- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
tttzshd #47366 üzenetére
FX-eknél 1866MHz a maximálisan támogatott DDR3 memória órajele, de ez nem azt jelenti hogy ennyi a minimum, sem azt hogy csak ennyit bír.. Fölötte ott a tuning, alatta meg az antituning.
(BIOS_ban szerencsére rengeteg mindent be lehet állítani)
Amúgy 1333 MHz ramnak, azért már elég kevés manapság. 1600-as ram alá nem adnám. Annyit meg kétlem hogy árban különböznének, hogy csak erre fussa.. Vagyis akkor mondom igy, inkább 500-1000 Ft-al adok többet egy gyorsabb ramért, amit megvesz az ember 2-3 vagy 4-5 évre.. Vengeancjaim már 3 évesek elmúltak, és kicsit se nem bántam meg, hogy valamivel többet fizettem értük anno. Mondjuk annak aki nem tuningol ez talán fel se tűnik, de ha odaülteted a gép elé szarul beállított 1333 megahertzes beállítással, aztán meg egy kézzel belőtt ugyanazon konfiguráció elé, akkor már biztosan észrevenné a különbséget.
-
ViZion
félisten
válasz
tttzshd #47362 üzenetére
Akkor NEM érted amit írtam... Az auto beállítások sz@rok, ha nem állítjátok be (tuning leírás alapján, de nem kell húzni a procin, ennyi), akkor CSALÓDÁS lesz és melegedés, meg anyázás és az, hogy ilyen-olyan sz@r az FX. Pedig ha idefigyelnél kicsit és megcsinálod amit majd linkelünk, ajánlunk, akkor problémamentesen használhatod, tuning nélkül is. Te döntésed, de utána ne legyen rinya, hogy miért melegszik, etc...
-
ViZion
félisten
válasz
tttzshd #47355 üzenetére
Istenem, és ez hozzáértőnek tartja magát, az a legszörnyűbb.
A rossz ram időzítésnél jüval komolyabb bajoktól is megvédik ezek magukat.
A tuningolós részt annyiban módosítsd, hogy bizonyos beállításokat el kell végezni, FX ezzel jár. Nem nagy dolgok, de Bios turkálásra egyszer pár órát rá kell szánni, utána szuper minden. -
AusWolf
őstag
válasz
tttzshd #47355 üzenetére
Én 1600-as modulokat tettem az FX-8150 mellé, de felrobbant a gép. Azóta nincs hol laknom. Én is majdnem odavesztem a lakástűzben. Szóval az ismerősöd mindenképp 1866-osat vegyen!
Amúgy örülök, hogy vannak emberek, akik ilyeneket írkálnak. Jól esik nevetni egy jót egy-egy unalmas percben.
(#47358) hackeeeee: Hát nem tudom... én a CM 212-mmel érzem, hogy kissé szűkös a keret (még két ventivel is). TX3-mal legfeljebb csak a gyári órajelén hajtanék egy 8 magos FX-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged