- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Üzemidőben nyerne csúcscsatát az Oppo
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Új hozzászólás Aktív témák
-
demonpofa
csendes tag
válasz
gabo9201 #8197 üzenetére
Hello
Ez az én véleményem és a saját tapasztalatom szerint azért van hogy kikapcsol, mert mivel most már négy magod van kevés a gyári hűtés és bizony nem bírja úgy a terhelést.A hőfokot hiába nézed azt már nem mutatja helyesen sajnos.Én nekem is sikerült túlterhelnem már mert a gyári hűtés így már nem elég.A feszültségekkel meg valszeg így már érthető mi a baj.Szóval én egy proci hűtő cserét javaslok.
Nekem elméletileg 57 fokon szállt el.Viszont még annyi hogy biosba jól mutatta vagy legalábbis nagyjából jól viszont más programokkal már nem a valós értéket kaptam. -
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy gépet amiben egy C3-as Athlon II X3 445 van egy Gigabyte GA-770T-D3L rev 1.x-es alaplap társaságában. Az előző tulaj nem próbálgatta a meg feloldást, én viszont megnéztem. Néhányat már sikerült más gépekben stabilra belőnöm így gondoltam ezt is megkísérlem.
Mint kiderült még az L3 cache is benne van, alapórajelen (3,1Ghz) és alapfeszen a Win7 stabilan betölt, lefut a 3DMark06 is. Netezés, youtube közben hibát még nem tapasztaltam, játékokat egyáltalán nem tettem még rá.
Viszont a Prime95 sajnos rövid időn belül (kevesebb mint egy perc) elszáll, nem kékhalállal és nem is resettel hanem simán kikapcsol a gép, mintha a táp kapcsolna le (mint mikor nem bírja a terhelést). Leállás után újraindítható. A proci nem melegszik túl, igaz gyári hűtő van rajta, de a hőfok 55°C-nál feljebb nem megy. Eredetileg egy viszonylag gagyi SolyTech táp volt benne ezt cseréltem egy 350-es FSP-re (hogy kizárjam a táp túlterhelése miatti lekapcsolást). De az FSP-vel is ugyanaz a jelenség.
A legérdekesebb az egészben, hogy feszültség emelés hatására nem, hogy stabilabb lenne egy bizonyos órajelen, hanem még inkább rövidebb ideig bírja. Kíváncsiságból alapórajelen 4 maggal adtam neki 1,25V-ot aminek hatására az egy perc alatti Prime futás pár percre nőtt.
Szóval ez nekem most elég kínai, nem értem hogy feszültség emelés hatására miért lesz instabilabb, fesz csökkentés hatására pedig miért lesz stabilabb.
Van a közelemben egy hasonló képességű Asus alaplap amiben szintén egy X3-as Athlon van és egy éve 4 maggal megy stabilan (abban nincs L3 cache). Ha időm engedi megpróbálom abban is ezt a CPU-t. Ebből a Giga lapból azt hiányolom, hogy az L3 cace-t nem lehet külön letiltani. Mert lehet abban van a hiba.
Egyébként 3 maggal 3,8Ghz körül tudtam stabilra belőni 1,4V mellett.
Ha valaki tudna ötlettel szolgálni kérem írjon
-
Gabrikovics
aktív tag
Sziasztok ! Az öcsém gépét tuningolgatom egy [M4A78LT-M LE] lapban Phenom II X2 550 pocit alapból 3800 MHz-ig jutottam 1,45v fesz mellett
Próbáltam már a magfeloldást de auto core unlock után feketén lefagyott , pár napja újra próbáltam manual mod-ba először hat magot dobott feloldásra kiválasztva megint fekete , töbszöri próbálkozás után a 0,1,4 mag feloldás után siker 3800 MHz 1,475vKérdés : a lap nem egy világbajnok fogja bírni a három magot ilyen fesz mellett ? Ismeri valaki ezt a lapot ?
-
ebegab92
senior tag
válasz
demonpofa #8191 üzenetére
Szia!
Magfeloldás után a hőmérsékleteket nem fogod tudni monitorozni jól. Nekem anno a 4 magra barátságos 0 °C-ot írt, csak a kupakhőt láttam, ami szintén nem feltétlenül adott pontos értéket. Ha van egy korrekt coolered, jó szellőzésű házban, akkor nem lesznek problémák. Ha túlmelegedne, észre fogod venni, hogy throttlingol (AIDA64 ezt tudja monitorozni
) Ha meg az sem lenne már elég, akkor szimplán lekapcsolja a gépet
-
demonpofa
csendes tag
Sziasztok
Én Athlon X3 450-et oldottam fel két napja, így lett belőle egy Phenom X4 B50-s a lap amibe van az egy Gygabyte GA-78LMT-S2P AM3+.A Lcachet nem tudtam feloldani mert ennél a magnál nem lehetséges. Előtte youtubeon megnéztem hogy kell megcsinálni, hát nekem a biosomba pont nem voltak olyan lehetőségek mint amiket néztem , hiába ugyanaz az alaplap volt. Mondjuk így se volt túl nehéz megcsinálni. A kérdésem annyi lenne hogy most így hogy tudom megnézni a pontos hőmérsékletet a magoknál mert olyan 20 fokokat mutat most és sejtésem szerint ez elég kevés. -
asvald
senior tag
válasz
sardi_hunor #8189 üzenetére
heló!
összefoglaló alapján nem oldható
-
sardi_hunor
csendes tag
Sziasztok!
Na sikerult vasarolnom olcson egy Athlon II X2 260 processzort, persze meg csak erkezik a postan. Az lenne a kerdes, hogy az oldhato vagy nem, sok helyen lattam, hogy oldhato x4-re vagy x3-ra. Igaz ez?
-
asvald
senior tag
válasz
sardi_hunor #8187 üzenetére
persze, tudjuk , mert hibás ! Ezen nincsen mit szépíteni , nekem elindul ,de folyamatosan látom eseménynaplóban a figyelmeztetéseket , halálpontosan 1 percenként jegyzi : + a játékok is leállnak hibával néha,néha.
-
sardi_hunor
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Sempron 140 procim, es amikor bekapcsolom a core unlock-ot a biosban, az ujraindulas utan windows toltodesnel ujraindul allandoan, tehat el se jutok a windowsig. Probaltam mar fesz emelest is de semmi. Valami otlet, hogy miert nem megy a masodik mag?
-
asvald
senior tag
válasz
sardi_hunor #8185 üzenetére
lehet ,de nem biztos ,hogy sikerül feloldani 50-50% a stabilitásra is ugyan ennyi
-
sardi_hunor
csendes tag
Ez az alaplap tartalmaz ACC opciot, es volt is mar vele feloldva egy phenom II, tehat az alaplap tudja a magfeloldast, en a procira voltam kivancsi, hogy lehet-e es ha igen akkor stabil-e feloldva.
-
asvald
senior tag
válasz
sardi_hunor #8183 üzenetére
Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok. -
asvald
senior tag
válasz
sardi_hunor #8181 üzenetére
[link]
Elméletileg lehet ,de nem biztosAthlon II x2 4400e lesz belőle
-
sardi_hunor
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a kerdesem, hogy egy Sempron 140-et lehet ketmagositani, egy Gigabyte MA770OT-UD3P alaplapban? Es ha igen akkor mi lesz belole, illetve mennyire lesz stabil a proci?
-
zizencs
csendes tag
legjobban az zavar hogy x8 ban megy a kártyám a lapban...valami nincs jol beállitva,előző lapom is ezt játszotta,de be tudtam állitani.
-
zizencs
csendes tag
3.5ghz-en vvááá reggel van nagyon.
-
zizencs
csendes tag
4 magot ír ki,és mindegyiknél van 8(0 val 9 ) ilyen állitási lehetőség
végül is ezt akartam venni,csak érdekelt....hátha mákom van
fx-et nemakarok...volt...nemtudott sokkal többet mint ez0 ra állitottam am" összes magra.
már csak kis tuning,de így már 2.5ghz en is elég lenne. 4ghz volt eddig a legjobb tőle,de instabil volt.....persze más is volt állitva.csak overlockkal lehet menni fog 4-en.
köszi a választ
-
asvald
senior tag
válasz
zizencs #8175 üzenetére
heló!
Csak a Deneb:magosat lehet /sikerülhet feloldani .
magoknál lehet állitani külön hogy...:
0
-1
-2
-3Ezt csak akkor tudod használni , ha sikeres volt a feloldás ,és ennek a segítségével tudod a hibás magot kiszűrni esetleg energiatakarékosságból kikapcsolni , Ami azt illeti nekem a sempron 140-re 8 ilyet ír ,de értelemszerűn csak az első kettőt tudom használni , mivel 2magos processzor + amelyik mag mellett ez a felirat szerepel : "always" azt nem lehet kikapcsolni , ez jelzi a " főmagot "
-
zizencs
csendes tag
sziasztok.
egy Msi 760GM-P23 (FX) lapot vettem,és egy phenom II x2 555 van benne,viszont "Callisto" magos.
felejtős a magfeloldás?
eddig bármit csináltam megsem próbálta.....sosem próbáltam hasonlót...valami alap??magoknál lehet állitani külön hogy...:
0
-1
-2
-3
stb, ennek van jelentősége?
4 magot lehet állitani,de bekapcsolni csak 1 es és 2es van több nincs.vagy ez másik széria...és hiába próbálkozok...
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Na kipróbáltam a sempron 145-öt is de sajnos állandóan megakad a win7 betöltő képernyőnél.
Szépen apránként eljutottam az 1.4V-ig de semmi változás,biosban írja hogy athlon II.......Gondolom ebben ennyi van és kész,pedig úgy adták hogy kipróbált proci.Lehet hogy az illető csak biosig nézte.
A 140-est megtartom mert ez tuti jó,de a 145-öst visszaadom az illetőnek mert így felesleges tartogatni. Max még húzni lehetne hogy meddig megy el ám ahhoz nemigen értek.
-
Viktoár
addikt
Na akkor majd holnap nekigyűrközök megint.A hűtő ami most rajta van egy CM Hyper Z600-as dög,megtámogatva egy 12-es noctua ventivel.Bízom benne hogy ezalatt nem sül meg.
A 140-es menne a gyerkőcnek,mesézős / kis játékos gépnek,így a közeljövőben nem lesz hozzányúlva.Utána meg komplett gépcsere lesz úgyis.
Köszi a segítséget.
-
asvald
senior tag
válasz
Viktoár #8168 üzenetére
Gyárilag a sempron 145 1.35V a max ,de talán picit többet is elbír, ha arról van szó pl 1,4v ,de ez nagyon a max , itt már lehet vizezni kéne
Annak viszont örülök , hogy stabil a kicsi 140-es , szerintem amit néztél hozzá lapot az jó lesz
Nem igazán tudsz vele mellé fogni ,de 125 wattos fx-be ne gondolkozzkésőbb ha úgy döntesz egy fx 6300-at még elvihet kényelmesen
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Még a sempron 145 feloldásán ügyködöm,egyelőre alapfeszültséggel próbálkozom.A meglévő win7 dob egy kék halált betöltés alatt mikor összeállnak a kis szines négyzetek.
Próbáltam azt is hogy egy másik vinyóra telepítek egy új rendszert de a telepítő is bedobja a törölközőt.
Most még átnézem a biost hátha bekapcsolva hagytam valamit energiagazdálkodós mizériát.Ha nem megy alapfesszel akkor mi a max ami adható neki?Persze szépen lassan gondoltam csak szeretném tudni hol a határ.
MÁS:
Mivel a sempi 140 tuti biztos jól működik egy ilyen lapot néztem ki hozzá.Van benne egy diszkrét igp is és ami a legjobb hogy mATX méretű.Ezzel a lappal is van esélyem a hibátlan működésre?
-
Viktoár
addikt
válasz
Stauffenberg #8163 üzenetére
Sziasztok
Nos azóta is ketyeg a gépben a sempron 140 (x2 440) eddig hiba nélkül.Végül a prime95-öt ~2.5órán keresztül hagytam futni.Azóta youtube hegyek és játékok sora futott hiba nélkül.Jelenleg is mesét néz a youtube-on a gyerkőc.
Még mivel nyúzzam hogy biztosra menjünk? Aida64 még nem volt,de este ha alszanak ráengedem.Azon belül milyen tesztet érdemes indítani? (Közben lehet filmezni?
)
-
Viktoár
addikt
Rendben,köszönöm a segítségeket.Jelenleg 90 perce megy hiba nélkül,de még hagyom egy órát.
Játék tesztben nem lesz hiány,kisfiam már nyaggat hogy mikor játszhat.
Sokat youtube-ozik,flash játékozik de most a farcry 3 a menő nála.Ezekkel biztosan lesz tesztelve egész nap.
A 145-öst,majd visszarakom holnap és megpróbálom stabilizálni.
Ha valami gond lenne akkor jövök és megosztom veletek. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Viktoár #8159 üzenetére
Többféle tesztet is érdemes futtatni, előfordul, hogy az egyiken elfutna a végtelenségig a másikon meg pillanatok alatt elbukik. Volt már nekem ilyen, mikor túlfeszítettem a húrt. Na meg érdemes még játékokkal is megetetni. Volt olyan, hogy átment több Prime95 teszten is a CPU-m, aztán adtam neki egy kis Flight Simulator X-et és dobta a fagyásokat, kékhalálokat.
Most nekem alapfeszen megy, mert a játékaim többségének elég (a Flight Simulator X meg nem mérvadó, annak egy NASA szuperszámítógép sem elég). Pont előszedtem a garancia papírokat a tegnap még döglöttnek gondolt alaplapom miatt és immáron 4 éves a rendszerem... hogy repül az idő, nem is tűnt ennyinek.
(Esetemben egy Phenom II X2 555 3.2 Ghz Black Edition az alap, Hardveraprón vettem egy előre tesztelt példányt, így lett belőle Phenom II X4 955 3.2 Ghz BE, ami alapfeszen húzható még 3.6 Ghz-ig, egy kis extra kakaóval a 4 Ghz is megcsíphető, de már nem volt türelmem lezongorázni a teszteket, hogy mekkora fesz mellett stabil.
asvald: Köszi az alaplapos tippet. A 870 Extreme3 lapom valahogy feléledt, de nem tudom meddig húzza még. A lényeg, hogy nézelődhetek az AM3+ lapok között is, ami jó, mert egy esetleges proci cserét már könnyebb azzal megejteni.
-
-
asvald
senior tag
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
ASRock 970 extreme4-be bedobtam a sempron 140-et.Bekapcsoltam az UCC-t,restart után bios Athlon II X2 440 lett.Bekapcsoltam a core controlt,cnq-t kilőttem.
Ezután első indítás,win7 betölt szépen.Jöhet a teszt vagy vissza a biosba és adjak plusz feszt valaminek?
Milyen programmal tudom (gyorsan) 100% letesztelni hogy stabil-e? -
Viktoár
addikt
AM3-as lapot nem ajánlotok magfeloldásra? Aprón vannak 6-7k körül több féle is,de azt látom itt a fórumon hogy AM3+ -os lapokat ajánlotok. Péládul egy ilyen lap nem jó magfeloldáshoz? (Még mindig csak nézelődök a sempron 145-höz
)
-
asvald
senior tag
válasz
Stauffenberg #8150 üzenetére
Itt még a legelső is képes a feloldásra Feltételezem Phenom II X2 555 procid van ?!
-
asvald
senior tag
válasz
Stauffenberg #8150 üzenetére
Heló!
Szinte mindegyik am3+os lapban lehet oldani, és bele is tudod rakni ,ha biztosra akarsz menni UCC ACC opciókat kell megnézni a gyártóhonlapján
Erre viszont érdemes oda figyelni
Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok.Nem ajánlottak modra:
ECS, JW, Zotac, Sapphire, FoxconnAjánlottak modra:
Asrock, Asus, Biostar, MSI és Gigabyte
Ezekben van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolására, vagy csak az L3 aktiválására. -
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Úgy fest meghalt az alaplapom (Asrock 870 Extreme3), ebben van egy X4 B55 proci (ugye egy X2-ből négymagosítva).
Kérdéseim:
- Átvihető ez a proci egy AM3+ lapba?
- Van olyan AM3+ lap ami támogatja a magfeloldást?Vagy inkább maradjak egy AM3 lapnál, vállalva, hogy ezek már csak raktáron beragadt cuccok, irreálisan magas árral?
Nagyon szarul jött most ez, mert ezer más kiadásom volt amivel lenulláztam magam, így a legolcsóbb megoldás kell amivel nem mondok le a jelenlegi teljesítményről.
-
asvald
senior tag
válasz
sardi_hunor #8146 üzenetére
Processzorok:
AM2+: A processzorba CSAK DDR2-es memória vezérlő van építve, így nem működnek AM3-as lapokban, mivel ezek a lapok csak DDR3-at fogadnak!Deneb
Athlon II X2 5000
4 magosítható és feloldható 6MB L3 cache -
ebegab92
senior tag
válasz
sardi_hunor #8146 üzenetére
Üdv!
Ezt a procit sajnos nem lehet 4-magosítani.
-
sardi_hunor
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy AMD Athlon 64 X2 5000+ Brisbane magos 65 nm-s processzorom, es fogok kapni egy gigabyte GA-MA770-UD3 alaplapot. Az lenne a kerdesem, hogy fel tudom oldani ezt a procit a Gigabyte lapban 4 magosra, vagy tul regi a proci ahhoz?
-
Viktoár
addikt
Köszi a segítséget!
-
MMIX
addikt
MSI 760GM-P23 (FX) 10.590 Ft
• Unlock CPU Core: Unlock hidden CPU core and potential
-
MMIX
addikt
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
A kérdésem hogy a sempron 140 vagy 145-höz milyen mATX lapot ajánlanátok amiben unlockolható az említett cpu? A proci már kipróbált darab csak használni kellene.
A config a kisfiamnak lesz tanulógép,nem kell mindentudó lap,inkább az olcsó de használható kategória legyen. -
asvald
senior tag
Heló!
Ma beszereztem egy sempron 140-et a helyi szgépboltban kemény 1500forintért
ami oldható ,viszont biosban kifagy a gép ,de ha nem megyek a biosba win7 alatt stabilnak néz ki .
Esetleg elképzelhető ,hogy pont ez miatt tiltották a magot vagy nem szereti az uefi biost? A lapom egy 970 extreme3 r2.0
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Az adataimnál lévő lappal (Gigabyte GA-880GA-UD3H) simán működik a magfeloldás?
Vagy vannak vele gondok?
Ha igen, akkor lehet bepróbálnék egy X4@X6-ot. -
Szarvaska
csendes tag
Egy AMD Phenom II X4 840-es prociban szeretném feloldani az L3 cache-t. Az alaplapom SB850-es lapkakészletű (Asus M4A87TD), így ugyebár nincs a BIOS-ban Advanced Clock Calibration funkció. Milyen módszerrel tudnám így elvégezni a művelet? Keresgéltem már, de eddig nem találtam megoldást...
-
RPka91
tag
válasz
PAINfájdalom #8128 üzenetére
Szia!
Hmm, áramtalanítás, s az elem kivétele pár másodpercre az alaplapból / vagy a mellette lévő jumpert átcserélni. Bár nálam még beszokott jönni, hogy nyomogatom a bekapcs gombot, míg nem reseteli a beállításokat és el nem indul.
-
PAINfájdalom
aktív tag
Üdvözletem
Feloldottam 3 magot egy phenom x2esben, minden jól ment, aztán ma feloldottam a negyediket is. Ez így mind szép lenne, csak azóta nem reagál semmire a gép. Bekapcsoló gomb semmit nem ér. Kérlek segítsetek, mert ez így nem maradhat -
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy Gigabyte GA-770T-USB3 lapom. Ezen hogy lehet feloldani a letiltott magokat? A BIOS-ban nem találtam erre vonatkozóan semmit. Elvileg fellehet, nem?
Az előző ASUS lapomon csak egy F"X"-et kellett nyomni, és már fel is oldotta.
Köszönöm!
-
mcs
veterán
válasz
pocok1*74 #8121 üzenetére
Szívesen megnézném én is másik lapban, hogy ott mit produkál. A teljes 4 magos működés lenne igazi, mert akkor valószínűleg még jó ideig nem törném a fejem platformváltáson. Bár újabb játékokhoz a jelenlegi vga-m eléggé harmatos, ami egy GeForce GT 610. Azt még tuningolva is kihajtja bőven a proci alapon.
-
mcs
veterán
válasz
pocok1*74 #8116 üzenetére
Mindent próbáltam magfeszültségtől a chipset feszültségéig. A 3 magos variációkra pedig egyfolytába failezett az Unleashing Mode. Ez utóbbit nem tartom kizártnak, hogy esetleg a lap biosa is okozhatja, mert viszonylag gyakori Asus nyűg. Fura módon egyetlen maggal nincs gond.
-
Rock1992
újonc
válasz
pocok1*74 #8117 üzenetére
Értem.
egyenlőre videókártya nélkül csak szolidan tudtam kipróbálni de tegnap este 2-3órán át nem volt semmi gond.
Jövhéten lesz meg az új kártya akkor kiderül mit is tud bár kételkedem hogy a tápom elég lenne-e hozzá.
95W unlock előtt utána 126Wkörül ha bele teszem a V.kártyát az még plusz lehet nem lenne elegendő a 400Wos tápom? -
Rock1992
újonc
Sikerült bekapcsolni a 4. magot viszont az L3at nem.
Most állítottam át eddig semmi probléma nem jelentkezett gond nélkül megy.
Speccyvel néztem most olyan 50fokos netezéssel csak alap hűtővel, a venti se pörög jobban mint eddig.
Prime95el ellenőrzöm majd egy kicsit ha lesz rá annyi időm pár órát.
Ha a primenál bármilyen hibát kidob akkor nem jó az egész vagy azért van egy határ amibe még belefér?
Ha beválik akkor egy hűtőcserét azért megérdemel -
Rock1992
újonc
Sziasztok
Elég sokat olvastam a témában de az én alaplapomra nem sok példát találtam.
Eddig nem próbáltam ki hogy működik-e a feloldás de 1 próbát megér már ha bírná az alaplapom ebben vannak kétségeim.
Asrock n68-s3 ucc alaplap
amd athlon ii x3 450(Rana) proci.
Olvastam hogy a W-al lehetnek gonodok hogy csak 95Wig bírja a lapom? -
pocok1*74
csendes tag
válasz
NeoBreaker #8108 üzenetére
Akkor passz nézd a fórumot hátha jön valaki aki okosabb
-
-
pocok1*74
csendes tag
válasz
NeoBreaker #8106 üzenetére
Üdv! az másra való bár hogy mire arra sajnos nem tudtam rájönni még
de megnézem neked az én biosomban hogyan van vagy ha van a laphoz manualod abban biztos le van írva
Nekem az oc tweaker -ben van olyan hogy advenced clock calibration ez az amit te is írtál -12 től+12 ig lehet állítani, és van egy olyan alatta hogy cpu active core control na ott nálam lehet 1-esével kacsolgatni a magokat valami ilyet keress te is
-
NeoBreaker
újonc
Hali, megnéztem de sajna nem jövök rá, amikor bekapcsolom hogy per core akkor nálam olyanokat dob ki hogy Core 0 nvcc percentage 1-2-3 nyilván ezek a magok értelemszerűen csak aza gond hogy nincs olyan hogy disable csak -12től +12ig dublán haladva lehet beállítani és ha 0ra rakom a 4. magot akkor is 4x esnek írja a proci szal megvagyok lőve totál.
-
pocok1*74
csendes tag
válasz
NeoBreaker #8104 üzenetére
Üdv!!
A magokat a biosban lehet 1-esével kapcsolgatni de nekem Asrock lapom van nem tudom a te biosodban hogy van ,talán jön egy asusos kolléga aki tud segíteni neked. -
NeoBreaker
újonc
válasz
pocok1*74 #8103 üzenetére
Hali, kösz a tippeket, sajnos valahogy nem akar összejönni mindig bejön a 4 mag de ahogy elindítom a prime95öt testelni egyből kifagy ahogy betölti a cuccosokat, pedig próbáltam levinni a GHzet is 2,8ra, 3helyett 4magnál hogy hátha, nem jött be. Felvittem a feszt is 1,4+ra is de így is ugyanaz. a 3 magot meg valahogy nem sikerült megcsinálnom mert vagy 2 vagy 4et tudtam csinálni de 3at sehogy se sikerült oda varázsolni.
-
pocok1*74
csendes tag
válasz
NeoBreaker #8102 üzenetére
Üdv!! Ha a win feláll akkor van esély hogy megy az unlock de sajna azt a lapot nem ismerem én első körben megnézném mennyi a cpu fesz.
Ha 1,4V alatt van akkor addig lehet emelni.
Kis idő és utána olvasás és nem egy ördöngösség!!
Ha a 4 mag nem megy fesz emeléssel sem akkor még lehet 3 magos procid is de sztem ha win megy csak idő után fagy ki akkor valszeg menni fog a 4 mag!! -
NeoBreaker
újonc
Hali elolvastam jó pár hozzászólást és ha még nem halott a fórum kérnék egy kis útmutatást vagy segítséget.
Van egy DualCore AMD Phenom II X2 545, 3000 MHz (15 x 200) procim egy Asus M4N78 Pro alaplappal és tudom hogy volt már valaki aki ezzel az alaplappal akart magot unlockolni csak más procival az lenne a kérdésem, hogy ezzel lehetséges-e? A történetem egyszerű a biosban van Nvidia Core Calibration és amikor bekapcsolom a gépet kiírja az alaplapom nevét és alá hogy ACC funkcióhoz nyomjam be a 4-es gombot amikor megnyomom újra indul ki is írja hogy 4 mag aktiválva van aztán betölt a windows és 5-10 perc után kifagy sajnos most itt mit kéne tennem? Sajnos nemvagyok egy bios zseni és nem értek a clockingoláshoz sem csak annyit amit olvastam róla mostanában, szóval gép feláll kiírja hogy 4magos lett a proci mindenhol de sajnos befagy, van értelme vele foglalkozni vagy hagyjam? Előre is köszönöm a választ, már ha nézi még valaki mostanában.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Fotók, videók mobillal
- Tőzsde és gazdaság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7-13700k
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- 8.gen i3 és 9.gen i5 processzorok érkeztek!
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest