Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stefanitsr

senior tag

válasz Badsheep #20402 üzenetére

Engem már állított meg úgy rendőr, hogy amikor kinyitottam a csomagtartót kifolyt 3 acél AK, mert öten mentünk játékra. "Jah, Császárról jöttök? Két hónap múlva lejár a műszaki ! Viszlát". Kösziheló.

Akinek sok a pénze és össze akarja rondíttatni a fegyverét tegye (elég nyomós érv, hogy a gravír ára egy kilós tasak jóféle BB ára). Engem az utóbbi tíz évben egyszer állítottak meg közúti ellenőrzés alkalmával, normálisan cseverésztem velük, nem akadékoskodtam, telibe leszarták mi van a csomagtartóban. Ellenben olyan esetről is tudok, hogy gravírozott, ámde kártya nélküli puskát elvették (teljesen jogtalanul), holott nem is minden puskához jár mérési jegyzőkönyv és kártya. (Ez mondjuk régi történet, 2+ éves.)

Ha netán szeretnék valamire hivatkozva elvenni a puskát, vagy bármely egyéb replikádat teljesen korrekt hangon egy minden részletet rögzítő átvételi elismervényt kell kérni, név cím, dátum, stb. Ennek a célja tulajdonképp az, hogy hivatalos okmányod legyen arról, hogy a rend éber őre elvett tőled egy olyan dolgot amihez aztán az égvilágon semmi, de még érintőleges köze sincs. (feltételezve persze, hogy SZABÁLYOSAN SZÁLLÍTOTTAD, tehát, nem ablakon kihajolva lövöldöztél nyugdíjas nénikre vagy hiányos öltözetű ledér hölgyekre, netán benne hagytad a teli tárat meg az akkut).

A közhiedelemmel ellentétben a rendőrök többsége gondolkozik, ismeri a jogszabályi hátteret, és egy igen jelentős részük aktívan is játszik, így ha egyáltalán odáig fajulna a helyzet, hogy el akarja szedni a cuccodat, rövid gondolkozás után rádöbben hogy az átvételivel egy számára igencsak rossz kimenetellel kecsegtető jogi procedúra veheti kezdetét, és szépen el fog állni ettől a vágyától.

Hozzáteszem láttam sajna olyan esett is, hogy kis falunkban tizenéves (18-nál fiatalabb) emberke honvédségi bociruhában a vállára akasztott AK-val sétál az utcán. Adtam neki egy szemeteszsákot lenyelve hirtelen felindulásomat, és nem basztak nyakon izomból. Másnap az exfeleségem látta a hülyegyerekjét egy másik utcában, újfent a vállán lógó AK-val...

Új hozzászólás Aktív témák