Hirdetés
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Apple iPhone 17 - alap
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazolva, ez a helyzet sajnos. Amiatt írom meg hogy mindenki legyen óvatos, van ilyen. Nekem még nem volt procigyilkos lapom de ez a Giga ilyen. Valamint amiatt hogy bacsis- nak kiosszak egy hatalmas pirospontot, aki bátran lepróbálta a cuccaimat és megállapította hogy minden működik, csak a procim pusztult meg. Így annyival jobb a helyzet hogy nem 50K a kár hanem csak 15K. Illetve kicsivel több mert a Phenom1 is járt a procigyilkos lapban, de azt ingyen kaptam, attól függetlenül érték az is. A ramok, videokártya, Asus lap megúszták. Magamnak meg egy amatőrdíjat kell kiosztanom, mivel mikor a Phenom1- el nem indult, nem szabadott volna beletennem a Phenom-II- őt. Mentségemre szolgál hogy nem találkoztam ilyennel, a proci a legritkább esetben szokott tönkremenni, nem is emlékszem hasonló esetre.
-
Sanchez638
addikt
Ez nem érdekes valakinek?
-
3shae
senior tag
válasz
bacsis
üzenetére
Jujj nagyon köszönöm, tudtam hogy itt pillanatok alatt segítséget találok

A felfogató keretbe kapaszkodik, tehát akkor jónak kell lenni. Unokanővéreméknek raktam össze egy gépet (A10 5800K) és az előző lapjukról egy AN8 ULTRA-ról leszedném azt a gyönyörű nagy ufó hűtöt
és munkára fognám az új procira téve..(#37794) sanchezsa neked is

-
bacsis
Közösségépítő
szia!
Ha a hűtés a lefogató keretbe kapaszkodik bele, akkor igen
ha nem, és saját hátsó backplate-je van a hűtésnek, akkor nem lesz jó, mert a S939-es lapoknál a hűtő lefogató keret 1-1 csavarral középpen, míg az Am2-től már 2-2 csavar fogja hűtő lefogató keretet... de maga a keret kiosztása nem változott -
3shae
senior tag
Sziasztok, csak egy kérdés.. S939 hűtő kompatibilis az fm2-vel?
Köszi!
-
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem másnak, magadnak. A reballt nem arra találták ki, hogy utána 1 órát működjön.
-
Ádyka
őstag
-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Namostakkor köll vagy sem eszementritkatotálbeszerezhetetlen 7200-as laposmaxtor?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Háááát.... jah
-
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi, mizu?

-
-
Táp jó, 2- vel is próbáltam, másik lappal mennek. Semmi égés nem látszik, amperszag nincs, éjjelre kivettem az alaplapi elemet is, most ráindítottam, ugyanúgy leold. Asztalon lett lepróbálva, tehát a HDD- k a házban maradtak, hangkártyát nem tettem bele egyik lapba sem, ezek nem voltak benne a buliban, túlélték. Egyik alkatrészen sem lett látható kár/égés vagy ilyesmi.
-
Az elképzelhető hogy egy AM2+ - os lapnak olyan hibája van hogy a belerakott procit, ramot, videokártyát kinyírja ? Bacsissal tárgyaltam, az Ő véleménye szerint nem valószínű, de eddig az én diagnózisom szerint ez lehet a helyzet. A cuccokat visszarakva a régebbi lapba, indul de kb 3mp után leáll, leold a táp védelme. Mondjuk nekem még nem volt ilyen lapom ami hazavágja a komponenseket, ezért teszteltem bátran, asszem a pályafutásom alatti legnagyobb kár keletkezhetett

-
bacsis
Közösségépítő
-
-
bacsis
Közösségépítő
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Persze, hogy nincs mivel manuálisan kell hozzáadni
, nem pnp 3/486 lap meg hálókarikról meg volt már korábban is szó párszor, mindkettővel simán mennie kell, csak pnp-és karinál jumperek helyett a setup progijában ne2000 kompatibilis módba kell állítani ill ugyanitt manuálisan belőni a memóriatartományt, irq-t. -
bacsis
Közösségépítő
amúgy egy érdekesség!
Emlékeztekj, hogy mennyit nyünyörögtem, hogy nem megy a hálózat Win3.11 alatt a 386/486-osaimban? aztán rájöttem hogy jumperelhető LAN karival meg kap IP címet és minden faxa... persze az újabb, Pentium alapú gépeknél már a PNP-s karik is mennek...
Na most egy Compaq deskpro 486-os gépet raktam ösze, ebben érdekesmód simán megy a 3COM PNP LAN kari
-
-
bacsis
Közösségépítő
uhh, nagyon köszi a tippet

DathSun!
Neked is köszi, persze ez a Win32s eddig is megvolt, aszittem ez csak ahhoz jó hogy néhány 32bites app is elinduljon... Gyors fel is raktam de továbbra is csak a 8 karakteres mappákat kezeli... valamit valahol még be kéne állítani vajon? -
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Ha ki van szürkítve, akkor vagy tedd fel a ide vezérlő driverét (ált. vezásokhoz van), vagy ha nem találod akkor kézzel is beletúrhatsz a system.ini-be és manuálisan is engedélyezheted (persze nem garantált, hogy működni is fog, de nálam pl. 486DLC-vel régi '92-es lappal, 850mb-os vinyóval és vmi nememlékszem isás vezérlővel (amihez nem találtam annó drivert, de lehet ontrack-os már rég foglalkoztam vele) simán megy);
Szerk; Dartshun írta a win32s-t, de szvsz nem feltétel (persze nem árt ha fennt van), annó a 90-es években a fene se tudott (vagy még nem is volt) erről a kiterjesztésről és mégis használtam a 32bites lemezhozzáféréssel a 386DX40-esünket.
-
bacsis
Közösségépítő
Kövi abszurd kérdés!

igaziból sose zavart ezért sem foglalkoztam vele, de mostmár csak jó volna erre is megoldást találni és egyedül nem jöttem rá hogy is kéne...
Valahogy meg lehet oldani, hogy ne csak 8 karakter hosszúságú file/mappa neveket kezeljen a Win3.x?
Mindíg mikor tallózgatok a hálózaton, akkor azért ez így eléggé nagy probléma,mert sose tudom hogy melyik mappa mit is tartalmaz valójában a nagy gépemen
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
csak a 32bites file hozzáférést tudtam bekapcsolni, a lemezhozzáférés ki volt szürkítve
gban! Brand gép, kb semmit sem tudok állítani a BIOS-ban

-
-
bacsis
Közösségépítő
Srácok egy kis segítséget kérnék!
Van ez a Wintune2.0 nevű egész ügyes kis tesztprogi, Win 3.x alatt is fut...
Na most azt írja nekem, hogy a gyorsabb HDD kezelésért kapcsoljam be a 32bites file hozzáférést...
Na ezt hol lehet?
tök jó hogy egy gépemnél sem votl ez a funkció sose beállítva 
-
Yutani
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Érdekes ez a 4GB-os DDR2 dolog. Működik 790FX chipsetes lapban Athlon II X4 procival, működik Geforce 8200 chipsetes Abit A-N78HD alaplapban Athlon 64 X2 5600+ procival, de Geforce 7025 chipsetes ASRock N68C-GS FX alaplapban Athlon X2 5000 @ Phenom II X4 (FX-5000) procival meg sem nyikkant.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Első körben én sem gondoltam hogy mennek az AM2+ - ban a 4GB DDR2 modulok, aztán mégis megy, pedig az alaplap manualjában 2GB a max, foglalatonként. Gondolom amiatt megy mert a mem vezérlő a CPU- ban van.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hivatalosan ezek kezelik: HP PROLIANT DL585 G2, DL385 G2, BL465C
Ezek mindegyike AMD procis. Intel lapok hivatalosan nem kezelik.
Akkoriban az Intel memóriavezérlőben le volt maradva. Bejött a a K8 egy brutálisan jó memóriavezérlővel ami mindent megevett és igen gyors volt, bár nem kimondottan volt rá szükség hiszen később a Core2 beérte jóval kisebb memóriasávszéllel is. Szimplán ez a magyarázat arra hogy DDR2-ből a 4Gb-os asztali modulokat is nagyrészt csak AM2/AM2+ eszi meg. -
Sanchez638
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Gondolom speckó lap kezeli?

-
Bár nem annyira retró de egy kis különlegesség:
8Gb-os DDR2 ECC REG ami nem FB DIMM! 4Gb-osok sem voltak annyira elterjedtek, ez meg ugye még DDR3-ból is nagyobb darabnak számítana nemhogy DDR2-ből.

Bazi nagy ramchippek vannak rajta, egy darab olyan kb mint 3db normál méretű chip lenne egyberakva. Samsung K4T4G264QA-HCE6
Gondoltam egyet és hozzájutottam DDR2 ECC REG ramokhoz, és hát gondoltam belepakolom a lapba. Elméletileg nem támogatja mert ezek AMD-s HP proliant szerverekbe szánt ramok, de miért is ne. Gond nélkül mennek, semmi beállítás nem kellet.
Sajnos csak 4db van és mellé nem tudok mást berakni mert nem indul el csak egyforma ramokkal, pedig szép lett volna ebből 8db. Nos így már eladóvá vált a 8db 4gb-os modulom,szerverbe retrózni még jó. -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
A kép kásés, és egy 5 centi magas sáv eltolódva jelenik meg a monitor képén.
(Pár hete a gap pad kapcsán írtam róla) -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
elég komoly kis sávszélességet ad a 256biten csüngeszkedő GDDR3 memó. szal inkább a GPU-t... de arra készülj fel, hogy túl sok tartalék nincs ezekben a kártyákban...
Ha a driver felmászik, mindenféle kékhalál meg csak 640X480ban 16 színen indulástól mentesen, és utána van valami anomália, már 2D-ben is akkkor szinte sose a driver a probléma... -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Az FX 5800-asom hasonló képet ad... :-(
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
az teljesen normális ha 80 foknál kapcsol feljebb a venti... még úgyis simán felkúszhat 90-95fokig akkor még tovább tekeri a ventit... hátrafelé a házon kívülre tolja a levegőt, de jahh, gban, jól leírta, tedd oda a kezed és tutira kiderül
feltéve ha még jó a kártya
elvileg ez a villanás is olyankor van amikor döglött vagy döglődik a kártya, sokszor ki is írja a Windows hogy a képernyőillesztőprogram nem válaszolt utána visszaállt, vagy valami ilyesmit... -
Ranagol_5
őstag
Nagyon off, de kinek van eladó 32Mb-os EDO ramja? Akitől vettem volna, annál már elfogyott.

-
Sanchez638
addikt
Rohadtúl nem értem:

Venti vezérlés viszont jó, csak kb 80 foknál indul be rendesen
-
MurdR
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Biztos nem RAM hiba?
-
Sanchez638
addikt
Ennyi lett volna? Vége:
kb 2 órával ezelött még fraps-al vételeztem fel és Ford Racing 2-vel nyomtam...
-
Sanchez638
addikt
Vga vramon 1 vagy 2 gpad lapka szokott lenni?
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Vagy nem jó értékre van állítva, vagy haldoklik a forrasztás, és az elvileg jó hőfok már nem jó.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Melegszik, nagyon úgy tűnik, nem?
Vagy lehet kondi, vagy más a vezérlés környékén?
Nem tudod beállítani a ventit hogy pörögjön jobban? (nem vagyok atis, így nem tudom pontosan hogy megy, de mintha lehetne ilyet állítgatni). -
gerlaip
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Én nem szoftveresen csinálnám először, hanem rákötnm egy molex-3pin csatival a tápra a ventijét, és onnan hajtanám fixen, nézd meg úgy mit csinál.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Az mit jelent hogy felpörög a kártya?
A venti, vagy gyorsabb lesz a 3DMark, vagy mást?Másik: szerintem oda fúj, de ha odateszed a kezed, kiderül.
-
Sanchez638
addikt
Van az Asus X1900-as kártyám, néha olyan mintha szemetelné a képet, de egy pillanatra felpörög a kártya és elmúlik a szemetelés. Ez meghajtó probléma lehet?

A másik ez a venti most házon kívülre fúj vagy onnan szívja be a levegőt?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
gerlaip
üzenetére
a bacsis-tuningon már a működésük közbeni videót is meg lehet tekinteni

-
gerlaip
addikt
Topikgazdánk, bacsis legújabb retró -hardver cikke.
-
Tim82
félisten
De a T7xxx-ek közül is csak T7200, T7400, T7600. A többi már egy generációval újabb, más foglalat -> socket P.
Emlékeim szerint az a KillHates által említett BIOS is csak arra jó, hogy tudjon 2*2 GB-ot kezelni, még ha nem is fogja mind a 4 GB-ot látni. Nem nagyon hiszem, hogy az Intel 945-ös chipsetjének hardveres korlátait (memóriacímzés) egy tuning BIOS át tudja lépni.
-
Tim82
félisten
Az is Socket P, nem lesz jó a T7200 helyére.
T7400, T7600, de azon kívül, hogy elmondhatod, magasabb 160 vagy 333 MHz-cel az órajel, nem nyersz vele semmit.
A 4 GB RAM-ot sem fogja teljesen kezelni a chipset, kb. 3,2-3,4 GB-ot fog látni, szvsz jobban jársz így 3 (2 + 1) GB-tal.
-
MurdR
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Egy káóláért átveszem

Bacsis, tervben van egy M1730-as, rohadtul tetszik a kis mono kijelzője. (Pont a Te cikked okán szerettem bele)
De sajnos még nagyon "drágák".
40-ig szeretnék rá majd költeni rá (néha felbukkan annyiért), persze nem olyan kiépítésben mint a Tied, mert az megfizethetetlen
-
MurdR
veterán
Elírtam

Szancseza: akkor ez a kérdés is megoldódott.

T7700-at nézegettem, de az nem ér nekem 4-5k-t, amennyiért adogatják... Inkább 2x2GB RAMot szeretnék majd belerakni.
-
Tim82
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
Socket P vs Socket M - nem lesz kompatibilis.
-
Sanchez638
addikt
Okos megoldás lehet? Amd k6III mellé sima audigy mint leveszi a terhet a prociról a hangok terén?
-
MurdR
veterán
Na, egy régi álmom teljesült a tegnapi nappal:
Hozzámkerült egy Alienware M9700i-R1 noti 2db GeForce 8700M GT társaságában.
T7200-as proci van benne, kapott 2GB DDR2 RAMot, egy WD Caviar 250-es HDD-t és egy SSD-t.
Gyerekek, hasít az SLI.

-
Ranagol_5
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Engem érdekel, az overdrive miatt meg amúgy is találkozununk kell, ha már a Bacsis adott hozzá deszkát.

-
Sanchez638
addikt
Kell valakinek egy p3-as közepes laptop? Ingyen elvihető. Valami Toshiba.
Talán 3db gomb hiányzik. Nem néztem bele és nem is érdekel... Nem rakom el, aki akarja eljöhet és viheti.
-
-
iday
aktív tag
Felkeltette az érdeklődésemet a még újonnan kapható ASRock 754 Bridge K7 AMD Upgrade kártya.
1500pénz, 1 év garival.
Deszkát bezzeg nehéz lesz találni hozzá. Egyeseknek biztos van.
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
arra is van esély hogy teljesen rendben fel fogja ismerni/detektálni a nagyobb CPU-t, sőőőt általában nem szokott gond lenni ilyesmivel, inkább csak a BRAND gépek nyögnek miatta
-
Nudlee
aktív tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Volt egy FuSi lapom, az pl. papíron nem ette a nagyobb P3 procikat, de elindult velük.
Post -nál vinnyogott, hogy nem ismeri a CPU -t, frissítsek biost, de ezt leszámítva működött rendesen.
Szóval próba cseresznye...Slot -os lap volt FCPGA átalakítóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- sziku69: Szólánc.
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Formula-1
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én pont a reball miatt nem szórakoztam, volt nálam fx5800 DOTH, itt a ph-n 30k-ért kerestek ilyen darabot. De nem volt pofán reballoztatni...

Akkor táp volt a ludas. Kiégett a hdd elektronika, a ram elhalt és az alaplapról is feljött a nyák.
a vga, cpu, hangkártya tűléle.
de azért köszi a tippet