- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Jelenleg elég nehéz videókártyát vásárolni, franc megette, mindenki bányászkodik. Talán nem opció, de a leg olcsóbb kártya amit idén még érdemes megvenni az az 1600 super. A ram számít, főleg ha színezed, effektezed a snitteke, sőt ha afterben is megfordulnál akkor még inkább fontos hogy több legyen.
De a premiere hogy mikor milyen szinten használja azt az aktuális driver és a projekt dönti el, nekem itthon 1070ti melóban 2080TI-van, mindkettő letérdelt 5-10 percenként mikor RED raw anyagot fényeltem volna. Utolsó projektnél a preview render után is beszaggat a lejátszás, egy sima FHD timeline, "logó scale animációnál".
Nem tudom hogy lett megírva ez a szoftver, de vannak napok mikor nem akar működni, és van mikor egész nap rendesen tudok dolgozni crash és akadozás nélkül.
-
Tehát érdemes az újabb és több ramm-al rendelkező modellt venni, főleg ha nem szeretnéd cserélni pát évig. -
Watt25
veterán
Ééés, működik. Hurrá!
Még egy dolog merült fel bennem: mintha azért maradtam volna a régebbi verziónál mert az még támogatja a GTX 780Ti-t. (Az van a gépemben.) Vagy ez hülyeség? Nem lesz rosszabb az új verzióval sem? (A CUDA-t ki tudom választani a Project settings-ben.) -
narumon
őstag
No ez lehet, 2017-est 2017-ben használtam utoljára
Mindig a legfrisebb van fent. Mondjuk lehet, hogy veled beszéltem pont egy másik topicban, de az iphone az pl stabil framerattel operál. Az mondjuk elég durva meg szarul is néz ki ahol 15fps-re leesik az már bőven a látható küszöb
-
BonFire
veterán
Erre gondolsz?
Csak mert nem szoktam ehhez nyúlni, és eddig semmi baj nem volt vele. Hovatovább ugyanezt a projektet másodjára kirendereltem ezekkel a beállításokkal, és másodjára nem volt szellemképes. De ha biztos vagy benne, hogy ez okozza a zűrt, akkor átállítom Frame Sampling-re.
Szerk: Ja, másodjára már Queue-be raktam, és Adobe Media Encoderből rendereltem ki. Sokkal gyorsabb volt a render, és nem is mosta össze a képkockákat. -
Roachy
senior tag
Én meg ki kell javítsam magam. Nem ismerem annyira az AMD-ket, de a te procid kihajtja 780Ti-t, azzal nincs gond. Tévesen állítottam az ellenkezőjét.
Viszont tény, hogy az új Ryzeneket leszámítva a Premiere és úgy általában az összes Adobe program sokkal jobban és megbízhatóbban megy Intel procikkal.
Egyébként a Resolve nagyon jó kis progi. Eredetileg color corrector - fényelő programként kezdte a pályafutását, ezen a téren mai napig etalon.
Régebben párhuzamosan használtuk a vágóprogramokat a da Vincivel. Mostanra viszont önálló vágó programként is tökéletesen megállja a helyét. -
Roachy
senior tag
-
BonFire
veterán
-
-
BonFire
veterán
A lényeg az, hogy nagy rutinnal vágom a videót már évek óta, csak eddig nem Premiere Próval dolgoztam, hanem Vegassal, meg később évekig Sony Movie Studióval, és ezek azért egy cseppet másképp vannak benne. Meg még régebben Camtasia Studióval is, meg hasonló szoftverekkel, ezért kerestem a felbontást a Projekt menüjében. Mert egyébként az After Effects-ben ott kell az ilyen dolgokat beállítani. Persze ott meg kompozíciók vannak, de a Projekt felülbírálhatja őket, a PP-ben meg ezek szerint pont fordítva. A Sequence az, ami ezeket az adatokat tartalmazza.
De most már meg kell tanuljam a Premiere Prót, ha már egy valag pénzembe kerül úgyis, meg egyébként is háromszor olyan gyorsan renderel, mint a Movie Studió Platinum, szóval mikor új gépet vettem, és leteszteltem egymás után mindkettőt, nem kicsit keresgéltem a padlón az államat, ami a PP-t illeti. Hatékonyabb, bár ami azt illeti, legalább százszor bonyolultabb a MSP-nál. Még nem is igen sikerült átlátnom, melyik ablakban éppen mit is kéne látni, nagyjából kattogtatok random, és majd csak lesz valami. Ha nagyon elkattintok valamit, resetelem a workspace-t, és kész. Ha meg nem leszek lusta, csinálok magamnak egy customot.
Szóval legyetek türelemmel, mert fogok még itt "teljesen nyilvánvaló" kérdéseket feltenni.
-
BonFire
veterán
Ne haragudj, de ez logikátlan. Dolgoztam már néhány vidovágóval, és még olyat nem láttam, hogy projekt közben nem gondolhatod meg magad, és nem állíthatod át a felbontást. Tökmindegy, hogy most sequence-nek vagy projektnek nevezük. Van a Timeline, amire bedobálsz elemeket. Ha vegyes felbontásúak, és mondjuk elsőként éppen a 1080-at sikerül elsőként behúzni, akkor 1080 lesz a méret, ha meg a 4k-t, akkor 4k lesz a méret. És nem lehet átállítani?
Nagyon jól tudom, hogy rendernél le lehet kicsinyíteni, de a probléma alapvetően az, hogy ha egy 4k-s projektbe (sequence-be, nevezd aminek akarod) bele húzol egy fHD-t, akkor az a képernyő negyedét tölti ki középen, kicsiben. Persze megtehetnénk, hogy felskáláztatjuk, aztán a rendernél meg leskáláztatjuk, csak egyrészt minek küszködjön a real-time felskálázással vágás közben, ha nem muszáj, renderkor pedig minek számoljon leskálázással, ha nem muszáj?
Sose láttam még ilyet, hogy előre kell eldönteni, mekkora legyen a felbontása a végső videónak, és magában a projektben ne lehetne átállítani, ha véletlenül a 4k képet húztad be elsőnek a timeline-ra. Akkor az összes 1080-as klipet egyesével fel kell skáláztatni vele, majd a végén renderkor leskálázni? Ennek semmi értelme.
-
Tibusz00
tag
-
Gaberiellb
senior tag
Sziasztok! Vegas-ban kezdtem ma és teljesen jó szerencsére! Szépen csinálja amit kell nincs bajom vele, bár még erősen ismerkedek vele, amire kell nekem annál is jobb 😂
Viszont lenne egy kérdésem, ha pl renderelek egy videót és közben jatszok+felveszek az gondolom nem normális dolog egy olyan konfigon ami nekem van, i74720hq, gtx960, 8gb ram, mert a felvétel maga a hang az borzalmas lett, csak kiváncsi voltam mi sűl ki belőle! Kevés a gépem hozzá? Vagy egyáltalán szokták így csinálni? Gondolom azért ehhez legalább egy 16 gb ram nem ártana ha egyáltalán hozna változást ebben a témában...🤔 -
pappesz
tag
A timelineon a külön hang (diktafon) ugrik arréb, nem a videó. Amikor 20 video filet kell szinkronizálni egy hangsávval eléggé zavaró, hogy nem a kis videok ugranak arrébb hanem az egyetlen hangsáv. Hogy lehet megoldani, hogy a videók ugorjanak a hanghoz ne a hang a videókhoz?
-
Gravity1234
tag
Nem tudok ilyen teszteket, szerintem probalj rakersni neten.
Azt sem tudom most mit hasznalsz es mi a lassu szamodra.
Amit tudok hogy jelenleg en mit hasznalok, egy Lenovo Ideapad Y50-et es ezzel egesz pofasan lehet vagni, a beepitett Vkartyat tamogatja a Prmeiere CUDA, ez sokat szamit, pl a warp stabi ha rakerul meg szamolas utan tudja valos idoben mutatni ha lejatszod, enelkul nem. Nalam maga a szamolas es stabilizalas egy kb. 5-6 masodperces snittnel fel perc kb.De gondolom nem kell mondanom, hogy ezeket a korrekciokat csak a vagas vegen erdemes nem kozben, amikor mar osszeallt mindened.
Szinkorrekciotol kompletten megall mar valos idoben, ott csak az segit ha lerendereltetem az egeszet, az pedig ugye nem keves ido. -
Watt25
veterán
Sőt, megtettem azt, hogy beimportáltam a Premiere-be, hogy képkockánként megnézhessem. Valamiért még rosszabb lett, mint gondoltam. Mert ugye ha 60fps-es videóból csinálsz 25fps-est, akkor néhány képkockát el kéne dobnia. Valószínűleg ez meg is történt, azonban a lassítás-gyorsítás ötleted miatt a Premiere rosszul kivitelezte a dolgot:
Szeretném felhívni a figyelmed a bal alsó sarokban lévő timecode-ra. Két külön képkocka, mégis teljesen megegyezik a képtartalma. (Szakadjunk el attól, hogy nem sikerült pixelre pontosan kivágnom a képet, amikor a screenshot-ot csináltam.) Ráadásul ha képkockánként megnézed ezt az időszeletet, akkor látható, hogy a koris srác lába túl sokat mozdul az 1:16:01-es képkockához képest az 1:16:02-es képkockán. (Vagyis innen hiányzik 1-2 képkocka a nyersanyagból.) Ez pedig valós időben is látható, (ha odafigyelsz). -
-
Roachy
senior tag
A media cache a lejátszásban is segít, nem csak az elérésben.
Ettől függetlenül teljesen igaz, hogy nem az ssd az elsődleges opció fejlesztésnél. Én csak arra válaszoltam, hogy okoz e érezhető különbséget az ssd. És igen van különbség.
A cpu és videókártya mellé én betenném a ramot is. A ram bővítése is tud segíteni a komplexeb timeline-ok lejátszásánál.
Fejlesztésnél szerintem az ideális sorrend, gpu, cpu, ram, ssd.
Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy a lehető legerősebb geforce, a minél gyorsabb és több magos proci, a lehető legtöbb és gyorsabb ram, illetve a minél gyorsabb háttértár számít.
De részleteiben ennél azért bonyolultabb.
Az is számít pl, hogy milyen tömörítettségű, milyen bitrátával rendelkező, milyen formátumú videót használ az ember. Miből, mibe dolgozik. Milyen effekteket használ, stb.
Minden feladatnak más-más hardware igénye van.
Így inkább a rendszer egészében kell gondolkodni, mert egy-egy alkatrész fejlesztésével, csak bizonyos területeken gyorsul a premiere.
Ha pl, nem használsz effekteket, vagy csak nem gpu támogatottakat, akkor vajmi keveset számít egy 980Ti a gépedben, viszont a minél komolyabb proci annál többet.
Videókártyánál is vannak meglepőnek tűnő különbségek. A Pr szempontjából, egy gtx 780 jobb választás mint egy 970, de még a sima 980-nál is. Ennek az oka a cuda magok száma, a memória sávszéllessége, a memória interfész sávszélessége, és a sebesség közti különbségek.
Jelenleg a piacon (a használtat is beleértve) ár/érték arányban a legjobb vétel a 780, vagy még inkább a 780Ti. Ezeknél csak a 980 Ti és a Titan-ok jobbak.
A quadro-kat el kell felejteni, csak speciális esetekben lehet szükség rá.
És akkor még nem is volt szó a processzorokról, ami szintén tele van meglepő különbségekkel, ha a xeonokat is belevesszük. -
MrChris
nagyúr
Hátezaz! 3-4 videó fájlnál azt a 20-30 megát másodpercenként simán benyalja hdd-ről is (ami egy időben azért nagyon ritkán fordul elő). De ha rádobok egy defocust, szoftstabit... csak egyetlen videófájlra tökmindegy hogy ramdiskről vagy régi IDE csatis hdd-ről megy, belassúl pár kép/másodpercre. Annyira, hogy szerkesztés idejére vagy kikapcsolom, vagy a preview felbontást veszem töredékére, pixelesre, hogy folyamatában lássam.
Míg két SSD volt a gépemben azokról csináltam a videó szerkesztést, de több hely miatt visszaálltam hdd-re, nem tűnt fel a változás. Viszont a cpu upgrade és vidkari bevonása nagyon érezhető volt, utóbbi a render műveletekben ideális esetben 1/3-al csökkentette a várakozást. -
Roachy
senior tag
Ez így nem teljesen igaz. Importnál a premiere "becacheli" a videókat a gyorsabb eléréshez és lejátszáshoz. A media cache fájlok viszont a vinyón vannak. Így sima lejátszáskor is segíthet kicsit az ssd, ezt nem tudom. Majd ha időm engedi tesztelem egy komplexebb timeline-al.
-
hibavissza
veterán
Proci irányban hová? i7 van, de nézegettem a teszteket és 5-10% a különbség. Kártyában meg a 7870-nél lényegesen gyorsabbak már 100 ezer Ft fölött vannak.
Lehet jobban járnék valami régebbi, használt Quadróval?Mi lehet az a kiépítés amivel az említett anyagokat kényelmesen fel lehet dolgozni Premiere-rel? Próbáltam keresgélni angolul is a témában, de én nem találtam adekvát választ.
-
Kroni1
veterán
-
Gravity1234
tag
De akkor ezt azt jelenti, hogy a felvett sok anyagot is (de legalabbis azokat amiket a videoba betettem akar csak egy snitt erejeig is) archivalnom kell annak erdekeben hogy kesobb a hivatkozasokhoz vissza tudjam masolni ha szukseges.
Ok, mar csak az a kerdes premiereben mi a teendo, hol csinalom ezt, mikre kell figyelni?
Eddig csak hasznaltam, vagtam, effekteztem a sajat szorakoztatasomra, de sosem archivltam, mostantol szeretnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest