Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bacsis
Közösségépítő
egy tipp a hddre egy pedig a paritasra.. koszonom sracok... akkor kap egy masik alaplapot (paritassal nem,tudtam,mit kezdeni, tobb memoria modullal is probalva probaltam az idozitesekkel is jatszani mar amit enged a lap, ha bekapcsolom osszefossa magat. lehet a lapnal fizikailag pattant el egy huzal) ha az,uj,lapnal sincs valtozas akkor kap,egy szuz hdd-t es mindent ujra masolok installalok
-
-
bacsis
Közösségépítő
sráááááácok!
Kinyír ez a qrva 386-os
Nem tudom már megint mit nézek el
tegnap ugye rendberaktam a scandisk-el a HDD-t Fenyő nem szól be
Win3.11 újratelepít, oké rakjuk fel a LAN-t, működik.. jöhet az AWE32... felmegy, szépen patcheli a Windows-t is, és szépen szól is az AWE32 Win alatt... oké akkor ma reggel folytatom.. jöhet a gravis.. na zsír megvan, restartolom a gépet, indítsuk a Doom-ot, gravis-el, szól, oké indítsuk a doom-ot Awe32-vel, zsír, ez is szól...
Nahh akkor jöhet a windows... indítom, szépen felpakolgatja a gravis ikonjait, oké patent...
megyek a Vezérlőpult Sound Mapper-ébe, és hoppá a kiválasztható output eszköz csak a gravis
visszalépek a az Awe32 mappájába, indítom az AWE32 control Panelt és ilyent vág a képembe:
Invalid MIDI Driver (SBAWE32.DVR) blablabla csekkoljam a korrekt driver legyen installálva...
az anyucikáját neki
tegnap még jó volt neki a driver mára meg már nem? 
-
bacsis
Közösségépítő
Engem is érdekelne pár 286-386

a HDD-s problémádra: sajna a SMART-ot nem nagyon lehet kipucolni... lehet hogy maga a smart rakoncátlankodik és nem tudja rendesen kiolvasni a működési időt... és azért ír ilyen marhaságokat...
ha jelzi hogy van a felületen BAD sector, és tegyük fel hogy tényleg van, azokat lehetőleg a HDD mindíg megpróbálja "kikerülni" tehát jobb esetben egy felület vizsgálat tesztnél nem fogsz bele futni
-
Exian
addikt
válasz
frescho
üzenetére
Akkor majd ha lesz lista, elküldöm és az alapján el lehet dönteni, hogy üzemanyagot megér e

Teljesen más: szenvedek egy winyóval. Látszólag semmi baja, mármint működésben semmi problémát nem tapasztalok. Ugyanakkor a SMART-ja tele van hibával és ami érdekes, hogy a működési időnél az óra nem éppen óránként növekszik, hanem kb. 15 percenként... emiatt van is benne majd' 60.000 óra, de ez nem valós, szerintem.
Badsectort is jelez a HD Sentinel, meg hogy voltak áthelyezett szektorok, ezzel szemben teljes felület teszt egyetlen hibát sem érzékel.
Mivel, hogyan tudnám rendberakni? Szerintem csak tele van szemetelve a SMART-ja valamitől (talán rossz vezérlő vagy kábel?!). Adatkapcsolatban 50.000 körüli a hibaszám HDS szerint.
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Lassan aktuálissá fog válni EZ!
Keresek olyan gyűjtőt, aki el tud jönni a cuccokért és visz mindent. Mivel kirakodóvásárt nem tudok és nem akarok csinálni, nekem az volna jó, hogy egyvalaki bevállalná az egészet.
Ha végre egyszer lesz időm, csinálok egy pontos listát, hogy mik vannak, a legapróbb cuccokról is (csatlakozók, kábelek, minden).
Az alapján talán könnyebb lesz dönteni, hogy érdemes e foglalkozni bármivel is.
Ha a közelben nincs jelentkező, üzemanyagköltség fedezése esetén gyakorlatilag bárhová elviszem az egészet, 7 személyes autóm van, szerintem be fér minden.
BEOLVASZTÓK, ELEKTRONIKAI HULLADÉKGYŰJTŐK KÍMÉLJENEK ÉS KERÜLJENEK!

-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Nemhogy van rá sansz, hanem nálam még nem volt rá példa, hogy nem menjen, mondjuk a legnagyobb amit próbáltam 386-osba az egy 6gb-os vinyó volt 92-es biossal, de akkor azt megcsinálhatod, hogy egy olyan 386-osban amiben már van autodetect azzal felismerted a vinyót, aztán azokat az értékeket írod be a kézi biosos 386-osba (mivel ha lba-as értékek vannak a vinyóra írva az gond lehet szegény 386-osnak), elvileg mennie kellene, de akkor majd előhalászok egy ilyen régi 90-91-es 386-ost úgy is rég játszottam már velük.

-
bacsis
Közösségépítő
-
Fenyő
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Mondjuk P1-eseknek már biosát is lehet patchelni, hogy kezeljen nagyobb vinyókat ha awardos pl, bár Fat-es fájlrendszerben nem érdemes nagyon nagy partíciókat létrehozni mivel nagyon helypazarló pont 8 Gb felett, lehet pont ezért nem tűnt fel, hogy már a 9x is már tud ilyesmit, mert egyrészt többfelé bontottam, másrészt biost frissítettem/parcheltem.

Azon ne csodálkozz ha egy vinyóra errort dob a bios ha nem a saját paraméterit (c/h/s) állítod be a biosban, hanem vmi önkényesen ráerőszakoltat (ha a cylinder érték kisebb még működik, mint a 850-es esetében, max kisebb részét tudod használni csak disknek, de ha a head és sector érték más, azt már nem tolerálja), ha nem ismerné fel auton, írd be kézzel, ami fel van tüntetve rajta, utána már csak egy boot floppy kell a megfelelő (gyártóspecifikus) ontrackkal, amivel be tudod állítani/telepíteni a disk overlayt a vinyóra, ami ezután minden egyes alkalommal betöltődik majd a bios után, de még az op előtt. -
-
bacsis
Közösségépítő
Win3.11

Fenyő! Én azért egy kicsit vitatkoznék veled!
Egy Win9x pl már látja a 486/P1-esekbe berakott akár 40gigás HDD-ket is, annak ellenére, hogy a BIOS csak (többnyire) 8,5gigát lát...
DOS-ba megcsinálsz egy pont ekkora méretű partíciót, Win alatt már partícionálhatod a fennmaradó rész is
Jahh igen, még valami!
Hogy tudsz több gigás HDD-t életre kelteni egy 386-osban?
már cska azért kérdezem, mert míg ezt a 850megás HDD-t 504-re beállítva még működik a móka, de ha már ilyen 1,2GB vagy nagyobb HDD-t rakok be a gépbe, hiába ugyanúgy 1024/16/63-nak állítom, szépen kiírja POST-nál, hogy Hard disk fail, vagy mi a francot... tehát még esélyem sincs hogy OS-ig eljussak... -
Fenyő
őstag
Win 3.x/9x nem igazi oprendszerek, hanem dosra felhúzott guik, tehát nem tudják megkerülni a biost/dost, amúgy simán lehet akár 286-osba is több gigás vinyót tenni minden további nélkül disk overlay progival (pl Ontrack disk manager és társai), pl nekem is van 850-es meg a 1,5GB-os vinyó is 386-osban, aminek biosa még amúgy nem kezelné csak 504mb-ig a vinyókat.
Egyébként a MS scandisk nem sok mindent tud csinálni, inkább gyakran csak nagyobb galibát, ha már dosos hdd utility, akkor inkább Spinrite vagy NDD. -
-
-
bacsis
Közösségépítő
nem tudom hogy sikerült
a 386-osom amit babrálok, a Win nem volt az igazi... már a telepítést is elcsesztem.. előbb mentek fel a DOS-os driverek a gravisnek és az AWE32-nek, és utólag nem sikerült belebarmolnom a Windows alá is a hangot... Azt le sem tudtam törölni a Windows mappát mert tele volt sérült "krixkraxos" file-al... azt mondom ok akkor Scandisk.... és hát ez lett belőle 
-
Ádyka
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Ezt hogy csináltad?
2 napja teamvieweren keresztül futtattam egy usernek a gépén egy avastot. 66%-nál járt, amikor megkérdezte, hogy szerintem meddig fog még tartani. Mire én: erős gyanum, hogy 100%-ig. Jött a vigyori szmájli. Ezexerint az sem volt tuti, hogy addig fog tartani...ui: jól látom, hogy a sárga csík is továbbment?

-
válasz
bacsis
üzenetére
Igen, én is gondoltam ilyesmire is, a lassabb elhalás is erre is utalhat, vagyis hogy nem egyik pillanatról a másikra adja meg magát.
Csak a kérdésben arról volt szó, lehúzva - visszarakva megint látja a gép, és gondoltam hátha nem ez a nyűgje.
Bár attól még ez is lehet, ahogy írod, kiteszi a fejet, majd áram le - föl, és elfelejti hogy miért állt le, és megint megy egy kicsit. -
bacsis
Közösségépítő
Én, ha jól dereng az 500-ason cseréltem elektronikát, de ugyanaz a hibajelenség volt... tehát sansz hogy a mechanika károsodott... pl "besült" a csapágyazás vagy ilyesmi.... a HDD nem tudja tartani a fordulatot, és kivágja a fejet a parkolósávba...
persze ez csak az én gyorsan rögtönzött forgatókönyvem
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Akkor fejtsük meg hogy mi lehet a baja.
Nem melegszik - persze, mert nem működik
Kikapcsolt gép sem melegszik
Ha lehúzom és vissza akkor megint egy darabig megy - mit húzol le?
Tápot, sata kábelt, mindkettőt?
Próbáld ki hogy csak a tápot húzod le, majd vissza, ha így megy, és azonnal, ugyananyi ideig, akkor lehet chip hiba.
Ha várni kell, és minél többet vársz, annál tovább húzza utána, akkor lehet kontakthiba is, amit a melegedés okoz. Ez esetben lehet forrasztásnál a gond, de lehet az átvezetéseknél is, ilyenkor érdemes az elektronikát leszedni, a kontaktokat megpucolni, illetve meghajtogatni.
Ha viszont a sata le-föl után ismét látja a gép, akkor egyértelmű chip hiba. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
elhiszem hogy mostmár nem melegszik.. csak hát sajnos ezeknek a HDD-knek már iylenkor késő
Nálam sem úgy nézett ki a dolog ,hogy minden ok majd egy szép reggel folyamatosan ezt csinálta... neeem.. először eldobta, restartoltam a gépet, 2 hétig semmi.. ugyanúgy ment 60fokon
aztán 2 hét múlva ismét.. majd 1,5 hetente-hetente kezde csinálni hogy eltűnt... és így tovább egyre gyakrabban.. a végén már csak annyi hogy bekapcsotlam a gépet, ment 5 percig és simán másolás közben eldobta a meghajtót.. értelemszerűen ilyenkor már/nmég ideje sem volt felmelegedni 60, de még 35 fokra sem 
-
válasz
bacsis
üzenetére
Az elég gáz volt akkor úgy, bár nálam 2 db WD is megpusztult és a hőfokuk mindíg normál volt (30-45 fok).
Ádyka : vinyó-modelltől is függ, a 7200rpm/1T/1 lemezes WD- m alig melegszik, a 3 lemezes 1.5T-ás 5400- as WD már kicsit melegebb, a legjobban melegedő pedig egy régi 400GB/7200rpm/3 lemezes Samu. A laposban levő 5400- as Hitachi szintén "hideg" .
-
bacsis
Közösségépítő
mar nem emlekszem, de az 1terrasom,ami maig jo az,tuti,5400as... a gepem akkoriban jobban vizezve volt mint most es egy szem venti nem volt a gepbe. najo a tapba igen, azt,leszamitva tenyleg semmi... na igy hiaba hogy nem melegszik annyira egy 5400as, de nyaron az alap 30fokban nulla legaramlat mellet atlag 60-65fokra melegedtek a hdd-k a raptorom az,elerte a 70-72 fokot... az mondjuk nem bolondult meg
igaz az,jobban ilyen strapara fel van keszitve... -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
az adatokat qrva gyorsan lementeni, amíg míg lehet...
meghalt...
Nálam egy 500-as HDD-nél jött elő.. utolsó pillanatba mentettem le róla mindent, majd vettem helyette egy 1,5 terrásat... 2 év után a 1,5 terrás is elkezdte, majd pár hónappal később a gépemben lévő egy másik 1 terrás HDD is... hát mondom ilyen nem létezik, hogy kis idő után 3 HDD is ugyanazt kezdje el produkálni... volt táp cserélve SATA kábel de időközben alaplap is...
aztán kiderült mi volt az X akta mögött.. a HDD nem kapott rendes hűtést és a nyári 60-65fokos hosszú üzemórák megbosszulták magukat... ennyi.... kaptak a HDD-k 2 halk 8centis ventit...Mire rájöttem,mire Snake1977 mondta hogy valszeg ez lesz a baj, és qrva gyorsan rakjak be ventit, addigra a 1,5 terrás is szinte teljesen meghalt, még utána talán 2 hónapot húzott ki, majd végleg megadta magát... az 1 terrásnál megszűnt a hibajelenség és azóta is hibátlan, 100/100-as bár a Hard Disk sentinel jelzi hogy korábban "előfordultak problémák"
szal a begyűjtött HDD-d nem véletlenül lett kukázva... sajna menthetetlen
-
Sanchez638
addikt
Üdvözletem uraim, hölgyeim. Lenne nekem egy 2tb hdd-m, rendszer látja, de 1-2 percen belül eltűnik és nem kerül vissza a rendszerbe. Nem áll le, nem kattog. Nem "leáll-elindul-leáll"-ozik. Csak szimplán eétűnik a rendszerből. Ezzel mit lehetne kezdeni?
-
-
bacsis
Közösségépítő
egy csúszka segítségével tudod álíltani hogy mekkora legyen a kívánt partíció... egyik mérete csökken a másikhoz meg hozzákerül a plusz.. amikor megvan a kívánt méret stb. akkor restartolod a gépet és bootolás alatt szépen elvégzi a partció méretének a változtatását adatvesztés nélkül.. én anno rendszeresen használtam ahogy a Vissta egyre jobban felemésztette a C: meghajtót... azt növelni kellett

-
quailstorm
félisten
Az Partition Magic, abból is régi (nem mintha neked nem lenne elég). Szerintem az is tudja, mint ahogy egy gparted live is.
De meg lehet parancssorból is csinálni.Meg a beépített lemezkezelővel is, csak én Vistánál régebbi rendszerrel se, meg élő rendszer alól se szeretem csinálni. Amelyik HDD-t piszkálom, arról ne fusson rendszer szerintem.
-
-
-
-
Adott egy Prestigio noti, xp-vel, ami egy kettéosztott 60-as hdd-n van.
Melyik progival tudom eltolni a partíciót hogy egybe legyen a 60 giga?
Tudom, előtte második feléről partíciót eltávolítom, aztán megnövelem az elsőt, de melyik progi tud ilyet, úgy, hogy marad az xp?
Esetleg maga az xp?
Talán az nem, de a 7 már tud amúgy ilyet?Illetve partíció mentés, egybe formázás, majd visszamentés is menne, de azt sem akarom.
-
Fenyő
őstag
válasz
snake1977
üzenetére
A 13.2-őt innen (Debian 7-re épül, igazolványkép róla, a 15 betát pedig innen (ez már Debian 8-ra épül, kép), tárolólista állítgatáshoz van gui (Antix Control Center) is, szóval megúszhatod terminál nélkül is ha szükséges
, mondjuk a P3-ashoz szintén régebbi flash kell, de pl itt pontról pontra le van írva, hogy kell feltenni, amúgy ph sima úgy azt még K6-III-on is lazán tudok, de szvsz Face sem lesz gond, annyi, hogy Iceweaselhez ("Debianos FF") tegyél fel flashblockot (bár antiX alatt lehet alapból van, max white listhez add hozzá a youtube-ot, azzal ha jól rémlik nem kompatibilis), Bluhell Firewallt, és hosts file szekesztést is eszközölhetsz, az sem egy bonyolult művelet. -
snake1977
őstag
Hűha, én totál nem értek a linuxhoz, csak feltelepíteném és használnám, driver hegesztés stb. meg távol áll tőlem, de ha elketyeg és a ph, meg esetleg a facebook normálisan használható az nekem már tökéletes.

Esetleg egy linket dobnál még ha szépen kérlek, hogy honnan szedjem le a telepítőt? Nem a lustaságom végett, csak hogy tényleg jó verziót szedjek le.
-
Fenyő
őstag
válasz
snake1977
üzenetére
Azon már egy icewm-es (12, 13.x, 15 beta) antiX jól el fut, annyira kell csak figyelni, hogy tárolólisták (Debian, antiX) stable-ra legyenek állítva, ha netán testingen lennének alapból, persze a proci itt is szűk keresztmetszet, ahogy az S3-hoz sincs acélos Linux driver (mondjuk Winhez sem igazán
), de Savage-hez talán vmi alap 2D gyorsítás azért van alapból, ha opengl-t is szeretnél akkor lehet hegeszteni kell. -
snake1977
őstag
Ha már ennyire linuxolltok, van egy p3-as thinkpadem 1,1ghz, 10gigás vinyóval, 768 rammal super savage s3-as vga-val, milyen linuxot javasolnátok rá, amivel ezen a konfigon el tudnék netezgetni?
Puppy-t próbáltam de nem tudtam telepiteni, csak pendrive-ról volt hajlandó futni. Valami hasonlóan egyszerünek tudnék örülni, és akkor nem nyuznám a nagygépet annyit.
-
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Állítgattam már annó mindent rajta (a finomgörgetést is), hogy még egy kis pluszt kihozzak belőle, de nem igazán számított, ennyit tud a proci és kész, komolyabb/nagyobb/összetettebb oldalakat egyszerűen nem tud kellően gyorsan lerenderelni, így aztán a scrollozás sem lesz gyors.
-
Fenyő
őstag
Ill. most megnéztem 9.64-es Operával Puppy és Win95OSR2.1 alatt is (az van mindkettő alá) és hasonlóan nem túl gyors a scrollozás, szóval akkor inkább ez a K-Meleon érdeme (ami egy régebbi lecsupaszított gecko motort használ az 1.5.x verziókban), nem pedig az oprendszertől, vga drivertől függ, amúgy érdekes, hogy Puppy alatt 73Mb volt a teljes memóriahasználat Operával ugyanazon oldalt böngészve, addig, 95 alatt 96Mb, pedig 95 is már optimalizálva van általam, egy 98 is legalább 1,5x-er annyit megeszik.
Amúgy valóban egyrészt sajnos csoróság miatt is tévednek be annyian a kezdő Linuxos topikba, hogy akkor most milyen op-t tegyen az öreg vasára, de van aki csak szimplán nem akarja kidobni ha már még jól működik, használná ilyen 2. 3. gépének vagy lepasszolná gyereknek, asszonynak, kiskutyának, rászorulóbbnak stb., ill. akik ebben a topikban megfordulnak, meg leginkább csak szimpla kíváncsiságból, hogy mit lehet az ilyen egykoron dicső, de mára levitézlett holmikból kihozni. -
Fenyő
őstag
K6-III+ 550, végül is tényleg P1 szteroidokon Wary Puppy Linux 5.2.1-el, ami icewm-et használ ofkorsz (ami gtk-ás ha jól rémlik), a vga egy TNT2 Pro, ami nem is lenne rossz, csak Puppy alá nem lehet zárt drivert tenni (meg eléggé behatárolt, hogy egyáltalán milyen csomagokkal kompatibilis), így csak mezei nouveau van, ami alap 2D-ét, Opengl-t tud, de nincs pl dri (direct rendereing, bár ez lehet inkább a gpuval van inkább összefüggésben vagy Puppys korlátozás a fene sem tudja, túl mélyen nem ismerem a lelki világát), ami a weblapok scrollozásánál igencsak meglátszik, Win95 OSR2.1 alatt mxk6opt-al és "zárt" 8.05 nv driverrel meg szinte lefolyik a képernyőről olyan folyamatos, csak ott meg a K-Meleon (1.5) ami még elfut rajta már jó sok oldalt nem tud helyesen megjeleníteni, de ph-et pl még igen.
.Win ME-ból meg tényleg ki van herélve a natív dos de az io.sys, command.com és a regenv32.exe hekkelésvel vissza lehet állítani ha már benne van végül is lehessen már használni, engem is nagyon bosszantott annó, mivel nem lehetett a config.sys-t, autoexec.batot használni, így régebbi hardvereket belőni, Bootmenut készíteni, hogy Dosba vagy Winbe bootoljak (ami még 9x-nél simán ment, hogy a 7.1 dos vagy Win induljon el), mivel akkor még bőven használtak dosos appokat. Egyetlen pozitívuma, hogy már normális volt az usb kezelése, nem kellett minden kütyühöz 3rd party drivert keresni ha használni akartad, de amúgy az akkori gépekhez mérten több erőforrást bezabált a 9x-hez képest, meg ilyen félkész nem működő appok is akadtak benne, mint pl a rendszervisszaállító, szóval nem voltam elájulva tőle, a szódával elmegy felejthető kategória, a Win2K mérföldeket vert rá, szvsz az MS egyik legjobb rendszere volt, főleg ha azt nézzük, hogy 99-ben jött ki és az akkori mezőnyhöz hasonlítjuk.
-
TROG AIR
aktív tag
"De én már felvetettem volt, hogy indítsunk régigépes linuxos topikot is. Az itteni régi arcok már tépik lassan magukat, hogy ez tuning topik, minek járunk ide. " - Jó ötlet.
Munkahelyre én is direkt egy 2500+ Bartonos amd-t dobtam össze az elfekvő alkatrészekből netready+ph readonly-ra.

-
Vladi
nagyúr
wow! Ez p1? nem gtk felülettel? Azt látom, hogy az x, meg a gtk kezdi megenni a procit böngészésnél. MIlyen gpu? Az meg van dolgoztatva?
(#34326) gerlaip:
Az xp kivonásával a régi gépes emberek megindultak a linux irányába. Aki rendzseresen jár linuxos topikokba, látja, hogy hetente 2x jön egy új arc, hogy van egy 10 éves gépe, mit tegyen rá. Ez a téma vonzza a linuxos hozzáállást. Ilyen országban élünk, sok embernek egyszerűen nem futja. Még 20 k sincs gépre.

De én már felvetettem volt, hogy indítsunk régigépes linuxos topikot is. Az itteni régi arcok már tépik lassan magukat, hogy ez tuning topik, minek járunk ide.
(#34337) bacsis:
Lassan, lassacskán azért csak fejlődnek redmondban is, el kell ismernem

-
quailstorm
félisten
-
Sanchez638
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
ME nekem is itt van a p3-as gépen, nagyon megszerettem.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Én is szeretem az ME-t, az van a régi gépen, bár a parancssor hiánya nem feltétlenül jó. Elő lehet ott hozni valahogy?
-
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
K6-2-re PII-re Wary Puppy akkor (+win9x ha retró játék is a cél) itt az SSE hiánya végett még a P3/Athlon Xp-hez képest jobban be leszel határlova, P3-ra antiX (+win2000), Athlon Xp-re és P4-re meg kb szinte bármilyen kurrens xfce-es vagy lxde-es disztró jó (+xp), bőségesen van választék, de persze ez csak szigorúan szvsz.
-
quailstorm
félisten
A tervezet az, hogy végignézem a lehetőségeket K6-on, P2-őn, P3-on, Athlon XP-n, és Willamette P4-en.
Én nem szeretek visszamenni ennyire az időben, próbálom megkeresni a legrégebbit, ami elfut. A sebesség az nem lesz olyan gigász fontos, mint hogy helyesen jeleníti-e meg az oldalt. -
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Maga rendszer baromi gyors, de a K6-III-ast azért böngésző meg tudja fogni (főleg bizonyos oldalakon), pedig csak 2.0.11-es Seamonkey és 9.64-es Opera van rajta direkt (mondjuk sokkal újabbat amúgy sem tudna futtatni az SSE hiánya végett, egy 3-4es FF is már nagyon megfogja, újabbat meg nem tud, szóval annyira nem nagy érvágás), ha nagyon gyorsat akarsz, akkor Turbo Puppy még egy P1-esen is szalad, igaz ez már régebbi eresztés 2008-2009 körüli, vagy az Xp Puppy, ami úgy néz ki mint az Xp, az utolsó 4-es szériára épülve.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun
üzenetére
megmutattam délelőtt még a Dukenukem3D-t is, azt 3 felállásban: 1: GUS, 2, AWE32 SB16-ként beálíltva és AWE32 AWE32-ként beállítva... az AWE32-t hozta ki az asszony győztesnek... nekem is tetszettek a hangszereknek tényelg hangszer hangjuk volt, deeee nekem úgy tűnt mintha pár szólammal megcsonkította volna a dallamot...
-
gerlaip
addikt
A Linux úgy látszik varázsszó volt, mindenkiről kiderült, hogy elvetemült arc...

-
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Az már jó.
p1 korabeli gépekre jó a dsl. Én fintorgok rá a fejlesztési metódusa miatt, mivel nagyon bizonytalan. Persze ilyen gépen a megymég! élmény is elég legyen. Tudom.
Ami még szóba jöhet a delicate linux és a ConnochaetOS. De ezek megint bizonytalan jövőjűek. A kedvenceim a tiny core és a slitaz is kipróbálható, de lehet nekik egy p1 már kevés. (
)Ilyen őrült ötlete támadt már másnak is, hogy freedos guival, vagy reactos, netán terminál only linux terminálos appokkal, mint mp3 lejátszó, webböngésző....

-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Nem a minimum érdekel?
Ennyin már elmegy. -
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Hogy érted, hogy mennyi ramot kaphat, amennyit adsz neki
, de 128 megával már repül (persze verziótól is függ), ha az SS7-es lapra érted akkor azok max 768mb-ot tudnak lekezelni, de 256-nál felesleges többet beléjük pakolni, mert úgyis a proci lesz a szűk keresztmetszet. Mondjuk én csak ilyen P3 előtti masinákra teszek Puppyt, mert azért elég fapad, meg szűkös a csomagválaszték rá. -
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Alap beállításon felfrissítené 14.04-esre (amiben a 3.13 kernel van ofkorsz), szóval ki kell lőni az értesítés következő Ubuntu verziók keresése opciót a frissítési beállításoknál és akkor nem lesz ilyen gondod (nekem csak a 3.2-es kernel frissítései jönnek alapból, persze újabbakat is feltehetnék, de mivel nincs olyan hardver a gépben amihez kéne így minek), mondjuk én az automatikus frissítéskezelőt is kilőttem, csak csomagkezelőből (Synpatic) vagy a terminálból szoktam csak frissíteni manuálisan, akkor legalább látom is mit akar csinálni, meg felül is tudom bírálni ha kell.
Adguard Adblock plushoz képest mindenképpen jobb, bár Athon Xp-hez kicsit soknak érzem (a lentebbi táblázatban egy sokkal komolyabb procit is meg tud tekerni egy Adblock), nagyon maximum uBlockot tennék rá ha van legalább 1 GB ram, egyébként inkább csak Noscript Lite vagy Flashblock+Bluhell Firewall+hosts file-os szűrés a legkímélőbb.Mondjuk pl antiX-al az egész ramfogyasztás nincs 160 mega FF (IceWeasel) -estül mindenestül a fentebbi módszerrel (Pentium M 512-32Mb integrált S3
vga);Egy régebbi (kb 2011-2012 körüli) Wary Puppy Linux (5.2.1-es) meg kemény 20 megát eszik a K6III+-as konfigomon, az Win95OSR2.1 mellet van, bár azon már kell egy kis türelem a netezéshez, de fóurmozni, olvasgatni simán lehet vele (persze itt már szigorúan flash és java nélkül).
-
quailstorm
félisten
menöü
mondjuk azt a két lapot nem vitted túlzásba
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
én ilyen minecraftwiki-vel tesztelek, az már anyázósabb
Adguard Adblocker szintén nem eszik annyit, mint az Adblock, az van fennEzek után meg fogom még egyszer próbálni. A frissítés meg nem tudom, hogy lehetne elállítva. Proposed nincs bekapcsolva, más nem volt állítva, automatikusan kínálta a kernelfrissítést.
Meg ugye eleve a friss telepítőben már ez fogad. Azt gondoltam majd azzal megúszom a várakozást, mint Windowson az integrálttal. -
Fenyő
őstag
válasz
gerlaip
üzenetére
Mondom nyugodtan tehetsz rá egy lájtos Linuxot az Xp mellé 10Gb-on bőven elfér, de akkor legyen 15 és telepakoltad mindennel, simán használom (meg más is, ez ilyen tartalékgép) netezésre a fenti Athlon Xp 2500-+os gépet, egy nem túl acélos K7S8X-es lappal, igazából csak azért van rajta 12.04 Lubuntu, mert korábban egy Ti4200 volt benne, ahhoz meg kb max addig van zárt driver, de kb bármilyen xfce-es vagy lxde-es disztró mehetne rá.
Driverek miatt meg ne aggódj, 2D-és/alap opengl-es mindenféléhez van alapból a kernelben, mondjuk az ilyen egzotikusabb S3 vagy Sises vagy az említett 3dfx-hez csak vmi alap 2D/vesás lesz, de ezekhez már Xp-hez sem volt rendes támogatás (3dfx-et win9x alá érdemes pakolni inkább), szóval max ha Nv-t teszel bele kell zárt drivert telepíteni, de az kb egy klikkel lehet fel-le telepítgetni ha szükséges. -
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Egyébként az XP lesz valószínűleg, mert egy Voodoo 3 2000 PCI is van a gépben, illetve sűrűn cserélgetném a vga-kat és jó lenne, ha futnának a dolgok...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun
üzenetére
és te érted is miről beszélnek ezek itten?

tegnap este, miután kikapcsoltam a memory parity error check-et a GUS-.t is fel tudtam rakni, megint megy a 2 hangkari... asszonnyal teszteltettem melyik szól jobban!
Doom: GUS
Pinball: AWE32
Panzer General: GUS
szal 2:1-re nyert a vörös démon
-
Fenyő
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Hát nem tudom nekem még mindig a 3.2.(83)-es kernel van (és az X is még a default 11.3-as) a 12.0.4.5-ös Lubuntuban, akkor nálad vmi frissítési beállítás nagyon el van/volt állítva (3.13-as kernelt is fel lehet rá erőszakolni, de régi vason minek), ez egy Athlon Xp-és gépen van, 31.7 ESR FF és 34-es Chromium is van rajta, de FF érezhetően jobban fut, na persze kell órási különbségre gondolni, Adblock plus nincs esetleg fenn, na az nagyon meg tud fogni egy gyengébb vasat, max uBlock javallot (az már egy erősebb egymagossal és 1GB-al is elvan), de én pl flashblock+bluhell firewall+hosts file-os szűréssel használom a kevés ramos (1GB-nél kevesebb) gyengébb procis gépeket, így nem igen megy 300mb fölé a ramfogyasztása még több lap esetén sem.
Vladi: (#34287) A screan tearing-et úgy ismered fel a linkelt videóban, hogy a jobbra - balra oda vissza futó fehér sávban vertikális törés(ek) van(nak).
gerlaip: Hát én próbáltam Centos 6-t, de egyrészt nem annyira kezdőknek való, másrészt asztalira nem biztos, hogy a legjobb ötlet a régi csomagok és a screan tearing okán. -
Sanchez638
addikt
Egyre jobb ez a ph
megint egy figyelmeztetést -
Komoly értekezések mennek itt Uraim

Minden korszakhoz kell egy gép, megfelelő oprendszerrel. Ha egyiken lassú/gond van vele, bekapcsolok egyel erősebb gépet
Linuxból meg csak Puppy- t használok, PII- től a legújjabb gépekig műkszik.
-
quailstorm
félisten
9550. Az passzív
Dreamcast emulátorral egyszer próbálkoztam, nem jött össze. Pedig kb minden más igen.
Meg nem teljesen azonos, és a felbontás se olyan.1280x1024-ben 4xMSAA mellett jobban adja gépen. (tudom a játék menüjében csak 1024-ig megy, de ha hexeditorral átírod a konfigfájlt, akár fullHD is megy)
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Sega dreamcast emulátor?

Amúgy mázlid van, mert korabeli izomgépet 10k-ért simán összeraksz.

mondom: envídija! Nem izom kártgyát akarok, hanem passzívat. Teljesítmény nem kell.
-
quailstorm
félisten
Csak sajna a kompatiblitása olyan ergya, hogy a ötéves gépeden annyit írna ki, hogy összeomlott.
De még a P4-en is azt írja ki.
Legújabb amin elment, az az XPSP3, Athlon XP, 4200Ti kombó volt.Bezzeg Win8.1-en fut, csak ott megy egy directx hiba miatt tekeri a procit és szaggat...
Radeon 9600PRO.
-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Ez a főgéped, vagy ilyen kiegészítő? Elég régi játék, egy 5 éves gép is lenyelné keresztbe.
Hm... ha már itt tartunk, az athlonos gépembe milyen nvidia kártyát javasolnátok? Lehet az lenne a következő kiszemeltem.

-
Vladi
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Azért bennem megvan az, hogy igen, szeretném a cuccaimat használni. sokáig.
Nem költünk olyanra ami még működik.Sajnos a szoftveres világ ennyire elszródott, hogy nem foglalkoznak régi cuccokkal. Vegyél újat.

Egyébként a régi gépednek milyen feladatot szánsz?Engem érdekel ez a téma, hogy mire lehet hasznli? Mit várnak a régi vasaktól az emberek?
(#34301) gerlaip:
Remélem is.
sok sikert, ha bejön, van topikja. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/1TB SSD megkímélt 88% akku 153 ciklus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és nem dobott error-t?

vga);![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)