Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Bacsis megmondja majd - van, tuti.
Pláne hogy a proci a 386 csúcsa (kivéve a 486-os tokozású, de lényegében 386-os procikat). -
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
jól látom, elem levág!

-
válasz
csabyka666
üzenetére
HOT307, rajta egy 386-os DX-40-es CPU.
-
Tudnátok mondani valamit erről a lapról?

Mennyit érhet, érdekel-e valakit közületek, mi a pontos típusa...?

-
-
Sanchez638
addikt
Egész jó kis pack, k6-2 mfm vinyó [link]
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Néztem, az ultra 50/50 MHz mag/mem órajellel jár magasabban. Meghajtom majd de valszeg a P4EE- hez 350/500 MHz is elég lesz

-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Kicsit megzavart, tudtommal az ultra-ra raktak 2db molexet, de az is így néz ki csak az GE jelölésű
Tehát ez GT de lehet tuningosabb
Hűtését cserélni vagy ventit felé mert nagyon át tud melegedniÉrdekes itt a 128mb

A tied meg a komolyabbik. Ultra nyák lapját használja. Valszeg én meghuznám biztos megy Ultra orajelen
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Miért, ez ultra ? Az eladó ezt a linket adta meg hogy ilyen. Aztán most nemtom melyik, GT vagy Ultra, a 6000- es szériából egy Giga6600GT van, a többit nemigen ismerem.
szerk : A felirat szerint V9999GT
-
-
Yutani
nagyúr
válasz
unclefucka
üzenetére
Teljesen rossz adatokat adott meg az eladó. 128MB-os DDR1-es memória, kb. 700 MHz-en mehet. A GPU 12 pixel pipeline-os, 300 MHz-en ketyeghet. Ez egy kutya közönséges GF 6800 károly, nekem is volt ugyanilyen anno, amikor még kurrens termék volt.
-
unclefucka
senior tag
gban:
Utánanéztem a TSI beállításnak...
Ó, hogy a nyaka nyúljon meg ennek a Compaq-nak!
Levadásztam a manual-t, erre abban meg az van odaírva, hogy "reserved".
Szerintem valami teszt üzemmód lehet, ha "nem megállapítható", hogy milyen proci van benne.
sanchezsa: Nem rossz kis kártya lenne, ha meglenne az eredeti hűtése. Az eladó meg olyan butaságokat ír a hirdetésben, hogy csak!
Címben: 128MB, a leírásban 512MB, valójában ez a kártya akkor 256MB-os (mert lehetne 512-es is), WTF??
DirectX 10.1?? mióta?
(16 pixel pipeline -al, mi?) 
-
Sanchez638
addikt
Tudom hogy nem extra kártya, de talán sli-hez ehhez könyebb párt találni, és pci-e talán ritkább is: [link]
-
válasz
unclefucka
üzenetére
Ahogy nézem teljesen igazad van - meg nem fordult volna a fejemben hogy az a 3 karakter az nem 100

De akkor mi az a TRI? -
frescho
addikt
Valakinek van 99-es arlistaja? Budapesti piac lenne tuti, de mistral, mikland, ready is tokeletes. Olyat vadaszok, amin mar rajta vannak a tipikus 300A cumok arai. Mondjuk egy TNT / 300A / BH6 ...
-
unclefucka
senior tag
Az, amit 100-nak vélsz az FSB mezőben, az egy "TRI" felirat a 60-66-50 után.
(jobb kép a lapról)
Ha az a "TRI" valóban 100-as FSB-t jelent, akkor ok, bár nem valószínű.
Az, hogy milyen proci van benne, az nem látszik, és általánosságban tényleg MMX procikat használt.
Persze az is igaz, hogy az AMD a K6-ok miatt licenszelte át a chipsetet a VIA-tól. -
válasz
Sanchez638
üzenetére
És akkor is ugyanerre a hdd-re másoltál mint most?
-
Sanchez638
addikt
Ha igaz, akkor marwel és intel valami chip között megy a dolog raid0 -ról sima hdd-re
Rive Biztos

Viszont pár napja még bőven 100mb/s felett volt az adatátvitel ekkora fájloknál, sőt a 3-10mb mp3nál is 40-50mb...
Természetesen semmi olyan nem megy a háttérbe ami zabálná, utorrent sem
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Saját magára másolod?
Vagy hova?
Honnan?
Milyen környezet? (az egy dolog hogy a hdd sata3, de lehet ez egy 486-os lap is pci sata kártyával, és másolhatsz egy tetűlassú hálózaton keresztül is)
Pontosítsunk kicsit. Na jó, sokat.
Általánosságban, mindenkinek akkor tudunk a legtöbbet segíteni, ha részletes helyzetleírást kapunk.
Vagyis aki kérdez, osszon meg minden infót amit tud, a siker érdekében. -
Rive
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Gondolom nagy fájlok esetén nem az adatátvitel elvi sebességét méri a program, hanem a (fizikai) lemezműveletek sebességét.
-
Sanchez638
addikt
Ezt nem látom át:
Van egy 5900rpm Sea(sata 3gbit) hdd-m, 100% megy a lemez kihasználás, de "csak" 45mb/s (hds-el mérve) az adatátvitel.
Ez mitől lehet? Nagy fájlokat másolok kb 1,5gb-20gb-ig.
Előre is köszönöm aki tud segíteni.
-
frescho
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
775-nel a Core2 szeria volt a nagy visszavagas, ahogy DarthSun irta.
Nem talalom a TNT-t, ezert egy 2 M64 megy majd a Slot1 Mendocino melle, mint kezdo config. Hangkelotnek kap egy PCI-os Soundblastert. Mar csak eloasok 64MB memoriat es kesz is az akkori eros megfizetheto tipikus jatekgep 98 vegerol. A csucs Voodoo 2-es kiegeszites, 128MB memoria es tarsai kimaradnak, bar van az is, de keves embernek volt ilyen bika cucca.
Szerintetek ez mennyire authentikus?
-
Sanchez638
addikt
annyira megy itt a gépezés, beindítottam a p3-as egyprocis majdnem csúcs gépemet
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nemá', még a 9800SE- m is 256 bites

(#36262) Aventyr : ok, néha megyek Fehérvárra, nem messze lakom Tőled.
-
Alpi.
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ram csak 128 bites. Botra kellett egy versenyhez, nem ismerem annyira ezek típusait, vettem egy 256-ost, miután leesett. Nagy különbség nincs a kettő közt.
Ennek sokkal jobb a neve !
-
válasz
frescho
üzenetére
Olvastam, jó az úgy. Tág határok között lehet ingadozni, én most az abszolút procilimitet építem, bár ez még nemigen jött össze.
A többível is egyetértek. Csak a 2.4G P4 lepett meg nemrég a gyengeségével de lehet csak a SIS- es lap miatt van.3800X2 ütős a HD3850- el, 775- öm nincs, ott attól függ mikori időszak, elején jobb volt az AMD aztán a Core2 széria lenyomta alaposan.
-
frescho
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Ha elolvastad a Baby hazas 6x96-ot, akkor az sem volt egekig agasztalva. De ez ilyen, nem lehetm indig minden szuper.
Az szerintem egesz jo, habbol indulok ki, hogy mi volt a 939-es gepemben:
3000+ es 9600XT
aztan kijott a 6600GT...
vegul egy 1950Pro-nal kotottem kiEz utobbit egy hatarozott upgrade kovette:
3800+ egy 3850 tarsasagaban. Na az elegge utos lett...
Szoval egy 478 P4 melle FX5XXX (9600) - 7900 (1950) elmegy szerintem
775-os P4-nel meg egy 8-as szerias nvidia vagy 3870 is siman elmegy.Mondjuk a 775 vege helyett inkabb egy X2-ot ajanlottam mindenkinek. De ez csak az en velemenyem, ti hogy latjatok?
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
DX9 alatt megy majd, XP SP3 lesz rajta.
-
válasz
frescho
üzenetére
Tipikus P4 Celeroncs : bemutatónak jó de én azt tapasztaltam hogy nagyon harmatos, sőt még a rendes P4 is A bemutató egyben elrettentés is lesz

Az én 5900XT példányomnak még jó a ventije és csak tök langyos a kártya, Tiéd mennyire melegszik ?
Holnap megyek a 6800GT- ért, az jó lesz a P4EE- be ?, arányos vele ?
-
frescho
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
En is igy erzem, de nem akarok szenvedni a 7500-8500 szeria szuper jo tamogatottsagaval. Talan egy Gef2 vagy 440MX amivel elboldogulna. De jo lesz a 4200 is. A Gef3 majd olyan eros, mint a 4200, kicsit az is aranytalan. De van sima Gef 256-om.
Csak hogy ertheto legyen: A multkor jo paran irtak, hogy a 97-es tipikus gepet folytatom-e. Ezert elokaptam egy Celeront (300A-t elkevertem, de van 366A) es egy slotket-P3 parost. Szoval a 98 tuti vetele (Medocino szenne huzva + TNT) es annak bovitese lesz a kovetkezo reszben. Azt pedig kovetheti majd egy tipikus sulinetes P4 celeroncs, csak ahhoz meg nem talaltam semmi nagyon SE kartyat, amivel akkoriban arulgattak.
Masik, de szinten ide tartozo tema: megjott az 5900XT. kicsit csapagyas, de egyelore jonak tunik

-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Kb jó talán, úgy saccolom, ezt a kombinációt nem próbáltam még, Tualatinban 9800SE, Ti4200 van, ezeket nem hajtja ki teljesen sztem, a GeForce3- hoz azonban arányos lehet.
Viszont én meg a K5 mellett nemtom belőni a GeForce3- ast, látszólag megy de amint megkapja a drivert, jönnek a rendellenességek. Cyrix mellett megy az FX5950U is. Vagy az MMX hiánya a K5- ben vagy az AGP a lapon nem komálja, régebbi és újjabb driverrel is próbáltam.
-
frescho
addikt
válasz
unclefucka
üzenetére
Ezekben gyarilag MMX-ek voltak, ha jol emlekszem. NT4-el hasznaltuk oket. Lassuak voltak, de ha egyszer elindultak (1 kave belefert) akkor mar mentek amig meg nem kaptak a shutdown-t.
Itt talaltam arlistat: [link]
Masik tema: szerintetek tulzas a 4200TI egy P3 1GHz melle?
-
válasz
unclefucka
üzenetére
A BX is csak 100-at tud elvileg, aztán ott a BX-133 Raid pl.
Ez a lap is tud 100-at, az egyik képen kivehető hogy szerepel a 100 is az FSB-k között. -
Ádyka
őstag
Ez milyen compaq deskpro lehet? [link]
AMD chipek a lapon, SD-ram helyek....
AMD procival csak a presariokra emléxem, amikben K6-2 proccok voltak.Azért itt kérdezem, mert eszemben sincs megvenni, és nem akarom a kérdéseimmel hülyíteni az eladót.
-
válasz
satee76
üzenetére
Semmi gond, fokozatosan cserélem a tápokat, ahogy engedi a pénztárcám, bár az utóbbi időben videokártyákat szereztem be, most meg a nagy gép rambővítése jön, aztán a laposé, ki győzi ezt.....
A CD írás a molex tápcsati díjnyertes alu csatlakozói miatt is lehet fail, végülis az oxidréteg miatt nem kap elég ampert a meghajtó, főleg a 12V- os oldalon. Időnként kihúzom, kontaktspray neki, és csavarva dugom vissza hogy önmagát szorítsa a csatiban. Van a Bartonban egy Philips DVDRW, bármikor megírom a DL lemezt is benne hibátlanra.
-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
A retrogépek csak alkalmilag mennek, mellettük vagyok, tehát le lehet reagálni ha kigyulladna, a nagygépben meg 600W- os CoolerMaster van.
-
-
Ádyka
őstag
-
Ranagol_5
őstag
válasz
gerlaip
üzenetére
Lehet már későn válaszolok rá, de pl nekem megvan a CD-nek a képfile-ja, amit annó az NF7-esek mellé adtak. Valaki annó a csoportban töltötte fel.
Plusz van kb 150gb régi driver-em, meg programom, meg vagy 10gb dos-os játékom, amit úgy szedtem össze, hogy minden féle ilyen old ftp-t lekaptam wget-el.
Ha lesz normális feltöltéssel rendelkező netem, akkor kicsapatok mindent a csoport tagjainak proxyn keresztül ftp-n, mert azért azt nem szeretném, hogy mindenféle robotok próbálják törni az ftp-t meg scannelgetni.

(#35996) tsu:
Felrakhatnád mégegyszer, hogy le tudjam kapni őket.
-
Ranagol_5
őstag
Sry srácok, hogy csak most írok, de nyaralni voltam.

P166 CPU - 1k
K6-III 450 CPU - 2k
S3 Virge 4 MB PCI - 500HUF
6600GT AGP 128 MB (átlagos, "noname", vagyis ne a márka legyen bekalkulálva) - 3k
FX5900XT (ez nem drágább volt pár napja? de nem akarok senkit befolyásolni) - 3k
386-os alaplap + cpu + 4 mb ram (szerintem itt nem sok múlik a részletesebb specifikációkon) - 4-5k
256 MB DDR - 500HUF
512 MB DDR - 1000HUF
128 MB SD - 250HUF
256 MB SD - 500HUF
1 GB HDD - 500 HUF
10 GB HDD - 1k
40 GB HDD - 2k
80 GB HDD - 2,5k
CD író akármilyen, belső, IDE - 1k
AT táp akármilyen - 1k(#35940) bacsis:
Intel Pentium Overdrive 83MHz Socket3 - 5k
AMD K6-III+ 500MHz - 4k
Intel RapidCad (+társprocesszor is) - 2k
Pentium III 1,4GHz Tualatin S370 - 3k
Pentium PRO 200MHz 1MB L2 - 3-4kDual Socket8 alaplap - 3-4k
Rambusos SLOT1 alaplap - 5k
Socket423-as Abit TH7 alaplap - 4k
ATi Xpress 3200 chippes S939-es Crossfire alaplap - 6-7k2X512MB PC1066 Rambus memória - 6-8k
2X512MB DDR600 memória - 4-5kGeforce 3 (nem titanium, hanem a sima) - 2k
Ati Rage Fury Maxx - 1k
Voodoo5 5500 AGP - 10k
Geforce 6800 Ultra AGP - 5-6k
Geforce 7950GX2 - 6k
Ati Radeon X1950XTX - 6-7k -
Én is így gondoltam, hogy ha nincs konkrét infó, akkor nem tenném tönkre.
De bíztam benne, hátha a szakértő szemnek van rajta valami ami alapján lehet tudni hogy alkalmas a feladatra.
A paneltápból atx jön ki, az megoldható lenne atx apa - atx apa kábellel (ha más nem, legyártom
).
Igazából az sem biztos hogy megvan a paneltáp atx-én az összes szükséges feszültség. -
gerlaip
addikt
Volt egy kis ijedtség a 2800+ körül, mindenesetre összeállt a 2. számú nosztaliga gépem a 2001-2004 közötti játékokhoz (ezzel együtt én még csak négy konfignál tartok, kezdő szint, de majd még meglátjuk)

Abit NF7-S, 2500+ Barton, 2x512 ram, Asus 9600XT 128MB
UT2003, Enclave már futnak rajta, még a lehetőségekhez mérten legjobb catalyst kellene hozzá, illetve s-ata vezérlővel kell megbarátkoznom, intelnél valahogy máshogy működött.
Egyelőre, ha beizzítom a satás winyót, a p-ATA-sról nem akar bootolni, de majd ha lesz egy kis nyugodt molyolásra időm, azt is megcsinálom.csabyka666 szállította hozzá a korhű pc házat, illetve a biztonságos működést nyújtó FSP tápot.
Holnap, világosban csinálok majd valami használható képet. -
gerlaip
addikt
Köszi. Elég ha egy jól beváltat küldesz.
A probléma csak a 2800+-szal jelentkezik, melegszik idle állapotban is 60 fok fölé, míg a 2500+ és az 1700+ egyáltalán nem, pedig legjobb tudomásom szerint ugyanúgy raktam mindegyikre a hűtőt. A 2800+-ra kétszer is, ugyanazzal az eredménnyel.
-
Alpi.
addikt
válasz
gerlaip
üzenetére
Tegyel fel egy 2.0-st. Lehet talalni.

Nf7 : rengeteg bios van hozza es nagyon nagy kulonbsegek vannak bios es bios kozt !!
Probalj meg egy - ket masik tipust, mielott selejtezed azt a cput.
Lesarkazas is tud hasonlo fagyogatast okozni, de remelem nem ez all fent.. :s
Ha gondolod kuldok biosokat. Osszegyujtottem vagy 15-20 felet. Atkuldom ha hazaerek.
Ha kell kuldok net-frameket is. Ati driverekkel tenyleg nem mindig egyszeru az elet.
-
Főként Rive mesterről tudom hogy otthon van ilyen kérdésben, de mindenki válaszát szívesen venném.
Van egy nanoserverem, jópár éve megy 7/24-ben, megdöglött a külső tápja, ami egy notebook-táp-szerűség, 12V, 4,6A. Ezt szétkaptam, találtam 2 púpos kondit, kicseréltem, megy, eddig minden oké (bár aki tudja hogy kell ezeket normálisan szétszedni, az szóljon, kés, csavarhúzó, minden bejátszott, relatíve szép is lett, de ez ugye berhelés, akárhogy is nézzük).
A kérdés pedig az lenne, hogy a nanoserver belső tápja a fotók alapján (a procihűtőn a 2 rossz kondi van, csak hogy az is ott legyen
) alkalmas lehet egy ilyen alaplap meghajtására? A paneltáp atx csatiját használva, atx - atx illetve arra rákötve a szükségews többi kábelt, elbírná vajon?
A lapon egy Conroe Celeron 220 van, a mostaniban pedig egy Pentium M LV 738, ezen kívül egy hdd meg egy usb eszköz van rajta.
-
gerlaip
addikt
válasz
gerlaip
üzenetére
Az Ati Control Centerhez kellett neki a .NET Framework 2.0-s verziója. 3.5-öst találtam meg, XP-hez. Nem hajlandó felrakni magát, pedig 197 mega és teljes verzióként hirdeti magát, de 60MB letöltést igényelne.
Hihetetlen. Világ életemben Nvidiás voltam, ezektől a hülyeségektől kiver a víz. -
gerlaip
addikt
Mostmár stabil a rendszer, köszi, hogy felhívtad a figyelmet a procihűtőre.
Következő elakadás: ati catalyst XP SP3-nál .net framework-öt kér, anélkül nem hajlandó települni, egyik verzió sem.
Mi az istenfájának kell neki ez a keretrendszer? -
válasz
gerlaip
üzenetére
Szerintem a kupak nélkülit mindenki utálja, pláne aki retroval molyol, mert egyszer feltenni a hűtőt az egy dolog, de folyton lekapkodni, az kemény, és nem csak a mag miatt, hanem a foglalat pöcke miatt is.
Jó ellenpélda az ivy néhány verziója (jól emlékszem, ott kellett levenni a kupakot mert elégtelen volt a gyári állapotban a hőátadás?). -
-
válasz
unclefucka
üzenetére
A kánikula az egy dolog.
Ahány rosszul feltett 462-es hűtőt láttam az meg egy másik.
Nagyritkán velem is előfordult (ismerve a jelenséget), amikor még sűrűbben foglalkoztam ilyenekkel, hogy csak a hőfokból láttam hogy le kell venni és újra rárakni.
De volt olyan is, hogy látszólag nagy hűtőt lecserélve egy GlacialTech-re, 10-15 fokkal helyből hűvösebb lett a proci, pedig párszor levettem - visszaraktam a régi hűtőjét is. -
unclefucka
senior tag
válasz
gerlaip
üzenetére
Így van, ahogy gban mondja, nekem 2800+ Bartonnal megy hibátlanul a lapom, ennek nem kéne gondot jelentenie.
Annyi lehet még, hogy ha mégis a proci hibás, akkor sarkazott is lehet (véletlenül is akár).
A gyári AMD hűtője amúgy nem egy nagy darab, az elégtelen hűtést max. ez az istentelen kánikula okozza szerintem. -
-
gerlaip
addikt
Hm... nagyon úgy tűnik, hogy a proci volt a ludas, beleraktam egy 1700+ procit a 2800+ barton helyett, és tökéletes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 6GB Formula Air Mesh G3 Chieftec500W
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)