Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MurdR
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Abból, hogy olykor-olykor kívülálló is beolvasott a Retro telefon topicba, került hozzám nem egy, nem két csemege.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
DarthSun: annyi biztos van, de ez a meghatározás is több szintre osztható:
-Van, aki nem hajlandó megválni a ZX-től: level1.
-Van, aki karácsonykor előveszi a C64-et egy kis nosztalgiára: lvl3
-Van aki időnként leül a DOS6.22 elé, és TTD-zik fél órákat: level5.
-Van, aki összerakja gyerekkorának álmai 386-osát: level9.
-Van, aki az álmai 386-osát ki is fullozta: level15.
-Van, akinek a virágtartó láda is IBM brand gépből van, és az adventi koszorút is 1megás edo ramokból rakja ki: level bacsis.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Igen kb olyan az arány. Jóég tudja, akkor kb 10000 retrokedvelő van MO- on

-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Használati értékük van, a retrosoknak, sőt olyan nagy a használati értéke hogy annyit nem tudnánk fizetni érte, ezért keressük az olcsóbb megoldásokat.
-
MurdR
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Ne aggódj, szerintem még annál is bonyolultabb

Pld egy nemrég felbukkant Kyro kártyáról fogalmam sem volt mennyit érhet
Nem törvényszerű, hogy mindennek ismerd az árát.A kollégákhoz képest meg van amit nagyon alul, van meg hogy felülárazok.
Nem vagyunk egyformák. Éppen ezért szeretném, hogy legalább 2 szakavatott legyen, aki a PC részlegen fog tevékenykedni.Jómagam a telefonokat vinném egy kollégával, a konzolra is van egy jelöltem, bár még nem beszéltem vele.
A fotósra ötletem sincs.

Nagyon kezdeti stádium ez az egész, nem is hiszem, hogy 1 hónapnál hamarabb ez elindulna.
Jól össze szeretném szedni a dolgokat, hogy ha elkezdjük, akkor már legyen egy vonal, amit formálni/követni tudunk.
-
-
Igen, asszem bonyolultabb a dolog mint elsőre gondoltam. Mindenesetre a segítségemre bárki számíthat, feltéve ha úgy érzem tudok is segíteni. Pld egy nemrég felbukkant Kyro kártyáról fogalmam sem volt mennyit érhet. A kollégákhoz képest meg van amit nagyon alul, van meg hogy felülárazok.
-
-
-
-
MurdR
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Mi itt szeretnénk látni és megvitatni a retro cuccok árát. Felhívni egymás figyelmét ha valami különlegesség van. Sőt közölni hogy ha van valami eladó, ez a retroban olyan mélyen gyökerezik hogy minden ilyen hozzászólás teljesen szakmai is.
-Igen, de akármerről is nézzük, itt egy viszonylag összeszokott brigád van, a nagyközönségnek is szüksége lehet segítségre, nem mindenki talál ide. A lokál pedig erre ad lehetőséget.
Te/Ti félre értetek engem. Én nem elvenni szeretnék ebből a topicból, csak megnyitni mások előtt is a kapukat, hogy végig gondolja, nem-e porosodik valami a szekrény mélyén, padlás tetején, ami még értéket is képviselhet. Szerinted hány olyan PC/telefon/fényképező kerül kukába, amiért más a fél f.át odaadná?
A nepperek nem ezt a topicot fogják megcélozni, elhiheted.Nem akarunk más topicba járkálni, ráadásul egyéb, érdektelen cuccokból kihámozni a lényegest.
Szíved joga, akkor a Te segítségedre nem fogok számítani, ilyen egyszerű.Valamint sokszor idejönnek mások is akik ilyen irányú segítséget kérnek.
Mivel sokan ide küldjük azokat, amihez mi nem tudunk hozzászólni.Bele kellene venni az első hozzászólásba hogy az adok-veszek ON, aztán nem lenne evvel semmi gond.
Folyamatban, megbeszélem majd az illetékesekkel. De szerintem ez csak úgy működne, ha a Lokálban lenne a topic, nem szakmai részlegen.Ez egy igen különleges topic, ennyi kiváltság a minimum.
Ezt sem vitatja senki, a magam részéről megteszek minden tőlem telhetőt.gerlaip
Érdekes egy retró hardver beárazó topic
Szerintem is, egy próbát mindenképp megér.
-
-
gerlaip
addikt
Igen, ez a topic egyben afféle hardver turkáló, én is ezért ragadtam itt. Érdekes egy retró hardver beárazó topic, oda is érdemes lenne járni, persze, meg kell nézni, mennyire lenne nehézkes vagy könnyű együttműködni. Nyilván nem akarja senki elvenni a "kenyereteket". :-)
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Ebben én személy szerint nem értek egyet

Egyrészt ha nem akarunk, legfeljebb nem megyünk oda.
Másrészt én annak sem örülök amikor tök idegenek csak ezért jönnek ide, hogy meghirdessenek valamit.
A kettőt összevonva pedig: pont jó lenne ha az idegenek oda mennének árról érdeklődni.
És ennek hozományaként: itt sem kell érdektelen cuccokat nézegetni, mert közülünk tuti senki nem akarja majd itt eladni az 1800-as 478as pénégyét 2000-ért, de még 100 Ft-ért sem.
Szóval igazából hasznos lenne, maximum nem pont nekünk, de sanszosan mi nem is annyira érdeklődnénk ott, mi nagyjából ismerjük az ilyen cuccok értékét.
Az 1-2 ritkább darab meg elfér itt simán, akár találunk egy aprót, akár nekünk fut be egy sosemlátott cucc. -
Ha itt elfér egy-egy termék irányára, ott miért ne férne el?
Csak éppenséggel más termékcsoportok is bele lesznek vonva.Mi itt szeretnénk látni és megvitatni a retro cuccok árát. Felhívni egymás figyelmét ha valami különlegesség van. Sőt közölni hogy ha van valami eladó, ez a retroban olyan mélyen gyökerezik hogy minden ilyen hozzászólás teljesen szakmai is. Nem akarunk más topicba járkálni, ráadásul egyéb, érdektelen cuccokból kihámozni a lényegest.Valamint sokszor idejönnek mások is akik ilyenirányú segítséget kérnek. Bele kellene venni az első hozzászólásba hogy az adok-veszek ON, aztán nem lenne evvel semmi gond. Ez egy igen különleges topic, ennyi kiváltság a minimum.
-
Sanchez638
addikt
Szerintem elég kevés az olyan hw amelyik komolyabb összeget ér. legtöbb 2e-5e Ft között megáll. Pl 386-os gépet, hogy lehetne beárazni? Vagy ha össze rakok egy p3-as csúcs gépet(sima 1 procisat)
Szerintem elég kicsi a réteg aki megvenné "rendes" áron a cuccokat, erre beárazni meg nincs értelme. Max iránymutató, hogy hol érdemes. Bacsis beárazza, általában arra +25-30% rá lehet dobni. Nekem midnig bejött...
Voodoo2-öt mennyire árazod be? 2k-ért valszeg sokan oda se adják, pedig itt Mo-n a kommersz darabok nem érnek többet...
-
MurdR
veterán
Árazás: az a baj hogy igazából egy ár lehet egyszerre rossz is meg jó is.
Ez így van, így is lesz, semelyik árazós topicban nem lehetsz se szép, se okos. Tapasztalat.
Aki eladni akarja az kevesli, aki venni, az pedig sokallja az árazást.Kifejtem.
Én nem gyűjtök, csak szeretem a retrot, mindent kipróbálok, de semmit nem tartok meg (kivételek akadnak, de ritka). Ebből adódóan máshogy látom hogy egy cucc mennyit ér, mert én a piachoz mérem az árakat.
Mi is a piachoz fogjuk mérni az árakat. De attól, hogy egy X hw 10000-ért elmegy 2 nap alatt, mert abból konkrétan fél évente felbukkan 1-1 darab, attól az még meg is fogja érni azt a 10k-t.Megint máshogy látja aki vesz, nem elad, mert ő a keresletet képviseli.
Egyértelmű, kereslet-kínálat. De attól, mert Te nem gyűjtőként vennéd meg a terméket, hanem hobbi célból, attól még igenis megér annyit, amit egy gyűjtő adna érte.
Hálistennek' nincsenek olyan elszállt árak Mo.-n mint olykor Ebayen, mert nem összehasonlítható az átlagkereset a Nyugattal.
Egy harmadik meg a gyűjtő, ő meg 3x annyit is reálisnak találhat mint a ténylegesen reális ár, akár veszi az adott cuccot, akár eladja.
Magam is gyűjtő vagyok, telefonokat gyűjtök. Több száz darabbal büszkélkedhetek (
), így bizton állíthatom, hogy a gyűjtő sem fog megadni 3x annyit érte, ha csak a a hw tényleg aranyárban megy, mert akkor mindegy hogy gyűjtő, vagy hobbi szintű építő a Vevő személye.Szóval van 3, egymástól eltérő ára egy-egy terméknek:
- amennyiért el tudom adni, mert megtalálom a keresletet simán
- amennyit a vevők adnak érte, ami nekik még épp beleférhet, amennyiért a netet célirányosan böngészve épp találnak az adott kártyából
Ezt nagyjából egynek tartom, kereslet-kínálat.- amennyire egy gyűjtő tartja, illetve amennyit hajlandó érte adni
Mint mondtam, a gyűjtő sem fog horror árat adni érte. Kevés az olyan nálunk aki full-áron vesz retrot. Nem olyan fizetések vannak itt.Az első kettő látszólag azonos, de mégsem: az elsőnél az az ár amennyiért záros határidőn belül elviszik, vagy tuti kell valakinek pl. itt. A második meg az az ár, amennyiért a neten találni, és akkor tudja csak eladni az eladó, ha valaki pont ilyet keres.
Ez mindennél így van: Valaki elad - Valaki csak árulgat.Szóval dícséretes a topic létrehozása, de az árak szerintem egyszerűen nem belőhetők.
Egy próbát megér, mindenki a realitás határán fog dolgozni szerintem. Ha meg valami nagyon fehér holló, akkor azt jelzi az ármester, és kész.Kivételek ez alól a tömegcikkek, amiből kínálati piac van - de azok meg leginkább nem eladhatók, így tulképp azok sem kivételek

De ez a magánvéleményem, remélem nem veszi rossz néven senki, építő jellegűnek szántam.
Sten' ments. Pont azért írtam ide, mert a nagyközönséggel is szeretném megbeszélni a dolgokat.Leszögezem, a topic egyelőre csak próba jelleggel fog működni. Idővel meglátjuk, hogy milyen keletje lesz neki, és milyen flamewar-ok (by bacsis
) fognak kialakulni.Ugye több téma/termékcsoport lesz, így az elején (a topic próbaideje alatt) rangokat sem fogunk kiosztani, csak lesznek Topikgazdák, akik tevékenykednek a topicban, és a mindenkori ÁSZF-szerint rendben tartják a hozzászólásokat.
Szigorú szabályokat szeretnék, pl OFF-mentes övezet, és hasonlók. Aki a topicban kikéri a közösség véleményét, az fogadja is el, utólag ne legyen hiszti.
Ha valaki árat szeretne vitatni, arra itt van az AMD K6-III topic, ahol elfér annak a topicnak az "off"-ja/vitája.
És valljuk be, a vita az nem mindig negatív, lásd ezt a beszélgetést.
(#35878) sanchezsa
Elég baj, ha már most így látod.
Ha itt elfér egy-egy termék irányára, ott miért ne férne el?
Csak éppenséggel más termékcsoportok is bele lesznek vonva. -
Sanchez638
addikt
a "sima" raid kártyáknál mindegyiknél a rendszeramot használja? (nem gondolok a komolyabb promise vagy adaptec kártyákra) Pl Sil32** vagy HighPoint pci vezérlőkre
gban ez az, értelmetlen lesz a topic. Meg össze összevisszaság.
-
Árazás: az a baj hogy igazából egy ár lehet egyszerre rossz is meg jó is.
Kifejtem.
Én nem gyűjtök, csak szeretem a retrot, mindent kipróbálok, de semmit nem tartok meg (kivételek akadnak, de ritka). Ebből adódóan máshogy látom hogy egy cucc mennyit ér, mert én a piachoz mérem az árakat.
Megint máshogy látja aki vesz, nem elad, mert ő a keresletet képviseli.
Egy harmadik meg a gyűjtő, ő meg 3x annyit is reálisnak találhat mint a ténylegesen reális ár, akár veszi az adott cuccot, akár eladja.
Szóval van 3, egymástól eltérő ára egy-egy terméknek:
- amennyiért el tudom adni, mert megtalálom a keresletet simán
- amennyit a vevők adnak érte, ami nekik még épp beleférhet, amennyiért a netet célirányosan böngészve épp találnak az adott kártyából
- amennyire egy gyűjtő tartja, illetve amennyit hajlandó érte adniAz első kettő látszólag azonos, de mégsem: az elsőnél az az ár amennyiért záros határidőn belül elviszik, vagy tuti kell valakinek pl. itt. A második meg az az ár, amennyiért a neten találni, és akkor tudja csak eladni az eladó, ha valaki pont ilyet keres.
Szóval dícséretes a topic létrehozása, de az árak szerintem egyszerűen nem belőhetők. Kivételek ez alól a tömegcikkek, amiből kínálati piac van - de azok meg leginkább nem eladhatók, így tulképp azok sem kivételek

De ez a magánvéleményem, remélem nem veszi rossz néven senki, építő jellegűnek szántam.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Ebben egy ember az illetékes mostantól, a Topicgazda Úr Őkegyelmessége.
Már ameddig tűr és az marad, mert oltogatni fogjuk az tuti
-
MurdR
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Csak mert ez az egyetlen hiteles fórum, ahol áraztatni tudom a bontott cuccokat
Folyamatban van egy Retro beárazós topic, ahol az itteni nagyágyúkat fogom felkérni árazásra.
Egyelőre még csak folyamatban van, mert PC, Fotós, Konzol, Mobiltelefon hibrid lesz a topic, és össze kell szednem az embereket akik vállalják kategóriánként a tevékenységet.
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
üzenetére
Igaz, valószínűleg IDE-s HDD-re gondolsz, de gey korhű SCSI vezérlővel mehetnek az 1-2-3-4 gigás SCSI HDD-k is, ha a nagy tárhely az igény

MurdR! Peersze jöhetnek a linkek, miket pakoljunk be
Bár úgyse fogja nézni kutya se
Viszont Fenyő néhány hsz-ét is belinkelgethetnénk, már csak magunk miatt is, mert ha valaki megint jön, és azt kérdezi, pl hogy hogy kell az ALI chippes Asus P5A-B-t a legoptimálisabban bekonfigolni, nem kéne neki 200-adjára is leírnia pl
DarthSun! A hivatalos hírdetés linkelgetéséről a megegyezés folyamatban
-
válasz
üzenetére
Valami hasonló, BIOS extender, csinálsz egy indítólemezt amin rajta van, bootolsz vele, ráinstallálódik a HDD- re, aztán az oprendszer előtt indul és már kezelhető is a mittomén mennyi gigáig a HDD, tök jól megy, kipróbáltam. Fenyő kolléga ajánlotta, Ő jól ért hozzá.
-
-
-
törölt tag
Van valakinek rálatása, hogy egy 386-os max. mekkora HDD-t képes kezelni? Most egy 127MB-os van benne, de win95-öt tennék fel és ahhoz már sovány.
-
bacsis
Közösségépítő
nyahh milyen cikkeket, korábi kommenteket szúrjunk be az első hsz-be?

-
válasz
üzenetére
Doboz ? Külső kártyának ? Az milyen ?

(#35833) gban : bíztató kilátások.
(#35834) bacsis : persze azon már elmegyeget, az 512M ami már nagyon karcsú, az meg megint más kérdés hogy én 8G- ra bővítek, lehet hogy felesleges, Win7 boot után olyan 800M ramot zabál a gépeimen, ha betöltögetem az általánosan használt cuccaimat akkor 1.5-1.7G körül mozog.
(#35840) bacsis : +1
(#35853) bacsis : az S3Trio meg hűtés nélkül is megy, tehát ez a legjobb

(#35860) gban : ja, legtöbbször a mechanikai behatás ( jópár modellben van már gyorsulásmérő, nem véletlenül ) ami hazavágja, bár amire vigyáznak az is tönkremehet, szerencsejáték a vinyóvásárlás.
-
-
MaXX81
tag
2001-be vettem az első gépemet amiben egy 40GB maxtor dolgozott 7 éven keresztül probléma nélkül, igaz a hangja olyan volt már mint egy sugárhajtóműnek. Majd 2008-ba cseréltem le egy 500 GB samsungra és azóta köszöni szépen jólvan. Szóval akadnak azért kivételek, lehet azért mert szerencsém volt és lehet azért is mert nem 24/7 megy a gép.
-
gerlaip
addikt
Flame helyett egy kérdés:
Fel szeretnék hajtani egy ideje egy Radeon 9700pro-t, de mint tudjátok nem egyszerű feladat. Így maradt az ebay. Van három hirdetés, amiből nekem kettő gyanús, mert egyenár, ugyanaz a hirdető és eredeti kép nélkül:
Illetve van egy szimpatikusabb, kicsit koszos, de elég hitelesnek tűnik, és a leírás szerint működik:
TetszikMi a véleményetek?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
persze, nem is erről van szó

gban nagyon jól leírta a lényeget:
Általánosságban mondani hogy ez vagy az szar: lehet, hülyeség, vagy óvoda, a tied szar, az enyém jó
-
Az én stratégiám az, hogy általában használt cuccokat veszek, amik bizonyítottak már. Sokat lehet spórolni, és kisebb eséllyel nyúl bele az ember egy hibás szériába.
A 2-3 éves eszközök még közel sincsenek az élettartamuk végén, de az ár - persze típustól is függ - esetenként fele is lehet a vételárnak. -
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
ez nem változtat a léynegen

-
gerlaip
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
12 éves Seagate-em zokszó nélkül működik, kicsit furább a hangja, mint a WD-nek. Engem inkább a Samsungok működési kultúrája/kultúrálatlansága idegesít. Milyen dolog az, hogy gumibakon keresztül rázza az egész kuckót...
Szerk.: ez a 7200-as fordulatosokra érvényes.
-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Nagyon érdekes a teszt, a 4500-as Kyro II jó teljesítménye meglepett, úgy látszik ezeknek a T&L hiánya tett be...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
tök mindegy hogy azért került ki a gyárból mert nem ellenőrízték, nem esett bele a szúrópróbába, vagy mert nem vették észre a hibát stb.. a léyneg hogy kikerült forgalomba és bizony egy selejtes példány volt... ebbe a hibába ennél a HDD-nél nem estem volna bele ha 1 éves korába próbáltam volna megvásárolni.. hiszen addigra félig tropa volt és nem vettem volna meg

Megint hülyeséget beszéltek szerintem...
Nincs ilyen hogy a seagate a jó vagy a Hitachi, vagy a WD, vagy a HGST...
Már rég nincs ilyen.. a kis gyártók beolvadtak a nagyokba/elbuktak...
Egyik gyártó sem engedheti meg magának hogy gyengébb legyen a másiknál... ha így lenne, akkor az is szépen olvadna be vagy zárná be a kapuit...
minden gyártónak vannak jobb, és minden gyártónak vannak rosszabb szériái, és sokszor szerencse kérdése hogy jobb vagy rosszabb szériát fogtál ki... ugye pont azért mert vannak olyan hibák amik 1-2 évvel a megjelenés után buknak ki...
De ez minden gyártóra igaz lehet... ha a %-os kibukást néznénk, nem tudom, de biztosra veszem hogy mindegyik gyártónál közel azonos százalékú a kiesés... -
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Szerintem meg a Seagate-k nem rosszak, igaz, ezt úgy a 250-esekig mondanám, nagyobb nem nagyon gyakori nálam

Ami gáz szerintem, és sok a rossz (szintén eddig a tartományig) az a Samsung. -
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
tele vagyok "rossz" 1tb vinyókkal, abból a wd a 3/4, 1db sea van benne.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Csak seagate-et ne..
Wd RED...842 Bacsis: 4 óra után ha el kezd fosni egy HDD az nem feltétlen szériahiba, minden "álltalános desktop hdd"-ből csak egy párat ellenőriznek szúrópróba szerűen, így simán kaphattál egy hibás darabot.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
Sajna csak féligazság amit írsz.. így van, ki lehet tolni a HDD üzemidejét, ha nincs kitéve fizikai erőhatásoknak, vízszintesen van beépítve(esetleg függőlegesen) meg van oldva a hűtése, s nem melegszik túl, stb...
Dee az éremnek most is kétoldala van... ha kapsz egy gyengébb szériát ahol a korong anyaga van gyengébb minőségből, vagy a fej, akkor hiába használod úgy mint egy hímestojást, bármikor elkezdhet rajta szaporodni a bad sector, illetve bármikor jöhet egy fejleszakadás... sajna ezeket is tapasztalatból mondom...
amikor a 2T-s Hitachi HDD-m megállt... ment a gép, egyszer csak fagyás... restart után ugyanúgy felismerte a gép, de nem töltött be vele az OS... előtte a HDD 100/100-as volt... tehát semmi hibát vészjósló jel...
utána olvastam az összes 2T-s Hitachi HDD szériahibás lett, és bármikor leszakadhat náluk a fej... le tudtam gariztatni, de a 2TB-nyi adatomnak lőttek...
De jártam így vadi új 1T-s Segate HDD-vel... 4 óra után elkezdett a bad sector gyarapodni rajta.. először csak 1 volt rajta, 1-2 hónap után még egy, majd még egy, és 1,5 év használat után már robbanásszerűen nőtt a felületi hiba...
Szóval én pár ilyen belenyúlás után megfogadtam, ha HDD-t vezsek, csakis használtat.. mert ha esetleg hibás, akkor az jöjjön ki rajta... ha már elmúlt a HDD 1-2 éves akkor azt már viszonylag megbízhatónak tartom
persze az sem garancia hogy később ne jöjjön elő valami, de mégis úgy gondolom hogy csökken a hibaszázalék 
-
Sanchez638
addikt
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
Én ezt is máshogy látom...
Minden HDD gyártónak voltak modelljei amik jobban, voltak amik rosszabbul sikerültek, sőt még modelleken belül is vannak/lehetnek óriási eltérések... pl nagyobb sansz van rá hogy xarabb HDD-t kapsz ami újév másnapján készült, ha érted a célzást![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Legyen szerver vagy desktop HDD, lehet, hogy valami típushiba csak 2-3 év múlva jön ki...
vannak MFM HDD-im amik "badsector mentesek" rengeteg 1-2 gigás Segate, Quantum, Maxtor, Samsung stb HDD-m van, és vannak hibátlan 40gigás HDD-im is vannak...
mert ezek amik fennmaradtak, egy-egy jobb szériából maradtak fent... de nem mondom azt hogy megbízhatóbb vagy megbízhatatlanabb az egyik a másiknál.. csak szimplán ezek szerencsésebb példányok lettek
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
szerver vinyó biztos nem fog hibázni
Ez alatt mit értesz?
Ugyanúgy egy SCSI HDD is tönkre tud menni, csak esetleg strapabíróbb a fizikai behatásoknak, jobban bírja az extrém hőmérsékleteket stb...
De ez sem törvényszerű.. nem véletlenül vezették ki a 15k RPM-es HDD-ket, és a SAS HDD-knél egy idő után már csak a 10k RPM-esek voltak elérhetőek
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
gondolom nem '95-ös vezérlőre akarod ráfűzni

szerintem nem lesz vele gondod azzal sem
a 2U magas EGS szerveremben 2db 146GB 15k RPM van RAID0-ban az OS-nek, és 4db 300GB-os 10k RPM-es van szintén RAID0-ban az adatoknak... erre archiválok.. tudom hogy nem egy életbiztosítás 4 HDD-s RAID0-ra menteni a családi fotókat meg az egyéb nem pótolható adatokat, de bátor ember vagyok
na szóval tesztelgetem én is, mire képes, és olyan 70MB-os írást tudtak kipréselni magukból, amit tud akár egy mostani 1terrás SATA HDD is, tehát annyira nem estem hasra a hardveres RAID0-tól a 10k RPM-es HDD-kből, deeeee hozzá teszem azt is, hogy ezt a 70 MB-os tempót végig tudták a diszkek minimális szórással, és nem lassultak be egy picit sem

Jobb oldalt a 146GB 15k RPMe-s HDD-k, bal oldalt pedig a 300GB-os 10k RPM-esek
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
DarthSun
üzenetére
Ezzel a résszel azért kicsit vitatkoznék.. szerintem egy 2,5-ös P4-en már teljesen rendben megy a Win7, ha van mellette legalább 1-1,5GB RAM meg egy gyorsabb HDD...
A fő gépemben továbbra is 4GB RAM van, és a legmodernebb játékokat is tudom vele tolni... tehát ha még szűkösen is, de a 4G RAM még játékokhoz is elegendő
sanchezsa! a SCSI HDD-t a SCSI kártya (BIOS-a) ismeri fel... pl ott van a 95-ös 4 CPU-s Pentium PRO szerverem, a kézikönyve is csak 7GB-os HDD-kről tesz említést, de én 18gigásokat raktam bele, meg 2db 36gigást,minden gond nélkül vette őket
nem hinném hogy akármilyen vezérlőnek probléma lenne felismerni egy 73gigás példányt... -
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Annak, aki használja, igen. Nekem bontásból van, és csak annak érték, aki látja is benne a potenciált, szóval a 2,4-es cerkás gépbe nem fogják megvenni, mert ott csak az a cél, hogy képet adjon, olyan célra meg kb. ingyen adok alap AGP-s karikat.

-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
kyro kártyákat ne árba mérd, nagyobb a használati értéke.
-
-
gerlaip
addikt
Ebayen 2 és 7 ezer forint között mozog.
-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
A vele egykorú kártyákhoz viszonyított teljesítményre gondoltam. Árban majd egy hozzáértőbb kolléga elhelyezi.
-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Különlegesség. Árra tippelni nemigen mernék. Teljesítménye nem nagy de ritka kártya.
-
Óh, látom van róluk pár dolog! Annyi, hogy ez 64 megás, ha lehet hinni a matricának. Még nem teszteltem, a héten talán sor kerül rá.
Árban most mennyit tudhat egy ilyen VGA? -
quailstorm
félisten
válasz
csabyka666
üzenetére
PowerVR Kyro
nem T&L-es DX7
[link] -
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
áhh kyro
Nekem is van belőlük.Dx6, abban ha jól tudom nagyon jó, megkésett vga volt anno.
-
Üdv!
Egy ilyen kártya mit tudhat, mekkora értéke van, és egyáltalán, ez egy Voodoo?

###
###
-
Folytatgatom a K5 projektet. Mai menü a driverkeresés volt a hangkártyajelölteknek :
ISA Yamaha : ChipFelirat : Yamaha YMF719E-S 9750 WAFA
NYÁKFelirat : A151-A00 FCC ID : LWHA151A00PCI Yamaha : ChipFelirat : Yama XG YMF724F-V
CímkeFelirat : SV550/Yamaha724PCI ESS : ChipFelirat : ESS Maestro-2EM ES1978MS B268 TTV21621S
NYÁKFelirat : Maxi Studio ISISSiker, találtam mindegyikhez, remélem jók is lesznek.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
ÁÁ, gondolni kell egy nagykiterjedésű áramszünetre is, mondjuk egy napkitörés ha ne adj Isten, telibe kapja kis bolygónkat. Bár az meg lehet hogy a vinyókat is leamortizálná.
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Oké, elfogadom, hogyha jó egy driver, akkor a legújabb is kezeli a legrégebbi hardvert, de kötve hiszem, hogy minden konfigurációs környezetben így lenne. Szóval kutya kötelességük lenne korábbi drivereket a hivatalos oldalon fenntartani, mondjuk egy utolsó tökéletes drivert amit telepíteni lehet Win9X-re, vagy XP-re stb, ami mondjuk elkezelget egy Rage128-at vagy mittudomén. Ez olyan, hogy megvettük az ATi-t, de amit korábban gyártottak annak a supportját leszarjuk, mert azt még nem mi gyártottuk.
-
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Ja, lehet, én nem figyelem a dolgot, mit lopnak el tőlem?, lóvét nem forgalmazok sosem neten, már sokszor rá akartak beszélni de pénzügyeket csak a bankban. Max a jelszavakat nyúlhatják le, azt meg észreveszem ha valaki a nevemben írogat a Logoutra, vagy nemtudok belépni a postafiókomba

Ha meg egy frissítés mondjuk fizikailag kinyírja az USB- s cuccaimat, lecseréli a bevált video-driverem, összeomlik a gépem, akkor idegesít kissé.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
frescho
üzenetére
Tudom, hasonló a helyzet itt is. Ezért kezdek úgy minden napot, hogy elolvasom, hogy van-e új biztonsági rés valamelyik szoftveren, amit használunk, és ha van, igyekszem addig befoltozni, amíg nem jön ki rá a frissítés..
sanchezsa: Attól még, hogy kiírja, nem biztos, hogy meg is véd..
-
frescho
addikt
válasz
Ranagol_5
üzenetére
Nem csak scannelnek, hanem probalkoznak is mindenfele modon script kiddy modtol kezdve pwd brute force-on keresztul iql/css... injectionokig. Vannak olyan rovid idoszakok, amikor a bejovo forgalom 10 szazalekat adjak amig be nem lep a vedelem, pedig eleg nagy a forgalmunk.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Jo nagy butasagot csinaltok akkor. El sem tudod kepzelni hanyszor scannelik vegig a gepedet/ip-det naponta. Nekunk 3 ip tartomanyunk van meloba, es latom, hogy mennyit probalkoznak. Azt meg elne hidd, hogy majd a kis desktop routered vagy a panda, avast windows tuzfal harmas kozul barmelyik is befoltozza neked a biztonsagi reseket amire a frissitesek vannak.
Tudom, hogy sokszor lassitjak a gepet meg ha beakad meg is cseszheti a rendszert, de nem veletlenul adjak ki oket, es nem is viccbol, vagy hogy teged szivassanak. -
válasz
gerlaip
üzenetére
Régebbi Ati cuccokat itt is keresgélhetsz :
ftp://78.46.141.148/driver/ATI/Radeon/
ftp://78.46.141.148/driver/ATI/
ftp://78.46.141.148/driver/Collections/1/ati/
ftp://78.46.141.148/driver/Collections/2/VGA/ATI/
ftp://78.46.141.148/driver/Collections/3/graphics/ATI/
ftp://78.46.141.148/mirrors/metropoli/DISPLAY/ATI/
ftp://78.46.141.148/mirrors/ftp.mdscene.net/Legacy%20Hardware%20(MIPOLI)/DISPLAY/ATI/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Le Mans Ultimate
- Bestbuy játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- szuper akció!! 200db+ REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 15 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:88%
- Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarine használt, karcmentes 96% akku (266 ciklus) 6 hónap gar
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

( rohadt jó a listád
)