Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roachy
senior tag
válasz
kleinguru
üzenetére
Nem mindenki forgat lagzit 4K-ban.

De sokat javít a munka minőségén ha SSD-n zajlik és nem HDD-n.
Egy 250-es SSD meg nem egy nagy beruházás a már amúgy is betervezett 500-as mellé.
Az 1Tb-t meg nem tudom mire írtad, arról nem volt szó. Neked kéne 1 terrás SSD ha ilyen mennyiségű nyersanyaggal dolgozol.
-
Berzso
tag
Igen, valóban így van az AMD /Intel "harcban" most az AMD a nyerő! Megfogadom a tanácsodat a konfiggal kapcsolatban (amennyiben nem futok ki teljesen a keretből...) Az AMD talán kicsit jobban melegszik terhelés alatt-ahogy olvastam a teszteket- de gondolom ezt simán kezeli majd egy jó proci hűtő (pl. Noctua, DARK ROCK 4, stb.)
-
Roachy
senior tag
-
Roachy
senior tag
Igen, de ez nem mindig volt így. Az AMD a 2. generációs ryzenekkel nőtt föl a feladathoz, a 3. meg még jobb lett. Előtte évtizedekig az Intel volt az egyeduralkodó. Most viszont náluk valami nagyon nem megy. Egy helyben topognak, évek óta ugyanazt az architektúrát toldozgatják-foltozgatják.
Ár/érték arányban egyértelműen az AMD lett a jobb választás.
A konfig amit össze válogattál teljesen rendben van. Annyit változtatnék, hogy tennék bele még egy 250 Gb-os SSD-t, a rendszernek, az 500-ast meg használnám munka területnek, a 3 terrást meg csak tárolásra. -
Berzso
tag
válasz
kleinguru
üzenetére
Találtam még két tesztet, egyik a videószerkesztésnél hasonlítja össze az AMD Intel párost https://www.pugetsystems.com/labs/articles/What-is-the-Best-CPU-for-Video-Editing-2019-1633/
A másik teszt pedig a rendereléskor https://www.pugetsystems.com/labs/articles/What-is-the-Best-CPU-for-Rendering-2019-1643/ -
Berzso
tag
válasz
kleinguru
üzenetére
Szia, a tavaly okóberi hozzászólásod illetve ajánlásodra reagálva szeretnélek megkérni, hogy vélemyéznéd légyszíves az alábbi konfigot. FH+4K vágáshoz építeném Premierhez. Amennyiben a CPU-t illetve a VGA kártyát illetően mellé lőttem, kérlek ne kímélj. Előre is nagyon köszönöm!
Alaplap: Asus TUF B450-PRO GAMING
CPU: AMD Ryzen 7 3800X
CPU Cooler: DARK ROCK 4
RAM: Kingston DDR-4 32GB /3200 HyperX Fury Black
VGA: Asus RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Dual EVO
SSD: Samsung 500GB SSD 970 Evo Plus NVMe M.2
HDD: WD 3.0TB SATA-III Caviar Blue
-
BonFire
veterán
-
Watt25
veterán
Konfigom:
AMD FX-8350, GTX 780Ti, 12GB RAM, Windows 7 64bit, Premiere CC 2017
Szerkesztett videófájlok: HC-V700-ból kinyert 28MBit/s 1920x1080p50
Egyszerűen csak vágásnál crossfade-et rakok be, és sokszor megakad ott a playback, annyira, hogy utána sokáig 2-3fps-sel megy a videó akkor is, ha már túl van a fade-en.
Ez normális, vagy ennek a konfignak vinnie kéne? (Hardveres Mercury engine engedélyezve van. Számít ez egyáltalán crossfade esetén?)
A videókártyát most szereztem be, előtte GT630 vagy GT640 volt, nem is emlékszem. De semmi különbséget nem érzek ezen a téren a két videókártya között. (Pedig egyébként teljesítményben ég és föld a különbség...) -
Tibusz00
tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyan problémával, hogy a progi a hangot nem hajlandó a bluetooth fülesre kiadni? A füles be van állítva alapértelmezettnek a Winben és a Premiere Proban is. Más alkalmazással hibátlanul működik.
-
-
BonFire
veterán
Mi van, ha kiiktatod a GPU-t? Lehet, hogy az a szűk keresztmetszet, bár furcsa lenne, ha egy i7-8700 beépített GPU-val túltenne rajta. Szerintem a kódolás lesz a ludas. Én az OBS-sel készített MP4-gyel járok így. Alig akarja importálni. Meg kell nézni, mi a különbség az Osmo illetve a más kamera által felvett klipek között.
-
updog
őstag
Sziasztok!
Bár az előző hsz-ekből lehet, hogy pont tudok következtetni a válaszra, viszont annyira kezdő vagyok Premiere (sőt, videó) terén, hogy inkább én is megkérdezem, mert nem feltétlenül értem amiket írtok
Mi lehet a gond, ha egy sima 1080p30fps videó (DJI Osmo Mobile 2 saját appjával vettem fel) úgy megfogja a gépet hogy a kurzor is max. egyet mozdul másodpercenként? És még csak annyi történt hogy ezt az egy fájlt behúztam Premiere-be és lejátszottam. Tetszőleges lejátszó (PC-n és telefonon is) gond nélkül viszi ugyanezt. Ryzen 1600X, 16GB memória, GTX1060, NVMe SSD-ről.Köszi!
-
mokus1
addikt
válasz
fatalista22
üzenetére
En a legujabbbat tettem fel talán 2.2. És nagyon nem győzött meg. Megnezem az egyest akkor.
-
fatalista22
tag
Én Voukodert használok és meg vagyok elégedve a minőségével, illetve nem látok különbséget az eredeti és az újra kódolt filmek között. Az viszont érdekes, hogy csak az 1-es verzióval sikerült normális minőséget csinálnom, a 2-es verzióval nem. És még valami: valami miatt a queue-ba történő renderelés nem kódolja a hangot, csak ha a Premiere renderel közvetlenül.
-
togvau
senior tag
Sziasztok!
Ez a jóképességű szoftver tényleg nem tud hardveres video dekódolást egy win 10 64bit-el, egy GTX 1050Ti-n?
-
válasz
trialboj
üzenetére
szerintem eleve rossz irány szoftverenként válogatni a projekteket, hova teszed azt, amihez több alkalmazás is kell?
egyébként ízlés dolga, pár tíz megabájtnyi stock zenéket én berakok mindenhova, így a projekt könnyen mozdítható (otthon nason vannak a cuccok, de van hogy ügyfélnél vágok, akkor egyszerűbb egy mozdulattal másolni az egészet). de neked kell tudnod, hogy mennyire használsz több gépet, meg mennyi anyag az, ami több projektben is benne van.
sőt a premiere-nek van funkciója, ami a több helyen levő anyagokat begyűjti egy mappába. -
trialboj
őstag
Lehet már senki nem használja ezt a topikot de azért megkérdezem hátha mégis.
Új SSD-t vettem a videós cuccaimnak és ehhez új fájl rendszer is dukálna, mivel még nem vagyok hosszú évek óta a szakmában, nincs kialakult rutinom v ötletem ezekre.
Arra lennék kíváncsi hogy ti hogy osztjátok fel a mappákat?
Nekem pl van egy fő mappa, legyen kreativ a neve, és ezen belül van számozva 1-5 ig minden program amit használok, 1PS kettő Ai, 4Pr, stb
Na most engem leginkább a premiere és after érdekelne, de a premiere legfőképpen.
A fő mappa 2019
Ezen belül van minden projekt számozva + név és pontos dátum, ez eddig jó is.
De rengeteg effektet, hangokat, zenéket, lutokat stb stb használunk, amiket nem másolnék be minden projektbe külön külön, az érdekelne hogy ezeket ti hogy rendszerezitek, vagy állandóan mindent be kellene másolni a projekt folderbe? -
válasz
csabors
üzenetére
Igen lehet csinálni ilyet, de korábbi tapasztalataim szerint nem javasolt. Mi van, ha más géphez ülsz le? Semmit nem fogsz tudni. Mi van ha a géped újra kell telepíteni? Tutira elfelejted a konfigurációt kimenteni (lehet már felhőbe menti). Mi van, ha új verzió jön az alkalmazásból, ami nem kompatibilis a régi konfig file-lal?
Mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy igyekezzen a gyári beállításokat (shortcut) használni és megtanulni, mert lényegesen könnyebb úgy a munka

-
Tibusz00
tag
Sziasztok!
Ha a laptopomon megszerkesztett projectet az asztali gépemen szeretném lerendereltetni, akkor melyik fájlt vagy fájlokat kell átmásolnom és hová?
-
tirszin
senior tag
válasz
kleinguru
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Én is így gondolom. Elmebeteg dolognak tartom, hogy pontosan oda kell arra a kis karikára egerezni mindig.
A másik szerencsétlenség, hogy az idővonalon egy pozíció kiválasztáshoz, nem lehet akárhol kattintani, hanem csak fent azon a pár mm magas idősávon. A Vegas-ban ez meg volt úgy oldva, hogy az üres videó vagy audio sávokra is lehetett alul kattintani, máris odaléptünk az időben.
A Harmadik: Be lehet-e állítani, ha ugrok egyet az időben, ne pause-oljon le mindig a lejátszás? -
tirszin
senior tag
Nemrég használom az Adobe Premiere-t. Az idővonal használatában kérnék segítséget.
Nem lehet úgy beállítani, hogy az egérgörgővel nagyítson/kicsinyítsen?
Ahogy a Photoshopban is működik a kép nagyítása. Így sokkal egyszerűbb lenne, mert attól függően, hogy hol görgetek rá, úgy tudom elmozgatni is.
Ha nagyítani/kicsinyíteni akarom, amit sajnos elég gyakran kell, most mindig meg kell fognom az alsó csúszka szélét hozzá. -
tirszin
senior tag
válasz
MrChris
üzenetére
Nem lehet, hogy annyira töredezett volt a beolvasandó videófile, hogy az fektette meg a HDD-ről olvasást? A HDD-k csak szekvenciálisan tudják a 100MB/s feletti sebességeket. Ha állandóan lépkednie kell a fejnek, a 10MB/s-ot sem fogják tudni. A 4K-s szekvenciáknál pl. 1-2MB/s a sebességük.
-
titetoyz
tag
Milyen formátumban érdemes lementeni egy Gopro Hero8-ról importált, szerkesztett videót Premiereben? H264-H265el próbáltam de brutálisan lebutítja a videót.. bármi ötlet?
-
mokus1
addikt
Mb igen, bocsánat. Gyors vágásos videó volt, ezért szenvedett vele a HDD , de mondom SSD-n megoldodott szerencsére.

-
mokus1
addikt
Ryzen 7 1700
32GB 2666mhz ram
960GTX
és nvme ssd
Mégis akad a 4k playback, de úgyhogy nem tudom normálisan használni. Gyenge hozzá a gép vagy valami más bajom van? -
JoeCockBill
senior tag
üdv. tudja valaki hogy miért lesz sötétebb a kép tömörítetlen avi-ban renderelve?
sőt, 2018-as premiere-ben készült projektet 2019-es premiere-ben megnyitva szintén sötétebb. ez biztos, mert van a projektben néhány png, néhány képkockát kirendereltem png-ben, "rárajzoltam" valamit photoshopban, visszaillesztettem, és a 2019-es premiere-ben láthatóan világosabb a png. a 2018-ban nem. -
pataka
csendes tag
Üdvözletem! Korábbi tanácsaitokat is figyelembe véve (#2286 hsz és környéke) beszereztem egy ASUS GeForce GTX 780 Ti DirectCU II OC 3GB kártyát, amire a gyorsabb videorenderhez lenne szükségem a Premiere használatánál, csakhogy éppen ez nem működik.
Amúgy minden jónak tűnik (szóval kép van a monitoron
), csak a videókódolás nem lett gyorsabb, sőt tán még lassabb is valamivel, mint a HD4000 IGPU-val.
Továbbra is csak a gyengécske CPU dolgozik 100%-on, az erős GPU pedig 0% A Premierben a project settingnél a CUDA hardvergyorsítás engedélyezve van, a GPU-Z is jelzi a 3.5-ös verziót, amit hivatalosan a kártya támogat. Friss Nvidia driver telepítve. Segítsetek légyszi, mit kell még tennem, vagy mit nem csináltam jól? 
Az addig OK, tudom én azt hogy a hardver többi része olyan amilyen... (i3-3225 3,3GHz s1155, 2x4GB DDR3 1600MHz, Asrock H77M, Chieftec 500W táp) Főleg a CPU ami sajnos még éppen nem támogatja a PCIe3-t (x16 2.0 megy), csak hát sok volna nekem egyszerre mindent fejleszteni, de azért valami gyorsulásnak mégiscsak kellene már látszania így is, nem?
-
Nekem AMD Threadripper helyett 3900X van. Helyedben lehet megvárnám a 16magos 3950X-et. A premierhez kevéssé indokolt a 4 memóriacsatorna.
200K (cpu) + 50K (lap) + 50K (memória, 32 elég, ritkán használok AE-t) + 50K vga + sallangok.
Ui.: rx580 nálam is teszi a dolgát, de a fejlettebb multimedia kezelés miatt lehet megvárnám az új 5500-as szériát. -
whited
addikt
Sziasztok
A mostani Xeon konfigom szeretném leváltani és egy új gépet összerakni kizárólag PP+AE-re.
A keret 400k lenne amiben nincs benne a háttértároló mert az marad.
Merrefele induljak el ?AMD Threadripper + sok ram + RX580 kombó jó lehet ?
-
trialboj
őstag
válasz
total90
üzenetére
Köszönöm.
Még néhány kérdés, hogy helyre tegyem a dolgokat.
Ha átalakítanám a wint, hackintosra az segíthetne valamit a sebességen?
Van egy ismerősöm aki ért hozzá, jó pár éve úgy hallottam, az adobe cuccok elsősorban macen működnek rendesen. Lehet ehhez nem elég az op rendszert megpiszkálni, de rendkívül frusztráló, hogy szinte sosem használja teljesen az erőforrást, míg pl a sima insta 360 x appja is 100% pörget mindent magot, mikor kimentek valamit.
A final cut jobban optimalizált szoftver?
A final cut és after effects között nem működik(het) a dynamic link, rendszer?
Ha sehogy sem tudok rendes preview kicsikarni premiereben, proxykat kell készíteni?
Nagyon köszönöm bárki is segít.
-
trialboj
őstag
Hello,
Szereztem egy bivaly gépet, hogy könnyebben menjen az 5-8k és 360 video szerkesztés, de valami nem okés, mert szinte semmit nem használ a prociból, és videókártyából.
Ez egy 1080x1080 ra méretezett 360 videó, és max 1 mp et megy normálisan a preview, utána leakad 2fps re.
Ahogy látható, a proci alig dolgozik, exportnál is max 60-70% ot használ, habár ott kevésbé érdekel, de az hogy legalacsonyabb felbontáson sincs preview, egy ilyen gépen nevetséges.
Van bármi ötlet, hogy lehet javítani ezen?
8k RED videót, meg éppen csak elvisz full felbontáson, de a davinci resolve meg 20% os terheltség mellett viszi ugyan ezen a gépen.
Tényleg ennyire rettenetesen szarul van optimalizálva a premiere?

-
beresa963
csendes tag
válasz
MrChris
üzenetére
ok
bizonyára igazad van, nekem logikus volt, hogy a renderelés nyomta össze az alsó és felső tartományokat lehet, hogy a rec.709 és sRGB külömbség okozta ezt. az biztos, hogy a renderelés közben a media encoder nem működik megfelelően, mivel ha kihagyom az exportálásnál, a probléma megszűnik, azt kapom, amit a premierben láttam...vagy legalábbis ekkora külömbség nincs közte, tehát nem a lejátszó okozta a problémát, hanem a régi VGA, ahogy a linkeket atnézegettem...
szóval mégegyszer köszi qnadam! -
MrChris
nagyúr
Már ne haragudj de ez hülyeség, hogy a Premiere ekkora mértékben jobb minőségben jeleníti meg, mint egy normálisan renderelt kimenet. Ilyen eltérés nem szabad, hogy a minőség hibája legyen, akkor nem lehetne vele dolgozni. RGB 20-as érték is be van bukva 0 feketébe! A lejátszókban megjelenő kép RGB kimeneti szintjével van valami gikszer. Vagy rendereléskor a kodek valamiért széthúzta 0-255-re valamilyen görbével és már ekkor belekerül a fájlba, vagy a lejátszó videó dekoder valamiért széthúzza, ez több szintű lehet. Nálam is volt RGB szint probléma ugyan az a tartalom 0, 12, 16 fekete szinten jelent meg. Ami valós képen is látszódott, pedig azonos a fájl. Meg az azonos felvétel kétféle formátumban két féle RGB szinten jelent meg.
De sajnos bocsi, már nemtom mi volt a megoldás.
Úgy rémlik hogy végül full újra raktam a windows-t és a lépcsőzetes telepítés-ellenőrzéses telepítgetés során bukott ki a hiba. -
beresa963
csendes tag
nagyon köszönöm a linket, segített! a Media Encoder okozta a galibát, 16-235 tartományba alakította át, de ha kihagyom exportálásnál, akkor marad 0-255 ben a dinamikatartomány. egyébként szineket is megváltoztatott, hiszen ha a három színből az egyik 16 alá, vagy 235 felé esik, akkor már nem tudja kikeverni ugyan azt. csak egy példa a képen. qnadam köszönöm!!!

-
Roachy
senior tag
Lehet a szavakon lovagolni, valóban rosszul fogalmaztam. De a lényeg ugyanaz.
A dinamika tartomány ami más a 2 esetben. És a lejátszó sajnos még ha tisztességes is, nem képes ugyanarra mint a premiere a munkafolyamat közben. Még talán a quicktime igen, illetve vlc tud még elég közel lenni. -
rgb vs rec709
a színek tényleg nem változtak
egy tisztességes lejátszó ugyanannyi árnyalatot tud mutatni, mint a videószerkesztő, és a fenti képeken nem az árnyalatok száma a különbség, hanem a tartománya. -
Roachy
senior tag
válasz
beresa963
üzenetére
Először is a színek nem változtak semmit. Egyszerűen a nyersanyag dinamika tartománya nagyobb, mint a leszámolt anyagé. Ennek két (illetve három) oka is lehet, 1 a nyersanyag jobb minőségű mint amibe exportálod. 2 A premiere egy professzionális rendszer, így sokkal több árnyalat megjelenítésére képes, mint egy mezei lejátszó. És 3 a kettő együtt.
-
beresa963
csendes tag
hali! nem rég kezdtem foglalkozni a programmal, haladok szépen, tutorial videók, fórumok, de egy folyamatos probléma, az elejétől, amire nem találok sehol választ. gyönyörűen megcsinálom a színeket, de a végterméknek köze nincs ahhoz, amit én a programban beállítottam. köszi!
-
pappesz
tag
Sziasztok!
1060 a videokarim. Mégse engedi renderelésnél, hogy hardwaresen működjön a render hanem csak a program/proci számol.
Hogyan tudnék ezen segíteni?
13. verziót használom.
-
BonFire
veterán
Kipróbáltam én is a designer/social media manager stb. munkát, és hosszú távon nem jött be. A multitasking nem hatékony. Mire elmélyednél a figyelemben, akkor félbeszakítanak, hogy mélyedj el valami másban. Ekkor kizökkensz, és beleállni a másik feladatba időveszteség. És újra felvenni a fonalat szintén.
Nem véletlen vannak idő és feladat menedzsment alkalmazások határidőkkel és egyebekkel, de egy idő után az ilyen munkában felőröl a stressz. A másik vállfaja a munkának, ami unalmas, rutin.
Úgyhogy bedobtam a törölközőt, visszaadtam a vállalkozást, és visszamentem targoncázni. Így egyszerűbb az élet. -
be lehet állítani, hogy az x napja nem használtakat automatikusan törölje.
-
BonFire
veterán
Amint a neve is mutatja, gyorsítótárazott adatok. Projekt megnyitásánál nem kell elölről beolvasni az összes állományt, ami sok klip esetén eléggé időigényes lehet.
Nyugodtan törölheted, ha az a 20 Giga hiányzik valamihez, de akkor projekt betöltésénél úgyis létre fogja hozni őket újból.
-
atees
őstag
Sziasztok!
C:\Users\atees\AppData\Roaming\Adobe\Common\Media Cache Files
ebbe a mappába amik vannak fájlok, *.cfa, *.cms kiterjesztéssel mi célt szolgálnak ? törölhetőek? Mert 20Gb-ot foglalnak már
-
BonFire
veterán
Az mitől van, ha már van egy videó a timeline-ban, akkor a következő, amit belehúzok, nem tartalmaz hangot. Ha egyszerre kijelölök több videót és egyszerre dobom be őket, akkor mindnek van hangja, csak egymás mögött helyezkednek el.
Sőt, ha először egy hangfájlt dobok be zene gyanánt, akkor már az első videónak se lesz hangja. Nincs hangsáv, passz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sorozatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- További aktív témák...
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- 227 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mi lehet a gond, ha egy sima 1080p30fps videó (DJI Osmo Mobile 2 saját appjával vettem fel) úgy megfogja a gépet hogy a kurzor is max. egyet mozdul másodpercenként? És még csak annyi történt hogy ezt az egy fájlt behúztam Premiere-be és lejátszottam. Tetszőleges lejátszó (PC-n és telefonon is) gond nélkül viszi ugyanezt. Ryzen 1600X, 16GB memória, GTX1060, NVMe SSD-ről.

Továbbra is csak a gyengécske CPU dolgozik 100%-on, az erős GPU pedig 0% A Premierben a project settingnél a CUDA hardvergyorsítás engedélyezve van, a GPU-Z is jelzi a 3.5-ös verziót, amit hivatalosan a kártya támogat. Friss Nvidia driver telepítve. Segítsetek légyszi, mit kell még tennem, vagy mit nem csináltam jól?
Úgy rémlik hogy végül full újra raktam a windows-t és a lépcsőzetes telepítés-ellenőrzéses telepítgetés során bukott ki a hiba.