Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
kugyu21 #8274 üzenetére
Azért létezik olcsóbb töltő is, ha nem azonnalra kellenek a feltöltött akkuk...
(Mondjuk, október eleje óta van náluk függőben egy rendelésem, mert a 2-4 nap múlva szállítható szélsebességmérőt még mindig szállítják - a Föld gömbölyű, egyszer majd körbeér és hozzám is eljut...) -
-
mikk2000
őstag
válasz
kugyu21 #8126 üzenetére
Én írtam hogy egyszer észrevettem hogy lekapcsolta. De itt is olvastam már korábban hasonló hozzászólást.
Viszont:
- hőség volt
- egyszerre négy aksi lett töltve
- refresh mód, ami hosszú ideig kínozza az aksikat.A töltés vége fele melegek igazán, tehát amikor 1.52V és körüli értékeket jelez ki.
-
-
Ádyka
őstag
válasz
kugyu21 #7849 üzenetére
Amúgy amit a srác írt, hogy megmérte a rövidzárási áramot, és 0,9-et kapott, na az kinyírt akkura utal nem kicsit.
Simán 10-15A körül kéne lennie. Vagy nagyon rossz a töltője, vagy még annál is rosszabb és kinyírta az akkut.
0,9 A-es akkutól ne várjunk csodát. Ez valamiért ilyen lett. Egy másikkal lefogadom, hogy jó lesz.Amúgy eddig azon voltunk, hogy 2 akkus.... sőt már semmilyen gépbe ne rakjon az ember nem LSD akkut. Rendben, ez így helyes.
Most már az, hogy mindegyik LSD-nek nagyobb a belső ellenállása, kivéve egynek nem. Még lehet, hogy ez is igaz. De akkora külünbségek nincsenek, hogy más fajtával nem megy.
Nem kell aggódni a srácnak, fog az menni új akkuval, vagy ha lekezeli normális töltővel a régit, talán az is rendbejön.Ez a gyártási szórás dolog meg szerencsére csak annyiban nyilvánul meg, hogy nincsen feltöltve normálisan és megformázva. Ezek után szépen tartja a töltést.
-
And
veterán
válasz
kugyu21 #7779 üzenetére
(Canon DSLR-be a tartozék újat kivéve mindig utángyártottat vettem (a 8 év alatt már vagy hármat), és sosem volt velük ilyen púposodási gond. Hogy 4-5 év után meghalnak, vagyis eltűnik a kapacitásuk, az más kérdés, a Li-ion ilyen műfaj. De névleges kapacitásban és működési időben is többet nyújtanak, mint az eredeti tartozék.)
-
tomazin
veterán
válasz
kugyu21 #7167 üzenetére
Nem tudom, otthon van, asszonyé és a bicónak az első lámpájába (ami hagyományos izzós, és egy szezon alatt megeszik 2-3pár góliátot). De veszek majd ilyen burkot és kipróbáljuk,h mennyit bír, meg hogyan világít vele.
Kernel: köszönöm, sikerült már nekem is találni, igaz jól el vannak rejtve az oldalakon. Ahonnan a töltőt tervezem rendelni ott a hasznos,spórolós fül alatt volt
találtam ebayon is, de igaz csak eneloopot (mert akksit kerestem és szembejött), de 1$/db, úgyhogy jó lesz majd nekem innen, ha már úgyis kifizetem a postát.köszi a segítséget meg az ötleteket.
-
tomazin
veterán
válasz
kugyu21 #7164 üzenetére
akkor el vagyok tévedve.. a D a góliát(mármint az van, csak gugli kidobott egy képet, és ahh mondom ez az)
ennek a bővítőnek van valami neve? (btw nem fogja nagyon hamar leszívni az AA elemet egy ilyen burokban, mert nem értek hozzá, de gondolom nem azért vannak külön méretek, mert milyen jó, ha az egyik nagy a másik meg kicsi)bővítést azt hogy kéne elképzelnem? nem tudom ez nagyon gány megoldás-e, de otthon van egy nagyon régi töltő, ami befogja az elemet, és ahhoz átvezetékelem....
-
tomazin
veterán
válasz
kugyu21 #7162 üzenetére
igen közben rájöttem,h amit a nem L-es verziójához adnak cuccot, az nem arra való amire én gondoltam..
emiatt meg is akadtam, mert buhera kizárva...viszont most hogy olvastam a fórumot, meg nézelődtem rájöttem 1-2 dologra, pl,h miért nem bírják azelemakkumlátoraim semeddig....
de lehet 1pár C-selemakksi miatt nem fogok tovább keresgélni. -
TeeJay
félisten
válasz
kugyu21 #7056 üzenetére
dobok majd be fotót is
első kisütésre 74-87-95-111mAh
tehát kibontás után 2012/10 gyártási időtől számítva ennyi maradt benne
nem egy Eneloop de hát nem is azt vártam
tippre a 87-95mAh-s lesz majd kb. párban mert azoknál lesz pici az eltérés
mivel 8-at vettem mindre ráírom majd melyikből mennyit lehet kiszedni és úgy válogatom össze hogy minimális eltérés legyen a páros két tagja között -
Ádyka
őstag
válasz
kugyu21 #6999 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy eneloopal ment a gép, amíg át nem lett állítva. Gyakorlatilag semmilyen akkuval nem ment. Utána mint a kisangyal.
Azért egy 2500-as és egy 2000-es alacsony önkisülésű között nincsen olyan veszettül nagy különbség, belső ellenállás - áramleadás viszonylatban, hogy a 2500-as már használhatatlan, vagy rosszabb lenne annyival, és ne vigye a gépet.TeeJay: az a legnagyobb gond, hogy te még mindíg fáradt/hibás, sanyo 2700-as akkuidból indulsz ki, amik még új korukban is jelentősen pusztultak 1 év körül, 2 évesen szinte tök halottak. Halott akkut pedig hiába veszel ki MOST a töltőből, az csak halott marad, sőt most még halottabb mint azelőtt.
Sajnos volt szerencsém találkozni a szériával. 4-es bliszterekben gyárilag volt egy sokkal gyengébb cella, ami pár nap használat után feltűnő volt még IPC nélkül is. Korrekt dolog.Amúgy a szórás valóban a legkisebb a sanyonál, de a kapacitás is. Na most kb 50 mA nem hinném, hogy a világ vége. Kb fel sem tűnik használat közben, csak műszeres méréssel. Ezért tetszett a tesztelőnek pl. az uniross.
Itt pl 2300 mA-nél !!! van mindössze 40mA. [link] Tényleg sok, tehát felejtős.
Komolyan már ott tartunk, hogy azt mondod, ne vegyen 2500-as Eneloop XXX-et, meg Varta Prof R2U-t (holott mindkettő az adott cég legdrágább és csúcs terméke azonos tulajdonságokkal), mert olyan nagy a belső ellenállása, hogy szinte kidobott pénz, bármibe is használja a user.
Mindezt úgy, hogy a régi energizeren, a sanyo 2700-on, és az eneloopon kívül nem próbáltál még más LSD-t. Más viszont szerencsére próbált, és emberről nem hallottam még aki a többi gyártótól ennyire óva intene, mert nagy szórás, meg a belső ellenállás, meg mittudomén.Olyan nincs, hogy más (valami minimális nevű) gyártó LSD-je kikapcsol 5 kép után, meg hamar megpusztul. (nem tronic).
Vagy van ilyen? Erre vagyok már kiváncsi mióta. Normál használattól döglött LSD-t akarok már látni!Van itt még egy teszt több szereplővel. Szépséghibája annyi, hogy a mindkét tesztben szereplő tipusok értékeit copy-pastézték, pedig jó lett volna egy másik pakkot tesztelniük. Lusta disznók.
-
TeeJay
félisten
válasz
kugyu21 #6999 üzenetére
gondolom ahol lehet állítani ott a gép alacsonyabb feszültség esetén kapcsol csak ki.
mondjuk két AA méretű ceruza elem esetén 2x1,5 volt helyet 2x1,2-nél még nem írja hogy vége van...mondjuk nem értem miért nem tudják megcsinálni a masinákat úgy hogy 2V-ig működjön és ne a bekapcsoláskor mérje ezt amikor jó nagyot ránt az akkun hanem mondjuk 1perc üresjárat után...
nekem Canon A570IS kompakt gép 2 darab AA akkuval játszotta mindig ezt hogy már bekapcsoláskor ki sem tolta az optikát hanem kiírta hogy cseréljen elemet pedig töltőből kivett Sanyo 2700-as akkuk voltak...Eneloop megoldotta, azóta is tökéletes csak valahogy nem értem miért nem úgy gyártják a cuccokat hogy próbálkozzon tovább az akkuval és ne egy pillanatnyi feszültségérték után dobja el magát
-
TeeJay
félisten
válasz
kugyu21 #6994 üzenetére
http://en.wikipedia.org/wiki/Eneloop
részletes Eneloop leírás!!!
tévedsz az 1-2-3. generációs AA méretű Eneloop is 2Ah-s tipikusan és minimum 1,9Ah
bár a tapasztalat azt mutatja legalábbis nálam 12 darab AA és 2 darab AAA Eneloop esetén hogy mindig hozza a tipikus kapacitást. tehát ha Eneloop-ot veszel az fix hogy 2Ah lesz (IPC ennyit vesz ki belőle)
és nincs szórás tehát nem lesz olyan hogy 4 közül az egyik csak 1,8 a másik 2Ah stb...
egy 250/500-as refresh után mint írtam 4 Eneloop között nem volt 20mAh eltérés sem!!!
egyik 2,00Ah másik 2,01Ah és így továbbmindezt teszi úgy hogy bő 3éve vettem, és egy Nikon SB-900 vakuban használom ami szívja is rendesen lévén hogy a Nikon egyik csúcs vakuja a legnagyobb teljesítménnyel!!! (oké azóta már az SB-910 az)
a többi "gyártó" mint Energizer meg Duracell és társai szerintem nem is gyártanak akkut sőt egy percet sem foglalkoztak fejlesztéssel kutatással és minőség ellenőrzéssel
megbíznak valamelyik kínai gyártót vagy jobb esetben a japán Panasonic/Sanyo-t hogy készítsen LSD akkut ők meg lematricázzák és továbbadják... régebbi Sony meg Energizer akkuk negatív pólusán volt egy apró HR betű nyomva, az azt jelentette hogy Sanyo gyártmány, na azok jobbak voltak mint a többi Energizer...
visszatérve az Eneloop legalább annyiban jó hogy garantáltan MADE IN JAPAN termék
tehát nem adják ki a japánok a gyártását máshova idehaza ami Dorogon van Sanyo üzem szerintem ott csak bliszterezik a japánból hozott akkukat.Varta Ansmann meg a többiről meg nem tudod mondani hogy éppen ki gyártotta
lehet két szállítás között van is szórás vagy mint az Energizer esetén lehet nem is egy hanem több gyártóval és kapcsolatban állnak így lehet egyik vásárlásból jobb akkut kapsz a másikból meg gagyibbat...a Panasonic LSD akkui elvileg jónak kellene lenniük mivel már évek óta felvásárolták a Sanyo-t és feltételezhető hogy már Panasonic márkanév alatt is Sanyo Eneloop-ok lapulnak
de mivel semmivel sem olcsóbb mint az Eneloop így én ezt a feltételezést kihagynám és maradok Eneloop-nál. az már bizonyított, nem 1 nem 2 hanem sokkal több év alatt, nagyon jól működnek és mivel árban is hasonló a többihez képest nem kérdés melyiket éri meg megvásárolni.
ennyi -
Ádyka
őstag
válasz
kugyu21 #6981 üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van. Hosszú távon nem fogja jobban működtetni egy 2700-as varta, mint egy alacsony önkisülésű. De formázás után, rövid távon tuti, hogy több kattintást bír.
Mint ahogy egy 2700-as sanyo sem lesz jobb hosszú távon, mint bármelyik alacsony önkisülésű.Én sem javaslom átlag felhasználásra a nagy kapacitást, legyen az bármelyik gyártótól. Relative hamar kompromisszumot kell kötni a felhasználási lehetőségeit illetően.
"Itt a fórumon elhangzott régebben, hogy azok a gyártók akik komolyan foglalkoznak az LSD technológiával nem igazán mennek 2Ah fölé." Akkor itt most valami zavar van az erőben. Sanyo, Varta, energizer már fölé ment a 2Ah-nak. Akkor a maradék a komoly gyártó?
-
hamyka
senior tag
válasz
kugyu21 #6699 üzenetére
Még ilyet nem láttam itthon csak a pirosat és a feketét
Tronic Ecot nem láttam még Magyarországon, Petike mondta hogy van neki ilyenje amit kétlek
Visszatérve a Tronic Ecora :
Ez a legújabb fejlesztés egyéb írás szerint, használ ilyet valaki?
előre is köszi
Majd ha kapható lesz Magyarországon ki próbálom őket
-
PHM
addikt
válasz
kugyu21 #6681 üzenetére
Amint azt írtam is, megoldható a dolog.
Ezután kis barkácsolással lesz egy olyan töltőd, ami 1000,
vagy 500 mA-rel tölt, de továbbra is maga dönti el,
hogy mikor frissítsen, vagy süssön ki.
Ráadásul, ha ez is olyan, mint az elődje,
hajlamos lehet túlmelegíteni az akkut.
Főleg, ha van alatta egy fapálca, ami ugye nem igazán vezeti a hőt.
Márpedig a hőérzékelő, ha van egyáltalán, az akkufészek alatt van.
Hát nem egyszerűbb hasonló árban venni egy olyan töltőt,
ami jobban megfelel az igényeknek? -
Real_Necro
veterán
válasz
kugyu21 #6655 üzenetére
Kis értéknél meg ha türelmetlen vagy tényleg nem éri meg ilyen messziről rendelni. Nekem is van, hogy inkább EU-n belülről bonyolítom és benyelek egy kicsit magasabb árat, de még itthoni alatt maradok. DX szerintem mind közül a leglassabb. Nekem 1-1,5 hónap alatt jönnek onnan a cuccok. December 30-án rendeltem utoljára, még mindig várom, TN alapján már 4x elküldték célországba.
igaz, a Powerex töltő is beragadt tavaly év végén, pedig az Berlinből jött. 4 hét után küldött eladó újat, az 2 nap alatt itt volt.
-
hamyka
senior tag
válasz
kugyu21 #6619 üzenetére
Mindég töltőn van?
Szerintem se NICD SE NIMH nem jó hanem, Lipolimer vagy mi ami kell neked feltéve hogy tudsz beletenni ilyen akkut
de majd a többiek megmondják
Én úgy tudom hogy NI-CDre/NIMH-ra nem szabad rátölteni
Dluinet köszi a kisegítést ti jobban értetek hozzá, én csak megjegyeztem hogy amit említ 2 fajta akkut azokra nem szabad rátölteni, csak azután szabad tölteni őket miután kihasználtuk belőlük a rendelkezésre álló fel töltöttséget persze úgy hogy a töltő felismerje ) remélem nem mondtam nagy hülyeséget
-
And
veterán
válasz
kugyu21 #6342 üzenetére
Hivatkozás innen: [link]. Amúgy erősen hőmérsékletfüggő, 0°C közelében és teletöltve csupán 6% /év. Külön tárgyalja, hogy a standard (kobalt) típusnál ez függ a kezdeti töltöttségtől is, és 50%-os töltöttség körül a legkisebb a visszafordíthatatlan kapacitásvesztés üteme (2% /év @ 0°C ).
-
akela91
addikt
válasz
kugyu21 #6138 üzenetére
Eneloop akksit veszek, és egy kollega AJÁNLOTT töltőjét Soshine SC-C3. Ezzel remélem nem lőttem mellé nagyon, ha már itt ajánlják.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kugyu21 #5875 üzenetére
Olyan akkuval találkoztam már, nem is eggyel, hogy nagyon sokáig használaton kívül volt, feszültséget már nem lehetett rajta mérni. Legalábbis külsőleg, magát a cellát nem néztem.
Ennek megfelelően, a telefon nem indította el a töltést. Viszont, ahogy magára hagytam, pár óra után mégis elindult. Gondolom, tol bele valamilyen kis áramot, attól függetlenül, hogy látszólag nem jelez semmit.
Szerk: Utána az is kiderült egyébként, hogy nem károsodott, használható lett.
-
PHM
addikt
válasz
kugyu21 #5875 üzenetére
Mennyi az akku kapocsfeszültsége? Mert ha 2,7 V alatt van, lehet, hogy
csak letiltott az elektronika. Ilyenkor egy ellenálláson keresztül pár percig
kis árammal közvetlenül az akkut kell tölteni, majd újra meg lehet
próbálkozni a normál töltéssel.
A javítással szerintem nemigen érdemes próbálkozni, olcsóbb megoldás, ha
veszel a bolhapiacon egy hasonló akkut és kioperálod belóle az elektronikát.
Az összes (lítium) telefon akkuban van hasonló felügyelő elektronika. -
BEE
addikt
válasz
kugyu21 #5306 üzenetére
Ez egy ismert jelenség már sajnos több fényképezőgépnél is.
Valószínűleg a gép hirtelen túl nagy áramot akar felvenni az aksikból.
A normál aksiknak nagyobb a belső ellenállásuk, ezért az ilyen
terheléskor jobban leesik a feszültség, amire a gép alacsony töltöttséget
észlel és kikapcsol.
Ezek után ugyanazokat az aksikat még bőven lehet használni
olyan helyeken, ahol kisebb a terhelés.
Az Eneloop és társai viszont kisebb belső ellenállást mutatnak,
ezzel nem jön elő ez a hiba.
Aztán ahogy öregszenek az aksik, úgy nőhet a belső ellenállásuk
amellett hogy csökken a kapacitásuk.
Szerintem ez igazából egy tervezési hiba, hiszen a gép nem működik
stabilan a boltban kapható bármilyen akkuval, elemmel.
Ilyenkor gondol az ember nosztalgiával a Ni-Cd cellákra,
amik ezt az áramot a kisujjukból kirázták volna.BEE
-
peti_s
addikt
válasz
kugyu21 #5177 üzenetére
Már vettem 2x2 ilyet, mamám elemlámpájába. GP 2100-s akkuval lett használva, egész jól bírták, pedig nem ledes a lámpa. Azt hiszem másfél-2 hónap után kellett tölteni, míg a szintén sky fantázianevű szutyok 2-3 hetet bírt. De, természetesen egyet értek, h nagyságrendekkel jobb az eneloop, én azért ezt használtam hozzá, mert ez volt olyan, amit nem sajnáltam, ha mégis egész véletlen kidobódna az akku.
Ám, nem tudom h van-e vmi boszorkány beütésed, de pont ma kezdett el késni a fali órám, úgyhogy tölteni kell.
Most csak kb. fél évet bírt ki.
-
mexel
veterán
válasz
kugyu21 #5182 üzenetére
A laptop akksiknál azért nem olyan egyszerű a felújítás szvsz. Ott nem mindig a cella megy tönkre, hanem az elektronika figyeli a töltésszámot és az is letilthaz ha jól tudom. Így hiába rak bele az ember új cellát, üreset fog mutatni. Le kell nullázni az elektronikát is, azt meg nem mindenki tudja megcsinálni. A másik: házilag nem nagyon lehet úgy szétszedni és összerakni hogy az jó is legyen szerintem, egyrészt amit írtál a forrasztás, a nagyon patent illesztés, és maga a műanyag ház szétszedése és összerakása sem mindig zökkenőmentes
Ráadásul eléggé bízni kell abban hogy biztonságos legyen, mert ha valami nem tökéletes akkor egy szép detonáció is lehet belőle.
A topik szerintem már túllépett a fényképezős akksis témán, egy jó átfogó akksi-töltő topik lett belőle -
peti_s
addikt
-
And
veterán
válasz
kugyu21 #4955 üzenetére
Az addel.hu-s link megtévesztő, mivel az accupower.at-n látható kép és manual szerint valóban nincs rajta csatornaválasztó. Egyébként az leírás szerint az áramot ki tudjuk választani az adott cellára annak behelyezése után, és az üzemmód is módosítható, de - ha jól értem - az utóbbi az összes foglalt csatornára érvényes lesz. Más tekintetben pedig valóban az IPC-1 tulajdonságaival bír.
-
BigBlackDog
veterán
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz
kugyu21 #4785 üzenetére
Ugyan ilyenem van
Nézd meg hátha találsz valamit! -
tomcsi23
veterán
-
tomcsi23
veterán
válasz
kugyu21 #4681 üzenetére
Ilyet akkor csinál, ha túl hosszasan nyomod a mode gombot. Gondolom, erre már Te is rájöttél - de nálam, ha a futó program mellé rakom be az "új" egyedeket, akkor: elsöt berakom, a rekeszválasztóval kiválasztom, beállítom a módot (röviden nyomkodva a gombot - 3-4 mp-ig nyomva tartva az összes rekeszt állítja), áramot, majd az útjára engedem. Kicsit várok, majd megy be a 2. "új", a fenti módon. Ezzel még sosem volt gondom.
Lehet, hogy ez valami bug? Esetleg a hardver verziójában van különbség (mintha lenne az alján ilyen jelölés)? -
tomcsi23
veterán
válasz
kugyu21 #4669 üzenetére
...kicsit visszakanyarodva a témához, nem pont erre gondoltam. Hanem inkább arra, hogy több helyen is elhangzott, néha (4 akksi behelyezésekor) resetelni kell a készüléket. Ez mitől lehet ? - másoknál, mert nálam semmiféle gond nincs. Sem akkor, ha 4 kerül bele, sem akkor, ha a meglévő mellé kerül bele - akár egy, akár több. Rendben teszi a dolgát.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kugyu21 #4669 üzenetére
Az én telefonom töltője nem bírja megmozdítani a villanyórát. Vagy ha már forog, akkor sem gyorsít rajta, gyakorlatilag nem lehet kimutatni, direkt mértem is egyszer.
Úgyhogy mindig áram alatt tartom a töltőt, mert így kényelmesebb. Üresjáratban alig melegszik, épphogy langyos egy kicsit, ez is mutatja a csekély energiafelhasználást.
-
Karcsi1001
tag
válasz
kugyu21 #4657 üzenetére
Igen, DISCHARGE felirat van, és 2000-es, 3 hetes Eneloopok az akksik. De nem választok nagyobb töltőáramot, mert biztos elrontom. Jó nekem ez a lassú is, azt mondják, minél lassabban tölt, annál tartósabb (?) lesz.
Nagyon jól zanzásítottál, meg is értettem.Amit nem egészen:
4.
Ugye csak akkor kell a "vájúk "alatti gombokat nyomogatni, ha nem mind a négy akksi, csak egy - egy van a készülékben? Ha mind a négyet töltöm (miért tölteném külön-külön egyesével?), akkor ez a funkció nem érint?7.
Ezt nem igazán értem. Nem tehetem be egyszerre a négy akksit? Ha az elsőt beteszem, meg kell várni a villogás végét, és csak utána tehetem be a következőt? És így tovább? Én nem vártam semmit, betettem mind a négyet egyszerre.És végül a TEST is homályos egy kicsit.
A fele áram azt jelenti, hogy lassabban meríti le, vagy azt, hogy csak félig? Bár nekem olymindegy.Bocs...
-
törölt tag
válasz
kugyu21 #4658 üzenetére
Alex91 és kugyu21 köszi a válaszokat.
így azonban lenne még egy kérdésem. Li-ion akksik vannak ceruzaelem méretben? tehát AA-s? Csak mert eze kszerint akkor azzal jobban járnék, és akár egy egyszerű sima alaptöltővel is tudnám használni. (mondjuk ez részben mindegy, mert már megrendeletem az IPC 1L-t)
No és amennyiben a válasz igen, tehát vannak Li-ion ceruzaakksik, akkor érdemes abba beruházni???
-
Karcsi1001
tag
válasz
kugyu21 #4650 üzenetére
Valahol olvastam ezt is:
" minden alkalommal amikor beteszem az akkukat, Discharge-ot nyomok. Amint leszívta a benne maradó pár mAh kapacitást, átfordul Charge üzembe a töltő.
Mivel a discharge fentről indul és 0.9V-nál áll meg, mindig van neki még mit leszívnia, mert a fényképezőm már 1.1V környékén kikapcsolódik."Ez is érthető számomra. Azaz nem kell állítgatnom semmit (persze a DISCHARGE mód kiválasztása után), a készülék okos, ha nem nyúlok bele, magától megcsinál mindent.
Ez jó politika nekem, botfülűnek, nem?
-
Karcsi1001
tag
válasz
kugyu21 #4650 üzenetére
Hogy fárasszalak is benneteket egy kicsit, ezeket jelzi ki most a töltő a DISPLAY kijelzőn:
mA 104 - 110 között változik a négy elem
V 128 mindegyik
mAh 341 mindegyik
h 3.25 (ezt tudom: az eltelt idő)
Ezek jó értékek lehetnek? Indításkor csak a DISCHARGE-t választottam a MODE-ban, mást nem állítottam sehol.
-
Karcsi1001
tag
válasz
kugyu21 #4646 üzenetére
kugyu21,
jól látod, nem akarok belemélyedni. Számomra tényleg az az érdekes, hogy fel legyenek töltve, illetve, majd később, ha már gyengül a akksik állapota, ez a töltő tudjon rajta javítani (amit ír a refreshnél).
Külön köszönöm Neked a magyarázatot, ezt értettem meg idáig a legjobban. Hiába jó egy leírás, ha nincs meg az alap hozzá, sosem érti meg az olvasó (jelen esetben én). Ezért kell néha a szájbarágás, ami egy szakembernek fájó is lehet.Most már nem csodálkozom, hogy töltetlen volt. Valamiért azt hittem, a 2.15 perc az 20+2.15, vagyis 22 óra 15 perc töltést jelentett.
Azért az vigasztal, hogy a "jó pap is holtig tanul". Én miért ne tehetném?Köszönöm, sokat segítettél!
-
Czibor10
tag
válasz
kugyu21 #4625 üzenetére
Képről barnának tűnt, de így, hogy mondod...
. Gondoltam jobban néz ki 3 okot írni, miért veszem meg, de sokat nem dobott a latba. Nem tudom mikor jön meg, talán a héten. Ipc mindenképp jobb, de talán az árát (1500 ft+posta) így is megéri.
Azt hiszem egy 2 Ah-s eneloop lesz hozzá véve, de nem tudom hol érdemes, itt fehérváron (gondolom házhoz szállítással nem éri meg megrendelni). -
tomcsi23
veterán
válasz
kugyu21 #4610 üzenetére
Milyen készülék az, ami ilyen sokat hagy az akksiban?
Nyilván mindig hagy valamennyit (bár múltkor meglepődtem, hogy kisütéskor csak 20mAh maradt az akksiban (1%) - szintén 2 cerkás gép).
Eneloop akksi esetében fura, hogy szinte a teljes kapacitás megmarad, ergo alig tud használni belőle valamit. Esetleg beruházhatsz még egy párra, s akkor lesz idő kisütni. Azt viszont nem tudom, hogy az ilyen fél-3/4 ciklus hogy befolyásolja az akksi hosszú távú működését. -
-
And
veterán
válasz
kugyu21 #4563 üzenetére
Szerintem ne próbáld megerőszakolni a töltőt egy Li-ionnal. A magas cellafesz ha tönkre nem is teszi, de nem egészséges, a minimum az, hogy azzal "Full" jelzést kapsz. Kisütni megint csak nem fogod tudni teljesen, mivel a telefon akkujába beépített védelem meggátolja a kb. 2,7V alá merítést.
Kapacitást mérni egyszerűbben is lehet: ellenállással (vagy más, kellő teljesítményű terheléssel) terheled a cellát, amíg el nem éri a kisütési végfeszültséget, és méred az indulástól addig eltelt időt. Az egyedüli hátrány, hogy a terhelőáram ezzel a módszerrel nem lesz teljesen állandó a kisütés folyamán, de azt nagyjából kiátlagolod. -
-
-
Petzval
senior tag
válasz
kugyu21 #4403 üzenetére
"refresh ciklus végén a névleges kapacitást meg sem közelítő érték esetén is a FULL felírattal vége szakad a refresh-nek,"
Már legalább 250 szer leírtam hogy a -delta U lekapcsolás nem azért következik be mert az akkuban a kapacitásközeli töltés van, hanem mert az akku produkálja a -delta U-t!
-
Petzval
senior tag
válasz
kugyu21 #4403 üzenetére
"egy karbantartott akkumulátor esetén ez néhány ciklusból meg is oldható,"
Csak 8 éve töltök IPC-vel! És mit tesz isten mindíg úgy töltök hogy kisütést nyomok és a feltöltött akkut megnézem ha kevés megismétlem de háromszori ciklus után az akkut szépen eldobom mert a tapasztalat azt mutatja akkor már reménytelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest