Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egész jó összehasonlítás.
Azonban néhány saját tapasztalat eltér kicsit, mindenféle 3DMark- tól, szintetikus teszttől elvonatkoztatva, játék alatt, szubjektíven :11. Geforce4 Ti4200, Geforce4 Ti 4400, 4800SE, Geforce FX 5600 ULTRA, Geforce 5700 = Radeon 9800 SE (256-bit) ----- a 256 bites Radeon 9800 SE lenyomja a Ti4200- at és az FX5700- at is, simább, kevesebb mikrolagg.
---- a 9700Pro a 15. sorban van a 6600GT pedig a 18.- ban. Itt megint azt tapasztaltam hogy hiába magasak a 6600GT órajelei, a 9700Pro zökkenőmentesebben muzsikál a 256 bitjével.
Tualatin, Barton és Athlon64 procikkal is ezt láttam. Majd megnézem P4EE- vel is ha összerakom. Bár lehet hogy csak egy AGP- s Core2 kombináció lenne perdöntő

-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Igen, jogos a felvetés, de ilyen régi cuccokkal nem megyek oda.

-
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
beárazós topik?

-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
nyem... jó sokáig tartotta az AMD aa S754-es foglalatot a mobil fronton.. nem véletlenül aki igazi S754 bikát akar, az nem Desktop hanem mobil Athlon64-et választ

Utána az AMD áttért a kifejezetten laptopoknak szánt Socket S1 foglalatra
csabyka666!
Olyan 4ezer Ft-ra saccolnám az árát... -
Üdv!
Van nálam egy AGP-s I-A7600GS-G4F3C kódjelű nVidia GeForce 7600GS. Ez szerintetek mennyit kóstál? Annyira nem retro, inkább egy régi izmos kártya, de Ti ezt jobban értitek. Láttam ebay-on 15-ért is. Khm...
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Belemegy, csak nem minden lap kezeli.
Nekem 3000-es volt egy Giga lapban, tök jó volt a fogyasztása.
Gondolom most jön a kérdés, honnan tudod hogy kezeli-e.
Onnan hogy kipróbálod
Máshonnan elvileg nem. De több kezeli mint nem.
Csak a hűtésére vigyázz, mert ugye a hűtést kupakosra tervezték, ez meg nem az, így nem ér le a borda ha normál állapotában van a lap.
Ha tovább is érdekel, szólj. -
Sanchez638
addikt
nekem pci-e re van tökugyanilyen
Más: AMD Mobile Sempron 3100+ specifications
Ez bele megy a sima 754-es foglalatba?
-
-
Ádyka
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
Mivel gyakorlatilag az egész pontatlan. Ez csak nagyjából tesz egyenlőséget a kártyák közé. A hiba itt abban keresendő, hogy a "19"-es párost valahova a 16-osba kellett vola betenni.
Azért pont a 6800 LE nem volt annyira elmaradva a 9800PRO-tól. Sőt ezek szinte tök egyformák voltak. 8x1 futószalag, 256 bit DDR1: [link]
A 6600GT nyilván fürgébb volt náluk. Nem is volt éppen ezért a 9800-ak ellenfele. Nem is egy korosztály. Az tény, hogy mindenki ahoz hasonlította, mert az FX-ekhez nem hasonlíthattak 9800-at, mert nem volt sok értelme. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
gerlaip
üzenetére
ez full x86-os kompatibilis cucc...
írtam Japánban a Gunze cégnek, hogy kellene driver Win95 alá.. másnap jött a válasz hogy ehun van...
De sajna 2 nap szopás után sem működik a cucc...
feltelepül, felrakja a programját, eszközkezelőben meg is jelenik mint mutatóeszköz...
elindítom a programot, be kéne állítani a hardvert hogy com1,com2,com3,com4, auto vagy user define.. ha rámegyek hogy auto akkor kiírja hogy a driver not loaded...
illetve com3 és com4-en is ugyanez... com1, com2-re beállítva nem ír ki semmit, rámegyek hogy kalibrálás, de hiába tiprom a monitoron a megjelenő piros X-et hogy azt tiporjam, nem érzékeli.. 30sec-ig vár, majd kilép a kalibráló része a proginak, és szól hogy hát qrvára nem sikerült kalibrálni
lehet télleg szar a touch része vagy fene tudja -
Ádyka
őstag
Találtam egy rövid összeírást ami egész jóra sikeredett. Vagyis, hogy a régi karik teljesítménye miként viszonyulnak egymáshoz. Persze ezzel sokan tisztában vagyunk, de itt a helye.
1. Nvidia TnT2 = Rage 128
2. Geforce 256, Geforce2 MX200, Geforce4 MX 420 = Radeon SDR, Radeon LE, Radeon 7000
3. Geforce2MX 400 = Radeon DDR, Radeon 7200
4. Geforce2 GTS
5. Geforce4 MX 440, Geforce2 Ultra, Geforce2 Ti200 = Radeon 7500
6. Geforce FX 5200 (64 bit) = Radeon 9200SE
7. Geforce3, Geforce3 Ti200 = GeforceFX 5200 (128-bit) = Radeon 9000, Radeon 9200
8. Geforce3 Ti500, GeforceFX 5200 ULTRA = Radeon 8500, Radeon 9100, Radeon 9000 PRO
9. Geforce FX 5600, Geforce 5700 (64-bit), Geforce 6600 (64-bit) = Radeon 9600 SE, Radeon X300SE
10. Radeon 9500, Radeon 9600, Radeon 9550, Radeon X300, Radeon 9800 SE (128-bit)
11. Geforce4 Ti4200, Geforce4 Ti 4400, 4800SE, Geforce FX 5600 ULTRA, Geforce 5700 = Radeon 9800 SE (256-bit)
12. Geforce4 Ti 4600, Geforce4 Ti 4800, Geforce FX 5700 ULTRA = Radeon 9600 PRO, Radeon X600 PRO
13. Geforce FX 5800 ULTRA, GeforceFX 5900 XT = Geforce 6600 = Radeon 9500 PRO, Radeon 9600 XT, Radeon X600XT, Radeon 9800 PRO 128-bit ed.
14. GeforceFX 5900, Geforce FX 5900 ULTRA, Geforce 5950 ULTRA = Radeon 9700
15. Radeon 9700 PRO, Radeon 9800
16. Radeon 9800 PRO
17. Radeon 9800 XT, Radeon X700 PRO, Radeon X700XT
18. Geforce 6600GT = Radeon X800SE
19. Radeon X800 = Geforce 6800LE
20. Geforce 6800 = Radeon X800 PRO
21. Geforce 6800GT = Radeon X800 XL
22. Radeon X800 XT, Radeon X850 XT
23. Geforce 6800 Ultra = Radeon X800 XT PE, Radeon X850 XT PE -
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Egyébként amikor volt az a nagy meleg egy hétig, nem is kapcsoltam be a bartont, tényleg ontja a hőt...

Szerk.: Helyes, helyes!

-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
minden olyat körbe jártam, nem vagyok kezdő.

-
gerlaip
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Csak a prescott kifűtené a kisszobát...

-
quailstorm
félisten
válasz
satee76
üzenetére
Mert nincs SSE2. Az a gép szerintem retronak kevés, netezős gépnek megint. Alaplap valóban jó, CPU-ból egy 2400+ vagy 2600+ kell bele. VGA-t is cserélném valami másra.
Ugyebár ez nem gamer otthoni használatban öregedett ki. Ha én valami hasonlót építek akkor nem valami levedlettet akarok. FX5200-am volt, tudom milyen jó
Meg a RAM mennyiség is arra utal, hogy nemrégiben még ment. Ha ezalatt cserélnéd a lapot egy P4-re és menne a Prescott bele, akkor korrekt netezni. -
satee76
aktív tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Gőzöm sincs hogy pont ebben a topikban miért mondasz rosszat az athlon xp-re.
Mellesleg az egyik legjobb athlon xp alaplap, nálam 6 évig szolgált
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem írtátok, de ez lehet tápegység probléma is.
Nemrég egy 775-ös lappal jártam úgy, hogy ráadtam az áramot, elindult, de ha kikapcsoltam, már nem indult el, áramtalanítani kellett. A Windows ment, de instabil volt, gyakran leállt, és megint áramtalanítás kellett, majd megint ment.
A tápot 100%-ra biztosan jónak gondoltam, mert azzal szoktam megindítani a lapokat, de ezek szerint mégsem volt jó, mert csere után megoldódott minden probléma: minden alkalommal indul a lap, stabilan működik azóta is.
Szvsz egy próbát megérhet.

-
válasz
unclefucka
üzenetére
Áááááá, azt se tudod hol van.
Meg az árajánlatokat várok az tipikusan az a kategória, amire senki nem ír semmit, mert eleve elmegy a kedve az egésztől.
De én adok érte 3-at.
Bár erős a gyanúm hogy arra nem nagyon jönne pozitív válasz, amire meg igen, azért már 775-öst kapni. -
zgyorik
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
rendben akkor töröljétek majd felrakom máshova hátha valaki lát majd benne fantáziát!
-
zgyorik
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Én úgy éreztem,hogy ennek a gépnek itt van a megfelelő gazdája és nem nálam a polcon porosodva.
-
zgyorik
tag
Üdv. az Uraknak.Lenne egy Retro Konfigom amit szeretnék tovább adni a leendő szerető Gazdájának!
Paraméterei:-Alalplap:Asus A7N8X
-CPU:1800+
-VGA:Abit Siluro FX5200
-Ram:3x512 DDR ram
-Táp
oolink CP-4012P
-HDD:320 G ide vinyó 100%
-WIFI antenna és Wlan kártya.
-Egyszerű Fekete színű házban.
-Egy darab ODD-velkérédseket illetve árajánlatokat szívesen várok!
Üdv:Zoli
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
valszeg inkább gariztatás lesz.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Gar. Ha van...
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
64 Mb Flash ROM, UEFI AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.7, ACPI 4.0a, Multi-language BIOS, ASUS EZ Flash 2, ASUS CrashFree BIOS 3, Kedvencek, Gyorsjegyzet, Utolsó módosítások napló, F12 PrintScreen, F3 gyorsbillentyű funkció és ASUS DRAM SPD (Serial Presence Detect, soros jelenlét-észlelés) memóriainformációk
Ez a reklámszöveg van a specnél, nemtom hogy ezen varázslatokkal védett-e egy hibás frissítéssel szemben

-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Az is benne lehet a pakliban.
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
pci vga-val sem indul.
gban Nem forrósodik semmi a lapom. Vrm és a chipset sem, proci kicsit meleg
Volt két msi lapom ami 1155-ös volt, ott a feszkó része halt meg mind2nek. Lehet itt is az van? Bár ott el sem indul alap
Nekem ha zárlatom volt, akkor leállt indítás után és addig nem lehetett elindítani, amíg nem húztam ki és dugtam be a záramba.
-
-
Jó lap. A gond hogy ami támogat 2 magot annak már lassú. Persze úgy is valamivel gyorsabb mint 1 procival, mivel a futó processzek egy részét átveszi a 2. CPU. A kiírt árat mindenképpen megéri.
(#35153) sanchezsa : Sima PCI VGA- val próba?, lehet hogy a PCIe- vel van gond

-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem.
De tuti találkoztál vele ha volt nvidiás lapod ami halott volt
Ha mindenhogy próbáltad, akkor ne titkold, nem kell felesleges köröket futni egy részletes leírással
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nézd meg proci nélkül.
De szerintem chipset zárlat.
Pár indítgatás után (összességében mejen 1-2 percet) nézd meg mennyire forró a chipset hűtője. -
Sanchez638
addikt
Üdvözletem, lenne egy ilyen lapom:

Led világít, de ahogy el akarom indítani leáll, megint elindítom megint leáll(venti felpörög kis pillanatra). Valszeg zárlat, de ilyen esetben leállást követően ki kellet húzni áramról, mert nem indult.
Mit lehetne tenni? Proci: G3220
-
gerlaip
addikt
Teljesítményben mit tud egy ilyen csoda?
2000+ Amd-nek odaver? vagy kb egál?
Gondolom multitaskingban sokkal jobb nála. -
Ádyka
őstag
Dual coppermine 1000? Ezt még hogyhogy nem vitték el?[link]
Nekem már nagyon nincs helyem.
-
unclefucka
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Első körben próbáld meg eladni egyben.
Ha nem megy el, vagy útban van már, szólj, mielőtt kukáznád!
Kitalálunk valamit. -
Ádyka
őstag
Lefuttattam egy Quake 2 timedemot az alább S3 karikon 800x600-ban és 1024x768-ban. A fent a leglassabb, majd sorban lefelé a gyorsabbak.
Az első és utolsó karik elvileg ugyanazt a chipet hordozzák, mégis a sor két végén végeztek. A leglassabbon mondjuk 70-es ramok vannak, míg a győztesen 60-as.
A Virge DX tűzfórró miközben dolgozik (és még így sem a legfürgébb), az összes többi éppen csak meleg.Elsőre nagyon nem ezt az eredményt tippeltem volna, hanem inkább a következőt.:
Diamond a leglassabb, majd mondjuk a 2 db V2/DX és győztes a virge.
Pff, nem nyertem. -
válasz
csabyka666
üzenetére
Fordított elhelyezésű de a lap lehet hogy belemegy sima ATX házba is. Egyben is el lehet adni ha működik, jó így, AGP is van rajta.
-
Erről a gépről van szó:

###
###
###
Ahogy nézem, a ramok se annyira kicsik, legalábbis a 256-os biztosan használható még.
-
-
válasz
csabyka666
üzenetére
A proci jó. Fotó kellene az IO részről, a GX1- esé csak a saját házába megy bele.
-
-
-
Akkor max PIII Copper lehet. Az alaplap meg esetleg annak kellhet kinek ugyanilyen gépben meghibásodott, mivel más házba nem szerelhető.
szerk: már amennyire szerelhető, nekem a GX1- hez az alaplap meghibásodása után véső+kalapács kellett hogy a még használható cuccokat kiszedjem

-
válasz
csabyka666
üzenetére
Az 1000- es proci Cerka vagy Copper, esetleg Tualatin ? Az utóbbi kettőnek van valamelyes értéke. HDD meg 500MB- tól 40GB- ig keresett a retró gépekbe. Nálam sok van belőlük de sokan kereshetik jóárasítva.
-
válasz
unclefucka
üzenetére
Úgy érzésre kommersz cuccoknak tűnnek, de ha nem így van, annak én örülnék a legjobban. Képeket csatoljak róluk?
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Pont a táp és a ház nem ér semmit mert brand, nem szabványos. A többi alkatrészt inkább keresnék a retro-kedvelők.
-
unclefucka
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Proci, RAM, hűtő, HDD, ODD, kábelek?
Remélem ezek nem a veszélyes hulladék tárolóban végzik? -
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Talán a táp. De arra is kicsi az esély, mert ez saccra 115 wattos, és nem hinném hogy ilyen gépre nagyon költenének, meg azt sem hogy sokan használnak még ilyet.
A ház ugyanezen ok miatt jó lenne, csakhogy spéci táp van benne, ami meg kicsi, így a felhasználhatósága is erősen korlátozott. -
Üdv mindenkinek!
Került hozzám egy Dell OptiPlex Gx150 fullintegrált gép. 2001-es, szóval annyira nem retro a cucc, ellenben ahhoz már régi, hogy bármire használni tudjam - 2×64MB SD memória, 1000MHz-es proci, hadd ne soroljam.

A kérdésem az lenne, hogy láttam már sok ilyen Optiplex gépet, amik nagyon hasonlóak (ha nem teljesen ugyanazok) voltak küllemre. Szerintetek a ház nem lehet értékes még valakinek? Esetleg a gépezet speckó tápja? -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
ha tiszakécske környékén vagy szólj viszem
-
Sanchez638
addikt
És találtam egy ilyet, elég ritka lehet, hogyha még nem láttam ilyet
:
-
Sanchez638
addikt
Valakinek, ismerősömnek már ne mkell:
SuSe Linux Professional 7.3 (magyar kézikönyvvel) és 8.1 (német kézikönyvvel) ingyen elvihetők.

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
bacsis
üzenetére
tegnap körbefotóztam a gépet...
Na meg ahogy keresgettem a gugliba a gunze szóra, megtaláltam a gyártó honlapját sok driverrel, de ami konkrétan az én típusom, ahhoz persze nem volt driver.. na mondom írok nekik egy levelet...
és hát ma jött a válasz és csatoltak win95-ös drivert... alig várom hogy kipróbáljam
-
Egyébként az ötlet jó, egyszerűbb lenne a mutatvány, van még egy P75- öm amin jó még a Dallas de előbb-utóbb az is rosál majd. Nem kellene kiforrasztani. Bár van egyszerűbb módszer, 60- as szög vörösre hevítve, egy pillanat alatt kikapja a műanyagot
, csak az alaplapra kell addig tenni valami védelmet, ne arra follyon az olvadt műanyag. -
kiry
csendes tag
Van nálam 3db st225 vezérlőkártyával (WD; sajna 16 bites; floppy-t is vezérel) és kábelekkel.
Hétfőig tartom, ha kell valakinek. Utána kiírom az apróba, aztán ha nem kel el, MÉH (vagy hogy hívják most).
Természetesen "ingyé", csak érte kell jönni. (János Kórház) -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
jahh igen... így van

Most 4 géppel is megbombázom
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
FinalCaleb kolléga fogja megeszközölni

-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Srácok, ha valaki ilyet csinál, mérjen már rá hogy a két forrpont biztosan nincs kapcsolatban egyik lábbal sem?
Mert akkor nem kellene vakargatni, elég lenne az alaplap hátulján ráforrasztani a drótot a forrpontra - ez könnyű is, megszüntethető is, meg szép is.
Bár nem hinném hogy aki erre rájött, az nem gondolt volna erre, de hátha... -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
bacsis
üzenetére
próbáld meg a modot. hátha észhez tér.
http://www.classic-computers.org.nz/blog/2009-10-10-renovating-a-dallas-battery-chip.htm -
bacsis
Közösségépítő
elfogyott a belső PH-s tárhelyem.. azért is lett agyon butítva a kép minősége.. .de majd töltök fel külső tárhelyre

abba a spéci kártyába egy sok eres, kb mnint egy 50-68pines SCSI kábel megy, mármint az egyik fele, a másik fele az LCD-be, illetve van egy vékony 5-6-8eres szalagkábel ami még belemegy a kártyába... -
Rive
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
Az érintőképernyő ebben a korosztályban jellemzően egy külön átlátszó panel az LCD előtt. Sz'al azt kellene megnézni, hogy az LCD pereme környékén milyen extra kábelezés megy - és bemegy-e abba a spéci kártyába.
Nomeg, valami típus jó lenne... Kicsit alaposabb fotók a gépről, kártyáról

-
FinalCaleb
tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Néha azért feltűnök

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
FinalCaleb
üzenetére
téged is lehet látni

-
FinalCaleb
tag
válasz
bacsis
üzenetére
Érdekes masina. Gondolom csak 8/16bites ISA busz van benne, esetleg PCI is?

A touchscreen-t valamilyen soros bemeneti eszköznek simán fel kellene ismernie a win95-nek. Látszólag, a kártya kiviteléből adódóan, a kijelző és a touchscreen is egy csatin megy ki/be. Az ST16C452 egy szinkron/aszinkron paralell vezérlő. A Gunze chip meg egy sima analóg touchscreen vezérlő. Szerintem megfelelő driver kell a kártyához...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

lehet télleg szar a touch része vagy fene tudja