Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleana
csendes tag
Még mindig haláli, ahogy a droidok kérdezgetik a dögöt, hogy "Mi vagy te?".

-
SchumiBácsi
őstag
Egy jó kis muzsika

-
SchumiBácsi
őstag
Érdekes ez a droidsebződés kérdése. Van egy szakasz a vége fele ahol vagy féltucat felfegyverzett köcsög van, nemcsak pisztollyal hanem sotyával is. Ott nightmaren nem mész át sehogy mert vagy szétlőnek vagy elfogy a cucc, dög meg nincs. De van egy droid amit ha megfelelően irányítunk mindet szétkapja. Aztán ha elvégezte a munkáját sotyával egy hecsáttal megjutalmazzuk és mehetünk is tovább
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aleana
csendes tag
válasz
marilllyo
üzenetére
Dehogy is.
Azért lepődtem meg.
Meg mert első két alkalommal tényleg nem volt ilyen.
Patch? Ezeket magától tölti, vagy kell valamit csinálni hozzá? Mert nem rémlik, hogy bármit is csinált volna a steam a játékkal, mióta feltettem.
Warezossal hogy gyűjtögethetném a steames teljesítményeket?
-
aleana
csendes tag
Már nem lehet szerkeszteni.
Hű... olyan bugok vannak itt. o.o Előző két alkalommal nem találkoztam velük, de most konkrétan a padlóban mászkál az alien. (Nem baj, addig legalább nyugodtan machinálgattam amit kellett.) Meg leugrott úgy előttem, hogy se fent, se lent nem volt semmi átjáró és eltűnt. o.o -
aleana
csendes tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Végül meglett. Szegény csávó kilőtt a droidra egy egész tárat, de csak agyon lett csapva.

Én meg azóta már a dögöt próbálom csapdába ejteni. Kedves, jó marshall nemsokára küld el vele kirándulni.
Azért jó, hogy őt mindig lehet csalogatni tömegoszlatásra, ha már épp nem ölünk embert üzemmódban vagyok.
Most így harmadjára már a kórházas rész is ment jó könnyen.
Rutinból.
Ennek azért tudok örülni.
Most is megfogadtam, hogy nem lángszórózok össze vissza, erre épp hogy elkezdem baszkurálni a gépet a lezárásnál, hát nem besétál az ajtón?
Pedig előtte direkt csekkoltam is a mozgásdetektort.
Ennyit a spórolásról.
Orlin: Ha jól emlékszem, játékbeállításoknál a legalsó opció.
Mondjuk szerintem nem éri meg. A dög viselkedésében nincs nagy különbség. -
Sziasztok!
Menetközben lehet a nehézségen állítani?Hol?
Nem találtam...
Köszi! -
marilllyo
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Amikor kell a compression cilinder? Nekem igazából az egész játék most mentési helytől mentési helyig tartott. Nightmare-n abszolút nem figyeltem a story-ra már. Cutscene-ket is átugrottam.
Egy másodpercet sem tudnék belőle felidézni.
De még amikor először easyn vittem végig..még akkor sem.
Szóval most lehet végig kéne futnom harmadjára is a story végett. 
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
marilllyo
üzenetére
Amikor visszatérünk a kórházból az elsősegély csomaggal a "Scimed Transit"-hoz és találkozunk először a Marshal - Waits "kollegával". Az állomás üzemen kívül helyezte magát érkezésünkkor, de még a 1702 kód előtt. A tranzit helyreállításához lifttel megyünk fel a "Maintenance Deck" szintre ahol helyreállítjuk az állomás ellátását, csakhogy a lift elromlik ezért gázvágó által egy kis kitérővel jutunk vissza a tranzithoz.
-
kat10
tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
ez lesz az köszönöm a választ.
-
marilllyo
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Hol van ez a rész?! Erre nem emlékszem.

-
SchumiBácsi
őstag
Az access tuner vagy hozzáférés hangoló, alapesetben nem ad jelet. 100esetből jó ha 1x van ilyen. Nekünk kell az egér mozgatásával odatekerni, a kijelző oldalán van egy csík mely segít a navigálásban. Ha van jel akkor vagy a kirakós zöld megoldás, vagy a kék reflexen alapuló jön be. Innentől sztem adott a dolog.
-
SchumiBácsi
őstag
Ez így kockázatos. Számítógép szerkesztál, sprint a karhoz, aztán sétálva lenti számítógép szerkesztál. Mielőbb ki kell jönnie a droidnak, hogy a köcsögöt megölje. Erőforrás kímélés miatt eldobunk egy flare-t hogy a droid nézze egy darabig. Ennyi idő elég ahhoz hogy felvegyük a gázvágót, mentsünk egyet, és kivágjuk a szellőzőt. Jó ez már turbó fokozat de valamit valamiért

-
kat10
tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék még az elején járok a játéknak és elakadtam egy résznél konkrétan az ajtó nyitás amikor 3 lehetőséged van nem bírok rájönni
hogyan kell azta kódolót használni.
Bár így 40 felett már én se csodálkozom magamon
De egy kis segítséget értékelnék.
Köszönöm. -
aleana
csendes tag
Na én közben befejeztem és azóta már harmadjára is visszanéztem a Sevastopolra.
Ugyanúgy hardon, mint előző alkalommal. A térkép hiányozni fog nekem nightmare-en, szóval még nézegetem előtte egy kicsit.Arra jöttem rá, hogy már másodjára se voltam olyan óvatos, mint elsőre és ezért fordul elő, hogy már korábban is macerál a dög. Hiányzik az első végigjátszás nyugalma, de már egyszerűen nincs hozzá türelmem.

Most így harmadjára el is jutottam odáig, hogy olvasgatok gyakrabban.
A 100 ID szerintem mondjuk az életben nem lesz meg nekem.
Egyébként most vagyok ott, hogy visszaértem Taylorhoz és Samuelshez a gyógyszerrel és el kellett menni valamit machinálni. Itt ahogy piszkálom a gépeket először egy ember, aztán egy droid jön be. Na most... valami tipp, hogy mit csináljak a fegyveres emberkével? Mert kinyírni nem akarom.
Kéne már az a ne ölj meg senkit eredmény.
Arra gondoltam, hogy mindent gyorsan elintézek amit kell és a megjelenő working joe majd kinyírja az emberkét, de az a szemét mindkét alkalommal lelőtt, mikor próbálkoztam. -
.LnB
titán
válasz
cyberkind
üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen. Sok jót hallottam róla. Szerencsére a spoilereket is sikerült némileg elkerülnöm. Normal-on játszom, úgy gondolom elsőre elég lesz az is

(#975) marilllyo Köszi a tanácsot. Úgy vettem észre eddig, hogy az androidok mellett simán el lehet futni, remélem ez sokáig beválik majd, mert elég idegesítőek.
-
marilllyo
veterán
Na...nightmare pipa.
Hááát. Tized annyit szenvedtem vele mint először easy-n. Igaz...végignéztem egy speedrun videót és ellestem pár trükköt. Flamethoverből mindösszesen 2x fújtam az alienre. Meg tudtam volna csinálni nélküle is...de már annyira a végén voltam, hogy lusta voltam bújkálni. Egy molotovot rádobtam de csak az assignment miatt. Az a tapasztalatom, hogy nightmare szint annyiban különbözik, hogy alig akad craftolnivaló cucc illetve ha valami elkap akkor meghaltál. Nem nagyon van második esély. Talán ennyi ami zavart a játékba így visszagondolva, hogy a szinte nincs szükséged a tárgyakra. Csőbomba, füstbomba...stb. Azt sem tudom, hogy néznek ki. Noisemaker helyett jó a flare is. Rámegy ember-alien minden. A két legnehezebb küldetés egyértelműen az 5. és a 17. Mindkettőt sprinteltem.
Ki van számolva de meglehet csinálni. Az alien egyébként semmivel sem "gonoszabb" vagy szemfülesebb mint easy-n. Nem láttam különbséget. Annyi, hogy ha szemből fújod meg flamethowerrel akkor ugye még nekedugrik...és nightmare-n az elég, hogy véged legyen.(#973) .LnB: Apró trükk...ha észrevesznek a droidok de van mentés terminál a közelbe...csald el őket és rohanj vissza majd gyorsan ments egyet...utána esc és töltsd be. Úgy töltődik újra, hogy a droidok nem tudnak rólad... ugyanez érvényes az alien-re is.
Na....btw...mindegy... letöröltem.
2x végigvittem. Van még pár steamos assignment de nincs energiám most újra elkezdeni.
Úgyhogy köszönöm szépen várjuk a folytatást.... 
-
-
.LnB
titán
Sziasztok!
Gondoltam beköszönök! márc. 26.-án megvettem a játékot (bár végül ingyen volt). De mivel a fejhallgatóm szervizben volt, csak tegnap kezdtem el vele komolyabban játszani. Mikor megjelent kipróbáltam, de már akkor is annyira paráztam a játék alatt, hogy félbehagytam. De nagyon tetszett már akkor is, csak idegileg nem bírtam. Meg is vettem, nem sajnálom a pénzt egy ilyen jó játékért, és tegnap bele is vágtam a kalandba. Igaz míg játszottam végig egyben volt a gyomrom.
Kikészít komolyan, de gondolom később mikor kiismerem a játék mechanikáját, és felveszem a ritmusát már nem lesz ennyire ijesztő. Addig juttottam, hogy felvettem a kapcsolatot Samuels-ékkel. Aztán az androidok elkaptak. Erre az idegörlő atmoszférára még rátesz egy lapáttal az az idegőrlő mentési rendszer. Ami manapság már szokatlan, de tökéletesen illik a játékba. Arra már most rájöttem, hogy nagyon oda kell figyelni a mentésekre.Szóval a játék szuper, olvasgattam mikről diskuráltok, de még nem nagyon értem. Gondolom ti már sokadjára játsszátok végig a játékot.
-
andro93
aktív tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Az első általad leírt módon mentem vissza, de az az érdekes, hogy abban a falban futó L alakú aknában, ami visszavezet az emberektől a lifthez, nincs semmilyen felfele vezető cső, amin le tudna jönni az alien, csak a semmiből elém ugrott.
Utána második nekifutásra amikor átmásztam a padló alatt és kijöttem volna az L alakú cső előtt még a padló alatti aknából, szintén elkapott, de azzal az animációval, amikor felránt a csőbe, ha csorog a nyála és alá mész. Ennél is valahogy odateleportált.
Egyébként szokott néha érdekes dolgokat csinálni mind az alien, mind Amanda. Pl: afölött a lift fölött, ahol megtaláljuk a hekkelő berendezést, van egy kis akna ami átvezet egy másik szobába. A minap mikor mentem vissza a szobából, Amanda egyszer csak felsikolt, mintha elkapta volna a banánfejű, pedig a közelben nem volt. Vicces szitu volt.
A másik kedvenc, mikor a szekrény előtt szaglászik, visszatartom a lélegzetet, elmegy az alien, aztán mikor levegőt veszek, hirtelen odateleportál és kitép. -
SchumiBácsi
őstag
Hmm. Az összes gépen Sevastolink van
Egyébként erre a szakaszra két megoldás lehetséges:
-ugyanazt a vonalt követve mégy vissza, tehát raktár után az emeleti "O" folyosón és létrán vissza a fő szintre, utána a padlóban futó szellőzőrendszer, majd az emberek mellett a falban futóban ahol vélhetően megdöglöttél
-kihagyod az "O" folyosót, de akkor az embereket terelni kell. Aztán lehívni a dögöt tereprendezésre, de nightmare-n előfordult hogy nem jött le. Ha eltűnt a dög, lift megszerkesztál és következő szint.
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
marilllyo
üzenetére
Nightmare-n ne is várj aranybányát, de hardon szarrá pakoltam magamat a begubózott emberekből. A bejutás nekem is hasonlóan lestrapáló volt azzal a különbséggel, hogy félórányi elemzés után végül legyorsultam az összes droidot, vagy egyet ami útban volt lelőttem. Visszafele az összeset: tűz bejelölés aztán pörgetővel fejre, de a második osztagra vagy sotyát nyomtam már, vagy hagytam hogy üldözőbe vegyenek libasorban és akkor semmit nem kell lőni.
Legközelebbi tolásnál megleshetném de annyira nincs értelme vele foglalkozni, mert elméletileg lehetséges hogy ha hagynám üldözőbe magamat és mindent felhekkelni átkapcsolni lassan körmenetben csinálni végig és a végén vagy 10 droid követne libasorban mert szerencsére lassúak nagyon. De mivel hardon kb. 2perc volt oda és vissza az út és cucc is maradt gazdagon így ezért nem látni értelmét, max majd rémálomban valamikor...

-
andro93
aktív tag
Nightmaren most ott tartok, ahol a lifthez kompressziós alkatrészt kell szerezni. Elég szépen meg tudtam szedni magam, ha lemegyünk az aknába a padló alá, legalább 4-5 cuccot lehet találni, plusz a raktárban, ahova a droid bevezet, érdemes mindegyik "polcot" végignézni, mert ott is rengeteg minden található. Ezután össze is tudtam barkácsolni az első csőbombát.
Aztán amikor mentem volna vissza a szervizaknán keresztül a lifthez, egyszer csak lepottyan elém az aknában az alien, nem kicsit kaptam szívbajt, szerencsére előtte mentettem. 
Ja és a 2. szintű füstbombát is ott lehet megtalálni az emeleten abban a szobában, amiben menteni lehet, meg ahol a sevastolinkes gép is van.
-
marilllyo
veterán
Nah...reaktor pipa nightmare-n. Azok a kurva droidok. Ezek a csuklyás fajtákkal már nem lehet eljátszani azt, hogy belelősz egyet és elfutsz mellettük. Odafelé mondjuk elfutottam mellettük. Igaz, hogy ~15. próbálkozásra, de nem akartam semmit sem felhasználni.
Egyébként eddig egyetlen egy priccentésnyi naftát toltam el. Muszáj volt a pókocskára aki az szellőzőbe jön. Illetve a fészek kellős közepén nyomtam el a legelső medkit-et. Muszáj volt mert az pókokat nem tudtam szétcsapni a kulccsal mert a sav vesz le egy picit mindig. Egyébként én alig találtam cuccot a fészekben.
Semmit szinte. Pedig amennyire tudtam benéztem mindenhova. Illetve néztem a speedrun videót...ott is sokkal több mindent talál a srác. Azok is random vannak elszórva.
Egyelőre minden helyzetet próbálok úgy megoldani, hogy semmit se kelljen elhasználom. 15 shotiból maradt 3 a reaktoros droidokra a végén. Muszáj volt őket megölni. 3 fejlövés kell azokba.
Most úgy állok, hogy 3 shoti, 22 revolver, 675 nafta és 2 boltgun lövedék. Illetve nagyjából minden cuccból van 1-1. Annyira spórolok velük, hogy a végén megmarad minden.
-
cyberkind
félisten
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Köszi, ezt alkalmazni fogom.

Vannak még ott jó vidik.

-
marilllyo
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Nem. Még az előtt valamikor. Ha jól emlékszem ott a 8382-es kód környékén van egy másik ajtó is.
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
marilllyo
üzenetére
Ha az android bemutatóterem utáni részre gondolsz az egy rejtekhely. A logokból is kiderül hogy oda hordtak pár dolgot a túléléshez. Található ott készen az emp mellett medkit és talán még pipe is, sok vas és elemek ebbe a borzasztó hatásfokú lámpába...
Ha még az életemben épülne ilyen km-es nagyságrendű állomás és fel is jutok rá, a Fenix lámpáim nélkül egy lépést sem
-
marilllyo
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Nah...megvan. 1 shotim ment el meg egy revolverem.
Spórolás gyanánt jobb megoldás lehet. Nem kell 2 shoti egy androidba. Elég egy + egy revolver. Egyébként találtam egy szobát ahol szerintem ottfelejtették a cuccost. Csurig volt minden földi jóval illetve a sok robotos résznél ugye ott hátul..basszus ott van egy kész EMP is. Nem is kellett volna aggódnom. Természetesen egy EMP és egy shoti lőszerrel megoldottam a dolgot. 
13 küldetés és igazából egész jól meg is szedtem magam. ~10 shoti meg 22 revolver. Illetve bármit ki tudok craftolni. Noha...eddig semmire sem volt szükségem... -
SchumiBácsi
őstag
A gázcsőrobbanás az orvosi részlegben elkerülhető és a videó sem kötelező. Úgy emlékszek a kulcskártya kódja a másik szobában van ahol maga a kártya és mentés hely is található. Itt tényleg csak a szekrény van, de a szomszédos szobában asztal alá bújva ha kikóborolta magát a dög és felment lehet annyi időd míg kinyitod és felveszed a kártyát. Legjobb ha elmented és egyből töltöd vissza így akár 15mp nyugalmad is lehet bármelyik nehézségi szinten. Akkor is ha a mentés pillanatában a dög egy karmolásnyira van tőled
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
marilllyo
üzenetére
Persze hogy nem mind1 de nightmare-n a lángszóró látványa elég volt ahhoz hogy kísérjen és ne támadjon, hardon meg akkor is jött amikor fújtam... vicces na. A droidokat érdemes lehet bejelölni tűzzel és elméletileg elegendő lehet feleannyi erőforrás eltávolításukra de akár el is éghetnek... hosszan

-
marilllyo
veterán
válasz
marilllyo
üzenetére
Van kemény 13 revolver ammo-m, meg 5 shotim. Mindez úgy, hogy asszem 1-2 revolvert lőttem csak egész eddig. Azt tudom, hogy EMP-re szükségem lesz szóval azt craft-oltam egyet. Azt sajnálom, hogy stun baton-ból nincs egy darab sem. Egy volt azt el is használtam. Ha stun-nal megbököd utána kalapáccsal meg tudod ölni.
-
marilllyo
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Nem mindegy egyébként, hogy honnan fújod rá. Ha nem lát...észre sem vesz és ráfújsz egy pettyet akkor megijed és elmegy. Legalábbis nekem volt ilyen. Kivágtam az űrbe. Eddig egy korty naftát sem használtam (650 egység van) és még mindig nem használtam medkit-et.
Most viszont szívok. Annál a résznél vagyok amikor az androidok megőrülnek és elkezdik irtani az embereket. El kell jutni a Marshall irodájába. Próbálnám úgy megoldani, hogy ne kelljen semmit sem felhasználnom de nem könnyű. Arra mondjuk rájöttem, hogy ha beszorít az android revolverrel egyet bele kell lőni. Hátrahőköl annyira, hogy el tudsz futni közvetlenül mellette. Csak úgy rohantam mint állat...és 3-man voltak a nyomomban.
Nehéz..na. -
andro93
aktív tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Annál a mentési pontnál kellett a szekrénybe bújnom, ami mellett felrobban a gázcső, és Amanda elkiáltja magát, hogy F..k! , meg ahol a kulcskártyát kell kilootolni a továbbjutáshoz (Lingard irodája melletti szoba, csak hogy teljesen tiszta legyen
). Abban a kis szobában csak a szekrényben lehet elbújni, nincs idő máshova menni, végig ott kóborol az idegen.Egyébként Kuhlman halála után már fullon volt nekem a fejlámpa elem, még újra is töltöttem egyszer teljes lemerülés nélkül, hogy fel tudjam venni az új elemet.
A ládák/szekrények meg botrányosak, azon kívül, hogy a legelsőben még a Sevastopol rakodóterében 50 flamethrower üzemanyag volt, kb semmit nem találtam.

-
SchumiBácsi
őstag
válasz
marilllyo
üzenetére
őőő oké. Utána kiváncsi leszek egy hard menetre nálad, mert nekem a dög elriasztása mostanság volt hogy 200 azaz kétszáz lötyibe került. Nightmare-n ha elővettem a lángszórót akkor visszahőkölt, vagy csak annyira jött ahogy én hátráltam. Hardon semmi, letaglózó esemény volt csak és hajtépés

-
marilllyo
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
1x találtam zseblámpa elemet. De én is csak annyit használom, hogy a szellőzőben fel-fel villantom. Most tervezem kivágni a dögöt az űrbe.

10 küldi felénél járok. Ez egy igazán idegtépő küldetés...de ha ezzel megvagyok akkor egy darabig nem kell a döggel számolnom. Az androidokkal még csak-csak elvagyok. Most volt egy rész, hogy vissza kellett mennem a Lorenz Sys Lobby-ba. Tele volt fegyveres hülyével. 2 irányból lehet bemenni az egyik az esélytelen mert mindig ott áll egy ember. 3-madjára töltöttem vissza...és a másik utat választottam. Az alien pont úgy gondolta, hogy lejön körbenézni és hát ott talált 4 fegyverest. Kipucolta a terepet és elment szépen ahogy illik. Egy pisszenésembe sem került. Ezt a küldit megpróbálom még nafta nélkül megcsinálni, hogy a végén a fészekre maradjon valamennyi. Ahogy nézem egy kisebb priccentés 50 egységet vesz el. Az úgy ahogy elég, hogy jobb belátásra térjen. -
SchumiBácsi
őstag
Én egyszer vagy 4-5 szakaszt mentem végig olyan lámpával, aminek már rég cserélni kellett volna de még mindig égett
Lement nullára a töltöttség de még ment, az is igaz hogy ha égetem is szinte csak szellőzőben ott is annyira hogy lássam hol tud lejönni a dög. Szóval ilyen matt sötét helyeken is egy felvillanásnyira lövöm fel. -
-
andro93
aktív tag
Amikor a szekrényben visszatartom a levegőt, és elkezd pirosan pulzálni a képernyő széle, akkor megy lefelé a hp is? Nightmaren ugye nincs életindikátor, és nehézséget sem lehet állítani már nightmaren játék közben, szóval nem tudom kideríteni.
Azért kérdem, mert egymás után harmadszorra kap ki a szekrényből az alien, miután időben lenyomom a rmb+s kombót, de csak azután szed ki, hogy elkezd pulzálni a kép. -
Frod
addikt
"Szerintem nagyon sokat hozzá tud adni a hangulathoz ebben a játékban, ha kiszolgáltatottnak érzi magát az ember."
Egyetértek. Ezért nettó baromság az, hogy amikor kikerült a tps-nézetes videó akkor mindenki azon sírt, hogy így kipróbálta volna, holott épp az élmény meg a hangulat veszik el ezzel. Csak belső nézetből tud ilyen nyomasztó lenni.
-
andro93
aktív tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Elkezdtem, most vagyok az Axeles részen, és még nem tudtam összerakni egy orvosi fecskendőt sem, ami jó hír. Szerintem nagyon sokat hozzá tud adni a hangulathoz ebben a játékban, ha kiszolgáltatottnak érzi magát az ember.
Pl. az orvosis résznél volt egy szakasz, amikor bebugolt a fejlámpa indikátora, és azt mutatta, hogy mindig fullon van az elem töltöttsége (streamen néztem, hogy másnál is bugolt, de ezalatt számolta vissza az elem töltöttségét, csak az indikátor mutatta bugosan), és nagyon visszavett az élményből, hogy azt hittem, nem kell tovább takarékoskodnom vele.
Droidos részekre kíváncsi leszek, hogy fogom megcsinálni, mert normal/hardon se nagyon akartak megdögleni a vége felé.
-
andro93
aktív tag
Ma értem a játék végére, normalon kezdtem, aztán kicsivel a közepe után átállítottam hardra, de még úgy is könnyűnek éreztem a rengeteg gyűjthető nyersanyag miatt. Sokszor direkt eldobáltam 2-3 fajta gránátot is pár ellenre, annyira sok a nyersanyag a pályákon, ne kelljen már mindent otthagynom. Nem tudom, hogy középső 3 fokozaton van-e különbség ebből a szempontból, recruiton viszont olvastam, hogy még több van.
Neki is ugrom nightmaren, kíváncsi leszek, ott mennyire engedhetem el magam, ott csak attól félek, hogy sokszor el fogok tévedni a nagyobb mapokon.
Egyébként az alapjáték 2 nostromos dlc-jén kívül a többi dlc-nek van valami története? Vagy csak a pontgyűjtésről szól mind survival módban?
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
marilllyo
üzenetére
Mindegyik nagyobb verziószáma hatékonyabb az előbbinél. Egyből csak a pipe öli meg a droidot. Emp-ből azért kell kettő, mert amikor lefagynak csak kettőt lehet szétütni, utána újraindul a maradék, ezért kell még egy emp. Aszem még 1-2 droid még így is marad oda meg már sotyát nyomok fejre, mert az is van.
-
marilllyo
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
2 Emp től meg is halnak? Mi a különbség a v1 v2 Emp között?
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
marilllyo
üzenetére
A lángszórót ha ügyi vagy simán max lötyivel leteszed az apollónál. Ennek az az előnye hogy ugyanannyival is kapod vissza a reaktor gépészet előtt. Mondanom se kell hogy másképp lép be oda az ember 1000naftával mint 200-al

Erőforrásokat illetően röhögni fogsz de az "Engineering - Central Reactor Maintenance" azaz a fészek a leggazdagabb és legsűrűbb az egész játékban. Őt követi a kedvenc részem az "Engineering - Maintenance Deck" ez van a "Central Reactor" előtt. A többi hely jellemzően egyformának tűnik, a "Solomons - Galleria"-k ahol még viszonylag nagy tömegben van cucc, de igen nagy a terület ezért úgy tűnhet hogy ott is alig van valami. Végül a legszegényebb erőforrásban az Anesidora.
-
marilllyo
veterán
-
marilllyo
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget. 8. küldetést kezdtem el. Egyelőre nem használtam medkit-et. Én első végigjátszáskor is minden egyes lépést guggolva tettem meg. Szóval az alien végig fenn volt a csatornába és néha néha lejött...körbenézett aztán vissza is ment. Nem rohantam...nem zajongtam. Csak azt öltem meg akit feltétlen muszáj volt. Egyszer sem használtam noisemaker-t, molotov-ot. Lángszórót is 1x-2x. Szóval majdem csurig volt mikor befejeztem a játékot. Most nightmare-n is egyértelműen sunnyogni próbálok. A 1702-nél volt, hogy végigrohantam. Egyébként...vicces, amikor visszaértem a dokihoz és dumáltam vele ugye átmegy a másik szobába ahol majd az alien megeszi. Na engem ott evett meg egyszer. Pont mikor ment volna át a másik szobába. Pedig azt hittem védve vagyok.
Igazán 2 hely van amitől komolyan tartok. Az egyik az amikor rád szabadul az a sok android és azokat asszem ki kell nyírni mindet. Azt még nem tudom, hogy élem túl...illetve nem tudom majd, hogy tudok spórolni a lángszóróval. Márpedig a facehugger-ek ellen kelleni fog. Igazából türelmes voltam az előző végigjátszásnál is mert talán 1x-2x pörköltem oda a dögnek. El tudtam sunnyogni mellette. 1-2 tippet adhatnál, hogy hol keressek cuccokat, pl. naftát. Meg én az emberekből is sztem talán, ha 10-et megöltem. Inkább elkerülgettem őket.Amúgy én úgy látom, hogy nightmare-n sem jön le többször az alien, hogy ha sunnyogsz és nem zajongsz. Megvan ő a csatornájában. Viszont ha sokáig nem haladsz a feladattal hanem csak bolyongsz a szobák között akkor bezony lemászik picit, hogy noszogasson.Illetve azt is észrevettem, hogy ha visszafordulsz valamiért...amit ottfelejtettél de nem a küldetéshez tartozik...akkor tuti, hogy lejön.
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Na csak meglett az One Shot, de az ID-ért futni kellesz még egy kört, meg különben is
1ébként nem tudom mi lett ezzel a hard-al mert a nightmare fokozat mintha könnyebb lett volna, pedig ott is volt két jókora keresgélős szitu: visszamentem a fél állomást bejárva a csőbomba tervrajzaiért, aztán később a 1851 kódot el akartam kerülni, meg az utána jövő "S" kanyarulatos "Lorenz Systech Spire - Upper Transit" részt mert létezik egy alternatív útvonal is az űrrepülési terminálhoz: a "Habitation Tower Transit"-tól jó távol a "Solomons Galeria"-n áthaladva van egy lift, ami a "Spaceflight Terminal"-ra megy közel oda ahol az elején AXEL a tarkónkhoz nyomja a pisztolyt
De most végleg kiderült értelmetlen is próbálni ezt mert a szellőző amin még át kell jönni a terminálra zárt állapotba került mondjuk nem tudni milyen állapotban van még az "S" kanyar előtt, de azért meredek volna ha egy teljes küldetést így ki lehetne kerülni
Lehet turista fokozaton ezt megnézem azért, mert most már meglehet dögleni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
marilllyo
üzenetére
Az buli

Nem tudom mi van egyébként de vesszek meg ha nem könnyebb volt a nightmare mint most a hard. Igaz most tényleg minden szarba belenézek meg összeszedek és már küldetések óta nincs hová kraftolni, de már érzem hogy nem lesz meg az összes ID, max az One Shot ha beválik a dupla mentés. Egyébként nightmare-n én már a 1702-re kibarkácsoltam vagy két medit, az első "kényszerített" kontaktusra amikor a kórház legvégén beesik elénk a dög szkriptelten, már vagy 5medi is volt ha jól emlékszem és ezután is nagy sokára a KG348 után amikor visszatérünk az állomásra a dög nélkül akkor szúrtam az elsőt. Gondolom a lángszóró is hasonlóan gyatra feltöltöttségen van. Bosszantásképp leírom hogy a legelején amikor éppen beléptünk az állomásra és kis idő után beesünk a csomagrendezőbe már ott található akár 50lötyi is egy félreeső helyen dobozban. Gondolom az ott maradt
Egyébként a 1702-nél lehet marha sok cuccra szert tenni, mert amikor a dokit lecsesszük a dög miatt ő utána elballag a másik helységbe ahonnan a liftet aktiválja. Amint ez megtörténik jön a dög és viszi a sötétbe. Ha még ezelőtt megállunk maximum mentünk egyet és az aktiválási művelet nem következik be akkor dög "megakad". Legalábbis nekem ezután sosem esett be sehová, így fel lehet szedni elég sok dolgot főleg hogy turbó esetén a pálya 90%-át eleve elkerüljük. Azt követő részeken is elég sok cucc van, így lett meg a 4-5 medkit a kórházrészleg végére...
Végül az elektromos incidensnél miért nem töltöttél vissza?

-
marilllyo
veterán
Durva ez a nightmare mód. A 7. küldetés elején vagyok és most tudtam még csak összerakni az első gyógyító cuccot. Ja és a játék 10. percében megrázott egy kábel...na azóta egy fél ütés és meghalok szitu volt.

-
marilllyo
veterán
1702 rohanós módszerrel másodikra lett meg. Elsőre pont mire visszaérnék a dokihoz...ott kapott el az ajtóban.

-
bit_bro
tag
Hátha van, akit érdekel:
Akciós SEGA hétvége van a Steam-en.
Az Alien Isolation alapjáték és a Season Pass is 12.5 EUR-ba kerül március 30-ig.Szerk.:
Most nézem, a Gamersgate-en meg 11.5 EUR az alapjáték, szintén március 30-ig. -
.LnB
titán
Visszakaptam a pénzemet. Azt szeretném kérdezni, hogy melyik DLC-t ajánljátok kiemelten megvételre? Ami tényleg jó volt?
Crew Expendable DLC-t és a Last Survivor-t mindenképp megveszem mert ahogy olvastam az első film néhány jelenetét lehet újra játszani benne, az nagyon érdekel. -
SchumiBácsi
őstag
-
.LnB
titán
Megvettem ma a játékot g2A-n. Elvileg Ripley Edition-t. De nem nagyon találom a DLC-ket. Főleg a Nostromo-s érdekelne. Szívesen körbejárnám a hajót de nincs sehol. Mi lehet a probléma?
-
marilllyo
veterán
Lool Azért mondjuk ez így erős.

-
SchumiBácsi
őstag
Ha minden sallangot elolvasol lesz vagy 40óra az első tolás. Nekem 30volt de nem olvastam sokat az angol miatt, csak a kódokért pörgettem végig valamennyi terminált. Most "csak" 20óra ígérkezik, annak ellenére hogy mindent elolvasok honosítás miatt. De már 5ödjére tolom, így már nincs halálozás, sose tévedek el és a telerakott hátizsáknak köszönhetően Amanda is kicombosodik a végére
-
andro93
aktív tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Félek, hogy hazamegyek, elkezdek játszani, és már vége is.
De remélem igazad van, és még sok van vissza a játékból, mert hihetetlenül élvezem, magyarítással nagyon nagy élmény tolni. Plusz még ott van az összes dlc, nameg nightmaren is újra fogom játszani, szóval nem aggódom, lesz még itt parázás. 
-
andro93
aktív tag
Üdv.
Múlt héten szereztem be, és elkezdtem játszani a játékkal, most annál a résznél tartok, ahol vissza kell állítani egy sötét laboratóriumban az áramot (a terembe lépésnél van egy földön ülő félbevágott android).
Ezen a ponton kb hány százalékánál tartok a játéknak?
Elnézést a hülye kérdésért, de csak a hétvégén tudom újra nyomni, és egyszerűen nem hagy nyugodni a dolog.

Köszönöm előre is a választ. -
aleana
csendes tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Igen, pont ezért szoktam csak aprókat odapillantani rá. És emiatt akár még kínos is lehet a hiánya, de összességében azt hiszem, nehezebben fogom viselni a cuccok hiányát.

Mondjuk már mediumon se volt mindig pontos. Legalábbis rémlik pár fura eset. xDSzerk: Én ebben a játékban futni még nem mertem. xD Csak a legvégén, amikor a légzsiliphez kell visszaszambázni.
-
SchumiBácsi
őstag
Jó de amikor felmászik nagyon fontos tudni hogy merre megy és milyen sebességgel. Mert ha lassan megy általában 20méteren, de mindenképp a mozgásdetektor hatósugarán belül újra beesik. Ha pedig fénysebességgel kilő a hatósugárból és még a sarkában sem látod, akkor az jelzi hogy most kell tovább
sprintelnisétálni
-
SchumiBácsi
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
De klassz azért nem?
Most hardon nyomom, már mindjárt tele a tatyó és erre mi van? Már nem tudom hová felhasználni a vasat, meg egyéb cuccokat, természetesen megint van egy nagy sor ami szinte üres, a másik kettő meg tele, de nem tudom elfogyasztani mert az is kellene a kikraftoláshoz ami üresen van... ja és a tipikus tartogatós módszerem, mert mi van akkor ha egyszer nagyon kell és inkább nem dobálok semmit. Mindjárt megyek a szerverbe de még csak levegőt vettem az állomáson, se lövés se dobálás semmi... jó egy droidot fáklyával eltereltem mert nem akartam egy sokkoló töltetet rá fordítani, igaz hogy ezután szinte csak maszkos robotok lesznek, de jó lesz az még a dögbe vagy kitudja mibe alapon spórolok azzal is 
-
aleana
csendes tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Ó, köszi.
Akkor hasonlóan ragaszkodó a kis kedves dög minden szinten. Ezt jó tudni.
Mondjuk elég kemény lehet úgy, ha alig van cucc.
Érdekes lesz, amikor odáig jutok. 
Viszont lehet, hogy akkor a nightmare elé beiktatok még valami könnyebbet, hogy legyen idő memorizálni a térképet. XDSzerk: Mondjuk a mozgásdetektor hiánya nem hiszem, hogy földhöz fog vágni. Ha kell, anélkül most is elég jól boldogulok. Valahogy nincs kedvem pittyegtetni, amikor fölöttem mászkál, azt meg úgyis hallom, mikor lejön.

-
cyberkind
félisten
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Ezt tanúsítom, a detektor annyira nem gond, de az hogy semmit se találsz, így csinálni se tudsz semmit, maga a halál.
-
aleana
csendes tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Na akkor ezt tényleg megnézem majd magamnak.

Köszi
Egyébként a szintkülönbségek mennyire befolyásolják a dögöt? Próbáltam eddig is megállapítani, de úgy, hogy ez még csak a második menetem inkább nem vonok le végleges következtetéseket.
Mármint gyakrabban/ritkábban mászik elő, vagy csak gyakrabban/ritkábban szed elő az ágy alól/szekrényből/asztal alól? -
SchumiBácsi
őstag
Én se tudtam róla egész sokáig, csak amikor az útvonalakat terveztem mivel ugye ott is oda-vissza van mert miért ne, akkor jöttem rá hogy a térkép pontatlan, még a nagy részletességű térképen is és emiatt már-már km-eket kellett menni pár méter helyett... ez ugye Nightmare-n nem járja, de egész jól le lehetett rövidíteni csaknem a felére, meg nem kell kúszni a szellőzőkben - annyit
-
aleana
csendes tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Erősen érzem, hogy akkor ezek szerint valamit nem vettem észre.

Na majd most jobban figyelek.
-
aleana
csendes tag
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Ó, akkor rosszul emlékeztem

Köszi.
Megyek is és beszerzem a zajkeltőt.
Oda se neki, hogy nagy kitérő. 
És igen, már a csapdába ejtős rész jön.
És nagyon nem várom Waits meglepetését. Ott is kellett futnom pár kört, mire be tudtam mászni a légzsilipbe. A végén egyszerűen lemásztam a szellőzőbe/szervízaknába/vagy mi a csuda az, miután megnyomtam a gombot és ott vártam meg, hogy kinyírjon, mert egyszerűen nem hagyott békén a dög. -
SchumiBácsi
őstag
Orvosi részlegen csak a csőbomba, molotov és nagyon sokára a villanógránát v3 van. A kettes szintű változat jó kérdés, mert én egyszer a csőbombát hagytam el és utána a 2es változat egyszerűen nem esik útba, mert amikor odaérünk a reaktor előtt még csak 2es szintű tuner van, ajtóhoz meg 3as kellene, amit csak jóval később szerzünk be. Így nem tudni hogy a második változat megoldja e a problémát. A zajkeltő egyébként könnyedén beszerezhető, gondolom már közeledsz a szerverfarmhoz hogy csapdát állíts a dögnek. Előtte menj föl a "Seegson Communications"-be és a "Comm control acces" után, de még a "Registration" előtt egy párhuzamosan futó mellékfolyosóban fogod megtalálni a zajkeltőt. Nagy kitérő de ez van
-
aleana
csendes tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Igen. Ez rohadtul bosszantó. Úgy ránk van tapadva, mintha más nem is létezne, pedig a többiek még arra se jöttek rá, hogy nem kéne ám össze vissza lövöldözni. Nem hogy egyszer elmenne máshová körülnézni, folyton ott császkál, ahol mi. Hát az ilyen jellegű kitüntető figyelemnek nem lehet örülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De még amikor először easyn vittem végig..még akkor sem.

hogyan kell azta kódolót használni.

Hááát. Tized annyit szenvedtem vele mint először easy-n. Igaz...végignéztem egy speedrun videót és ellestem pár trükköt. Flamethoverből mindösszesen 2x fújtam az alienre. Meg tudtam volna csinálni nélküle is...de már annyira a végén voltam, hogy lusta voltam bújkálni. Egy molotovot rádobtam de csak az assignment miatt. Az a tapasztalatom, hogy nightmare szint annyiban különbözik, hogy alig akad craftolnivaló cucc illetve ha valami elkap akkor meghaltál. Nem nagyon van második esély. Talán ennyi ami zavart a játékba így visszagondolva, hogy a szinte nincs szükséged a tárgyakra. Csőbomba, füstbomba...stb. Azt sem tudom, hogy néznek ki. Noisemaker helyett jó a flare is. Rámegy ember-alien minden. A két legnehezebb küldetés egyértelműen az 5. és a 17. Mindkettőt sprinteltem. 
Aztán amikor mentem volna vissza a szervizaknán keresztül a lifthez, egyszer csak lepottyan elém az aknában az alien, nem kicsit kaptam szívbajt, szerencsére előtte mentettem.