Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bacsis
üzenetére
Havernál is barton kapcsolt le, nem rakta rá a hűtőt rendesen és csak az aló fele fogta, tehát lógott az egész. Borda nélkül ment majd lekapcsolt. Hővédelem minden normális lapban volt az athlonoknál. Palominotol kezdve meg a proci is tudta. Szándékosan ki leher nyírni (bóvli lap, vagy kikapcsolni), lást tomshardware inteles propapandavideóját. P2-P3 is lapról tudta a hővédelmet. De tök mindegy mert azok elöbb lefagytak minhogy leégtek volna.
Nekem nemrég a szarráfeszelt x6 kapcsolgatott le,végül el sem indult, vízhűtő molex lazult meg. Gyakorlatilag a blokk olyan forró volt hogy nem bírtam hozzáérni. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
gerlaip
üzenetére
Biztos nem attól lett a probléma, mert elállítottad az AGP sávszélességét...
Korábban már írtunk róla, hogy ezek a BIOS-ok illetve tartalmuk mennyire sérülékeny.. lehet csak újra kéne flashelni a BIOS chipet... ami persze elég macerás lehet...
de még mindíg jobb mintha döglött lenne a cucc...
Azt nézd meg, melegszik-e a proci, mert ha a BIOS tartalma sérül meg, akkor a proci nem illetve csak alig melegszik....
Vaaagy pedig tényleg fizikailag történt valami a cuccal, ahogy cserélted a VGA kártyát....
Nudlee! Köszi a linket, maradok szerintem a WM5-nél... amire használom (a dobozában pihen
) Jó ez is.. játékok IGO mennek,ennyi elég 
Inkább a HP Jornadára szeretnék valami filmlejátszót rakni a csajaimnak.. de a core player nem települ fel, a Sompy player telepítés után valami file-t hiányol
a szaros mpeg1et meg a beépített media player nem tudja játszaniszerk: Egy kis x86-os téma is:
Halljátok, de jó hogy az Athlon XP-kbe is van hővédelem...
tegnap már vagy harmadjára lőtte le magát a 3000+-os Barcis konfigom "spontán" korábban is nézegettem, de nem jöttem rá, jó túl sokat nem is kerestem a hiba okát... tápra gyanakodtam...
Azt hogy tegnap is lelőtte magát cirka fél óra után, mondom mostmár kiderítem tényleg... és mondom csak megfogom a hűtőbordát, tűz foró volt... lecsúszott a CPU hűtő venti molex csatija... szerencsére nem károsult a gép
-
Nudlee
aktív tag
-
bacsis
Közösségépítő
Van mellette egy Fujitsu Siemens Pocket Loox N560-asom, az már tök kitály, TFT kijelzős WIFI+Bluetooth+GPS-es....
Azon is WM2003 volt, de valami Orosz oldalon találtam hozzá Windows Mobile 5.0-t is... belehekkeltem, háát igaz a naptár pl orosz
meg nem működik a beépített GPS-e, de megvan a külső kábelese is, azzal is tök jó meg pontos és megy rajta az IGO is...
A legkirályabb mikor a Pocket Loox meg a HP Jornada egymásnak van fordítva és infrán keresztül toljuk a torpedót
-
gerlaip
addikt
Azt hiszem inkább pihenek, megyek, tolok tableten egy kis Real Racing 03-at, ott legalább hardveresen nem tudok elrontani semmit - legfeljebb, ha betonra ledobom a tabletet...

-
gerlaip
addikt
Még egy rejtély mára, segítséget kérek.
NF7-s alaplapban 8x Agp-s radeon videókártya volt. Driver uninstall, elfelejtettem átállítani, hogy hányszoros agp-vel dolgozik az alaplap - de mivel nem nyúltam hozzá, auto beállításon kellett lennie.Beraktam a szintén 8x agp-vel ellátott, de három osztatú csatolós MSI ti4200-at, egy kis kattanás hang, és azóta nincs kép a monitoron, nem bootol az alaplap, semelyik kártyával sem.
Cmos clear után a monitor készenléti ledje kizöldül, de néhány másodperc után újra narancs színű, a winyó, videókártya felpörög, de nem bootol. Ati kártya szabályozza a ventijét.
Próbáltam betenni pci foglalatos videókártyát, azzal sem indul.
Volt egy régebbi bios chipem (sima NF7-ből, tehát nyilván nem jó), belepróbáltam, vissza a mostani, azzal sem bootol.
Mire tippelnétek, mivel van a gebasz?
-
Itt egy lista, amiből lehet válogatni, aki szeretne:
Amptron AM-941 AT-s S370 lap, 133-as FSB-t is tud, 2 db van, usb, com és lpt van.
Xcel 2000 AT, Slot1 + S370, érdekessége hogy minden kivezetése megvan, olyan is amilyenem sosem volt ezekhez: audio, vga, com, lpt, ez oké. Modem, ez még csak-csak akadt néha, de a LAN is megvan!Mindkettő AT minitoronyban ha kell.
Biostar M6TWG Slot1 + S370,
Medion 2001 (Asus CUV4x-CM)Szinte gombokért...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi !, kipróbálom

-
válasz
DarthSun
üzenetére
A quake3 motor tud több fps-t is mint 1000. Viszont okkal van ennyire limitálva.
com_maxfps 4000-et írj be mert a 0 csak 1000-ig limitál. (vagy ha a 4000 sem elég akkor többet!)
COD1-nél volt vicces amikor 1000 felett nem volt egér vezérlés és a legkisebb esés is életvesztéssel járt, jó poén. Mennyit szívattam én mindenkit multiban olyan szerveren ahol ez nem volt limitálva. (450 felett nem volt lépéshang, ami azért egy multi meccsen nem kicsit előny)
Quake motoros játékok amúgy is prociéhesek.
Próbáld még ki: r_smp 1
Ha több magod van akkor kihasználja (úgy tudom csak kettőt max) -
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
nahh, Még hogy gyenge volt a sandy bridge alapú pentiumok IGP-je, és alkalmatlan játékra?
Egy Pentium G630-as Procis gépet telepítgetek..
3Dmark2001: 11ezer pöttyöske... ez már egy Geforce4 TI4200-as szint... NFS Carbon 1024ben közepes grafika mellett 30 FPS-el elszaladgál... -
gerlaip
addikt
válasz
krisz67
üzenetére
3DMark2001 egy 3D tesztprogram, ami a videókártya 3D teljesítményét méri.
Itt a fórumban - és egyébként a retró harvdvereseknél általában - nagyon népszerű, mert a processzor teljesítményére is igen érzékeny (és azért is, mert a régi, dx9 előtti videókártyákra van optimalizálva).Közben beszűkítettem a hibajelenség előfordulását. Az ATI videókártyák driverében ha Balanced mód helyett a Performance beállítást választom, akkor produkálja.
Lehet, hogy a program érzékeli, ha a beállításait felülbírálja a videókártya meghajtó programja, és letilt - nehogy igazságtalanul sok pontot érjen el a hardver.
Mindenesetre Balanced beállításon most hibaüzenet mentes a teszt, tehát nem kell kidobnom a videókártyát.

-
gerlaip
addikt
És akkor ma az utolsó kérdésem, de ez a 40 milliós:
3DMark2001 SE kifagyáskor a következő hibaüzenet:
A(z) 3DMark MFC Application hibát észlelt, ezért leáll, A kellemetlenségekért elnézését kérjük.
Rendszert újraraktam, de ugyanez a hibajelenség.
Hardveres, vagy szoftveres probléma? -
gerlaip
addikt
Köszönöm a linket!
Végül is az adott linkről felrakva is működik ami kellett, az XP alatt az Ati Catalyst Control Center elindulásához létszükséglet.
Csak azt magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért hiányzik ez egy XP SP3-ból?

-
bacsis
Közösségépítő
-
gerlaip
addikt
Véleményetek szerint ez az oldal, mennyire megbízható?
-
MurdR
veterán
-
Megmértem a Phenomot Q3- al hogy viszonyítsak retro rendszerhez.
Van egy táblázat régi konfigok méréseivel :

Phenom9550+HD6850+2x4GB DDR2 800 - 1024- ben, tehát a táblázat utolsó sorát kell nézni

A teszt szerint "csak" 359 FPS de látszik a jobb felső sarokban hogy a Fraps jelzője folyamatosan ki van akadva 1000 FPS- re

-
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nah, megvolt a próba egy CD olvasóval, s478asból szedtem ki a tesztre, de nem ismerte a CD meghajtót, felsem pörgette az XP-s lemezt :/ (XP volt pillanatnyilag kézhez, a tegnapi laptop repairhoz)
A BIOS ban Boot nál, csak 1,Floppy és aztán HDD 2, Csak HDD.
"Packet Interface Device"-nek írta be BIOSba, de BOOTolni nemlehet róla
Nem is hallani hogy olvasná
(A meghajtó és a lemez is jó) -
gerlaip
addikt
Kösz a tanácsokat!
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
krisz67
üzenetére
Próbáld meg a precompot 65535-re bepattintani, a floppys bootot felejtsd el, használj cd-t. Gyorsabb is

A hdd pedig gyanús hogy nem az igazi.
Floppykábelt cserélj hátha elpucolja a seek failure-t. Ha nem, akkor... floppy d4ive is csere.Gerlapi: nem kellene bajt okoznia, ha a sata controllernek vqn BIOS-a, annak márpedig van. Dosnak nem kell driver hdd-hez. Csak bios.
-
gerlaip
addikt
Windows Millenium kb. mikori programoknál jelent hátrányt XP-hez képest.
Pl. Far Cry 1 már jobban érzi magát XP-s környezetben? -
válasz
krisz67
üzenetére
Ja, ha bebootolna ODD- ről az is jó lenne ( ha tudja a biosa ), egy Win98 lemezzel idítva már több lehetőség is adódna. Ha olyan ODD- t teszel rá ami tudja olvasni már az RW lemezt akkor még jobb. Egy újjabb gépen kell készíteni egy DOS indítós CD- t, RW- s lemezre, aztán go.
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun
üzenetére
A floppyt, kábelestől meghajtóstol lemezestől áttettem az asztali gépembe, de az nemigazán akarta felismerni, boot menübe sem listázta ki. Szal, nemtom. Próbálok hátha találokmég másik floppy meghajtót, 3.5" esbe. Ha nem akkor pedig marad az ODD, ha ismeri egyáltalán.
Viharvert; hátsz igen, elég régóta kinn vann, a hátsó "raktárban" és por akadt rajta bőven, nagyábból ecsettel kikupáltam egy fokkal jobbra, de sajna alaplapot nemtudom kivenni jobban megtakarítani :/ Ebbe ilyen kis, nem csavarokkal van rögzítve mint általában, vagy műanyag pattintós távtartoval, hanem ilyen kiss fém fogja, de passz, hogy kiszedni hogy lehet.
Akkor tehát floppy meghajtó keresés, végsőben pedig ODD.
Ha nem szakadna ez a köcsög eső kiis mennék érte
-
pw12345
aktív tag
Üdv!
Ezekhez a 8 bites óriásokhoz kellene most nekem driver + kezelő program:
Anchor MF-002 DSP/Sound Card
[link]
Anchor Electronics Company Media Concept 2.0 Driver
j98mf-002.zipReveal Radio RA300?
[link]
radioreveal.zipMeg még esetleg ezekhez, bár ilyenekkel sajnos még nem rendelkezem:
Aims Lab RadioTrack
winradio.exe
radiotrack.zipAztech fm radio
FTP keresőn sem találtam meg az állományokat.

A "szedd le a driverguide-ról" típusú és hasonló fizetős, regges, "szemeteld össze a mostani géped
valami feltelepülős, driverkereső, drivertelepítő mocsokkal, ami majd megleli benne a kalapáccsal
beleütött 30 éves ISA kártyát" opciót kínáló oldalak promózásától kérlek kíméljetek! Ismerem, nem szeretem őket!
Magára a működő meghajtóra van szükségem, ha valaki tud ebben érdemi segítséget nyújtani. Linkelve, privátban, FTP, mindegy. Előre is köszönöm! -
válasz
krisz67
üzenetére
Látom úgy van beállítva hogy floppyról bootoljon de nem tudja olvasni a lemezt, vagy a lemez vagy a meghajtó nem ok. Kell egy jó bootlemezt készíteni másik gépben. Ha avval sem indul akor floppydrive csere. Azt is megpróbálhatod hogy a biosban a HDD- t állítod be a bootban elsődlegesnek hogy arról próbáljon meg indulni.Úgy látom hogy az auton van és felismerte a bios, bár a precomp- ban a -1 érték érdekes, ilyet asszem nem láttam még
, mindegy ha van a HDD- n valamilyen oprendszer, lehet hogy elindul. Jó lesz ez ha feléled, kicsit viharvertnek látszik de ha már megy érdemes lesz időt áldozni a kiglancolására. -
SP4C3
veterán

-
válasz
krisz67
üzenetére
Bootolj cd-ről.
De azt olvastam, az lehet hogy ennél nem megoldható.
Akkor olyan floppyról és meghajtóról bootolj, ami tuti bootol más gépben.
Mert szerintem itt olvasási gond van, az meg lehet lemez és meghajtó is.
És próbáld meg megtanulni hogy hogy kell egy linket beszúrni, nem nehéz, külön gombja is van amikor írsz. -
krisz67
tag
Sziasztok!
Van egy DELL OptiPlex Gs 5200M típusu PC, amit eddig nemigazán sikerűlt bebootoltatnom. Valaki tudna ötletet adni?
Elvileg floppyn Win 98 SE indítólemez van (gyári), de indításkor zakatol eggyet, aztán semmi.
HDD-ből egy 1GB-os WD Caviar van benne, de azt sem tudtam értelmezni, hogy akkor most ezt felismerte vagy sem.
Néhány kép: http://silentkiller.uw.hu/PC.Projekt/DELL.OptiPlex.Gs.5200M/DELL.ZIP -
gerlaip
addikt
Hm... elmentem 4 napra, és 186 olvasatlan hozzászólás.

-
Na megvan a feladat pár napra (ha valaki megkímélne tőle, mert átvállalná, mert tuti erre vágyott, szóljon mielőbb): jött pár gép, azok megnézésével elleszek egy darabig.
Van közte AT-s P2, S370 meg S370 + Slot1 lappal is, AT minitoronyban, 2 db A7V8X-X-es komplett gép, meg 1-2 ATX P3.
Szóval itt a ritka alkalom ha valakinek AT-s ház + táp kellene. -
krisz67
tag
-
krisz67
tag
Találtam itthon többek között, egy: S3 VGA PCI VGA-65MP2 S3 PCI TRIO64V2/DX 86C775
Ilyent: http://www.aliexpress.com/item/S3-VGA-PCI-VGA-65MP2-S3-PCI-TRIO64V2-DX-86C775-computer-graphics/32216865602.htmlElég csúnyácska volt, alul a PCI rész is tiszta sár volt, nemtudom hogy lenne rá esély hogy működne szerintetek? Minden érintkező látszik alul, icipici rozsdafoltocska előfordul, ettől még működhetne?
Szokványos VGA, vagy esetleg retro feelinget karcolja?

Köszönöm -
bacsis
Közösségépítő
válasz
krisz67
üzenetére
Köszi az infót

Viszont a warezre utaló kifejezéseket igyekezzük kerülni
Nem miattam, én lexarom/nám, de ha a kedves Prohardver! helyet ad itt nekünk témázni és ez a szabály, tartsuk tiszteletben, eddig sem piszkáltak minket, eztán se szálljanak már ránk
MurdR! Köcsög képfeltöltés
-
krisz67
tag
válasz
bacsis
üzenetére
Gyakorlatban leírtam, nekem mennyit írt, csak pontosan nememlékszem már, hogy 1,1 VAGY 1,2GB kell neki. Szerintem felmenne rá egy Pro.
Home és Pro: én soha nemtelepítettem még Home változatokat, mindig a rendszerekből a legfullosabbakat szedem le, Profesional, Ultimate Enterprise stb. Szerintem nem nagy különbség lehet a két változat között, 1-2 szolgáltatásssal több van Pro-ba talán. De hardverre, ugyanaz sztem. -
JohnnyX
őstag
Hatha valakit erdekel.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
krisz67
üzenetére
Van különbség a Home és PRO között vajon? látom én hogy a leírás ugyanannyit ír, na de a gyakorlatban...
Még az életben nem telepítettem XP Home-t
Azt mellékesen megjegyzem, hogy van bontatlan (értelemszerűen eredeti) HOme-m, akkor kibontom, és úgy dereng az még SP1-es lehet...
Mondjuk van bontatlan Vista Home Basic-em és Win7 32bit Home Ultimate-m is bontatlanok
-
krisz67
tag
válasz
bacsis
üzenetére
Hivatalosan: 1,5GB kell neki (https://support.microsoft.com/hu-hu/kb/314865)
De a telepitéskor viszont 1,1xxGB ot vagy 1,2xxGb ot kér, így valahogy.
De szerintem pont felmegy rá, egy rendes XP. (Nekem ezt a helyigényt SP-s változat írta, bár nemígérem, hogy azt is feltudja rakni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Saját hszek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sorozatok
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- foobar2000
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Jó ez is.. játékok IGO mennek,ennyi elég 

meg nem működik a beépített GPS-e, de megvan a külső kábelese is, azzal is tök jó meg pontos és megy rajta az IGO is...

(Bár nem éppen egy árkategória)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)