- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz Deadpapa #19663 üzenetére
mondok egy példát:
utcai autóval is lehet versenyezni, ha tudod hogy mi kell a jó köridőhöz: pályaismeret,gyakorlás,stb. ha eléred a korlátaidat akkor kezded a technikát fejleszteni: felfüggesztés,váltó,stb.
neked van egy versenyautód csak éppen nem tudom hogy hogyan kell versenyezni."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Darkness1
aktív tag
Ugyan pár napos már ez a kép, de azért érdemes reagálni még erre a képre.
Ne az legyen a szempontod, hogy minden áron újszerű legyen a képed, hanem ilyen témánál legyen inkább szép. Amire jó ránézni. Ez a kép nem az, egyszerűen nem szép.
Nekem a legnagyobb bajom az, hogy teljesen lapos a világítás rajta, sehol egy árnyék az arcon (az orr melletti kis folt csak ront az összképen), amitől plasztikus és szép lenne. Jobb lenne, ha úgy ültetnéd, hogy a fő fény valahonnan oldalról jöjjön rá és ne vakuzz! Esetleg valami fehér lapot teszel mellé vagy elé és kész a derítés. De legyen árnyék rajta!
A képkivágás sem jó. Se nem közeli, se nem távoli, és nagyon rossz helyen van a modell karja elvágva. Legyen tágabb vagy szúkebb, az arcra koncentrálva, de ez így nagyon nem jó.
Az előző képedhez még hozzátennék annyit, hogy portréfotón embert soha nem vágunk meg a nyakán. Olyan, mintha egy levágott fej lenne az egész. Nem szép, sőt, sok emberben groteszk érzést kelthet.
Itt egy kép, mire gondolok (nem tökéletes ez sem + a jpeg tömörítés is sokat ront rajta):
[ Szerkesztve ]
No stress, no work Today!
-
-
skater86
tag
válasz Adamis #19694 üzenetére
Na egy szomszéd kolléga
Köszi a kommentet a többieknek. Az élesítéssel amúgy mindig bajban vagyok. Sose tudom, hol az a határ, ahol még úgy természetes is, meg nincs túlélesítve a kép. LR-ban van amikor feltolom 70-re is a sharpness-t, de ez is téma függő meg obi is. Na de majd belejövök remélem
-
-
skater86
tag
Sziasztok!
Múlt héten csináltam egy panoráma képet a helyi csónakázó tóról. Érdekelne a véleményetek, hogy min lehetne még javítani rajta!
Köszönöm!
-
-
lyunior
tag
"de ez a tilt-shift technika végeredményében nagyon hajaz a kis DoF-os képekre."
De király! Magamtól idézek...
Olvasd csak el még egyszer az aláhúzott szót! A kép kinézete hasonló, nem a kivitelezés.
Amúgy mindenki úgy élvez, ahogy tud, én csak a saját véleményem írom, hogy nem koszolnám a gépem belsejét, hogy egy érdekes technikát próbálgassak. De ez én vagyok.[ Szerkesztve ]
"A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"
-
válasz lyunior #19686 üzenetére
A freelens nem igazi tilt-shift, nem olyan az effekt sem, és nem tudod azt a hatást sem elérni. A TS igazi makettes, a freelens meg szürreálon kívül nem sok mindenre jó. (A TS optikának állandó a képsíkja, a freelensnek nem, ez adja a legnagyobb különbséget.)
Amúgy a szenzor pucolható, paff.Mutogatni való hater díszpinty
-
lyunior
tag
Hány szürrealista kell egy villanykörte cseréjéhez???
Kettő. Az egyik tartja a létrát, a másik pedig teletölti rózsaszín folyadékkal a kádat...
Klassz dolog ez a "szabad-lencse" -főzelék. A fotózás örök kísérletezés.
Bár én nem gányolnám össze a szenzort, csak hogy elmossam a kép egyes részeit.
Lehet, hogy csak számomra, de ez a tilt-shift technika végeredményében nagyon hajaz a kis DoF-os képekre.
Persze nem mindegyik..."A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"
-
-
lyunior
tag
válasz Schanyee #19678 üzenetére
Szia Sanyi!
Ne haragudj a durva fogalmazásért, nem bántó szándékú volt.
A lényegen persze nem változtat.
Egyetértek Larry-vel. Neked emócionális okokból sokat jelenthet olyan kép is, ami fotós szempontból értéktelen.
Azért is érdemes feltölteni ide a képeket, mert itt olyan szemek látják, akik tisztán, érzelmi töltés nélkül képesek ránézni, és véleményezni. Ezáltal kaphat az ember egy szemléletmódot. Itt a topiklakók többsége, köztük én is igyekszik meg is magyarázni, hogy mi nem frankó a képen, és mit kellene másként csinálni, hogy jobb legyen. Fogadd a kritikát jó szívvel!
Nekem is volt olyan képem amitől el voltam ájulva, aztán itt megmutatták a srácok, hogy hol lehetne javítani rajta, és egy sokkal jobb végtermék lett a vége.Ákos1994:Nekem is tetszik a hidad. Egy agyonfotózott téma csak akkor gáz, ha rossz képet lősz róla.
Egyetértek HCL-lel. Vágd le az egész macskát és egyből nem lesz zavaró, hogy nincs feje."A te fotód, a te művészeted! Csináld úgy, ahogy neked tetszik!"
-
MODERÁTOR
válasz Akos1994 #19673 üzenetére
Nekem tetszik - szép kékórás kép. Attól hogy X ember már meglőtte, az nem jelenti azt, hogy te ne lőhesd meg. Sőt. Mindenkinek kell egy parlament kép, egy lánchíd fotó, ahogy az orchideák/virágok kora is eljön mindenkinél.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Larry303
addikt
válasz Schanyee #19675 üzenetére
az ilyen jellegű képekkel sztem az a baj, hogy amikor te ránézel, eszedbe jut amit ott akkor ez a látvány okozott neked -biztos megfogott, mert lefényképezted- de nekünk semmi extrát nem nyújt, hogy azt mondjuk rá, milyen jó kép
viszont telejsen normálisan álltál a kritikához, ami első körben nagyon jó -és itt ritka , nem mellesleg voltak itt már 1000x rosszabb képek, szal sztem csak postolgass továbbhttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
válasz Schanyee #19675 üzenetére
Zajt én sem látok benne, de ezen a képen tényleg nem sok minden van, amire azt mondhatnánk, hogy jó. Ugyan szép, mosott a háttér, de az előtérben nem hogy szép dolog sincs, de semmi, aminek mondanivalója lenne Nem mintha én jobbakat lőnék, de ez tényleg kevés. (Magamtól is kevés lenne.)
Mutogatni való hater díszpinty
-
Schanyee
senior tag
Vicces, nagyon sok képet törlök kapásból, meg nem is nagyon küldök ide képet, csak olvasgatok, ezt azért küldtem be, mert előtte kitettem magamnak háttérnek. Ettől függetlenül elfogadom a véleményt, nem vagyunk egyformák meg saját képeihez az ember nyilván jobban kötődik. Ezért nem is abba a részébe kérdeztem bele lyuniornak hogy leírta a kompozícióról a véleményt, hanem miért tartja zajosnak és életlennek, mert ezek olyan dolgok, amik elvileg kézzel foghatóak.
-
-
MODERÁTOR
-
Schanyee
senior tag
válasz lyunior #19657 üzenetére
Azért az elbasztadnál finomabb megfogalmazás is elegendő lett volna. Viszont a téma nem éles és zajos részt nem értem. A téma pont ott éles, ahol a leginkább szem előtt van. A zajhoz nem tudok mit mondani, mert én nem látok sehol se zajt rajta, meg iso 160-on készült.
Az hogy a téma semmitmondó/háttér zavaró az nyilván olyan, hogy nekem pont az adja a kép lényegét, más aki nem ismeri nyilván annak az. A növényt is pont azért hagytam bebukva, mert nem az lenne a fő téma viszont önmagában a homályos kép meg kicsit kevés lett volna. A növényt megkerülve a hátteret fotózni: csináltam már nem is egyszer olyant erről a tájról, nem sikerült izgalmasra, sima "túrista fotó" szint. A naplementét meg írtam, hogy nem igazán az volt a cél. De ezen nem akarok magyarázkodni, mert nagyon szubjektív dolgok, amik ha nem jönnek le a képről az azt jelenti tényleg elbasztam. -
-
m3ss
veterán
az a baj, hogy az ablakbol bejovo fenyek kettevagjak a hatteret meg a modell nyaka is tul vilagos lett emiatt. kicsit arrebb kellett volna ultetni/fektetni. vagas sem a legjobb, nekem alul szuk kicsit.
amugy a poz/beallitas nem rossz. mondjuk szubjektiv, de en par tized expot visszahuznek, kontraszt is mehetne ra, valamint a sotet tonusokra lehetne tolni.nem biztos hogy abbol indulnek ki, hogyha a modell elegedett a keppel akkor semmi gond nem lehet vele
(#19610) zgospel jo, csak kicsit zajos a hatter.
tobbi kutyas, macskas is tetszik.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Deadpapa
aktív tag
válasz ccs2929 #19656 üzenetére
A kemény fények szándékosak.Ugy tudom a fotózás akkor ér valamit ha nem a többi után mész és mutatsz vmi mást.És a sablon feküdj le figylj erre és arra ne ugy mert a könyv azt irja.Na ebből teljesen kiakarok lépni.20 éve sablon minden portré.Alexpo tulexpo.Mindig van vmi.Ugy hiszem ez a sok fény még belefért.Végül is.De ezért tettem be mert kíváncsi vagyok másokra is.A legfontosabb az alany persze neki kell tetszeni általában őket nem érdekli mit ir a könyv De köszönöm a hozzászólást.Próbálkozunk
-
Neszójábe
senior tag
-
-
-
lyunior
tag
válasz #74459392 #19642 üzenetére
Szia!
Nem rossz kép ez!
Ízlés kérdése a vágás. Én nem szeretem a darabolt állatokat - még ha a portrézás szabályai szerint rendben van is ez így -, csak ha utána megeszem őket.
A másik ami, nekem is bántja a szemem, a túl kicsi DoF. Klassz, ha sikerül szép homogén hátteret készíteni, és az előtér homályával is meg lehet barátkozni, de szerintem nem szerencsés, ha maga a téma is maszatolódik (legalábbis az élesség síkjától a gép irányába).
Így a kutyus orra is homályos és ez szerintem zavaró. Szerintem.Szép fényeket!
-
lyunior
tag
válasz Schanyee #19653 üzenetére
Hát Sanyikám, ezt elb@sztad.
A téma maga semmitmondó, de ez a kisebbik baj, mert nem is éles. Vagy ha majdnem az is, rettenetesen zajos.
A háttér elmosása sem sikerült igazán. Homályos ugyan, de a képelemek zavaróan ott maradtak a háttérben.
A téma eléggé részlettelen és az ellenfény miatt bebukott, a nap és környéke viszont kiégett.Célszerű lett volna megkerülni a témaként felmerült gyomot, és a hátteret fényképezni, mert az így a homályból előtűnve is ígéretesebbnek tűnik. Esetleg várni egy fertály órát és valódi naplementét fotózni.
Próbáld meg a környéket, hátteret elkapni, figyelembe véve a komponálás szabályait, meglátod jobban fog tetszeni neked is.
Szép fényeket!
-
ccs2929
senior tag
válasz bagaba1 #19654 üzenetére
+1
Ha már naplementés sziluett akart lenni, akkor a szép, lemenő, vörösen izzó napot hiányolom én is...zgospel aranyos kutya, a kép is rendben, ami kifogásolható, azokat meg elmondták már,nekem sem hiányzik a nagyobb dof, a második amit linkeltél, az valóban /fotó(zá)s szempontjából/ semmi extra....
Deadpapa, én is esküdni mertem volna, hogy telibe vakuztad, amúgy nekem bejön a szűk kivágás, viszont a többieknek igazukvan, a nyak,stb. kérdéseiben..
Deadpapa, elég kemények voltak a fények, kicsit lágyítani kellett volna, vagy más napszakbanPandabarat szvsz. kevesebb élesítés kellett volna, mert minden toll baromi éles, ennél konkrétan úgy néz ki a madár, mintha egy tűlevelű fenyő lenne átszínezve rózsaszínre, szemmel, és csőrrel Ha jól látom, elég nagy croppok Amúgy a WB az rendben van, mert kicsit túl rózsaszínűek a madarak, elnézést, ha a valóságban is így van, nem vagyok nagy madárszakértő
hcl a vágást + a környezetet leszámítva ez elég jó lett
kayaman a kép minőségileg rendben, a háttérben zavaró kicsit az a kerítéselem vagy mi, meg nekem lefele szűk, milyen szomorkásan néz a kutyus, gondolom nem volt az
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
-
-
bagaba1
tag
Ha már kutyázunk.. Sajnos nagyon kicsi volt a beugró a tónál ahol tudtam fotózni, így is került előtérbe egy kis gaz
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Köszi. Igen, lőhettem volna valamivel szűkebb rekesszel is, volt fény. Ha jól emlékszem ez f/2.2. Valamiért csak a szemét akartam élesre, semmi mást.
Így utólag már látom, lehetne az orra is éles, habár szerintem így se rossz.
Csak nehéz újra elkapni, örökmozgó, főleg ha meglátja a fotógépet -
MODERÁTOR
válasz Deadpapa #19644 üzenetére
Ehhez a pózhoz (szerintem) ez a vágás nem jó, a könyökébe belevágtál, valahogy nem áll össze a szem és az arc helye sem, a szemek pl. majdnem a kép közepén vannak.
Ha fekszik a modell, akkor egy tágabb kivágás (lásd pl. End-ru megoldását), vagy ha már portré, akkor legyen álló, és akkor ezeket a támaszkodós-ágyon fekvős próbálkozásokat kerülném.
És továbbra is sokkal lágyabb fényeket! Megérdemli a modelled, szép arca van.
hcl:
Szerintem a kutyus lefelé szűk, felfelé szellős, pedig amúgy tetszetős. sokat ront a dolgon, hogy a kutya visszafordította a fejét, és a háttér a kutya maga.
[ Szerkesztve ]
-
-
copass
veterán
válasz Deadpapa #19632 üzenetére
inkább 135 és helyezkedni, mert nagyon közelieket csinálsz. de asszem a 135mm-nek 1 méter a közelpontja asszem. de akkor meg 50mm és majd megvágod, de mindenképpen messzebről kell lőni.
mondjuk ezért szerettem én meg a 28-135-ösömet, 50cm közelpontjával![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
End-ru
aktív tag
válasz Deadpapa #19627 üzenetére
Beltérben, ágyban fetrengősre jó a 35 mm. Az 50 sokszor szűk, nehéz jól komponálni, felette meg esélytelen.
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
MODERÁTOR
válasz Deadpapa #19625 üzenetére
Ha kitobi, akkor DX vázra tippelnék. Az legjobb esetben is ~60 mm FX-re számolva. Szerintem ilyen közelről nem jó ezt használni mert torzít (remélem érted mire gondolunk). Bár az is igaz, hogy sokkal inkább nagyobb látóra gondoltam.
DX-en a legalacsonyabb gyutáv. portréra szvsz. 50-es (ekv. 75-80 ugye), vagy inkább feljebb (csak azt meg győzd pénzzel).
-
copass
veterán
válasz Deadpapa #19602 üzenetére
csak egy tanács: portrézni 50mm (ekv 80 mm ) és felfelé érdemes kroppos vázon. mert ez alatt nagyon erős a torzítás.
én speciel a 135mm szeretem, azzal már lehet nagyon szép közelieket lőni. persze az 50mm is jó, ha más nincs. de ott annyira már nem mennék nagyon közel."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Deadpapa
aktív tag
Kitobjektível lett készítve a kép.És vakut sem használtam.38mm en készült.Túlexpóztam szándékosan.A becsillanás bal oldalt 1-1.5 m re ablak volt.Erős napsütéssel.Köszönöm a véleményed.A nyak (pontosabban a jobb és bal oldal sötét lett és fényzajos volt nagyon.Ezért vágtam meg.)
-
Byk01
őstag
-
MODERÁTOR
válasz Deadpapa #19602 üzenetére
Hát hm.... ez nekem nagyon nem jött át. Ha high-key akar lenni, akkor nem nyert hangszórót.
problémáim:
- eltűnt a nyaka. Így olyan mintha lefejezte volna szegényt egy guillotine. Ez ilyen fehér vignette rajta körbe amúgy?
- túl kemény fényt kap szemből. Nézd meg az árnyékát az orrának, nézd a szemén a becsillanást. Sokkal jobban derítened kéne a vakut.
- a kompozíció totálisan szétesett, nekem nagyon nem tetszik.
- Nagylátóra tippelek, nézd meg, hogy az orra mennyire hangsúlyos lett a képen.Pandabarat: jók ezek, csak mégsem...
Látszik rajta, hogy az optikát nem fotózáshoz tervezték. Egy igazán éles pontot sem tudok találni a képeken, és ráadásul erősen CA-s mind.
Állványt használtál amúgy (hülye kérdés)?(#19610) zgospel:
Tetszik a kutyi, bár ahogy Larry írtavolt elbírna egy kis teret felfelé, a szemem meg még egy kis bukét is. Lehet hogy hangyányit alexpósnak mondanám, bár a hangulata tetszik. grat.
(#19618) jjeahh:
zsivány a cicus! kár a háttérét, és hogy ennyire szellős... ja meg a zöldség sem hiányzik alá, de tudom milyen egy kismacska... ha ott elkezdesz hadonászni fotózás helyett, ezt a képet az életben nem lövöd meg még egyszer...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
zgospel, Byk01, hcl kösz, valóban zavaró egy picit a háttér, mivel szürke mint a cicc
ja, azért hagytam középen, mert szembenéz. és tényleg tág még egy kicsit, lehet vágok majd rajta még, mondjuk így is rengeteget vágtam le belőle, mert pont az 50-es volt a gépen, és nem mertem közelebb menni, elfutott volnaFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
válasz jjeahh #19618 üzenetére
Szerintem nem gáz a háttér, illetve elég jól meg van mosva, csak a színe a baj. Kicsit (de nem vészesen) belevész a cica.
Mondjuk a macskának aztán mondhatod, hogy legyen szíves megfordulni.
Illetve nekem nem tetszik hogy ennyire tág (nem elég hangsúlyos a macsek), meg hogy ennyire középen, de ez személyes vélemény, amire nem kell különösebben adni És az sem nagyon gáz. Jó kép Jó hogy tök szembe néz amúgy, ez az egyetlen, ami miatt lehet középen.[ Szerkesztve ]
-
-
zgospel
őstag
válasz jjeahh #19618 üzenetére
nagyon jó! lenne. a háttér elvesz az értékéből. tudom, a helyszín adott volt, de növényes környezetben sokkal nagyobbat ütne mint így a kőfallal egy kicsit még lehet hogy a zöld szaturációra ráhúznék de az igazából egyéni ízlés kérdése, úgyhogy a háttértől eltekintve jó lett
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
zgospel
őstag
válasz Larry303 #19614 üzenetére
felülről sajnos nincs több, ez az eredeti vágás, én is csak itthon láttam már a zajjal ennél jobban meg nem tudok mit kezdeni, nem akartam szétmosni
(#19615) jjeahh, ez pont nem, EF 35mm, olyan háromnegyed 5 környékén készült erősen szürkületben, és hideg is volt, de nekem bejött nagyon a színvilág ezért nem pofozgattam itthon a white balancet, hiszen akkor már nem olyan lenne a kép mint amit a saját szememmel is láttam. vagy ha túl egzotikusnak látod akkor nem lehet hogy a monitoroddal van valami?
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
-
-
Andrew31
senior tag
Ezeket én is mindig megteszem, végtére is a közönségnek lesz, ők is szerepeljenek rajta.
Nagyjából ua.-t járjuk végig.sza.sa: nem ugyan azok rendezték, mint errefelé? Úgy látszik, ez ma divat, csővázas sárot, ponyvbával, fények előrefelé jönnek, a közönség messze van... Komolyan, mikor láttam, hogy senki nem indul meg a színpad felé, én is félve indultam el, de gondoltam majd elküldenek, ha nem lehet bemenni. Valahogy senkinek nem jutott eszébe odajönni...
[ Szerkesztve ]
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Hozok egy legyet
Nem tökéletes, de igyekeztem valami értelmes vágást csinálni. Sajnos ott van elrontva, hogyállóban kelltt volna, de ez a dög még megfagyva is túl gyorsan mozog Szóval a feje harmadban, lefelé van hely, jobbra kéne még, de ott már semmi nem volt, nagyon üres lenne, meg akkor középen lenne a feje. Így is gáz, hogy lefelé a nagy üres van. Jobb lett volna szemből, de nem hagyta :S@Deadpapa : tetszik, szép a lágyítás. Talán lent és jobbra lehetne több, de így sem gáz.
@Pandabarat : Nagyon kemény, nem is annyira a képminőség miatt, de hogy vetted rá őket erre?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amazon Kindle
- Google Pixel topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen videókártyát?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest