- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #108996 üzenetére
Memorex DVD+R DL lemez megpusztult, az új BDRW sem olvassa, ezen van összescriptelve az UT2004, hogy ne kelljen cserélgetni a lemezeket. Homályos lett a lakk vagy a hordozó, próbáltam tisztogatni, de nem felületi a hiba.
Primedisk DVD+R viszont vígan megy, de azon cserélgetni kell a 6 lemezt DaemonTools- ban. -
-
-
válasz
DarthSun #108983 üzenetére
A kisördög nem alszik, gondolkodom hogy a 2 konfigra benevezzen-e a marha nagy 3 ventis HD6870
, legalább látszani fog hogy a későbbi kártya mennyivel gyengébb a retró tesztek alatt.
Ha már renováltam - paszta+padozás - akkor meg kéne hajtani ezekben is.
Nyilván ez csak DOS/XP alatt, Win98 driver nincs. -
arn
félisten
válasz
DarthSun #108974 üzenetére
Ezeknek a problemaknak semmi koze sincs az isa buszhoz, korbeli sajatossag, magas a zajszint, de az evrol evre csokkent. Az emelkedett zajszint minden gepben levo hangkartyanal megvan a kulso eszkozokhoz kepest, es a tapokat sem erre talaltak ki. A korabeli pcios kartya valoszinuleg hasonloan zajos, mint az isas.
Kompatibilitasi gondok jelenthetnek kihivast, amin a pci busz nem segit.
-
-
válasz
DarthSun #108968 üzenetére
Görcsöltem egy darabig, de annyi minden van a lapon, hogy nem kap erőforrást a Yamaha DOS alatt, lényeg hogy 98/XP alatt jól műkszik, XP alatt még ott van az XFi is, ha SBK/SF2 hullámtábla kell. Azért a Zandronum jobb ám Roland fonttal XFi- n, mint a Yamaha OPL3, pedig utóbbi sem semmi.
Utána nem szórakoztam, engedélyeztem az alaplapit, aztán ráküldtem az SBEmu/VSBHDA párost, ez nem xarral dobálózik, egyből lett hang DOS alatt, 8/16bit, real/védett módban is. Kipróbáltam a kedvenc címeimet, perfekt.
Nagyon hasít a kis kétmagos, Q1 1280x1024- ben sw renderrel 100 FPS környékén LFB/WC nélkül
Most otthagytam a Q2DOS- t 1024 sw render loop demoban, had pörögjön stabilitásra, igaz hogy csak 3800MHz energiatakarékoson van a proci.Így most DOS/Win98/XP alatt is tudok tesztelni úgy, hogy mindenhol aktív a hang is. Összeállítom a tesztsort.
Elsöprő erejű középretró overkill gép lett ez -
válasz
DarthSun #108935 üzenetére
Átlapoztam a linkelt Yamaha fórumot, jó sok infó
. DDMA úgynézem csak VIA déli híd esetén. SBlink csati meg nincs az AM2+ lapon, de kábelem sincs, nem is próbáltam ezt soha, pedig nagy armada van SB/SBcomp kártyákból.
Kipróbálom azért DOS alatt, a relatíve overkill konfiggal, beszámolok a tapasztalatokról. -
válasz
DarthSun #108939 üzenetére
Képet ad, azaz lehetne cyberpunkozni is vele hogy a nagy kártya dolgozik ez meg csak kitolja a kimenetén. WDDM driver nem volt sajnos egyik 3dfx kártyához. Rendes harvers gyorsítással csak V2-est lehet megoldani Win11-el (XP/SRV2003 64bites driverrel), V1-est csak akkor ha vissza van véve a proci.
-
envagyok
veterán
-
válasz
DarthSun #108926 üzenetére
Pihenésképpen 98 alatt toltam - SBike99, Zandronum, OpenTyrian2000, utóbbi hozzáadva az XP alatt nem futókhoz, 98 alatt jól megy a Yamahával, hang is príma.
Zenen DOS alatt a Tyrian mindegyik verziója fut, ezen a gépen még ki kell próbálnom, bíztató hogy a Yamahának van DOS drivere. -
válasz
DarthSun #108920 üzenetére
Ez a kombináció nyert. XP alatt mindkét hang megy, 98 alatt meg a Yamaha. Jó lesz, így is elég flexelős lett.
Valszeg meg lehetne oldani az első célvariációt is, de most nincs kedvem napokig görcsölni vele.98 létjogosultsága itt is kiugrik, SBK99 XP alatt nem indul. SW Racer pedig hibás kép, 98 alatt rendben. Valszeg lesz több is.
82.69 mod-driver ismét atomstabil, nemtom miért írogatják az instabilitást
, tuti hogy akkor nem ok a 98 install.
Az új 77.72 moddoltat kipróbáltam a leírás szerint, nem is adott képet.
Beállt a gépezet, jöhetnek a tesztek.
-
válasz
DarthSun #108919 üzenetére
Yamaha azonnal megszólalt rendesen mindenhol.
Az Audigy2ZS PPro azért lett volna jó, mert a tesztek után megy a gép a bűnbarlangba, ott kettő külső box is van hozzá.
Most visszateszem a Yamaha mellé az XFi- t, az meg azért kell, mert a gépben van hozzá az 5.25 box. Bár lehet hogy ha visszamegy, akkor megint bonyodalom lesz belőle, kíváncsi leszek. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #108889 üzenetére
"Mekkora retró buli ez a hálókártyás varázslat" - legjobban gyűlöltem... Amikor régen összeálltunk LANozni (mondjuk amúgy se voltam érte oda), hogy a teljes első (néha a második is) nap mindig arról szólt, hogy legalább 1-2-3 ember nem látta egymást hálón, vagy hogy teljesen jól működő Windowsokat rakjunk újra, és mindenféle egyéb technikai szenvedés volt. És akkor még nem beszéltem arról, hogy mekkora élmény volt a CRT monitorokat és gépházakat távolsági és helyi buszon cipelni oda-vissza. Emellé öcsémmel nekünk akkor "közös" gépünk volt. (technikailag addigra már én kicseréltem belőle mindent, -- szóval olyan volt mint nagyapám baltája, aminek azóta háromszor ki lett cserélve a nyele, kétszer a feje, de még mindig nagyapám baltája -- de a szüleink szerint a gép mégis közös volt, mert anno egy sokkal korábbit úgy kaptunk, hogy az én ballagásomra, de ketten --> BTW ha a gépnek valami baja volt, vagy költeni kellett rá, akkor rögtön az én gépem volt! Ha játszani kellett/lehetett, akkor meg egyből közös). Tehát ha bárki kettőnk közül öcsémmel LAN partyra ment, (és persze mindig öcsém szorgalmazta talán csak egyetlen egyszer én), akkor a másik automatikusan ment vele, és "plusz ember"ként jelentkezett a partyn, ami akkor volt a legrosszabb ha csak egy plusz ember volt. Ráadásul az ilyen kis 5-8 fős partyk hamar belterjesek lettek, minden játékban kialakult, hogy ki a legjobb, és persze mindenki a saját játékát akarta volna folyton tolni. De bármelyik játékot is toltuk, az eredmény egy idő után borítékolható volt, ezeket a partykat általában 2-3 nap után már nagyon untam.
Később én ezt úgy bekkeltem ki, hogy szalajtottam magamnak egy régi Pentium 133-as gépet 128MB EDO RAMmal, Voodoo 2-vel és 8GB-os HDDvel (egy 2700+-os Athlon XP után nem kis visszalépés volt persze) amin legalább netezni, sőt akár régi játékokat tolni is tudtam otthon, meg mivel az egyik ilyen alkalommal akkoriban lett barátnőm, és konkrétan inkább vele voltam.
Legtöbbször ennek ellenére sem örültem, mikor öcsém hazajött, és akkor a tök jól beállított Win helyett egy újrarakott semmilyen rendszer fogadott, "véletlenül" leformázott másik meghajtó (szerencsére akkor már két HDDm volt és az egyik mindig itthon maradt a fontos dolgokkal), vagy leütött gépház sarok, elhagyott oldallap, teleszemetelt gép... de volt, hogy vadidegen hálókártyát találtam benne (pedig volt integrált) és két nap múlva öcsém haverja hívott fel, hogy legyek szíves visszaszolgáltatni a hálókártyát, nehogy már behúzzam ... Mert ugye mikor hazajött a gép, akkor, hiába szedtem ki belőle előtte mindent ami nem volt feltétlenül fontos, azért érdemes volt le leltározni, hogy akkor minden megvan-e?Plusz létezett az is, hogy helyi "PC barlangokba" lehetett 1000ft-ért éjszakázni, és inkább igyekeztem abba az irányba terelni mindenkit, váltakozó sikerrel. Pedig ott csak leültél a gép mellé és nyomtad. (fura módon ott a belterjesség már mindig az éjszaka felére előjött). Egy-két ilyen éjszakázást lenyomtam, aztán rájöttem, hogy ez sem nekem való. De örültem ha ez volt, mert nem kellett szétbarmolni a gépet.
Aztán mikor öcsémnek is lett külön gépe, pont attól a nyártól kezdve már nem voltak ezek az összejárós LAN partyk, igaz ami igaz, hogy addigra megérkezett az ADSL is, és az itthon kényelméből lehetett multizni.
Na, de ha valamit, akkor ezeket a klasszikus LAN partykat rohadtul nem sírom vissza. -
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun #108846 üzenetére
Ja igen, nekem is tetszett, jót mosolyogtam ezeken a kifejezéseken.
Win9x-hez kellett is.
De igaz, ami igaz, DOS-hoz is kell mágia, főleg azon átok a PnP,
válogatni kellett a LAN kártyákat, hogy melyik melyik gépet szereti...
Közben megtaláltam: D-Link DE-220 a 4. típus, de az is PnP.
De sebaj, meglátjuk mire megy a konfig sw.frescho:
Köszönöm a leírást, gondolom amelyik címen XT IDE-vel megy az jó lesz itt is,
eddig csak úgy megy, hogy XT IDE kártyán csak az EEPROM részt használtam,
valamint a szokásos 16 bites IDE vezérlőt. -
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun #108837 üzenetére
Azaz, 286-os 8 Simm memória hellyel, ezen kívül nem is láttam.
XMS bővítő kártya sajnos csak 256k modulokat kezel, van beforrasztva belőle 2db 256k-s modul és van még 14 hely, de így is jól jött anno 286 és korai 386-os gépekhez.Ja igen és a hozzátartozó alaplap: [kép]
Táp nincs meg, így a beüzemelése level 2 feladat,
de azért találtam hozzá amit rádughatok a tüskékre. -
válasz
DarthSun #108826 üzenetére
Diskmanager helyett XT-IDE BIOS is működik. A héten próbáltam ki. Háló kártyába bepattintva a ROM-ot simán felismeri az átlag IDE vezérlőre kötött CF-et. Annyi hibázik, hogy a Win 95 nem komálja, mert ugye nem talál semmit a BIOS-ban és amikor behúzná a saját 32 bites vezérlőjét, akkor dob egy hátast. De egy 286-nál ez sem akadály
Ja még annyi, hogy szét kellett több partícióra szabni, mert a 2GB-os partíciót megpakolva olyan lassú volt a dir parancs, hogy nem volt hozzá türelmem.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #108822 üzenetére
'92-ben 40 megás MFM vinyó volt a 286-omban.
Kell oda 40 giga, vagy csak nem volt kisebb a fiókban?
Van egy 386-os (egyelőre hibás) laptopom, vettem bolhapiacon CF adaptert pcmcia-hoz, ha egy 32 megás CF-et szerzek hozzá, már jó lesz. Ha jól emlékszek, 435 megás a merevlemez benne, DOS vagy Win 3.11 cuccokhoz elég a 32 mega transzfernek.
-
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun #108766 üzenetére
Köszi a képet, 1 ilyen kínai IDE-SD adaptert majd szerzek én is.
Tudom, hogy drága a CF, vaterán szoktam használtan iparit venni, Kínából amit iparinak adnak el az nem az, mert csak a matrica, ID alapján sima, sajnos nem meglepő...
CF szvsz jobban mutat egy XT vagy 286-os gépben,
felette már nem olyan fura egy SMD IC-s SD-IDE adapter és egy kicsi SD kártya benne. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #108760 üzenetére
Egyszer én is próbálkoztam vele a mostani gépemen, de sajnos nem sikerült elindítani
#108758 DarthSun : Igen, másodlagos VGA-nak eléggé jók lehetnek, akkoriban ez a felhasználási mód nekem eszembe sem jutott.
#108759 DarthSun : Remek
Viszont mint mondtam annyira nem kell siess, mert kb december végéig nem leszek otthon, és nem is tudnám átvenni, szóval nyugodtan mehet nyugdíjas tempoban
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #108789 üzenetére
9600GT (3 félém is van) megy nálam a legjobban a 99MAX-al.
Túrtam még picit a GDRIVE-on, és találtam egy ilyet is:csak azt nem értem, hogy ez mitől megy jobban mint a GDDR3-as Gigabyte 9600GT-m, papíron az az erősebb, még -100 MHZ Shader Clock mellett is (1800-on hibás a kép, bár a tesztel lefutnak gond nélkül, de így nem kínoztam sokáig, 1700-ra levéve nem voltak képi rendellenességek).
A fenti VGA pontosan ez: Asus EN 9600GT MG 512 MB DDR2 256 bit.
#108795gban:
Van türelmed, no, meg kell hagyni.
Ezeket én aligha fogom veszélyeztetni. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #108781 üzenetére
Bezony.
99MAX/2000/2001SE/2003/2005/2006 és UT2004 DEMO.#108782DarthSun: na, majd télen rájavítok még.
Van pár CPU/VGA kombó, ami még nem lett tesztelve, "modern" CPU-val meg még kb. semmi sem.IGP-ben van nálam GF4 MX. s462-es Soltek lap, Soltek barebone gépé, NF2-es.
Soltek Qbic EQ3702A.
Picit tré a fordítás, de a lényeg azért benne van.
Sokat hurcoltam anno, többek között LAN partykra, és még tanuláshoz is, hetelős bentlakásos tanfolyamokon.#108786DarthSun:
Érdekes amúgy, az i5-7600K-val amikor vallattam a 6600GT-t a sajátjaim között ez hozta a legtöbbet, de alighogy többet mint az s1366-os rendszer.Majd arra leszek kíváncsi, ha sikerül összeraknom az XP-t a 13600K-s gépre, hogy azon mit víritanak a VGA-im.
-
sidi
aktív tag
-
válasz
DarthSun #108736 üzenetére
Ja megint gyorsabb voltam mint a böngészőm.
Néha előfordul hogy beillesztek linket majd arra hogy linkelés majd egyből ctrl V és enter. Csak hát ugye nem írta be a linket és csinált belőle egy semmit linkelve.
Ugyanezt a windowsom is eljátssza néha hogy nem veszi a ctrl C-t sem, fileműveleteknél többször kell nyomni, bár az ismert bug. Reprodukálható akár milyen pdf file gyorsnézete bekapcsolva csak másodjára veszi a másolás hotkeyt, mai napig nem lett javítva win10-nél legalábbis, 11-nél nem tudom. El kell telnie x ezredmásodpercnek a kattintás és ctrl c között valamiért ha a gyorsnézet be van kapcsolva, valószínű x másodpercrész alatt elveszi a fókuszt a fileról. -
válasz
DarthSun #108734 üzenetére
Köszi! A drivert kipróbálom! (gondolom ez lesz az: https://www.philscomputerlab.com/windows-98-usb-storage-driver.html)
16 színübe megy de utána sem állítható a frissítés, optimális van meg alapértelmezett. Nem hozza fel a többit, voodoo-nál felhozta bár az is 75hz-en indul és indul is ha cserélgetem a kártyákat. Megnézem másik monitorral, valszínű túl új ehez a géphez.
-
válasz
DarthSun #108717 üzenetére
A 656W
TDP- hez képest, egész jól tuningolható. Nemtom mennyit megy majd az E8500 a G41 DDR2/3- as lapban, de sztem fel kell kötnie a gatyáját, elég szép pontot hozott a kis AMD.
2 RAM kivesz, Win98 jobban megy 2Gigával. 2T-->1T, XMP profil, CL4, 2.1V. 128bit/Dual. Proci : 4115 MHz.
Erős 1000 pöttyöt hozott.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #108670 üzenetére
Itt azért a képet megnézve egy régi álmom ('99-2001 körüli) látszik megvalósulni (meg sok ehhez hasonlón amit postoltál), mikor Win 98 alatt olyat látok, hogy 3800MHZ meg 3328MB RAM. Anno milyen isten gép lett volna ez a Win98-as időkben. Főleg Win 98-al, ami ugye csak egy magot támogat, de olyan piszok kevés erőforrást foglal, hogy egy iylen gép "észre se veszi". Nem úgy mint manapság, hogy belódítom az asztalt, aztán pl 48GB RAM mellett akár 6-7GB is le van foglalva, és csak az asztalon vagyok semmi extra nincs indítva. Vagy hogy több magos CPU kell alapból már az oprendszernek is. (ok, ma már a 2C4T tényleg minimum elvárás, de ennyire rá is ül kb az oprendszer).
... és a kérdésedre válaszolva : így hirtelen nem emlékszem, a Phenom II amúgy se egy tipikus Win98 proci, emlékeim szerint 2010-2012 között emntek nagyot, az meg bőven a Win 7 ideje már.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #108634 üzenetére
Igen, nagyon szépek, vagy a fentebb linkelt Asrock B560M Pro4 is remek designnal rendelkezik, nekem nagyon bejön a "festése".
B450-es lapra Win 98?Hát igen, ezen a ponton legkésőbb lebuknál, hogy te vagy
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #108630 üzenetére
Gugliztam a témában, úgy tűnik ha Creative HW van, nem kell aktiválni, ezt a X-Fi MB(2,3,5) szoftvert viszont igen. A 3-at meg lehetett külön is venni, olvastam olyat, hogy valaki megvette, a következő évben már nem ment az aktiváció. Megint másnak a 270 dolláros alaplapján nem ment 1 évvel a vásárlás után. Én 2010-ben vettem az alaplapot, amihez járt, akkor ment. Talán amikor SSD-t vettem, arra friss install ment talán 2012-ben, még akkor is jó volt, aztán valamikor 2013 végén, '14 elején (azt hittem, hogy) behalt a gép, parkolópályára került. Nemrég szedtem elő újra, kiderült, hogy működik, gondoltam, ez is legyen felrakva, de elhasalt az aktiváció.
-
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun #108616 üzenetére
Az X-Fi-t (meg egyéb más régi Creative) vezérlőprogramot hogy oldottad/oldjátok meg?
Van egy alaplapom, aminek az alaplapi hangjához jár az X-Fi szoftver, de mivel lelőtték a szervert, nem tudom regisztrálni, emiatt nem tudom használni.
Nem tudom, melyiktől van ez a regisztrálós dolog, az SB 16 PCI-jal nem volt ilyen, sem a Live! 5.1-gyel.
-
-
-
-
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #108497 üzenetére
Nekem még soha nem romlott el billentyűzet a használattól.
Soha. Semmilyen.
Beleértve C16 C+4 C64. Mondták, hogy hű de sz.r meg fólia gumibugyi stb. Nem fogja bírni.
PC billentyűzetből is megvan az a darab, amit 98-ban vettem ATX-hez. Érdekes módon akkor is AT-st adtak + ATX átalakító kábelt. 4th genig használtam a fő géphez.
Közkívánatra gyugdíjaztam (nagyon durván besárgult).
Munkahelyemen is 15+ évig nyúztam egy PS/2 DELL billentyűzetet (P3 DELL konfig része volt eredetileg), már akkor is használt volt, amikor lecsaptam rá. Itt-ott már 2mm melyedést koptattam bele a sok használattal, de működött rendesen.
A covidos tisztítószer tett be neki. (beázás) -
válasz
DarthSun #108492 üzenetére
Hát ez nem semmi lett, az SPCC- re a tükrözés, ha a BIOS POST után számolom, akkor kb 3-4sec boot idő a madness 98- ra, Zen2- őn valamivel több azért.
Asszem a HDD- t hagyom meg biztonságira, és az SSD- n aberrálok a további finomhangolással.Mára ennyi, nyugger a tempó
-
válasz
DarthSun #108496 üzenetére
Amúgy a kattogósokat nemigen tudom elviselni. XT esetén még jó a mechanikus oldtimer - más nincs.
Modernben meg a Genius scorpion, és a Trust CXT, karácsonyfa kombinációs megvilágítással- ezek működnek még régebbi gépen is, csak 1 USB port kell...
A modern mechanikusok sem pályák, nemtom miért találták ki, engem zavar a kattogás, a fóliások halkabbak, és sokkal finomabb érintéssel üzemelnek.
Nappal is éjszaka, redőny leengedve, mivel utálom a természetes fényt, irritálja a szemem, csak a modern LED fényeket kedvelem, ami nem tartalmaz agresszív, szórt sugárzó infrát.
Sötétben meg kell a bill világítás, úgy kényelmes. -
KROK640
nagyúr
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #108475 üzenetére
Hangulatjavito s4 lap?
Vmi normalisabb haz kellene, csak a pre 95 hazabol mar ez a gagyi is ritka, normalisabb minosegure meg semmi esely, ami szep allapotban van.
Van jopar at hazam, csak a normalisabbjaban van vmi, a dx4 ami korban es sebessegben is kozel all, gondoltam az bontom legalabb egy proba erejeig.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #108453 üzenetére
"lecsófesztivál után, whisky-kávé-whisky-szivarral próbálom higítani a kalóriákat" - az igen! Tudsz élni
Na mondjuk nyuggerként neked már nem olyan fontos, hogy másnap hétköznap (és sokszor nekem sem)Igen, a jóöreg Win 7, legszebb oprendszer, és mai napig nagy kedvenc. Nosztalgia faktorban az XP erősebb, de még azt sem használtam (8 év) olyan sokáig mint a 7-et (12 év!). És figyelmeb véve a rövidesen ránk kényszerített Win 11-et, ez a rekord továbbra is a 7-nél marad. (nyilván most a fő gép oprendszere a téma)
Részletek : csak nyugodtan, nyugger tempoban, mert sokszor eléggé távol vagyok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #108451 üzenetére
A Win98-nak kell pár reboot telepítés közben, de mostanra szerintem már felkerült, mire ezen sorokat írom.
Nagyon jól néz ki ez a skin, pláne, hogy teljes Win 7 érzést hoz XP alatt. Még anno amik nekem voltak is inkább Vista érzést próbáltak hozni. Ha valami nagyon hiányzik így Win 10 alatt az a Win 7 Aeroja, mai napig a legszebb Windows.
Köszönöm
A részleteket meg majd megbeszéljük, türelmes vagyok, és nem kell siess, mert mostanában úgyis keveset vagyok otthon. Addig is, ha nagyon akarok tuningolni megvan a meglévő is -
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun #108432 üzenetére
> IMG_5264 : a jumperek 3 féle videómodhoz vannak. C800- on van, tehát szines 80x25 textmód.
Jó ötlet, köszönöm. Vannak olyan PCI VGA kártyák pl. Trident TGUI 9440-3
amin nincs VGA BIOS, azokhoz lehet jó?IMG_5280: közben rájöttem, szerintem kizárólag CD ROM illesztő, ami a CD ROM aux audio kábelt vezeti közvetlenül ki.
Láttam már hasonlót kicsit nagyobb kártyán, ahol jobban is látszott mi merre megy.
Nincsenek rajta csatoló kondik a jack felé, szóval nem az IC-ből jön. -
sidi
aktív tag
válasz
DarthSun #108424 üzenetére
Jogos, jól félreértettem.
Odomi giga kupacában mi ez a IMG_5264.HEIC képen? valami BIOS kiterjesztés?
Kár, hogy nem DIP foglalatos flash van rajta, viszont jumper az van, vajon mi írja meg?Ez valami 8 bites mini hangkártya? IMG_5280.HEIC vagy csak CD-ROM illesztő...
(sajnos nem tudok a konkrét képről linket, de könnyen ki lehet keresni a linkelt listából) -
válasz
DarthSun #108424 üzenetére
A CPU freki, ahogy a fentebbi 3DM99 képmentésen is láthatod, 4009MHz. Ugyanezt kell majd elérni a lehető legkisebb szorzó + a legnagyobb FSB kombinációjával, úgy hogy a PCI busz frekije a is a lehető legmagasabbra jöjjön ki. Ki kell köbözni, jópár reboottal jár az ilyesmi, és viszonylag sok időbe telhet, mire bejön a legjobb kombináció.
Szerk : a Phenom-II az black-edition művészneves, tehát nyitott szorzó, majdnem mind ilyen, asszem csak 1-2 kivétel van.
-
válasz
DarthSun #108421 üzenetére
Nézem a lap bios-tuning részét, beállítható a szinkron/aszinkron PCI, tehát nem a P4 volt az utolsó, mely a Proci húzásával tolta a PCI órajelet. Elvileg itt mégnagyobb intervallum érhető el, mert a szorzóval is lehet variálni, alacsonyra venni, aztán az FSB- t húzni, kérdés hogy az ikrek bírják-e
Bár ha csak 53MHz- ig bírják, akkor is magasabb eredmény lehet mint a P4- ben, mivel a Phenom-II jóval gyorsabb proci. A CPU sebessége kisebb mértékben befolyásolja, de mégis ad valamennyit.
Holnap Win98 próba, és kiderül. -
-
válasz
DarthSun #108384 üzenetére
Most, hogy beláttad bűnöd milyen vezeklést választasz?
Érdekes legó cucc ez az ESS. Sok a RAM a wavetáblához, nem is tudom mivel lehetett volna akkor kihasználni. Mondjuk a driverek mérete amit írtál tükrözi, hogy talán elég jó minőségűek lehetnek a minták.
cyraxthehero: IDE-t írtál. Azokon a kártyákon nem szokott semmilyen ROM lenni. 8 bites SCSI és MFM esetén persze lesz. Nem elég, hogy hardveresen tudja, az XT-nél egyszerűen hiányoznak a megfelelő ROM rutinok. Floppy-hoz ezt be tudod RAM-ba tölteni. De IDE vezérlőhöz kell egy megfelelő ROM, pl. a már emlegetett XT-IDE. Magyarul itt olvashatsz az XT-IDE-ről: [link] Az XT-IDE-be beégetheted a CHS értékeket, de megy az auto detect is.
arn: Vagy bitcoint. Meg még van sok más. De ezt ezek az emberek hozták létre kockázatot vállalva, több zsákutcával és újra-újra próbálva. Sokan buktak bele idővel, köztük olyanok akik bár jól látták a trendeket vagy akár azokat diktálták. Többen akár évtizedig/évtizedekig prosperáltak, de nem tudtak váltani a kis-közepes-nagy-multi cég működés között.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #108341 üzenetére
Ez az egyik oka annak, hogy mai napig sem vagyok nagy Linux/MacOS barát.
A másik, hogy nekem igenis fontos, hogy mennyi játék, és hogyan fut. Igazán sosem volt alkalmas, hogy fő rendszernek tegyem a Linuxot (úgy tanultam volna meg), mert legtöbbször örültem ha Win alatt - mindenféle extra hátrány nélkül - játszhatóak kedvenc címeim.Na meg azért számít, hogy lassan 30 éve Windows user vagyok, nem kis idő már ez... (előtte meg Geos, Commodore basic stb)
-
válasz
DarthSun #108326 üzenetére
Megint mitoszrol van szo. Gates a ceg elso 5 eveben volt aktiv fejleszto. Az MS egyutmukodes idejere mar manager. Talan egy BASIC jatek amibe meg irt kodot. Meg azt sem lehet mondani, hogy tech lead lett volna a DOS tovabbi fejlesztesenel. Szoval bar tenyleg zseni, elvegre irt egy BASIC-et ami tobb 10 millio gep alapjat adta (C=, Apple...) es sikerre tudott uzleti vezetokent vinni egy kis ceget. Szoval nem, nem az o fejlesztesei az alapok.
Ha mar fejlesztes, akkor Simonyinak sokkal nagyobb hatasa volt ezen a teruleten.
A modern Win mas rendszerek osszeollozasa. Lenne helyette mas. Amiga OS, GEM, OSX... Azt tudod, hogy a, MS csak atmeneti rendszernek gondolta a DOS-t es UNIX-ot is fejlesztgettek/arultak? Az OS/2-t is komolyan gondoltak az elejen, de aztan egy sajat atdolgozasban tobb lovet lattak.
Arrol, hogy nem vagy hajlando megtanulni egy uj rendszert nem a linux vagy OSX tehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hálózati / IP kamera
- Yettel topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel core I7 8700k
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest