- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
1.Hagyd a feszültségeket 1,45V-on (CPU) és 1,2V-on (CPU NB)
2.Kezdd el lefele venni a szorzót
ÉS/VAGY a az északi híd órajelét+Hyper Transport sebességét,pl. ilyen arányban: 1,8-1,6 GHz (NB-HTT).Ezt nem lehet a végtelenségig csinálni,bizonyos értékek alatt nem indul.
3.Állítsd be a Bandwidth-et Auto-ról 16 bitreLehet olyat is próbálni,hogy a CPU feszt. lejjebb veszed,pl. 1,25-1,2V Ezt is ki kell próbálni.
Azért nem lehet lépésről lépésre leírást adni,mert ez többtényezős,de most már tudod,hogy miket állítgass.Én is próbáltam anno egy kétmagosított Sempront stabilizálni,de sehogy sem akart sikerült,ezért inkább eladtam,és vettem egy Phenom II X2 545-öt /használt/,amiről ma győződtem meg,hogy 1 óra teszt után is stabilan megy 4 maggal.És nem gyári hűtővel
Ugye nem gyári hűtővel tolod?Mert akkor lehet,hogy túlmelegszik. -
ebegab92
senior tag
Állíts BIOS-ban a magfeszültségen és/vagy a CPU NB feszültségén.Elsőt 1,4-1,45V-on próbáld (ha van komolyabb hűtésed,akkor tovább is lehet menni),másodikat meg próbáld 1,1V-ról 1,2V-re állítani.Aztán menjen a teszt.
Vagy vegyél vissza az órajelből (szorzó lefele állításával).
NB és HT sebességét is veheted lejjebb 2000-2000 MHz-ről. -
Epiph
tag
Figyeld a hőfokot... aztán meglátod menniyre melegszik én CM hyper 212 plus vettem rá 4 maggal meghajtva prime95 el 2,5órán keresztül sem ment feljebb 54-56foknál
Nyugalmi állapotban meg 32-36 fokos, ráadásul asztal-szekrényébe van a gép, de tudtommal a "tunning" az mindíg +hő , Ja és ha 4maggal akarod használni nézd meg a cpu és a maghő közötti külömbséget nyugalmi állapotban és meghajtva is mivel majd csak a cpu (kupak) hőből tudsz majd következtetni a maghőt mivel az nem lesz látható.
-
Epiph
tag
Hali! Amint látom pont most volt téma. 3 hozzászólással előbb képekkel illusztrálva
SOk sikert!! Unlockolás után elméletileg Deneb magod lesz ami max 60Fok ha joltudom az üzemi maximális hő. A károsodások elkerülése érdekében előtte szerintem szerezz be egy erősebb hűtőt. A jelenlegi "2maggal" beállításokkal asszem Callisto ami 70 fok a max pontosan 55-70 et ír le a gyártó maximális üzemi hőnek amin még károsodás nélkül használható. 4 maggal nagyobb hő fog keletkezni!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest