- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
Ilyenre várok hátha egyszer látok valakit aki használja mert a tesztekben nem bízok: RAIJINTEK Triton
-
Kolbi_30
őstag
Sziasztok!
Mivel irtatok hogy az asrock 970 extreme 3 r2 nem lesz megfelelo, most modositom a rendelest, erre Gigabyte 970A-UD3P AM3+ ez jobb valasztas e az fx 6300 alá?Köszi a választ
-
.zSoLTi.
senior tag
Kellemesen csalódtam az FX-ben ismét. Nagyon szépen megküzd a GTA5-tel high-on is. Minden magot szépen kihajt szinte végig 100%-on, le is került a gép oldala van hő rendesen cserébe. De 50-100 fps megvan.
-
Logan83
csendes tag
Az 890es, ezer éves chip köré épülő (asus) lapok közül a CROSSHAIR IV EXTREME és az M4A89GTD is 8+2 fázissal van megáldva, az általam használt TD PRO pedig 6+2 vel. Hatalmas bordáikkal bizalomgerjesztőbb mint sok 970es csoda. Ezek valamikor csúcs lapoknak számítottak és ahogy egy itteni tesztben is kiderült ha a gyártó veszi a fáradtságot és ad ki bios frissítést, ott nem lehet gond. A határokról csak annyit hogy a 8150 most 4,6on megy nem az egekbe feszelve(1.38). Igaz nincs még kitesztelve csak pici játékkal, de majd eljön annak is az ideje. Nem akarok senkit rábeszélni meg meggyőzni, csak a saját tapasztalatom írom.
-
válasz
Pancsermeste #56625 üzenetére
jó szöszmötölést ..
max meg tudjuk mi a határ és írod h füsttel ment akkor már mi is tudni foglyuk h valami nem bírta
-
Pancsermeste
őstag
-
válasz
Pancsermeste #56622 üzenetére
Fölösleges alaplapon sporolni mivel a 890 chipes .. ezer éves chipje van.. 970 vagy 990 es kell fx alá 8+2 power desing... [M5A99X_EVO_R20]
Esetleg kilehet fogni asus sabertooth r2.0 vagy r1 eset az első szériásat .. volt fent a sabertooth ból nem rég 2db 25 illetve 24k ért... egyiket ismerősöm vette meg!
nekem a sabertooth r2.0 van újonnan vetem 1 honapos 4.8ghz en viszi a 8350 esemet és beton stabil alaplap..kicsit kölcs deszkára ne légy smucig rá mert később jobban fog fájni ha vissza üt.. mert ha elszállnak a vmr ek akkor abból a proci is kaphat!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Kolbi_30 #56614 üzenetére
Igen, ez ismerős. Nekem is előbb meg volt az Ext4 Phenommal, és csak később kaptam az FX-et. Ha pedig már volt, miért is ne próbáltam volna ki? 4,3GHz-en sikerült stabilizálni. Ma is teljesen jól működik egy kollégámnál.
(56615) miklosss2012 : Komolyabb lapoknál is van erre példa. Sokszor User Error, gyakran nem képesek rendesen beállítani. Néha számtech boltokból is kiadják az új konfigokat alap beállításokkal, rosszul szellőző házban, gyenge hűtéssel...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Pancsermeste #56612 üzenetére
Visszont van kismillio ellen pelda is amikor meg az alap orajelet sem birta tartani egy huzosabb BF4 multiban.
Ezen en sohasem sporolnek. Tap+ alaplap, a ket legfontosabb dolog a gepben....szerintem.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Pancsermeste #56612 üzenetére
nem kell se ra se le dumalni rola
mert ennel tobb lovet nem tudok honnan kiszoritani.A jelenlegi lapomat nem ehhez a procihoz vettem( nem is birja)
-
rappit4
őstag
válasz
Kutya_7 #56581 üzenetére
Egy olyat tudtam csinálni, hogy egy 9cm-es ventit bedobtam felülre, hogy befelé fújjon a VRM hűtő felé. Sajnos a fedelet nem tudtam rárakni, mivel nem oda való a venti és hozzáérne a teteje ezért nem tudom, hogy attól ment e lejjebb, hogy szét van vázra szedve, vagy hűtő miatt, minden esetre kb 10C-t esett a hőmérséklet. Ha vennék 2 db 12-es ventit felülre ahol most ez a 9-es van mi lenne a legjobb? Szívjanak vagy fújjanak vagy egyik ezt másik azt?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Kolbi_30 #56600 üzenetére
Nem akarlak rábeszélni, de nem olyan rossz az a lap, megfelelő árért jó választás lehet. Persze, használtban az M5A97 EVO sem rossz!
Drága AM3+ lap + drága hűtő + FX már nem annyira költséghatékony. Olcsó lap, közepes hűtő + FX jó lehet, igaz kicsit érteni is kell hozzá.
Én szerettem az Extreme3-at (4-et), csak is a kíváncsiság miatt vettem később komolyabb/drágább lapot, pedig tudtam, hogy pénzkidobás. 12%-kal magasabb órajel miatt semmiképp se nem érte meg.
Mivel tényleg kedveltem ezeket az AsRock lapokat, és sokan olcsón szabadulni akartak tőlük, így ismerőseimnek mindig ezeket ajánlottam, ha olcsón jó gépet szerettek volna. Eddig az összeset sikerült stabil 4,2GHz-re belőni 4 modullal is. 3 modulossal simán mennek 4,4-4,6 GHz-et. Sőt...
Aki viszont többet akar ennél elérni, annak tényleg komolyabb lap kell, erős hűtővel, de ehhez nem tudok ész-érveket felsorolni...értelmetlen... mert bár én soha nem vennék Intelt, de.... -
V!ck
senior tag
válasz
Kolbi_30 #56609 üzenetére
Én is anyagilag közelítettem meg, de kiszorítottam azt a plusz összeget és beruháztam egy M5A97 EVO R2-re. Hidd el, hosszútávon nagyon megéri.
Nagyon jó ventilátor vezérlés, beállítási lehetőségek tömkelege, viszonylag jól felszerelt, normális tápellátás. Mellesleg ha kezd kevés lenni a procid, némi tuninggal elodázhatod a cserét, ez a lap pedig bírja
Jobb most venni egy normális lapot, mint szívni egy "nem kimagaslóval", aztán azt elpasszolni, majd megvenni azt, amit most ajánlgat mindenki neked(#56612) Pancsermeste
Neked is igazad van. Évekig használtam egy 890GM Pro3 R2 lapot, hibátlan volt, unlockolt 2 magos Phenomot hajtottam benne, de az a lap egy húzott 8magos FX-hez elég harmatos, nem kell oda tuning, elég egy kellemes, fülledt nyári nap...
-
.zSoLTi.
senior tag
Ne bántsátok már, tunning nélkül nem lesz ott baj 6 magos fx-el. Nekem is elvitte az előző 4+1 vrm-es lapom még a 8320-at is.. Turbo off, kis fesz állítás és nincs ott baj..
-
Kolbi_30
őstag
válasz
norbert1998 #56605 üzenetére
meg nem kaptam keszhez, meg elallhatok a bolttol
mi kene helyette ebben az arkategoriaban!
-
.zSoLTi.
senior tag
Másfél órája települ a GTA5, kiváncsi vagyok hogy küzd meg vele az FX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest