- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ViZion
félisten
válasz
Habugi #47791 üzenetére
Megleptelek? De elegem lett. Lesnek ezek:
- eme fekete repperek elmebetegek? Rendellenes eset! Ketrecben lenne helye!Eszperente mester emberek, ez egyszer delejeset verselek. Szervezheted eme ellenszenves tervedet, fekete lelkedben e gerjedelemmel veszted leled!
Elmegyek... Kellemes telek, remek hegyek, medve les, meleg tenger, emeletes medence, kezemben ser... NEM! Jeges szesznek ereje... ez kell nekem. Helyem meglelem, eszem vesztem, versed feledem.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Habugi #47519 üzenetére
Ma méregettem kicsit digitális műszerrel.
A konklúzió, hogy az északi híd hőmérséklet értéke köszönő viszonyban sincsen a valós értéknek.
A bordán mért hőmérséklet 52-55 tuningal 60-63°C körül volt.A képen látható értékek:
1. északi híd
2. proci kupak
3. tápellátás(VRM)
(megj. ez csak Gigabyte 990FXA vagy XA típusoknál ugyanez)Elég jól szellőzik a házam bár közvetlenül levegő nem érkezik a VRM részre ma sikerült 71°-ig feltornázni.
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
Habugi #47432 üzenetére
Kizárólag játékra használom a gépet...nemváltottam volna intelre szivem szerint sosem, de kiakartam próbálni.
Kellemeset csalódtam mert tényleg jobb az egész.
2kártyás rendszer akkor érdekelne ha nem minden 10edik játék szeretné a dolgotVga-t 925/1375 helyett 1000/1375ön hajtom feljebb nemkell, ígysem kellene de ha 1x oc-zol mindíg oc-zol.
Procit eddig 4ghz-en járattam, de 2hete kupaktalanítottam, dobtam rá liquid ultrát.és mostmár tudja szépen hozni a 4.5et jó hőfokokkal, efeletti órajelre nemképes csak brutál sok fesszel. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Habugi #47167 üzenetére
Persze, természetes, hogy igyekszem minél hűvösebben tartani. Nem csak az elért órajel számít, hanem az is, hogy mekkora hőmérsékleten érem el.
Most a hétvégén még ráérek tesztelgetni, próbálom kihozni a maximumot, amit a kis Mattim még elbír.
Most kipróbáltam az IBT-t. Most már eszembe jutott, hogy miért nem terhel annyira, mint a Prime (melegedést tekintve) Nos, mint a grafikonon is jól látszik, minden kör után egy kis szusszanásnyi pihenőhöz jut, így nem melegíti annyira, mint a Prime, ami folyamatosan tekeri a procit.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Habugi #47165 üzenetére
Na igen, de neked nem házad meg CPU hűtőd van, hanem ipari szélerőműved!
Amúgy gratula a házadhoz, ez így tényleg nagyon komoly!Ettől függetlenül, az asztalon összeállítás se gyengébb egy 40 centis szobaventivel fújatva. A kis Matti hűtőlamellái szinte hidegek, mivel kapja a 24 fokos friss levegőt, valamint a 2 db Swif2 1800 rpm-el pörögnek rajta. Az eddigi tapasztalataim alapján, a legfontosabb egy hűtőnél a talp kialakítás, vagyis, hogy minél hatékonyabban tudja lehúzni a meleget a CPU-ról. A mai léghűtő megoldásoknál a 6*6-os, vagy 5*8-as hőcsöves megoldások nyújtják kb. az elvi maxot, hiszen nem igen fér el több hőcső. A 8*6 már nem hoz sokkal jobb eredményt, valamint a nagyobb hűtőfelület/tömeg sem, vagyis azt könnyen lehet kompenzálni több/nagyobb légszállítású ventivel, de a CPU--> hűtő talp közti hőátadást nem igazán lehet javítani. (Lásd Haswell problémája) - talán folyékony fémes cuccal valamelyest...
Mondjuk IBT-vel nem nagyon teszteltem még, de úgy rémlik, hogy az nem izzasztja meg annyira, mint a Prime... de mindjárt kipróbálom, lehet csak rosszul emlékszem..
Egyébiránt egyáltalán nem "görcsölök" a Prime hőmérséklet miatt!
- ezt úgy hívják, hogy kihívás! Ismeri ezt az érzést minden vérbeli AMD-s! Teljesen elégedett vagyok a gépemmel, de nem dőlhetek hátra, van itt még mit tenni! Próbálom kihozni a maximumot, szóval alapjában véve jól szórakozom! (látod, Sasbá', Macsek csak unatkozik Intel mellett!)
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Habugi #47063 üzenetére
Maga a srác is azt javasolja, hogy az energiamegtakarítás vitájának felmerülésekor mindig nyugodtan linkeljük a videóját
Kábé jogos. Mondjuk Kaliforniában gondolom, olcsóbb az áram, úgyhogy arrafelé az ilyen dumának még kevésbé van létjogosultsága.
Ne vegyé éemdíííííííít...Annagyon sokat fodjaxt
-
stratova
veterán
válasz
Habugi #46842 üzenetére
Röviden: részben azokat a regisztereket kezeli/módosítja, amiket maga a bios is (nem véletlenül hivatkoztam a BKDG-ra). Ezzel teszi lehetővé a híres/hírhedt szoftveres tuningot (notinál ugye nincs más).
BIOS and Kernel Developer’s Guide
Normál tuningnál inkább a teszteléshez jön jól (nem kell folyamatosan a biosban matatni minden változtatásnál/tesztelésnél), illetve ha egy alaplap kb. semmilyen finomhangolási lehetőséggel nem bír.
Minden p-state beállítható egyedi szorzó és feszültségérték (FX esetén, mobil procinál ez furmányosabb). A BKDG alapján keresték az ezekért felelős regisztereket.Egyedi turbo boost és p-state by Frescho 125 W-os TDP-re
[Asrock 890GM Pro3 R2.0 + Thermalright HR-01].vö. gyári FX a PH tesztből:
Ui.: Jester01 kolléga vette saját kézbe a finomhangolást Linux alatt.
-
stratova
veterán
válasz
Habugi #46838 üzenetére
A CPU Model Specific Regisztereit piszkálja (BKDG alapján) az AmdMsrTweakerhez hasonlóan (legkésőbbi elvileg verzió Linux only de még a windowsos is támogatja Visherát, vannak erre egyéb programok is csak kevésbé komplexek, CrystalCPUID?).
Akkor hasznos ha nem túl tápos az alaplap vagy kevés az állítási lehetőség (notebookok esetében pedig ezek nélkül ugyebár zéró).
Ha valaki a köztes lépcsőket akarja kitesztelni vagy kevesebb modulra is keresi az elérhető órajeleket az megteheti n+1 újraindítás nélkül (bár korábbi verziókban voltak notiknál stabilitási problémák). Esetleg ha a bios erre lehetőséget ad véglegesíti ott.
Trinity/Richland vonalon BlueAthlon fórumtárs mélyült el jobban a használatában emlékeim szerint. De bizonyára Freschonak sem idegen.Anno a notim kapcsán olvasgattam a regiszterekről és néztem meg egy-kettő hatását (windowsból is lehetett kezelni). De a notimhoz még komplett megoldást nyújtott a jó öreg RMClock (3 éve alulfeszelve megy, 8 éves).
FX-nél a fogyasztás és turbó miatt piszkálta a csőrömet (lehetne ez a lapka gyárilag jobb is alapon), de nem sokakat érdekelt.(azért voltak kivételek Windows és Linux alatt is, utóbbi esetben a kolléga saját maga hegesztett scriptet a rendszer processzorkezelésének vizsgálata után).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #46811 üzenetére
Próbálgattam prime stabillá tenni 4,6 felett, de nem akar jó lenni.
A 4,7 még talán meglenne 1,47V-n, de ott is már jóval melegebb az egész vas. Ezért nem erőltetem inkább.
Mondjuk jó volna, ha 24/7-re még tudnék rajta tolni egy kicsit, de úgy néz ki, nem akar jó lenni.
Tegnap arra rájöttem, hogy cinebench alatt szépen követhető annak az eredménye, ha feszeled a CPU-NB-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #46754 üzenetére
Filóztam, hogy 8g-s MX2-t, vagy a 4g-s mx4-et hozzam-e, de végül az MX4-et hoztam.
Ez is sokkal jobb mint a gyári CM paszta. És szerintem kicsit később még fog hozni pár fokot.
Teszek majd még egy próbát 1,5V-n, szintén ultra high LLC-vel, megnézem fel tudok-e mászni 4,8 fölé.. Többet nem fogok neki adni..
-
ViZion
félisten
válasz
Habugi #46711 üzenetére
Mindenkinek kapja be a fűnyíró!
Nekem 4,7-ig stabil, felette már 1,485 V-ig nem stabil, feljebb nem merem tologatni. Megvan a nagy radi, de ventik még nincsenek rajta...Sass: igazán 4,2 GHz felett már egyforma nekem. Most újabb VGA-val lehet jól jön a 4,6 GHz, mert ezen van, itt 1,4 V is elég bőven neki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #46602 üzenetére
Hehe..
Hát, csak azt nézem, hogy + 100 MHz miatt jobban forr az egész vas. Tudom, hogy prime alatt jobban van terhelve az egész konfig, normál használat mellett közel sem kap ennyi terhelést.
1,45V felett elég rendesen elkezd forrni a cucc.
1,48V-n is fagyott 4,8GHz-n. 4,7 lehet meglenne, de most plusz 100MHz-ért nem fogom jobban feszelni. Annyit nem ér, számomra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Habugi #46552 üzenetére
így van. jól látod a dolgokat!
ez van, majd lesz máshogymás.
hogy bírja ezt a meleget a géped?!.. nekem Noctua NH-D14 volt a 8150-en anno, de levizeztem (kopakt)
és a 4,7-ről le kellett vennem 4,5-re, a nagy meleg miatt. pedig szellős a kuckóm...
most, a vízzel siker, nyertem 3-5 fokot... (kop-kop)
a 4,6-4,7 jó, de a 4,8-hoz már kevés... de... nagyon nem is baj, hisz nem hoz semmit a konyhára az a pár MHz -
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Habugi #46550 üzenetére
1x volt Ferrarim, felakadtam vele a szalon bejáratánál. azóta Ferrarit se veszek
igen, bevallom, hogy hülye voltam/lehettem...
nem formálok véleményt, azt is offban általában
nem húzom le a gyártót, nem szidom minden hasábsarkon... csak elmondom, mi történt velem, ennyi.
szerecsére vanna többen, akik mai napig vígan használják az adott lapot.az, hogy 1 adott lapról véleményt mondok/írok az nálam nem tükrözi, hogy az egész sorozatra/darabra vonatkozik. sry, ha az jött le
na meg, kipróbáltam az adott lapot, nem jött be (vmi miatt), váltottam. az bejött. akarva akaratlanul sem fogok visszaváltani, mivel egy cseppnyi félsz mindig lesz bennem. ha érted, hogyértem
Egyébiránt ha tovább szeretnéd fokozni azt, milyen/mennyire keveset kell foglalkozni az adott hardverrel amivel játszol, tökéletes választás lehet számodra/számotokra egy konzol!
ezzel nem értek egyet. hiszen egy szgéppel igeni foglalkozni kell. sztem. nem véletlenül van ilyen "összeválogatott" gépem -
- = Zk = -
félisten
válasz
Habugi #46546 üzenetére
türelmetlen?! lehet... akkor viszont jogosan voltam/unk az
az Asus-t belőttük 1,5óra (!) alatt, a Gigát nem tudtuk 1,5nap alattsok minden érdekesség lehet(ett) még a lap körül. ugye használtan vettem, "gariból jött vissza" címszóval... szal lehet nem is volt legarizva. passz...
mindegy... most jó, sőt. sokkal jobb, mint vártam.
marad így. de többet nem veszek Gigát. meghagyom más, nálam/unk türelmesebb embereknek -
antikomcsi
veterán
válasz
Habugi #46411 üzenetére
Az az igazság, hogy amiért cserélni kéne, azt nem lehet tuningal megváltani.
Nekem ez van, mert én ezt szeretem.
De másoknak már nem rakok össze AMD-s rendszert, és amikor építem a z87/97-es konfigokat látom, hogy mennyivel gyorsabb a lemezkezelése. Tudom, nem kell minden nap telepíteni, de az operációs rendszer, sokkal hamarabb felmegy rájuk. Van egy két usb3-as pendrive-om, és az én rendszeremmel meg sem tudom közelíteni azt a sebességet, amit a másikkal igen. Pedig ha nem is tartja mindenki fontosnak, nekem számít, hogy mennyi idő alatt másolok fel egy ~25 Gigás fájlt. Jóval gyengébb vga kártyákkal, mint az enyém sokkal stabilabb FPS értékeket látok a játékokban. Az nem igazán szempont, de mégis csak hab a tortán, hogy fele fogyasztással.
Ha egyre több ész érv fog szólni a "szívem szava" ellen, akkor sajnos platformot fogok váltani.
-
marco0007
aktív tag
válasz
Habugi #46404 üzenetére
Sejtettem, hogy nem igazán fog ebbe már bármi is jönni, csak gondoltam megkérdezem FX bajtársaimat erről. Az ajánlást meg azért kértem, mert gyengyuszka lapom van (1 éve meg van,csak valami kellett a proci mellé) és szeretnék beruházni egy jobbra bízván abban, hogy még tökéletesebbé tehetem a processzorom környezetét 1-2 évre.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Habugi #46353 üzenetére
Nincs csalodas, jo kis eredmenyek ezek
Tegnap felkentem a pasztat, 5.3Ghz-al meregettem parat, de most nincs hozza sok kedvem finomhangolni
A paszta eleg jonak tunik, folyekony fem, tiszta terminator cucc
1.53V on mentem 5.3Ghz-re de tobb kraft kell neki, vagy nagyon aprolekosan beallitani, a sok tulora miatt nem igazan van hozza kedvem, majd valamikor atkabelezem az egesz gepet mert most kupi van es akkor lehet lapot is cserelek. Ha valamelyik este megkattanok akkor meg barmi lehet
Addig told ide az eredmenyeket cinebench-rol, este megrendelem a Memoriat (mert igen is sokat szamit, amit kineztem 2133Mhz-es kell vagy gyorsabb a jelentos tuning miatt
Alacsonybol nem sok jo van ami bir ekkora tuningot is jo sebesseggel )
Ha kell kihivas csinalok en, max elegetjuk a valamit
szerk: azert is vagyok ilyen lusta mert kezdek atallni Linux/IT security iranyaba es most el vagyok kalandozva
-
lee56
őstag
válasz
Habugi #46353 üzenetére
miklosss +1
Nagyon fain eredmény még így is. És ne feledjük, hogy egy ~30k-s 3éves giga alaplappal, amiben se uefi, se digi+ vrm, se LLC állítási lehetőség. Maximum riszpekt.
És hajrá a tuning maratonra.
Én majd a 4.6-GHz-ért versenyzek majd maximum (nem tervezek újabb hűtőt venni, se folyékony nitrót), de azt is majd ha hűvösebb lesz. Nem annyira sürgős.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Habugi #46347 üzenetére
Sirni fogsz
Megint
Szep eredmenyek, majd a memoriat meg kitalalom mi legyen es ha megjott akkor felkenem a mesterpasztat, amugy eddig nalam us 5.186 a merheto vege a tobbin meghal. De majd meglassuk
jovo hetvegen ha nem melozom akkor adok neki, 10k firestrike azon belul 10100 physics a cel
de lehet lesz tobb is, majd osszel megnezem hogy kell nitroval huteni
akkor aztan...
Grat meg egszer, mondjuk ugy, utolertel
-
Yllgrim
őstag
válasz
Habugi #46230 üzenetére
Majd talan osszel, most sok a melo, meg gyujtom a zsetont nyaralasra (apropo, ha valakinek kell valami angliabol aug elejen megyek magyaro. fele, el tudok vinni par dolgot, ami elfer a csomi tartoban.
Aztan osszel meglatom h marad-e FX (2-3 eves tavlatban, jo esely van ra mert szeretem es kihajcsa
), ha igen akkor kap egy ROG lapot, meg memorian fejlesztek kicsit es osszel lehet ujra versenyezni
Jatszok most, minden stock-on es elvezem
szerk. atalakitom munkageppe a kis dragat, ahol kell a sok mag, es mellette jatszok is vele persze.
Ha beutod a 10k Firestriket, akkor jovok azonnal (photoshoppolni er
-
marquuard
veterán
válasz
Habugi #46230 üzenetére
Basszus... Azért nagyon érdekes dolog, hogy eddig abban a tudatban élt mindenki, hogy stabil a tuningod. Semmi nem fogta meg, még teszt se, erre itt van egy WD és bukik a mutatvány.
Én legelőször biztos, hogy játék hibára gondoltam volna, ami valamilyen szinten meg is érthető (Hala Ubi
). Meg az is furcsa, hogy annál az egyetlen animációnál hasalt el az NB. Kell ebből egy stress test. Fel van adva a lecke Ubinak.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Habugi #46030 üzenetére
Pasztátás elléggé érdekesen zajlott azon a videon & szerintem is elég egy csepp a proci közepére max egy kicsit szét húzom lapos csavar húzóval oszt annyi.
Én CCC-ben szoktam korlátozni az orajelet így nem ugrál semmere 1,4G x 4 modul milyen általános célra kevés, haviszont munka kell vagy game van akkor elengedem 2,9G-ig is legtöbb játék simán megy ezen a sebbeségen és akkor még mindig ott van a 4,7G jelenlegi max-nak. Be kell valanom egy kicsit labilis volt igaz nem prim alatt dobta el magát hanem a memória másolásnál fagyott valszeg nem bírta a tempót a memória így szerény elgondolásomban adtam neki egy ilyet: 11-11-11-32 így most atom stabil, bár 2 éve így használom a ramot. Ezt a beállítást egy hasonló orajelü ECC-s modulról mintáztam & sokat nem rontottam az értékeken játékban észre vehetetlen kevesebb mint 800MB/s ment minuszba ami 20GB/s-nál nem igen számít MÉG!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #46030 üzenetére
Csak még korábban az Ormányos említette, hogy a C1E maradhat. Használtam, eddig.
Viszont, a 4,7 már nem megy sajna, ahhoz már kellene az 1,47V. Kacérkodom az 1,5V gondolatával, de ott már elég drasztikusan elkezd forrni a proci. Mondjuk valszeg így is át fogom tenni a pumpát max fordulatra valamikor, bár, így még elbír vele.
Én használom a CnQ-t.
-
Habugi
addikt
válasz
Habugi #46029 üzenetére
Hozzáteszem, ennek a töredékét viszem csak fel mint amit a pasmag rajta hagy.
A hangsúly a mikrorepedések/felület egyenetlenségek áthidalásán van, arra pedig a videón látható adag bőven sok. Bizonyos rétegvastagság fölött a paszta többet árt mint használ, tapasztalataim szerint legalábbis.(#46021) hackeeeee:
Ugye..! Jókis energiatakarékos funkciók, szereti őket a tunning mint üveges a hanyatesést.
Nem véletlen van mind kikapcsolva, megjegyzem annyira protezsáltátok a CnQ-t a napokban, próbából bekapcsoltam tegnap. Galibát nem okozott, de rossz nézni mit művel az órajellel..Magonként dobálja fel/le az órajelet, a feszt is a proci alatt nagyon sűrűn. Biztos, hogy ez nem árt a CPU-nak? Persze csak akkor amikor nincs terhelés, játék közben nem buherálja, csak egyszerűen rossz nézni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #45946 üzenetére
Mondjuk vicces, hogy itt is 2T-t írnak a ramoknak, és több ismerősöm is említette, hogy nem megy Nála 1T-t, viszont Nálam 1600-on a már korábban említett időzítésekkel 1T-n mennek a ramok.
Extreme LLC... Jó, mondjuk ez bulldozer..
Mondjuk az is érdekes, hogy majdnem úgy a leggyorsabb a cucc, ha szinkronban van a HT/NB, még alacsonyabb órajelen is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Facebook és Messenger
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OTP Bank topic
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- DELL T40 EMC Szerver
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest