Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
honlapos5
csendes tag
válasz
Gyöször
üzenetére
dehogynam, a cuda magos kártyákat maximálisan használja. be kell állítani a Premierben, két helyen kell átállítani Software-ről hardveres gyorsításra. Valami hihtetelent gyorsít, egy effektezett videónál 10 perc helyett 50 másodperc és hasonló gyorsulások. Mai videó hardverből nyomják a kodeket is, szóval renderelésénél a CPU alig ketyeg, néhány effekt használja csak és főleg a gpu pörög. Nvidiát szeretni a premiere.
-
honlapos5
csendes tag
Szevasztok.
Egy regi gtx 1060 3gb-al vagok videot 9 eve..
Ez mara a 4k videokkal mar keves, leginkabb a render idok miatt. 1 oras video nemi zajszuressel, fenyelessel, meretezesekkek siman 2..4 oras idoket kapok. (A gpu a gyenge lanszem, a cpu render alatt 20 szazalekon megy, a memoria is eleg). Raadasul ha gpu-val exportalok akkor az hardverbol meg gyenge kepminoseget es nagy fajlokat ad, es sokszor alig gyorsabb nint a szoftveres kodolas. (Gtx 1060)
Gpu cserenek a gtx 1060 helyett rtx 5060 ti-t gondoltam, azzal csokkenhetne a renderido.
Itt eleg lenne a 8GB valtozat is vagy tobb ram kellhet?
A nyersek 4k, multi kamera, h 264, kis fenyeles, zajszures, meretezesek, stabilizalas. Esetleg a nem Ti verzio is megfelelo lenne?
Probalnek sporolni
Esetleg meg mi johetne szoba 100..180eft között, ami leroviditene az exportot? Aesetleg a 4060 pl mar elegendo lehetne? -
Gyöször
senior tag
Én most láttam meg a kérdést, de sajnos nem igazán tudom a választ, van egy gépem, avval vagdosgatok néha, semmi extra. Egy ilyen i7 biztos kiszolgálja 10 évig, de azokhoz sem értek. A régi gépemen is el lehet lenni fhd-ban, csak a 2024es premiere arra utasításkészlet hiánya miatt nem települ már fel. Ezt csak azért gondoltam hozzáfűzni, hogy lehet 10-15 év múlva ugyan ilyen lesz a szitu.
Amúgy vga? szerintem anélkül is meg lehet lenni, meg igazából nem is ezek a gamer cuccok segítenék a procit, hanem a quadro. nem jól mondom? nekem egy rx6700 van de nem igazán nyúl hozzá a premiere, előtte valami nvidia volt az sem sokat zenélt mikor kiexportáltam. -
gboszi
senior tag
Sziasztok ismerősnek segítenék ezért kérdezlek titeket.
Milyen konfig ajánlott most premierhez. Sajna kinőtte a jelenlegi gépét és az egészet lecserélné. Mi az ami a minimum, ami alá már ne menjen? Mi az ami azért 5-10 évig kiszolgálja? Melyik komponens a fontos stb. Tapasztalatra lennék kiváncsi, hogy pl ez meg ez "felesleges" inkább tegye a pénzt ebbe stb.
4K B-Roll, riport stb. nincs agyon effekt.
Nincs AMD vagy Intel preferencia és tudja, hogy a videókari a húzós (a sok kis kö....g gamer miatt
)
Az chatgpt 13.gen i7 és RTX 4070 kártyát ajánlott. (meg persze volt egy 1,5 millás konfigja is )előre is köszi
-
Sziasztok
GoPro-val rögzített videókat szeretnék összefűzni, mert a GoPro 4 GB-os darabokban rögzíti a felvételeket. Sikerül is az összefűzés, de nincs arra lehetőség a programban, hogy újrakódolás nélkül mentse? Ne kódolja újra. A rögzített videó h265 mp4 4k 50 fps. A paramétereken nem változtatok, mégis újra kódolja
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Egy LUT és némi fényelés segítségével létrehoztam egy nekem megfelelő presetet. A cél az lenne, hogy úgy mentsem el ezt a beállítást, hogy utána 2 gombnyomással tudjam importálni a nyers videóra. Tehát hozza magával az adott LUT-ot + Basic correction + Curves beállításokat. Van erre lehetőség?
-
-
BonFire
veterán
A kavar ott van, hogy a sequence-ben kivágott darab csak virtuálisan tűnik el. A forrásfájl már be van töltve a projektbe, a sequence csak hivatkozik rá. Amit kivágtál valójában ott van, csak nem látod. Ha arrébb húzod a klipet, és kiterjeszted visszamenőleg, akkor visszakapod, amit úgymond kivágtál.
Mivel viszont egyszer már benn van a fájl a gyűjtőben, hiába töltöd be még egyszer, a sequence már az eredetit behivatkozta egyszer, így nem csoda, ha megzavarodik a program.
-
Pikaa
aktív tag
Még lenne egy kérdésem feléd/felétek: van egy .mogrt kiterjesztésű Premiere fájlom, amit szeretnék módosítani, pontosabban a szövegeket, lógókat levenni róla és sajátot rakni, de megvan a lista, amit ad a fájl. Ezt lehet valahogyan módosítani?
-
Pikaa
aktív tag
válasz
BonFire
üzenetére
Na, bocsi, csak most van annyi időm, hogy részletezzem a dolgokat.
Focimeccsek összefoglalóját csinálgatom közben. Felveszem a teljes mérkőzést, majd megcsinálom az összefoglalót. Többször is volt olyan, hogy beraktam a két félidő videóját, kivágtam a fontos részleteket, de a végén néztem, hogy egy gól csak hiányzik. Közben pl. a két fontos részlet között töröltem a felesleges részeket, így ami kimaradt és már töröltem, azt újra be kellett másoljam, hogy keressem ki az elmaradt gólt, de akkor már hangsávot nem kaptam, csak képet. Csak Premiere-be dolgozom, vagyis tanulgatom.
Végül nem tudom hogyan, de megoldódott! Köszönöm a segítségedet, és bocsi a értetlenségemet!
-
-
-
Sziasztok!
Egy gokartos onboard videóból hogyan lehetne hatékonyan visszafejteni, hogy milyen köridőket ment az illető? Helyben nem működött az időmérés sajnos.
Mostani módszerem:
1. Megkeresem a frame-et ahol a rajt/cél vonalat átszelve megkezdi a kört
2. Timecodeból kiveszem ezredre pontosan, hogy mennyi volt ott az eltelt idő
3. Megkeresem a frame-et ahol befejezi a kört
4. Timecode-ot kijegyzetelem
5. Kettő különbsége kiadja a köridőt
6. Megismételve x10-x20 alkalommal…Van esetleg olyan módszer, amivel ez hatékonyabb lenne?
Lehet mondjuk markereket lerakni és a premiere mondja meg, hogy a kettő között mennyi volt az eltelt idő, hogy legalább a számolgatós rész kiessen? Az már óriásit gyorsítana a folyamaton. -
BonFire
veterán
Akkor most tisztázzuk végre. Hogyan is van az, hogy „összefaricskáltam, de valamit mégis elfelejtettem, és újból be szeretném tenni az anyagot”?
Újra importálod a clipet Premiere-be? Hogy faricskáldat össze? Renderelés nélkül nem megy. Miért nem Premiere-ben faricskálod, és akkor nem kell újból behúzni a szekvenciába.A legnagyobb rejtély számomra, hogy miért kell egy klipet újra behúzni a sequence?-be
-
BonFire
veterán
Az Encoder Failure nem mond többet, nyilván azért nem tudja renderelni a fájlt, mert nincs az idővonalon (szekvenciában). Lehet, hogy megváltozott a fájlnévben egy db karakter, és nem éri el. De ekkor már megnyitáskor jeleznie kellene, hogy mit nem talál, és hogy add meg manuálisan, hol található.
A videót meg a YouTube-ra töltsd fel (és rakd nem listázott állapotba!) és úgy linkeld ide, hogy meg tudjuk nézni! Bocs, nem fogok egy random fájlmegosztóra beregisztrálni, hogy megnézhessem.
A projekt megnyitásakor nem reklamál, hogy nem találja a fájlt? A hiányzó fájokat színessel is szokta jelölni a Premiere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- ingyenes webtárhely és játékszerver
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 26
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- További aktív témák...
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)