- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz
RVR400 #15072 üzenetére
ugy bele persze, de mint irtam AMD-hez kell és sehol nem találok a hűtőkről, a gyártók oldalán sem olyan leírást ami megemlitené, hogy lehet -e forgatni a hűtőt, mert nekem olyan kell illetve csak az a jó, aminél a ventillátor van a ramok felől. Mert a nagy ramok a bordák alá nem férnek be.
-
mackosajt
addikt
válasz
RVR400 #14989 üzenetére
Vizes hűtésről igen komolyan ezzel együtt élő ismerős beszél lefelé folyamatosan.
Az ilyen "kompakt" megoldásokról pláne, hisz oké, hogy a procit hűti, de zárt rendszer, és ha azt akarom, hogy hűtsön is, akkor a venti is kell rá.
Nem is olcsóak.
Egy 9-14 környéki összegért meg már olyan léghűtést kap, ami megszólal, és nem egy freezer-tToby! Értsd meg, alapon is lehetnek gondok. Ahogy nekem is voltak ezzel a Freezer 7-essel...
Sajnos viszont következő fizetésig biztos ez marad, mert nejem, már így is furcsán néz rám.
Most a kuckó cseréje megoldotta az alapon túlmelegedő, throttlingoló gép baját, viszont egy minimális tuning sem igazán fér bele. -
=HG=
addikt
válasz
RVR400 #14884 üzenetére
Amit kiválasztott az talán a celeron processorok hűtésére alkalmas...bár tényleg csili-vili. Azért nem árt olvasni, mert ha magadévá teszed egy kicsit is a fórum tartalmát tudnád, hogy mi az ami már bevált.
Gondolom azért jött ide, hogy kérdezzen, mert tanácstalan .....Vagy csak megosztja velünk, hogy mit választ ?
Itt sok embernek tapasztalata van hűtés ügyileg, nem csak grafikont néz...azokra nem árt hallgatni !Te meg most megsértődsz, mert nem egyezik a véleményünk ?
-
Valkűr
addikt
válasz
RVR400 #14859 üzenetére
Hát nem vágom a lényeget a Macho fokban ugyan ott van ahol a Freezer 13 pro...A Xigmatek valóban jobb, csak épp az ára majdnem a duplája mint a freezernek
15 ezer a Xigma.. AMi drágább az rendszerint valamivel mindig jobb is, én itt ár érték arányokról beszéltem, nem arról, hogy melyik jobb és miben jobb
-
Borokafa
őstag
válasz
RVR400 #14755 üzenetére
A kedvedért megnéztem
. 4,5GHz-en aida stabilitásteszttel terhelve 250W körül van a teljes gép fogyasztása(monitor nélkül).
A hűtés Brocken plusz egy 120-as házhűtő hátul, 65-67°C-ig ment fel a hőfok.
Túl sokáig azért nem kínoztam, nehogy meghaljon nekem...
Utálatos szarakodni az AOD-vel, nem szeretem. Irtam is az Asrocknak, küldjenek már egy értelmesebb biost -
suto
csendes tag
válasz
RVR400 #14415 üzenetére
Köszönöm a választ!
"Ha már BIOS-t frissítesz, akkro a legújabbat kell feltenni. Utána nyomj egy BIOS-resetet, és utána nulláról állítsd be"
Egyelőre megcsináltam azt, hogy reseteltem a CMOS-t és beállítottam nulláról. A legújabb béta BIOS-t még nem raktam fel. Most talán jobb, stabilabb...de még nem tudom biztosan, még nem volt időm letesztelni, csak pár percig néztem, de abban a pár percben stabilabbnak látszott.
Viszont eszembe jutott még egy dolog: esetleg lehet, hogy a táp nem elég. Most egy 350W-os van a gépben, miközben az alaplap leírása min. 500W-ost ajánl. Ráadásul az alaplapon van egy 8 tűs 12V-os csatlakozó, de csak egy 4 tűs dugó van a tápról belecsatlakoztatva. A leírás szerint ez a 12V-os csatlakozó főként a procinak biztosítja a tápellátást és most proci csere történt. Elképzelhető, hogy a régi AM3-as procihoz elég volt a 4 tűs, de az AM3+-oshoz mind a 8 kell. (?)
-
Asbee
veterán
-
stratova
veterán
válasz
RVR400 #14226 üzenetére
Úgy eladhatatlanok lennének a régiek. Phenom II-ről kezdetben kihozta egy csomó teszt, hogy c2c jobb mint az FX gyári beállításon, utána ment fel az áruk (aztán Phenom II 965 az utóbbi időben egész szépre csökkent). Aztán kijött pár játék, ami profitált a 4+ magból.
Semmi nem indokolja, hogy egy FX 8150 drágább legyen, mint egy FX 8350 vagy FX-8320 (ua. kompatibilitási lehetőség stb). Visheraról viszont már kimutatták, hogy fogyasztás/teljesítményben is jobb a korábbi Phenom II 1100T-nél. -
Altair77
tag
válasz
RVR400 #14107 üzenetére
Azt takarja,hogy 4ghz-es alulfeszelt tuningnál 60-61 fokos kupakhőnél leszabályzott a proci és stressz teszt alatt ezt az értéket kb 1-1,5perc alatt érte el mind a két konfignál a lapcsere azonnal orvosolta a problémát!Az meg elég fals,hogy 61 fokos kupakhőnél leszabályoz a proci mert a maghő a közelében nem volt a határértéknek...ha megnézel 1-2 külföldi fórumot le van irva hogy fos az ext3 tápellátása és emiatt melegszik a proci és a lapcsere is ezt bizonyitja....
-
MrM94
addikt
válasz
RVR400 #13954 üzenetére
Edigitaltol rendeltem..megvolt szakadva a kis AMD zold matrica a dobozon..Megneztem odalt ,hogy biztosan fx8120 van e benne..elinditottam a gta 4 et es elsore lattam olyat msi afterburnerben,hogy kihajCSa 99% ba a gtx580 at,par pillanatig utana kb 85tol 90valahany szazalekig hasznalta.Meglepodtem mikor a corsair 1600 memokat 1866 ra huztam vele es volt vegre olyan opcio hogy 1866 2100 meg 2400 szoval eddig tetszett,ezutan az lesokkolt hogy 1.25 alapfeszen stabil 4ghz en
.Ami azt illeti elegge melegszik ebbol kifolyolag hangosan dolgozik a tx3 rajta..A winrar nagyon lassan csomagol..gyorsabb volt a phenomommal..
A turbo corenak akkor lenne haszna ha a programok normalisan kezelnek viszont nekem a fentebb emlitett fesszel megy 4ghz es a turbo core meg 1.4125 ot akarna adni nekiez meg gyerekcipoben jar
.Az APM szerintem elso dolog amit ki kell kapcsolni mivel csak megnyirbalja a proci teljesitmenyet,most komolyan veszel egy szorzozarmentes procit es azt hagyod alap orajelen meg a fogyasztasa annyira nagyon izgat?
Mintha valahogy nem lenne anyira valogatos fesszel rammal alaplappal mint a phenom.OR-B2 steppingem van ez hanyadik generacios stepping,vagy itt nem ugy van mint a phenomoknal?
-
Lavidaloka
aktív tag
válasz
RVR400 #13918 üzenetére
Az is lehet ,hogy a Borderlands 2 is táp miatt hal be.....
Vegyél bele egy 600vattoscsipdmegtáppot -
Asbee
veterán
válasz
RVR400 #13914 üzenetére
Nincs olyan. Neten keresett tesztekből, esetleg pontos mérésekből lehet nagyjából megmondani mennyit fog enni. Tápnál meg tdp-re annyit rá kell számolni +ban, esetleg kicsit többet és akkor nem érhet meglepetés.
(#13915) MrM94 : Milyen táp lenne pontosan az 580-hoz? CX500v2?
-
Cooley18
aktív tag
válasz
RVR400 #13765 üzenetére
Ennyitől hogyan pukkanna el?
Mint említettem, nem vagyok teljesen kezdő. Ha megfelelően van hűtve, ennél jóval többet is röhögve bírnia kell. Az 1055T-m ebben a lapban kapott már 1.6V felett is, csak ugye az még működött rendesen a régi bios-szal is, amiben lehetett adagolni a feszt rendesen...
-
Cooley18
aktív tag
-
joker1220
őstag
válasz
RVR400 #13393 üzenetére
Sok számtech bolt még mindig használja a ''BE'' jelzőt az FX ek esetében is
Tényleg marhaság, egyetértek veled, viszont nézd meg magad;
Processors - AMD FX Processors
AMD FX 8-Core Processor Black Edition
Experience the world’s first native 8-core desktop processor.
Immerse yourself in the most advanced 3D games.
Achieve extreme mega-tasking with ease.AMD FX 6-Core Processor Black Edition
Accomplish breathtaking 3D modeling and HD video editing.
Chat, watch movies, play games and more with maximum multitasking.AMD FX 4-Core Processor Black Edition
Watch rich, crisp HD video.
Run multiple compute-intensive applications seamlessly.Be Epic. Be Brutal. Get AMD FX in Your System.
Egyébként szerintem sincs FX ből nem ''BE'' változat, az igazán érdekes lenne
Ha lenne, itt biztosan megtalálnátok;
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
RVR400 #12144 üzenetére
Szerintem semmi baj a kifejezés módommal,mert ugye semmi sértőt nem mondtam
Amit belinkeltél az szép és jó,de az én linkem(ami ugye 955be) arról szólt,hogy mennyivel jobb a Yasya-ánál(ami minden csak nem gyenge darab) egy H80 azonos körülmények között.Azt is értem,hogy neked jól hűtött 4ghz-n de nekem egy melegedős lusta procim volt amit léggel nem lehetett lehűteni normálisan az istenért sem és itt jött elő a kompakt víz előnye.
-
Asbee
veterán
válasz
RVR400 #11962 üzenetére
Ki mondja most, hogy királyabb az intel? Te magyarázod bele ezt az egészet. Te tettél egy megjegyzést ami valótlan és a mondanivalója ugyanaz amit te most itt próbálsz bemagyarázni...
A lényeg hogy egyik proci se egy melegedős fajta el lehet felejteni a régi dolgokat, meg hőmérsékleteket. Tuningnál az Fx hűvősebb ez tény, de nehezebb is hűteni.
-
stratova
veterán
válasz
RVR400 #11956 üzenetére
Azt a nézetet tartottam helytelennek, hogy akár FX-re akár Core i-re kimondjuk pár példából, hogy forrófejű. Prescottnál inkább volt jellemző a nyugalmi 60-70 °C mint ezen újabb prociknál.
Egyébként meg sokra megy az átlagember pl. a notebook procik 35W-os TDP-jével, amikor a múlt hétig tartó melegben 2 óra Photoshop után Intel Core i5-450M hővédelem címén elküldi aludni a gépet - előzetes figyelmeztetés és mentési lehetőség nélkül - ha az N szériás műanyagházas Dell alatt épp nem működik a hűtőpad (sógorom kellemetlen esete).
Képzelem mit művelhetett a Core i7 ilyen gépekben a maga kis 45 W-jával.Akár AMD FX akár Llano, ezek a procik azoknak passzolnak, akik hajlandóak finomhangolni őket (mert ezek lehet, nem olyan szépek papíron, de legalább - ha nem is hivatalos megoldással - lehetséges).
RVR400 Senki nem mondta, hogy vegyél Intelt. Csak ne állítsunk valótlant, se pro se kontra.
-
Asbee
veterán
válasz
RVR400 #11959 üzenetére
Nem oda jutunk ki, előtte szó volt az fx-éről is onnan jött szóba az intel. Ami a lényeg valóban nincs már olyan melegedés mint régen, picit magasabb csak a működési hőmérséklete. Szóval butaság kijelenteni, hogy melegedős. Mondjuk az FX-se egy melegedős fajta. Ha tuningot nem nézzük akkor meg egyik proci se vészes.
Látom a siránkozás már megy... Tipikus, hogy semmi tapasztalatod, utánaolvasás nuku, de legyen igazad.
-
Asbee
veterán
válasz
RVR400 #11956 üzenetére
Mondjuk egy ilyen okos kommentből én nem vonnék le következtetést. Picivel melegebb az Fx-nél. Nekem 4,4Ghz-en kicsit több fesszel mint az átlag 65 fok fölé nem megy ebben a melegben 800-as ventivel brokival. 60-70 fok körül tartható 4,5Ghz-en egy Brockennel. De amíg egy ivy 40%-al kevesebbet fogyaszt mint egy Fx addig nem igazán zavar az a +5-10 fok.
-
stratova
veterán
-
pirate29
tag
válasz
RVR400 #11127 üzenetére
De tv hdmi-n keresztül van rajta ahogy eddig és nem volt semmi gondja. Igazából nem tudom, hogy a windows-t tölti -e mert ugye egy alaplap vagy proci cserénél ajánlott az újratelepítés és volt már régebben, hogy cseréltem proci és kékhalál beugrott win töltéskor és újraindult
Egy újra telepítés segített!!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
RVR400 #10312 üzenetére
Nem akartam tonkre tenni. Becsuletesen elkuldtem mert nem OK a lap. Ok meg szepen visszakuldtek hogy minden rendben, es kosszonik az erdeklodesemet. Idiotak !
@kovsol: Ha neked va egy X markaju alaplapod es szar, a haverodnak ugyancsak. De van egy masik haverod aki az olcsobbik X markaju lapot valasztotta es neki megyen rendesen, akkor te milyen kovetkeztetest vonsz le ? Vagy mered ajanlani masnak az X markalyu alaplapot ?
Nem vegeztem velemeny kutatast. Sajat tapasztalatbol 3 vadi uj Asrock alaplap-bol, 1 rendesen mukodik, 2 pedig vacakol.
En igy latom, de ha rosszul gondolkozom es elfogult vagyok akkor kerlek javits ki.
Koszonom ! -
Asbee
veterán
válasz
RVR400 #10167 üzenetére
Először fussál neki még egyszer az olvasásnak. Én nem hasonlítottam össze és olyat se írtam hogy nekem 1,4-el ment. Nekem mondták, hogy biztos 1,45-be is belekóstált mire leírtam, hogy nekem fx6100-em volt és mit tudott. Nem is szapultam, megint nem tudsz értelmezni, azt mondtam 1,5 voltot nem kéne adni egy alap 760-as lapban a procinak.
(#10168) tibizje: Elképzelhető, hogy nem lehet kikapcsolni. Nem tuningra tervezett lap nem is indokolt, hogy ki legyen kapcsolva. Szerintem apm-et nem is kéne végül is kikapcsolni. Az ilyet nem produkálna. Igazából legjobb megoldás az lenne, hogy másik lapban kipróbálni. De egy alulfeszt mindenképpen próbálj ki.
-
Asbee
veterán
válasz
RVR400 #10163 üzenetére
Ki hasonlítgatja a 6100-hez? Az ő általa csinált teszt is 4100-el van. Köztudtott, hogy az amd sok feszt ad a procinak alapban és nagyon jól alulfeszelhetőek alapórajelhez de sokszor még kisebb tuning mellett is. A fx 4100-el is ez a helyzet, ne abból indulj ki hogy te kifogtál egy roszabb példányt hanem pl keress itt rá toyone is tesztelt régen, vagy más külföldi oldalakon/fórumokon. tibizje-nél pedig tuningról szó sincs szal nyugodtan lehet alulfeszelni.
-
pelda10
tag
-
=HG=
addikt
-
-
Mardel
őstag
Vettek is helyette, most a gyerek azzal küszködik hogyan hűtse le, pedig van házában elől egy hűtő, hátul egy meg felül egy.
És ezt prime95 alatt produkálja, ahol a vga mégcsak nem is fűt közben.
Mivel nem K széria, ezért nem is lehet húzni.
Hűtő meg nem gyári, Arctic Freezer Xtreme Rev 2 -
Ezt nem tudom mibol vezetted le. Az FX-6100 pl. igen jol van arazva.
Memoriahoz: Az uj Trinity eleg jol sikerult az alapjan, amit olvastam rola. Ha valaminek, akkor annak jol jon a memoria savszelesseg, de nem a CPU resz miatt. A GPU-ja ehezik a savszelessegert, fokent ha a CPU is szamol.
-
kovsol
titán
Én most mértem le nálam mennyi idő alatt áll fel a rendszer. Stoppert ott indítottam el amikor bejött az Asrock felirat a power gomb benyomása után, és addig mértem amíg a skype bejelenkezését jelző hangot nem játszotta le a gép. Itt már be is lépked eddigre a steam, origing, msn, skype, szóval valamit dolgozik már a ram is. És a rendszer februárban lett telepítve, szóval eléggé belakott már.
OCZ Vertex 3 120GB Sata3 SSD vel:
1600Mhz 23sec
800Mhz 24secMaradjunk annyiba lehet te érzed az elérést, de én nem fogok azért még gyorsabb ramot venni, hogy egy pislantással előbb töltsön be a gép.
anandteches teszten azért a Crysis 1fps-t nem gyorsult. Ezt ha bárki meg is érzi az ügyes. -
bozont
veterán
Az a 3mp semmi, az sem biztos hogy a gyorsabb memória miatt kellett kevesebb idő a rendszer felállásához. Hányszor mérted le a dolgot?
De akkor biztos nálam van valami probléma hogy az 1333MHz és 1600MHz között nincs nagy különbség a szintetikus teszteket leszámítva.De itt van pl a PH tesztben is egy összehasonlítás, ahol jól látszik mindez. Sőt, 1333-nak elvileg jóval lassabbnak kellene lennie, hiszen ugyanazon időzítések voltak beállítva mint 1866-nál.
-
El Kebir
őstag
a gyorsabb ram, a gyorsabb csatolófelületeknek van létjogosultsága, csak nem az általad említett esetekben, nagyon szűklátókörűen, azt hiszed azért mert gyorsabbak az neked is hasznodra válik, pedig legtöbbször csak kihasználatlan marad. (és jön a mellébeszélés, "hogy úgy éreztem gyorsabban tölt be a win7"...)
ramra jó példa az AMD A8 memóriasávszéligénye igp használata mellett, oda még a 2000MHz-es ram se felesleges, főleg igp tuninggal, a sata3 meg a gyorsabb sdd szekvenciális írás/olvasásához kell, mert a sata2 kb 300MB/s enged át... (ezek egyszerű példák, hogy megértsd, lehetne sorolni az egyéb eseteket, ahol számít a gyors ram)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest