- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabexsz
csendes tag
Külfoldi oldalon valami olyasmit olvastam, hogy 4100 és 6100-asnál lehet, de nem használja a magot. Én arra gondoltam hogy az biztos csak azért van mert teljesen rossz a plusz 2 mag, és talán lehet kifogni jót. Ezt azért kérdeztem,mert nem tudok angolul mind ezt a fordítást a google végezte
-
V.Stryker
nagyúr
Na, ez nem jutott eszembe - megnézni nem tudtam, mert asszony filmezik. Szóval ez az unleashing mode - Ha minden autón van, akkor indulásnál X4-et ír ki, de ugye a cpu-z csak 3 magot lát. Ha alatta a magok beállítását átteszem manualra és a negyedik magot is ON állásba teszem, akkor a gép indulásánál kiírja, hogy nem tudja elindítani vagy mi ezt az Unleashing Mode-ot és F1-el lépjek a biosba. Gondolom, akkor nem voltam szerencsés.
-
Fransico
tag
Ennek a memóriának ez lenne az alap, de valamiért nem igazán szereti a lap.Működik vele,de nem tudom eldönteni,hogy a processzor hibás vagy másik memóriát kéne vennem?Ha nem tiltom le a magot akkor mi történhet,mert egyébként semmilyen hiba nem volt még játékokban vagy programokban?Van értelme így hagyni?
-
Fransico
tag
Meg néztem 2 maggal nem csinálja,viszont át állítottam a memória időzítéseket 5-5-5-18 2t-ről 4-4-4-12 1t-re.Így már a 2. és a 3. mag is hibát generált prime95 alatt pár perc futás után.A feszültséget emeltem 1.375-ig, de csak az egészen tudom, nem tudom hogy lehet külön egy magon.Nem hozott jobb eredményt.Egyébként honnan tudom meg, hogy mik a helyes memória beállítások és hol tudom állítani a CPU-NB-t?Ezt adja prime95:
http://kephost.hu/share-9D59_4F12CE25.html -
-
Pacos
tag
Hello!
Na kipróbáltam most a CnQ letiltásával és úgy a szokásos dolgokka mint default beállítás, aztán fesz. állítgatás, FSB állítgatás, stb. Ugyan konkrét fagyás nem volt, de az eltelt 1 óra alatt - míg próbálgattam - lett kb. 300 bejegyzés(az említett whea-logger 19) a 4. magra vonatkozólag az eseménynaplóban.
Úgyhogy marad a 2 magAzért köszönöm!
-
Idiofil
aktív tag
Na a Cool 'n' Quite-ot kikapcsoltam, Unlock CPU Core engedélyezve,
ACC --> All core és 0%, CPU Core control auto...Tehát elméletileg nyitva vannak a magok, de mégsem jelzi win7ben...
Most megpróbálom All cores helyett per core és ott 0% ra rakni mindet...Szerk: Még így is 2 magot ír...
-
Idiofil
aktív tag
Köszönöm
Akkor úgy néz ki a dolog, hogy megnyitom az összes magot, és ha megy mind a 4, akkor tudom letiltani pl a 4.et vagy a 3.at?
Én is abban bízok, hogy hátha egy X3 összejönne...
Most egy régi komment adott egy ötletet, hogy kikapcsolom az auto frequency and voltage- dolgot, hátha csak nem kap elég kraftot a cucc...
Csak most még küzdök a géppel, mert még a bios-ba sem enged be....Fránya USB-s bill....Múltkor már sikerült bejutnom valahogy erről a bill-ről... -
Omli85
őstag
Amióta megjött így nyüstölöm :
3.6GHz 1,3vVolt pár tesztem 3.8-on 1.4v-vel stabilnak stabil de ezzel az "öregecske" hűtéssel már nagyon megugrik a hőmérséklet terhelés alatt, egyelőre maradok a fenti beállításoknál. Majd januárban ha meglesz a H70
-
joker1220
őstag
Lópikulát
Bármelyik aida64 verziot rakom fel 12 fokot mutat a kupak a magok ugye 0 fokosak.
Az ég világon semmi sem hajlandó mutatni a kupakhőt kivéve az Easy Tune 6....
Dani a másik lapban amit a petya vitt, ugyanez a helyzet egy az egyben..
Ott meg 10 fokot mutat, se le se föl.
Úgy látszik a 8xx csipszetből kihagyták ezt a ficsör-t..
-
lacika0926
tag
-
lassiee
tag
A proci tenyleg kifogastalan. Elsore prime stabil volt egy 880gm-usb3 lapban. Annyi, hogy mikor betipegek megvenni az uj lapot proci a kezben es ugy nyitok a boltban: akkor viszem a lapot ha ezzel a procival tudja az acc-t
-
pocok74
tag
Én nem vagyok fanatikus Asrock rajongó de tény ami tény a G31-es lapjuk verhetetlen 8000 forintért intelnél 1600fsb tud!!!!
Anno az E3300-as 3500 körül szaladt benne fesz emelés és egyéb csintalanságok nélkül!!!
Ami az Amd-s lapokat illeti ami nekem vam nincs 10k és nem mondom hogy tele van extrákkal de nagyon is megéri az árát és ebben megy minden!!! -
GAbre
veterán
Megnéztem a kedvedért adtam neki 2vel nagyobb értéket.
De ma a porci géplekapcsolósat játszik...
Amúgy a legújabb biosz van fenn,és ahogy mondtam,ki lett próbálva másik lapban,másik táppal vinyóval,oprendszerrel.
És ahogy írtam ott még rosszabb,mint itt.(4magosként rendszer se töltött be,és 2 magosként azt csinálta,mint itt 4 magosként ma.)
De pl 2 napja,néha halt be 1-2 mag.
Amúgy még1x köszi.De te se vagy okosabb,mint én úgy látszik. -
GAbre
veterán
Nah most akkor tisztázzuk.
Van a cpu voltage (1.3000V)
Van az Nb voltage (nourthbridge,északi híd,alaplapi cucc). 1.175V.
Van a Dram az a memóriájé
Van a Ht voltage (igazából ez nem tudom mi,de sztem az fsbnek a szorzója vagy nem tudom.) De biztos nem erre gondoltál.
És van az MGpu voltage,ami a nevéből is adódóan a videókártya feszt jelenti.
És itt kifogytunk...
Akkor most melyikre gondoltál?Ha a cpu voltagere(1.3 V) gondtál,ha többet adok neki,akkor hamarabb lekapcsol a gép!
-
GAbre
veterán
Nem ez alap feszen,alap órajelen megy.4 magosítva.
1 qrva jó hűtéssel.Mondjuk így is néha elszáll.restart.
De 2 magosként kb viszi(igaz,csak blend tesztben "jó",másik prime tesztel meghalnak a magok,ezzel a hűtővel.Igaz,h gyakran behal a firefox,vagy pl most a messenger,és a média player se akar újra működni,ilyenkor csak a resi segít.
Viszont érdekes módon gyári hűtővel,axem rögtön meghal(pedig hőfokban max 5-10 fok eltérés lehet,és 52 foknál sose melegebb a proc.
Kipróbáltam 1 másik lapban igaz ott vmi másik hűtőt raktam rá,de ott 2 magosként stresszelve rögtön restart(biosz szerint 40-45 fok),4 magosként,meg az xp se töltött be.
A procinak tudtommal 70fokig bírnia kéne,de efölött is jónak kéne lennie,de 70ig se megy el sose a hőmérséklet.Amúgy kb 2 hónapos a proci 1 hónapig ment alapfeszen 3500-on.
2x próbáltam 1.4500-el 4000 Mhzen,Nem jött össze,maradt a 3500.
Azóta nemigen volt időm játszani,csak bosszankodtam,h mi nem lehet jó,de most már kiderült,h ez lesz a hibás.. -
enginev3.0
félisten
MEGVAN
Szelektív indításon volt az msconfigba és az volt a baj, most szokásos indításra raktam és megy a 4 mag, szabályozza a voltot, és állítja a MHZ-et is
Már "csak" 45foka proci ha nincs használva, mindjárt futtatok prime-otNa jó inkább 45-48 között ugrál, sajnos, de egy 2 magos proci hűtővel mit is várok
Na most már 4 maggal lehet piros pontokat osztogatni
csak egy hűtőt kell beszereznem
-
pocok74
tag
Mondjuk nem értem a dolgot
Most nekem volt k...a szerencsém vagy sokat olvasgattam ebben a témában
Mikor megvettem az 560-ast első lépésként 4 mag On, aztán minden mag 0%-ra és megy mint a tatár
Már a Win-t is 4 maggal tettem felAsrock alaplapban
Le is kopogom ne hogy elkiabáljam
-
TROG AIR
aktív tag
-
-
pocok74
tag
Hali!!
Köszi a tippet meglesem mit tud de a gyári hűtő így is szétpörgi az agyát
Viszont ha tudnál 1 kérdésre válaszolni azt megköszönném!!!Nos az a gondom hogy ha energia takarékos módba teszem akkor ugye vissza veszi 800-ra, viszont az 1,30V az marad
Ez most jó így vagy valami nem jól van beállítva a biosba???
Köszi előre is!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Windows 10
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest