Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
fatallerror #5486 üzenetére
Örülök neki, hogy újraéledt a géped. Viszont ezek szerint sovány volt neki az 1.3V? Ejnye, pedig ezek simán elfutnak még alacsonyabb feszen is...
-
Vigneau
félisten
válasz
fatallerror #5483 üzenetére
Ilyenkor BIOS reset-et kell nyomni és újrainduláskor újra képet ad a gép. Ha ez sem segítene, akkor ki kell venni a CPU-t és újra berakni, mert akkor a BIOS úgy érzékeli, mintha új processzor kerülne az alaplapba.
Már csak este leszek, ha esetleg keresnél. De szerintem nem lesz ott probléma.
-
Vigneau
félisten
válasz
fatallerror #5481 üzenetére
Az UCC aktiválása után sem jelenik meg a többi mag a BIOS-ban mikor mented, újraindítod, majd újra belépsz?
-
Vigneau
félisten
válasz
fatallerror #5478 üzenetére
Így van, ahogy mondod. Azért nem árt arra figyelni, hogy a feszültséget ne hagyd auto-n - hanem fixáld 1.3-1.35V környékén. Valamint arra figyelj, hogy először csak a magok feloldására koncentrálj - frekvenciát, vagy szorzót ne emelj.
-
Vigneau
félisten
válasz
BogyóBP #2980 üzenetére
Ebben (Auto) az esetben a lap által jónak ítélt értékeken fog ugrálni a CPU feszültsége a feladatok függvényében - ezt fogod majd látni a progi segítségével. Viszont hajlamos a lap ilyenkor túlfeszelni, miközben a CPU kevesebb fesszel is beérné. Nálam a gyakorlatban ez így alakult: 3200MHz-en az auto fesz 1.4V, miközben 1.3V-tal is beérné simán kézi beállítás mellett - a 3600MHz nálam 1.325V-on fut.
-
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2947 üzenetére
Akkor viszont ki is írt az 5xxx szériáról? Az még egy olcsó alternatíva lehet a kis pénzű konfigra váltó Kollégáknak.
-
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2945 üzenetére
Valahogy úgy rémlett, hogy Te próbáltál ki jó pár procit itt. Akkor rosszul emlékeztem volna...?
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2786 üzenetére
Azt figyeltem, hogy éjfélkor és hajnali 4-kor is fent voltál. Nem ártana pihenni kicsit, utána jön az ihlet.
-
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2780 üzenetére
Ezek szerint jó volt gondolatébresztőnek, amit írtam. Viszont én meg a Te adataid nézem. Ha meglesz a hűtőm, megnézem én is, hogy van-e még szufla. Elvileg 3700-os jó voltam, de nem akarok nagyon sok feszt adni - no meg a CnQ és a C1E használatát sem akarom feladni.
-
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2777 üzenetére
Kérdés, a RAM-oknak mekkora feszt adtál... A BIOS auto fesz viszont nem szerencsés dolog. Tudom, hogy alapbeállításokon 1.4V a CPU, 1.2V az NB és 1.645V a RAM. Viszont a gyári adatok sorrendben az alábbiak - a kérdéseimre a többiektől ezt szűrtem le: 1.35V, 1.1V és 1.5V (utóbbi szimpla mezei 1333MHz-es DDR3 RAM-nál). Remélem, nem kövez meg senki ezekért az adatokért.
-
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2773 üzenetére
CPU NB-t 1.3V-on nem nagyon járatnám, felette viszont már tutira nem - de ez magánvélemény. Várom én is mások tapasztalatait ezen a téren. Nálam 1.2V nem volt elég a 2600MHz-hez, 80 perc után dobott el a Prime95. Viszont 1.15V-on megy a 2400MHz - több, mint a semmi.
-
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2771 üzenetére
Tapasztalataim szerint a BIOS és az OverDrive a jó - az AIDA, CPU-Z felülmér. De erről írt HERR Z is korábban - ha jól emlékszem.
-
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2769 üzenetére
A mellékelt AMD OverDrive pontosan a BIOS-ban beállított értéket jelzi ki.
Egyébként nálam BIOS-ban beállított 1.35V-ra 2 mag esetén 1.396V-ot, míg 4 mag esetében 1.418V-ot írt ki az AIDA.
BE esetében én a szimpla szorzóemelést tartanám szerencsésebbnek - az EC-t piszkálni körülményesebb ilyenkor. De kísérletezni bármit lehet. -
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2720 üzenetére
Ez az OPN elvileg megfelelő bizakodásra adhat okot.
-
Vigneau
félisten
válasz
janika1337 #2712 üzenetére
Nézd, én előbb 2 maggal telepítettem a Windows-t, majd utána estem neki a másik 2 magnak - igaz pretested volt, de jobbnak láttam így tenni, hiszen jobb a békesség. Viszont tény, ha újraraknám a rendszert, már 4 maggal csinálnám, hiszen kiforrott a tuningom.
-
Vigneau
félisten
válasz
petike2014 #2615 üzenetére
Sose bánd, azért az 555-ös proci nagyon kellemes ennek a tükrében is.
Apropó, azt nem is néztem, az 5200-as proci BE vagy sima verzió? -
Vigneau
félisten
Az instant flash rész maga egy BIOS file, amit bootoláskor lehet alkalmazni az egyik funkcióbillentyű lenyomásával, ha pendrive-ra rakod a BIOS-od. Az alaplapi leírás taglalja is.
(Magában a BIOS-ban is van egy fülecske az instant flash-nek.)
A dos-os verzió szintén pendrive-ot igényel, maga a BIOS össze van boronálva a flashelő progival egy exe-ben. Ilyenkor a bootolásnál kell kiválasztanod, hogy pendrivre-ról bootolj, majd az exe elindításával flashelsz dos alól. -
Vigneau
félisten
AIDA esetében a következő hőmérsékletek olvashatóak - mint azt már gondolom kiveséztétek korábban is:
Alaplap 41 °C (106 °F)
CPU 40 °C (104 °F)
1. CPU / 1. mag 0 °C (32 °F)
1. CPU / 2. mag 0 °C (32 °F)
1. CPU / 3. mag 0 °C (32 °F)
1. CPU / 4. mag 0 °C (32 °F)A magfeloldást követően a megbolondult diódák nem detektálnak semmit - ez is ismerős dolog. A felül látható CPU hőmérsékletet nevezitek kupakhőmérsékletnek ugye? A magok hőmérséklete ettől kevesebb szokott lenni? Ha igen, általánosságban kb. mekkora differencia tapasztalható? Nem akarok fogalomzavarban szenvedni, ezért érdeklődöm. Köszönöm a válaszokat!
-
Vigneau
félisten
válasz
darál0w #2101 üzenetére
A 30 percen lepődtem meg csupán, mert ahogy írtam, nálam 80 percet követően jött ki a hiba blendben - leállt a 4. mag tesztje. Sok helyen a 2 órát olvastam - jelenleg így tesztelek én is -, régebbről meg a 8 óra maradt meg bennem. Amikor meg OCCT-ztünk, akkor meg a 60 perc.
-
Vigneau
félisten
A két mag feloldása után a hőmérődiódák meghülyülnek a Phenom II X2 @ X4-nél - ez tény. De van, ami esetleg mégis át tudja hidalni ezt a problémát és korrekt adatokat szolgáltat - szoftveresen?
30 perc Blend Prime95-öt Ti mire használtok? Nálam nem egyszer 80 perc után dobta el magát, pedig de jó lett volna a 2600MHz-es NB-t elérni. Csak feleslegesen nem akartam már túlfeszelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest