Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frescho
addikt
A bogarak gondot okoztak már a jelfogós cuccoknál is. Ha jól emlélszem a II VH. környékén volt a molylepke amit beragasztottak az operátorok egy karbantartási naplóba. Talán Mar II-es volt a gép, olyan mivel az Engimát is visszafejtegették. Később az elektroncsöveknél ahol volt nagyobb anódfesz szépen odasültek és akár áthúzást is okoztak. Saját tapasztalatom elektroncsöves cuccal az volt, amikor azt a feladatot kaptuk, hogy szépen száraz ronggyal törölgessük át a berendezést, hogy ne húzzon át. OK, ez egy rádió adó volt, ahol több 10kV volt az anódfesz.
megfelel?
Gépek lesznek jövőre is. De van olyan ami PC szerűen néz ki és megsem az. Pl. ott van az Apple IIGS
-
r0b3r
senior tag
válasz
frescho
üzenetére
Jogos bár nekem ezek a nagyon régi billentyűzettel egybeházas korai számítógépek teljesen kimaradtak.
Bacsis kiállításai előtt, vagyis a te gépiden kívül sztem még nem is láttam élőben. Pedig nem vagyok annyira fiatal.
Ha nekem valaki azt mondja, hogy PC, akkor az a kép jelenik meg, hogy gépház, tetején a CRT előtte a billentyűzet.

Szóval akkor kb a "bug", mint program hiba keletkezésétől 1947-től jöhet bármi. Pár napja olvastam szegény molylepkéről, hogy mitől lett híres.
A topic címében is P1 van...

Egyébként szívesen segítünk benne amit tudunk, csak ne úgy írd, hogy venni szeretnél, mert a hirdetésekre (még a keresésre is) ugranak az adminok.

-
arn
félisten
not so typical 3dfx glide demo Maturefurk - Virhe (1999) demoscene demo 2160p60 retro PC
-
alvaro
senior tag
-
_Atesz
addikt
Üdv
Régi tervem egy P2 gép vétele\építése. Az első PC-m P2-es volt, 2000-ben vettem, nosztalgia, vagy mi a szösz.
Igaz, az még Celeron volt.
Foglalkoztok ennyire retroval is? -
-
Vladi
nagyúr
A commander x16 projektet vágjátok?
-
envagyok
veterán
Nincs olyan ramom.
A Slot-A cuccal is lett valami :(
Windows-t feltelepítettem, drivereztem.
Szórakoztam is 3dmarkokkal vele.
Aztán pár óra múlva indítanám.
Nem indul, teszter szerint nem látja a cpu-t.
Eddig tartott az öröm :(
Majd ha lesz rá idegzetem, megnézem jobban.
Addig bedobtam a 2009-es konfigba a legerősebb 3gpu-s korabeli vga-kat
-
r0b3r
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
A kolega FPM ramos ötletével egyetértek! A héten raktam össze a VESA alaplapos 486-osom, amit pár kommenttel lejjebb láthattál is és abba is 30 + 72pines Ramok valók. A lap kb olyan lehet, mint a tiéd. 4Mb-os EDO Ramokkal nem indult, csak szaggatottan sípolt. 1db FPM Rammal már beindult, de így is át kellett jumperolni a ráírt érték szerint, 4Mx36-ra. Nem sima jumper, hanem az a soklábú átkötő híd...nemtom mi a neve.
Esetleg próbáld meg jumperolni az alaplap doksija alapján, vagy tegyél bele próbaként 30 pines Ramokat párban. Ha megy a lap, akkor mehet bele az FPM Ram.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
FPM ramom nem biztos hogy lesz.
Viszont akié a gép volt most felhívtam, és elmondta, hogy csak úgy ment neki, ha ki volt támasztva a ram, de aztán már úgyse indult.
Akkor ez elég reménytelen
-
Bile Demon
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Ebbe elég 1db RAM, viszont EDO csak ritkán jó 486 mellé ott is inkább kései PCI-os lapokba, ebbe szerintem FPM RAM-ot kell tenni.
Van olyan lap, ami csak akkor indul, ha Bank0 Bank1 Bank2 sorrendben van feltöltve.
És azt kell jumperelni, hogy a Bank0 a a 4db 9 bites vagy az egyik szélső 32/36 bites foglalat legyen. -
Sanchez638
addikt
-
Frawly
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez nem NF7 vagy Nforce2 chipset specifikus. Az akkori Abit lapok népbetegsége volt, hogy az északi hídra ilyen fing kis ventiket tettek, amik csak simán bekrepáltak idővel, de addig sem hűtöttek semmit, csak idegesítően zörögtek. Közben meg a chipset szépen főtt alattuk, mint Gordon Ramsay konyhájában a rizottó. Ez inteles lapokon is így volt.
Ezért rutinos gépépítő már azzal kezdte a konfig összeállítását, hogy még az első bekapcsolás előtt kivágta a lapról ezeket a szutyok ventiket, és tett fel normális hűtést.
-
-
-
Ranagol_5
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én egy passzív zalman bordát tettem rá amikor megdöglött a venti rajta, az a lapom azóta is megy, félre is van rakva, ha 462 kell valamiért.

(#64665) envagyok: El is felejtettem már, hogy slot-A lapot is küldtem.
Használd egészséggel.
-
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Ha már NF7.
Havernak beállt a ventije és úgy használta, a venti motorja is fűtötte a chipsetet. (fsb 166-on, lehet az is számít). nforce4 ebből a szempontból gázabb volt mint az nforce2-es. Való igaz hogy az a pici venti nem sokat élt és a gyenge pontja volt a remek lapnak.
Én cseréltem egyből egy passzív nagyobb bordára (pillanatragasztóval
)
Viszont volt egy kései NF7 verzió ami szar volt, és alig tudtam húzni. A koraiakkal nem volt gond. -
arn
félisten
A maga koraban a leggyorsabb vas volt :) ekkor meg a coppermine se jelent meg. Cserebe sokat fogyasztott, es bugosak voltak a chipsetek.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
Frawly
üzenetére
Nekem NF2-vel egyedül a melegedés volt a bajom, talán 2 NF7-esem lapomon is a chipset főtt meg. Sebességben viszont zseniálisak voltak, hogy a tuningról ne is beszéljünk. Ha betudtad lőni 200-as FSB-re, akkor már az intel memória sávszélesség előnyéből sem lehetett túl sokat érzékelni. Öcsém használt egy NF7 + 2500+ kombót 3200+-on járatva elég sokáig.
-
Frawly
veterán
válasz
petakpa1
üzenetére
Ezek teljesen reális eredmények. A 3200+ a proci nevében nem dísznek volt feltüntetve, nem csak marketingfogás volt, hanem tükrözte nagyjából a tényleges erőviszonyokat. A 3200+ a 3,2 GHz-es P4-gyel volt versenyben. Jó hogy gyorsabb a 2,6-osnál.
A P4 előnye a cache-nél, Hyper-Threadingnél, memóriasávszélnél, FPU-nál tudott néha kijönni. De cserében sokkal drágább volt az AthlonXP-knél.
Ami viszont szerintem akkoriban az AMD platformoknak a nagy betegsége volt, az a chipset. A proci maga jó volt, árban is bőven alávágva a P4-eknek. Hanem a chipsetek voltak problémások, főleg a driverek. Bár azért az Nforce2 már tűrhető volt.
-
Találtam egy Varyter XT reklámot youtube-on. Soha nem hallottam korábban róla.
De van egy pár összegző ármeghatározás több más korabeli gép mellett itt.KézikönyvtárTények Könyve1988Technika, tudományokA mikroelektronika forradalmaMikroszámítógép-árak Magyarországon (1000 Ft)
1983.dec. 1984.dec. 1985.dec. 1986.jún. 1986.dec. -
r0b3r
senior tag
Próbáltam DOS driverrel és anélkül is számtalanszor.
Na de új fejlemény...

Előástam egy másik, teljesen ugyanolyan ATIO-V8 kártyát. Eddig azért nem akartam használni, mert az egyik kis sárga lapos (kondi?) olyan rajta, mintha kiharaptak volna belőle egy darabot.
A különbség annyi, hogy rajta van a másikról hiányzó, de opcionálisként jelölt 3db chip. Szóval át jumperoltam ugyanúgy, mint az eredeti kártyát és óvatosan kipróbáltam. Azóta működik az egér Windows alatt is.
Na ezt fejtse meg valaki...
Az első kártya sem tűnik rossznak, DOS alatt hibátlan, de Win alatt mégsem megy.
-
-
Hát ez jó kis gép lett.
(#64643) Frawly : 52x- esből van többfajtám, de LG- ből a legtöbb - CDR és RW. Pörgetéses törésem még nem volt szerencsére.
(#64647) gban : 56x- os AOpen- ből van 1db, ami gyárilag a leggyorsabb, bár asszem nem mértem hogy valójában mennyit tud, beépítettem az egyik gépbe, működik aztán csá, majd ha blogolom valszeg lemérem.
-
petakpa1
őstag
Tesztelgettem ma 3DMark06-ot retro gépeimen íme az eredmények:
K7 gép (Asrock K7NF2-Raid, Athlon XP-M 2,2 GHz (3200+), 2x1GB DDR400 RAM DC 3-3-3-7, Samsung 830 SSD 64 GB, Gigabyte HD4650 AGP, Win7 Ultimat 32 bit, v8.93 VGA driver)
3DMark06 score 3371; CPU score 788P4 Gép (HP D330 brand gép, Northwood P4-2.6 GHz, 2x1GB DDR400 RAM DC 3-3-3-8, Samsung MZ71... SSD 128 GB, Gigabyte HD4650 AGP, Win7 Ultimat 32 bit, v8.7.12 VGA driver)
3DMark06 score 3144; CPU score 566
(8.93 driverrel 3012/567)Különösen a K7 gép CPU teljesítménye lepett meg. Ennyivel jobb let volna a 400 MHz-el lassabban járó Athlon XP?
Van egy 3,4 GHz-es Prescott is valahol, majd összemérem azzal is valamikor

-
r0b3r
senior tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs... még mindig az egérrel küzdök. DOS alatt van, Win alatt nincs, csökkentett módban megint van...

Mivel lenne érdemes megmérni a HDD-k sebességét Win95 alatt?
-
arn
félisten
Jo lett... neztem en is ezt a hazat, escom 95 utan pakolt bele, asszem epp 486okat. Jo minosegu haziko, nekem tetszik is, socket5ot raktam volna bele. A 32m nagyon overkill, 95ben a dx2 mar lowend volt inkabb, 8m rammal mentek. 16ot raktak a top masinakba (p90-120).
latom szereted az alateteket

-
-
Frawly
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Nekem csak 486-osban volt ilyen 52×24×52-es Sony CDRW. Nagyon komoly cucc, még a legvastagabb, legstabilabb lemezt is úgy pörgetni, mint egy jet engine, mintha turmixgépben darálná az ember a lemezt. Szabályosan félelmetes, minden egyes alkalommal azt hittem, hogy eltöri a lemezt. Nálam sose fordult elő lemeztörés, pedig sokan panaszkodtak netszerte, hogy szerette szilánkosra törni a CD-t, főleg, azokat a lemezeket, amelyeknek kicsit deformált volt az alakjuk, síkjuk, vagy pl. ilyen hitelkártya alakú promó CD-k voltak. Nem véletlen, hogy a gyártók is feladták egy idő után a nagy rpm-es meghajtókat, és inkább rámentek a stabilabb mechanikára és a megbízhatóságra, mivel észrevették, hogy a sebesség tekintetében legtöbbször úgyis a lemez meg a PATA interface sávszélessége a szűk keresztmetszet.
De nosztalgikus, mert voltak idők, amikor akkor volt valaki ember, ha 20000×-es drive-ja volt, vagy egyáltalán CD írója
-
r0b3r
senior tag
válasz
alvaro
üzenetére
Akkor ez egy ilyen nap...
Engem egész nap sz*pat ez a sz*r egér...
Másodszorra telepítem újra a Win 95-öt. Régit és OSR2-t. Sima soros portra köthető Genius egerem van. DOS 6.0 + Norton alatt gmouse.com driverrel tökéletesen működik. Win 95 telepítése közben szintén van egér, első indítás alatt is. De amint a telepítés végez és betölt az asztal már nem mozdul a kurzor. Csökkentett módban indítva szintén megy az egér. Másik driverekkel próbáltam, Logitech, Genius Mouse Mate, Microsoft, szabványos, de semmi eredmény. Talán valami másik driverrel/erőforrással ütközhet, amit csökkentett módban nem tölt be? Eszközkezelőben COM1 LPT1 portok hibátlannak tűnnek, felkiáltójel, vagy piros X nincs, Egér ott van, törlés után manuális kereséssel megtalálja feltelepíti, csak nem mozgatja. Win alatt már össze-vissza állítgattam az IRQ-kat, Biosban csak lekapcsolni lehet. Most épp kiszedett hálókártyával próbálkozok.
-
alvaro
senior tag
Szívesen
Én meg épp azon vergődök, hogy az NF7-S-es konfigomra visszakalapáljam az XP-t. Próbáltam rajta egy kalap Radeont, köztük 9500 moddolást is, és úgy néz ki, a driverek csereberéje meg a hibás vackok betettek neki, teljesen kifeküdt a rendszer - közben meg a DVD, amiről felraktam a megfelelő SATA driverrel beoltott XP SP3-at, szépen elfáradt az állásban...Gyári CD-ről meg kékhalálozik az intsall, esik-kel. Rémlik, hogy korábban is volt ilyen probléma, nem biztos, hogy a hardverben van a kutya elásva. Aztán a végén kiderülhet, hogy mégis...
Mindennek kapcsán rájöttem, hogy USB-ről nem bootol. Most próbálom majd CF kártyával, amit simán PATA portra dugok, XP-t így még sose próbáltam telepíteni. Régebbi dolgokkal nincs probléma, egy 98 simán felmászik bármilyen bootolható DOS-os vinyóról vagy kártyáról. Ami gép meg még újabb rendszert fogad, ott nem szokott problémát jelenteni az USB boot. Megint ez a fránya uncanny valley

-
r0b3r
senior tag
Összeállt az Escom VLB SCSI 486-os.
Arn neked ez a ház már túl sárga lenne, doboza sincs, de ezt leszámítva egész szép állapotban van és a lényeg, hogy nagyon masszív.
Szerintetek a "Seriennummer" első négy számjegye, az 1996 lehet a gyártási év? Reálisnak tűnik, sztem P1 lehetett benne eredetileg.
A mostani konfig:PAT48PG v.0.3 VLB alaplap
486DX2-66MHz processzor
32Mb FPM RAM (Köszi Alvaro!!
)
IBM DPES-31080 1Gb SCSI HDD a rendszernek
HP/Quantum B 50-0F0G 2.13Gb SCSI HDD minden másnak
Adaptec AHA-2842VL VESA SCSI kártya
S3 86C805 VESA videokártya
Terratec Promedia Base 1 ISA hangkártya
Winbond I/O kártya az egérnek
Intel 82595 hálózati kártya
Astec VL201-3400 200W-os tápegység
Escom AT házAz egérrel még küzdök, mert DOS alatt működik, Win95 alatt viszont nem és sajnos a HP Tape drivehoz sem biztos, hogy megtalálom a régi driverét.

Ezeket leszámítva eddig szimpatikus kis gép.
-
frescho
addikt
válasz
strvasarut
üzenetére
XT-IDE-re érdemes upgradelni. Sima PATA vinyót, átalakítós SD vagy CF kártyát használhatsz vele.
-
strvasarut
csendes tag
Kaptam egy Videoton VT 110 XT-t. Kérdésem az MFM csere lenne vmi modernebbre, haszálhatóra, megoldható?
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Jogos, de ebbe azért mindent író/olvasó scsi-t nem olyan egyszerű találni. Ez egy 98-as gyártású 4/2/6-os Yamaha, amihez még a külső házat is megkaptam. Persze a gépben jobb helye van.

Elkezdtem egyébként telepíteni. Először még floppyról Dos 6.0, gmouse és aspicd driver. Utána szépen felment rá a Win95, ami az S3 videokártyát és az Intel 82595 hálókártyát magától fel is telepítette.
A Promedia hangkártya is megkapta a driverét és már csak a HP Tape drivehoz kell keresnem valamit. Viszont Windows alatt az egér szívat. DOS alatt szépen működik, de Ein95 alatt semmi, nem megy. Logitec sorosnak ismerte fel, de próbáltam már szabványos és Microsoftként is.
-
A 286- osban is benne hagytam az 52X24X52- es CDRW- t
, ez elolvassa a DVD íróval írt 52X- es CDR- eket, meg az újabb CDRW- ket is, valamint a multisession/többmenetes lemezekkel sincs gondja. Ilyen meghajtóból kaptam egy vagonnal, úgyhogy jutott egy csomó másik retro gépbe is. Nem korhű de hasznos
. -
Nekem a 10x-esen újraíró combo drive nem kezelte rendesen a 16x-24x-esen újraírható CD-t, csak egy DVD íróval tudtam formázni, írni.
Nem tudom amúgy lehet-e akár a fenti lemezemet vagy a te általad említett 10x-es lemezt lassabban írni.
A te 10x-es értéked a minimum vagy maximum? -
r0b3r
senior tag
Szerintetek lehet még kapni valahol új, bontatlan 1x-4x CD-RW lemezeket? Már 3-4 olyan régi meghajtóm van, ami nem olvassa a gyorsabb lemezeket. Vagy esetleg egy 10x-es lemez más írási módban, lassabban írva működhet?
-
-
arn
félisten
Ezek szabvanymeretuek? Emlekeim szerint ket digit volt, 93ban elegnek tunt

-
A szokásos 2 digites ?, mert akkor lehet venni is. De a listában mindjárt az első 8 char 7 szegmens, ha olyan kell.
-
envagyok
veterán
Azért nem semmi cég ez az IBM, és a thinkpad 370c laptop.
Találtam egy oldalt driverekkel hozzá, van dos, win 311 pcmcia driver. Pikkpakk felment, dos és win alatt is látja a 2gb cf kártyát. Öröm és boldogság.
Minőségi blaster pro 2 hang, programok cf-en.
Már csak a dynablastert kell valahogy indítani, és a mario-val észrevetetni a billentyűzetet. -
unclefucka
senior tag
válasz
plömplöm
üzenetére
Úristen, ez hatalmas! Szakadtam rendesen.
De ha már, akkor én is hagyok itt egy kis jóságot.
-
plömplöm
őstag
volt már? retro, is...
-
unclefucka
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
Így van, gondot nem okoz, csak nem fog működni.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
unclefucka
üzenetére
Köszi az infót... huh jó nagy lista. Átböngészem akkor majd. Az a baj, hogy szó szerint nincs semmi infó a hátulján, a NYÁK lapnap van valami típusszáma, arra rákeresve kihozott csomó mindent (hálókártyákat leginkább), I/O kártyát pont nem... de ha otthon leszek megírom, hogy mi az.
Láttam a VOGONS-on leírásokat, hogy miképp kell jumperelni de egyik kártya sem hasonlított erre. Az a kérdés, hogy okozhatok bármi problémát azzal, ha rosszul jumperelem, vagy "max" annyi lesz hogy nem indul a gép?
-
válasz
envagyok
üzenetére
Vannak régi játékok melyekhez a legjobb egy lassú 286 vagy XT, lehet hogy a 486 már túl gyors neki
. Billentyűzetérzékelés : tipp, esetleg az .ini filet nem tudja felülírni induláskor (CD- ről származó read-only file), előtte nem billről használták, hanem egérről, joy- ról, ez maradt a konfigban. A file attributumokat pld NC- vel is át tudod állítani, archive-pipa, read-only-pipa ki. -
frescho
addikt
válasz
Frawly
üzenetére
Hivatalost úgy értem, hogy frankón meg lehetett venni boltban. Mármint lehetett volna, de ház ára volt az egész hóbelebanc.
Nem tudom hol hallottam, de volt egy megállapodás és a sikeres magyarítás után a leszármazott cégek kapták meg a későbbi magyarításra a megbízást.
-
r0b3r
senior tag
Lassan elkészül az Escom házas, VESA, SCSI 486-osom.
Miközben a SCSI CD-re és a telepítésre várok, csinálgatok még pár apróságot. Végre kapott rendes hűtőt a DX2-66-os proci. Az alaplapon furán 5 lábra osztja ki egyben a power led-et és a key lockot. Nem volt kedvem nyomozgatni mi micsoda, ezért Turbo gomb híján az alaplapi Turbo sw lábakat jumperrel lezártam és a Turbo led lábaira dugtam a Power ledet.
Na de ott van még a HDD led. Az Adaptec AHA-2842VL (kép) kártyán van egy J1-el jelölt External Led Connector de, hogy ne legyen olyan egyszerű, 4 lábú, ki tudja milyen okból.
Van esetleg ötletetek a lábkiosztásra? Mert ugye a HDD lednek csak két szál kell. Vagy csak mérni tudom multiméterrel ha dolgozik a vinyó? 
-
Frawly
veterán
válasz
Williams
üzenetére
A CPU fogy el, az eredeti DOS-os verzióban az rendereli a grafikát.
A modern változatokban viszont már a GPU. Darkplaces letölthető innen, a JoeQuake innen. A Darkplaces grafikára szebb, a JoeQuake jobban igyekszik a játék eredeti kinézetét megtartani (és ráadásul magyar fejlesztés).
Ezek alá be kell másolni a játék .pak adatfájlait az id mappába.
-
Frawly
veterán
válasz
Williams
üzenetére
P3-ason biztosan megy (anno 800-1000 MHz-es példányokkal próbáltam), de talán 1280×1024 (vagy esetleg 1600×1200) a max., amit támogat, ez videókártyától is függ, hogy milyen támogatott üzemmódokat ismer fel rajta, az Options-ben tudod ellenőrizni, ott a legmagasabb, amit ír, arra tudsz felváltani. P2-esen nem próbáltam, P1-eseken elfelejtheted a túl magas felbontásokat.
A VGA mindegy neki, mert a CPU rendereli DOS alatt. De ha teljes pompát akarsz, akkor ne DOS alól játszd, hanem Darkplaces Quake-et, vagy JoeQuake-et tegyél fel, abban játszhatod FullHD-ban, 32 bites színmélységgel, extra OpenGL effektekkel, modern gépen, modern OS alól, 32-64 bites binárissal.
Quake 2-höz meg Yamagi Quake 2 ajánlott.
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Ha nem ebbe a topikba tartozik akkor bocs előre is:
A Quake első részéhez milyen gép kell minimum (DOS alatt), hogy full HD-ban (vagy amit max. támogat) játszható legyen. P200 MMX-en próbáltam S3 Virge 4MB VGA-val, de max. 800x600-ban fut normálisan
. A VGA lehet kevés, vagy a CPU (vagy mindkettő). Raktam össze egy retro PC-t, és szeretném tudni, hogy mi kellene ahhoz, hogy fullon fussanak a játékok. Természetesen DOS-os gépről van szó.
Köszönöm!
-
Frawly
veterán
-
-
Frawly
veterán
válasz
alvaro
üzenetére
Igen, ezt anno én is tapasztaltam. Mivel ASM-ben van írva a Volkov Commander, ezért sokkal gyorsabb, és kisebb is, kevesebb memória kell neki, és úgy ráfér egy kisfloppyra, hogy még hely is marad rajta tool-oknak. Így a DOS korszakban mindig volt egy ilyen rendszerhelyreállító floppy-m, amin VC, bootolható DOS, fontos DOS toolok (format, fdisk, stb.) ott volt, ha nem bootolna a gépen a rendszer, azonnal legyen mivel rendbetenni.
Persze combosabb gépen, ha nem kellett floppyzni, DOS Navigator párti voltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Assetto Corsa EVO
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- Drón topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 10+ db - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Igaz ezek vasúti biztosító berendezésnek a szekrényei kirakva a vonal mellé a prérin.
Bacsis kiállításai előtt, vagyis a te gépiden kívül sztem még nem is láttam élőben. Pedig nem vagyok annyira fiatal.
Talán még javítható hozzáértő kezek által egy alapos tisztítással, olajozással.

)