Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Knight666
aktív tag
Nekem is vannak fenntartásaim ezzel a telefonnal kapcsolatban, de speciel a kinézetével és a kijelzőjével semmi bajom nincs
.
Egyébként az alkalmazások fejlesztőinek sincs könnyű dolguk: A rengeteg felbontás, képarány és pixelsűrűség és orientáció mellett, most már a mindenféle kivágásokat (lekerekítés, notch, csepp, lyuk, pirula, ...) is számításba kell venniük (nem beszélve a többkijelzős kinyitható típusokról, osztott képernyős, ablakos átméretezésekről, stb). Nem csoda, ha sok alkalmazás nem az elvárt módon működik néhány készülékkel. És akkor még ott vannak a felhasználók, akiknek egy részét kirázza a hideg, ha pl. lyuk van a fotón, amibe belenagyít, másik része meg direkt elvárja, hogy minden egyes négyzetmilliméter ki legyen ilyenkor használva és nem érdekli a kamera méretű "pixelhiba" sem, ha cserébe nagyobb a hasznos felület. De abban azért szerintem mindannyian egyetérthetünk, hogy ha a gyártók kompromisszumok nélkül meg tudnának szabadulni ezektől a kivágásoktól, senki sem sírná vissza egyiket sem. Addig is maradnak a megalkuvást igénylő alternatívák. Nekem a nubia és a Sony megoldása is szimpatikus. -
joey04
titán
válasz
hegedus001 #153 üzenetére
A DI-t én is utálom. Borzalmas visszalépés a notch után.
-
Szena67
aktív tag
Lidar, audio zoom? [link]
-
<Adamsky>
nagyúr
"Már csak amiatt sem, mert a telefonos camera lencsék/ érzékelők terén, élen járnak."
LOL.Bocs, nem rajtad, csak a tényen nevetek. Érdemes megnézni azt a videót, amit nemrég link-eltem a TV-s divíziójukról.
Szóval, hogy a Sony meddig fog bármit is csinálni, vagy egyáltalán meddig marad Sony, az egy igencsak izgalmas kérdés. Az események egyelőre legalábbis nem abba az irányba mutatnak, hogy nagy jövő állnak előttük. -
gyerecske
senior tag
Csak, hogy azért a telefonról is menjen egy kis eszmefuttatás a személyeskedések mellett:
Sony Xperia 1 VII vs Xperia 1 VI: Sony's last attempt?
..."it might be the last phone Sony makes, so it's a chance for you to own a piece of history."
Ez az utolsó mondat elég vészjósló a fenti cikkben, remélem azért nem így lesz. -
Szena67
aktív tag
Úgy döntöttem, hogy személyeskedő bohócok comentjeit hegyi levegőnek nézem. Kommunikációs stílusuk tükrözi kimagasló iskolai teljesítményüket. Javaslom a helyi kocsmát, mint megszokott közeget ahol mindig akciós a letöltés.
-
Szena67
aktív tag
Nagy a zaj ez biztató.
-
Knight666
aktív tag
Tudtommal nincs univerzális OS-szintű megoldás Androidra, amivel letilthatod a tartalommegjelenítést a kameralyuk sávján. Legutóbb Zenfone 12-n kerestem ilyen beállítást, de hiába.
-
válasz
Kacsakompot #142 üzenetére
Jaj
-
Kacsakompot
kezdő
Teljesen mindegy hol gyártják. Az is mindegy, hogy okos vagy nem okos eszköz. Már az is mindegy, hogy látszólag be van-e kapcsolva vagy nincs. Szóval országra való szortírozás sem biztonságos. Illetve meg is motozod? A tollat átnézed, amit visz magával vagy a szemüveget, esetleg a cipőt? Ezért jobb a gőzfürdős tárgyaló Ádámkosztümben.
-
-
blackman01
csendes tag
-fülhallgató aljzat
-kétállású kameragomb
-notch nélküli kijelző
mad respect a sonynak, az ár meg érthető, nyilván a fejlesztési költségek kevesebb termékre oszlanak el. -
válasz
paatrick #134 üzenetére
jo lenne, ha tartozkodnal attol, hogy olyan szavakat adj a szamba, amiket nem mondtam. Pl. azt sem mondtam, hogy a nem kinait nem tudjak lehallgatni - ettol fuggetlenul, ha kinai telefonja van, az kint marad. Nem kerdezem tole, hanem megkerem, hogy a kinai markas telefonjat hagyja kint. Mit nem lehet ezen nem erteni?
-
paatrick
őstag
Hát ez elég röhejes érv
10+ éve dolgoztam ilyen üzleti tárgyalós helyen már akkor is mindenki kinn hagyta a telefont mert irányított lehallgatás volt.
Azóta volt pegazus ügy meg amúgy a 3-ból kettő társaság már kormányközeli kézben van nem? Komolyan azt hiszed hogy a nem kínait nem hallgatják le ha akarják? -
<Adamsky>
nagyúr
Ugyan nem telefon, de szerintem ugyanaz, csak pepitában: Mi a baj a Sony tévékkel?
Röviden: szuper technikusok, mérnökök, – jó eséllyel – balf@** vezetőséggel és marketingesekkel megfűszerezve. Ha már japán cég, akkor a Pana / Technics kb. ugyanez a sztori (TV + audio). Az ember esze megáll, de tényleg. -
válasz
gyerecske #127 üzenetére
Nem gondolom, hogy bezáratja a cég a maradékot, mint ahogy elsőre eladta a menő VAIO vonalat. Az pedig már történelem, hogy becsődöltette az új tulaj a nevet.
A Sonynak fontos a látszat és persze az is, hogy a mobilos (játék)projekt illeszkedik a tartalom gyártó ésMinoltakamera gyártói projekthez.
Amúgy már felmerült a beszántás.... De ugye Trump után máris büntetővám-mentes választás lesz a Sony is. Azon kívül, hogy nem kínai. -
-
gyerecske
senior tag
Ez a lyukas kijelzőtéma már kezd unalmas lenni.
Teljesen felelsleges lovagolni rajta.Az tény hogy a Sony telefonok sokkal szebbek, mint a kilyukasztott/notchos kijelzős társaik,ezt mindenki beláthatja akinek van egy kis esztétikai szépérzéke.Az meg, hogy egy hangyányival kevesebb így a "hasznos" képernyőfelület, na bumm.Én személy szerint inkább egy esztétikusabb kijelzőt nézegetek, mint egy megcsonkítottat.
Viszont örülök,hogy sokunkat érdekel még ez a mobil is, annak ellenére , hogy évek óta temetik őket.Remélem nem ez lesz az utolsó széria. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cattle_Decap #125 üzenetére
"... telefon 16:9-es lenne ... " – na, ez az, amire keresztet vethetsz.
Valaki anno kitalálta, hogy ha elkezdik nyújtani a kijelzőt, akkor több lesz a szabad felület (már pedig tudjuk, hogy utóbbi oltárán ugye minden feláldozható ...).
Pedig én még emlékszem, mikor a többség visítva röhögött az egyik új iPhone modellen, ami annyi újdonságot hozott, hogy X milliméterrel hosszabb / magasabb lett.
Szóval, ami tegnap még ciki, az holnap már nem is olyan vészes, holnapután pedig egyenesen király. Na, itt tart a szakma ill. a "fejlődés". -
Cattle_Decap
tag
válasz
Elit3Zotya #62 üzenetére
Ha az alsó képen levő telefon 16:9-es lenne, 7” körül már ilyen telefonom lenne. Legyen benne egy 7-8k mAh körüli akkumulátor és töltsön 50W-al. Meglenne álmaim telefonja. Ha bónuszként árcsökkentés címszóval egy egyszerű kamera lenne hátul és nem valami drága modul az már a +1 lenne benne nekem.
-
Ez bizony jól néz ki most is Sajna az ára már nekem is a fájdalom határon van. Nemet mondok erre,
-
judas13
addikt
No limit.
-
joey04
titán
válasz
Busterftw #116 üzenetére
Androidon értelmetlen a notch. iPhone-on más, mert ott egy rakat szenzor van még a kamerán kívül. Azoknak több hely kell. Nagyon leegyszerűsítitek ti ezeket a dolgokat
Ez nem úgy van, hogy a luk/notch rosszabb vagy sem, vagy hogy a luk vagy notch régebbi vagy sem. Bonyolultabb dolgok ezek. Mindegyik más, de nem jobb vagy rosszabb. Szubjektíven persze lehet dönteni, nekem pl. a notch egy tök jó kompromisszum volt szifonon, mert a face id-t nagyon szeretem, de amióta Dynamic Island-re váltottak, azt ki nem állhatom. Kinek mi. -
-
Busterftw
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #114 üzenetére
Érvek nélkül jobb is, ha kiszállsz, nincs értelmes vita így.
-
rtrace
junior tag
válasz
Elit3Zotya #110 üzenetére
A teljes mondat így nézett ki:
Persze, világosban látható marad még ezután is a kamera, csak így már nem kiszúrja a szemed, hanem keresni kell a tekinteteddel, hogy észrevedd, használat közben abszolút nem zavaró.Kontextusból kell kiragadni mondatrészeket, hogy ezt így félre lehessen magyarázni. #nincsezzelgond
-
Szena67
aktív tag
válasz
Juhaszatti #111 üzenetére
Egy szóval sem mondtam én mire használom az sd-t, hogy te mire az meg nem érdekel, nincs dolgom vele. Egy telefonban legyen bővíthetőség pont. Nyilván akinek van esze azt veszi, amelyik többet ad, ha nincs sd, sem jack, sem az összes hires BT codec, az nekem kevesebb. Ezen kár vergődnöd.
-
Juhaszatti
addikt
"2016-tól tudták a telefonjaim az ldac-t, aptx HD-t vissza nem lépek."
LDAC-ot tudnak, és mint mondtam, ott az SSC is ami az Aptx Adaptive megfelelője
"Ahhoz meg végképp semmi közöm, hogy nem mented a dolgaidad"
Nem tudom hogy jutottál erre a következtetésre, mert sehol sem írtam ilyet. Csak épp nem ilyen sérülékeny eszközre. Persze mindenki úgy szívatja magát, ahogy akarja.
-
bőven elég jó, hogy használat közben ne tűnjön föl
Akkor szóval használat közben nem tűnik fel neked, de közben ezt írod.Persze, világosban látható marad még ezután is a kamera
Meg ugye maga a szoftveres káva is látszik bőven, de te ugye nem látod, vagy is látod, de mégsem akarod. -
Szena67
aktív tag
válasz
Juhaszatti #105 üzenetére
Sajnálom, de már a 2016-tól tudták a telefonjaim az ldac-t, aptx HD-t vissza nem lépek. Nekem még soha nem sikerült sd kártyát végleg kinyírni, pedig több, mint 20 éve használok sd kártyákat. Egyik telefonból a másikba végleg átköltöztetve is illik lecsekkolni újraformázni, aztán mehet rá az adat. Ahhoz meg végképp semmi közöm, hogy nem mented a dolgaidat, te dolgod és kockázatod. Nagy hiba mert belső tárhelyen is lehet partíciós tábla sérülés. Pl. telefon végleg meghal, leesik, törik, usb port meghal, vízbe esik, ellopják, bármi. Ezek nem érvek, ne fárassz.
-
rtrace
junior tag
válasz
Elit3Zotya #104 üzenetére
"Vagy is látod hogy gagyi a megoldás és mégsem csúnyább
"
Előbbi a te véleményed, ne az én számba add. Én továbbra is azt képviselem, hogy arra bőven elég jó, hogy használat közben ne tűnjön föl -> nem gagyi.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #99 üzenetére
Tehát a szoftveres káva lyuk helyett notch lesz, ami még a lyuknál is régebbi megoldás. A notch körül vannak az infók.
"Lyuk meg a kávádon is ott van"
Pontosan, nem a kijelzőt rondítja el. -
válasz
LosBlancosRM #103 üzenetére
En pont leszarom, ki mennyiert vesz telefont - ha kinai, kint hagyod, vagy elhagyhatod a teruletet. Pont.
-
Juhaszatti
addikt
"no SD"
Na az SD kártya az, amit soha többé nem szeretnék a telefonomban látni. 2 minőségi micro SD kártyám purcant ki az évek során, és vitték magukkal a fotókat is. A második után el is engedtem a dolgot. Elég nagy tárhelyek vannak már a telefonokban, és az adatmozgatás is elég gyors, akár wifin, akár valami felhős rendszeren keresztül."no minőségi BT codec"
Az SSC ugyanazt tudja mint az Aptx Adaptive, csak egy kicsit jobban. Aztán hogy vesz-e hozzá az ember olyan eszközt ami ki is használja, az már egyéni preferencia kérdése. -
válasz
Busterftw #78 üzenetére
A masik meg az, hogy a telo designja szerintem mas, ha szoftveresen csinalsz neki kavat, mintha mar egy meglevo kavaval tervezik.
És ez itt a lényeg.
Egy s24 ultrán soha nem állítanám be, mert brutálisan gagyi ahogy ki néz pl.. [link] [link] látszik is hogy szoftveresen van eltüntetve, az úgy jó ahogy megtervezték.Persze, világosban látható marad még ezután is a kamera, csak így már nem kiszúrja a szemed, hanem keresni kell a tekinteteddel, hogy észrevedd, használat közben abszolút nem zavaró.
Látszik és nem csak a kamera, hanem az is hogy az a kijelző részéből van kivágva az a rész, gagyiratyi,Azt írtam, hogy nem csúnyább, nem azt, hogy ugyanúgy néz ki.
Vagy is látod hogy gagyi a megoldás és mégsem csúnyább, főleg ha csak fent van szoftveres káva, az meg ugye a sültbohóc megoldás.
Nincs ezzel semmi gond, mások az igények. -
válasz
LosBlancosRM #83 üzenetére
attól még nem lesz közte akkora különbség, hogy az egyik okádék legyen, a másik pedig szép.
De. -
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
Busterftw #98 üzenetére
Az értesítési sávon van a kamera, nem a káván. Ráadásul a Sony kávája nagyobb, mint a Samsungon az értesítési sáv. 🤷🏻
Nem, nem lesz káva. A káván nincsenek információk, ezen igen. Nem úgy van, hogy csinál egy fekete sávot és alá mégegyet ahol az óra + kommunikációs ikonok, értesítések vannak.
Lyuk meg a kávádon is ott van, csak szólok. Ráadásul jobban is látszik, mint kikapcsolt pixelek között.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
LosBlancosRM #86 üzenetére
Nem az egesz, mert van rajta egy bazari lyuk.
Szepen kihagytad a kepletbol."Attól mert besötétítem az értesítési sávot, még nem képződik káva."
Dehogynem, lasd a fenti kepeket. Nyilvan nem fizikai kepzodesrol beszelunk. Illetve ettol meg a lyuk ugyanugy ottmarad, azt nem sotetited be sehogy.De en nem ekezem a Samsungot, ugye arrol is voltak pletykak, hogy talan a kovetkezo generacioban johet teljes kijelzos modell, lyuk nelkul, vahu legalabbis kijelzo alatt. Nekem csak jo, mert lenne tobb opcio valasztani.
-
Szena67
aktív tag
Ha elfogytak az érvek, maradt a ócska személyeskedés. Nekem nincs bajom veled inkább sajnállak, milyen munkahelyi közeg lehet már az, ahol ez az opimum vagy elvárás. On: Minél nagyobb hullámokat kavartok az érkező készüléknek annál jobb, mert így még azokat is kíváncsivá teszitek, akiket eddig nem is érdekelt ez a vonal. Hajrá.
-
doooo
veterán
"Szerencsére az emberek nem hülyék, nyilván átlátnak a szitán. Valami oka csak lehet annak, hogy még meg sem jelent a sony új flagshipje, de már így fostok tőle."
"Átlátnak a szitán", "fostok tőle"...
Még egy random, tömegek számára teljesen lényegtelen Sony mobil kapcsán is tudsz konteózni? Azért ez nem semmi.
Erre szokás mondani, hogy "cope harder". -
Szena67
aktív tag
válasz
LosBlancosRM #87 üzenetére
Provokálsz és erőlködsz, de lepereg, nincs is rád időm. A fő hírre visszatérve, minőség jó, design jó, képességek kiemelkednek a mezőnyből. Szóvel értem a konkurencia félemét.
-
hdavid1
tag
A kötelezően lefutott notch/lyuk/semmi téma után beszéljünk inkább a 70-200 mm-ről. Ezúttal is olyan rossz lesz a minőség, mint eddig?
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
Busterftw #77 üzenetére
Sonyn sose fogod tudni kikapcsolni a kávát. Samsungon(mert nekem az van, azért ez a példa) az egész előlap kijelző. A Sonyn van káva. Nem értem, hogy lehet ez a két dolog közé egyenlőségjelet rakni... Attól mert besötétítem az értesítési sávot, még nem képződik káva. Sonyn viszont a káva alá jön az értesítési sáv.
-
paatrick
őstag
"b; nem lenne xxl tepsi"
Sony: 162 x 74 x 8.2 mm
Redmagic: 163.4 x 76.1 x 8.9 mmPont ugyanakkora tepsi mindkettő.
"h; üzleti telefon lenne, amivel meg lehet jelenni nem színesen világító gamer (persze ott a nubia, de az is ugyanekkora tepsi)"
Felszállsz a buszra simán tele van 4-500 ezres telefonokkal a fiatalok kezében. Nem hiszem hogy telefonnal lehet manapság flexelni üzleti alapon. Az mindig az autó volt, és most is az. -
Szena67
aktív tag
Az a helyzet, hogy eddig nem volt sony telefonom, ez az első öcsém facsiga, ha már ilyen okos vagy és távérzékelő látnokként vagy csirketollakból megállapítod kinek mi volt vagy van a zsebében.
Samsung több volt céges, mindig félredobtam, mert használhatatlan. Elővettem a sajátot. Nincs megváltó, csak jó minőség, de ezt úgysem értheted. Ha más kihoz jobbat megveszem, ez ennyike.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
Elit3Zotya #76 üzenetére
Ha nem oled kijelző van ott, még jobban is látszik a kamera. Kötöd az ebet a karóhoz, attól még nem lesz közte akkora különbség, hogy az egyik okádék legyen, a másik pedig szép.
Nekem is tetszik a Sony féle megoldás, nincs bajom a kis kávával, bár rakhatnának akkor már oda egy faceid féle azonosítást is. Kijelző alatti kamera lenne a legjobb, megfelelne nekem még a mostani minőségben is.
-
-
Szena67
aktív tag
Hajánál fogva előrángatott megoldás, amiről izzadságszagúan erőlködsz. Samsung fotók beemelve, nyomokban termékmegjelenítést tartalmaz.
Szerencsére az emberek nem hülyék, nyilván átlátnak a szitán. Valami oka csak lehet annak, hogy még meg sem jelent a sony új flagshipje, de már így fostok tőle.
-
rtrace
junior tag
Rajtad kívül senki nem emlegeti a Samsungot, nem tudom hogy jön ez egyáltalán ide. Úgy egyáltalán nem fikáztam le egy szóval sem a Sony-t, se nem érvelek a lyukas megoldás mellett, hogy az jobb lenne bármiben is.
Továbbra is annyi csak a mondandóm, hogy nem igaz az, hogy más telókon el kell viselni a zavaró látványt, mert lehet ellene tenni. Igen, még a szimmetria is megoldható a navigációs sáv testre szabásával.#69 Elit3Zotya:
"Szerinted ez ugyan úgy néz ki.?"
Azt írtam, hogy nem csúnyább, nem azt, hogy ugyanúgy néz ki.Persze, világosban látható marad még ezután is a kamera, csak így már nem kiszúrja a szemed, hanem keresni kell a tekinteteddel, hogy észrevedd, használat közben abszolút nem zavaró.
#77 Busterftw:
Még egyszer: nem "kapcsolod ki" azt a részt. Értesítési sáv van ott előtte és utána is, nem veszítesz hasznos területet. -
Busterftw
nagyúr
En ezt ertem, de tudnam, hogy ott van.
Illetve ez szoftveresen az egesz telon mukodik permanensen?
Peldaul ha kamerazni akarok, akkor is marad a fekete sav, minden appnal mukodik es a rendszerben globalisan?A masik meg az, hogy a telo designja szerintem mas, ha szoftveresen csinalsz neki kavat, mintha mar egy meglevo kavaval tervezik.
-
Nekem nincs nagy bajom a szelfikamrákkal sem igazán, úgy sokkal jobban néz ki mint a fenti példák amiket hoztak, mi bazári majom.
Sok telefon megfordult nálad, ezt tudnod kéne.
Amit biztosra tudok, hogy mindegy hogy tünteted el, akkor is látszik, lehet akármilyen amoled, hisz tudod, sok telefon volt már nálam.De még egyszer leírom hátha most észreveszitek, én is a minél kisebb kávákat szeretem akár szelfikamerákkal, de a Sony-nak a káva is nagyon jól ál szerintem, ízlésről meg kár vitatkozni.
-
Szena67
aktív tag
válasz
LosBlancosRM #74 üzenetére
Nosza építsd rájuk a samsung üzletpolitikát és jutalomból elvisznek Szöulba agymosásra.
-
joey04
titán
Miért kell elmenni ilyen fröcsögős irányba gyerekek? Semmi baj azzal, hogy a sony ilyen megoldást használ, szimplán az első kommentből indult el az a beszélgetés, hogy technikailag hogy is van megvalósítva egy luk vagy egy notch. Ezek meg tények. Aztán hogy kinek mi a szimpatikus, az valóban teljesen egyéni, nem is lehet és nem is kell meggyőzni a másik megoldást preferáló embereket.
-
LosBlancosRM
őstag
válasz
Elit3Zotya #69 üzenetére
Vannak appok, amikkel alulra is lehet kávát rakni. Ha ennyire ragaszkodsz a leszállópályákhoz a hasznos kijelző kárára, van rá megoldás.
Sok telefon megfordult nálad, ezt tudnod kéne.
-
MomoSinX
aktív tag
Én is örülnék, ha több gyártó csinálná ezt, a lyuk, notch számomra undorító és kifejezetten zavaró, ugyanúgy mint a pókszemként kitüremkedő kameratenger sziget a hátlapokon.
Nekem már csak az lenne hab a tortán, ha Redmagic (vagy Sony) kidobna 1 ilyet flip hajlíthatóban.
-
Szena67
aktív tag
Ne erőlködj, sampon ha eddig nem tanult meg értelmezhető telefont gyártani, már nem is fog. No jack, no SD, no minőségi BT codec-ek, one ui egy fos, de legalább utoljárra jön a frissítés, a forma és az arányok miatt kéne egy harmadik kéz is hozzá, cserébe kiszúrják a szemedet egy esztétikát romboló lyukkal. Már írom is alá, hogy nem jár a bonuszod a samsungtól.
-
Szerinted ez ugyan úgy néz ki.?
Ha el is tünteted, akkor is látszik, volt már pár a kezemben ahogy mondod.
A másik meg hogy ha így eltünteted, ami persze látszik ugyan úgy, akkor hogy lesz szimetrikus és szép az alsó kávával.?
Ne nevettesd már ki megint magad, olyan képet rakj be ahol telibe látszik az egész teló, ja igen úgy látszana hogy sült bohóc megoldás.
Segítek, ja igen ez így nagyon jól néz ki.. [link] -
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #65 üzenetére
Amit linkeltél az valóban az. A normális megoldások pont úgy néznek mint a sony (csak legalább hasznosabb), szóval pont annyira ronda.
-
Szena67
aktív tag
válasz
ShiberMonkey #64 üzenetére
Bizony, bármit is mondanak az idejáró károgók.
-
rtrace
junior tag
Tök igaz amit leírtál, csak nem tudom hogy kapcsolódik itt bármihez is.
#62 Elit3Zotya:
6-8 éves telók megoldásaival példálózol, amikor tudod nagyon jól, hogy ma egyik sem így néz ki, megfordult már pár a kezedben.
Ez így semmivel nem csúnyább, mint a Sony kávája: -
Hányadék.
#64ShiberMonkey
Igen az 1-6 pl veri még a 6ezers akkuval szerelt telókat is, de ez ha vissza jön egy nagyobb felbontás, tuti romlani fog valamennyit. -
ShiberMonkey
senior tag
Kíváló készülék lesz. Valószínüleg az üzemidö romlani fog a panel és a SOC miatt de a Sony idáig is korrekt üzemidöket hozott és remélhetöleg ennél a modelnél is hozzák ezt.
A nagy kérdés viszont ha 1300-1400 €-n nyit és nem folytatják a középkategóriát (Sony 5 ) akkor látni fogunk egy picit felturbózott 10-est, ami a közép kategória alsó színtjére pozícionál majd ?
Minden esetre egy Black Friday keretén belül jó fogás lehet -
joey04
titán
válasz
Elit3Zotya #62 üzenetére
Kinek milyen az emésztése.
-
A szoftveresen elrejthető szelfi kamera, úgy néz ki mint a kulám, kb a vicc kategória.
Én is a minél kisebb kávák híve vagyok, de a Sony-nak még a káva jól áll. -
judas13
addikt
-
judas13
addikt
-
Szena67
aktív tag
Ez már csak utólagos magyarázása a bizonyítványnak (Karinthy után). Alapvetően ez egy sony hír, redmagic megoldása jó lenne, ha:
a; nem egy futottak még (zs) kategóriás gyártó lenne (mert ugye a zte még a telcoban is zs kategóriás cégnek van számontartva)
b; nem lenne xxl tepsi
c; lenne értelmezhető gyártói támogatása (értem, hogy minek ha egyszer a 20 ezret pörgő hűtés úgyis előbb szarik be)
d; lenne ip védelme
e; lenne benne sd kártyahely
f; lennének benne sonyéval azonos minőségű kamera szenzorok
h; üzleti telefon lenne, amivel meg lehet jelenni nem színesen világító gamer (persze ott a nubia, de az is ugyanekkora tepsi)Szóval almát ne a körtével..
-
Szena67
aktív tag
Érdekes, hogy minden sony hír alá jönnek ezek a fizetett? selfieszorongók. Mintha ezt valakik tudatosan szerveznék. Tessék inkább magukat lyukas samsunggal büntetni és mindenkinek jó lesz, boldogság lesz mehet a selfie lyukon keresztül éjjel-nappal.
-
joey04
titán
válasz
<Adamsky> #52 üzenetére
videóknál általában ki sem ér a lukig a videó, kitöltésre meg soha nem állítom, hiszen akkor belevág mindenhol, élvezhetetlen. képek szintén nem mennek ki a lukig. közel sem.
szelfi: erről beszéltem. végleteg embere vagy. én/mi is szoktam(szoktunk) szelfit csinálni. a képeim töredéke csak ez, nem csak insta libák 0-24 csücsörítős képeit kell alapul venni. ne legyen olyan gány a minőség.
a kérdésre a válasz: lehet nyugodtan. nagyon felingerelt a téma ezért felületesen olvasol. Ebből a kijelentésből indult a társalgás: Notch nélkül mindig kellemesebb.
Ez pedig láthatóan nem igaz.
Engem nem zavar, hogy a Sony ilyennel jön ki, nem veszem meg aztán kész.
-
rtrace
junior tag
Nem, továbbra sem ugyanaz. Ez volt a mesterséges káva, az újabbakban marad ugyanott az értesítési sáv, csak kap egy fekete hátteret, hogy ne lásd a kamera lyukat.
Sehol nem mondtam, hogy ez jobb lenne, mint a Sony megoldása, de a lyukas kijelző zavaró látványát mindenképp megszünteti, ami innentől álprobléma.
#52<Adamsky>:
"Viszont amint képet vagy videót nézel, az a lyuk bizony ott lesz."Nem, nem lesz ott. A teljes kijelzős alkalmazásokban, ahol alapból nem látod az értesítési sávot, ott valóban egy szoftveres kávaként funkcionál, tehát megállja a helyét az a kijelentés is, hogy nektek inkább a nagyobb káva kell, csak ne legyen luk. Na a lukas droidok esetében megoldható a legtöbb esetben, hogy olyan legyen.
Más kérdés, hogy én nem néznék így képet és videót, csak az eredeti képaránnyal. Inkább ne töltse ki a teljes kijelzőt, de ne legyen levágva a képből.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... megoldható a legtöbb esetben, hogy olyan legyen." – de, nem. Ezt próbáljuk neked magyarázni, mégsem érted. A lyukat fekete háttér mögé csak akkor rejtheted el, ha épp a launcher fut (bár, akkor sem túl szép egy szénfekete csík ...).
Viszont amint képet vagy videót nézel, az a lyuk bizony ott lesz. A megnyerhető plusz felület pedig röhejesen kicsi az esztétikai romboláshoz képest."Vagyis feláldozzák a minőséget." – OK, de mire is lenne való igazából (!) egy szelfi kamera? Nagyon maximum videótelefonálásra. Arra elég lehet az említett megoldás? Simán. Ja, hogy a mai társadalmunkban van egy rakás ember, aki 0-24 nézegeti, fotózza magát? Ja, sajnos, akad pár ...
Szóval a kérdés változatlan:
Jóformán miért csak lyukad mobilok vannak?
Ha egy gyártónak adott termékévben van 3-5 modellje, akkor nem elférne egy olyan, mint a Redmagic-é? Esetleg minden második termékciklusban ki lehetne hozni egy motorosat is, vagy egy olyat, mint a Sony-é.
De, nem. Minden rohadt telefon – előröl legalábbis – pont ugyanúgy néz ki, pont ugyanazt a "megoldást" kínálja. -
joey04
titán
Ezt úgy adod elő, mintha egy következő lépcső lenne és a többiek nem tudnák meglépni. Ez a 17-es kommentben említett 3. megoldás. Vagyis feláldozzák a minőséget.
A kamerák meg azért nem állnak ki, mert kisebbek a szenzorok, a ház pedig picit vastagabb. Semmi boszorkányság nincs ott (sem).
-
Szena67
aktív tag
válasz
MMiklos86 #48 üzenetére
Lehet, hogy 4k lesz, lehet, hogy nem, de az 1vi fhd+ felbontása mindenképpen szükségmegoldásnak tűnt főleg a 10vi mgasabb ppi értéke mellett. Valszeg a samsung balfaszkodott a kijelző beszállításával vagy megpróbálta a sonyt bezsarolni az árrral. Ezek után az lenne a logikus, hogy vagy újra 4k vagy legalább QHD+. Ha így volt remélem a samsungot azóta kirúgták, mint beszállítót.
-
MMiklos86
csendes tag
Szépen kiveséztétek a kameralyuk dolgot. Nekem inkább azon akadt fenn a szemem, hogy visszatérne a 4K kijelző. Egyfelől örülnék neki - hiszen ez is egy különlegessége volt a Sonynak - másfelől csodálkozom, hiszen tavaly, az 1 VI-ban elhagyták. Nem gondolom, hogy egy év után visszahoznák. Ez pedig az egész hírcsomag hitelét megkérdőjelezi.
Mindenesetre nekem nagyon tetszik ez a Sony. Ha nem lőnek valamivel mellé, májusban veszek egyet.
-
spawn21
veterán
Volt 1VI és nagyon kényelmes volt s24 ultra mellett.
Kamera is nagyon jó volt, videóban meg zseni.
Tartsák meg ezt a formát, ne olvadjanak be a tömegbe. -
-
paatrick
őstag
Úgy beszélgettek itt a kameralyukakról meg kávákról mintha nem tudnátok hogy a Redmagic évek óta full kijelzővel nyomja, panel mögé rejtett szelfikamerával
Ehhez kéne inkább felzárkózni:Sőt még hátul kiálló kamerái sincsenek hanem teljesen sík a hátlap.
-
joey04
titán
válasz
Carlos Padre #28 üzenetére
-
joey04
titán
válasz
<Adamsky> #26 üzenetére
Azért mert van rusnya megoldás is? Tegyél mellé egy samut. nincs lekerekítve a széle, nem ekkora a luk.
Azt kell megérteni, hogy alapvetően azért lett luk, notch, bármi, mert a technológia lehetővé tette, hogy jobban kihúzzák a kijelzőt, minimál kávák legyenek csak. Ebből következik, hogy aminek eddig volt hely, annak már nincs, mert kijelző van/lett ott is. Tehát bele kell lukasztani. Vagy nem élsz a lehetőséggel, és meghagyod a nagyobb kávát. A Sony az utóbbira szavazott.
-
judas13
addikt
válasz
Luck Dragon #24 üzenetére
3 év + 4 sec volt már az elődnél előszőr.
szerk. már jött a válasz
-
Szena67
aktív tag
válasz
Luck Dragon #33 üzenetére
Nm. Nem annyira megbízható oldal, de valami 10 napról hadovál: [link]
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
janeszgol #31 üzenetére
"Pixelnek tűnik." – jár a jutalom pont.
Nyilván van ennél kevésbé fájdalmas kinézetű "lyukas" mobil, max. az arányok változnak, de jobb nem lesz soha. Én spec. mikor megláttam, majdnem leestem a székről, ill. rögtön körbenéztem, hogy nincs-e kandi-kamera.
Ezért van cég, ami pénzt kért, és emberek, akik fizettek érte. -
Szena67
aktív tag
válasz
Luck Dragon #24 üzenetére
Már az előd is 3+1 év volt, ez is minimum ennyi vagy több lesz. Csak itt nincs samsung one ui, ami a második után állóra lassítaná, mint a behúzva hagyott kézifék.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Carlos Padre #28 üzenetére
"Azert azt megneznem hogy ... "
Jaj már! Nem hallottál róla, mikor az almás telefonokat vízállóvá tették egy fw. frissítéssel? -
Szena67
aktív tag
A magam részéről a fentire szavazok, pont olyan, mint az 1V-öm. Azt az alsó szappant nem tudom ki követte el, de egyszerűen ocsmány.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Még mindig két év csak a támogatása ?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... Oneplus 7 Pro ... " – ezek a motoros kamerák is hogy eltűntek. Pedig ...
Olyan egysíkú a kínálat, és a gyártók se kísérleteznek. Az emberfia lassan eret vághat, annyira dögunalom az egész. Sony is, Xiaomi is, a Samsung-ról már ne is beszéljünk ... mindig ugyanaz a ... újracsomagolva.#11 gyerecske
"Egy igazi kompakt Sony teló nagyon király lenne újra."
Ja, csak az egyel lentebbi kategóriában – ha jól emlékszem – meghagyták a 21:9-et, szóval az meg azért nem tud eléggé "kompakt" lenni. Keskenynek talán keskeny, de Istentelen hosszú/magas.#15 joey04
Nézz meg közelebbről egy ilyen lyukas telefont, aminek általában a sarkai le vannak kerekítve. Az ilyeneknél a felső státuszsáv sokkal magasabb, mint egy nem kilyukasztott mobilon, mert a képernyőt nem kell a sarkokba kihúzni (minden áron).
Papíron nagyobb az átló? Ja. Van értelme? Nem sok (ld. magasabb állapotsáv). Cserébe 0-24-ben nézheted azt az Istenverte lyukat (amit egyébként nem is használsz ... mert bizony vannak emberek, akik egy életet le tudnának élni önimádó kamera nélkül.#17 Nem jó a szemléltető ábrád, mert a baloldalin nem lenne muszáj a képernyő szélét lekerekíteni (mint nagyanyáink TV-jén). Így az ikonok feljebb és kintebb kerülhetnek. Ezáltal tényleg nő a hasznos képernyő (az állapotsávon kívüli rész) és még több ikon is elfér.
Ja, és a felső keret is lehet (akár) sokkal vékonyabb. Nézd csak! Erre mondja valaki nekem, hogy akkor kössz, de neki inkább lyuk vagy sziget ... -
-
joey04
titán
válasz
Busterftw #16 üzenetére
a sáv helyén lehetne még kijelző, csak akkor luk kéne a kamerának, vagy notch. de lenne plusz kijelző terület. ezen nincs mit csavarni. mondom, ha esztétikailag ennyire zavar, és inkább legyen nagyobb fekete sáv, de ne legyen lukas, azt elfogadom. nem eltérő kijelzőket és telefonokat hasonlítok, ezt hasonlítom ahhoz, mintha luk lenne rajta.
régi kép, de vizuálisan mutatja ma is a lényeget:
Mai technológiával 3 megoldás van:
1: nincs notch, luk, de kisebb a kijelző, kevésbé tölti ki a helyet.
2: van luk, de nagyobb a kijelző, jobban kitölti a helyet.
3: kijelző alá vinni a kamerát, akkor meg szar a minőség.+1: nincs előlapi kamera.
Plusz droidon általában be lehet állítani, hogy legyen vagy ne legyen kivágás, és szoftveresen eltakarja, mintha nem lenne, és megkapod a fekete sávot. Sőt, alkalmazás szerint meg lehet adni. Így mindenki tud dönteni. Itt nem.
-
Busterftw
nagyúr
Ez a logika mar ott borul, hogy teljesen eltero meretu kijelzoket akarsz osszehasonlitani. (nem beszelve az eltero meretu telokrol)
Csak mert ahogy en latom, en kijelzot hasonlitok kijelzovel, merettol fuggetlenul, ahol az egyik kijelzo full kijelzo, nem rondit bele semmi,
a masik meg nem.
Raadasul aztan ugy van megoldva, hogy nem is a szelen van, hanem full a kijelzoben a lyuk, megtorve megjobban az elmenyt. -
Busterftw
nagyúr
Csak ugye nem ket kulon kijelzo van, hanem 1, ami egyik esetben lyukas, ott van a kozepen/szelen egy lyuk, a masik esetben pedig egyben van a kijelzo es a content is.
Azert itt hatalmas kulonbsegekrol nem beszelhetunk am, a Sony VI-nak ha jol lattam 87% koruli kijelzo aranya van, egy Samsung S25-nek szinten, modelltol fuggoen akar 89% is lehet a lyuk ellenere, de hat igen, ott a lyuk, hiaba kisebb a bezel.
De epp ezert mondtam, hogy mindenkinek mas a fontos, csak ugye lyukas telefonbol van 1000+, aki teljes kijelzot akar annak kevesebb opcio van.
-
gyerecske
senior tag
Nagyon szép ez is , mint az eddigiek.Én csak azt sajnálom, hogy még nagyobb lesz egy picivel az elődnél.Egy igazi kompakt Sony teló nagyon király lenne újra.
-
CabalX
aktív tag
Az Xperia 1 VI is 3 év OS és 4 év security updatet kapott, hátha ez még javul egy picit idén.
Én kíváncsi vagyok az idei felhozatalra.
Mi valósul meg az 1 VII pletykákból (Walkman-es dolgok, picit vastagabb ház de jobb hűtés stb.) ?
Illetve hogy idén lesz-e 10 VII vagy 5-ös széria egyáltalán ? -
Szena67
aktív tag
Nincs látványt irritáló notch, kiváló hang, front facing stereo, 3.5 jack, sd kártyahely, triluminos display, zeiss optika, akku management, esztétikus kinézet (már a többi rezsó, 5 emelet magas aircraft carrier, sziget, kontinens földrész kameraelrendezéshez képest). Ldac, AptX HD, LE. AptX lossless is lesz benne szerintem. Csupa szar dolog.
-
Az egyik legszebb forma, nem is kell változtatni, pixel ui csak hasznos funkciókkal megspékelve.
A leggyengébb pontját erősítik ha minden igaz, a telefotó végre nagyobb szenzort kap, a többi kamera minősége eddig is nagyon jó volt. -
Busterftw
nagyúr
Nincs lyuk. Ez a lenyeg.
A bezel nem vesz el a kijelzo hasznos teruletebol, a lyuk/notch viszont igen.Persze mindenki szamara mas a fontos, en mivel a kijelzot bamulom es azt hasznalom a mobilon 99%-ban, nekem az a fontos hogy ne legyen lyukas, mert cseszi a szemem, nem a bezel vastagsaga.
-
judas13
addikt
Aki egyszer látott egy Sonyt, az már az összeset látta. Notch nélkül mindig kellemesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nem lesz drasztikus változás a formát illetően, májusban jelenhet meg a készülék.
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Futás, futópályák
- Autóhifi
- Linux kezdőknek
- Fűnyíró topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adobe Lightroom topic
- Eredeti játékok OFF topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest