- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay #75473 üzenetére
Na aláírtam windows SDK-val a drivert, ha lesz időm tesztelem hátha az a baja.
-
válasz
MasterDeeJay #75471 üzenetére
Fene tudja, nem biztos hogy a 640x480 a gond. Nálam a modern 27colos ledes is megy 640- ben, sőt a kisebb köztes felbontásokban is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #75461 üzenetére
"Az érzékelők azért nem mennek mert más a mikrokóddal szólitja meg a lap és nem tudja lekérdezni a magok szenzorát." na, pont beírtad amit én akartam
Rengeteg AMD-t unlockoltam, volt 2-3 ami nem ment, tényleg kb olyan 90%-osnak mondanám.
-
válasz
MasterDeeJay #75462 üzenetére
Na, ezt már kedvelem amikor egy kis overkill társul a retro mellé
. Voodoo1 vs 20C/40T proci
. Mondjuk nekem a jóval kisebb overkillre is rendszeresen beszóltak, hogy ennyire nem értek hozzá, meg nem látom hogy nem haajjccsa ki
, de tudjuk hogy nem ez számít, hanem a móka...
Ezt az időeltérést persze meg sem közelítettem, pld a K5+R9800Pro, vagy fordítva a Zen+nV8600GTS- el.+All :
A C2Duo- ból így most hiányzik a 8600, de megkapta a 7900GS- t, jól karcol vele, ráadásul mindegyik 2006- os, ha jól nézem, így még korhű is - eretnekség. Mivel ez miditorony, így nem kell LP hangkártyát sem vadásznom, simán beledobtam egy SB0100- at - mondjuk ez meg korábbi, de végülis a Live kortalan sztem. Meg amint már említettem a 4 utolsó brandnak egész tűrhető az int hangja is.
Készül egy 32GB- os bootolható DOS session is hozzá, most van folyamatban. SD-USB konverteres, ezek a gépek már jól látják vinyónak, FAT32- vel. Eredetileg DVD méretre terveztem, de már 12GB- nál tartok.
Kíváncsi leszek hogy a Core2 brand alkalmas lesz-e DOS- ra, és menni fog-e a Live DOSDrivers hang.
Azt már néztem hogy a 3DBench2 900 felett hasít, látszik hogy már a korai E6600 sem xarral dobálózott. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #75406 üzenetére
Na igen, a MHZ akkoriban eléggé sokat jelentett. Amit meg abszolút nem vettek figyelembe az a VGA-k hány bites mivolta volt. Na meg ugye a chipsetet se sokan nézték.
Ez is oka volt, hogy a teljes ismerősi kör gépét megreggelizte/ebédelte az enyém. (meg persze a tuning) -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #75367 üzenetére
Ic7-et most vettem dobozost +2oem van.
Tényleg nem túl nagy szám.
De egy újszerű dobozos bushido-s ic7-maxért, vagy asus pc-dl deluxe-ért azért szép összeget megadnék.
Meg p4 840 extreme, 955, 965, amit keresek már jó ideje. -
fpeter84
senior tag
válasz
MasterDeeJay #75364 üzenetére
Érdekes cucc ez az AGP2PCI is, de igazából ez tényleg arra jó, hogy speciális esetekben adott környezetben be tudj röffenteni vele egy AGP kártyát is, de sebességben biztosan rendesen letöri. Tehát az én koncepciómra, hogy i5-el eltüntetni a procilimitet és megnézni hogy mire képes egy pl AGP-s Number9 Revolution kártya, no arra pont nem jó...
#75365 envagyok
Hát gyomoridegem nem lesz tőle, azért így is van már jópár játékszerem, csak érthetetlen számomra ez a nagy felárazódása a full kommersz hétköznapi motyóknak. Mert egy Matrox m3D, egy nVidia nV1, egy Voodoo5 az igen nagy ritkaság, a maguk idejében sem voltak túl gyakoriak, igazi gyűjtői darabok... De hogy most egy S3 Trio3D-t meg TNT2 M64-et is a legtöbben heroin árban mérnek hiszen ha régi az retró, az meg akkor qrva értékes, na ez baxa azért a csőrömet kissé... Látom hogy fél-1 éve árulják millióan a nevetségesen felárazott kommersz cuccaikat - de amikor kispista fiókot szanál és kikerül onnan valami, akkor ezek alapján fogja ő is beárazni. Csupa ilyen nevetséges elszállt árakat látok csak, amit ugyan a kutya nem vesz meg, de nagyon nehéz köztük kifogni néha valami gyöngyszemet... -
fpeter84
senior tag
válasz
MasterDeeJay #75358 üzenetére
elég hamar feldobta a gugli ezt az oldalt [link] de gondolom totális átverés pénzbeszedő oldal lehet, mint a rengeteg átverés a face reklámok között is... a tök egyforma user visszajelzések, ahol a mindenféle mr és ms akárkik zsírozzák a termékeket hogy "so beautiful"...
#75360 DarthSun
igen, kompatibilitási gondok előfordulhatnak, tehát néha jól jöhet ha van egy egy közép-idős kártyája is az embernek, de bennem akkor sem mozgat meg nagyon semmit ez az éra... tulképp ezért is van 6200TC meg 6600GT PCIe kártyám is - most jól is jöttek volna a modern w98 konfigban, ha működnének, de sajnos nem úgyhogy kereshetek újabb hasonlót... a 6200TC szétszemeteli a képet - régen mintha kevésbé lett volna zizis, azért nagyjából lehetett látni de most katasztrófa - a 6600GT-t meg valaha hajtottam is elsődleges kártyaként, úgy vettem ki a gépből hogy jó volt csak jött a helyére egy HD4850, de most abszolút se kép se hang, megdöglött álltában... -
fpeter84
senior tag
válasz
MasterDeeJay #75352 üzenetére
Ja így érted hogy konkrét retró használatra érdemes e megvenni - hát nem különösebben: [link] van ahol utóléri a Savage3D-t, van ahol bőven lemarad. Egy jobb Savage4 simán erősebb mindenhol, és abból legalább van 16 meg 32MB-os is és az talán olcsóbban is akad
Rettenet ami a használt piacon van, már rég letettem a gyűjteményem bővítéséről... 8-10 éve 2e-ért vettem együtt 2db voodoo2 12MB-ost, aztán kicsit később még 1-et 2e-ért, V1-et ezresért, V3-at többfélét 1-2e-ért. Pár éve együtt vettem egy 6600GT, egy Ti4400, egy Parhelia 256MB-ost meg még valami jelentéktelen kártyát össz 5e-ért. Úgy 130-140db kártyám van a gyűjteményemben - a legtöbbért 500-1000, max 2e-et adtam - csomó jött német meg amerikai ebay-ről egy kapcsolaton keresztül. Csak a leg érdekesebbekért adtam akár 3-4e-et is, mint Number9 Revolution 3D meg IV, Chromatic Mpact!2, Xabre kártyák... Most meg 15e+ egy fapados V2, tizen-huszonezer egy Geforce256 vagy Gef4 Ti - tényleg van olyan aki ezekért a valaha tucat cuccokért ennyit kifizet? Vagy most egymást hergelve ilyen nevetséges árakat kérnek az eladók, aztán amikor 1-2 év után se viszi el a kutya sem, megint 1-2e lesz? A napokban volt az aprón egy Matrox m3D... Nem mondom hogy nem remegett az ujjam hogy rá kéne mozdulni, mert ha úgy nézzük a többihez képest egyáltalán nem volt sok érte a 15e és idővel még sokkal többet fog érni mert az tényleg ritkaság - de mivel nem befektetésre gyűjtök hanem a magam szórakoztatására, így inkább tovább görgettem... -
fpeter84
senior tag
válasz
MasterDeeJay #75346 üzenetére
"jó valamire"? hát persze, levélnehezéknek tökéletes... érdekes? nagyon! nekem is van egy 8MB-os... ezeket főleg laptopokba lehetett látni, de pár AGP-s kártya is napvilágot látott velük...
Ami hasonló integrált ramos érdekesség és nagyon örülnék egy PCI/AGP-s példánynak, az a Neomagic Magicgraph - abból is egy 128XD volt nekem egy P2 laptopban. Hivatalosan nem képes 3D-re, de határozottan emlékszem, hogy 1-2 játékot sikerült valahogy elindítani vele, és textúrázás nélkül, kb olyan grafikával futottak mint a Stunts -
válasz
MasterDeeJay #75343 üzenetére
9800se jobban illene bele, 7600 csak poén.
Ó, hát sokszor kifejtettem, nálam nem poén az ilyesmi, félelmet nem ismerve a VH6T- be is bele a HD3850, talán nem futok videolimitbe
.
-
válasz
MasterDeeJay #75339 üzenetére
Kis SMD rögzítésű, de ultrahegyes pákával gyorsan megy. Jó hogy megvettem a kiváló kínai forrasztóállomást, egy hasonló leesett kondit pillanatok alatt visszapöttyintettem vele - Te tudod is melyikről van szó
-
válasz
MasterDeeJay #75336 üzenetére
Ahhoz képest lefutott a 3DM2001, pedig az kényes a hibás hardverre, hamar kidob/leáll/fagy, ha valami nem stimmel neki.
-
válasz
MasterDeeJay #75325 üzenetére
Ezen eredmény milyen lappal született ? Én még a hosszadalmas előkészületeknél tartok, a VH6T- ben, a TuaCerka 1000@1333, egyelőre futólagos result, 3DM99 : 7627 pötty.
-
alvaro
senior tag
válasz
MasterDeeJay #75323 üzenetére
Vagy ha szeretnél ISA slotot.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #75316 üzenetére
Savage-ban debütált a MeTaL, tehát nem tud a Virge.
-
fpeter84
senior tag
válasz
MasterDeeJay #75311 üzenetére
BIOS/UEFI függő azért lehet, illetve az is PCIe slot függő, hogy melyiket adja közvetlenül a proci, és melyiket a chipset az alaplapon
-
fpeter84
senior tag
válasz
MasterDeeJay #75283 üzenetére
kíváncsi leszek hogy megmozdul e - [link] itt azt emlegeti valaki, hogy neki asmedia és pericom chipes adapterrel meg se mozdultak a voodoo kártyák, csak a PEX8112-vel, ezért én is egy ilyet vettem jóval drágábban mint amennyiért asmedia-s lett volna - de az is lehet hogy ez is BIOS/EFI függő... próbálkozom az SLI-vel is, de úgy tűnik, hogy natív PCI slotban pöcc röff ment a RC-PCI2-32VIA adapteremben a 2 Voodoo2 SLI-ben, de ha a PEX-be dugom ezt az elosztót akkor egy kártyát se lát benne a gép
szerk: nem az RC-PCI2-32VIA-t nem szereti a PEX8112 adapterem, hanem a G400 PCI kártyám, amin alapból is van már egy hasonló PLX AGP>PCI chip, az nem komálja az újabb PCI>PCIe konverziót, ha az elosztóban van - közvetlenül a PEX-ben elindul... egy AT3D PCI kártya elindul az elosztóban is... no most nyálazhatom át a VGA gyűjteményemet, hogy mi a legerősebb PCI-os kártyám - hasraütésből a G400 PCI-ra tettem a voksom, de lehet találok valami jobbat is helyette... -
zotyesz66
őstag
válasz
MasterDeeJay #75297 üzenetére
A Savage 2000 igen erős volt METAL-ban és éppen Quake3-ban sem volt rossz.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #75297 üzenetére
Nekem anno volt egy hasonló Voodoo kártyám. Egyáltalán nem ment, megakadt a boot folyamat. Azt hittem teljesen kuka, már majdnem kidobtam.
Aztán csak egy ötlettől vezérelve tettem mellé egy másik vga-t, na azzal együtt ment a boot folyamat. Aztán így frissítettem a voodoo kártya bios-át és láss csodátAzóta is működik.
Szóval egy próbát te is megtehetsz, hogy teszel mellé egy másik kártyát és ha úgy van boot akkor tolsz rá egy új bios-t. Hátha az a baja ennek is.
-
válasz
MasterDeeJay #75290 üzenetére
Én is terveztem hasonlót, de akkor így bele se vágok. Szívás.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #75288 üzenetére
En valamiert a Voodoo 3-at soha nem tartottam sokra. V2 SLI-rol nem erte meg ra upgradelni, mert ahhoz draga volt, a DOS-os jatekokkal mar nem nagyon ment. A V1/V2 pedig siman elmukodik/elmukodott barmilyen mas, modern kartya mellett. Noha van valahol a fiokban egy V3 3000/AGP.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #75286 üzenetére
Egy arva szoval nem irtam olyat, hogy a Voodoo 3 AGP lenne. Azt irtam, hogy valamikor 2017-2018 korul kerult ki a tamogatas az AGP-vel egyutt. De most visszakerestem, hogy a 1903-ban kerult eltavolitasra az XDDM es az AGP GART is. Tehat, ha a 1809-es Windows 10 verzioval probalkozol, akkor oda meg fel lehet rakni az XDDM drivereket (XDDM driver modellt hasznal a 2k es az XP). Bovebben itt.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #75283 üzenetére
A Voodoo 3 megy Win 10 alatt, ha regebbi builddel probalkozol. Aszem valamikor 2017-2018 korul kerult ki az AGP-vel egyutt a tamogatas.
Na, a Voodoo 1-re kivancsi leszek, mert ezekkel mar ujkorukban is problema volt, ha tul gyors volt a gep
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #75161 üzenetére
Ennek pont annyi értelme van mint nekem a 466-osba Win ME alá a 768MB RAMnak. Csak a bajom volt belőle. (512-vel ment, de minek?)
-
válasz
MasterDeeJay #75161 üzenetére
Win98- hoz, Loew driver nélkül, pont a max mennyiség.
-
zotyesz66
őstag
válasz
MasterDeeJay #75156 üzenetére
viper2 minden hibája ellenére eléggé kurrens cucc, ha működik!
-
válasz
MasterDeeJay #75156 üzenetére
Ez is mind lomi ?
-
válasz
MasterDeeJay #75152 üzenetére
Ez brutál jó, ha lomizásból van, ráadásul működik is
-
zotyesz66
őstag
válasz
MasterDeeJay #75148 üzenetére
Ez egy alap referencia Voodoo1 PCB-n alapuló kártya, több "márka" is kijött ezzel az "EV-3DFX-4 feliratos kártyával. Talán Elephant néven forgalmazhatták itt.
Van nekem is, sajnos nem működik. -
Tim82
félisten
válasz
Illetve sd ram létezhet 512mb-os is notiba?
Létezik, de szerintem csak mobil Tualatin procis noti fogja kezelni rendesen.
-
Czo
addikt
válasz
A 3DFx az Elephant markaju
512-es SO-DIMM pedig letezik, azt, hogy az adott noti megeszi-e, az pedig leginkabb a notitol, chipsettol, biostol fugg. Nekem Apple gepben ment ilyen.
-
hege8888
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #74900 üzenetére
Van egy Olivetti Xtrema X100 (ha jól emléksazem) laptopom, tökre hasonlít a Multibusiness laptopodra. Ha jól emlékszem az gyártották több márkanév/modell néven, én Mitac M722 néven találtam hozzápasszoló PDF-t. P3-700Mhz, Ati Mobility 8 mb..
-
snake1977
őstag
válasz
MasterDeeJay #74896 üzenetére
Ezt a turbocache verziós csodát ajánlgatták, 64bites volt, mondtam nekik hogy köszönöm de használható alternatívát keresek ha nincs megyek máshova. Persze máshol sem kaptam, de ott legalább felajánlották hogy megrendelik, és pár nappal később meg is érkezett.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #74896 üzenetére
64 bit-es 6200-as VGA-kat anno IGP nélküli új office gépekbe tettük.
-
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #74468 üzenetére
USB-re is lehet Win98SE-t tenni. [link]
Én nem próbáltam, de nemrég volt használva így a This Does Not Compute videóban is, ahol a gyorséttermes rendeléskiosztón futtatott így Win98SE-t. -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #74434 üzenetére
Hiren's boot CD legutolsón rajta van a plop, de lehet külön is kiírni.
Úgy már lesz USB bootod, elvileg Win7 telepítő vagy live Linux is kéne induljon úgy, meg freeDOS.
6.22-es DOS USB-ről még nekem nem jutott eszembe, meg szerintem ezen a gépen kevés értelme is lenne. Akkor inkább feltennék egy Win98SE-t valahogy és annak a DOS módja. -
quailstorm
félisten
válasz
MasterDeeJay #74430 üzenetére
Floppy van benne? Mert ha igen, akkor arra ki tudsz tenni egy plop bootot, onnan meg bármi USB-ről kb.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #74225 üzenetére
Akkor pont egy korosztály vagyunk
Engem lassan az lepne meg, ha kiderülne, hogy legalább látásból sem ismerjük egymást. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #74208 üzenetére
Lóczyn? Akkor mi igazán közel laktunk egymáshoz, főleg a 42 volt ott a közelben.
(márc 15 utcán lakott haverom barátnője, és egyszsr azpon az utcán kapott el egy hatalmas nyári eső és áztam olyan ronggyá, hogy nem igaz... )
Ejj, hiányzik most Veszprém azért.
Amúgy milyen korosztály vagy? Az is lehet, hogy látásból/távolról ismertük is egymást. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #74165 üzenetére
Köszi.
Nem azt mondom, hogy biztos, hogy minden elmegy, csak nem kell szánt szándékkal kinyírni, hátha kidobás után fedezi fel valaki.
Amúgy Veszprémi voltam 17-18 évvel ezelőtt én is. Az volt régen. (Laktam Haskovón is, de aztán a Cholnokyn lévő körforgalomnál lévő panelben, 3-4 éve mikor arra jártam egy Lidl volt vele szemben. Az akkori barátnőm meg a Damjanichon lakott, most Los Angelesben él)
(néha hiányzik Veszprém, ha valamelyik magyar városba kellene visszamennem, tuti odamennék) -
balintka
addikt
válasz
MasterDeeJay #74174 üzenetére
Ez igen! Látom valami átalakító?
Win10 alatt megy korrektül a kártya?
A GPU-ra honnan tudtál olyan jó kis ventit szerezni?
-
balintka
addikt
válasz
MasterDeeJay #74168 üzenetére
Hogyan megy a Haswell-ben a Voodoo 3? Milyen AGP foglalata van? Vagy PCI-os a kártyád? És milyen op.rendszert használsz hozzá?
Lenne egy-két kérdésem az itteni retro Mester kollégáknak. Mint olvastátok korábban, Slot 1 BX - Voodoo 3 retro konfigot építek.
1. P3 500-as Katmai lesz a lapban, ez egy korai BX (max FSB 112 Mhz), elvileg P3 600-ig támogat. Érdemes lenne később a procit egy 600-as Coppermine-ra cserélni, van akkora teljesítménytöbblete? Észrevehető lenne lenne játékokban a különbség?
2.A P3 500-on egy jó nagy passzív borda lesz, elég erre ez a hűtés? Az eladó procik közt több hasonló passzív hűtéses P2, P3-at láttam.
3. Az alaplap 768 MB RAM-ot támogat. Érdemes ennyit beletenni, ki tudják használni a játékok? Vagy maradjak csak 512-nél?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #74160 üzenetére
Annyira nincs nagy igényem arra, hogy doboz számra álljanak itt a retro és fél retro hardverek, ha már 2009-ben láda számra kellett megváljak tőlük
Csak azért azt nem értem miért kell direkt kinyírogatni? Talán más még örülne neki ...Nekem egyébként van két C64, egy C Plus4 egy C16, hozzá floppy meghajtók, datasette, joy, 2db nyomtató. Ez a nagyon retro. PC Retrora meg lesz egy darab Athlon XP project és ennyi pont elég. Még a félretro I3 4330-at is eladtam
(nem retronak meg az aktuális asztali gép, jelen esetben a Intel 10400F, Asrock B560 lap, 16GB DDR4, GTX950, 4+2TB HDD, ODD, CX400-as Corsair táp) -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #74141 üzenetére
"inkább kinyírtam és leadtam hulladékba" nagyon fájt ez a mondat
Persze sok-sok 462-es Athlon XP nem volt egy nagy eresztés, de mindig keresem a kiugróan jó példányokat, néha ott leltem meg ahol nem is gondolná az ember. (pl a munkahelyi Athlon XP-m volt a BE(A)ST )
Pl a videódban berakott CPUnak is érdekelne a sorozatszáma, bár ránéztem, és az alapján nem lesz egy nagy eresztés. (van first look reading amihez nem is kell a sorozatszám) -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #74134 üzenetére
A Tom's hardware csinált egy ilyen videót 2001 környékén.
PIII-at, P4-et meg Athlon 1400-t meg valami Palomino-t néztek, hogy mi történne ha leszednék a coolert?
És az AMD-k elfüstöltek, az Intel meg lelassult / fagyott. -
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #74145 üzenetére
#74108 Ha jól megnézed, én is amd leszorítót használok s478-on. A gyári s478 lefogató nekem egy ördöglakat.
-
válasz
Tbred-től fölfele volt már vmilyen védelem az AMD procikban is, de a korábbiak instant elfüstöltek borda nélkül, és sajnos a tapasztalat és ezt támasztja alá, ismerős leesett bordás gépében simán elfüstölt a Palmonios Athlon Xp és égésre presze nincsen gari, hiába tervezési hiba.
Fred23 Pont ez az, hogy hiába van a lapban hővédelem, annyira gyorsan ég el, hogy nincs ideje ragálni, csak T-bred/Applebred magtól fölfele véd... -
válasz
Én egy Mercury KOB KT266A-ban füstöltem el anno egy Athlon XP-t. A prociban nincs hővédelem, de ha a lapban van, akkor nincs baj. Csak néhány lapban nincs.
9k csak egy ilyen eBay-ről (rákerestem a topikban, Yutani kereste egyszer nagyon), de azért ennyit se kockáztatnék. Ha esetleg valakinek van egy fölös Via C3-a, rápróbálhatna hűtő nélkül.Fenyő: Régebben azt olvastam, akár egy friss BIOS is megvédheti a procit. Lehet, hülyeség volt.
DarthSun: Honnan tudod, hogy elfüstölne, ha ki se próbáltad?
-
válasz
MasterDeeJay #74136 üzenetére
T-bird, Spiritfire biztosan füstölt, akárcsak ha 1 tized másodpercig nem volt rajta borda, nincs az a mobo ami le bírta volna követni, más kombinációkban azért kisebb volt az esély, de én tuti nem kísérleteznék hűtő nélkül.
-
válasz
MasterDeeJay #74136 üzenetére
Milyen lap volt az?
Francsetuggya....
Volt egy A7V8X-em, vagy X-X-em, talán az. -
válasz
MasterDeeJay #74134 üzenetére
Nekem sikerült egy 462-es Sempront egy tizedmásodperc alatt elfüstölni, próbálgattam a gépemben procikat, aztán amikor végeztem ment vissza a sajátom csak a hűtőt nem raktam vissza.
Aztán amikor legközelebb bekapcsoltam, már nem emlékeztem hogy még a hűtőt vissza kellene tenni.
Villámgyorsan áramtalanítottam amikor beugrott, de más késő volt, soha többé nem indult az a proci. -
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #74129 üzenetére
Jaja.
Lattam ilyet mukodni 25-30 eve kb. Van benne egy mikrokontroller es jellemzoen 64k-128k memoria, soros porton lehet beletolteni a dolgokat, amit a szalagabel vegen levo DIP szerinti labakon bedugva egy eszkozbe pedig szabvanys 27C256/27C512 parhuzamos ROM-nak mutatja magat. Jelentosen gyorsitotta a fejlesztest, mert nem kellett 20-25 percig napoztatni az EPROM-okat, majd flashelni es kiprobalni, hogy jo lett-e
-
balintka
addikt
válasz
MasterDeeJay #74123 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, első körben akkor teszek próbát az USB-s bekötéssel.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #74125 üzenetére
Ez igy az abszolute szerencses eset. A tap szerencsere azt eszreveszi, ha GND-t zarsz ossze valamelyik feszultseges aggal, de azt pl mar nem veszi eszre, ha 3.3V-re kapcsolodik igy 12V veletlenul.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #74123 üzenetére
Ah, a brand gepek abban az idoben vegtelen sok szemetsegre voltak kepesek. Pl, olyan "gonosz" trukkok, hogy pl. latszolag ATX (tehat ugyonazt a molex 2 soros csatlakozot, ugyonazokkal az oreintacios bevagasokkal hasznalta az alaplap es a tapegyseg is), viszont mas-mas labakon jottek a dolgok, igy a tapcsere realtime meggyilkolta az alaplapot.
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #74121 üzenetére
Igen, "legacy USB support"-nak hivjak, kotelezoen implementalando resze a szabvanynak. Anno tokeletesen mukodott mar AT formatumu Gigabyte 430VX chipsetes lapon is, de zokkenomentesen ment ez a feature az Asus TX97-E -vel is es kesobb az osszes Abit es Asus BX-es lapommal is. Soha nem talalkoztam olyan BIOS-val, amibol ez a funkcio hianyzott volna. A szabvany USB implementacio resze a device handshake is, megpedig eszkozonkent is akar. Igy azokhoz az USB eszkozokhoz, amikhez nem jelentkezik az OS, hogy van hozza vezerloje, azokat tudja vinni az USB kontroller ilyen kompatibilitasi modban. Sok alaplapnal, ahol a BIOS kepes USB eszkozrol bootolni odaig elmentek, hogy ha az USB eszkozon nem USB boot van, hanem sima PC BIOS az odavalo standard MBR-vel (es nyilvan szokasos boot sectorral), akkor egyszeruen a DOS szamara is "vissza van emulalva" az int 13h-val minden lemezfunkcio. Igy lehetseges totalisan kulso 1-2 gigas USB storagerol pl DOS/Windows 3.1-et is tokeletesen mukodokepesen bootolni.
-
válasz
MasterDeeJay #73670 üzenetére
Elképzelem, nem egyszerű, én a korlátlan overkill híve vagyok, de azért ilyennel nem biztos hogy próbálkoznék, alapos bemelegítés után sem.
-
válasz
MasterDeeJay #73670 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #73668 üzenetére
Először próbáld meg 1 rammal, hátha...
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #73628 üzenetére
Továbbra is csak ámulok és bámulok.
Mindenestre elég érdekes gép, de még a ram mennyiség sem szabványos -
válasz
MasterDeeJay #73633 üzenetére
Ok, csak nyugisan, nem sürgős itt semmi.
Olyan kéne, ami a kedvenc házfajtámban elfér, mint a kicsi Zen, QuadChannel lap, és eszi az occó ramokat, akkor építenék Intelből is egy gépet.
-
válasz
MasterDeeJay #73630 üzenetére
Az egeret kellene még valahogy egy QuickShot II Turbo-val behelyettesíteni.
-
válasz
Hát ez nagyon szép !!! Futtassál rajta egy 3DM99- et lécci ! Esetleg 2000- et, a 2001 az már asszem nem fut le Voodoo3- on - és nem is ad viszonyítható eredmény XP utáni oprendszereken. Ilyen elrendezésű szabályos képmentés kéne, időbélyegzővel - az utóbbi időben már heppem hogy csak ezeket hiszem el maradéktalanul
.
Milyen a lap ? Adhatnál linket az ilyen picioccó kínai lapokról, melyik a jobb, melyiket érdemes rendelni ? Pld - [link] - [link] - [link] - ezek jók ?
-
válasz
Anyám borogass... ez ám a Frankenputer!
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #73562 üzenetére
Valamikor par eve kidobasra kerult a XDDM/XPDM driver model. Ha felraksz valami regebbi verziot 1609-1710 korulit, akkor abban meg szerintem meg menni fog.
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #73565 üzenetére
Nem tudom sajnos, gondolom körbejártad a témát oda-vissza. Érdekes, hogy a Voodoo 2 megy w10-en.
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #73562 üzenetére
Ja, akkor passz. Echte pci-os vga megy w10 alatt?
Közben szerkesztetted
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #73560 üzenetére
Valamelyik buildtől ~2016-ban a w10-ből kivették az agp támogatást.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #73519 üzenetére
Nagyon beteg ötlet, de ezzel lehet ki kéne próbáni a 10400F mellett a GeF3-at xD
Proci limit tuti nem lenne xD -
envagyok
veterán
válasz
Hozzám egy albatron agp-> pciexpress átalakító jött.
-
Czo
addikt
válasz
Ha Budapesti vagy es X. keruleti, akkor szivesen megdoblak egy PCI to PCI-E adapterrel (PCI-E x1-bol csinal 2db PCI-t) es maris ki tudod probalni ezt is
-
válasz
MasterDeeJay #73516 üzenetére
Persze, tegyél egy 486-osba egy 3850-et
Csinálsz majd valami tesztet egy agp-s lapban, hogy mennyit ad akármelyik 3DMarkban ugyanaz a kártya agp-ben és pci-ban? -
válasz
MasterDeeJay #73512 üzenetére
Szép
. Látszik a PC variálhatósága és a retroban rejlő overkill lehetőségek. Erős Xeon+Voodoo3, és még nekem mondják hogy nem korhű variációkat használok
. Majd tegyél fel tesztképeket, legyen csak szépen itt olyan konfig, melyre lehet hivatkozni, ha mondjuk bárki rámondja pld hogy K5 mellé nem való a R9800Pro
-
válasz
MasterDeeJay #73334 üzenetére
Pasziánsz, aknakereső?
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #73334 üzenetére
3D Studio Max es az AutoCad mukodott vele
Az "eredeti" FireGL sorozat IBM chipsettel, a Diamond tervezeseben jott letre (ezert van a 2-es valtozaton is IBM chip). A Diamond kesobb osszeolvadt az S3-val (ezert szerepelhet rajta S3 es Diamond is), nem sokkal kesobb pedig az ATI megvasarolta (ezert van az utolso driver verzioknal Ati markajelzes). En a 2-vel mar nem talalkoztam, az 1-es valtozat elegge nem volt jatekra alkalmas.
-
FF23
senior tag
válasz
MasterDeeJay #73166 üzenetére
@envagyok- Tuningot mindenkinek!
Csak 3,0GHz 512 L2-ig támogat CPU-t-> Nw 3.0GHz a csúcs.
Amúgy, ha ez valami egyedi, akkor másik alaplaphoz nem is jó, ha egyáltalán ATX. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #73003 üzenetére
Ez engem így nagyon egy Inno 3D GeF3-ra emlékezetet. Bordaszín és stb
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #73013 üzenetére
A RAM szokott a szűk keresztmetszet lenni. Arra lesz a Vmod?
-
válasz
MasterDeeJay #73008 üzenetére
Ha, bírni fog annyit ?
-
válasz
MasterDeeJay #73003 üzenetére
És a memóriákra is tettél hűtést, ventit én is pakoltam rá, de RAM borda még nincs rajta.
-
Frawly
veterán
válasz
MasterDeeJay #72968 üzenetére
Wow, ez a dupla toronyhűtő nagyon durva, ezzel még Paksot is lehűtöd
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #72968 üzenetére
Mihez képest. Cooler Master HAF-X-hez képest kicsi. InWin 707-hez képest kiseb..
-
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #72966 üzenetére
Tudom, elég korrekt darabok. Sok évig használtam őket a főgépemnek is. De eljutottam odáig, hogy sok volt ebből a retroból..
Volt hírdetve, de mivel senki nem mozdulna meg érte, így nem lett eladva. Akinek meg kéne, ő messze van és azért nem tud.
Nekem meg nincs lehetőségem rá, hogy lecsomagoljam/futárt várjak/felvigyem a postára stb..Meg vettem egy 8gen konfigot, ami tökéletesen elvan egy matx mini Cooler Master házba. Fölöslegesek ezek a buzi nagy házak. Sőt, van nagyobb is elcsomagolva, ha arról van szó..
-
válasz
MasterDeeJay #72947 üzenetére
Rég tudjuk, nincs mérethatár a hűtésnél :DDD
-
válasz
MasterDeeJay #72944 üzenetére
Szép darab ! Milyen procira fogod pakolni ?
Az enyém is megjött tegnap, ki is bontottam. Pro : aura sync csati elosztóval ( sokan utálják az RGB- t, de én bírom a programozható karácsonyfa effektusokat is), pofás darab kézben tartva is. Kontra : nem figyeltem hogy ehhez csak 2db acélrögzítőt adnak (a gyári kittlistben is annyi van), tehát a rear venti rögzítését sufnizással kell megoldanom
. Toronyhűtőnél nem kedvelem, ha csak 1 venti van.
-
válasz
MasterDeeJay #72917 üzenetére
Állítólag nem. Kicsit tér el, de nem is próbáltam, pedig itt van a polcon egy hőcsöves AM3 gyári hűtő.
-
válasz
MasterDeeJay #72914 üzenetére
Az Archer- re nem írja a spec az AM4 lefogatást. Meg szerintem kevés is lenne, hideg szobában, Aida 6core/100% - 20-->61 fokra futott 3 perc alatt.
A GAMMAXX400 FX8320@4GHz CPU- n van, i7 vagy hasonló nagyobb teljesítményű Intelem nincs. Egy kisebb Xeon van a fiókban.(#72915) jokeph : RipjawsV
-
válasz
MasterDeeJay #72736 üzenetére
Jaja. Azért mondom, hogy annyira primitív, hogy simán lehetne használni mezei VGA kimenetként retrózásra, hogy a normál GPU-d renderel, ez pedig tolja ki a képet CRT-re. Csak ahhoz ugye kevés lesz a 60Hz.
Én jelenleg úgy tolom, hogy egy RX570 a rendes GPU, egy R7 240 pedig a VGA kimenet a CRT felé. -
válasz
MasterDeeJay #72729 üzenetére
Az a felbontás / képfrissítés elég karcsú.
Ha tudna 2048x1536-ot legalább 85 Hz-en, ideális lenne CRT monitor modern gépre kötéséhez.
Persze szerverekbe és ilyesmibe megfelelő ez is. -
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay #72727 üzenetére
Jó cucc. Gondolom Xeon alapú gépekbe van ilyesmi, ahol nincs IGP. Mennyi lehet ezeknek a fogyasztása? 5-10w?
-
Czo
addikt
válasz
MasterDeeJay #72069 üzenetére
Az ilyen atalakitok jellemzoen egy iranyuak, mert nem csak a csatlakozo format, hanem elektronikai illesztest is vegezni kell. Szoval, amid van, az DP kimenetbol csinal HDMI kimenetet (ezt csinalhatja akar passzivan, megfelelo labakon megfelelo ellenalas eseten a kartya nem DP jelet, hanem HDMI jelet ad ki a DP dugon, ekkor az adapter csak fizikailag alakitja at a csatlakozo formatumot; illetve csinalhatja aktivan is, ekkor van benne aktiv aramkor (jellemzoen valami IC), ami a tenyleges jelszint/protokoll valtoztatast hajtja vegre).
-
válasz
MasterDeeJay #71310 üzenetére
Lenyűgöző. XP alatt is ritkábban használtam a V2- t. Alapból nem lehet kiválasztani az API- t 3DMark alatt, persze vannak megoldások, nemrégiben kis összegzést is írtam róla itt a topikban. Majd kipróbálom valamikor, jelenleg még nem is használok Win10- et, 8.1 van a nagygépemen is.
-
válasz
MasterDeeJay #71308 üzenetére
Aaazzz igen
Win10- re Voodoo2 driver ? Kemény, és mennek a régi Glide- os cuccok is ?
-
ityam
őstag
válasz
MasterDeeJay #71164 üzenetére
nem téptem le mert ez elég masszívan rajta van. Csak az sem vili hogy ha ez házi akkor milyen érme lehet?
Ha meg gyári akkor meg azért fura.
Paszta volt rajta azt én szedtem le. -
válasz
MasterDeeJay #71098 üzenetére
Hát igen, néha előnyükre, mint esetedben is, de inkább jellemző a sokféle butított modell. Főleg az utóbbiaknál meg tényleg csak a modulok felirata alapján lehet megállapítani, hogy véletlenül nem-e jobbak kerültek rá, mint ami a firmwarebe van bevésve. Persze ezek is lehetnek olyanok, melyek a minőségellenőrzésen kibuktak, ahogy írod, és a feliratot meghagyva kisebb kártyára tették. Ha pedig GPU is butított, kérdés mennyi hasznot hoznak, ha mégis mennek nagyobb órajelen.
-
válasz
MasterDeeJay #71095 üzenetére
Én meg általában felteszem a RivaTunert, detektálom vele mennyin megy aktuálisan, neten pedig megnézem hogy mit ír az adott modellre, típusra. Aztán emelek kicsit rajta, vagy nem. A 8600GTS- em pld sztem gyárilag koppon jár, egész kis emelésre is már fel-feltűnnek néha grafikai hibák, alapon teljesen ok.
-
válasz
MasterDeeJay #71087 üzenetére
A 9600XT ref órajelei 500/600. Lehet hogy kisebb ram időzítéshez már a GPU nem képes igazodni ?, nemtom, videokártyák esetén nem is állítgattam soha a ram CL/freki értékét, nem is merném, nincs tapasztalatom vele. Lábujjhegyen tuningoltam csak @513/303(607)- re, mint korábban is említettem, ez a pici tuning csak azért mert feelingesebbnek látszik
, elmondhatom a tuning tényét. Gondolom a gyártás során olyan ramok voltak éppen, amit rá tudtak tenni a kártyádra. Az enyémnél (Sapphire) nem is néztem hogy mit bírnának, a felirathoz sem értek, hogy megállapítsam.
(#71089) envagyok : bacsis tesztjeiben láttam csak Tua képes SlotKet- el, Tua procit BE6-II lapban. Ha mégis megy nem Tua képes átalakítóval, az izgalmas lehet, engem is érdekelne. Ezesetben be lehetne vetni a BX chipsetet is a natív S370 lapok ellen, egy tervezett Tua tesztben.
-
válasz
MasterDeeJay #71087 üzenetére
Kísérleteztem biosal és cast állítva alapon is szemetel de 1000 fölé is megy. Subtimingeket is belőttem a spec pdf szerint rabit-al. Furcsa de cas4-en spec subtimingokkal meg megy 800-ig, cas5 meg szemetes, lehet valami bug lesz a bios editorba.
Alapon ennyi (500/600), húzva meg majd ha lesz időm és találok már kész biost akkor folyt köv. Alap időzítéseken 700ig megy a ramja bár az elég szar eredmény 2.2ns ramoktól. Lehet vmod kell neki. -
Kadi Laci
tag
válasz
MasterDeeJay #71032 üzenetére
Előkeresem ezeket a HDD-ket és megpróbálom HDD regeneratorral, köszi a tippet!
HDD Sentinel szerinti SSD-m (kb 4 éve ennyi jövőt jósol neki) és 2 éve erről megy a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Légies iPhone halvány színei
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Villanyszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Home/Nest
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest