-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz
Habugi #55151 üzenetére
Ilyen találtam a BIOS-ba " AMD APM MASTER MODE"
[link] de ennek hogy van a foglalata mert nem láttam a képen ,hogy milyen módon van odafogatva. meg az a baj ,hogy a Brockent nem lehet fordítani és közvetlenül a csőről szívná a meleglevegőt.
"(#55132) miklosss2012 " Rendben van csak nem biztos ,hogy kellene költenem rá és lehet,hogy egy CPU és VGA-t kapnék egy Monitorral cégeset..,de tudom ,hogy akkor értelmesebb lenne 3 monitor stb, de Pályázati pénz és ,ha sikerülne akkor ugye ott a leírás szerint kell vásárolni és nem a logika szerint!
-
rappit4
őstag
válasz
Habugi #55117 üzenetére
IBT-nél leállt pár perc után,szerintem azért mert túl melegedett,most a gyári hűtő van meg valami gagyi paszta rajta. De most nem azt csinálta, mint amit szokott, hogy megmerevedik, hanem csak kikapcsolt. (Ebből gondoltam, hogy a túlmelegedés miatt.)
Ééés ahogy ezt leírtam, lefagyott az egész a szokásos módon.... (visszakapcsolni visszakapcsolt.) -
Whysperer
addikt
válasz
Habugi #55033 üzenetére
Habugi,ha neki adnám a öcsémnek a 8120-t és raknék az én lapomba egy rendes 8320-t ezt is elbírná húzni? vagy ahhoz új lap kellene? Bár nem érdemes cserélnem mert tökéletesen megy így is.
figyu én MAya 3D-re használom Sony vegasra - zbrush-ra és játékra azon belül bf4 - CS-go - dragon age. egy 7870 társaságában. 2 éves CPUról beszélek.
azért itt 40-60 fps majdnem minden ultran.. szerintem nincs miért szégyenkeznie...pedig full red config és 2 éves.
-
Whysperer
addikt
válasz
Habugi #55033 üzenetére
jó csak érted 2 éve ezt hallgatom akár mit írok be ,hogy örömből rögtön jön az intel oltás itt.. Tök mindegy a szándék.. érted 2 éve megy minden full hd-be és akkor is már ez volt. most végre jól használja az össez programot amit használok és rögtön .. ennyi volt csak ami...én cask arra céloztam ,hogy 2 éve is i7 tanácsotlak emgvettem a 8120-t és azóta is tökéeltes megy full hd-be msot majd jönnek az erősebb igények lehet ide már i7 kell ahogy mondja a "sas" de eddig oylan jó választás volt és örülök neki.
-
-
lovas001
aktív tag
válasz
Habugi #54867 üzenetére
Igen a tápom védelme megfelelően működik sikerült anno lekapcsoltatni simán.. viszont ennek ellenére csere érett ha lesz rá keret akkor egy fsp raider 750 váltja majd és akkor lehet hogy a feszültségek is stabilabbak lesznek .
- HWinfo 64 jó kis cucc valóban sok minden okosságot tud. -
lovas001
aktív tag
válasz
Habugi #54826 üzenetére
Az ,hogy mivel 4 Gb ramom van ,így a rendszer megeszik kb 1,2 körül ,tehát marad közel 3 .Ez pedig kevés a very high futtatására. Ha maxon futtatom akkor ezt a kb 3 gigát fogyasztja el hagyva pár szabad megát. Nálam több mint a standart kevesebb kicsivel a veryhigh-nál.
-
válasz
Habugi #54611 üzenetére
Tolok amint meg jön a deszkám
Ami volt nálam asrock abban halót volt a hangkari így vissza vittem az eladónak most egy ilyen re ruháztam be!Remélem jó választás volt!
Phenom2 x6 1100T ról tudok képet dobni ha érdekel de ö csak 3.7 en megy mivel nem taningbajnok a deszka de itt is kéri az 1.48 at
persze ha érdekel!
-
Kroni1
veterán
válasz
Habugi #54514 üzenetére
Nekem volt egy pár vga-m az elmult idöben, és csak szimulátorozok. Igaz sose veszek 40-45k felett kártyát, de mindig megnézem melyik lehet a jobb nekem középkategoriában. Volt 5770, 6850, 650Ti, meg 660 asszem, most meg 7850-esem van. Ezek közül az nV huzták a legrövidebb ideig, nem szerette pár játékomat, ugyhogy visszatértem a radeonra, leginkább R07-ezek, de a nagyobb igényűek közül föleg R3E vel játszok, ac nekem nem jön be. Az ujabb nV karikat nem ismerem, lehet jobbak mint a radeon de amig minden fut rendesen nem cserélek semmit. Talán intellel is jobban menne minden de 6300-as is bőven elég nekem fhd-ban 4GHz-en 1.225V-ra alulfeszelve...
-
-oli-
aktív tag
válasz
Habugi #54178 üzenetére
Szerinted nem jutott eszembe? 88 fokot már megint nyitott házzal produkálta, nem vagyok láma
Este teszek fel képet a házról, hidd el jól szellőzik.
Nem vártam sokat ettől a víztől, volt komolyabb vízhűtésem is régebben (én állat eladtam).
Ezért írtam, hogy kiszedem az egészet a házbók, hátha megreked valahol a levegő, vagy nem jól van a blokk, vagy akármi..
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Habugi #54075 üzenetére
Ismerek valakit aki ismer engem es egyutt ismerjuk magunkat. Az a valakinek akit en ismerek es o ismer engem nagy a szokincse. Es az a valaki mar reg nem dugta be az orrat abba a topicba amelyiket en is ismerem es az a valaki is ismeri akit en ismerek.
A skype-rol mar nem is beszelve... -
C0RVUS
tag
válasz
Habugi #53898 üzenetére
Örülök készséges és "megértő" válaszaidnak!
Viszont, úgy tűnik, nem mindig sikerül elolvasni, hogy mit írok (azt nem feltételezem, hogy direkt érted félre).Sehol nem írtam, hogy 125W TDP-s procit akarok beletenni, se azt, hogy 8ezer magost.
A 6100-as csak azért kerül képbe, mert csak az támogatott a jelenlegi kínálatból, 6300-as pedig azért, mert a lapom - minden jel szerint csak a RAM slot-ok számában különböző - ikertestvéréhez támogatott.
Mindkettő 95W TDP-s.
Egyébiránt, 4 magosból is van 125-ös, és 8 magosból is 95-ös.
Szerintem annak is ki kellett volna már derülnie, hogy nem terveztem tuningot.
Nem szeretek olyan "feature"-ökért többet fizetni, amikre nincs szükségem, és épp ezért szoktam "utánajárni/kérdezgetni, mérlegelni"."Egy olcsó lapot kerestél a proci mellé és megvetted."
Na erről már kicsit nehéz elhinnem, hogy nem szándékos kiforgatása a dolgoknak.
Hiszen amit írtam, abból kiderül, hogy pont egy "költséghatékony" processzort (akkori legerősebb kétmagos AMD) vettem - később cserére szánva - egy jövőbeli középkategóriás processzorokhoz optimálisnak tűnő laphoz (ami korántsem a legolcsóbb/legszarabb volt).Az "feleszkalálásos" problémád kedvéért megkerestem a számlát: 2011. 09. 20 a vásárlás dátuma (az első 9xx-es chipset 2011 júniusában jött ki). Az akkor piacon lévő FX-eket tökéletesen támogatná most is. Arról biztos, hogy nehezen találhattam volna infót, bármily lelkesen járok utána és kérdezgetek, hogy a későbbieket már nem fogja. Ahogy arról is, hogy amiket a 8xx-as chipset viszont teljes mellszélességgel támogat, azokat meg kivonják a piacról.
Persze eszem ágában sincs mindezt újra minősíteni, hisz te már így is kétszer nehezményezted, amit én csak egyszer tettem.
Nem az volt a kérdésem, hogy elment-e a vonat. Azért azt magam is képes voltam megállapítani.
Azügyben próbálok "utánajárni/kérdezgetni, mérlegelni", hogy van-e mégis lehetőségem valami elfogadható teljesítménynövelésre, vagy új alaplapot kell vegyek.Egyébként pedig gratulálok, és jó egészséget kívánok a hűtődhöz is!
-
C0RVUS
tag
válasz
Habugi #53894 üzenetére
A fejleszthetőséget is figyelembe véve.
Nyilván az ára is számított, de érdekes módon, egyéb tulajdonságait tekintve nem tűnik egy elavult lapnak ma sem. Csak a fenenagy tuningtűrést nem tartottam fontosnak.
A jövőbelátáson kívül még milyen képességre lett volna szükségem ahhoz, hogy tudjam, hogy a következő generációs processzorokat is befogadóként árult alaplapba három év múlva szinte semmilyen processzort nem fogok tudni rakni az akkori felhozatalból.
Egyébként volt az négy éve is, ha jobban belegondolok, mivel akkor 9xx-es chipset még nem igen volt, vagy csak marha drágán, már nem emlékszem.Távol áll tőlem, hogy felbosszantsam magam. Csak konstatálok. ( ...
)
-
inspiroyhome
senior tag
-
Ashenvale86
tag
válasz
Habugi #53714 üzenetére
Tegnap este már én is offon voltam, ezért nem fogalmaztam jól. Bocsi.
Azt kérted, mutassam a mag hőmérsékletet is hwinfo--ban úgy, hogy lejjebb görgetem kicsit. Én pedig kérdeztem, hogy pontosan melyik érték lenne az. Am melyik lenne az?
Amíg te élvezted a dying light-ot, én csak próbáltam. Nem szeretik egymást a gépemmel. 28-30 fps általában, de ha a házak falát, vagy földet nézem, akkor akár 90 is
Ma folytatom tovább a húzást, de már fesz emeléssel. Hálás lennék, ha egy hozzáértő közületek a szárnyai alá venne.
Még nem csináltam ilyet, és kicsit félek tőle.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Habugi #53717 üzenetére
Szerintem nekem minden megegyezik, annyi hogy a 4 - 5-ös sata is sata módban megy.
Gyakorlatilag IBT-vel értem el a 75 fokot, illetve aMD overdrive stability testtel. Játékok közben nem is megy 50 fölé, viszont rendernél van, hogy túllépem az IBT tetejét.
Hűtőt majd vadászok valahonnan.
Köszi a képet és semmi gond, este amúgy is hulla lettem volna már foglalkozni vele.
-
TTomax
félisten
válasz
Habugi #53668 üzenetére
Hajajajjjj...
(#53669) fmx
Rosszul mondják,az igaz ha felrakod az élsimítást akkor jellemzően több adatot kér a gpu a processzortól,de a gyakorlatban egy FX proci sem fog ettől összeomlani ez egy urban legend,aki neked ezt mondta az vagy nem ért hozzá,vagy esetleg te értettél félre valamit.VGA kártyád típusa?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #53609 üzenetére
Annyira nem mélyedtünk el a vas lelki világában, nem volt rá idő.
Első körben, a hűtőből adódóan az volt a cél, hogy legalább a 4,2GHz stabil legyen proci szinten. Most az ehhez szükséges feszültség kitesztelése következik a tulaj által.
Ha ez meglesz, akkor lehet nekiesünk RC szinten hajtani, hátha tovább jutunk.
Most Én is tettem egy próbát megint, 4,7-tel, mivel adtam plusz egy lépcső feszt a vasnak 4,6-on, de elhasalt prime alatt.
Így 1,48V-t kap a proci Ultrahigh LLC-vel. A CPU-NB-t visszaraktam 2,2-re, viszont egy pici feszt adtam neki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #53583 üzenetére
Üdvözlet!
1,36V körül megálltam vele, nem akartam neki többet adni.. Annyit nem hoz, hogy megérje szénné feszelni.
Viszont ami érdekes volt, hogy mondjuk ezen a feszen azonnal elkezdett rosszalkodni, feltoltuk 2,6-ra, ott egy pár percig élt a gép.A CPU-NB-nél próbáltuk CL11-ben is 1333-on, 2,4-es CPU-NB-vel azonnal elszállt.
A sajátomnál eddig úgy néz ki, hogy bevált, hogy 22-ről lementem 24-re, eddig. De lehet teszek ezzel is egy próbát, hogy kicsit lazítok az időzítésen, és úgy fellépek 2,4-re.
Én maradtam 1600-on, mert hiába a magasabb órajel, mivel jóval lazábbak az időzítések, sajnos lassabbak a ramok. Gyári 1866-tal, vagy 2133-mal lehet nem így volna, de az XMS3-akkal ez a helyzet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #53520 üzenetére
Én még mindig primeolok.
Most megint játszadozok a vassal egy kicsit, mert valahol valami nem ok, mert random mód megfagy. Ramokra gyanakszom, lazítottam egy kicsit az időzítéseken, 8-9-8-22-ről 8-9-8-24-re, plusz a CPU-NB-t visszaraktam 2,2-re.
Más, G@be22 cuccával szenvedtem ma, végülis úgy néz ki, hogy 4,2-re sikerült stabillá tenni a 8320-at. De, a CPU-NB-t nem lehet Nála emelni, hasonló jelenség jön itt elő, mint valakinek itt korábbról, hogy rakoncátlankodik a vga, de itt olyan szinten, hogy beáll tőle a gép. 2200-on minden ok, felette elkezd rosszalkodni.
-
-
stratova
veterán
-
ViZion
félisten
válasz
Habugi #53312 üzenetére
Csak mielőtt azt hinnéd, h retard vagyok... IGEN, néztem, h minél mit ír.
Az a kábel, amire azt írta, h raktáron, érdekes módra 2 nap múlva már beérkezésre várt. Gondoltam, h screenshotolnom kellene, mert hihetetlen volt a rendeléseim menü. Írtam is nekik, h nem baj, ha valami nincs, ami jött azt küldjék már. Azt sem. Paszta egyik nap van, utána nincs. Szal. lehet, hogy 1-2 terméknél valós az egy hét, vagy a 4 nap (tápot is tőlük vettem, rendeltem és jött), de 5 termék már ledobatta a láncot velük.Nem vagyok elfogult, az elmúlt 2 hónapban hüledezve olvastam amit többen megéltek velük kapcsolatban, pl. vizes topikban is, használt cuccot postáztak, sérültet, etc... én voltam marha, azt hittem egy venti meg pár aprósággal nem lehet gond. És vizes cuccok nem is voltak még benne, amiről nyilvánvaló, h németből hozzák ők is.
-
válasz
Habugi #53282 üzenetére
Amíg nem jött meg a Nepton, zárt házban használtam a H55-öt két Arctic F12-es ventivel és nem volt gondom vele. Az oldallap is fent volt.
Közepesen szellős ThermalTake Commander MS-I házam van.
Szerintem léggel sem vagy jobb helyzetben egy rosszul szellőző házban.
i7 az ok, mondjuk direkt nem egy órajel rekordot linkeltem, hanem egy Cinebench R15-öt ami azért befűt neki rendesen. -
pipo112
őstag
válasz
Habugi #53282 üzenetére
+1
A 6300ra meg bőven elég egy Macho120 ! Nekem volt 6xxxen nyugott szívvel merem ajánlani 4,4-4,5ghz-ig simán hűtötte a kockámat játék alatt Max 55-56c 2ventivel volt szerelve ezt váltotta a híres D14-es ami most a 8350-em tartja játék alatt 55c-n 4,5ghz-en járatva 26 fokos szobában
Még egy annak idején a tx3evo-val kezdtem a 6350-emet 4,1-4,2ghz-ig 2ventivel 60fok alatt tartotta
Ja a d14 nem egy teszt alapján max 1-2 fokkal gyengébb egy h100i-nél ami 35k +2normális venti a d14 24k s nem kell rá semmi pluszba szvsz a d14 jobban Megéri ja használtan meg fele annyi
-
válasz
Habugi #53271 üzenetére
Nem H50-el hanem H55-el simán hűtöttem még i7 4820K-t 4900Mhz-en, FX-6300-at 5300Mhz-en.
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Habugi #53276 üzenetére
Én is ezt mondtam , hogy léget vegyen
Ashurát , Macho 120at mondjuk .. ? Belekeveredtem a kérdésekbe
"..hogy folyékony nitrogénnel kelljen hűteni , mert körülbelül erre van rábeszélve..." , ezzel azt akartam mondani , hogyha megfelel egy kisebb préda is , akkor nem kell feles pénzt kidobni . De így már értem .. , bocsánat akkor ... én keveredtem össze .
-
newwave0507
aktív tag
válasz
Habugi #53271 üzenetére
Szerintem meg túl van merítve egy a nagy hűtő téma egy FX 6300ra
Vesz rá egy megfelelő léget , aztán ennyi . Vagy kicsit gyűjt hozzá és vesz egy 8350et mondjuk
. Ahelyett hogy +ban kidob 10-20 ezret egy hűtőre , az meg alapban leadja azt a teljesítményt .. de ez az én véleményem . Az fx6300 jó processzor , de nem egy csúcs , hogy folyékony nitrogénnel kelljen hűteni , mert körülbelül erre van rábeszélve . De akár lehet azt is ..
UI: Picit belekeveredtem , a másik srácnak a kérdésére írtam . A H100iről túl rosszakat nem hallottam , de ha tapasztalat , akkor tapasztalat
-
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Habugi #53087 üzenetére
Most ( 1.200 , 3.6ghz ) 65 fok fölé nem ment. Szerintem már nem is csesztetem, feljebb nem tudom venni az órajelez, a feszültségnöveléssel meg megsülne..
1.200, 3.8 3-4 mp alatt hiba
1.200, 3.7 10-15 perc alatt hiba
1.200 3.6 ~30 perc alatt még nem volt hibaSzerintem igy hagyom. Legalább elmondhatom magamról, hogy keményem szétküldtem oc-val, egetrengető 100mhz-el.
Majd egy normális hűtővel.
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Habugi #53060 üzenetére
"Arról nem beszélve, olyanról sem hallottam még, hogy bárki belefutott volna olyan hűtőbe ami gyalázatosabb ennél a gyári AMD hűtőnél, márpedig szemlátomást nagynorbiman most unlockolta ezt az achievementet.."
Köszi a videót.
( Azért ettől még távol vagyok
) Erről lenne szó:
Igen, gyakorlatilag nekem is leesett már, hogy inkább HTPC-be jó..
-
Tomko78
őstag
válasz
Habugi #53060 üzenetére
Másik oldal hűtői se arról híresek , hogy ne a cpu dobozában maradjanak , szerintem ezek a gyári hűtök csak tényleg nagyon szükségmegoldások , és már a Zintel is kezdi belátni nincs értelme adni mert a kutya se teszi rá , lásd LGa 2011 -3 , én is egyből azzal kezdtem hogy a cpu dobozában hagytam a gyári hűtőt
ez a FX-6300 gyári hűtője se bizalom gerjesztő egy darab
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest