- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabo9201
senior tag
válasz
csabika0001 #8315 üzenetére
Feszültség csökkentés (1,25-1,3V), nagyobb hűtő. Én sem hittem benne, de az egyik procimnál csodát hozott.
-
gabo9201
senior tag
válasz
gabo9201 #8257 üzenetére
Az említett GA-M68MT-S2P lapnál azt írja a Gigabyte oldala, hogy ily módon van lehetőség a magok feloldására:
"Core Boost Support:
GIGABYTE’s Core Boost technology provides an easy way for users unlocking the CPU’s hidden cores via the EasyTune6 utility. Without any complicated setting needed in BIOS, users can experience a phenomenal performance upgrade right away.
*The ability of unlocking the hidden CPU cores might vary by different processors."De például rev 1.0 esetén nem ír ilyesmit.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Massmurderer #8256 üzenetére
Az lehet, hogy az említett giga lapban nincs magfeloldás viszont ahogy az előtted szóló is írta pl az ASRock lapokon szokott lenni külön chip, hogy a funkció elérhető legyen még 630a-s chipset esetén is. Nekem N68C-S UCC lapom volt, szintén 630-as chipsettel és ment benne a magfeloldás.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Massmurderer #8248 üzenetére
Igazából megválaszoltad saját magadat, kérdésben a válasz!
Magfeloldás után nem látszanak a magonkénti hőmérsékletek. Mondjuk ez túl nagy gondot nem okoz. -
gabo9201
senior tag
válasz
nickedez89 #8223 üzenetére
-
gabo9201
senior tag
válasz
nickedez89 #8221 üzenetére
Akkor viszont tudja a lap.
-
gabo9201
senior tag
válasz
nickedez89 #8219 üzenetére
Nem találtam 100%-os választ rá, de valószínűleg a lap sem tudja.
-
gabo9201
senior tag
válasz
nickedez89 #8217 üzenetére
Nincs.
-
gabo9201
senior tag
válasz
sardi_hunor #8215 üzenetére
Nekem 630-asom volt és abban nem volt L3. Igazából lutri, hogy melyikben van és melyikben nincs.
Most van egy X3-as 445 abban L3 is van és úgy néz ki, hogy a 4. magot is sikerült stabilizálni. -
gabo9201
senior tag
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy gépet amiben egy C3-as Athlon II X3 445 van egy Gigabyte GA-770T-D3L rev 1.x-es alaplap társaságában. Az előző tulaj nem próbálgatta a meg feloldást, én viszont megnéztem. Néhányat már sikerült más gépekben stabilra belőnöm így gondoltam ezt is megkísérlem.
Mint kiderült még az L3 cache is benne van, alapórajelen (3,1Ghz) és alapfeszen a Win7 stabilan betölt, lefut a 3DMark06 is. Netezés, youtube közben hibát még nem tapasztaltam, játékokat egyáltalán nem tettem még rá.
Viszont a Prime95 sajnos rövid időn belül (kevesebb mint egy perc) elszáll, nem kékhalállal és nem is resettel hanem simán kikapcsol a gép, mintha a táp kapcsolna le (mint mikor nem bírja a terhelést). Leállás után újraindítható. A proci nem melegszik túl, igaz gyári hűtő van rajta, de a hőfok 55°C-nál feljebb nem megy. Eredetileg egy viszonylag gagyi SolyTech táp volt benne ezt cseréltem egy 350-es FSP-re (hogy kizárjam a táp túlterhelése miatti lekapcsolást). De az FSP-vel is ugyanaz a jelenség.
A legérdekesebb az egészben, hogy feszültség emelés hatására nem, hogy stabilabb lenne egy bizonyos órajelen, hanem még inkább rövidebb ideig bírja. Kíváncsiságból alapórajelen 4 maggal adtam neki 1,25V-ot aminek hatására az egy perc alatti Prime futás pár percre nőtt.
Szóval ez nekem most elég kínai, nem értem hogy feszültség emelés hatására miért lesz instabilabb, fesz csökkentés hatására pedig miért lesz stabilabb.
Van a közelemben egy hasonló képességű Asus alaplap amiben szintén egy X3-as Athlon van és egy éve 4 maggal megy stabilan (abban nincs L3 cache). Ha időm engedi megpróbálom abban is ezt a CPU-t. Ebből a Giga lapból azt hiányolom, hogy az L3 cace-t nem lehet külön letiltani. Mert lehet abban van a hiba.
Egyébként 3 maggal 3,8Ghz körül tudtam stabilra belőni 1,4V mellett.
Ha valaki tudna ötlettel szolgálni kérem írjon
-
gabo9201
senior tag
Üdv!
A téma adott. Valószínű, hogy be fogok szerezni egy 7750 vagy 7850 procit. A kérdésem az, hogy ezek közül csak a BE verziók 4-magosíthatóak? Vagy a simáknál is megvan az esély? És ezek mekkora hányada moddolható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest