- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MongolZ
addikt
válasz
Antigua #63876 üzenetére
Az FX 6300 durván 20-25-(30)%-kal gyorsabb, mint az X4 965, szerintem érdemes megpróbálni, ha tényleg az SW: BF a fő célpont, így alaplapot sem kell venned.
De ha mindenképpen alaplapcserét szeretnél, akkor a Milyen alaplapot vegyek? topik összefoglalóját ajánlom, bár néha marha nagy baromságokat tudnak hozzászólni.
Én egy kisebb tuningra hajlamos lapot ajánlanék, nekem Asus M5A97 EVO R2.0 volt (~32e), nagyon korrekt áron meg tudtam venni. Ha picit spórolni szeretnél, akkor az EVO nélküli M5A97 R2.0 (~27e) is jó választás.(#63877) Methionyl: ??? Az elméletet írtam le, ami az alapbeállítás, szerintem így használja a vásárlók 99%-a.
-
MongolZ
addikt
válasz
Antigua #63873 üzenetére
A probléma az, hogy az alaplapod tápellátása gyenge. Szerintem is sok lenne bele egy 8320, egy 6300-zal jobban járnál, mert teljesítményben ott lesz, mint a 83xx, viszont olcsóbb annál.
Szerintem vegyél egy 6300-at, és próbáld meg feszemelés nélkül felrángatni 4,2 környékére, ha ez megvan, akkor veheted vissza a feszt, így a lapod is jobban fogja bírni. De ha nem jót mondok, a többiek kijavítanak.De egyébként igen, a 8xxx-ek turbójánál 4 mag frekijét emeli, 6300 elvileg az összeset (?).
Szerk:
A CPU Support List alapján sem támogatott az FX 8xxx vonal, csak az E végűek -
Methionyl
senior tag
válasz
Antigua #63869 üzenetére
Pontosan melyik Rev. lapod van?
Másrészt én azért nem tenném bele mert hűtetlen 4+1 cpu táp ellátása van a lapnak. Egy 8320-nak még alapon kicsit alulfeszelve még csak-csak elmegy de semmi garancia hogy 1 óra játek alatt nem e fog fel forrósodni annyira, hogy droppoljon és ez által laggolni fogsz pár másodpercre. Ház szellőzése is nagybam befolyásolja(#63870) lovas001: én is, főleg a hűtésre
, illetve mennyit fog menni
-
MongolZ
addikt
-
Kroni1
veterán
válasz
Antigua #63844 üzenetére
Én nem cserélnék most a helyedben, főleg ha olyan lapod van amit esetleg szintén cserélni kéne, mert az FX-hez nem ajánlottnak számít.. (sajnos elég kevés régebbi lap van ami megfelelő az FX alá) Inkább sporolnék, és kihúznám a köv generáció érkezéséig.
de egyébként régebben pont irtam egy logout cikket pont a két architektúra összehasonlításáról, hátha segít: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alkoholista nevelde
- Google Pixel topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest