- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
MDanny
senior tag
válasz
sultansmith #6514 üzenetére
Ha nem áll át, akkor nem jelenik meg letiltott mag, előre pedig nem lehet válogatni.
-
MDanny
senior tag
válasz
sultansmith #6509 üzenetére
Nem fog működni a magfeloldás, sajnos hibásak a letiltott magok.
-
MDanny
senior tag
válasz
Spyder66 #6444 üzenetére
Nagyon érzékenyek azok az alaplapok és csak valóban hibátlan processzorral működik a magfeloldás. Olyan hibája lehet a processzorodnak, amit a korábbi alaplapod képes volt figyelmen kívül hagyni. A Windows betöltődés után 1-2 perccel való lefagyás a C'n'Q jellegzetes hibája, valamelyik mag nem képes szabályozni egy ütemben a feszültséget és a szorzót a többi maggal. Ezt a funkciót letiltva érdemes próbálgatni.
-
MDanny
senior tag
válasz
roberto888 #6437 üzenetére
Többel próbáltam és semmi sem változik attól, hogy be van-e kapcsolva vagy sem. Ugyanúgy leáll a gép mentéskor, mint AM3-nál, de bekapcsolás után a processzor elnevezése nem változik a post képernyőn sem és a menüpont bekapcsolt állapotban marad, tehát nem úgy viselkedik, mint a hibás Deneb esetében. Talán még a magonkénti hőmérséklet kijelzése is működik, erre nem emlékszem.
-
MDanny
senior tag
válasz
PH-User #6275 üzenetére
Szia!
Elméletileg az összes, gyakorlatilag a szerencsén múlik. Még manapság is ki lehet fogni friss gyártási idővel ellátott, kétmagos darabot, de szerintem nagyon ritka és nincs akkora árkülönbség közte és egy kisebb Athlon II X2 között, hogy csak a szerencsére bízzuk. Ha viszont csak extra lenne a második mag, akkor úgy jó.
-
MDanny
senior tag
válasz
kriszute #6214 üzenetére
Szia!
Esélyes, hogy feloldható. Kárt nem okoz, maximum ha annyira hibás a negyedik mag, akkor nem fog beindulni, csak bios reset után. Ebben az esetben nem kell tovább foglalkozni vele. Ha beindul és azt írja, hogy Phenom II X4 B50, akkor utána pár komolyabb tesztet kell csinálni, amivel kiderül, hogy mennyire stabil. Persze attól, hogy átáll még lehet hibás, pl. nem indul be a Windows és hasonló jó dolgok... egy próbát megér.
-
MDanny
senior tag
válasz
V.Stryker #6181 üzenetére
Annyira nincs a fejemben a lapod biosa, de ha minden igaz, akkor ott van egy olyan is, hogy unleashing mode az ACC-n belül. Ha ez be van kapcsolva, az aktív processzoroknál auto van, valamint talán még a microcode updation is enabled, akkor jó processzor esetén működnie kell minden magnak. Ha nem, akkor nem voltál szerencsés.
-
MDanny
senior tag
válasz
bachorl1993 #6155 üzenetére
Szia! A processzorban elvileg feloldható a letiltott mag, ha szerencséd van, viszont a Gigabyte alaplap oldala nem tesz említést róla, hogy benne lenne a magfeloldási funkció. Ebben csak szoftveres feloldás jöhetne szóba, hiszen maga a chipset nem támogatja. Biosban meg kell nézni, hogy találsz-e CPU Unlock vagy Core Unlock beállítást. A még DDR2-es M68M-S2P-kben volt olyan, hogy az új rev.-es lapokban már szerepelt ez a lehetőség, ezt sem említették a gyártói oldalon..
-
MDanny
senior tag
válasz
soundcrazy #6153 üzenetére
Esetleg
-
MDanny
senior tag
válasz
soundcrazy #6151 üzenetére
Nincs. E topic legelső hozzászólásában találod meg azon procik listáját, amikben lehetnek rejtett dolgok.
-
MDanny
senior tag
válasz
roberto888 #6130 üzenetére
Írja, hogy 4 maggal beindul.
-
MDanny
senior tag
-
MDanny
senior tag
válasz
totyino77 #6121 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos, hogy ilyenkor kell-e. Viszont mivel a TurboCore eleve itt bekavarhat, az automatán hagyott PCI-E frekvencia is emelkedhet, de nem is kell durván emelkednie ahhoz, hogy ne legyenek szinkronban az eszközök. Két kártyával főleg. Ezt érdemes megpróbálni, ha nem jön be, akkor nincs több tippem.
-
MDanny
senior tag
Nem, ez nem ugyanez a probléma. Nálad a hirtelen hőfelfutás okozhatott problémát, azért kapcsolt ki. Valamelyik mag hőmérséklete hirtelen felszalad egy pillanat alatt. Nem csak akkor menthetetlen, ha a töltés előtt hal be. Ha már feszültséggel kell játszani vagy le kell venni a szorzóból, akkor az nálam nem hibátlan processzor, nem érdemes kínlódni vele. Működés közben lekapcsolós processzoroknál meg lehet próbálni levenni a feszültséget, órajelet, találkoztam már ilyennel, de mégsem az igazi.
-
MDanny
senior tag
válasz
gyurikabmx #6097 üzenetére
Üdv!
Nem rontottál el semmit, hibás a processzor, nem jót fogtál ki. Az a mag hibás, amit négymagos módban elsőnek használna. Ilyenkor nincs mit tenni.
-
MDanny
senior tag
válasz
roberto888 #6085 üzenetére
A bios verzióból következtettem arra, hogy ez valószínűleg Windsor/Brisbane magos 5000+, de valóban van ilyen lehetőség is. Ha tévedtem, akkor sorry.
-
-
MDanny
senior tag
válasz
Fransico #6072 üzenetére
Külön magonként nem lehet állítani a feszültséget, erre alkalmatlan. Célszerű először alapidőzítésekkel lepróbálni. A CPU-NB megnevezése, beállítási lehetősége alaplaponként változó. Ha úgy hibázik, hogy minden alapfeszültségen, alapórajelen és alapidőzítésen van, akkor nem hibátlan a processzor. Ebben az esetben valószínűleg a Core 1-et kell lekapcsolni a biosban, talán úgy stabil lesz három maggal.
-
MDanny
senior tag
válasz
Fransico #6070 üzenetére
Szia!
Másikban írtam, valószínűleg ide kellett volna. Folytassuk inkább itt.
Próbálj meg egy kis feszültségemelést a magon, mondjuk 1,375V-ra, de lehet az 1,35V is elegendő lenne. Ami még fontos, hogy a CPU-NB-t is érdemes megnézni, ha nem emeled az órajelet, akkor 1,2V-ra belőni. Ha stabil, akkor ki kell próbálni, hogy melyiken lehet csökkenteni, de gyári értékeken belül lenne még így is. A RAM beállításai helyesek, 2 maggal nem csinál ilyeneket?
-
MDanny
senior tag
válasz
Vhiktor #6064 üzenetére
Milyen alaplapod van?
Indíts el egy prime tesztet és nézd meg, hogy melyik érték kezd el drasztikusan emelkedni, ez lesz a maghő. Ez nálam a Gigabyte 78LMT-S2P-nél az alaplap, a valódi alaplap hőmérséklet az AUX. Ha megvan, hogy melyik a maghő, akkor az olyan 60 fok körül jó, ha nem megy 63 fok fölé.
-
MDanny
senior tag
Az csak tájékoztató jellegű szám. Pl. a feloldott 960T-nél 161W-ot ír, de volt olyan B60-as is nálam, amire szintén ennyit írt. Amúgy ha négy maggal, feloldott L3-mal működik, akkor feszültségtől függően elképzelhető a 125W-os TDP, hiszen egy teljes értékű Phenomnak ennyi hivatalosan.
-
MDanny
senior tag
válasz
RyanGiggs #6010 üzenetére
Ez már jobban hangzik
. Magokkal ne foglalkozz. A reális maghőmérséklet kb. +-2 és 6 fok között van a kupakhőhöz képest. Ezt le tudod ellenőrizni úgy, hogy megnézed feloldatlan állapotban mekkora léptékű a különbség. Volt olyan 555-ös a kezemben, ami feloldatlanul 18 fokkal írt többet a magokra, mint a kupakra. Ezen túlmenően hibátlanul működött, nem kapcsolt ki és még oldható is volt.
-
MDanny
senior tag
válasz
RyanGiggs #6008 üzenetére
900-as chipsettel egyáltalán nem zökkenőmentes a magfeloldás, én emiatt nem is szoktam ajánlani.
Feloldott Athlonnál ugye senki sem veszi komolyan a magokra írt hőmérsékleteket? Hiába jelez valamit, ami ráadásul változik is, akkor sem valós adat. Ugyanúgy megzakkan, mint a feloldott Phenomoknál, csak ez nem 0-t ír.
-
MDanny
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #5995 üzenetére
Jó, ez már a vicc kedvéért ment, de ha több az ezüst a processzoron, mint kéne, magyarul amikor a kupak oldalára is rámegy, akkor bizony az ezüsttel jóval magasabb hőfokra szalad fel a történet, erre értettem. Ilyenkor azon a részen nincsen hova elvezetni a hőt. Igaz, nem kell ebből sem olyan nagy ügyet csinálni, de jó, ha nem kenődik a szélére is, ennyi.
-
-
MDanny
senior tag
válasz
konor88 #5957 üzenetére
Sajnos nem, mert ha gyárilag az első (nulladik) mag sikerült rosszul és úgy állították be, hogy ez legyen letiltva, akkor a feloldáskor az előprogramozott beállítás érvénytelen lesz. Magyarul fizikailag az elsőtől kezdi a számolást és képtelen elindulni hibás maggal. Volt olyan 555-ösöm, aminek az első magjában a másodszintű cache a hibás, ennek köszönhetően feloldott állásban akárhány maggal hibázott (kékhalál, pattogó hang, csíkozó kép). A nulladik mag a feloldó menüben is mindig aktív, ez nem változtatható meg, hiszen valamelyiknek mindenképpen üzemelnie kell ahhoz, hogy lássál valamit a képernyőn. Szerintem veszett fejsze nyele, esetleg érdemes lenne korábbi chipsetes alaplappal kipróbálni, aminek talán nagyobb a tűrőképessége, de azért ilyen jellegű hiba gyanús, hogy másik lapnál is jelentkezik. Talán elindulni elindul másikban, de számolási hibát vét és letiltani ugyanúgy nem lehet.
-
MDanny
senior tag
válasz
Idiofil #5913 üzenetére
Ha a Core 0 működőképes, akkor igen, lehet kapcsolgatni egyenként. Persze ha a Core 0 cache hibás, akkor is lehet hibás pl. 3 maggal, ha véletlenül elindul. A feszültség általában itt nem mérvadó, mert ha csak úgy lenne feloldható, hogy emelni kell a feszültséget, akkor maximum nem kapcsol át B55-re, hanem továbbra is 555-ösként indul és nem kell nullázni a beállításokat.
A magok valós sorrendje a biosban 4 mag esetén:
Core 0 - 1. mag
Core 1 - 3. mag
Core 2 - 2. mag
Core 3 - 4. mag -
MDanny
senior tag
válasz
Idiofil #5911 üzenetére
Szép estét!
Sajnos ha nem tudsz eljutni a magonkénti letiltásig, akkor nem lehetséges. Előfordul olyan, hogy a kétmagos gyári módban nem a 0-1 mag aktív, hanem akár a 2-3, így ha a legelső rossz benne, akkor átkapcsolás után képtelen működni, pedig akár lehetne 3 mag is jó belőle.
-
MDanny
senior tag
válasz
Vhiktor #5906 üzenetére
Igen, van. Ha a kupakon a második sorban "AC" felirat szerepel, akkor Phenom alapú és esélyes, hogy működésre tudod bírni a harmadik szintű gyorsítótárat, akár a negyedik maggal együtt. Ha pedig "AD", akkor maximum a negyedik magra van esély, hogy aktiválható. De mindkét esetben is csak 50-50%, nem szabályszerű.
-
MDanny
senior tag
Szia!
Ha feloldod a letiltott magokat, akkor az kb. 125W.
Ilyen hibával én is találkoztam már, hogy tesztekben jó a feloldott X2, de idle-ben lehal. A magyarázat az, hogy aktív C'n'Q-nál jelentkezik a dolog, amikor "szintez". Nem képes alacsonyabb feszültségen üzemelni valamelyik mag, vagy nem képes szinkronban szabályozni a többivel. Próbáld meg letiltani a cnq-t és ha úgy szabályozatlan (azaz állandó) órajellel és feszültséggel megy, valamint nem zavar, hogy többet fogyaszt üresjáratban is, akkor úgy jó lesz talán. De ez csak feltételezés, nekem egy ilyenem volt összesen, ebből nem lehet messzemenő következtetést levonni.
-
MDanny
senior tag
válasz
FireKeeper #5800 üzenetére
Szia!
Nálam 50-50% volt eddig az oldhatóság. Ráadásul van olyanom is, ami csak félsiker, 1 mag hibás. Van Black Edition és sima, nálam black-ek vannak. -
MDanny
senior tag
válasz
joker1220 #5786 üzenetére
Asrock 870-es is ilyen, lehet ez tényleg általános hiba magfeloldás esetén. Másfél éve ugyanilyennel találkoztam Gigabyte 770T-USB3 alaplapon, ott fix 70 fok körül mutatta a kupakhőt. Érdekes módon a 880GM-UD2H-n, MA78LMT-ken nem tapasztaltam. Az USB3 a közös a kérdéses lapokban.
-
MDanny
senior tag
válasz
lacika0926 #5784 üzenetére
Akkor jó, ennek örülök.
-
MDanny
senior tag
válasz
lacika0926 #5782 üzenetére
Szia!
Magfeloldás mellett természetes, hogy nincsenek magonkénti hőfokok kijelezve. A 87-89 fok eléggé irrálisnak tűnik, mert már 70 fok körül le szokott kapcsolni, ennyin már csak levélnehezéknek lenne alkalmas. A bios nem terheléses hőmérsékletet jelez. Feltételezem, hogy a hűtésed megfelelő, itt az lehet, hogy az Everest verziód nem helyesen kezeli az alaplapodat, lehet túl régi verzió hozzá. Persze van olyan is, hogy egy konkrét alaplappal semmilyen Everest vagy Aida64 nem hajlandó tökéletesen együttműködni, mert annak hőérzékelőjét nem támogatja (ill. a kiértékelés során nem megfelelő adatokkal számol). (Igaz, kedves joker1220?
)
-
MDanny
senior tag
válasz
lassiee #5778 üzenetére
Hát igen, ezt megértem. Az N68-ban csak szoftveres lehet az unlock, ami ezeknél a "régi" lapoknál nyilván nem előnyös. A 760-asnál a chipset támogatja, abban csak fog menni, ha tényleg kifogástalan a processzor. Amúgy elég fura ez a dolog, mert nekem volt olyan processzorom, ami Gigabyte lapban SB710 mellett nem, Asrockban pedig kifogástalanul ment.
-
MDanny
senior tag
válasz
lassiee #5774 üzenetére
Lehet az Asrock alacsonyabb feszültségre lövi be a procit. Lehet érdemes lenne apró emeléssel próbálkozni, de legelőbb ellenőrizni, hogy alapállapotban hány V-on megy. Igaz, az alsókatis Asrock lapokon akkor jó csak az oldható proci, ha alapfeszültségen oldható, mert különben lőttek a CnQ-nak.
-
MDanny
senior tag
És igen... Van még unlockos 960T, ráadásul milyen alacsony feszültségen
-
MDanny
senior tag
Nálam 3 ilyen született, sajnos ez sem az enyém már, de sebaj, gyereknek lenni jó ilyenkor
. Black, csak szeretem, ha gyorsabb a memória is. Mindjárt kipróbálom, hogy szorzóval mennyit megy.
Ja és van egy olyan ebből a pakkból, ami 5 magos
. Na ilyen típus ugye nincs, ezért "kreáltam" egyet
.
-
MDanny
senior tag
Nagyon kellemes dögök ezek.
Bocsánat, nem tudom hogy lehet kisebb méretben betenni, hogy rákattintva legyen nagyobb.
-
MDanny
senior tag
Csak úgy: kezembe került egy bontatlan Sempron 145-ös, próba-szerencse. C3 stepping, 1.35Vcore, 1.175Vnb. Magfeloldás után Athlon II X2 4450e, hibátlanul betölt a Windows, a Gigabyte alaplap integrált videovezérlőjével csíkok vannak a képen, de a tesztek hibátlanok. PCI-E VGA-val csíkok sincsenek és ami érdekes: Asrock alaplapban az integrált vezérlővel sincs grafikai hiba. Sebaj, új tapasztalat, ilyet még nem láttam
.
-
MDanny
senior tag
válasz
zolyka1205 #4878 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de ez nagyon sok, tessék visszavenni a feszültséget és elfelejteni a 4 magot, különben akár mindegyiket elvesztheted.
-
MDanny
senior tag
válasz
John Rose #4638 üzenetére
Az N68, A760, A770 lapok felhívják a figyelmet a biosban, hogy ha manuálisra kapcsolod a feszültség/órajel/szorzó beállításokat, akkor a CNQ-ról le kell mondani. Nem értem miért nem lehet máshogy megoldani ezt, tudtommal a 880-asnál már nincs ilyen, bár nem néztem át tüzetesen.
-
MDanny
senior tag
Mindegy, megpróbáltuk.
-
MDanny
senior tag
A programra írtam, hogy abban az esetben a NB Vid a processzorra vonatkozik. Legalábbis ezt írták. Amúgy sok értelme nincsen az ilyen szoftveres tuningnak. Itt nem a processzor miatt nem tudsz állítani, hanem az alaplap miatt. Újabb bios verzió nincs? Hátha abban benne van ez a lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest