- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Whysperer #57048 üzenetére
Tudom, amikor maszekoltam azert valtottam 4.9 GHz-es 2600K-rol mert 5 GHz-en jaro 8350-el 7-8 percet sporoltam meg 1 oranal. 10 oras meloban az majdnem masfel ora....abban a programban eendesen odavagott az FX az i7-nek.
Visszont akkor lepodtem meg amikor szinte alig kaptam tobb fps-t a 780-al mint a 7970-el. Aztan megvettem a 4930K-t....Ha lett volna folytatas (8550,8750) akkor meg mindig FX-em volna. Anno azert is vettem meg a legdragabb AM3+ alaplapot.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Whysperer #56988 üzenetére
rambustibi-ből indult ki a dolog. Ő egy TitanX-et hajt FX mellett 1080p videót mutatva.
Amivel nincs baj, mert neki bőben elég. Főleg mivel nem kispályás szimulátoros és ha ott hozza a stabil 60-at a cucc persze, hogy fasza neki. Máshol meg persze, hogy letolja azt az 5-10 fpst. -
válasz
Whysperer #56845 üzenetére
Most nem azért na de. Az audiban melózok ott szédelegnek a T systemesek van köztük egy srác ö mondta hogy soha többet nem vesz rühes intelt ... vesz FX et az intel helyet azt ennyi +10 fps van a két proci között és szív állandóan .. nagyon be van rágva az i5 ösére...nem tudom mi lehet a baja nem merültem bele de ami tény az tény amd nem kényes a progikra az intel meg igen...
-
ViZion
félisten
válasz
Whysperer #56854 üzenetére
Ami igaz az igaz: a helyesírásod botrányos. Gondolom nem copywriter vagy, vagy nem újságnál dolgozol
eeegen, valamit kezdened kell(ene) vele, mert ez alapján minősítenek. Ha ilyen titoktartós helyen vagy, akkor gondolom már szóltak érte. A munkatársamnak (ez is titoktartós hely, erősen
) én kinyomtattam egy igekötős segítséget... ügyfeleknek ír, tegye jól. Mert nem csak magát, a céget is képviseli, aminek a megítélésén javítani folyamatosan az én feladatom... OK, helyesírás miatt még nem volt pénz levonás, ronda beszédért már igen.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Whysperer #56684 üzenetére
LLC lényege és pontos működése sehol nincs leírva normálisan, a használható lapoknál meg egy mukk utalás sincs arról, hogy melyik értéke mit csinál. Ráérzés a hosszú tapasztalatok alapján segít egy-egy lapnál. A következőnél megint kisérletezni kell.
Én meg 52 elmúltam, 25 évet húztam le az IT-ban, 84-től programoztam, 92-ben már komplett megyei bankfiókrendszer korszerűsítési beruházását terveztem, 93-ban pénz is lett rá és egyedül csináltam végig a napi üzemmenet mellett 5 helyszínen.
Itt meg olyan tacskók ugatnak be, akik fele annyi idősek mint a jogosítványom. FAKK!
-----------
Na akkor kis összefoglaló:
Minimum lap : GA-970A-UD3P (az UD3 már nem kapható)
Aztán: Asus M5A97 EVO R2.0 és MSI-ből egy jó tápellátásúJöhetnek árban feljebb a 990-es csippel szerelt nagyobb testvérek 2 VGA esetén pl.
ÖKÖLSZABÁLY: AMD alá Asrock-ot semmiféleképpen! 760G csipes lapot FX-6300 alá sem!
Topiktapasztalat: 100-200 MHz-el jobb tuningeredmények elérhetőek Asus/MSI lap esetén a Gigához képest.
FX-8320 a Giga lapomban 4,4GHz-ig 1,41V fesszel megy "kézben tarthatóan".
4,5 GHz a választóvonal FX-6300/8320 esetén, itt kezdi el követelni a feszt, de nagyon és itt derül ki, hogy az adott proci közepesen vagy jól és könnyen tuningolható.
FX-6300/8320 4,4GHz-en mutatja meg az erejét, ekkor a 6300-as hoz egy viszonylag jó i5 szintet, de az i5 K-kat nem fogja sosem elérni, a 8320 pedig többszálon kicsivel túlhaladja az i7 3770-et.-------------
Hencso mester: Nagybetűk, írásjelek, tagolt iromány? Borzalom olvasni amit írsz.
-
abydos
aktív tag
válasz
Whysperer #56694 üzenetére
1. Ez a szutyok alaplap FPS számban probléma szerinted? Az MSI-t azért néztem ki, mert van gamer USB portja, amire a Riftet dugnám rá, hogy gyorsabb legyen a kapcsolat (tényleg minden ms számít, ha valaki érzékeny rá :S )
2. 4,3-on gondolod kevés a 970-hez? Egy 8300-as elég lehet?
Konklúzió: Mindkettőt cserélnem kéne? -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Whysperer #56678 üzenetére
Az LLC nem szabályozza, hanem csak "rásegít" a Vcore-ra terhelésnél. Általában 3 érték/beállítás között lehet választani, de hogy melyik mit csinál pontosan az erősen gyártó, lap és BIOS/UEFI verzió függő is.
Tehát belövöd a Vcore-t egy fix értékre, a szorzót is egy fix értékre (20-25) és a LLC-t kikisérletezed, hogy melyik beállításánál nem ad túl sok + feszt, de stabilan tartja a CPU drop nélkül terhelésen.
Többet nem magyarázok erről.
------------
Tele a tököm az egész fórummal, és a nagyhangú iskolásokkal. Bááááááááááááááááááááááááááááááá...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Whysperer #56670 üzenetére
Naszóval (bajuszpödrés, bakfitty, sercintés a padlóra, nagy pöfékelés a pipából):
Tuning: szorzóemeléssel (és/vagy FSB emeléssel) pöccinted fel a proci(stb) működési frekvenciáját.
Ami még kell hozzá: adott működési frekvenciánál már nem elég az a delej, amit a gyári órajel megkíván. Ergó megfontolt lépésekben emeljük a Vcore értékét. Eddig fasza is lenne a dolog, ha nem lenne a különböző százalékos terhelés, pláne több magon. Mert ilyenkor tud jönni a feszültség drop, azaz adott százalékú terhelésnél már nem elég az az össz delej, amit beállítottunk és a feszültség visszaesik. (Csak a feszt tudjuk szabályozni, a szilikonrezsón átfolyó áramerősséget nem.)
Na itt lép be az LLC szerepe: terheléstől függően megpróbálja a a kívánt feszültséget egyensúlyban tartani. Beállításoktól függően (default/auto/mezei/normal/regular/high/extreme tudja tököm hányféleképpen nevezik a szinteket az alaplapgyártók BIOS/UEFI verziós permutációban) az LLC (Load Line Calibration -- pokoli rossz fordítással: terhelési vonal/egyenes/görbe kalibráció -- talán inkább egyensúlyban tartás) adott "szélességű" +/- feszültséget korbácsol ki a VRM-ekből, hogy a júzer által megkövetelt teljesítmény a kívánatos közelében maradjon.
Mint minden, amit ember alkotott (pláne szoftver és elektronika) az LLC sem működik intelligensen, azaz csak az adott eltérési értékeket tudja a Vcore-hoz +/- ban hozzáadni.
Tehát OC-nál az órajel emelés mellet a szükséges Vcore-t és az LLC beavatkozási szintjét is egyedileg kell kitapasztalnunk.
------------------
Ehhez meg kell LYÓ hűtés is, mert a szilikonrezsó, ha jól begyújtunk alá, bizony ontja magából a hőt.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Whysperer #56649 üzenetére
Én ilyet(raijintek triton) használok a 8320 mellé, gyári ventikkel. 4,8 ghz-n 62 volt a max. temp, amire felment IBT alatt.
Más:
Behalt 1 mem modulom, így kivettem egy párt, így most kissé furcsán álok RAM ügyileg.
2x2GB Kingston Hyper X blue 1600mhz
2x4GB G.Skill Ares f3-1866c9-4gabGondolom az időzítések egy kissé kuszák lehetnek, szerintetek mi lenne a legcélszerűbb beállítás? Kéne játszanom az időzítésekkel is gondolom, de még sose csináltam
-
-
Tanisz
senior tag
válasz
Whysperer #56404 üzenetére
Jaja
Végülis nem hajt a tatár
Csak ismerve magam, ha most nem veszek, akkor nyáron tuti nem fogok, amikor jönnek a 3xx(x)ek, akkor pedig ősz lesz belőle, ami végülis nem baj, mert addigra tuti realizálódnak az árak
Na nem is húzom itt a nagyérdemű idejét.
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat, ötleteket
-
-
-
do3om
addikt
válasz
Whysperer #56161 üzenetére
Azért nem kel temetni a céget, még ha igaz is pletyka én arra számítok hogy jönnek még jó idők. Az hogyha bejön a képbe a samu pozitív vagy negatív hatása lesz e nehéz megmondani.
A dx12 meg az egész megint jó sok idő amire profitálhat belőle, a zen-ről még semmi és jó messze van, az uj vga-nál is csúsznak kicsit bár az nem sok. -
ViZion
félisten
válasz
Whysperer #56141 üzenetére
A gyártó részt (ez elvileg nyereséges) kiszervezték. A veszteségeseket (pl. proci üzletág, fejlesztések) tartja meg az AMD. Így tudnak a részvényesek pénzt kivenni.
Sasss: doom-madárral ne foglalkozz, neki hobbi lett a trollkodás, pedig pro szinten űzi. Az a durva, h ki tudja logikázni még a spagetti receptből is, h az AMD az szar... Szal símán ignore és haladj tovább, ahogy azt tesszük mi is.
-
do3om
addikt
válasz
Whysperer #56141 üzenetére
Gondolom ezek a fantasztikus fejlesztések amik sokszor csak papíron jönnek irgalmatlan pénzeket emészt fel. Meg ugye meg is valósítják csak nem képesek rendesen elterjeszteni ez megint csak veszteség.
Aztán jönnek itt is sokan az "okosok" hogy majd egyszer milyen jó lesz addigra meg a mérnökeik már kenyéren is vízen fognak élni, erre persze nem gondolnak az "okosok" hogy költünk aztán majd 5 év és lesz valami, addigra kifekszik a vállalat. Hiába örülhetünk hogy már valami lassan beérik a sok próféciából ha azóta csak veszteség veszteség hátán az egész. Nagyon jó az előre mutató fejlesztés csak kel hozzá anyagi háttér amivel elvagy amíg bejön, Ők meg elég sokat tettek fel erre a dologra. Még jó hogy a VGA rész (talán hála az Ati-nak) marad a valóságban.
Gondolj bele ha nincs neki a konzol, a VGA még jó de az már nem bírná egymaga ezt a sok rendkívül jövőben talán megtérülő fejlesztőcsapatot eltartani.Én valahogy így képzelem hogy e miatt elégé meglehet szorulni anyagilag egy ekkora cégnek is. Nem nehéz elherdálni a sok Konzol bevételt az "innovációra" (ez a szó minden AMD cikkbe ott van, ennyit tudnak felmutatni, csak ebből nincs pénz, el is kéne adni)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Whysperer #56101 üzenetére
A Seidon már kifutott, helyette jött a Nepton, vagyis Nepton 240, vagy 280, vagy esetleg a Corsair H100i.
Hát, nem tudom... Alap órajelen annyit tudok, hogy meg sem pörgeti a Swif2-ket a lap PWM vezérléssel, alap fordulaton ~1000-rpm-mel pörögnek. De, hogy őszinte legyek, nem használtam így, csak egyszer kipróbáltam.
Hozzáteszem, a pumpa maxon jár, nincs szabályozva.
Nekem a ventik: Elől, oldalt 1-1 darab 23cm-es, hátul 1 db 14-es, felül a radin a 4db 12-es.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Medence topik
- EAFC 25
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- Hálózatokról alaposan
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest