- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
válasz
tibee77 #26043 üzenetére
Először is megnézheted meddig bírja alapfeszültségen, csak a szorzót kell emelni.
Előtte : APM ki, Turbo Core ki, LLC-t állítsd ultra high-ra vagy minimum high.
Majd cpu vcore-t offset-re állítsd, ha megtalálod azt a szorzót ahol már kevés az alapfesz akkor + jelet válaszd ki értelemszerűen és menj fel egy lépcsőnyit első körben.Az a lényeg 70-72 fok felé ne menjen, és 1.5 v alatt legyen a feszültség, így semmi baja nem lesz.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
tibee77 #26043 üzenetére
1.5 V alatt a processzor, 1.425-1.475 az idealis, de ez processzortol es alaplaptol fugg. Ne piszkald a Bus Speed-et (FSB-et) csak a szorzot es a feszt. Ja es ha asus lapod van OFFset-ben a jobb.
(#26046) ViZion : beszeltem Taat Ur-al csak nem tudom miert nem megy a link amit adott, egyszer sikerult megnyitnom aztan meg nem. Nemzaklattam tovabb, ugyis varok kb 10-ig mert nincs kedvem ($) elotte.
-
ViZion
félisten
válasz
MiklosSaS #26037 üzenetére
Ne az egybevizeket! Gyenge lenne Neked. Taat úr nem keresett? De ha úgy alakul segítek én is, pumpákat írtam is: DDC 1T plusz vagy D5 a legjobbak, valamilyen EK blokk, MORA radiátor, tartály ami szimpi, etc. Taat-al azt beszéltük, h VRM hűtés nem kell, ha így is stabil, de később bővíthető ez is. D5 pumpa állítható 5 fokozatban. Halk és erős.
Erdei88: Sassss-nak nem túlzás... ha később ráköti a 2 VGA-t, vagy a VRM-et, chipsetet, akkor erre nem lesz gondja.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Vegyünk egy 4170-et, nézd meg itt, ahhoz képest mennyit hozna egy 8350.
-
whYz
őstag
válasz
BomiBoogie #26042 üzenetére
Eleg lenne egy olyan kartyahoz a 4100? Akkor lenyegeben nem hozna akkora fps novekedest egy ujabb proci, hogy megerje?
-
tibee77
őstag
Akkor tudsz mondani egy full biztonságos értéket amire állíthatom a feszt meg a szorzót?Mint írtam nem akarom a korlátait feszegetni csak többet szeretnék kapni a pénzemért mint amit eredetileg nyújt a proci.
-
whYz
őstag
válasz
BomiBoogie #26039 üzenetére
A cel a mostani konfigom melle egy jobb proci es valami jobb vga. Jatekokban szeretnek egy kis plusszt fps-t elerni. Vagy szerinted felesleges 4100-nal erosebb?
-
whYz
őstag
FX 4100-at szeretnem valami erosebbre cserelni, de nem surgos. Szerintetek erdemes varnom a steamroller-re?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
tibee77 #26033 üzenetére
Huto eleg, lap nagyon jo, cpu is. De szerintem ne baxd el auto tuningolassal. Vidd feljebb manualisan a szorzot es picit piszkald a feszt. Konnyu es egyszeru. Peldanak okert :
- auton a 4.3-en ghz lehet hogy 1.45 V fog adni az alaplap.
- manualisan lehet hogy meg a 4.5 ghz-hez sem szukseges tobb mint 1.435 V.(#26036) BomiBoogie hat izze, a kek ormanyos kormanyos meggyozott (90%-ban) hogy magam barkacsoljak ossze egyett (majd barkacsolas kozben mindig emlegetni fogom) , de en szivem szerint ezeket valasztanam mert nem ertek annyira a vizhez: [link] vagy ezt: [link]
-
tibee77
őstag
Szevasztok.
Nemsokára (remélem) megérkezik az m5a97 evo r2.0 és a 6300-as kombó.Bios-ban gondolom itt is van ilyen Turbo beállítás amit ha bekapcsolok akkor semmi mással nem kell foglalkoznom (no fesz állítás) és kapok pár száz (?) mhz-et "ajándékba".Nem vagyok egy nagy tuningolós úgyhogy nem is akarok ilyenekkel foglalkozni remélem hogy ezzel a kis beállítással azért nem lesz már olyan harmatos a teljesítmény mint alap állapotban.Elsősorban játékra használnám a gépet.Tisztában vagyok vele, hogy az intel 4 magos megoldásai több fps-t tudnak mint az amd 6 magosai de gondolom azért nagy előrelépés lesz egy c2d e7400 után.A hűtőm egy cm hyper 212 lesz.Előre is köszi a segítséget.
-
MiklosSaS
nagyúr
Nalam nem, alapon is jo lenne jatekro, internetre nem volna gond, de munkara sokszor a 6 ghz is keves lenne.
(#26030) BomiBoogie : Mert ez volt a cel startbol (vagyis miutan atleptem az 5 ghz-et) de maradok az 5.1 ghz-nel egyenlore, tul sok feszt ker ez folott, majd ha lesz viz a gepben megprobalom az arany kozeputat .(5.3)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie #26026 üzenetére
Tudom, es meg mindig ugy is goldolom, csak megleepodtem
.
Erdei88: tisztaban vagyok vele, csak a pontszam kulonbseg volt az ami kicsit meglepet. Ez van.
Azert kerdeztem mert nem gondoltam hogy ennyire nagy a "szintetikus" kulonbseg.
@all: igazatok van, a lenyeg az hogy remekul megy (meg ha nem is akarja az 5.5-ot a diszno) de meg vagyok vele elegedve, nagyon. Ez a fontos.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
MiklosSaS
nagyúr
Erdei88, foka, susu : ezeket en ertem, csak az volt a fura hogy :
Graphics Score 2600K+7870 = 31015.9 FX-8350+7970 = 33075.0
Alig 2000 pont van a 2 kartya kozott ? Tudom hogy ez bench meg a faxt sem erdekli, de mar csak osszehasonlitas kepen az jelentene hogy jatekban azon a szinten vagyok a 8350 + 7970 mint amilyen szinten voltam 1 db 7870+2600K ?
Nyerek egy kicsit az egyik oldalon (munka) es vesztek eleg sokat a masik oldalon (jatek) ?
-
foka
aktív tag
válasz
MiklosSaS #26021 üzenetére
De ez csak akkor számít, ha a grafikai beállítások pixelre azonosak!
Mi van ha az antialiasing másra volt állítva, vagy az antistropic filtering?ja az stimmelt, de a driver más volt! Valamint nézegetve a részeredményeket a grafikai rész jobb egy kicsit (Graphics score, Particles, Color fill, fps számok, Pixel shader...) és a cpu-s alacsonyabb (AI, CPU) ergo erősebb kari gyengébb procival, hasonló az átlag... -
stratova
veterán
Na ja, de C2D óta csak AMD-t tudod piszkálni, mondjuk kicsi Llano A6-3400 4 magját 2.2-2.4 Ghz-re K10stattel
miklosss2012: el is feledted azokat a szép időket, amikor még GD80 és Formula között őrlődve, azon aggódtál meg lesz-e egyáltalán az 5.0?
Én emlékszem
Erre van a kutyaveteményes:
2600K 4.5 GHz + 7870:
CPU Score 30157.2
AI Test: 4205.1 (CPU)
Graphics Score 31015.9FX-8350 ??? GHz + 7970:
CPU Score 25562.7
AI Test: 3568.9 (CPU)
Graphics Score 33075.0Ez egy benchmark, nem a te több szálra remekül skálázott programod.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Erdei88 #26016 üzenetére
Olvad el ezt a hozzaszolast : (#26019) BomiBoogie
sg22: tudom, ezt olvastam en is hogy 1.6 a maximalis hatar, azert is tartom alatta (1.575v), vagyis tartanam ha menne ez a szemetlada.
(#26018) ViZion: olvastam, de a sandy is 3.4 volt alapon es meg volt a 4.9 mind a 4 magon +HT . Minimum ezt varom el az FX-tol is.
Egyebkent apropo intel, valami nem stimmel a cpu-val vagy a kartyaval. Ma reggel nezegettem valami bench-eket, es megdobbentem amikor azt olvasom hogy a 4.5 ghz-es 2600K-m 1 darab 7870-el azt a pontszamot adja amit a 8350-en 4.5 ghz-en 7970-el. Az egy dolog hogy a cpu-re kevesebbet ad, ertheto is de hogy FX-el azon az erteken menjen egy 7970 GHz Edition mint egy 7870-el ?!
Itt valami nagyon nincs rendben nalam !
Link a teszt eredmenyekrol : [link], remelem meg lehet nyitni !
-
ViZion
félisten
válasz
MiklosSaS #26015 üzenetére
Jah, mekkora egy sz@rdarab...
Don Sass, minden tiszteletel kérdezném elolvastad ezt? Különösen ajánlanám a "Frequency 4000 MHz" sort... A Tiéd meg nem hajlandó a nyamvadt 8×1,5 GHz plussz teljesítményre? Hát ez botrány. Én bemennék AMD-hez, és a recepciósra borítanám az asztalt... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #26004 üzenetére
1. Szenzorok nem latjak rendesen a feszt es a hofokokat, loki orankent azt hogy cpu/nb 0.000 V, stb.
2. Az UEFI gyengebb mint amire szamitottam
3. Sajat szemelyisege van a lapnak mint amire szamitottam
4. A processzor socket nagyon kol van a ramokhoz
5. Eleg gyenge a hang minoseg egy ROG laptol (a maximus IV Gene-n a hang mintha jobb volna)
6. Ugyanaz a gyenge venti kezeles mint az olcsobb alaplapokon
7. Silany csomagolas(#26005) BomiBoogie : ez jo volt !
(#26009) ViZion: - az a hofok lehetetlen
- mire mit csereljunk ? Mennyit fizetsz/fizetek ra ?Egy szep napom a mikor a turelmem hatarat atlepi a gepem, elajandekozom itt a forumon es veszek egy 17" laposat. Azt nem lehet babralni
)
-
ViZion
félisten
Akkor ennyi is, köszönöm, megnyugtattatok.
...amúgy a 6300-am 10 GHz-n 5W fogyasztással most 12°C, mit csináljak, mert hideg van a szobámbansg22:
így van. Miklosssssssssas, cserélünk-e? Lassan összejön egy új gép: innen egy ganyé 8350 CPU, onnan egy Anus 990 lap, ehh... Valakinek nincs egy SSD-je? Lehet egy terrás, 5000-ért
-
ViZion
félisten
Jóemberek! Ez mennyire hihető?
CM hyper212+ léghűtés, FX-8150 @4,6 GHz, és csak 54°C-onNagyon jó kocka lehetett sztem...
-
MiklosSaS
nagyúr
Ilyeneket hasznalt mar valaki ?[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest