Hirdetés
- Ennyibe kerül most egy új iPhone – ezek a magyar árak az Apple bejelentése után
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- 25 óráig bírja GPS-t használva az Apple Watch Ultra 4
- Mostantól nincs ANC nélküli Apple fülhallgató, itt az AirPods 5
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megcsinálták az iPhone Duo nyitásanimációját Samsung hajlíthatókra
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
-
2000 - 1901
2924 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexMaximus
senior tag
Az Adobe regota ilyen, igazodjanak hozza, o kevesbe igazodik. Lasd az egesz flash koruli fiaskot.
Meglenne a tomeg naluk arra, hogy jobban csinaljak, nem tudom mi lehet a valodi oka annak, hogy megse.
Bojár Gábor irt meg errol egy erdekes megfigyelest a GRAPHI-sztori c. konyveben. Az amerikai cegek kulturajuknal fogva megszoktak, hogy nem nagyon igazodnak masokhoz. Foleg ha iparagi sztenderd poziciot elerik. Ez volt a Graphisoft egyik elonye, hogy ok kozben jobban igazodtak a piaci igenyekhez. Azt irta Kelet europaikent ebben elonyunk van, hat van benne valami

-
total90
veterán
-
Roachy
senior tag
Akkor az Avid-et egyáltalán nem ajánlom. De az Edius mostanra elég jól összerakott és kiforrott program lett.
A Capture One nem rossz, de nekem sajna nem alternatíva, mert évek óta LR-t használok és abban van katalogizálva az összes fotóm. -
total90
veterán
Igen, főleg amióta előfizetéses lett, azóta vannak igazán gondok.
De nem csak a Premiere-rel, hanem úgy általába az Adobe hardverfronton eléggé alul teljesít. Pl a Lightroom lassúsága, az AE fagyogatásai és export problémája, stb...
Utóbbi időben vannak hírek róla, hogy most már próbálják kezelni a problémákat és keresik a megoldást. Az Intellel is szorosabbra fűzik a kapcsolatot. Majd meglátjuk...
De amúgy van alternatíva addig is. Az Avid és a Resolve is ízig-vérig profi program. Vagy felhasznló barátabbak is vannak azért. Pl az Edius, amit egyébként profik is használnak, még TV-k is. Vagy akár a Vegas.
Az Adobe meg kapja be és csinálja meg ezt az elcseszett "optimalizálást"!Lr alternatívát találtam már a Capture One személyében, de pl. Ps, Ae, Pr-t még nem. Resolve-ot próbáltam és nem jött be.
Olyan jó lehetne az Adobe CC ha minden működne
-
Roachy
senior tag
Igen, főleg amióta előfizetéses lett, azóta vannak igazán gondok.
De nem csak a Premiere-rel, hanem úgy általába az Adobe hardverfronton eléggé alul teljesít. Pl a Lightroom lassúsága, az AE fagyogatásai és export problémája, stb...
Utóbbi időben vannak hírek róla, hogy most már próbálják kezelni a problémákat és keresik a megoldást. Az Intellel is szorosabbra fűzik a kapcsolatot. Majd meglátjuk...
De amúgy van alternatíva addig is. Az Avid és a Resolve is ízig-vérig profi program. Vagy felhasznló barátabbak is vannak azért. Pl az Edius, amit egyébként profik is használnak, még TV-k is. Vagy akár a Vegas.
Az Adobe meg kapja be és csinálja meg ezt az elcseszett "optimalizálást"! -
total90
veterán
2015 óta csak rontanak a szoftvereken. Az egy dolog, hogy tuti fícsöröket belepakolnak, de maga a program hulladék, használhatatlan lett.
A vicc az egészben, hogy egy program, ami a sok szál miatt még jobban kellene, hogy működjön, na épp az szarja össze magát
-
thoma83
csendes tag
Ezt nem hiszem el...... kikapcsoltam a Hyperthreadinget és már nem csinálja.
Azért ez durva egy 2018-as programnál, hogy szar vele.Köszi a segítséget.
-
total90
veterán
Sziasztok!
Adott a gépem: i7-8700k, 16gb ram, gtx 780 és a legújabb adobe premier 2018.
Éppen egy nyaralási családi videót állítok össze amiben van vagy 100 különböző videó fájl, képek, hangok, zenék és sok-sok videó és audió effekt.
Olyat tapasztalok, hogy preview közben annyira belassúl sokszor hogy még az egérkurzór is akad, közben pedig se a proci, se a memória nincs maxon használva. A vga kb 70-90% között mozog. Windows 10 van minden frissitéssel.
Mitől lehet ez???Az Pr egy fos, érzékeny minden változásra. Próbáld meg a drivereket újrarakni. Ha Hyperthreading vagy Turbo Boost be van kapcsolva, akkor kapcsold ki. Én már annyit szívtam az utóbbi fél évben a Pr-el, hogy hihetetlen... Sajnos megfelelő alternatívát még nem találtam.
-
thoma83
csendes tag
Sziasztok!
Adott a gépem: i7-8700k, 16gb ram, gtx 780 és a legújabb adobe premier 2018.
Éppen egy nyaralási családi videót állítok össze amiben van vagy 100 különböző videó fájl, képek, hangok, zenék és sok-sok videó és audió effekt.
Olyat tapasztalok, hogy preview közben annyira belassúl sokszor hogy még az egérkurzór is akad, közben pedig se a proci, se a memória nincs maxon használva. A vga kb 70-90% között mozog. Windows 10 van minden frissitéssel.
Mitől lehet ez??? -
total90
veterán
Elvileg az adott meghajtó 30% legyen szabad és nem lesz gond
-
pappesz
tag
13 giga lenne a végtermék. A rendszermeghajtón 30 a másik két meghajtón 50 és 80 giga volt. A hely nem változott mégis volt mikor 10 percet vagy 1 órát csinált meg. De most szabadítottam fel néhány gigát mindegyik meghajtón és megcsinálta. Mennyi helynek kellene lennie elvileg?
-
total90
veterán
Sziasztok!
Találkoztatok már azzal a problémával, hogy renderelés beállításnál írja a program, hogy 12 giga lesz a végeredmény és mikor kész lett, 4,5 giga lett? Elindítom és nem játssza a lejátszó a rederelt anyagot csak kb. a feléig.
Újra próbálom, ugyanazon beállításokkal és 1,5 giga lesz. Újra próbálom megint más lesz a mérete és a hossza a videónak. Hogyan tudom kiküszöbölni a hibát? Mi olthatja meg?
Kérlek segítsetek!
Üdv
PappeszVan elég helyed az adott céllemezen?
-
aldebaran
addikt
Sziasztok!
Találkoztatok már azzal a problémával, hogy renderelés beállításnál írja a program, hogy 12 giga lesz a végeredmény és mikor kész lett, 4,5 giga lett? Elindítom és nem játssza a lejátszó a rederelt anyagot csak kb. a feléig.
Újra próbálom, ugyanazon beállításokkal és 1,5 giga lesz. Újra próbálom megint más lesz a mérete és a hossza a videónak. Hogyan tudom kiküszöbölni a hibát? Mi olthatja meg?
Kérlek segítsetek!
Üdv
PappeszNem lehet, hogy a scratch disk-en elfogyott a hely közben és nem tudta végig megcsinálni?
-
pappesz
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Üdv
Pappesz -
RexMaximus
senior tag
-
Roachy
senior tag
Laikus vagyok
. Egy i7 920-as proci melle milyen vga-t erdemes vallasztani Premierhez?Azt latom, hogy nem mindegyik tamogatott de hatha valakinek konkret tapasztalata is van, hogy ilyen konfig melle milyen videokartya lenne az igaz ha videovagas a cel, premierrel termeszetessen.
Keressél használt nvidia geforce 780-at. Ha Titanium még jobb.
-
RexMaximus
senior tag
Laikus vagyok
. Egy i7 920-as proci melle milyen vga-t erdemes vallasztani Premierhez?Azt latom, hogy nem mindegyik tamogatott de hatha valakinek konkret tapasztalata is van, hogy ilyen konfig melle milyen videokartya lenne az igaz ha videovagas a cel, premierrel termeszetessen.
-
trialboj
őstag
-
total90
veterán
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
2 kulonbozo kamaraval keszult videokbol szeretnek egy videot szerkeszteni ,ugy hogy a kepi vilaga azonos legyen. Erre esetleg valami tutorial ?
-
Roachy
senior tag
Megoldás a korábbi problémáimra+a miért jött elő a hiba
Egy darab corrupt jpg fájl... MIVAN??????????? IGEN!! Egy darab fájl volt a hiba. És lélekben már eladtam a gépet, szakmát és hobbit váltottam. Amiket végigpróbáltam: windows telepítések, az összes létező értelmes premiere verzió kipróbálása, trialok, törtek, legal, meg minden... Aztán vinyót cseréltem, napokig mentek a memória-, videókártya- és cpu tesztek/burnök, hátha valami gond van a géppel.. Neeem.... dehogy.. áááá.. Idegroncs lettem..
A nagy probléma az, hogy 99%-ban ugyanazokat a fájlokat próbáltam importálni és volt közötte EGY darab kép, ami valamiben hibás volt. Minden jpg képet, ami a mappákban volt, átkonvertáltam egy másik minőségű jpg-re és minden megy. Importot követően nem akad ki a premiere. És teljesen véletlen találtam rá egy fórumban a világ legvégén a holy cow utáni hegy kürtőjének a perem alatti részén, a kacsán is túl...
Szóval köszönöm mindenki fáradozását és segítségét. Legközelebb a fájljaimat nézem meg először..
ui, persze csak viccesen: Az adobe premierrel kapcsolatos fórumok mindegyikét ismerem már az összes létező hibával.. Elmegyek szupportosnak

Még csak fogalmam sincs hány különböző megmagyarázhatatlan hibát okozott nekem az évek alatt, egy-egy hibás kép, hang, video, grafika, stb... Ez egy nagyon gyenge pontja volt mindig is a Premiere-nek.
A creativecow, nem annyira ismeretlen fórum ám.
Sőt az egyik legismertebb. -
Roachy
senior tag
Sziasztok
Olyan problémába ütköztek bent a cégnél, hogy win7-en futtatott premiere pro cc Missing "Dolby Audio Encoder" üzit dob. Természetesen az informatikát találták be vele, viszont korlátok miatt nem tudunk 10-re frissíteni, amit az adobe fórumokon írnak.
Esetleg tudtok-e valami megoldásról, hogy win7 alatt újra tudják használni a hangsávokat?
Sajna ezen tényleg csak az segít, ha 10-rá váltotok, vagy egy verziót vissza léptek a Premiere-el. Itt írnak róla.
Vagy valahogy telepítitek a 7-re az encodert. Ezt nem tudom lehet e. -
Roachy
senior tag
Egyik gépen nekem is beragadt ez a 1709-es frissítés. Végül az oldotta meg, hogy újra telepítettem a gépet, a media creation tool-al. És úgy hogy megmaradjanak a telepített programok és a fájlok. Azóta minden fasza.

-
total90
veterán
Attól függ, hogy használtál-e olyan featuret ami csak az újban van. Ha igen, akkor nem.
Egyébként most cseteltem az Adobe Supportal és azt ajánlották, hogy próbáljak meg Windows alatt egy második admin profilt létrehozni és ott telepíteni. Hm... hát kíváncis vagyok.
-
kleinguru
addikt
-
total90
veterán
Sziasztok
Olyan problémába ütköztek bent a cégnél, hogy win7-en futtatott premiere pro cc Missing "Dolby Audio Encoder" üzit dob. Természetesen az informatikát találták be vele, viszont korlátok miatt nem tudunk 10-re frissíteni, amit az adobe fórumokon írnak.
Esetleg tudtok-e valami megoldásról, hogy win7 alatt újra tudják használni a hangsávokat?
Egy verzióval visszább lépni esetleg?
-
bubi92
őstag
Sziasztok
-
kleinguru
addikt
Egy darab corrupt jpg fájl... MIVAN??????????? IGEN!! Egy darab fájl volt a hiba. És lélekben már eladtam a gépet, szakmát és hobbit váltottam. Amiket végigpróbáltam: windows telepítések, az összes létező értelmes premiere verzió kipróbálása, trialok, törtek, legal, meg minden... Aztán vinyót cseréltem, napokig mentek a memória-, videókártya- és cpu tesztek/burnök, hátha valami gond van a géppel.. Neeem.... dehogy.. áááá.. Idegroncs lettem..
A nagy probléma az, hogy 99%-ban ugyanazokat a fájlokat próbáltam importálni és volt közötte EGY darab kép, ami valamiben hibás volt. Minden jpg képet, ami a mappákban volt, átkonvertáltam egy másik minőségű jpg-re és minden megy. Importot követően nem akad ki a premiere. És teljesen véletlen találtam rá egy fórumban a világ legvégén a holy cow utáni hegy kürtőjének a perem alatti részén, a kacsán is túl...
Szóval köszönöm mindenki fáradozását és segítségét. Legközelebb a fájljaimat nézem meg először..
ui, persze csak viccesen: Az adobe premierrel kapcsolatos fórumok mindegyikét ismerem már az összes létező hibával.. Elmegyek szupportosnak

Köszi, hogy megoszotottad a tapasztalatodat

-
csepelball
tag

-
MrChris
nagyúr
Most nemtok mintát mutatni, pedig az a legbeszédesebb. Ami sokat segített az a profilozás, ha a szűrendőn nincs olyan felület amiről 40% feletti értékű profil készíthető akkor érdemes ezt külön megcsinálni. Készítettem a kamerámhoz több iso értékkel profilokat és azokat használom. Aztán lehet hogy autodidakta pancser vagyok és nem is így kell

-
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
-
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Köszi a tippeket és a türelmet srácok! Akkor a v1703 megy fel és minden update letiltása gőzerővel.
Nálam win7 van. Még jó stabilizátor a prodadmercaliV2. Vegashoz azt használtam, a rollingot kevésbé csillapítja.
-
csepelball
tag
Előkotortam egy CS6-ot. Minden probléma nélkül megy. Persze a színekkel kapcsolatos beállításokkal szerintem 5x annyi időt fogok eltölteni mint eddig..de legalább megy. Érthetetlen számomra..
-
csepelball
tag
Windows verzió: 1703
CC2015
Hiba: ugyanaz... Érdekes, hogy kizárólag a premiere csinálja a problémát. Előtte még azt hittem, hogy a ryzen meg a memória a gond, de napok óta csak nyaggatom a gépet és sehol egy csúnya röccenés, kizárólag ebbe a hányadék szarban..(már bocsánat). Warp stabilizert pedig nem tudom mivel lehetne már programban kiváltani.
Sonyban a "hard stabilizer" nevű valami csúnya, nagyon csúnya képet eredményez.Egy kis érdekesség, windows telepítéskor az első indításnál jó. Utána gép restart után már nem

-
csepelball
tag
Windows verzió: 1703
CC2015
Hiba: ugyanaz... Érdekes, hogy kizárólag a premiere csinálja a problémát. Előtte még azt hittem, hogy a ryzen meg a memória a gond, de napok óta csak nyaggatom a gépet és sehol egy csúnya röccenés, kizárólag ebbe a hányadék szarban..(már bocsánat). Warp stabilizert pedig nem tudom mivel lehetne már programban kiváltani.
Sonyban a "hard stabilizer" nevű valami csúnya, nagyon csúnya képet eredményez. -
csepelball
tag
Akkor bameg. Én is többször újra raktam emiatt mindent de ott elakadt és ez a 2015 volt a félmegoldás. Hát szívás a köbön. Csak a kilogikázás marad. Egy olyan HW állapotra kéne telepíteni amikor még működött, pl sima win frissítések nélkül, régebbi vidkari és egyéb hw driver, majd tesztelés és ha jó egy lépést változtatni...
Köszi a tippeket és a türelmet srácok! Akkor a v1703 megy fel és minden update letiltása gőzerővel.
-
MrChris
nagyúr
Leszedve minden adobe cc cleanerrel. Restart majd cc2015 fel. A hiba ugyanaz. Beimportalok egy rakat fájlt, majd memoriahasználat 90% felett ugrál és utána helló. Nincs mozgás. Probáltam mas dolgokkal megrángatni a gépet, sehol nem produkált semmiféle problémát.

Akkor bameg. Én is többször újra raktam emiatt mindent de ott elakadt és ez a 2015 volt a félmegoldás. Hát szívás a köbön. Csak a kilogikázás marad. Egy olyan HW állapotra kéne telepíteni amikor még működött, pl sima win frissítések nélkül, régebbi vidkari és egyéb hw driver, majd tesztelés és ha jó egy lépést változtatni...
-
csepelball
tag
Leszedve minden adobe cc cleanerrel. Restart majd cc2015 fel. A hiba ugyanaz. Beimportalok egy rakat fájlt, majd memoriahasználat 90% felett ugrál és utána helló. Nincs mozgás. Probáltam mas dolgokkal megrángatni a gépet, sehol nem produkált semmiféle problémát.

-
MrChris
nagyúr
Ránéztem az update-re és azt mutatja, hogy minden frissítés feltelepült. Esetleg a kódját el tudod küldeni(KB....)? Megnézném, hogy melyik az.
A 2017-es nálam sehogy sem akarta működni, szintén mindig kifagyott ugyan úgy. Végül 2015-öst használok, az elég stabil.
-
total90
veterán
Ránéztem az update-re és azt mutatja, hogy minden frissítés feltelepült. Esetleg a kódját el tudod küldeni(KB....)? Megnézném, hogy melyik az.
1709... de ezt én is csak a neten néztem és azt írják, hogy ez sem mindenkinél működik. Ami tuti az, hogy egy teljes verzióval visszaugrasz, tehát pl. Pr CC 2015. Aztán lehet várni amíg az Adobe veszi a fáradtságot és kezeli a problémát.
-
csepelball
tag
-
total90
veterán
Köszönöm a gyors választ! Szuper vagy

Szívesen, remélem működik

-
csepelball
tag
Szia,
A Windows 10 frissités rongál bele az Adobe CC-be, tehát az összes appba. Lr, Ps, Pr... mind érintett.
A probléma, hogy egy frissítést nem visz végig és azt manuálisan kell lefrissítened. Utána ha ez megvan, akkor minden drivert telepíts újra...Én most újra húztam a Windowst, frissítettem, majd telepítettem a legfrisebb drivereket. Most jó
Köszönöm a gyors választ! Szuper vagy

-
total90
veterán
Az elmúlt 2 napban az alábbi probléma lépett fel
Premiere CC2017 indítása utána ha betöltök egy projektet, a memóriahasználat felugrik 100%-ra és a gép tölt, egér nem mozog, nem reagál semmire, csak a reset vagy kikapcsolás segít. Volt, hogy vártam fél órát, hátha jó valami, de nem. Megvolt az újrainstallálás, downgrade régebbi verziókra. Nem segített.
Végigmentek hibátlanul 1x az alábbia: Memtest, Memtest86, 2db hdd teszter, videókártya teszt. Mindegyik hibátlan.Ma reggel Windows 10 újrahúzás, majd driverek után a friss rendszerre fel a premiere és a jelenség ugyanaz.
Lehetséges, hogy egy windows frissítés okozza a hibát? Mindenesetre elég zavaró, hogy esélytelen dolgozni.
Ha van bármi ötletetek, kérem osszátok meg!
ui: redditen volt még egy két tag akinek hasonló problémája volt, nem találtam még megoldást rá
Dudu
Szia,
A Windows 10 frissités rongál bele az Adobe CC-be, tehát az összes appba. Lr, Ps, Pr... mind érintett.
A probléma, hogy egy frissítést nem visz végig és azt manuálisan kell lefrissítened. Utána ha ez megvan, akkor minden drivert telepíts újra...Én most újra húztam a Windowst, frissítettem, majd telepítettem a legfrisebb drivereket. Most jó
-
csepelball
tag
Az elmúlt 2 napban az alábbi probléma lépett fel
Premiere CC2017 indítása utána ha betöltök egy projektet, a memóriahasználat felugrik 100%-ra és a gép tölt, egér nem mozog, nem reagál semmire, csak a reset vagy kikapcsolás segít. Volt, hogy vártam fél órát, hátha jó valami, de nem. Megvolt az újrainstallálás, downgrade régebbi verziókra. Nem segített.
Végigmentek hibátlanul 1x az alábbia: Memtest, Memtest86, 2db hdd teszter, videókártya teszt. Mindegyik hibátlan.Ma reggel Windows 10 újrahúzás, majd driverek után a friss rendszerre fel a premiere és a jelenség ugyanaz.
Lehetséges, hogy egy windows frissítés okozza a hibát? Mindenesetre elég zavaró, hogy esélytelen dolgozni.
Ha van bármi ötletetek, kérem osszátok meg!
ui: redditen volt még egy két tag akinek hasonló problémája volt, nem találtam még megoldást rá
Dudu
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Premiere-ben zajszűrésre milyen eljárást javasoltok? Plugin letöltésével, telepítésével nem szeretnék vacakolni. A beépített megoldás jó lesz, csak nem tudok rájönni a működésére.
Előre is köszönöm!
-
Roachy
senior tag
-
JONAS77
aktív tag
-
MrChris
nagyúr
Amd. Most épp 4 órát dolgozott vele.
De talán nem is ez a lényeg, hanem ez van akkor is ha csak simán beteszek egy videót és semmit sem csinálok vele, várni kell egy adag időt az exportra, hogy aktív legyen. -
Roachy
senior tag
Milyen grafikus kártyád van?
A warp erősen cuda igényes effekt. Azt főleg a vga chip számolja. -
MrChris
nagyúr
Miért van az a késlekedés, hogy beteszek egy videót, warppal egy órát stabilizáltam, majd exportálni akarom, de az szürke. Elég sokat kell várnom akár egy percet is, hogy renderelhessem.
-
Roachy
senior tag
Ez attól függ, melyik programot mennyire ismered. Ha megy az Ae is, akkor alapvetően bármit amit animálsz ott érdemes csinálni
De egyszerűbb szöveg mozgatásra a premiere is tökéletes. -
orko
tag
-
total90
veterán
-
trialboj
őstag
Készített itt már valaki mozgó reklámot? Egyszerűbbre gondolok nem olyasmire ami a tvben is van, pl egy alap kép, és csak a szöveg mozog picit h érdekesebb legyen.
Ilyesmit érdemesebb inkább afterben készíteni?
-
trialboj
őstag
Hi,
TUdna valaki segíteni, hogy lehetne ide több sablont behozni?
FB cover videót akar készíteni, ez alapján és az a problémám, hogy nem tudom átírni méretét a videónnak, ahogy a tutorialban mutatja. Persze nekem cs6 van, neki meg cc, de tuti nem ez a gond.
Nagyon kösz bárki segít.
Igen, elnézést kérek, hamar feladtam. Az editing mode nál custom ra kell állítani, és onnantól mindent lehet.
-
orko
tag
Hi,
FB cover videót akar készíteni, ez alapján és az a problémám, hogy nem tudom átírni méretét a videónnak, ahogy a tutorialban mutatja. Persze nekem cs6 van, neki meg cc, de tuti nem ez a gond.
Nagyon kösz bárki segít.
Át tudod írni. Kiválasztasz egy tetszőleges sablont,majd a settingsben átírod a frameratet,felbontást és mented custom presetként.
-
total90
veterán
Hi,
Nagyon kösz bárki segít.
Eredeti a cucc? Mert akkor az frissítésekkel jönne le ugyanaz kb ami a CC-be van...
Nekem CC van és mindig jön a legújabb, legfrissebb cucc... de ismerősnek egy CS verzió van és ő is kapja azért meg a frissítéseket. -
trialboj
őstag
Hi,
Nagyon kösz bárki segít.
-
csepelball
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Pr CS5-ben faragok régi 640x480-as videókat, és azt tapasztalom, hogy az .avi-k végén egyszerűen eltűnik a hang. Nem elhalkul, hanem levágja, csak kép van. És ezt nem csinálja más formátumnál. Biztos van valahol valami beállítás, de nem bírok rájönni, mert kezdő vagyok, és ritkán használom ezt. Mi lehet a megfejtés?
Köszönet!Régen nálam hasonló jelenség valamilyen codechiba vagy hiány volt.
Nézd meg ezzel a programmal, hogy milyen audiocodeckel van kódolva és töltsd le a netről azt.
https://mediaarea.net/en/MediaInfo -
un2112
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Pr CS5-ben faragok régi 640x480-as videókat, és azt tapasztalom, hogy az .avi-k végén egyszerűen eltűnik a hang. Nem elhalkul, hanem levágja, csak kép van. És ezt nem csinálja más formátumnál. Biztos van valahol valami beállítás, de nem bírok rájönni, mert kezdő vagyok, és ritkán használom ezt. Mi lehet a megfejtés?
Köszönet! -
qnadam
veterán
-
törölt tag
Srácok,
Mitől lehet az, hogy renderelés közben nem 100%-on megy a proci? Elég sok ideje renderel és nem értem mért nem megy 100%-on.
-
törölt tag
Néztem egy tutorialt egy hatásról.
A videóban azt írták, hogy a paint bucket effect-en belül a fill selector-t transparency-re kell állítani. Nálam semmi nem jelentkezett, de az opacity, alpha channel beállításokkal viszont elértem amit a videóban mutattam.
Ez mitől lehet? -
total90
veterán
Premiere Pro product terms, ingyenes letölthető is minden változás leírnak... egyébként nem vették ki, csak azt hiszem máshol van a menüben és más gyorsbillentyűt kapott.
-
törölt tag
-
csepelball
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával találkoztam cc2017 cc2018-ban, amire nem találtam megoldást az elmúlt 4 óra leforgása alatt.
Amikor renderelek, akkor használja a gpu-t a szoftver, amikor exportálok, akkor nem. Ez időben annyit jelent, hogy 40 perc lenne az export kb 5-10 perc helyett. (GPU-Z, HWINFO mutatja, hogy nem használja a kártyát exportnál)
- CUDA engine be van állítva a projektnél./ próbáltam átrakni szoftverre, majd újraindítás után vissza cudára.
- cuda....txt fájl létrehozva és a kártya típusa beírva a fájlba, ezt követően gépet újraindítottam.
- friss nvidia driverrel próbáltam, fresh installal, gép restart megvolt utána.
- egy régebbi nvidia driverrel próbáltam, fresh installal, gép restart megvolt utána.
- premiere újratelepítést próbáltam, gép restart megvolt minden telepítés után.Paraméterek: Amd Ryzen 5 1600x, Nvidia Gtx1060, windows 10 64bit
Ha bármi ötletetek/ megoldásotok van, kérlek írjátok meg, mert így jelenleg átok alatt ül az adobe

-
törölt tag
-
törölt tag
Köszönöm srácok!

-
qnadam
veterán
-
kleinguru
addikt
-
törölt tag
Egy adott képkockát hogyan lehet kimenteni a premiere proból photoshopba? (jpg, psd fájl is lehet)
Köszönöm!

-
thoma83
csendes tag
Sziasztok! Ismertek olyan CPU összehasonlító teszt-oldalakat amiben a premier is benne van, mint tesztkörnyezet és az AMD Ryzen procik is szerepelnek benne?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Sokszor akad a preview-em, a vga-t monitorozva pedig az látszik, hogy max 10%-on van kihasználva, a proci 100%-on teker. A beállításoknál hozzáadtam a gpu-t, de semmi változás.
Tudtok valamit, mitől lehet? Vagy csak speciális esetekben használja a vga-t a program previewnél/rendelésnél?
(Gép az adatlapomon, vga 970 gtx)
-
total90
veterán
Adobe kb. semmit nem optimalizál az utóbbi időbe, élvezik a piacvezető helyzetet

-
oleee
tag
ezt nem tudom megitelni, a limitalt tudasom alapjan.
azert jutott eszembe, mivel ez egy elegge uj sokmagos processzorcsalad, feltetelezem hogy az Adobe frissiteseiben optimalizal ra valamennyire, de nem talaltam semmi egyertelmut informaciot errol eddig. -
total90
veterán
sziasztok,
zoldfulu vagyok az Adobe vilagaban, ezert a segitsegeteket kernem:
egy AMD Ryzen 5 1600, GTX1060Ti, 16GB DDR4 konfiggal hasznalok Premier Pro 2014-et. tudnatok esetleg tippeket adni, hogy milyen driverekkel, beallitasokkal (rendszer es/vagy PP), vagy egyebbel tudom tovabb optimalizalni a munkat?
arrol van informaciotok, hogy esetleg erdemes-e ujabb Premier kiadast hasznalni (a Ryzen tamogatasrol nem talaltam semmit)?a rendszer es a PP is egy SSD-n vannak, az aktualis projekteket ugyanezen a meghajton tervezem tartani.
koszi!
Ha elég arra, amire használod, kielégíti a vágyaid, akkor nem váltanék.
Egyébként Adobe inkább Inteles, mint AMD-s... -
oleee
tag
sziasztok,
zoldfulu vagyok az Adobe vilagaban, ezert a segitsegeteket kernem:
egy AMD Ryzen 5 1600, GTX1060Ti, 16GB DDR4 konfiggal hasznalok Premier Pro 2014-et. tudnatok esetleg tippeket adni, hogy milyen driverekkel, beallitasokkal (rendszer es/vagy PP), vagy egyebbel tudom tovabb optimalizalni a munkat?
arrol van informaciotok, hogy esetleg erdemes-e ujabb Premier kiadast hasznalni (a Ryzen tamogatasrol nem talaltam semmit)?a rendszer es a PP is egy SSD-n vannak, az aktualis projekteket ugyanezen a meghajton tervezem tartani.
koszi!
-
Bargab
tag
Az 1050 nem támogatott, csak 1060-tól fölfele.
Egyébként meg sokkal jobban jársz használtan pl ezzel. 6 Gb-os, 4k-hoz is tökéletes ezért. Premiere-hez top vétel lenne ár/érték arányban. Szerintem tegyél mellé kicsit és csapj le rá. Vagy itt van ez picit drágábban, bár csak 3Gb de minden másban jobb. És talán le lehet alkudni.
Egyetlen hátulütője, hogy csak az adobe-on múlik meddig marad támogatott kártya, de én azt gondolom, hogy még sokáig. Mert tényleg még mindig a legjobbak között vannak. Több tulajdonságban verik az 1080-at is.Sajnos a "céges policy" miatt a használt kártya nem opció, ezért is nézelődtem az alsóbb árszegmensben. így akkor 1060 fölött nézelődök majd, köszönöm.
-
Roachy
senior tag
Megnéztem a beállításokat a cikkben, de 1 kivételével mind be volt nálam állítva (vagy éppen ki, attól függően melyik a gyorsabb megoldás). Így sajnos még mindig a VGA csere lesz a dologból.
(#1905) Roachy: a támogatott listában láttam a 780Ti-t, de kifutó termék így nehéz újonnan beszerezni (plusz az ára is sok nekem). Ezért is érdekelne, hogy egy olcsóbb GT1050 (vagy hasonló) támogatott-e, mert a hivatalos oldalon nincs a listában. Úgy meg nem akarok kiadni 40-50.000 forintot hogy utána nem tudom rendesen kihasználni. Legfeljebb felhívom a magyar forgalmazót, hátha nekik van frissebb listájuk.
Az 1050 nem támogatott, csak 1060-tól fölfele.
Egyébként meg sokkal jobban jársz használtan pl ezzel. 6 Gb-os, 4k-hoz is tökéletes ezért. Premiere-hez top vétel lenne ár/érték arányban. Szerintem tegyél mellé kicsit és csapj le rá. Vagy itt van ez picit drágábban, bár csak 3Gb de minden másban jobb. És talán le lehet alkudni.
Egyetlen hátulütője, hogy csak az adobe-on múlik meddig marad támogatott kártya, de én azt gondolom, hogy még sokáig. Mert tényleg még mindig a legjobbak között vannak. Több tulajdonságban verik az 1080-at is. -
total90
veterán
Megnéztem a beállításokat a cikkben, de 1 kivételével mind be volt nálam állítva (vagy éppen ki, attól függően melyik a gyorsabb megoldás). Így sajnos még mindig a VGA csere lesz a dologból.
(#1905) Roachy: a támogatott listában láttam a 780Ti-t, de kifutó termék így nehéz újonnan beszerezni (plusz az ára is sok nekem). Ezért is érdekelne, hogy egy olcsóbb GT1050 (vagy hasonló) támogatott-e, mert a hivatalos oldalon nincs a listában. Úgy meg nem akarok kiadni 40-50.000 forintot hogy utána nem tudom rendesen kihasználni. Legfeljebb felhívom a magyar forgalmazót, hátha nekik van frissebb listájuk.
Azt a listát ne is nézd, az Adobe már rá sem nézett jó ideje. Ha rákérdezel supporton, akkor kapod az aktuális listát. Mondjuk nem értem miért olyan nehéz azt online feltölteni

-
Bargab
tag
Ezt erdemes atfutni.
[link]Megnéztem a beállításokat a cikkben, de 1 kivételével mind be volt nálam állítva (vagy éppen ki, attól függően melyik a gyorsabb megoldás). Így sajnos még mindig a VGA csere lesz a dologból.
-
total90
veterán
Nézz utána YouTubeon, tuti van valami megoldás... Amikor az én problémámra kerestem választ, akkor döbbentem le, hogy mennyiféle probléma van a programmal.
Ha nem lenne legális a szoftver, akkor elnézném a hibákat, de ezért fizetve van
Nálam olyan probléma volt, hogy videó vágás közben elment az előnézeit kép, vagy is csak fekete képet mutatott.
Adobenak írtam és azt írák, hogy nem támogatott a VGA-m. Ment is a válasz, hogy de ez nincs mindig, csak néha... akkor is, majd lesz update, addig ez van.
Közben meg máshol volt a gond
-
szuszinho
őstag
Tehát megoldható, hogy ne csak szoftveresen rendereljen helyesen?
-
total90
veterán
Sziasztok,
Hétvégén elkezdtem ismerkedni a szoftverrel. Fotókat tettem egymás mögé, illetve alá egy zenét (gyakorlatilag egy slideshow). A képek váltása között az opacity módosításával, illetve zoomolást, kamera mozgásokat alkalmaztam.
Renderelés után stroboszkópikus villogást okozott az opacity változása.
1-2 óra után rájöttem, hogy szoftveres rendereléssel jó lesz a videó. Konfig: i5-6500, 24 GB RAM, RX 460.
Későbbiekben dslr kamerával felvett (esetleg mobilos) videókat szeretnék szerkeszteni.
Jól gondolom, hogy a vkártya miatt van probléma?Egy ideje minden szarra érzékeny a Prmiere Pro... de az Adobe nem nagyon csinál semmit.
Nézz utána YouTubeon. Van pár home made megoldás a problémákra, de nem azt várná az ember, hogy ilyennekel kell szórakozni egy márkavezető cégnél. -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Hétvégén elkezdtem ismerkedni a szoftverrel. Fotókat tettem egymás mögé, illetve alá egy zenét (gyakorlatilag egy slideshow). A képek váltása között az opacity módosításával, illetve zoomolást, kamera mozgásokat alkalmaztam.
Renderelés után stroboszkópikus villogást okozott az opacity változása.
1-2 óra után rájöttem, hogy szoftveres rendereléssel jó lesz a videó. Konfig: i5-6500, 24 GB RAM, RX 460.
Későbbiekben dslr kamerával felvett (esetleg mobilos) videókat szeretnék szerkeszteni.
Jól gondolom, hogy a vkártya miatt van probléma? -
total90
veterán
Full HD. Jaja, konnektor lesz.

Akkor nem para.
-
dangerzone
addikt
-
total90
veterán
-
dangerzone
addikt
Max 3-4 perces videók lennének renderelve, minimál effektekkel. Csak kellene valami amin a külföldi útjaim során is dolgozni tudjak.
-
qnadam
veterán
-
total90
veterán
Sziasztok!
Minimális effektekkel ellátott videók vágására szerintetek mennyire elegendő egy integrált inteles GPU? HD520, stb?
100.000 környékén akarok egy használt laptopot venni, és egyszerűbb Photoshopolás mellett videóvágásra is használnám.
Tudod majd telepíteni a programot

Fog menni az biztos, de nem fog izomból renderelni. Kisebb videókat elindítasz este és mire felkelsz kész lesz. -
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Minimális effektekkel ellátott videók vágására szerintetek mennyire elegendő egy integrált inteles GPU? HD520, stb?
100.000 környékén akarok egy használt laptopot venni, és egyszerűbb Photoshopolás mellett videóvágásra is használnám.
-
Roachy
senior tag
Láttam a konfigokat, de nem tudom hogy a premier ki is használja-e őket (mármint a VGA-t). Úgy jártam, hogy anno hogy a premier 6-os támogatta a mostani FirePro kártyámat. De mióta a CC verziók vannak már nem támogatott. Ezért egy sima átlagos projekt lejátszása is gondokba ütközik, még hogyha le is renderelem előtte akkor is.
Olvastam hogy sok eddig támogatott kártya egyszer csak kierült a listáról ezért is kérdeztem, hogy kinek milyen tapasztalata van, használat alapján.Elég sok color correctort, lumetri colort, Warp stabilizert stb. használok. Ezért egy jobb kártya már kell, nem csak az export lenne kicsit gyorsabb, de a sima vágás közbeni lejátszás is. Ha csak alap vágási műveletek kellenek akkor egyetértek hogy erős proci és sok memória a kulcs, de jelenleg a VGA a gyenge pont a gépben.
Múlt héten raktam össze egy magazinos anyagot kb 6-7 perc, volt hozzá 3 órányi fullHD 25-30Mb/s nyersanyag. A gépnek már a lejátszás is gondot okozott amikor egy 20 perces fájlból kellett kikeresnem TC nélkül egy megszólalás részletet.A premiere-nél most már majdnem mindegy, hogy amd vagy nvidia kártyád van, mert a cuda mellett már az opencl-hez is szinte teljes a támogatottság. Bár erről megoszlanak a vélemények, bizonyos tesztek szerint a cuda még mindig lényegesen jobb (gyorsabb) választás.
Tény hogy sok kártya lekerült a listáról, már csak a 700-as szériától felfelé használhatóak nvidia esetében. Egyébként ár/érték arányában még mindig a 780Ti messze a legjobb választás. Inkább csak a grafikus memóriában volt azóta komolyabb előrelépés, ami számít a premiereben. A grafikus memória szűkössége 4K+ anyagok vágásánál érződik, ahhoz nem árt legalább 3Gb, hogy gördülékeny legyen, de inkább felette.
Aki sok effektet használ, annak kelleni fog egy dedikált videokártya. Rengeteget segít a valós idejű lejátszásban, illetve a rendernél és az exportnál is besegít a támogatott effektek használatakor. A premiere az effects panelen jelöli is a hardveresen gyorsított effekteket.
Egyébként meg ha a széteffektezet videóval gond van lejátszáskor, de mondjuk a vágásokat akarod visszanézni ellenőrizni, akkor már lehetőség van az effektek ideiglenes kikapcsolására és azok nélküli lejátszásra. Van egy global fx mute kapcsoló amit a program ablak gombjainál lehet aktiválni. -
Watt25
veterán
Nem tudok ilyen teszteket, szerintem probalj rakersni neten.
Azt sem tudom most mit hasznalsz es mi a lassu szamodra.
Amit tudok hogy jelenleg en mit hasznalok, egy Lenovo Ideapad Y50-et es ezzel egesz pofasan lehet vagni, a beepitett Vkartyat tamogatja a Prmeiere CUDA, ez sokat szamit, pl a warp stabi ha rakerul meg szamolas utan tudja valos idoben mutatni ha lejatszod, enelkul nem. Nalam maga a szamolas es stabilizalas egy kb. 5-6 masodperces snittnel fel perc kb.De gondolom nem kell mondanom, hogy ezeket a korrekciokat csak a vagas vegen erdemes nem kozben, amikor mar osszeallt mindened.
Szinkorrekciotol kompletten megall mar valos idoben, ott csak az segit ha lerendereltetem az egeszet, az pedig ugye nem keves ido.Picit utánanéztem, az Analyzing részen nem segít, csak amikor már stabilizál, pedig az analizálás tart sokáig... Na mindegy, majd beruházok egyszer...
-
Gravity1234
tag
Láttam a konfigokat, de nem tudom hogy a premier ki is használja-e őket (mármint a VGA-t). Úgy jártam, hogy anno hogy a premier 6-os támogatta a mostani FirePro kártyámat. De mióta a CC verziók vannak már nem támogatott. Ezért egy sima átlagos projekt lejátszása is gondokba ütközik, még hogyha le is renderelem előtte akkor is.
Olvastam hogy sok eddig támogatott kártya egyszer csak kierült a listáról ezért is kérdeztem, hogy kinek milyen tapasztalata van, használat alapján.Elég sok color correctort, lumetri colort, Warp stabilizert stb. használok. Ezért egy jobb kártya már kell, nem csak az export lenne kicsit gyorsabb, de a sima vágás közbeni lejátszás is. Ha csak alap vágási műveletek kellenek akkor egyetértek hogy erős proci és sok memória a kulcs, de jelenleg a VGA a gyenge pont a gépben.
Múlt héten raktam össze egy magazinos anyagot kb 6-7 perc, volt hozzá 3 órányi fullHD 25-30Mb/s nyersanyag. A gépnek már a lejátszás is gondot okozott amikor egy 20 perces fájlból kellett kikeresnem TC nélkül egy megszólalás részletet.Ezt erdemes atfutni.
[link] -
Bargab
tag
Olvass fentebb 3-4 hozzaszolassal, komplett konfigokat masoltam be, legalabb 3-at abbol tudsz szemezgetni.
Amugy meg Vkartya nem annyira fontos premiereben, minimalisan hasznalja a program csak. Kb. a munka 90%-at a procid fogja meghatarozni, abbol kell bika, megfelelo memoriaval tamogatja. Vkartya bizonyos efekteknel jon be, ha pl rahuzol egy warp stabit, de a normal renderelesnel, munkafolyamatoknal nem.
Udv,
G.Láttam a konfigokat, de nem tudom hogy a premier ki is használja-e őket (mármint a VGA-t). Úgy jártam, hogy anno hogy a premier 6-os támogatta a mostani FirePro kártyámat. De mióta a CC verziók vannak már nem támogatott. Ezért egy sima átlagos projekt lejátszása is gondokba ütközik, még hogyha le is renderelem előtte akkor is.
Múlt héten raktam össze egy magazinos anyagot kb 6-7 perc, volt hozzá 3 órányi fullHD 25-30Mb/s nyersanyag. A gépnek már a lejátszás is gondot okozott amikor egy 20 perces fájlból kellett kikeresnem TC nélkül egy megszólalás részletet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
2000 - 1901
2924 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- E-roller topik
- Ennyibe kerül most egy új iPhone – ezek a magyar árak az Apple bejelentése után
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Fujifilm X
- Trollok komolyan
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- Acer Nitro V16 Gamer Tervező Laptop 16" -40% Ryzen 7 8845HS 16/1TB RTX 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i 14 AI - 14"WUXGA - Ultra 5 235U - 16GB - 256GB - Win11 - 3 év garancia
- Dell Latitude 5310,FHD,13.3",i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11

Sőt az egyik legismertebb.