Hirdetés

  • Elkaszálhatja az Apple az iPhone Plust

    ma Az iPhone Slim viszont apróbb és vékonyabb lehet.

  • V Rising teszt

    gp Két évvel ezelőtt nem várt sikert hozott a Stunlock stúdió számára a V Rising, és most minden földi jóval teletömve kiléptek a korai hozzáférés árnyékából is. Nézzük, mit is hoznak a teljes pompájú véres kalandok!

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz Habugi #46838 üzenetére

    A CPU Model Specific Regisztereit piszkálja (BKDG alapján) az AmdMsrTweakerhez hasonlóan (legkésőbbi elvileg verzió Linux only de még a windowsos is támogatja Visherát, vannak erre egyéb programok is csak kevésbé komplexek, CrystalCPUID?).
    Akkor hasznos ha nem túl tápos az alaplap vagy kevés az állítási lehetőség (notebookok esetében pedig ezek nélkül ugyebár zéró).
    Ha valaki a köztes lépcsőket akarja kitesztelni vagy kevesebb modulra is keresi az elérhető órajeleket az megteheti n+1 újraindítás nélkül (bár korábbi verziókban voltak notiknál stabilitási problémák). Esetleg ha a bios erre lehetőséget ad véglegesíti ott.
    Trinity/Richland vonalon BlueAthlon fórumtárs mélyült el jobban a használatában emlékeim szerint. De bizonyára Freschonak sem idegen.

    Anno a notim kapcsán olvasgattam a regiszterekről és néztem meg egy-kettő hatását (windowsból is lehetett kezelni). De a notimhoz még komplett megoldást nyújtott a jó öreg RMClock (3 éve alulfeszelve megy, 8 éves).
    FX-nél a fogyasztás és turbó miatt piszkálta a csőrömet (lehetne ez a lapka gyárilag jobb is alapon), de nem sokakat érdekelt. :B (azért voltak kivételek Windows és Linux alatt is, utóbbi esetben a kolléga saját maga hegesztett scriptet a rendszer processzorkezelésének vizsgálata után).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák