integrált LAN ebben a notiban sincs, nekem pedig csak újabb fajta PCMCIA kártyáim vannak, amik nem mennek bele, úgyhogy jelenleg nem tudom hálózatra kötni a notit, az újraírható CD-imet pedig nem olvassa.
Ami most rajta van game, úgy tettem rá, hogy kivettem a vinyóját... ami ennél nem valami kézenfekvő manőver, itt még évekre voltak a TP-k az igazán könnyen szerelhetőségtől. -
Az általam próbáltak jórésze induláskor felajánlja a választómenüt, melyben az SB Awe, SB32 is szerepel. A P-II- es gépen így ki tudtam próbálni hogy milyen hangzásbeli eltérések vannak a kártyák közt. Szépen szólnak Awe- n is, de a GUS azért odavág rendesen, ebben a versenyszámban utánozhatatlan.
A DOS622Win311BootCD.iso lemezen, melyet nemrégiben töltöttem fel, rajta is van ezen demokból jópár. -
törölt tag
Kontrollerekről nincs biztos infóm.
Az egyik VLB-s vezérlőn van egy jumper ami 33/50MHz között vált. A default 50MHz, ezen is volt. Viszont próbából átraktam 33-ra és most elindult a DX2-66-al. Ha jól tudom ez és az Am-5x86-133 is 33MHz fsb-t használ, szóval elméletben maradhatna ezen. Nem értem miért az 50 a default. Ahogy azt sem, hogy a többi vezérlő talán hibás lehet? -
törölt tag
Persze, működő gépből van mind kiszedve, szóval a drive-ok rendben vannak. Azóta már 5 drive-ot próbáltam.
Közben visszaraktam az Intel Dx2-66-ot és átjumpereltem a lapot, hátha a proci zavart be, de nem. Ugyanaz a helyzet.Update: Kipróbáltam, ugyanaz az fdd a pci-os lapban bootol. Szóval tuti nem kábel vagy drive probléma. Vezérlő kártya lehetne még, de 3-at is próbáltam.
-
törölt tag
Igazából szeretném elkerülni, hogy egy kábelen legyenek. Tudom egy ilyen gép esetében ez sebességben nem jelent sokat, de a cél azért a külön kábel lenne.
Kipróbáltam egy DVD íróval és azzal is ugyanez a helyzet, teljesen mindegy, hogy cable select, master, slave a jumper.
Az alaplapomon SR-M401-A van szitázva, de úgy vélem ez az alaplap amiről szó van. Esetleg ez ad valami támpontot.
Továbbra is az van, hogy bekapcsolva a második portot megakad a boot, mivel keresi egy darabig a második hdd-t, de nem találja. Hibaüzenet után tovább lehet léptetni F1-el, de ekkor sem találja a driver az optikai meghajtót.
Nem tudom egyáltalán van-e értelme küzdenem a pci-os alaplappal? Gyorsabb volna, mint mondjuk a vlb?#74283 alvaro:
Hát, korban összevethető, de szerintem a felhasználási terület miatt nem biztos, hogy van értelme megtenni. Nem ugyanolyan célzattal készültek. Akkor egyeduralkodó volt teljesen az IBM és amikor kijöttek az XT-vel, amit már nem nagygépes rendszernek építettek akkor kezdődött igazából personal computer korszak. A C64, Apple II, stb. home computer-ek voltak.
Mondjuk erős választóvonalat nehéz abból a korszakból húzni. Elég nagy fejetlenség volt, de egyben csodálatos korszak is.Igen, korban a 68000 nagyjából a 8088 kortársa. Műszakilag akkor még fejlettebb volt, összehasonlítani a későbbi 286/386 vonallal lehet. (16bit busz/32bit utasítás) Elég sok helyen használták akkoriban. Én sok telefonközpontban is találkoztam vele.
Aztán a folytatást ismerjük. -
törölt tag
Biztos h IDE, 48x24x CDRW. Ha arra állítom, hogy a második porton 0 eszköz van (ugyanis a második portot így lehet bekapcsolni fura módon, hogy 1 vagy 2-re teszem) akkor a szokásos OAKCD driver nem találja meg. Ez a driver még 386-os IDE kártyán is meg szokta találni, szóval sanszos hogy valóban nem látható így.
Kicsit később pontosítom az alaplapot és csinálok a bios-ról képet. Hátha úgy láttok valamit amin én átsiklom.
-
Bile Demon
őstag
A pár hónappal későbbi beszerzésű CPU-k már nem voltak olyan jók? Vagy pár hónap alatt degradálódtak?
Használtan vettem 1999-ben egy 300A @ 450-et PPGA átalakítval. Az stabilan ment nálam a BH6-ban, már amennyire a Win98 stabil volt akkoriban. (Szóval nem mindig bírta ki kékhalál nélkül 22h-tól reggel 6-ig a betárcsázós netet, igaz OC nélkül se lett jobb a helyzet).
-
-
KROK640
nagyúr
Amennyire emlékszem volt értelme. Nekem is CL2-es RAMjaim voltak direkt az Athlon XP-be (talán tettem is el olyanokat).
Aszem azonos órajelen valami 20-30% különbséget is jelentHETetett.
Sőt, én még alacsony órajelen kísérleteztem CL1,5-el is 2006 őszén. (tehát pl 266 CL1,5 VS 333 CL2) -
-
Akkoriban valóban ez nagy előny volt, mára már én meg sem vennék napoztatós rom-ot. Pár másodperc megírni a mai rom-okat. Pár éve programoztam 90-es évekbeli buszokban kijelzőket, na ott előre megcsináltam plusz chippeket mert kb 300-400ft volt darabja, aztán ha nem sikerült raktam be a másikat..Volt vagy 40-50db és előfordult hogy döglött is lett beszerelés után hiába volt ellenőrzés az égetőben.
-
-
Valamelyik P2-P3 lapom nem hajlandó usb billel menni, illetve volt egy brand gépem is ami úgyszintén nem ment USB bill-el. Ezt úgy értsd hogy bios sem működött vele. De nincs kizárva hogy a p2-p3-nál maga az usb-k voltak döglöttek. A Brand gép meg HP volt, biosban sem ment az usb.
-
-
balintka
addikt
120-as IDE vinyó van itthon, azt akarom beletenni.
Jó a Win98 telepítő leírás, van kitétel benne a RAM-ra is, mert ha minden jól megy, 768 MB lesz a gépben. De akkor csak 512-vel fogom telepíteni.
Fenyő: köszönöm a segítséget Neked is. A választós menürendszert meg fogom csinálni majd. Anno tudtam ezt, de 20 év után már egyáltalán nem emlékszem. Gondolom azt a kész Win98 telepítés után kell megcsinálni.
-
balintka
addikt
Ja, ha van benne, nem telepítek külön, dehogy akarok én feleslegesen dolgozni. Jó lesz a beépített. Köszi mindkettőtöknek a segítséget.
Még nincs megformázva a vinyó (illetve még a gép sincs meg hozzá), akkor a Win98 telepítővel tudom partícionálni és formázni? Az FAT16-ra vagy 32-re formázza?
-
-
KROK640
nagyúr
Igen van, de ez mégsem egy Athlon XP szint, ha nem régebbi.
Épp a napokban gondolkodtam el, hogy lehet kellene építsek tribute gépnek egy régi 366-os Celeront 96/192MB RAMmal, TNT1-el és 3-4-6GB körüli HDDvel. Aztán tovább vittem a gondolatot, lehetne a hajdú apró hirdetéseiből egy kései példány mikor az újság tele volt 366-466 Celeronokkal, 128-256MB RAMmal, GeF2MX 400-as, 10-20-30-40GB HDD-s-re feljavított gépekkel. (ez már bőven 800-1000MHZ-es gépek kora volt)
Valami normálsiabb Abit lappal (BH-s nyilván) Celeron 366/466 (ehhez a kettőhöz van kötődésem), 256MB RAM, GeF2MX400, 40GB HDD, Win98... de aztán rájöttem kell a francnak, csak a helyet fogná, meg lom len ne már rövidtávon is. Két délután ellenék vele, hatalmas időutazás és flash lenne, utána úgyis félre lenne téve.
Elég ha a komoly retro projectre összpontosítok. -
Az SSD- d kis fileokkal söpör rendesen, gyorsan bootolhat. A Maxtor vinyót majd lemérem Tualatinban is, gondolom VH6T ?, az lesz az egyik tesztlap nálam is. Ott sztem gyorsabb lesz, tiprre 50-60- at fog karcolni Seq- al. Bár SS7- hez képest tényleg jól megy, elegendő amit mértem...bőven.
-
Frawly
veterán
Ja, azért durva mennyit fejlődött a technológia a P3-as óta. Az i7-10700K-ban 8× annyi mag, 16× annyi szál, 4× annyi cache (+16 MB L3 cache) van, 10× annyi utasításkiegészítés (közöttük kriptográfiai és virtualizációs), 64 bit, 5× akkora órajel, és még extrában van a prociba integrálva 128 bites memóriavezérlő, PCIe vezérlő (komplett chipset lényegében), és még egy olyan UHD630-as IGP is, ami torony magasan veri a P3-hoz társítható legerősebb GPU-t. Igaz cserében a 12-ed akkora csíkszélesség ellenére a TDP-je is magasabb az i7-nek, de ha figyelembe vesszük, hogy mennyivel erősebb, és mennyivel több minden integrálva van bele, akkor energiahatékonyságban is fényéveket ver rá.
Pedig a kupak meg maga hasonló méret, a die biztosan nagyobb az i7-esen, de nem meglepő, mert kb. átlag 2000×-es az erőkülönbség a két megoldás között (egyes speciális feladatoknál még nagyobb). Igaz ezt 20 év alatt el is várjuk. Igazából több, mert a 10700K ma csak felső kategória, de nem csúcs, az a 10900K vagy 5970X lenne. Ha csak az utóbbi 10 évet vetnék össze, akkor jóval kisebb fejlődés jön ki sajnos.
De nincs benne semmi meglepő, a technológia ilyen. Anno a P3 1000B korában egy 10 évvel azelőtti proci egy 486DX 50 MHz volt csak, amiben negyed annyi L1 cache, nuku L2 cache volt kb., 20-ad akkora órajel, 0 utasításkiegészítés, nuku PAE, nem volt szuperskalár, 5× akkora csíkszélesség, de legalább épp úgy 32 bites.
Ha a 20 évvel azelőtti procit nézzük, akkor 8086-ossal vetnénk össze, 200-ad akkora órajel, 16× akkora csíkszélesség, valós mód only, 16 bit, nuku FPU (csak külön volt elérhető).
Bár a helyzet némileg változna, ha az aktuálisan nézett technológiához nem a 10-20 évvel azelőtti konzumer PC csúcsot néznénk, hanem mondjuk szuperszámítógépes vagy mainframe szintet, úgy más jönne ki.
De épp néztem retró YouTube csatornákon is videókat, hogy régi prociknál benchmarkokban L1 és L2 cache sebességét egy HDD is veri szekvenciálisan, egyébként meg egy SATA2 SSD is köröket fut köré.
-
KROK640
nagyúr
Nekem a Compressor Supreme. A doboza szerint Win98/ME/2000 kompatibilis, ehhez képest plug and playként a Win7 is ismerte. Remélem a Win 10 is fogja, (még nem próbáltam), mert imádtam vele az eredeti Mafia 1-et.
Aztán legfeljebb szépen néz majd ki a Win10 meg a 10400F mellett, egy ilyen öreg kormány. -
alvaro
senior tag
Nálam a legnyomottabb tárolóhelyzet egyértelműen az volt, mikor az 5x86 alól halt ki a vinyó. 8MiB RAM nagy része ment ramdrive-nak, 1db floppyról tömörített "light" win3.1 felmásol, másik lemezről 1.44MB alatti MP3 szintén (több hely úgyse nagyon volt), aztán winplay3 betölt, profit
Nem mernék rá megesküdni, de lehet, hogy volt, mikor stackert is kapott a ramdrive
-
Mondjuk az nem volt cél hogy a filmezős képességeket is teszteljem, bár lehet megnézem, ha már említetted.
Mediacenter azonban nem lesz belőle, arra van kissé modernebb, a 8szálas FX, fix 2.4GHz- re belőve + a 1060 kombináció lazán viszi a 4K- t is. A homeszerverről streamelve is, ami nálam egy régi Athlon-II-X2 laptop, ezen van a legtöbb külső háttértár, jól bírja, elnyűhetetlennek látszik. -
KROK640
nagyúr
" mindig az volt a legujabb elem a gepben, ami eppen ki lett cserelve. " ez nálam is így volt. És 1999 végétől 2002ig bizony nagyon gyakran cserélődtek az elemek.
HDD nekem eddig szerencséáre egy makkant meg, az viszont a 2001 májusában vásárolt 20GB-os Quantum voltMivel addigra a 3.2-es HDD-met eladtam, ezért egy kölcsön 1GB-oson kellett lennem, ami extrém kicsinek hatott a 3.2-es után. szerencsére 1 hónapig tartott az egész, aztán megjött a 2db20GB-os HDD, ugyanis ettől kezdve elhatároztam, hogy mindig legalább két HDD-mnek kell lennie. Ez egyébként állt is, 2001 nyara óta mindig minimum két HDD-m van.
-
Érdekes ez az időbeli betonozós nézet is. Nyilván egy teljesen időrendi gép értékes. Van azonban egy-két érdekesség is ugye, hogy anno ahogy Te is mondod, a régi időkben sem mindíg tudtuk tartani (sőt többször inkább nem) a minden elem mai legyen felállást. Egyrészt drága lett volna, ha mindenből a legújabbat, legjobbat vettük volna meg, másrészt az esetleges meghibásodások miatti keverés, valamint az egyszerű user, aki nem volt kitömve 1000dollárosokkal, inkább egyenként gyűjtögetett a fődarabokra, emiatt mindíg volt időcsúszás az aktuális konfigban is.
Ettől függetlenül én elfogadom mindkét eszmét, bár magam legtöbbször a beton nélkülit alkalmazom, ma már megvan rá a lehetőség, hogy megnézzünk egzotikusan összeválogatott konfigokat, hogy mi az ami még egyáltalán összepárosítható.
A Tua teszteknél is sztem úgy bele fogom vágni a konfigba a HD3850AGP- t, mint a huzat, pedig időben távol vannak, de nehogy már legyen véletlenül is videolimit, meg egyáltalán, miért is ne ? -
"ezert egy regi 420 megas lemez kerult a gepbe, aminek a bo felet a Win98 el is foglalta, igy csak azzal lehetett jatszani, ami futott CD-ROM-rol is"
Ilyen szörnyűség nálam is volt, mikor 2001-ben a megnyikkanó újabb HDD-m miatt maradt az 1996-os winyóm egyetlen tárolónak rövid időre.
A dátumokra figyelés retrózásnál nekem tetszik; keverem a korszakokat persze, de mindig van egy kiindulási alapom, amihez tesztelgetés után visszatérek, és ez dátumokhoz kötött. Úgy is mennek pihire a konfigok, hogy X proci Y VGA "párja". Az SL5B3 kapja meg most a Radeon DDR-t.
-
SL5QJ nálam perpill gépben van. Érdekes és ritka az is, viszont aki szokta nézni a dátumokat, az jobban örül az SL5B3-nak, mert az meg még 2000-ben jött ki. GF2 GTS-hez, Radeon DDR-hez tökéletes.
Tuám viszont még mindig nincs. Ha lesz, akkor a 2001-es legerősebbet fogom beszerezni. Az 1400S már 2002, arról lemondok.
DarthSun:
Leveleztem kicsit a proci eladójával, ő indított azzal, hogy megkérdezte, mire akarom használni majd, hogyhogy, stb. Küldtem neki pár retrózós képet. -
Ja igen, rackes ház...
Nálam a Sharkoon és a DeepCool is pontos értékeket írt, nem csak hányaveti tájékoztatót, pont ahogy számoltam, valóban 2-3mm hely maradt az oldallap felhelyezése után (ki is van emelve az oldallap pár mm- t, a ráhelyezési sík fölé). -
-
Igen tudom, hogy az AT táp nem tud 3,3v-ot leadni, azzal meg sem mertem próbálni nagyobb agpés vgkat ss7 lapban, azt külön állítja elő vrm ilyenkor ami gyakran nem tudja leadni ami hivatalosan az agp sepckó maximuma lenne, ATX-es táppal próbáltam az At-és lapokban (ált külön jumper van erre is, hogy at vagy atx táppal hajtod), de max az FX5900XT és a 9700-es Ati indult bennük a 9800-as már nem, az csak ATX-es formátumúban.
DarthSun Ilyenem nekem is van csak én Amptron PM9900-esként ismerem, kb az első SS7-es lap volt amit még vagy bő 10 éve ingyen hozzámvágtak, ebben speciel pont nem próbáltam a 9800prot, akkor még nem volt, a lap meg be van építve, amúgy nem rossz, Via MVP3-as 1 Mega kessel (256mb tud már kesselni), +-os procikat és "nagy" vinyókat is eszi bios frissítéssel. -
hege8888
aktív tag
Saját lapilag dettó.. Abitból volt KT7A, meg NF7, aztán Asus.. igazából friss játék(ra) már nincs időm, egy xeonos Asus P5N-E SLI-nél megállt az idő..
Egyik módosabb cimborámnak volt inteles Epox-a, (Ő annak idején azt mantrázta) nála csodálhattam meg először POST kijelzőt (ezen is van)..
Van pár Intel-VIA-s deszka nálam is bespájolva, az egyik egy SLOT1-es MSI MS6199VA.. egy 700as környéki proc van benne, de még nem volt időm ránézni se..
Stabil egyébként? -
hege8888
aktív tag
Nna, hétvégén annyira előfettem a két NF7/NF7S-t, hogy rápróbáljak.
Mindkettőben 2003-as BIOS van, előbbi árcius, utóbbi 07 havi.. egyik se bootol penről, viszont lehet zipről, vagy LS120ról..
Még eszembe jutott, hogy van egy MAXDATA/FIC AM39L-es KM400-as lapom is, (azt írja 2500 Athlon XP, reméljük Barton lesz) csak be kéne építeni.. (nincs valakinek egy felajánlani való MAXDATA-háza?)
Teszek egy fényképet, mert sose rakok ki semmit.. hál istennek az Asus P4T-E összeállt. Kérdés, ez a 100as FSB kicsit tornázható feljebb?
-
Czo
addikt
Sott, talaltam meg tobb infot
Ha ezen az oldalon legorgetsz a "Figure 3.18 shows the Socket 7 pinout." reszhez, akkor jol latszik, hogy a CPU jobb oldalanak kozepe tajan van a BF es a BF1 JUMPER. Ez allitja a "Host to Bus clock ratio"-t. A Super Socket 7-es prociknal a BF majd BF1 iranyba kovetkezo NC helyett van a BF2, igy ott mar nem 2^2 hanem 3^2 opcio van szorzo allitasra. Ebben a doksiban pedig, ha elszaladsz a 10. oldalra, ahol irja, hogy P54-nel a 2 jumper jelentheti a belso orajel 2/5, 1/3, 1/2 es 2/3 reszet, addig MMX-nel csak a 2/5, 1/3, 1/2 van definialva. Ha ezt megnezzuk jobban, akkor latszik, hogy 166*(2/5) == 66, 200*(1/3)== 66 valamint 133*(1/2) == 66. Azaz, amikor ez a doksi megjelent, az 1.5x-os szorzot jelento 2/3 (100*(2/3)==66) nem is volt definialva az MMX-nel. Tehat akkor lehet, hogy ez forditva volt? Ha az MMX proci ezen dokumentacio idejebol valo, akkor az 1.5x-os Jumper ott nem jelent semmit, ergo lehet nem is tud POST-olni vele a gep? Ha pedig a proci kesobbi, akkor ez a 2/3 mar igazabol 2/7-et (233*(2/7)=66)-ot jelent.
-
Lehetséges, de én nem tapasztaltam még/vagy nem tűnt fel, nem futottam bele. Retroként lett csak, talán 200- as volt először Acorp lapban, valamennyit tuningoltam azon is, de a pontos részletekre ott már nem is emlékszem. A beépített 233- as 252- re van állítva AsusP5A-B- ben (3x84, de azt majd átlövöm 2.5x100 vagy 2x112- re), az Epoxban is 233- as járt most, a korábban említett szorzókkal. Amúgy mindegyik S7/SS7 proci vette a tesztek alatt, a nem gyárilag specifikált szorzó/FSB kombinációkat. Mindíg tanulok valamit, eddig azt hittem hogy mindegyik unlockos, az Intel féle 1.5/3.5 fordítóról sem tudtam...csak az AMD 2/6- ról.
Pld az utoljára tesztelt K6/300 is 4.5x szorzós, a gyári ajánlás szerint, én pedig 3x112- őn hajtottam. -
KROK640
nagyúr
" Ilyen modul volt az "energy star logo", amit ki lehetett cserelni minden eladott alaplapon a bolt logojara." - ÚÚÚ erre volt is valami program, ami bizonyos kritériumoknak megfelelő (asszem) PNG képre ki tudta cserélni ezt a logo-t.
A lényeg az volt, hogy Windows 2000 alatt (úgy emlékszem csak 2000 meg XP-n ment) betöltötted a programba a képet, aztán újraindult a gép, maszatolt jó sokat dosban, és utána ki volt cserélve a logo. -
Biztos igazad van, én csak olyan futólag próbáltam a 939- est, ilyen szempontból. Nemrég telepítettem rá egy XP- t, a DualCore sortesztekhez, optikáról toltam. Arra emléxem hogy régen, amikor még főgép volt, ha bizonyos USB eszközök rá voltak dugva, POSTkor megállt (WD640GB külső vinyó, 16GB pen pld), csak annyi kellett hogy kihúztam, továbbment, visszadugtam, aztán a Win már látta a drivet. Nekem ez úgy jött le hogy a lapon levő USB modulverzió korai, megmakkan tőle, de a Win driver kiegészítéssel már rendben működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged