Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cr00py
senior tag
válasz
joker1220
üzenetére
Igazság szerint ez csak egy másodlagos gép, torrent megy rajta + a gyerkőc néha játszik. Olvastam, hogy oldaható a 4.mag, emiatt próbáltam. A Jobb klikkes megoldással bejön a vez. pult, azzal nincs is gond, ha keresőbe írom, úgy is. A Gépház, és az Áruház nem tölt be ( Win10 ) - Ez a 2 ami elsőre feltűnt. Prime95 ~ 4-4,5 órán át ment, nem volt hiba, tehát elvileg nem hibás a mag. Azóta már próbáltam egy friss Win Install-t is, feloldott 4. maggal ,de ugyanaz a probléma. Fesz-t is emeltem már, nem változott. Sajnos nincs más telepítőm, amivel ki tudnám próbálni, hátha a 10-es nem szereti. Nem minden áron akarom én ezt, hisz másodlagos gép ez, de azért köszönöm.

-
joker1220
őstag
Próbáld meg azt hogy a windows gombra egérrel jobb katt és kiválasztod hogy vezérlőpult megnyitása

Egyébként csak 4. magot oldotta föl, vagy több lett a cache is?
Egyébként ha hibás a mag, azt könnyen kideritheted ha letöltöd a prime95 nevű alkalmazást, kiválasztod a just stress testing opciót és teszteled 1-2 órát vele a procit. Csak a hűtésre figyelj mert ez a program 100% kiterheli a procit.
A másik lehetőséged hogy adsz még neki egy lépéssel több feszt a biosban, persze ha nem auto beállitás van..
Üdv
-
Cr00py
senior tag
Üdv. X3 455 4. mag feloldása után nem működik a Gépház Win10-n. Találkozott már valaki hasonló problémával? Az egérmutató mellett megjelenik a kis karika kb fél mp-re, majd el is tűnik. Minden más tökéletesen működik, csak a gépház nem hajlandó megjelenni. 4. mag letiltása után újra 3 magosan rendben van. Mit lehet ezzel kezdeni?
-
Redman84
csendes tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Közben meg lett a hiba.
Gigabyte GT 550 TI kártyám van,és a BurninTest-el zártam ki szép sorban a dolgokat.
3D-s tesztnél azonnal leállt a gépem.
Ebből kizárólag jöttem rá h a kari a hibás.
Szerencsémre még a héten van rá gari,viszem is adom le hogy hát ha meg tudják csináltatni...
De mi van ha nem?
Olyankor cserélik vajon?Na azt megnézem,mert ezt a kártyát már nem gyártják,más ezzel egy értékűre meg nem akarom cseréltetni,(árban ezzel egyértékűre)
Azért akár régi még mindig jobb mint a mai 28-ezres kategóriák.
Azért ez DDR5 192bit-es,igaz hogy csak 1 Gb,de amik ilyen árba mennek mostanába
azok 2GB DDR5 64bit....pff nevetséges sztem....
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Redman84
üzenetére
Ember. A procitesztnek az a lényege, hogy 100%-on küldi a procit; bírja-e hiba és túlmelegedés nélkül.

Akkor szép sorban, most már van egy jó tápod:
- alaplap és a komponensek portalanítása - újrapasztázása.
- oprendszer (ugye eredeti, nem valami kiherélt?), driverek naprakészek? -
Redman84
csendes tag
Üdv újból.
Fentebb említettem a problémám(gép leállás)
Nos megvettem a fent említett tápot,de a hiba ugyanúgy fent áll.
Valami nagyon nem ok.
Az a baj hogy bevallom a RAM teszthez hülye vagyok....
Viszont megfigyeltem hogy az EVEREST-el csináltam CPU tesztet,és ahogy elindítottam 100%-ra felugrott..
Gép viszont nem kapcsolt le..
Nem lehet hogy a procim a ludas?
http://kepfeltoltes.hu/view/161111/5760924441_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
darius
tag
válasz
Redman84
üzenetére
Én gyorsan lecserélném azt a tápot.
Topik ajánló tápegységhez
Zalmannal szerintem nem fogsz melléfogni. -
H2o-pok
senior tag
Üdv
Ezzel az alaplappal a megfeloldás megoldható szerintetek? Most kaptam, tudom nem egy új tipus. De egy másodlagos pc hez jó lesz.http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3817
-
Redman84
csendes tag
-
ebegab92
senior tag
válasz
Redman84
üzenetére
Táp nagyon esélyes. Valszeg halódik, aztán némi terhelésre is eldobja a feszeket. A másik esélyes az alaplapi chipset, ez deríthető ki a legnehezebben és kb.utoljára. Memória is produkálhat kékhalált. Azt memtest86+ nevű progi pendrivera kiírásával, majd arról való bootolás után tudod ezzel tesztelni. Ha másik táppal és hibátlan memtest-tel is kékhalálozik, akkor alaplap lesz a ludas.
-
Redman84
csendes tag
Üdv.
Új vagyok az oldalon ésszeretnék tanácsot kérni.
Nos egy olyan problémám lenne hogy 3 éve vettem egy konfit újonnan ami a következő:
-Asrock 960GM-GS3 FX
-AMD FX 4100
-2x4GB Kingmax 1333Mhz
-Gigabyte 550 Ti 1 GB DDR5 192 bit
-Seagate 1TB HDD
-M-tech 500 W tápNos eddig minden játék kifogástalanul ment rajta,(Assasins Creed,GTA 5,WOT,FIFA 16,Mortal Kombat 10)
Úgy kb 2 hónapja viszont már semmi nem indul el...
Olyanokat csinál a gép h bármit el akarok indítani,leáll a gép és újra indul...
Már-már olyan szintre jutottunk hogy egy natur mezei COD2-nél is rögtön a kiképzésnél újra indul.
Utána megkapom a kis üzenetemet hogy "Bluescreen" végett....
2 napja csak képeket nézegettem a Facebookon,és ugyanez...
Légyszi valaki ha tudja mi a baja az segítsen,most vhogy nem tudnék 150K-t beruházni új gépre.
Így is 2 vinyó lett cserélve benne mert azt hittem az a ludas...de nem...új vinyóval is ez a baja...Segítségetek köszönöm!
-
Benga4260
csendes tag
két nap nyomozás után a következő eljárás eredményes volt:
UPDATE: Here is the Solution. You must use AFUDOS236 ENGINEERING EDITION in order to roll the BIOS back on this Motherboard. Continue to read the full thread if you want the full explination other wise here are the steps needed.
1. Download Rufus (I used version 1.4.10 which included FreeDOS) and copy it to a flash drive that has been formated using FAT32.
2. Download AFUDOS 2.36 ENGINEERING EDITION (It MUST be this version to work) and paste it on the flash drive.
3. Download the bios rom you wish to flash to from the ASUS website and paste that to the drive.
4. Your drive should be loaded like the image below.
5. Reboot your system with the flash drive plugged in and press F8 repeatedly to get to the boot menu. Select the USB drive.
6. In DOS type DIR to get a list of files/folders. (DO NOT POWER OFF UNTIL COMPLETE)
7. Type the following command to save your old rom.
AFUDOS /oold.rom
8. Once complete type the following command. (DO NOT POWER OFF UNTIL COMPLETE)
AFUDOS /i<new rom file name>.rom /pbnc /n (afudos után, .rom után és a pbnc után space)
azaz afudos /i2503.rom /pnbc /n parancs-csal
9. Once completed reboot your system and boot into your New BIOS.
10. Load factory defaults and Save settings. -
Benga4260
csendes tag
sziasztok!
asus m4a78t-e alaplapon a régi 2503-as biossal működött a magfeloldás (igaz, csak +1 maggal) az amd phenom II X2 555 procin. elkövettem azt a hibát, hogy upgradeltem a honlapon található legújabb 3503-as biosra. innentől kezdve nem megy a magfeloldás, pedig a biosban a megfelelő menüpontok megvannak és be is lettek állítva. próbáltam downgradelni a bios segédprogrammal de nem engedi visszafelé, ugyanúgy ahogy az oprendszer alatt futó asus update se (az opcionális downgradeable opció is bepipálva)
valami banális hibába szaladtam, vagy ezek az új biosok vannak úgy elkészítve, mintha lehetne velük - csak mégse?
ha valakinek van valami megoldása erre a problémára, pls help. -
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
ja jó van, leesett, hogy nem Deneb magos...akkor ez ennyi volt.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Adott egy Asrock A780LM-S alaplap SB710 délihíddal. A CPU benne Athlon X2 5000+, viszont nem találok benne menüpontot, hogy feloldjam a maradék 2 magot.Csak én nem találom vagy ez az alaplap hiába rendelkezik a szükséges délihíddal, soha nem kapott a BIOS-ban támogatást erre ?
-
joker1220
őstag
válasz
nickedez89
üzenetére
Más játékkal nem csinálja?
3dmarkot is leszedhetsz tesztelésre!
-
nickedez89
senior tag
válasz
joker1220
üzenetére
Hú, erre nem is gondoltam! Lehet köze hozzá?
Közben próbáltam a ramoknak is plusz feszt adni de ugyanaz a helyzet!
Érdekes, hogy csak játék közben venni észre! Ha vissza tiltom a feloldást, akkor újra normális!Megpróbálom akkor valamikor, ha ez lehet a nyitja a dolognak, bár nem két perc, mert Steam-en mire lejön az szép idő!

-
joker1220
őstag
válasz
nickedez89
üzenetére
Ha újratelepited a játékot, akkor is laggol?
-
nickedez89
senior tag
Sziasztok!
Athlon II X3 445 feloldás után Phenom II X4 B45 lett, L3 cache nélkül!
A 4. mag szépen működik elvileg, mert a Prime95 és az Aida64 tesztek probléma nélkül lefutottak összesen 3 órán keresztül.
Az érdekesség az, hogy feloldás előtt a CS Go tökéletesen futott, viszont 4 maggal lagol a játék!
Próbáltam emelni a feszt, először plusz 0,25 majd plusz 0,50V -al, aztán a NorthBridge feszt is emeltem 0,25 -el és az eredmény annyi lett, hogy "gyorsabban" lagol a CS!
Emelni kellene még a feszt, vagy lehet, hogy nem 100% -os a 4. mag a tesztek ellenére?
A hőmérséklet rendben van, fesz emelgetés után sem ment 50fok fölé!
Az alaplap Gigabyte GA-MA78LMT-US2H, bios verzió F9. -
KisDre
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy tudtok olyanról hogy az L3 cache-t letiltani de a 4. magot megtartani ?

Úgy néz ki eddig hogy hiába fut végig 4mag+L3 -al félórán keresztül az Aida64 stresszteszt, egy egyszerű videónézésnél már kijön a hiba (képhibák, lilás-zöldes-fehér nagy pixel alakú foltok, 3.magos alapként nem csinálja)
Csináltam egy olyat hogy feloldás után letiltottam a 4. magot külön, 4magos Phenomnak ismerte fel a gép viszont csak 3 mag működött és az L3 cache, és még ekkor is jelentkezett a hiba a videóknál. Tehát az lehet hogy csak az L3 cache a hibás?
Alapjáraton amúgy egy AMD Athlon II x3 440 3ghz
-
ebegab92
senior tag
válasz
Benkovics91
üzenetére
Üdv!
Gigabyte GA-MA790X-UD4P például. Ezen kívül minden olyan lap, ami SB710/750-nel szerelt+DDR2 RAM-ot eszik. nForce 630a-s ASRock N68-S, N68-GS FX, stb. Utóbbi kettő olcsóbb lap, de tuningra nem ajánlott.
-
Benkovics91
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok e mondani olyan am2+-os alaplapot amivel lehet magfeloldást végezni! Lenne egy AMD Athlon X2 7550 procim és megpróbálnám 3 vagy 4 magosítani, persze ha lehetséges! A válaszaitokat előre is köszönöm!
-
-
Caddigan
csendes tag
Sziasztok!
Ha sikerült a magok feloldása, örüljek, és ne nagyon piszkáljam már a BIOSt, mi?
GA-MA770-UD3 rev2.1, és Phenom II X2 560-as volt az alany, most X4 B60-asként ketyeg. L3 6Mb is pipa!
Alapbeállításokon 3300MHz, ezt csökkenteni tudom a szorzóval? Csak hogy ne egyen és fogyasszon annyit.
Illetve nem teljesen idevágó, de hátha lehet:
Az alaplap 1333-as RAMokat is támogat, az enyémeg 1066-osak. Alapból 800-on mennek, manuálisan fel tudom rakni x5.33-ra, és elvileg elindul 1066-on. Maradhat így? Csak mert a hardver monitoringnál van 1.9Von megy a DRAM, amit nem piszkáltam...Előre is köszi: Caddigan
-
válasz
Ciccuka
üzenetére
most kicsit nem értem mire gondolsz?????
Am3-as procikkal semmi gondom-azokat eddig szinte 90%-ban lehetett unlock-olni........Kérdésem a Phenom első szériájára célzott=8ezres 3 magosokra és a 7ezres 2 magosokra-miszerint még életben nem sikerült ezekből semmi +-t kihoznom

-
Ciccuka
veterán
válasz
epityesz
üzenetére
És mik a processzor adatai (Deneb-et kell keresni):

Asrock Unlock
De pontosan mik az alaplapok típusai?
-
Sziasztok!
Csak érdeklődés képen
,valakinek ebben az életben sikerült már egy sima Phenom X3-es(8-es széria) magot feloldania? 
-
nyaki01
tag
válasz
joker1220
üzenetére
Üdv!
Két magosként teljesen tökéletes, még Prime95 alatt is. A hőmérsékletek és a fesz is teljesen rendben van.
Amikor feloldom a magokat és az elhasalt teszteket követően kikapcsolok egyet-egyet, akkor a Prime95 alatt mindig a 0.magot veszi hibásnak, ezért kérdeztem rá a 0.mag kikapcsolhatóságára.
Egyszerűen képtelen vagyok rájönni, hogy milyen algoritmust használnak ebben a prociban, amikor 2 magosként használjuk, melyik két hibátlan magot engedélyezi akkor, ha a 0.mag eleve hibás? Hogyan kapcsolják ki mégis a 0.magot, ha az alapértelmezetten mindig be van kapcsolva? És ha be van kapcsolva, de inaktív, akkor meg a fogyasztásban kellene megmutatkoznia de nem mutatkozik. A franc se érti a logikájukat, pedig nagyon szeretném tudni.
-
joker1220
őstag
válasz
CityBoy007
üzenetére
Sajnos benne van a pakliban, lehet hogy egy régebbi chipsetes lapban menne, de az is lehet hogy totál selejtes és azért van letiltva..
-
joker1220
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Egyébként az a tapasztalatom hogy van olyan feloldható proci amelyik asrock lapban tökéletesen megy és ugyan olyan chipsetes asusban meg nem volt hajlandó működni. Aztán volt olyan is ami meg gigabyte lapban ment de asrockban már nem.
Szóval érdekesek ezek a dolgok, meg kell próbálni feszt emelni egy kicsit, 1,45V ig nyugodtan el lehet menni ha van normális hűtés rajta. CPU NB fesz meg 1,3 ig mehet egész nyugodtan..
-
djculture
félisten
válasz
CityBoy007
üzenetére
AMD 970 chipset-nél nem igazán működik ez a funkció normálisan...
760G-t én is lecseréltem egy 970-re persze az eddig 4 magosként működő x3 450 negyedik magja egyböl nem is volt aktiválható. Vissza kellett rakni egy másik 760g-s lapot.
-
joker1220
őstag
válasz
CityBoy007
üzenetére
Szia!
Auto beállítás nincs, csak manuális?
Mennyi feszültséget kap most a proci?
-
CityBoy007
csendes tag
Sziasztok!
Van egy AMD Athlon II X3 450 3.2GHz AM3-as processzorom egy ASRock 970 Extreme3 alaplapban és régebben azt olvastam erről a processzorról, hogy lehet aktiválni a 4. magját.
BIOS-ban az Asrock UCC engedélyeztem, de nem sikerült aktiválnom a 4. magot vagy át kel állítanom még valamit.KÉP -
MMIX
addikt
válasz
Beretta 92R
üzenetére
AC - Deneb
AD - Propus
AE - Regor
CB - ThubanRegor - 2 cores, 1 MB L2 cache per core, no L3 cache
Propus - 4 cores, 512 KB L2 cache per core, no L3 cache
Deneb - 4 cores, 512 KB L2 cache per core, 6 MB L3 cache
Thuban - 6 cores, 512 KB L2 cache per core, 6 MB L3 cacheCsak lehetőség, nem garantált a siker.
-
joker1220
őstag
válasz
Beretta 92R
üzenetére
Szia!
Igen van benne 2db letiltott mag. Az hogy működik-e az csak akkor derül ki ha kipróbálod

-
Beretta 92R
tag
üdv
Fel lehet vajon oldani a másik 2 magot ebben a Phenom II BE prociban?:
HDZ555WFK2DGM
CACDC AC 1052BPM -
joker1220
őstag
válasz
mtomi95
üzenetére
Szia!
A Phenom II memória vezérlője hivatalosan 1333Mhz ramot támogat, a normál alapfesz pedig 1,35-1,45V között változhat a különböző modelleknél.
Amég nincs kitesztelve normálisan a proci stabilitása addig ne told feljebb a ramot.
Egyébként a CPU NB VID nek lehet adni egy lépésnyi plusz feszt a stabilizálásban sokat tud segiteni.
1,525 az már léghűtéssel kb az utolsó kenettel egyezik meg

Üdv
-
joker1220
őstag
válasz
nszabolcs008
üzenetére
Szia!
Frissítsd a BIOS-t ha van rá lehetőséged. Ha mindig visszaáll akkor ott valami gixer van, ilyennel már találkoztam, nálam a frissítés megoldotta..
-
joker1220
őstag
válasz
csabika0001
üzenetére
Szia csabika!
Rég jártam erre

A 990 es chipset már nem igazán alkalmas magfeloldásra, kb dísznek hagyták bent a funkciót.
Aki magfeloldásra akar deszkát az 7xx vagy 8xx csipszettel próbálkozzon, fényévekkel nagyobb az esély a stabilitásra

-
joker1220
őstag
válasz
nyaki01
üzenetére
Szia!
A 0. magot nem tudod előcsalni mivel az a proci 1. magjának felel meg ami fixen mindig be van kapcsolva, nincs olyan alaplap amin ki lehetne kapcsolni, feleslegesen keresed.
Ha alapból 2 magosként bootolsz be és futtatod a prime95-t akkor is hibás? Mert akkor alapból hibás a procid..
-
nyaki01
tag
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy Asrock M3A790GXH/128M alaplap BIOS-ában hogyan tudnám előcsalni egy Phenom II X2 560 BE proci magfeloldásakor az Active Core Control menüpontban a core 0-ás magot
, ugyanis csak az 1-2-3 magot mutatja és a Prime95 szerint pont a 0-ás mag a hibás. 1.9-es legutolsó BIOS van fent. Próbáltam korábbi verziókat egészen 1.7-ig, de sehol sem volt ilyen lehetőség.
Érdekes módon a Prime95 és az Everest diagnosztikán is elhasal a proci, de napi használatban semmilyen észrevehető hibát nem produkál.
-
nszabolcs008
csendes tag
válasz
nszabolcs008
üzenetére
-
nszabolcs008
csendes tag
Üdv!
Sajnos nem sikerült unlockolni a 2. magot. Ahogy láttam az én alaplapom esetében (gigabyte ga-ma78lmt-s2)
Nem elég az ACC-t auto-ra tenni, az EC Firmware Selectiont Hybridre kell tenni. Gép újraindítása után semmi változást nem tapasztalok, nincs 2. mag. Visszalépek biosba és azt látom hogy az ACC-t visszarakta disabledre. Ez mit jelentene?
Drivereket letöröltem és úgy is megpróbáltam hátha ilyen apró tényező zavarna be, de nem. Amit észrevettem hogy CPU Core Controlom van, amit ennél az alapnál nem láttam még senkinek (videók, képek alapján), ez auton van, nem szoktam piszkálni. Esetleg valaki tudna tanácsot adni hogy miért nem akar működni? Meg vagyok róla győződve hogy még évekkel ezelőtt pörgött a második mag, a probléma hogy nem én állítottam be anno, az idő elteltével viszont újra lett pakolva sokszor a gép, én meg nem foglalkoztam vele hány magon pörög mert csak kis játékokkal játszom, de most igényelném a többet.
-
csabika0001
senior tag
Szeretnék veletek megosztani néhány új infót.
Több procit is próbáltam feloldani Gigabyte 970-es és 990FX chipsetes alaplapokban pl X2 555, X2 B59 procikat.
A konklúzió az, hogy maga a feloldás megtörténik, illetve szépen elindul a rendszer 4 magosként minden esetben, viszont több anomáliával is találkoztam pl az 555-ös egy pici terhelés hatására már fagyott képet adott. Ennek ellenére egy szintén gigabyte 760G lapban vígan muzsikál 3,8GHZ-en 4 magosan.
A B59 proci nagyon érdekes szintén megy a feloldás viszont random produkál képhibákat asztalon és böngészőben, az a vicces hogy 4-4,1GHz -en szépen lefutnak a tesztprogramok szinte alapfeszültségen.
Természetesen egy másik chipsetes lapban hibátlan.
Szóval aki hasonlóakkal próbálkozik már tudja mire számíthat. -
csabika0001
senior tag
válasz
csanadjatek
üzenetére
Bocsi a kései válaszért de azért írok neked.
Nem találok információt erről a masináról. Ha a biosban megtalálod az advanced features vagy környékén a core unlock vagy hasonló elnevezésű funkciót akkor menni fog.
u.i Véleményem szerint ezek általában kiherélt bios-os gépek szóval passz. -
csanadjatek
tag
Sziasztok,
Egy Dell Optiplex 740 Desktop gépem van, nForce 430 déli hídas alaplappal.
A kérdésem az, hogy ezzel a lapossal Deneb magos procit tudok unlockolni? -
mtomi95
senior tag
válasz
csabika0001
üzenetére
Az-az.

Egyenlőre nem bántom a rammokat. Gyárilag kellene nekik 1600-on menni. Eddig azt hittem a proci miatt nem mennek annyin, de most mi lelte nem tudom.... Ha adok neki 1.6V-ot mivel lesz jobb?
Egy Cooler Master T2 mini hűti.
1.35V nem elég.
Gyári órajelen nem rég a GTA V alatt még betöltéskor, amúgy baszott ki kék halállal a win... a normál lenne 1.45V a Gigabyte szerint. Ezt vettem le most 1.4V-ra. 100% hogy stabil. Eddig 1.425V-on használtam gyári értékkel... Auto-ra meg nem ismerem rakni... 1,525V is volt már autózásból 
Tesztelésképpen ide hívom öcsém játszani.
-
csabika0001
senior tag
válasz
mtomi95
üzenetére
Varázslat

Mehet a ramnak az 1,6V így is. Főleg ha egy olcsóbb típus valszeg kéri is a feszt.
Azok a hőfokok nagyon érdekesek. Mivel hűtöd azt a procit?
Ha így használod a jövőben akkor elég lesz 1,35V is a procinak (kevesebb hő, kisebb fogyasztás). Azért egy tesztet csinálhatsz hogy okés e, de szerintem nem lehet gond 3,2GHz-en. -
mtomi95
senior tag
válasz
csabika0001
üzenetére
-
mtomi95
senior tag
válasz
csabika0001
üzenetére
Az northbridge feszültség 1.2V és nem engedi csak 1.3V-ra.
A magfeloldás úgysem sikerült.
Kikapcsoltam a magfeloldást még is ezt írja az Aida64:
Tuning csak és kizárólag 1,450V-on volt stabil még 3.5ghz-en is... Legalább is a Prime 95 akkor nem kapot kék halált. De még ott is (1.450V) a 3. workernél volt 100 warning, de 0 error. így inkább vissza vettem mindent.
A rammot nem merem 1.6V-ra tenni.
Nem lesz akkor baja?
"Feszültség (V): 1,5
Hűtőborda: Nincs
Időzítés (CL): 11
Kapacitás (GB): 1x4
Kiszerelés: 1 darab modul
Memória típus: DDR3
Órajel (Mhz): 1600"
Ebből van két darab.Amit linkeltél program ott is 19C fokos.

De így is nagyon sokat segítettél, köszönöm!
Amit kellett az fixáltam így is! (CPU Volt: 1,4V, PCIE Ex: 100Mhz, a HT meg a North Brig 10x szorzón) Meg most már van a dologhoz egy kis lövésem! 
-
csabika0001
senior tag
válasz
mtomi95
üzenetére
Nagyon sok az a northbridge feszültség!
Mi az alap "normál feszültség" amit a bios ír?
Ha 1,2V akkor nem lehet 1,220-ra beállítani?(ha nem akkor inkább hagyd normalon)
PCIE Clock-ot fixáld 100MHz-re ne hagy autón!
HT link frequency fixáld 10-es szorzóra szóval ugyanúgy 2200MHz-en lesz mint most csak ne autón.Még egy próbát tehetsz a magfeloldáshoz hogy a CPU NB VID controlt beállítod 1,225V-ra és így ráindítod alacsony órajelen, mondjuk 1,4V-on. Egyébként a CPU Northbridge Frequency a beépített memória vezérlő ami most 2200MHz en van ezt is fixáld szorzóval!
Ha szar a hőmérséklet kijelzés akkor ne felejtsd el kikapcsolni a magfeloldást a biosban, ne csak a magokat tiltsd le(számszerűen 0,1,2,3)!Ha már tuning akkor
CPU Voltage legyen 1,425V
CPU NB VID legyen 1,15V vagy 1,2V
Ha a rámész a set memory clokcra ne hagy autón azt sem! akkor tudod állítani a memória szorzóját szerintem fel tudod tenni 8x-ra, de úgy már 220x8= 1760MHz-et kapsz az nagyon sok nem fog menni stabilan szóval marad a 6,66X.
A ram (DDR3 voltage) feszültségnek mehet 1,6-1,65 HA 1600MHz- környékén akarod járatni!A hőmérsékletet [ezzel a programmal] tessék figyelni! Terhelni pedig prime 95(small fft módban) és intel burn test programokkal tessék.
-
mtomi95
senior tag
válasz
mtomi95
üzenetére
Még 1,325V-on is stabil.

Van valami teljesítmény csökkenés akkor ha gyári órajellel kisebb magfeszűltségen használom?
Mert a gigabyte normája az 1,450V.
Eddig gyáriórajellel (3.2Ghz) ekkora magfeszen ment. Szóval ha most ugyan ezen az órajelen, de csak 1.325V-on használom kevesebb FPS-em lesz? Vagy ez nem számít csak tuningnál?
Egy biztos 1.3V az kék halál. -
mtomi95
senior tag
válasz
csabika0001
üzenetére
Köszönöm! Igen elég sokat is!

Olybá tűnik, hogy a 4. magot ellehet felejteni.
Legelőször a tuningot próbáltam meg úgy ahogy mondtam (kép). Majd vissza vettem az órajelet és szórakoztam az ACC-vel. Háromszor és annyi fajta módon is megpróbáltam. Nem ment. Szokásos vagy nincs kép vagy be sem kapcsol...
Utána reset, majd tuning... Csak most kék halál.
A tuning része ment. elsőnek.
Valahogy így kellene kinéznie? Mert legelsőre működött. Most újra beállítottam ezekkel az értekkel és kék halál...
Bevallom megijedtem mikor az első tuninggal (3,5Ghz Cpu,1466Mhz Ram,1,425 Core V,+0,1V Norht Brigade) sikerült a Windowsban az élményindexet és mindent lefuttatni, de az aida64 (legfrissebb) elég hülyeségeket írt.... Cpu Z majdnem jól írta a magfeszültségeket. De a Aida miatt beszartam aztán megint reset...
Most mindent visszaállítottam gyárira a magfeszt levettem a biosban 1,375-re. Majd megnézem lehet e még lejjebb is stabil. De az Aida64 az nem tudd pontos adatokat írni? Csak mert még 1,375V-on is 1,450Vnak érzi szar CPU hőmérsékletekkel ijesztget (túl alacsony 17C)... Most a biosom szar vagy az aida mér rosszul mindent?
Mi miatt lehetett elsőre sikeres a tuning, másodjára pedig kékhalál? Sima fesz,órajel emelésnél is piszkálni kell a CnQ-t és a C1E-et?
Szerk: Ha a CPU frekvenciát felveszem 250-re az már 4Ghz!
-
csabika0001
senior tag
Első körben egy intel burn tesztet futtass minimum 10 kör legyen, és high beállításban.
Közben figyeld az alaplapi szenzorok értékét --> északi híd, VRM hőmérséklet.
Ha ezen a teszten átmegy és nem melegszik túl semmi akkor jöhet a következő lépés.
Egyébként ez a képremegés alacsony feszültségszint miatt is lehet szóval még a tápegység és az alaplapi VRM gyanúja is fennáll! -
tzralt
csendes tag
Mert ha rosszak lennének a feloldott magok akkor minden feladatra rossz lenne gondolom. De például az Arma 2 és Arma 3 hibátlanul mennek vele. Bár az is igaz, hogy a Cs Go és GTA V játékok egyből 85 és 100% közötti terhelést okoznak minden magon, míg az Arma játékok alig 30 és 80 % között vannak magonként. Valaki érti ezt?
-
tzralt
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a processzor miért csinálja a következő tünetet. Amd phenom II X4 960t. 6 magosítva. A probléma lényege, hogy GTA V és a CS Go valamint Far Cry4 és 3 játékok indításánál és közben is remeg a kép sőt szétesik teljesen a játék használhatatlanná válik! Viszont ha az Arma II vagy Arma 3 megy ott semmi gond, pedig azok is eszik a vasat rendesen. Négy magra visszavéve minden játék gond nélkül fut a 6 maggal szétesők is. 3d mark 11 processzor tesztjeiben semmi gondja a 6 magnak 100% terhelésnél is végigviszik többször is egymás után az egész tesztet.Rendszer összetevők: alaplap gigabyte 870a ud3, táp chieftec 650w gps-650a8, vga hd 5970 . Próbáltam a feszültséget emelni és csökkenteni próbáltam már a 1.250 , 1.275 , 1.375. 1.40 1.425 valamint a HT link -et is megemeltem alap 2000 ről 2200 és 2400 ra. Valamint csökkentve is megpróbáltam 1400 on. Továbbra is instabil maradt, azon játéknál ahol az volt. 5 maggal is instabil. Valami ötlet ami még segíthet?
-
csabika0001
senior tag
válasz
mtomi95
üzenetére
A ref órajel emelésével arányosan nő az cpu órajele (refclock*szorzó) tehát 200MHz*16=3400MHz
Általánosságban azt olvastam hogy 250MHz-ig egészen stabilak. Szóval hajrá!
Ha mégsem lenne stabil akkor a jelenség fagyás, vagy el sem indul a bios, ekkor nem kell megijedni egy cmos reset segít, vagy kiveszed az alaplapi elemet néhány percig.Hirtelen nem tudom mennyi nálad az északi híd feszültsége általában 1,1V szokott lenni. Adj neki 1,120-at de csak akkor ha tényleg instabilitást veszel észre 250MHz alatt. Ennek a feszültségnek a stabilitása változó több memória modul használatakor. Ezért szoktak egy "leheletnyit" emelni rajta.
Azt hogy a ramok 1600MHz-en menjenek vagy beállítod a ref órajel segítségével vagy emeled a ram clock szorzóját ha lehetséges!
A ram órajele a referencia órajel (200MHz) és hozzá tartozó szorzószám szorzatából jön ki.
200*6,66=1333MHz néha ehelyett a szorzó szám helyett arányszámot adnak meg de aszt hiszem a gigáknál nem az. Értelemszerűen kb 240x6,66~1600MHzAz hogy tűzforró sajnos a 880-as chipsetek sajátossága, próbáld valami ventivel hűteni ha tudod.
Remélem tudtam segíteni.
-
mtomi95
senior tag
válasz
csabika0001
üzenetére
Rana magos. Erről úgy tudom nem is tartalmaz 3. szintű gyorsítótárat.
"szóval marad az alaplapi referencia órajel emelése, ami alapból általában 200MHz"
Ezen mennyit kell vagy szabad húzni? és ha ezt húzom akkor a processzor órajele nő majd?"emelj egy leheletnyit az északi híd feszültségén főleg a 8GB-ram miatt."
Ha ezt teszem akkor a ramok tudnak majd 1600Mhz-en menni? és mennyi az a lehelenyti? Elég csak az északi híd feszűltségét húzni, hogy 1600-on menjenek a rammok?
Az alaplapon semmilyen hűtőborda nincs. Csak a északi vagy déli nem tudom, van az a gyári gigabyte ami így is tűz forró szokott lenni.
Bocsi, hogy értetlenkedek, de sosem csináltam még ilyet!

-
csabika0001
senior tag
válasz
mtomi95
üzenetére
Először is ebből a prociból ha sikerül az unlock akkor Athlon II X4 B50 lesz.
Attól függően, hogy propus (AD jelzés a procin) vagy Deneb magos (AC) lesz L3 cache.(csak a Deneb magosoknak van L3 cache) .
A szorzót nem fogod tudni állítani, mert ez a típus szorzózáras, szóval marad az alaplapi referencia órajel emelése, ami alapból általában 200MHz. Ha ennek nekikezdesz emelj egy leheletnyit az északi híd feszültségén főleg a 8GB-ram miatt.Mivel csak a 95W-os modelleket támogatja a géped így sanszos, hogy ezért nem indul el. Annyit megpróbálhatsz, hogy játszol a feszültséggel kicsit és próbálgatod indítani, de ne menj 1,45V fölé.
Jótékony hatással lehet a magfeloldásra ha kikapcsolsz minden energiagazdálkodási (C1E, Cool & Quiet) funkciót, leveszed az órajelet(akár a feszültséget is) mondjuk 2000MHz-re (lefelé tudod állítani a szorzót), és ráindítasz így.
Ha így is kékhalál akkor esélytelen. Ha betölt a windows akkor lesz belőle valami. -
mtomi95
senior tag
Segítsetek már!

Nem megy ez a magfeloldós dolog sehogy. De még az órajelet sem tudom egy kicsit felhúzni. 16x a legnagyobb szorzó.
A gépem:
Processzor: AMD Athlon II X3 450 3.20GHz
Alaplap: Gigabyte GA-880GM-D2H v1 (AM3)
Tápegység: FSP Hexa+ 400W 80
Próbáltam alcsonyabb órajelen, magasabb mag feszültségen, nem ment. Addig sem jutok el hogy kiírja a bios, hogy Phenom II x4 50BE. Ugyan az marad a neve vagy be sem kapcsol a gép többet csak resettel.
Nem lehet, hogy azért nem működik mert ez a lap csak a 95W-os processzorokkal kompatibilis?
Feloldás után meg ugye 125W lenne.
Már annak is örülnék ha valahogy ezt a 3 magot feltudnám húzni 3,5Ghz-ig 3,2ről. De ott meg a szorzót nem tudom feljebb venni mint 16.
Még valami.
Magfeszűltség. Ha auto-n hagyom több mint 1,5Vra is felmegy…
Most 1,425V-on van. Normál üzemmódban lenne 1,450V. Azt mondták vegyem le 1,3V ra mert még 1,425V is rengeteg. Levettem 1,3V-ra kékhalál… -
sagit
veterán
Sziasztok!
Most lett egy GA-990FXA-UD3 alaplapom melyben egy AMD Phenom II X2 555 -ös proci van és ha 2 magnál többet szeretnék használni terhelésre rögtön lefagy. Bármely 2 maggal jól működik (CORE0, CORE1 vagy CORE0, CORE2 vagy CORE0, CORE3).
Régi alaplapomban GA-MA770T-UD3 hibátlanul működött évekig mind a 4 mag. Hangkártya meghalt a lapon ezért szántam magam rá egy cserére.Próbálkozásaim:
- CPU +feszültség (1,5V)
- Magok órajelének visszavétele (2.8 GHz)
- C&Q és minden egyéb energiagazdálkodást letiltottamWin 7 mindig hibátlanul bebootól mind a 4 maggal. Az élményindexnél azonban állandóan lefagy. AIDA memoria tesztnél is azonnal fagy.
Előre is köszönöm a tippeket!
-
gabo9201
senior tag
válasz
csabika0001
üzenetére
Feszültség csökkentés (1,25-1,3V), nagyobb hűtő. Én sem hittem benne, de az egyik procimnál csodát hozott.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Van 2 db 555-ös AMD Phenom II procim az egyik csak 3 magosként indul betöltéskor, a másk viszont bebootol és feláll a windows. Amint elkezdem terhelni néhány mp-en belül megáll a kép(full hd video). Már próbáltam több feszültséget adni 1,5V-ig, de nem hozott javulást. Próbáltam csökkenteni az órajelet, de így sem működik. Esetleg van még valami lehetőség?
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Googlel már alaposan átnéztem a dolgot, de még bizonytalan vagyok. Van egy AMD Athlon II X3 450 Rana procim és egy ASRock 960GM-GS3 FX alaplapom. Sokat olvastam róla, hogy ilyen-olyan módokon ebből lehet csinálni egy AMD Phenom II x4 B50.
Ezt meg tudjátok erősíteni?
Továbbá az alaplappal lehet ezt?Alapórajel, no tuning, alapfelszerelés, 400-as táp. Szükség van még egyéb infóra?
A leírásban nem láttam bent a CPU-t és az alaplap is képes rá, neten sokan mókoltak vele, így gondoltam, megérne egy próbát. Nem merek belevágni még valaki nem erősít meg benne.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
A 960T prociknál is ugyanúgy lutri a magfeloldás mint a többi procinál? -
zimi1991
aktív tag
Sziasztok!
Olyan gonfom volna, hogy van egy phenom II x2 555 ami eddig egy giga 880-as lapban hibátlanul ment ám az megadta magát és vettem egy új giga 970A-ds3p lapot amiben magfeloldás után random fagyások keletkeznek...
Azóta került bele egy ssd is így nem tudom kiszürni mi okozhatja a hibát...
Van valamilyen program amivel kiszürhető, hogy az adott phenom bírja-e a magoldást? -
okay
aktív tag
Hello!
B55 procinak 4 mag bekapcsolva, lehetséges hogy NB feszt kell emelni hogy stabil legyen? Alap 2000mhz-en hagytam az NB-t, de a ram bios fixelése után nem stabil, lehet az L3-hoz van köze? az meg az NB feszhez tartozik? Vagy mitől lehet hogy nem stabil?
Köszi! -
jampika78
csendes tag
válasz
üzenetére
Massmurderer,azzal nincs is gond,nem hüle vagyok,csak hiába csinálom meg mégsem változik semmi,onnan nem jutk tovább hogy indításnál kiírja 3 mag feloldva,de hol a negyedik? a procit tudtam húzni a link alapján amit adott a másik kolléga,az faja,de nem tudom 4magosítani
pedig minden stimmel,és mégsem 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest