-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
Xeon Cpu #25231 üzenetére
4.8-on meg 5.0 GHz-en valószínűleg, bár erre is van ellenpélda, csak kevés. Nekem a 8320 maximum 4.3 GHz-et bír, afölött már mindegy, hogy milyen feszt kap, instabil. Szóval ezt tuningolhatja bárki, meg lehet százezres vizet rádobni, akkor is ez lesz vele, úgyhogy ha fullprofi tunigosok feltolják 4.5-re, akkor is fog kékhalálozni, meg ha én húzom, akkor is, mert ez a darab ilyen...
-
xatos3
senior tag
válasz
Xeon Cpu #25231 üzenetére
a 40%os meg fölötte oc az nem icikepicike
a kékhalálos dolog: elédrakok 50 darab 8150et 1 darab megy 5100at, 3 darab 4900-at a többi meg 4600 vagy alatta
ez minden más procira is igaz arányaiban
a kék halált meg már sose tudjuk meg, de okozhatta szoftver, szar táp, szar alaplap, szar ram (nem minőség, gyártáshiba), túlmelegedés stb stb
minden információt megkaptál tied a döntés lehetőségebár szerintem inkább vegyél majd playstation 4et ami AMD-s lesz egyébként.....
akkor mindenki megleli a lelkibékét -
xatos3
senior tag
válasz
Xeon Cpu #25225 üzenetére
xeon értsed meg AMD ben 8350 + 7970 crossfire a plafon
ha ez neked nem tetszik akkor marad az intel vonal
ennyire egyszerűMi itt mind teljesen meg vagyunk elégedve vele, hozza a kívánt szintet.
ha neked édes kevés volt a 8150, akkor kevés lesz a 8350 is (az más kérdés hogy melyik játékhoz kevés....)
az oc meg egy olyan dolog hogy vagy sikerül, vagy nem, senki sem ígérte hogy tudja (vagy átvertek)rajtad áll a döntés:
1)vagy építesz olyan kombót amit az első sorban írtam,
2)vagy irány az intel topik és ott segítenek jó gémer intel configot építeni -
válasz
Xeon Cpu #25217 üzenetére
Elolvastam. A 8150 eseteben az 5GHz feher hollo volt, meg a 4.8 is sok volt neki. 8150-et 4.5GHz fole nem szivesen kergetnek. Szimplan nem eri meg, hogy par szazalekert cserebe dobalja a kekhalat.
A 8350 cca. 10%-al gyorsabb azonos orajelen es par szaz MHz-el tobbet lehet kifacsarni belole. Egyutt a ketto kb 15%. Ha ez neked megfelel, akkor vedd meg. Ha nem, vagy olyan jatekkal jatszol, ami keves szalat hasznal (pl. Diablo, Starcraft) akkor vegyel Intelt.
Tuning elott pedig nezd meg, hogy a topicban milyen eredmenyek szulettek. Meg a Sas ur is tobb profilt hasznal es nem hajtja az elerheto maximumon a gepet.
-
válasz
Xeon Cpu #25207 üzenetére
A user hiba nincs kizarva. Szepen leirtad, hogy mit lehet megfogyelni akkor, amikor tulzasba viszi valaki a tuningot es az CPU degradaciot okoz. Ertelelmes modon hajtva ez nem jott volna elo, igaz akkor kb 10%-al alacsonyabb lett volna a tuning beallitas.
8350-el se szamits csodara, tartosan ritka mazlival lesz csak meg az 5GHz. Sokkal eletszerubb egy 4.5-4.8GHz kozotti beallitas.
Jatektol fugg, hogy erdemes-e elindulnod AMD vonalon. Crysis 3, BC3 alatt tuti. Starcraft ala valassz inkabb Intelt.
-
xatos3
senior tag
válasz
Xeon Cpu #25207 üzenetére
most komolyan azért lázadsz mert nem ment a brutális 5ghz körüli oc rendesen 24/7be?
Tök komolyan mondom ha ekkora igényeid vannak akkor dual socketes 2011 a legnagyobb procikkal, 1800W táp, 690 sli, raid 0ban két ssd, vagy PCIos 1000/1000 ssd, épített vízhűtés, 64gb ram stb stb
tele lennék pénnzel én biztos ilyet raknék össze, pedig amd a szivem csücske (najó vagy ugyanezt opteronnal 4 socketes lapba
)
-
RVR400
veterán
válasz
Xeon Cpu #25199 üzenetére
Ha valami rossz, akkor egy 8-10 %-kal jobb dolog sem lesz jó. Röviden ennyi.
Márészt reagálva Mikloss írására: ha a 8150-nel kék halálok voltak, akkor ott vagy hardverhiba volt vagy júzer error, ami semmiképpen sem tekinthető az AMD "rosszaságának", viszont Te egyből megállapítottad, hogy a záemdé egy szar, és vettél egy Intelt, nem pedig a hiba okát kerested meg.
-
stratova
veterán
válasz
Ha kimondottan játékra használod és kellemetlen tapasztalatod van az FX-8150-nel, akkor tényleg érdemes lehet kék oldalon lándzsát törnöd.
FX-6300 újonnan 30-35 körüli ársávban FX-8320-at pedig játék és több szálra jól optimalizált alkalmazások esetén ajánlott. Ha nem melózol és több esetben játszol régebbi motorra írt játékokat, ahol a 4 magnál többől nem profitál a rendszer vagy nagy az egy szálra eső számításigény, ott kis mértékű javulást tapasztalnál csak FX-8350-nel.
Persze érdemes lenne ismerni milyen lapban/hűtéssel hajtottad anno, mert előfordulhat, hogy vagy a lap vagy a cpu védelmében esetenként leszabályozásba futottál.
Malibutomi kolléga leírta kb. mi változott. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Tehat a 8150 nem egy rossz processzor csak 1 szalas megoldasokban gyenge. Ha nalad kek-halal volt az lehet user hiba es nem a 8150 miatt.
A 8350 kb 10-15 %-al erosebb mint a 8150, tehat jobb. De jo volna utana olvasni hogy ne lepj abba a hibaba amibe en leptem kb 1-2 eve.
Szemely szerint nem erzek semmi kulonbseget jatekban a 4.5 ghz-es 2600K vagy a 4.5 ghz-es 8350 kozott. Munkaban pedig igen, joval de ebbe most ne menjunk bele. Jatekban hajtottam 7870 Cf-el es most keszulok beruhazni eloszor 1 db 7970-re aztan (masik fizeteskor) a masodik 7970-re hogy meg legyen a CF (vagy 680-as SLi). Nem felek attol hogy FHD-ben nem hajtja ki.
Ha pedig bench-elni akkarsz vagy e-peniszt novelni akkor maradj az intel vonalon. Egy 3570K + Z77-es lap + 7950/7970 vagy 670/680 iigazan utos jatekokban.De kerlek olvas kicsit a neten, ne gyere ilyenekel hogy fos meg rossz azert mert kek-halalt dobot.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Xeon Cpu #25197 üzenetére
Kérlek, ne kiabálj, a hozzászólásaidat pedig szerkeszd 5 percen belül, ahogy a Szabályzatban is olvasható.
Itt az a gond, hogy úgy kezdted:
Kérdés a következő.: az új FX 8350 is olyan rossz mint a 8150??
Változtattak a két proci megjelenése között valamin?Erre pedig ráugrottak, mert a "rossz" így kicsit semmitmondó és egyoldalú.
Most kérek mindenkit, hogy koncentráljon a témára, hadd ne kelljen személyeskedés és flame miatt moderálnom.
-
ViZion
félisten
válasz
Xeon Cpu #25190 üzenetére
Háát, ezzel sok kérdésre választ kaptunk...
Nem értem, ha szerinted 8150 rossz, akkor miért nem maradsz Intel vonalon? Játékokhoz jó VGA-val az i5 is elég, hacsak nem valami 3 monitoros gépet tervezel SLI-vel vagy ilyesmi. 8150 után a 8350 nem akkora váltás, javítottak pár dolgon, jobb a teljesítmény, kevesebb hő, stb.A teljesítményről olvass vissza pl. miklosss mit hozott ki belőle és eldöntöd, h FX legyen-e.
Jajj, kérlek ne legyél ilyen agresszív, egy héten csak öt embert tudunk bannolni az unuiveerzumból és a héten már volt kettő, ráadásul még csak hétfő van
tényleg ne ilyen stílusban, jószándékkal írták az Intelt, ha 8150 nem tetszett, akkor 99%, h 8350 sem fog... -
ViZion
félisten
válasz
Xeon Cpu #25186 üzenetére
Kérdezni lehet, csak ne kapd fel az iszapot, nem akarnánk, h agyvérzést kapj egy proci miatt.
Saját tapasztalatod, OK, vettük. Ha ennyire tapasztalt vagy, akkor tudod, h i5 elég erős, itt-ott veri is az FX-83xx-et, nem mellesleg sok helyen i7 sem tud többet, főleg ha egy VGA-s rendszert hajtasz vele.
Ha AMD-t veszel, ide fogsz járni...xatos3: Uhh, stroke lesz ebből, ne viccelj má'
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Xeon Cpu #25186 üzenetére
Pont azert mondtam hogy menjel es vegyel 3770K vagy 2011 platformot. Minek neked a fos AMD ? A 8350 ugyanolyan "xar" mint a 8150.
kek-ormanyos baratom: mar par oraja kinlodom a hdmi csatit az usb 3.0-re kotni de nem megy, megprobalom az alaplapra ragasztani, hatha hatha.... csak az a baj ezzel a "fos" 8350-el hogy nem szereti a rendszert VGA nelkul es elkezdett kek-halalozni.
-
ViZion
félisten
válasz
Xeon Cpu #25183 üzenetére
ööö... BSoD oka mi volt? Lehet egy rossz driver, rossz ram, stb. Honnan veszed, h maga a proci volt az ok? Phenom II-ről FX-re váltás bizonyos esetekben (pl. játék) nem hoz látványos javulást, ez nyílt "titok" volt anno is, nem értem akkor mire a csalódás?
Vegyél i5-öt, ha ebben nem bízol.Sassss: a hdmi csatit próbáld bedugni a lan vagy az USB portba, és emuláld a kimenetre a jelet. Szerintem menni fog. Egyik ismerősöm hallotta valkitől, aki látta azt az embert aki mesélte, hogy ilyenről beszéltek a koleszban.
-
MiklosSaS
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest