- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
-
Ádyka
őstag
válasz
tomazin #7219 üzenetére
A töltőd pont úgy működik ahogy kell.
Haldokló / öreg akkut minél nagyobb árammal akarsz kisütni, annál kevesebb jön ki belőle.
Ha türelmes vagy, akkor eljön még az az idő is, amikor már 100 mA-es kisütésnél sem lesz kapacitása, és rögtön beeseik a fesz 0,9V alá, pedig lehet hogy amúgy 1,4V-ot mutat az akku terhelés nélkül.Ha 700/350-en nézed, akkor még ennyit sem fog tudni. Ez így van rendjén.
-
tomazin
veterán
válasz
tomazin #7218 üzenetére
Na kicsit szórakoztam hétvégén a töltővel és eddig sajnos nem győzött meg.
Van 2db nem éppen mai legény 1600-as gp akksi. Kíváncsi voltam rá,h ez a regen mit is tud, úgyhogy nyomtam neki egy tesztet, ahol 1300/1000mah-ot préselt ki belőlük (200/100on).
Aztán akkor hajrá, regeneljed (500/250-en), és kicsit elszomorodtam mikor a full feliratot elnyomogva 1000/650mah-ot láttam. Most még ráengedtem egy tesztet 500/250-en kíváncsi leszek mit ír ki -
Kernel
nagyúr
válasz
tomazin #7213 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy "nem ismeri fel", hanem a program hibásnak minősíti a túlmerült akkut, kidobandónak.
Azonban a töltő érintkezőin folyamatos tesztimpulzusok jelennek meg, hiszen másképp nem is lehetne érzékelni a berakott akkut. Ezek a csekély impulzusok idővel (ami lehet akár óra vagy órák kérdése is), felhúzzák az akkut 0,9 V fölé, amitől később elindul. Hacsak nem zárlatos a cella.
Mivel egy túlmerült akkut amúgy is célszerű állítólag igen alacsony, kímélő áramon "újraindítani", gyakorlatilag pont jó így.
-
And
veterán
válasz
tomazin #7209 üzenetére
"Elvileg a technoline bc700 az elvileg ugyanaz ugye?"
Igen.
Az alsó gombsor valóban lötyög kissé, de ez sose zavart (nem esik ki, és a nyomáspont is határozott). A hardver / szoftver gombnyomásokat kezelő képessége nem ezért olyan hírhedten vacak az IPC-1L esetén, amilyen.. -
Kernel
nagyúr
válasz
tomazin #7165 üzenetére
D-size adapter például, AA to D battery converter vagy hasonlók. Magyarul most nem ugrik be.
Töltő-kiegészítő házilag: [link]
Illetve most látom, ha nem forrfüles akkuhoz kell, akkor még valamilyen elemtartó is kellene.
A korszerű AA-akkuk elég sok energiát tudnak tárolni ahhoz, hogy D-méretű elem kiváltható legyen vele, általában.
-
kugyu21
senior tag
válasz
tomazin #7163 üzenetére
Pedig nagyon jó dolog az IPC tudását bővíteni a nagyobb méretű akkumulátorokhoz is. Nem nagy kihívás, csak a thermovédelmet veszíted el vele.
De ha a mostani baby akkumulátoraid ( a C méret a köznyelvben) olyan ki-tudja-milyen állapotban vannak, már az is sokkal jobb megoldás ha azokat kidobod, veszel egy IPC-1L-t, hozzá megfelelő számú Eneloop-ot és 100-200 forintért az nagy IPC-nél már látott bővítéseket C méretre. -
kugyu21
senior tag
-
veze
őstag
válasz
tomazin #7159 üzenetére
én a mult héten betettem két lidles lemerült ELEMET a régi gagyi töltöbe, ami sorbakötve tölt 2 db-ot a ráírt adat szerint 150mA értékkel egy éjszaka volt benne, alig melegedett fel reggelre (kb 35 fok ha lehetett) és azóta tök jól működik vele a távirányító
és nem először csinálok már ilyet. Nem minden elem viseli jol az ilyen kezelést de a lidlessel elégedett vagyok ilyen tekintetben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest