- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hyperv eléggé bugos win98. Pl valamiért nem bootolta be a win98 telepítőt, mondom sebaj sima dos6.22 fdisk, format, sys stb után kézzel felmásolva már megy a telepítő de olyan bug van hogy ha belekattintok az ablakba akkor nem működik a billentyűzet. Jó ezen túl vagyok, aztán windows protetion error. Na akkor google, win95-nél van ilyen ha túl gyors a cpu, arra van fix. 98-ra meg nincs. Vágom hogy unsupported a win98 de nem értem hogy senki nem használ win98-at hypervel?
Nem értem Vmware alatt 3 kattintás egy win98. Hyper-vt használok szervereken melóhelyen és ott gyönyörűen mennek 2003, 2008, xp stb. (bár 2003-hoz kellett aszem valami plusz iso hogy menjen pár dolog)
Mindegy Dosom van, kezdetnek az is jó. Majd kísérletezek powershell parancsokkal mert lehet átviszi a voodoot mivel nem gpu talán nem kell hozzá server os.KROK640
FoxiestFox megválaszolta (btw 15-16eft a 32gb-osok darabja szóval nem annyira filléres ddr4-el, ráadásul ezek sajnos load reducedek szóval saját magukkal mennek csak, nem keverhetőek), egyébként réges régen még ddr1 időkben volt ramhiányos gépem és senkinek nem kívánom azt hogy halgassa ahogy swappel a wincsi és várod hogy kapd az out of memory errort mert nem zártál be valamit.
Azóta semmit nem zárok be és telepakolom az összes gépemet rammal.,
A lényeg ha úgy adódik hogy kell valamiért ramdrive akkor legyen lehetőségem rá hogy egy komplett os beleférjen és azért maradjon is valami.DarthSun
Ez csak otthoni játszós gép
Nem tudom asszony mit szólna ha beállítanék egy megtöltött rack szekrénnyel ilyen 4-8 utas szörnyekkel megpakolva.Az a helyzet hogy egész család használja a gépet, szóval így is luxus ilyen gépen youtubeozni meg receptet nézni de hát miért is ne. Ha ferrárim lenne azzal is el kell menni lomtalanítást megnézni a szomszéd faluban, csak nem tudom van e azokon vonóhorog...
-
Há' fene tudja, 600- as CM táppal voltak érdekességek 478/462 mellett. 450- es Giga van most a P4P800- on, az valamivel régebbi lehet a Raidmax- nál, mert még PCIe VGA táp sincs rajta. Evvel jól megy, viszont a P-II/III lapok meg nemigen, ill rapszódikus működés, hol indult-hol nem, néha jó volt, néha meg fagyogatott
, pedig a leadott feszek, amperek alapján, jónak kellene lennie BX- hez is.Nem értek a tápokhoz, nemtom miért van ez, csak leírtam a tapasztalatokat.
-
Dosbox x-nél nem találtam ilyet. Csak két módot tud, low level emut és hight levelt ami glide-ot modern apival adja át a videókarinak. De nincs benne ilyen mód ami nekem kell.
Amúgy azt tudom hogy van voodoo2re van win10 driver, elvileg az menne csak pont nincs voodoo2-esem és nem is akarok venni olyan árakon amik most vannak. 3-asért is nyögve adtam ki 8eft-ot, nem értem mert rohadt elterjed kártya volt.
Igazából rászánnám magam drivert írnék szívesen mert állítólag voodoo1 nem egy bonyolult hardver. -
Nem létezik valami isa adapter? Mert isa lenne majd a köv projekt ha egyáltalán a pci-vel sikerül-e minden. (Hang most még nem érdekes, nincs hangkártyám a nagygépben csak ilyen usb cucc.)
Nem akarok fizikai retró gépet(helyhiány miatt) csak egy pár adaptert amit rádugok ha retrózni szeretnék és natívban tolná ki a képet/hangot. Voodoo1-2-3 nál pl sima pcie 1x riser to pci16x to pcie (és agp a 3-asnál) ami usb3 kábeles az hotplug lenne. Hang az a követekező lépés. -
Ez jól hangzik. Voodoo1 amúgy pci-to-pcie adapterrel menne, elég egyszerű elvileg mert se irq se dma nincs.
Megnézem hypervvel sima win10-el hátha van valami hack dda-hoz.
Oprendszer tekintetében nyitott vagyok, win10 egy rakás koráltolt szar minden tekintetben. (Aláíratlan driverekkel szemvedtem) és már jó lenne valami bootmanager és multi os.
Van egy szekrénnyi hardverem és gáz hogy nem tudom használni modern gépben. (Winsrv 2016 licenszem van lehet teszek egy próbát, SR-IOV támogat a gép meg igazából mindent ami kellhet (xeon gold)). -
quailstorm
félisten
Prince of Persia Sands of Time elég modern? Az már egyértelműen DX8 cím, bár tény, hogy még W98SE-re hivatalosan támogatott volt. De ennyi erővel még a HL2 is az volt.
Abból a dobozos retail (amit Magyarországon meg lehetett venni), az nem fog grafikai glitch nélkül menni Win10-en. (főleg effektek, ahol kell átlátszóság, ott van baj)
Persze az Origines patchelt verzió az igen, az fog menni hiba nélkül.Namost ilyen problémák felmerülnek olcsóbb játékoknál, vagy amelyiknek a jogai megszűntek. Egy NOLF-ot se fog senki patchelgetni már, Blitz3D játékot meg végképp nem.
Tételesen nem tudom az okokat sorolni, de ha nem lenne ennyire szükség a dgVoodoo-ra, akkor nem nyomták volna meg ennyire a fejlesztését.
Pre DX9 játékokhoz kb. kötelező W10 modern gamingnél.De amúgy itt konkrétan a DX7, DX8, korai DX9 SDK, és a Win7-10 kompatibilitási megvalósítása közötti különbség a gond általában, nem az, hogy valami régi WinAPI-t hívogatna.
-
arn
félisten
A videokartyak felvasarlasa veri a szogeket abba a formulaba, amit ma pcnek hivunk, onnantol ha beszukul a felhasznalasi kor, az utasitas es platformfuggetlenseg is idoszeru lesz. Szvsz az apple az m1el nagyon jol erez ra erre a tendenciara, es kovetni fogjak a pcgyartok. Jatszani majd jatszol konzolon vagy felhoben.
-
Egyszer, ~13-15 éve vettem egy hasonló pakkot. Egy Bp belvárosi bontó számolta fel egy készletét. A szobám padlótól tetőig gépekkel volt borítva, hónapokig rendezgettem és tesztelgettem a gépeket. Nagy kincseket is találtam benne, ami már akkor is ritkaságszámba ment (Socket 4 Pentium workstation), de készült belőle családon belül is számítógép, teszt workbench.
-
quailstorm
félisten
Értem, akkor semmi köze a Cherrys problémámnak ehhez.
K120-at nem volt alkalmam kipróbálni ilyen környezetben, de elvileg faék egyszerű belseje van, tehát nem kéne kompatibilitási gondnak lennie semmivel.Ez a probléma minek a hibája lehet? Generikusan Win98, vagy alaplapi chipset driver?
Látom van hozzá Microsoft cikk is. Szóval ismert gond.Őszintén lövésem nincs. Én magamtól elengedném az USB történetet, tök felesleges ilyen korú gépnél erőltetni. Ahogy nézem új PS/2-t már nem lehet kapni. Nekem is régiek vannak elrakva.
Ha mégis újat, akkor kb. ezt próbálnám meg: [link]
Véleményem szerint a K120-at kár volt megvenni, Windowsban használtam eleget, szörnyű és hamar kikopik (első pár hónapban még elmegy). A Deluxe 250 sokkal jobb volt. -
balintka
addikt
Van extra USB 2.0-s PCI kártyám, de mindig az alaplapi 2 db csatlakozóra dugom a bill., egeret.
Ez a kártya most épp nem is volt benne, az Abit alaplapot csak frissítettem, a TUSL2-C-ben szokott lenni.
Ezért se értem, mivel az alaplapira van dugva... Mit lehet ezzel tenni?
Ja, amikor a Win98 boot menüből választom a csak parancssort, akkor működik. Tehát a Win98-ből DOS-ba lépés az, amikor nem megy.
-
batyuska100
senior tag
Köszi, ugyan ezek a driverek voltak a Vogonson. A 850-es gépben valami van az LPT porttal, egyáltalán nem jelenik meg az eszközkezelőben semmi, még ismeretlen eszköz sem. A Tua gép látja mind a kettőt, de az új driverrel is Zip100-nak látja a 250-est. Előkaptam még egy P3-mast, ez egy 667-es. Ezen sikerült életre kelteni mind a kettőt.
A lemezekkel/driveokkal pedig majd ovatosan, a Click of Death miatt.
A 250-essel lehet hogy van valami, mert a műanyagon látszik hogy már szedték szét. Egyenlőre félreteszem őket, majd ha lesz lemezem akkor kipróbálom őket megint.Egyébként ingyen volt mindkettő.
-
Az esélyes hogy valós, atom ellenfele lesz szerintem. Nekem egy Core2-es gépet fog kiváltani ha képes rá.
De persze nagyobb táppal majd kap nagy videókártyát is teszt idejére. Tápom még nincs hozzá, átalakító meg úton van lehet pár hét lesz. Hűtő is kérdéses még hogy milyen lesz.
Futtatok rajta majd geekbench-eket. -
https://www.vogons.org/viewtopic.php?t=44364
This card doesn't always like fast cpu's or high fsb systems. It is maxed out around p2-300mhz anyway, so if you have problems or the card doesn''t work at all: try a slower system.De tele van bele a vogons hogy nem megy rendesen 500+mhz procikkal. De nem jövök rá ennek mi lehet az oka. Win98 alatt használnám.
-
KROK640
nagyúr
Na sikerült kiderítenem, pontosan hol fagy le és mikor : XPnél akkor fagy le, amikor a videókártya WDM driverét telepítené fel. Win7ben is megáll ott, de csak pár pillanatra majd tovább megy.
Ma fellőttem egy Win7-et, hibátlanul mozog, sokkal élhetőbb mint az XP, van használható net, chrome, VGA driver, hang minden. Ráadásul működik drag and droppal a file átvitel a két gép között (így sokkal használhatóbb az egész), minden jó egészen amíg el nem kezdenék játszani. A C&C Generals elindul, majd amikor megjelenne a főmenü akkor kidoba szokásos nagy Serious Erroros hibaüzenetével (hogy a játék hibát talált túlmelegedett hardver, vírus akár mi okozhatja a hibát).
Megpróbálkozom majd a C&C3-al is, kiváncsi leszek, de eleddig csak álltalánosságban van használhatóbb rendszerem, játékra sajnos ugyanúgy alkalmatlan, és a kiinduló problémát még ugyanúgy nem oldottam meg mint 2 nappal ezelőtt...
-
KROK640
nagyúr
halad a telepítés, aztán egyszercsak megáll a csík, és úgy marad. Bezárni sem lehet meg semmi. A feladatütemező szerint fut, de pl mikor 1,5 órára magára hagytam, akkor mikor visszamentem is pontosan ugyanaz volt. Illetve ha elkezdek kattingatni rajta, akkor "nem válaszol" lesz.
SP2 32bit meg gyári, de majd kipróbálom másik Windowsal is. Mostmár kezdi a fantáziámat piszkálni, hogy Win7-es is lehetne a rendszer... A Vistát igazából csak másnál próbáltam, lehet azt is ki kéne próbálni itthon
A procimban nincs integrált GPUez a VGA nélküli verzió sajnos.
-
-
KROK640
nagyúr
VBoxVGA volt alapból is, és a 3D Acceleration bekapcsolása az egyik első dolgom volt, amikor elkezdtem ezt az egészet.
Guest Additions-t többször próbáltam telepíteni (igen, úgy ahogy írtad), de ugyanannél a pontnál (kb 2/3-a a telepítésnek) mindig lefagy a telepítő (ami XP alatt fut ugyebár). Akárhányszor próbálom, restart virt gép, restart valódi gép, nem jutok tovább. Pont, ott megszakad az egész.
így van közös vágólapom, de sajnos csak ennyi. Se hálózati megosztás, sem semmi más.Nem tudom mi lehet a baj, talán nem szereti az XP verziómat? (32bites SP2)
De ezzel, meg azzal, hogy az IE-en lefutnak a binges és google keresések de szinte semmilyen weboldalt nem tudok megjeleníteni (beleértve a google chrome letöltését és a Windows update-et is - lehet hogy valami a nettel sem stimmel XP alatt?) kezdek azon gondolkodni, hogy beszántom az egészet ahogy van, és megpróbálkozok egy 4 magos 4GB RAMos virtuális géppel meg Win7-el...
(mindenesetre ha manapság ilyen nehéz az élet XP alatt, akkor nem irigylem magamat az Athlon XP project tekintetében sem - noha ott legalább a driverek CD-n megvannak) -
Ilyen mélységig nem is néztem, ismét látszik a szakmai tudásod
. A Dell esetén csak rápillantottam a kábelszínekre, melyek teljesen mások voltak. Ettől még lehet hogy rá lehetett volna dugni más lapra, de meg sem próbáltam, mert egyrészt az említett színek, másrészt
- a ház is teljesen más kialakítású volt, a BE6 bele sem menne, esetleg komoly lakatosmunkával
- ha pedig a tápját költöztettem volna sima házba, az is elég nehéz lett volna, eléggé fixen volt beépítve, valami tengelyen lehetett kiforgatni, de ezt a tartót asszem csak szétverni lehetett volna, komoly barmolással, aztán lehet hogy sima házba be sem megy (nem mértem le).
- a színektől független fizikai pinkiosztást, feszek/földek/funkciók, lusta is lettem volna egyeztetni más lappal, de ha mégis, az elég hosszú ideig tartott volna, feltéve ha mindegyikről találok pontos leírást.
Egyszerűbb volt a proci-RAM-vinyók-hangkártyák-HDD-optika-FDD költöztetése sima házba.
Az ATX- et szabványnak gondolom, úgy is hivatkoznak rá, tápok esetén is, még verziószámot is megadnak egy ideje. Az hogy egyes brand gyártók ettől eltérnek, nemcsak táp, hanem lap esetén is, az pedig direkt xopatás sztem.(#76665) arn : az említett Siemens DI1064 lapot pld nem is tudtam milyen gépből származik, nem is néztem utána, próbaként rádugtam a sima tápot, valami kisebb P-II procival és veszíthető videoval, aztán füst nélkül
szépen indult, utána építettem köré a meglévő konfigot
#76663 : én is csak egyszer, az AM2+ konfigon már nem futott OGL- el az NPRQuake1, valami nGlide verzió, Vsync kikapcsolhatatlan(lehet hogy ki lehet, csak nem értek hozzá), FPS emiatt alacsony, a táblázatban látszik is, de legalább lett egy eredmény -
-
Pöpec kis kártya amúgy, hangja is szép, Live Drive-ot is élem, de nagyon-nagyon furcsa ez a sajátos bug továbbra is.
Ma nem volt semmi dolgom és túl vagyok vagy 4 tiszta installon, különböző beállításokkal teszteltem a konfigot és mindig fennáll, hogy amint felmegy a gyári cd-ről a Live Driver (vagy a Vogonsos ugyanez, csak angol, merthogy a gyári CD német
) a Carma 2 játszhatatlan lesz.
Egy esetben nem, hogyha a hackelt Audigy drivereket teszem fel, de azokra meg a legtöbb Live szoftver nem megy fel.
Xp alatt hibátlan minden, illetve abban a kicsi PII lapban Win98 alatt is, ugyanezen driverekkel.
Úgyhogy aprónézegetés, 440BX lap keresgélés.
(Egyre vonzóbb a polcon díszelgő MSI KT4V Athlon XP lap, szerintem azzal se lenne gond, de a lényeg a Win98 korabeli gép építése +-2 év, azzal pedig kilógna a lóláb eléggé). -
Ezek olyan ramok amelyeken ilyen olyan bontott chippek vannak, akár több típus keverve. Nyákok is egyszerűek, spd-be össze vissza írnak bele mindent vagy akár azok is bontottak és az előző spec marad benne. Ezért sincs specifikáció mert ahogy sikerült egy egy modul olyan lett.
Kínában nincs ilyen "probléma" hogy szabványt kell követni.
A lapoknál én nem olvasom el azt hogy milyen ramokat kezel, eleve nehéz is lenne belőni a millió típus közül hogy mindet teszteljék. Így próba szerencse alapon rakosgatom a ramokat. Legtöbb problémám a s775 DDR3-al volt, az nem szerette a nagyobb modulokat, illetve 1156-al az meg random módon hol ilyen márkát hogy olyat kezelt (giga középkat lapok voltak). Ja meg notinál Dell Precision M6400-as DDR3 Q43 chipset 4gb-os modulokra volt válogatós. AMD-nél a régieknél nem volt gond, minden szemetet (kínai és noname) megettek. DDR1-2-3-ból is.
Én alapvetően jó véleménnyel vagyok a kínai hardverekről, de nyilván helyén kezelem a dolgokat.
Kínai alaplapokat például rendkívül jónak tartom, sőt annyira hogy versenyképesek is a márkásokhoz képest. (lga2011/v3 platformon 20-30eft kategória)
Kínai prociról meg ha a szerencse is úgy akarja akkor nemsokára tudok tesztet is készíteni. (KaiXian KX-5640)
Kínai ramokról (DDR1-2-3) vegyes a kép, volt nagyon gyenge minőségű de ha volt hibás is annál azonnal visszakaptam az árát.
Kínai ssd-k háát a mai árak mellett nincs sok értelme, van pár de teljesítményben azért elmaradnak rendesen.
A modernebb ddr4 kínai ramok meg átcimkézett újrahasznosított ramok, azokat nem venném meg mert már így is olcsóak azok a ramok amiket használok szerverkhez. (legutóbb 16eft-ért vettem 32gb-os ddr4 ecc reg-eket)
Bár már áttértem az ecc-reg-re mert messze olcsóbb használtan és csak olyan platformot használok, de ezeket inkább csak a kínai lapok és workstation/server lapok kezelik.Nem mellesleg kevesebb vele a gond kompatibilitás terén. -
Próbáltam. Van egy ilyen (M2N-SLI Deluxe) lapra épülő gépem, az a Vmware host otthon, úgy egy éve. Most éppen került egy csomó 1GB-os modul, és a 2x4 kínai mellé akarom tenni (ezek mennek benne, bár hisztis a foglalatra, csak a 2 messzebbiben
). Amikor a gépet összeraktam, akkor valaki itt a PH-n mondta, hogy mennie kéne ebben 8GB-nál többnek is, és logikus is volt, mert a Phenom-októl kezdve IMC van,az alaplapon kb. drót van a RAM-ig.
(Akkor leírom még egyszer, azért van ez a lap, ez a proci, mert a lapot + némi RAM-ot kb. bagóért kaptam, később a meglevő cuccokhoz vettem procit, meg RAM-ot, amikor meg tudtam fizetni. Különben eszem ágában nem lett volna PhenomII-t meg AM2 lapot venni, de így meg lehetett oldani 8GB + 4mag + 3GHz-et. )
Amúgy simán lehetne, hogy az Asus sóher volt a vezetékeléssel, mert 10GB felett már csak 256MB van a BIOS szerint, de mondjuk az tök nem érdekelne - viszont a Memtest már 9GB-al hibára fut, azt még jól jelzi. De a 4GB-os is megy, kettő is.
Annyiban védeném meg a kínai RAM-okat, hogy ez az Asus lap valami borzalom amúgy is, tehát "rendes" Kingmax modulok, és a laphoz való AM2 X2-es procival is hiztis volt
-
8gb modulokat eszi az am3-as( [link] ), ebayen van külön amd only ram. Nekem am3 asba 4x8gb kínai ram volt. Annyi hogy terheli a vezérlőt és 1600-on nem volt stabil csak 1333-on (vagy imc-t feszelve).
Intelnél volt probléma a ddr3-al a kezdetekben, meg minden nem szabvány ddr1,2,3 esetén is. (775 és 1156-nál)
Mára szerencsére fordult a kocka, intel szerver lapjaim minden ramot kezelnek szépen. (Rank, bank, méret, órajeltől függetelnül) -
KROK640
nagyúr
öööö de simán lehet. Most, hogy így mondod, 2005 végén még nagyban Pentium D-ztem, 2006ban valahogy kissé háttérbe szorult ez, nem is nagyon emlékszem gépek terén mivel foglalkoztam (a saját Athlon XPmen kívül), amire emlékszem 2007ben már C2D-ztem.
Szóval épp akár lehetett is volna közte valami felőlem, így visszagondolva. -
-
quailstorm
félisten
Szerencsére manapság a házakban már van gyárilag legalább egy case fan a CPU környékén, kicsit drágábbakban akár 5 is.
Nekem két 5 ventis alsótápos házam van, és hiába van valami olcsó háló, az egyik az bizony belülről szívja a levegőt inkább, mert padlószőnyegen van.
A másik alatt meg hetente kell takarítani mert embertelen sok port összegyűjt. Annak már sűrű a porszűrője.Amúgy az alsótáp "fejjel lefelé" se annyira jó, mert akkor meg a VGA-nak nem lesz tökéletes a légáramlás. Egymás elől szívják a levegőt.
Rendesen szellőztetett fent két ventis, CPU+házventis megoldáshoz képest a régi felsőtápos megoldásnál biztos melegebb lenne a CPU és a táp is.
Igen a tiszta levegőt nem szó szerint értettem. A por az nálam is nagy gond.Normálisan megcsinált két gépem kb. olyan mint egy légszivattyú. Elöl bemegy, hátul kijön, csak sokkal melegebb. Ebből csak az egyik van magas lábakon és deszkán, ahol a táp alulról szívja a levegőt. De az olyan kialakítású ház (Zalman Z9 Neo), hogy belülről semmiképp sem tudná, mert zárt. A Deepcool kendomen-be befér fejjel lefelé is.
Ventikészlet mindkettőben cserélve van PWM vezérelt Arctic PWM PST-re. -
-
-
krizso72
csendes tag
Igen, fekete háttér és fehér szöveg (dos?). Semmi mást nem ír, csak azokat amiket az előző hszben leírtam. Még nem próbálgattam másolgatni, ennyire nem értek hozzá hogy mi, hogy, merre van.
Olyan beállításom van csak hogy report no fdd for win95, ez alapból be van kapcsolva.
-
krizso72
csendes tag
Miután kész a formázás, jön egy Scandisk, és utána következik ez:
"Várjon amíg a Telepítő előkészíti a telepítést.
A rendszerleíró adatbázis vizsgálata...
A Windows Telepítőhöz szükséges adatok másolása...
Távolítson el minden hajlékonylemezt a meghajtóból, és nyomjon megy egy billentyűt a rendszer újraindításához."Csak akkor csinálja ha folytatnám a telepítést. Bent van a lemez, kiválasztom hogy arról bootoljon (ha hhdről bootolok akkor azt írja hogy rossz i/o lemez).
-
-
-
Értem, csak amiatt kérdeztem, hogy nagyjából hova tegyem, az időrenddel kevésbé foglalkozok, viszont mindenféle 4 csatornás és 5.1- es verzió is tanyázik a gépeimben. Az említettek pedig - SB128- ból rengeteg, SB32 asszem 3, Awe megint rengeteg van.
Valahol van egy táblázat, melyben pld az összes SB szerepel. -
-
quailstorm
félisten
Kb. erre gondoltam, de pont ezen kezdtem agyalni.
Plusz nem nagyon találtam összehasonlítást se. Német egyetemen volt pl. NT4.0 ütemező és egy kicsi W2K módosítás a végén.
Egyrészt azzal nem kalkuláltam, hogy manapság nagyon elterjedt mindenben a multithread, vagy ha nem is a tervezett multithread, akkor a threadpoolos async callback függvényes megoldások. Másrészt pedig jelentős hardveres integráció történt, mint ahogy írtad is.
Már XP alatt a Core2Quad-dal is azért így 2010-es évek második felében nem nagyon láttam pihengetni egy magot se, pedig akkor még sehol nem volt szempont a turbo, a TDP management. HT az éppen már volt, bár nem a megjelenéskor.
Windows Internals könyvet meg nem olvastam.Így pontosan nem tudom felmérni hol van az ütemező hatása, hol a megváltozott környezeté.
Az biztos, hogy megváltozott az a választási mechanizmus, már az NT5.x-nál, hogy melyik CPU-n fog futni a következő sorra kerülő szál, de ez nem minden. Mert ezzel egy időben megváltozott a fejlesztési "divat", a frameworkok könnyen multithreaddé teszik a programozást, valamint szépen lassan többprocesszoros rendszerekből elmentünk többmagos processzor irányába.Az a baj rendes összehasonlítást nem találok, mi fejlődött az idő során, max ilyen válogatásokat: [link]
De NT4.0-ról van rendes cikk. Annak is a második része foglalkozik a multiprocesszoros ütemezéssel. Part2 Part1
-
quailstorm
félisten
Win8.1 vagy Win10 már kb. egyenletesen terheli a magokat, elosztja az 1 szálas processzeket a magok között egy átlagos terhelést/fogyasztást elérve.
Ilyet még az NT4.0 nem tud. Ott kb. azt látná ilyen multimédiás felhasználásnál, hogy 0. mag használva, 1. meg vár a feladatra.Nyilván többszálú alkalmazást futtatni tud. Ezt nem vontam kétségbe.
-
fpeter84 / Czo : Koszi szepen. Akkor 10k körül úszom meg szállítással. Ezen még kicsit agyalok, mert ennyiből veszek akkor külső racket is minden fajtához akár, főként, hogy SATA van.
DarthSun: Attól nem tud nagyobb teljesítményt és dinamikát, hogy egy olyan mérési módszert választanak amivel 4-5x akkora értéket lehet ráírni. Ennyi erővel az autóm megy 300-at csak elég mély szakadék kell neki.
A gond az, hogy meghallgatás nélkül nem tudok dönteni, de az új helyen nem tudom meghallgatni csak ha összeraktam, de a szekrényt ahhoz meg kellene csinálni. Akkor meg már rászabtam. Szóval nehéz ügy.
-
-
Sokat szopok ezzel a géppel sajna.
Pl azt se vágom miért csinálja, hogy a tálcáról nem tűnnek el a bezárt progik kockái, csak a címük. Ha rákattintok az ott maradt üres elemre, eltűnik.
Emlékszem hogy nem volt egy stabil cucc a 98, de ennyire szar sem volt.
Nyilván user error, de nem vágom mit csinálhatnék jobban.
Már ott tartok hogy megy rá egy xp, doshoz pedig dosbox.
Csak hát xp-s konfig már van, igaz laptop, és ott nem tudom megoldani a natív Voodoo2-t, hacsak nem PCI riserrel kivezetve a dokkból. -
-
-
-
-
-
Van az oldalán egy csúszka, 4 mód között lehet váltani vele, de nem írták oda, melyiknek mi a jellegzetessége.
Gameportos joy hozzáadásához teljesen noob vagyok, csak simán hozzáadom új hardverként?
Mert ha csak bedugom a hangkártyán lévő gameportba, semmi sem történik, device managerben sem jelenik meg új hardver (restart után sem). -
Egyszer én egy SCSI kártyára forrasztottam 50 pines csatit.
Annyi volt a trükk hogy relatíve egyenes legyen hogy úgy forrasztottam be a tüskéket hogy már rajta volt a műanyag foglalata - nem egy 50 pines műanyag egyben hanem több kisebb, de tartotta az irányt, az volt a lényeg. -
KROK640
nagyúr
Igen, nem a fénykorában, hanem később volt. Az 1700-as Celeron mellé már nem volt való, azok a játékok amik arra a gépre voltak valók nem is nagyon tudták a D3D-t. Igen S478-as példányom volt, a megjelenésekor vettem, utána jött az MX400-as a két Voodoo2-vel.
Viszont van valami hiba a mátrixban : Te 2002 februárban vetted a GeF4-et (amikor megjelent), nekem 2002 novemberében lett GeF3-asom. Itt még az a magyarázat, hogy akkoriban nem volt annyira sok pénzem, meg terveztem a közeljövőben 80GB-s HDD-t is. De hogy vajon miért csak 2004 februárjában jutott eszembe, hogy GeF4 Ti4200/4400-at vegyek? azt ezekután nem tudom. Mert 2003 tavaszán, nyarán már javában Athlon XPkkel üzleteltem, és elég pénzem volt ahhoz, hogy lazán vegyek bármilyen akkori VGA-t. És az sem mondhatom, hogy nem tudtam róla, mert az összes korabeli PC-s újság elő volt fizetve. (az imént utánanéztem mert valamiért úgy rémlett h 2004 februárjában jelent meg a GeF4, lés azért akkor akartam, de nem, szóval nem értem... na mindegy).
-
-
KROK640
nagyúr
Eléggé specifikus helyzet volt az enyém :
Nekem egy Celeron 1700-as és egy GeF2MX400 mellett volt a 2db V2.
Az egyik fő gondom az volt vele, hogy a legtöbb játék megörült a V2-nek és máris "beleragadt" és csak azzal tudtam indítani, holott a GeF2-esen jobban ment volna D3Dben az adott cím. Ráadásul nagyon sok játék a 2db V2-ből csak az egyiket látta, így játszhattam 800×600-ban alacsonyabb minőség és FPS mellett mint az MX400-al 1024ben. Erre persze volt megoldás : letiltottam ideiglenesen a V2-eseket és akkor a játék rögtön futott D3D-ben. De amikor, már többet volt letiltva a V2 mint nem, (nem túl sokat játszottam olyan régi játékokkal pont akkoriban mint Drakan, Streets of Simcity, NFS2, amik valóban sokat profitáltak a V2-ből. Ellenben az új játékok meg pont az MX400al voltak jobbak) akkor elgondolkodtam, hogy nem sok értelme van ennek az egésznek.
A másik oka, hogy a CPU 1700@2266MHZ-re volt húzva, volt két ODD, két 40GBos 7200-as HDD a gépházban, az MX400, belső modem, és a két V2 csak tovább rontotta a légáramlást és a hőhelyzetet a házban, nyáron pl kénytelen voltam 2GHZ-re csökkenteni a CPU órajelet mert melegedési problémákkal kűzdöttem. Tetejében foglalta az értékes PCI slotokat.Igazán azonban az a dolog tette be a kiskaput, hogy akkoriban ez már egy elavult fölös technológiának tűnt, és én a két kártyát 11000-ért vettem, (vagyis 5500/db) és - igaz két külön helyre -, de találtam nekik egy-egy 6-6 ezer ft-os vevőt. Akkoriban elképzelhetetlen volt, hogy 8 hónap után nyereséggel(!) jöjjek ki egy hardverből, elvégre messze volt még 2021...
Habnak a tortán pedig felvásárolta a NVidia a 3DFX-et, és kétféle találgatás kapott szárnyra nagyon :
1. Hogy az újabb GeForce-ok (4-5 széria) már alapból fogja tudni a 3DFX-et és a Vodoo kártyák teljesen fölösleges és elavult dolgok lesznek
2. Hogy egyetlen játék sem jön már ki 3DFX-re, így csak néhány nagyon régi cím miatt lenne érdemes megtartani, de akkoriban eléggé előrefelé néztem.Ma már tudjuk, hogy az előbbi (részben) és az utóbbi is megvalósult
De mindkét esetben látszott, hogy nem sok értelme lenne tartogatni.Összességében azt mondanám, spec esetekben jól jött, de annyira kicsi szelet volt ez, hogy nem érte meg az a sok plusz vesződés, amit viszont okozott.
-
-
Köszi (többieknek is).
Akkor az a lényeg, hogy 90/90-en stabil.
Viszont biztos hogy kapni fog bordákat, mert normálatlan, milyen forró (még a memóriák is).Ő az:
Igen, eredetileg ebbe az IBM dokkba szántam, de nem fér bele, túl hosszú, pedig így tök alacsony fizikai méretben lett volna V2-es gépem, ebbe a dokkba bedokkolva az A31p-met (Pentium 4), a PCMCIA slotban Audigy 2, a dokkban egy Win98 HDD, a notiban egy XP, és még az optika és a floppy is megmaradt volna... -
balintka
addikt
Szerintem itt az egyszerűség miatt jobb választás a V3, nem kell 3 kártya a gépbe, nem romlik a képminőség az átkötőkábellel. És gondolom a V2 SLI sem lehetett sokkal olcsóbb megoldás anno, mint a V3 2000. Bár nem tudom az akkori árakat.
A jelenben is "olcsóbb" tud lenni a V3, mint a V2 SLI, főleg ha 2 db egyforma kártyát szeretne találni az ember.
-
-
-
-
-
-
-
-
A szomorú az egészben hogy intel és amd is rákényszeríti az usert hogy drágább lapokat vegyen meg mert a chipset ezt meg azt támogatja pedig nem igaz.
Legalja H110 lapban is megy i3 9xxx széria (kínaiak is csináltak alapból iyleneket de normál lapnál is kivitelezhető), amdnél sem hiszem hogy ne lenne megvalósítható hasonló dolog. -
-
-
-
Akkor bizonyos gyártók takarékoskodtak, falura jó lesz, aki nem ért hozzá nem fogja zavarni a feleslegesen foglalt IDE, csak szóljon a kártya. A BIOS PnP- ben variáltam én is sokat, de ez a 220/7/1 jó instrukció, ilyet még nem köböztem asszem.
Előkerestem kettő ESS- t, melyeket kipróbálok majd (az említett piros nyákos sajna nincs készleten). -
Emiatt jobb pld az IDE csatlakozós SB. Ha jumperes akkor avval, ha PnP- s akkor pedig a CTCU/CTCM párossal le lehet tiltani az IDE IRQ- t (ami általában a 11- et foglalja), mindezt már DOS alatt, tehát Win9x alatt így meg sem jelenik az IDE port, ha nem szeretné használni a user.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Renault, Dacia topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest