Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
sss
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
"Ahhoz dógozni is kellene ugye."
-
sss
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Masz, 1-2 kezdő cikk airsoftújoncról, pár webshop, stb. ilyesmik jók lennének bele.
-
-
sss
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem köszi, elég nekem a két bl topik. De akkor jöhetne lassan valami részletes topik összefoglaló.

-
szbalogh
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére

-
sss
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Airsoftgunt nem ismertem, csak a lengyeleket.
szerk.: most nézem lett topikgazda is meg minden. Csak kérni kellett?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Silancer
üzenetére
Munkavédelmi szemüveget keress, "F" védőkategóriásat! Munkavédelmi bolt csak akad...
Én ilyet használok airsoftra, barkácsolni, flexelni, stb. Dipotriás keret is pattintható bele, az előtétlencse pedig cserélhető, a száras kivitelnek köszönhetően rajtam kevésbé párásodik.
Nem találtam még hatékony párásodásgátló módszert, pedig sok dolgot kipróbáltam már. (Búvároknak kifejlesztett spray, tusfürdő, kendő, stb.) Ha dioptriás lencse, akkor az 5× karcállóbb műanyag, ez párásodik a legkisebb mértékben, az üveg a leginkább.
-
Silancer
csendes tag
Köszönöm a címeket!
Még 1 kérdésem lenne: Mivel szemüveges vagyok így nehéz rendes védőt találnom a fejemre ami nem rácsos. Milyen szemüveget tudnátok ajánlani? Gx2000-ről tudom hogy jó de nekem az nem tetszik.
- Profile replika
- Gx-1000
- Profile type
Ezeken gondolkodtam viszont nem tudom, hogy be fér-e vékony lencsés szemüveg alá. Ha esetleg valaki tudna ebben segíteni hálás lennék.

(Azért kérdezek itt mivel, személyes felpróbálás nem működik, Debrecenben lakom és itt nem találtam 1 épkézláb airsoft boltot ahol tudok védőszemüveget nézni magamnak) -
Lacuss20
senior tag
válasz
Silancer
üzenetére
Cymát vegyél inkább JG helyett G36 ba is meg mindenbe jobbak. Megéri azt a pici felárat akció van most am is Gunfire-n. Igy max annyi az ára mint a jg nek alapból.
http://www.taiwangun.com/en/cm-011-cm?from=listing&campaign-id=19 pl ez TG-ről. Össze kell állni páran úgy jó a posta is!
-
Silancer
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék komolyabban elkezdeni airsoftozni ezért 1 fegyver beszerzésén gondolkozom. 1 J&G G36C vagy M16 amit kinéztem, viszont nem tudom honnan vegyem meg. Ha tudnátok 1-2 jó EU online shoppot mondani akkor azt meg köszönném (nem magyart, azokat már meg találtam de 1 kicsit magasan vannak szabva az árak ott a számomra.)

-
Chris78
aktív tag
Hi.
Ha eggyeslövésnél (ver3 box) akku nélkül az elsütö bill elhuzàsànàl kiugrik felfelé a tüzkapcsoló kés és a "cut of lever" pedig alapàlàsban van az mitöl lehet? -
Dupree
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen a leírásokat olvastam mellette.
Rosszul fogalmaztam arra gondoltam a belső alkatrészek között mi lehet a különbség. Hm most olvasom, hogy a kettő között csak az alumínium-ABS szán a különbség és ez látszik az árban is. Nem gondoltam volna, hogy ezért 25 euróval drágább.Az angollal nincs gond a lengyellel meg lennék lőve
, de igazad van rákérdezek náluk. -
Dupree
csendes tag
Éreztem, hogy kb ennyi haszna lehet a gránát vetőnek, mondjuk az kimaradt, hogy lősz egy képet a fegyveredről a dobozba visszarakás előtt.

Most futottam bele ezekbe a glockokba, mi a különbség köztük? Gondolom a 44 eurós műanyag szános, amivel nekem nincs gond ha teszi a dolgát.
A már meglévő Cyma Glock 18c mellé gondolkodom valami élethűbb replikán.KJW G23 - 1
KJW G23 - 2
KJW G23 - 3Bocsánat a sok kérdés miatt...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
stefanitsr
üzenetére
Az SR25-ön amúgy jót röhögtem, mikor az airsoft változatot megláttam. Ott a testen a fölöntés a SEMI állásnál, hogy ne tudd a tűzkapcsolót átváltani AUTO-ra, aminek a markingja nincs is a testen. A tázkapcsoló meg "kireszelve" gyárilag, hogy a testen lévő fölöntés ne legyen neki útban.

-
stefanitsr
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Semmi értelme beáldozni a sorozatot 400+ fps-ért...
kb olyan mintha levágatnád mindkét kezed+lábad azért hogy 2 centivel hosszabb legyen az izéd.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nekem volt tervem egy 550 fps-es SR 25, 20 méteren belül meg egy gránátvető. Valami ilyesmi mellény, övön még 2-3 tár a fegyverbe.
A másik ötlet taktikai pajzs + pisztoly kombó. Pisztoly combtokban, övtokon, mellényen 1-1 darab, fene se ér rá folyton tárazni... Tárak a mellény bal oldalán, ágyékvédőként tárdobáló. Glock 18C, természetesen.
-
Dupree
csendes tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Mióta mondtad szemezek ezzel a EL-104 PMC-vel, de lehet nem egy újabb ak-val kéne bőviteni a replikáimat.

Most pénteken láttam egy GP-25-tel szerelt ak-t. Ezeknek van használati értéke azon kívül, hogy jól néz ki és nehezíti a fegyvert?
Szerk: Már el is fogyott a EL-104 PMC a gunfire-ön.
-
Lacuss20
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=MogLQ0yL6uk&feature=youtu.be
Lő táv tesztek.
Akkor aki nem hiszi vagy kamunak tartja a mérést bele se nézzen.
A google térkép csak szemléltetés. Mellesleg koordinátákkal pontosan lett kimérve ott is.
3x30m mérő szalag lett lefektetve akinek ez nem elég pontos elmehet a búsba.
Végül, de nem utolsó sorban lézeres távmérővel is ki lett mérve sötétedéskor, ez már a felvételen nincs rajta.
90m illetve a 75 60m megvannak jelölve a földön mérőszalag mellett nem randomba lépkedett öcsém mikor az Aksu-val lőtt.

Jahm és egyenesen tartotta a puskát
Célzott vele.... -
Dupree
csendes tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nekem speciel ezek az e&l 240 eurós ak-k bejönnek. Csak a súlyuk tűnik soknak.
Köszönöm a segítséged. 
-
Lacuss20
senior tag
Azigen

Nyilván való, hogy alacsonyabb FPS értékkel "rugóerőt tekintve" hiszen a tömítettség "100%", könnyedebben fog nagyobb rofot elérni a szerkezet terhelése nélkül. FPS nek mi köze a rof-hoz, ilyen hülyeséget se hallottam még xD
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Direkt nem próbálod megérteni a lényeget ugye?

Teljesen hülyének nézed az embert, én azt mondtam, hogy elsődleges ok az a tűzgyorsaság, de ehhez cserélnem kell benne mindent, ahhoz hogy hosszú éveken át megbízhatóan működjön.
-
Chris78
aktív tag
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
EU warehouse-ból rendeltem, Hollandiában van a raktár, GLS hozza 11$-ért, 2-3 nap alatt itt van.
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Két hete rendeltem hobbykingről.

stefanitsr
"Ki is szálltam, jó szórakozást.
"
+1 -
macilaci78
nagyúr
válasz
L1ZRRR
üzenetére
Tűzgyorsasághoz nem csak az kell, hogy milyen gyorsan teker a motor, egy idő után az is számít, hogy a rugónak van-e elég ideje előre tolni a dugattyút...
Az fps is csak attól az egy dologtól függ, hogy a dugattyút milyen gyorsan tolja előre a rugó.GP high speed motor mehet 120-as rugóig, mellé egy high speed fogaskerékszett és a 7,4V is elég
Csak megjegyzem, hogy a motor elbírja a 14,8V akkut is (4 cellás lipo).
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Tűz gyorsaság miatt.
-
h1ght3chzor
őstag
Tervez valaki mostanában 11.1V-os akksit rendelni?
-
Lacuss20
senior tag
Öröm látni, hogy micsoda élet költözött a fórumba ^^

-
L1ZRRR
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Igen, inkább vegyek egy + 60 k-s fegyvert v még többért ami ua tudja, történetesen ez a jg ami nálam van 385-t lő le chronozva.
Most azért mert készen áll lipora, igen valóban 7.4-esre de 11,1 rá kötném, ugyanúgy nem bírná.
Szal nem mindegy h mondjuk 60k-ról kezdem alakítgatni a csúzlit 100k fölé, vagy 22 k-ról.

-
stefanitsr
senior tag
válasz
Dupree
üzenetére
Nem feltétlen rossz a cyma sem, de áráért szerintem jelentősen jobb az a&k (vagy pj, p&j átnevezés után).
Más kérdés, hogy e&l ak-k (barnított full acél, nagy nyomatékú motor, modern külsejű változatok), jelenleg 240 eurtól indulnak gunfire-n így meg sokallom, NAGYON sokallom a 170-180 eurt egy pj m4-ért.
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez már rég nem arról szól h megéri-e.
Ez a hobbym -
BaKeSZ87
őstag
válasz
L1ZRRR
üzenetére
Nem egy fegyvert hajtottam már 11.1V-os lipoval, mindnek gyári volt a belseje, probléma egyedül a CA sportline-nal volt, mert annak a sector gear-je spiáter, és hipp-hopp elkopott. Kábelezést érdemes cserélni, meg esetleg FET-et is be lehet építeni, ha félted a tűzkapcsolót.
-
L1ZRRR
senior tag
Van valaki itt aki vállal teljes minőségi szervizelést és tuningot?
Értsd : JG G36C és 11.1 lipóval szeretném hajtani, és mint tudjuk gyári alkatrészek nemigazán erre vannak kitalálva.
Ebből kifolyólag tisztába vagyok vele h szinte minden csere lesz már ami a belsőségeket illeti.Tartós 400 fpst szeretnék +-5, hibátlan tuningot szervizelést, mintha tiedet csinálnád.
Mindezt 11.1 lipóra alakítva.
Ha volna valaki, akkor kérem privibe jelezze a konkrét árral.

-
L1ZRRR
senior tag
Van valaki itt aki vállal teljes minőségi szervizelést és tuningot?
Értsd : JG G36C és 11.1 lipóval szeretném hajtani, és mint tudjuk gyári alkatrészek nemigazán erre vannak kitalálva.
Ebből kifolyólag tisztába vagyok vele h szinte minden csere lesz már ami a belsőségeket illeti.Tartós 400 fpst szeretnék +-5, hibátlan tuningot szervizelést, mintha tiedet csinálnád.
Mindezt 11.1 lipóra alakítva.
Ha volna valaki, akkor kérem privibe jelezze a konkrét árral. -
Dupree
csendes tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Sajnos Gunfire-nél nincs raktáron így ha nem tud várni akkor marad a PJ. jól gondolom, hogy a Cyma-t ne is emlegesem neki?

-
Dupree
csendes tag
Tőlem kért a barátom tanácsot, hogy milyen gyártónak vannak belépő szintű M-szériás replikái. Sajnos az AK variánsok nem tetszenek neki erre rá sem tudtam beszélni.
Első körben a PJ-t javasoltam esetleg más gyártót belépő szinttel tudna mondani valaki? -
Chris78
aktív tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne ,hogy dugattyú csere miatt szétszedett g36c (dugattyú eltört) nem lő rendesen sorozatot. Hop kamrát ki sem vettem csak a boxot, boxban pedig minden maradt a régi kivéve a dugattyút.
Egyes lövésné tökéletesen lő sorozatnál viszont bezabál. Egyszerre van ,hogy többet is lő ill "betárazza" a bb-ket a csőbe majd 3-4 es csoportban kiköpi. Segítséget előre is köszi. -
Dupree
csendes tag
-
mrgreen
csendes tag
Sziasztok, eljott a pillanat hogy egyseges mintara valtanam az alap ruhamat, a kerdesem, hogy tudtok olyan europai boltok vagy websopot ahol nagyobb valasztekban lehet ruhat vasarolni? Preferalnam az europai elerhetoseget mivel nyilvan meg lehet rendelni hongkonbol csak mire ideer kimarad a fel nyar. Alap multicam mintas nadragot es combat shirtot keresek. Eddig egy ilyen TMC gatyam volt, hasonlot vennek most is.
Segitsegeteket elore is koszonom! -
Lacuss20
senior tag
válasz
gradient99
üzenetére
A honlapon összeállítod a rendelést, majd átfog irányítani a paypal oldalára ahol megkapod a konkrét fizetni való összeget. Devizanemet érdemes eurot választani paypalon és azt fizess a saját számládról vagy váltsd át a bankodnál és úgy utald paypalra ha nem közvetlen mastercarddal fizetsz. Szerintem mindegy melyik futár. Én UPS el rendelgettem onnan. Ha összekötöd paypalon a bankkártyád a paypallal akkor nem kell várni 2-3 napot arra hogy paypara elmenjen a pénz. Én így csinálom. Veszek eurot-t beteszem számlámra euros számla van a paypallal össze kötve és fizetek. Gyors egyszerű biztonságos. Költséghatékony is. Pár euro paypal fizetési díjat felszámolnak a férges webshopok sajnos, de nem jelentős annyira.

-
gradient99
tag
Szóval, az lenne a kérdésem(kérdéseim), hogy DPD futárral, vagy UPS-sel rendeljem, illetve hogy konkrétan PayPallal hogyan kell fizetni? Addig eljutottam hogy amikor levontak egy kis összeget a számláról, az akkor kapott kódot visszaigazoltam, de utána hogyan tovább? Lehet 1000 alkalommal megkérdezték már, és bizonyára idegesítő lehet hogy 1001. alkalommal is megkérdezi valaki, de én még soha semmit nem rendeltem külföldről, és jobb félni mint megijedni, tartja a mondás
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
gradient99
üzenetére
Hali
Igen, én már rendeltem elég nagy tételben, nagyon korrektek, 1 héten belül nálad a csomag.
Ja és paypallal fizess, euroban mert, ha számláról utalsz ők váltják át zlotyira és 15-20 k-val drágábban jössz ki. -
sss
őstag
válasz
gradient99
üzenetére
Egy páran már rendeltünk onnan igen. Mi a kérdés?
-
gradient99
tag
Sziasztok! Van aki rendelt már Taiwangunról? Tudna segíteni valaki?
-
Lacuss20
senior tag
Ezért mondtam lehet hitetlenkedni, nem kötelező elhinni semmit. Csinálni fogok jó körülmények közötti dupla videós tesztet is, ahol felveszem a lövőt a célt és egymásmellé téve fogom össze rakni. Ellenben senki kedvéért nem bontom szét a puskát egy videó erejére, hiszen úgy csalnék azzal is ahogy akarok, ha akarok.
Ellenben a hopup csúszkát, az alap rézcsövet letolómérőzöm video felvétel közben.
A rof is fel lesz véve, hogy nem hiperűberhájtuning az fps pedig 400. Ha valaki átszámolja a 355-0.25 ről
Köszönöm.

-
Lacuss20
senior tag
Lézermérő nekem is van, de a mérő szalag sem kevésbé buta
A lézer mérő pedig nem fogja verőfényes napsütésben lemérni a távot, legalábbis az enyém nem. ( Kis Makita) 
-
L1ZRRR
senior tag
Srácok 11.1 lipo mennyire eszi a fogas kereket?
Lényeg: azon gondolkozom h ki lenne cserélve az egész bele konkrétan a fegyvernek fullos cuccokkal fogaskerekkel, vezetékelve stb.... 11.1 miatt.Mennyire lenne tartós a cucc?
-
yako
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nem fényeztem, véleményt nyilvánítottam.
De fényezhetném is - és sajnos mást kell, mert én nem vagyok géniusz a témában, nem úgy mint egyes önjelöltek! Hogy miért?
Jártam már jó néhány, magát szerelőnek mondó kóklernél. Nem az került bele amit megbeszéltünk, garanciát nem kaptam az elvégzett munkára, s volt, hogy egy játékot sem bírt végig a hibásan összerakott fegyver.
Ez az én saram, rosszul választottam vagy csak az idő, pénz spórolása vezérelt.
Nagyjából három-négy olyan szerelő van, akinek oda merném adni a fegyverem. Ebből kettőnél jártam.
Egy, magát két betűs nickel futtató szerelőben is csalódtam - pedig neves szerelő.
Műszaki megoldásai jók voltak, csak épp a hanyagul összedobált, szigetelőszalaggal rögzített dolgok, nem éppen kompatibilis - érts, ami volt beletette - alkatrészek miatt az eredmény nem volt meggyőző, pedig Ő sem dolgozik olcsón.
Második neves szerelőmhöz már úgy memtem, hogy szeretném megvárni a munka végét, ha lehet nézni, hogyan csinálja. Így történt, láttam dolgozni. És ez az ami meggyőzött. Az, ahogyan dolgozik, amilyen a hozzáállása.
Sokan ezt nem vállalták. Ha valaki érti a dolgát, szerintem akkor is érti, ha éppen nézik.De akkor újra!
Értem, hogy akinek van kedve, affinitása, szakértelme és ideje, az megcsinálja magának.
Aki meg inkább megcsináltatja szakemberrel - ismétlem: szakemberrel - az miért ne tehetné?
Egy jó kőműves, bádogos, burkoló is megkéri az árát! A hanyag, lusta és nem alapos pedig olcsóbb...El is hiszem a 73 métert, biztosan van ilyen - magasan hipeolt - AK.
Csak épp az nem mindegy, hogy célra tartasz közben, vagy 15-20 fokos szögben tartod felfelé, hogy meglegyen az a bizonyos. -
stefanitsr
senior tag
Beszerzőt nem kell annyira fényezni. Egy igényesebben összerakott S24, minimális pénz és sok idő ráfordításával tudni fogja azt amit az ő precíziós CNC, százados tűréssel összerakott fejlesztései, csak pl az elméretezett rugóvezető tányér, hasasodó henger, elrontott designú hengerfej, a zero triggerben szilánkká törő csapágyak és a seperc alatt gyengülő rugók problémái nélkül.
Aki nem hiszi, járjon utána. Én utánajártam, fizettem, és aki elég gazdag ahhoz hogy a tapasztalaimat ne vegye figyelembe, tegye (mindenki a maga pénztárcájának ellensége), aki meg egy jó snipert akar vegyen a&k-t és felejtse el a 60+ ezer forintos tuning szettek anyagi vonzatait (+ puska + idő), ugyanoda fog jutni.
A dobozból 73 méterre elsorozó cyma AK pedig nem fikció, ezt majdnem mindegyik tudja. Ha valaki téged kimos vele mert észrevett rejtőzés közben, az is realitás. És nem kilépett, saccolt, google mapsen mért távolságok ezek, ezt lézer távmérővel szoktam kiméregetni, mert rászántam a pénzt egykoron, hogy akár ott rögtön játékon is tisztán lássak helyzeteket.
-
Lacuss20
senior tag
Töröltem véletlen...
nemsoká felrakom újra 
-
Lacuss20
senior tag
S ahogy ígértem:
https://www.youtube.com/watch?v=hUiyQVDVS7c&feature=youtu.be

-
Lacuss20
senior tag
Nem vettem sokszor
az élet más területén is igyekszek ezen elvemet követni "csináld magad"
.
A videóban hibás az adat, az fps. nem 500+ A chrono is 0.25 el 350-55-öt mér tehát, ha hihetünk egy netes kalkulátornak akkor 399-400 a puska. Gyakorlatilag is 50fps szokott a különbség lenni.
Ergo MASZ kompatibilis vagyok.
Én konkrétan nem sajnálom tőle a pénzt, hagyjuk is akkor a személyeskedést más akart volna a mondandó lenni.
Fő célom, hogy bebizonyítsam, nem kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy jó legyen egy alapból jó puska.
Illetve alternatívát nyújtsak azok számára akik nem is tudnak vagyonokat költeni.
Őszinte leszek nem kértem pénzt a munkámért, azt mondtam próbálják ki milyen lett és, ha gondolja honorálja a munkám. Érdekel, szeretem csinálni. Ha megköszöni és lelkes örül neki, nekem az is jó. Nyilván az anyagot nem fizetem ki senki helyett.
A másik része a dolognak, hogy nem csinálom meg mindenkinek, ha idehordja. Sőt segítek, hogy mit változtasson stb, tanulja meg szerelje meg magának. Egy springes fegyvernél nemigazán lehet elrontani sok mindent. Viszont tudni fogja, hogyan, mi, miért működik. Véletlen valami baja lesz, megtudja magának csinálni.
-
yako
tag
válasz
Lacuss20
üzenetére
Helló!
macilaci78: Egyetértek. Valós játék körülmények között minimális az esélye egy 90-100 méteres találatnak. Pontosan a körülmények miatt. S valóban, ide kell az, hogy az ember tudjon lőni, ismerje a saját fegyverét. Hiába a száz ezres tuning, ha nem tudok lőni, és láttam már én is olyat, hogy dobozból kivett AK-val leköröztek egy több százezres épített fegyvert. Pedig ugyanott, ugyan arra a célra ugyan olyan BB-t használva lőttek ugyan olyan körülmények között.
Lacuss20: Nem ebből élsz, ok, rendben. De a munkádért nem kéred el a pénzt?
Ezek mögött a fejlesztések, és alkatrészek mögött több év - és nem 2-3 - munkája, tapasztalatszerzése áll. Nem egyszer fizetett a saját kárára is tanulópénzt. Nyílván akkor csinálja az ember, ha haszna van belőle. Ne misztifikáld túl, nem 200%-os haszonkulccsal dolgozik, de még csak nem is 40%-al... Ki kell fizetni az anyagot, a gépidőt a marón, esztergán, a melóst aki megcsinálja, plusz az ő idejét. És akkor még nincs is rajta haszna, tehát az is rájön.
Szerencsére a tervezésért és az éveken át tartó finomításokért már nem kell perkálni.
Amúgy meg ha valaki nem egy műszaki ember, nincs képessége, készsége ilyen dolgokhoz, de van pénze megveszi. Aki azzal akar nagy hal lenni a pályán, hogy BST tunigos drága holmija van, ám legyen. Ha Te ezt házilag, magadnak megcsinálod az remek. Ha még a kívánt eredményt is eléred, és elégedett vagy, az meg a legjobb, emelem kalapom előtted, de komolyan!Ellenben az AK 520-530 FPS-el ugye nem MASZ kompatibilis. Valóban egy ajánlás csak,de szerintem Te sem szeretnéd, hogy egy hasonlóval fülön találjanak akár 30 méterről is.
Viszont magadnak, kísérletezés céljából, határaitok feszegetésére zseniális.De ha már a valós körülményekről is beszélünk. Szép és jó az az AK a maga 80 méteres lőtávjával, de Te magad említetted, hogy egy snipernek nem kell igazán 90 méteres lövést leadnia. Az AK-val sem fogsz 70-80 méterre lövöldözni szerintem. Pláne, hogy nagy valószínűséggel elsőre nem biztos, hogy találsz, így felfeded a pozíciód. Inkább megyek közelebb 35-50 méterre, és biztos lövést adok le. ilyen formában - szerintem - fölösleges a 80 méter, inkább legyen pontos!
Kicsit visszakanyarodva: szíve joga mindenkinek arra és annyit költenie, amire, amikor, amennyit akar, vagy tud. Attól, hogy ez Neked nem szimpatikus, a jelenség valós. Mikor Tic Tac-ot veszel, vajon elmondod ugyan ezeket a kitalálóról, a fejlesztőkről, a gyártóról a magyarországi forgalmazóról? Kétlem, pedig hidd el, sokkal nagyobb profitot szednek be rajta.

-
Lacuss20
senior tag
Igen elnézést kérek, módosítom a vélemény nyilvánításom formáját. Nos.
Én csak azt nem szeretem, ha valaki valamit túl drámáz.
Én puska 28-9 +cső+gumi+o gyűrű és csapágyazás 40 ből kihoztam ezt apuskát linkelem majd, hogy milyen távot tud oldalszélben.
Nem ebből élek és nem is keresek rajta. Ismétlem 40 ezer forint. Még egy módosítás várat magára, amitől plusz pontosságot remélek, kb 2000ft lesz.
Meg kell nézni mennyiért teszik fel a csoda tuningokat softairre. 100 alatt kb nincs.
Csak az aránytalanságot nem szeretem.
Másrészt, itt lesz a videóm ma este, igazolni, hogy a dobozból kivett AK-m meglövi a 85m, 90-ig elmegy, mindössze egy kicsit módosított lenyomóval, 520-30 fps el (0.20-ra átszámolva).
Aki pedig azt hiszi, hogy a videómon valamiféle csalás stb látható vagy ilyet sejt, bele se nézzen!
Nos igen hallottam az egyik szervezőtől a körülményekről és állítólag tényleg igaz amit felettébb írtak. Saját magamból ki indulva nincs benne lehetetlen. Rengeteg munka és kísérletezés van a BST féle sniperek mögött.
Én csak annyit szeretnék mondani, hogy ami elérhető 40-45 ezerből azért kár kidobni az ablakon 100-120 at.
Illetve be kellene fejezni,az ilyen és hasonló marhaságok hangoztatását, hogy egy jó tuning 120 ezer ezalatt nincs sniper.
Másrészt, igen el lövök 90m-en túl, látszik is majd a videón. Amikor berogyaszt az öcsém, akkor hall valamennyit a fegyver hangjából és már be is csapódik vagy elmegy mellette a BB. ( Itt számít az fps becsapódási időben )
Hozzáteszem a szél eléggé látványos módon csapja a BB-t minden felé örvénylett..
Ez már egyfajta presztízs, verseny részemről önmagammal szemben is. Mennyit tudok még kihozni ebből a csóri puskából 120k tuning nélkül.
Viszont végig kell gondolni a sniper hol fog játszani? Erdő, dzsumbuj, stb. épületes pályák... szinte sose kell 90m-re lőnie.
Az Ak-ról annyit ami a viden lesz látható, hogy mindig is ez volt nekem, összesen 2 db. Anno mit kapott? Kék madbull, ugyanez a módosított lenyomó. A dugattyútól, tűzkapcsolótól stb nem fog messzibbre lőni, max jobb lesz a tömítettsége stb. A hopup és a lenyomó a szív és a lélek. A tüdő mellette a lényeg, mindig kb ugyanazt a paramétert adja ennyi. Nem vagyok se nagy szerelő se mágus, kínlódtam vele 1-2 évet, 2 puskán át, hogy jó legyen az M24 és az Ak74su is. Saját pénztárcám kárára, no ebbe nem megyek bele emberektől tudom, nem mindenki csinálta így ezt. Az első Su74 tulajjal mai napig beszélek, ledaráltatta a fogaskerekeket.... oké csere+dugattyún fog csere, minden egyéb maradt továbbra is 80m.
Szívesen folytatok bárkivel építő jellegű vitát ezen témában.

-
sss
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Zárt térben teszteltek, gondolom állványról, és a célpont sem mozgott.
-
macilaci78
nagyúr
Én a dobozból 70 métert sem hiszem el.
Olyan ez, mint az autók. A 200 km/h-t minden mai autó hozza, a 300-at már csak a kivételes szériák, vagy a tuningos mindennaposak, a 300 feletti sebességhez meg jócskán bele kell nyúlni.
Nem mondom, hogy lehetetlen a 97 méter, de nem tartom életszerűnek. Ahol már van 100 méteres rálövési távolság, ott már lehet szél, meg a lövedéknek is kell idő, míg az utat megteszi és ennyi elég lehet a cél elmozdulásához is. Persze a fizikai törvényei adottak, megfelelő körülmények között egy springes pisztollyal is el lehet érni a fejlövést 100 méterről 10 lövésből 10-szer.
És azt felejtik még el nagyon sokan, hogy egy ilyen 100 méteres lövésnél nem csak a fegyvernek kell oda tennie magát, hanem a lövésznek. A sok egyszeri sniper meg nem birtokolja a céllövészet know how-ját, és persze, hogy szar a sniper, szar az airsoft és nem lehet még 50 méterre sem ellőni.
-
yako
tag
válasz
Lacuss20
üzenetére
Szevasztok!
Szerintem ne kritizáljátok látatlanban. Olyanról alkossatok véleményt, amit láttatok, tapasztaltatok, vagy megbízható forrásból hallotok.
Nem volt szerencsém ott lenni, de ismerem az említett ember munkáit. Szeretnénk mi csak tized annyira konyítani a témához, mint Ő.
Egy szakembert látni kell dolgozni, és abból eldönteni, hogy érti e a dolgát vagy sem! Higyjétek el, érti.
Majd a videó eldönti a vitás kérdést, de nem hinném, hogy mindenkit megvesztegetett, hogy egyöntetűen álljanak az oldalára.Ugyanakkor érdekes, hogy egy jól megépített sniperrel sántit a 97 méter, de egy dobozból kivett cyma AK vígan találatot ér el 70 méteren?
Nem vitázni szeretnék, minden tiszteletem a Tiétek, csak az bosszant, hogy így, látatlanban alkottok véleményt!
-
sss
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
De nem ő mondja, hogy megvolt a 100 m, hanem a többiek akik ott voltak, állítólag lesz róla videó is, szóval még hihetőnek is tűnik.
Lacuss20: azért nem túl szigorú a masz sem. Ha már átnézeti valakivel a puskát, akkor semmibe sem kerül lecsípni 1-2 cm-t a rugóból. A hatásos lőtáv tekintetében sem hinném, hogy hatalmas különbség lenne 420 meg 370 fps között, már ha van egyáltalán. Meg érted, amúgy lehet, hogy teljesen korrekt játékosok járnak ezekre a játékokra, de azért nem hiányzik, hogy 500 fps-sel sorozzanak épületen belül, mert, hogy a "szabályokba" belefér.
-
Zotya984
senior tag
Hali
028-as front részt 031-es testtel össze lehet rakni? -
Lacuss20
senior tag
Persze el kell adnia a szutykait valahogy
.... Másrészt sniper 520(vissza butítva), Aksu 430, pisztoly 340. Nem vagyok fps hajhász. 2010-es masz teljesen korrekt. A mi játékainkon az a mérvadó, ha valaki 400 fölött van akkor az egyeslövés. Illetve, ha nem 400-egynéhány fps akkor, az épületet hanyagolja másodfegyver hiánya esetén. Be kellene látni, hogy normális használat esetén nincsen baj a 400+ ból sem. A masz pedig csak egy irányelv. 2010 ben írták, azóta a puskák szerintem több mint fele, gondolok itt a "gépkarabélyok"-ra 400+ al jön ki. A kedves tulaj örül neki, hogy átnézeti valakivel, ha van kivel. Ne vegyen már új rugót még kezdésnek. A sniper az Sniper, a DMR pedig DMR. Nem képezi vita tárgyát.Ma csinálok "hiteles" videókat a full gyári cm0.45A és a módosított M24 lő távjáról. Sok a hitetlen, hogy a 295mm-es csővel nem lehet 70m-re el lőni. Nem a fenét
és még az emberalakot szépen meg is szórja, egy rövid sorozatból 
-
sss
őstag
Nézegetem, hogy milyen játékokat szerveznek a környéken (ezer éve nem voltam már játszani). De már nem először azt látom, hogy összesem annyi van írva a szabály-gyanánt hogy: "fps < 500"... nem tudom mit gondoljak.

Más: olvastátok a Hitman-féle mythbusteres beszámolót? Hogy Beszerző 100m-ről meglövi a mellalakot?
-
ClayMore
aktív tag
Volt anno próbálkozás vmelyik kínai gyártónál G36 pmag tárakra amiknek anno horror ára volt. Gondoltam mostanra biztos emberi az áruk és veszek, de nem találok.
Ezek az elmúlt 2 évben kihaltak ezek szerint?
-
Lacuss20
senior tag
Jaja
Nagyon nem mindegy. Amit pedig kis műszaki beállítottságú ember is vág, hogy egy műszer nem műszer. Valakit kirakni, 1 műszer alapján nem lehet, nem igazságos. Ugye 1 műszer hitelesítéséhez minimum 1 másik, de inkább kettő kell, ami már hitelesített. Legalábbis ilyen esetben ahol nincs egyéb referencia. 
-
stefanitsr
senior tag
válasz
BaKeSZ87
üzenetére
Egyébként nekem már mértek .40-essel Joule-t, és az alapján akartak kirakni. (~4.0 Joule a Bar-10 fénykorában .40-essel)
Hohó, mondom a masz szerint bíz .20-assal mérünk fps-t és az alapján döntünk, a kiírásban pedig masz szerepelt, úgyhogy most tárazunk húszast és mérünk azzal is egyet. 580, mindjárt barátibb.
-
Lacuss20
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
20 fokba már alatta van
590.Hidegbe ( 4-6 fok) tömített módfelett az O gyűrű

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iOS alkalmazások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, de igazad van rákérdezek náluk.