Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Csőtörés lett a Red Magic 11 Pro gyötréstesztjéből
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roachy
senior tag
Tudom, hogy mozgókép, azért írtam, hogy nagyon szarakodós és nem kompromisszum mentes. Leszámoltatod a képkockákat targába, "fotósoppolod őket" mented targába és vissza a premierebe. Pár másodpercnél végszükség esetén így is megoldható, de az after effects lényegesen fölgyorsítja és egyszerűsíti a folyamatot.
-
rlazol
veterán
válasz
kornel1026
üzenetére
vsz a project/sequence beállításoknál van a gond. Az legyen azonos a bemeneti formátummal, külön csík lesz, függetlenül az export formátumtól.
-
kornel1026
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, az Adobe Premiere Pro CS6-ban szeretnék berakni egy Fraps-el felvett avi formátumú videót ami 1280x1024 felbontású. Csakhogy amikor rendesen megszerkesztettem a videót jön a renderelés és valamiért renderelés után a videót visszabutítja 720x540 pixel-re és az én monitoromon két nagyobb fekete csík lesz a szélén és két kicsi a tetején. Nem tudom mit tegyek mindent úgy állítottam be ahogy kell, tehát HD-ra avi formátumba de próbáltam h.264 blu-ray-el is ott is ugyan ez a baki van. egyébként már amikor behúzom az előnézetbe már ott is ott van a két csík alul és felül.
Adobe profik kérem segítsetek!!! -
-
mufi
senior tag
-
rlazol
veterán
ha jól értem a problémád, megjelenik egy fekete csík a 720őp videó körül?
azért, mert beleraksz egy nagy frame-be egy kicsi képet és nem mondod neki, hogy az mekkora legyen
rákattintva a videóra az effectek Motion részében tudod állítani a videók méretét.vagy először átkonvertálod mindegyiket azonos méretűre és utána premier.
-
mufi
senior tag
Probléma a következő:
premier pro cs6-ban akarok egy kis videót összekalapálni több videóbol DE az a baj, hogy minden videó más felbontásban van, pl az első fullHD, a másik csak 720p és így tovább...mikor összerakoma videót és átkonvertálom pl AVI-ba, és visszanézem, amikor a 720p felbontású szakasz jön akkor a lejátszóban kicsiben megy a videó, nem úgy mint az előző pl fullHD felbontású rész...ezt hogyan tudom kiküszöbölni?
mert ugye gyakorlatilag nem gond, hogy a másik videónak amit felhasználok kisebb a felbontása, hiszen általában alejátszók is teljes képernyőn vetítik le azt...előre is köszönöm!
-
Baxter
csendes tag
Hellosztok azt szeretném kérdezni Adobe Premiere Pro CS6-ban hogyan tudok videót gyorsítani és lassítani? Ha valaki küld egy tutorial videót vagy elmagyarázza megköszönném
. -
Thunder82
aktív tag
2 fellelhető legjobb megoldás van rögzítésre : ha Nvidia karid van akkor SHADOWPLAY
ha nincs akkor Mirilis Action
Mindkét progi tökéletes minőségben vesz fel, a mirillis dupla akkora fájlt képes csinálni mint a shadowplay, de viszont minden kártyával mükszik mivel nem kártyafüggő, a shadowplay viszont csak Nv kártyákhoz van. -
Roachy
senior tag
Rengeteg féle program van, de meg nem mondom melyik ad ki magából premiere cc kompatibilis fájlt. Nem volt még dolgom vele, csak régebben, de már arra sem emlékszem akkor mit használtam.
A probléma amúgy is inkább az, hogy a legtöbb rögzítő program tömörítetlen aviba rögzít, mivel túl sok erőforrást emésztene fel a valós idejű tömörítés. Nem tudom létezik e egyáltalán olyan ami képes rá. Talán mintha az újabb nvidia kártyákhoz lenne ilyen progi, olvastam valamit róla.
Vagy használj más programot a szerkesztéshez (pl virtualdub), ami megeszi azt az avit, vagy konvertáld át a videókat. Vagy pedig próbálgasd a különböző recordereket, hátha ráakadsz egyre amivel menni fog. -
-
rlazol
veterán
sose használtam CS5-6-8 at (4-el dolgozom), nem tudom, megéri-e. Ha a kárty rendesen van telepítve és az avit egy sima videolejátszó (BS player, stb) gond nélkül lejátsza, akkor nem hiszem, h a kártya a gond.
Codekeket nem szereti a premier, főleg, ha nem legális. Újabbak telepítése előtt szedd le a meglévőket.
És próbálj meg egy átkonvertálást. -
GraphX
csendes tag
Elsőre találtam egy Premiere Pro CC 8.0.0 verziót, ami portable... dettó ugyanazt csinálja.

-
GraphX
csendes tag
Igen, ugyanaz a videó nem megy CS6-ban. Továbbá, próbáltam átkonvertálni VLC-ben MPEG-re, de akkor meg duplán jelent meg egymás alatt, összenyomva, zölden, csíkozottan.... szóval katasztrófa volt.

Létezik, hogy a Quadro 4000 VGA miatt? Van valami beállítás, ami okozhatja? Örülnék, ha nem kéne még pluszban az SSD-re rápakolni a CS5-ös Premiere Pro-t, ha már fenn van a CS6 csomag.
Drága minden egyes MB. 
Vagy létezik valami codec csomag, ami javíthat ezen?(A puding próbája az evés, fel fogom rakni a CS5-öt, valami standalone verzióba tesztelésre.)
Köszönöm!
-
GraphX
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam még olyan bejegyzést, ami az én problémámra vonatkozna, ha jól vettem észre.
Felraktam a CS6-os Premiere Pro-t. Be akarok húzni egy AVI-t, amit a CamStudio-val vettem fel. De amint berakom a Premiere Pro-ba, ott elkezd ugrálni. Az egymás utáni képkockák össze-vissza keverednek, teljesen kivehetetlen. Ami érdekes, hogy még a CS5-ös Premiere Pro-ban ugyanaz a videó jól működött, nem esett szét.
Azóta cseréltem rendszert is, így most Quadro 4000 VGA-m van, bár nem hiszem, hogy ez lenne az oka.
Próbáltam úgyis, hogy a hardver helyett szoftveresre állítottam a munka kezdetén, de nem változott semmi.
Próbáltam azt is, hogy a timeline-ba behúzva, lerenderelem azt a sávot, de akkor sem változott semmi.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ha esetleg valakinek gondja lenne a Premiere pro cc esetén azzal, hogy nem nyílik meg a media encoder, akkor találtam rá megoldást. Bár egy egész napom ráment.
Újratelepítgetés, tűzfal ki/be, tűzfal letörlés, stb... (anyázás ezerrel...)
A megoldás a problémára:
Keresd meg ezt a fájlt és nyisd meg jegyzettömbbel (C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SLCache\X19zbGNfZmVhdHVyZXNfXw==.slc)
Aztán töröld ki a tartalmát.
Majd zárd be és a fájlra jobb gombbal kattintva tulajdonságok és tedd írásvédetté. -
Hello! Letöltöttem a legújabb 7.2.2 (premiere pro cc) frissítést. A kérdésem az lenne, hogy ez a frissítés tartalmazza a régebb változatokat is? Pl a 7.2.1-et?
-
rlazol
veterán
én évekig csak matroxoltam, aztán egy rövid ideig volt quadro-m is, majd megint Matrox. Most egy átlagos (Asus GTX 650ti 1Gb DDR5) karim van,de semmi bajom nincs a teljesítményével, szerintem ár/érték aránya már nem jó ezeknek a spéci kariknak.
Anno pl a CRT monitoroknak zongorázni lehetett az élességbeli különbséget de a lapos képernyőn nincs jelentősége. -
djyuri
őstag
Üdv
Foglalkozik még valaki kifejezetten ilyen programokra specializált videókártyás babrálással?
Vagy már nem nyújt akkora előnyt egy ilyen kártya?
Mert szükség lenne egy szerkesztő gépre,amihez egy ilyen 580fx-et tudnék beszerezniköszönöm!
-
Roachy
senior tag
válasz
Thunder82
üzenetére
A legegyszerűb, ha 60 fps anyagot egy 25 vagy 30 fps sequencre húzod, akkor máris lassítasz egy jókorát, mindenféle minőséget befolyásoló effekt nélkül. Ha ez nem elég akkor még ezután is lassíthatsz rajta, de képtartalomtól függően 30-40%-os lassításnál nem érdemes jobban mert az már látszani fog, darabos lesz a mozgás. Frame blending ugyan segít valamennyit, de attól meg furcsán elmosódottá válik. Ugyanez igaz a külső szoftverekre is, nem lehet teljesen büntetlenül lassítgatni effektezéssel.
-
Roachy
senior tag
válasz
afrojack1
üzenetére
Több probléma is okozhatja, látatlanba nehéz kitalálni. Először meg kell próbálni újraszinkronizálni a hangot a képpel, ez gyorsan megvan és pikpak megoldja a gondot, ha csak annyi a baj hogy elcsúszott a hang a képhez képest. Ha nem megy, mert egy darabig tartja a szinkront a képpel, aztán mégis elcsúszik, akkor lehet hogy a forrásanyag mintavételezési frekvenciája más, mint a sequence beállításaiban. Ha ez is stimmel, akkor az is lehetséges, hogy szintén a sequence beállítás nem 60 fps, hanem valami más. Ha semmi nem válik be, akkor még mindig lehet próbálkozni lassítással, gyorsítással. Vagy a képet a hanghoz, vagy a hangot a képhez igazítva. És hardveres probléma is lehet persze. Több infó kéne. Honnan származik a nyersanyag, pontosan milyen formátum, mik a beállítások a premiereben? Esetleg tölts föl belőle egy darabot valahova és linkeld ide be.
-
pikszel
addikt
válasz
afrojack1
üzenetére
Próbáltál már egy kis szeletet renderelni? Egyből kiderül, hogy rendben van-e a dolog.
Beállíthatsz a timeline-on kiskép (thumbnail) nézetet minden egyes képkockára (kocka?
) és a hangnál szintén van hanghullám (waveform) nézet. Így össze tudod nézni a megfelelő nagyításnál.
Én egyébként arra tippelnék, hogy gyengécske a hardverkörnyzet és ez eredményezi a csúszást. -
afrojack1
senior tag
Valaki erre?
Mi lehet a hiba? [link]
-
Thunder82
aktív tag
Sziasztok
Kérdésem az lenne hogy a videómat szeretném néhol belassítani, 60fps-el vettem fel a vidit milyen (pluginnal) vagy effektel tudom a "diavetítést elsímítani élvezhetőre ? -
afrojack1
senior tag
Hali felvettem egy videót normál minden szép 60fps..stb. Mikor behuzom a premierbe és, megnézem ott a jobb sarokba lévő nagy ablakba elcsúszik a hang, hamarabb van mint kellene! Ha szerintetek lerenderelem akkor jó lesz?

-
Roachy
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Akkor állítsd át a gépedet 25 fps-re és nem lesz gond semmilyen programmal. 50 fps-t akkor használj, ha valamit ki akarsz lassítani.
-
Roachy
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Meg lehet vele oldani igen, de egyébként mihez kell, hogy a kimenet is 50 fps legyen?
-
hibavissza
veterán
Üdv!
Kamera 1080p 50 fps 28 Mbps minőségben rögzít. Van a Premierben ilyen kimeneti ráta? (Sony Vegas úgy néz ki, nem tudja ezt az fps-t ezen a bitrátán). -
rlazol
veterán
válasz
afrojack1
üzenetére
ha a codecek letiltása nem jött össze, vagy másik törés, vagy tiszta telepítés, vagyis egy új winyózra, amin csak a driverek vannak, húzod fel. Premier kényes a mindenféle lejátszók, kodekek, mem.rezidens szarok jelenlétére.
Esetleg próbáld ki a telepítést más gépen, hogy lásd, azzal van-e a gond. -
afrojack1
senior tag
Hali
Miért nem tudom metnyitni a premiere pro cs6 és a media encodert! Nem nyitja meg és kiítja hogy error 0x000007b ! Mi lehet ez?
SOS! -
Roachy
senior tag
Ha a fotók képaránya ugyanaz, mint a videóé, akkor a sequence-n kijelölöd az összeset jobb egér és "scale to frame size". Mivel csak bele méretezi a teljes képmezőt, ezért ha a képarányok különbözőek, akkor vagy két oldalt, vagy alul-fölül fekete sáv lesz. Ezt már csak egyéni méretezéssel lehet korrigálni, vagy ahogyan rlazol is írta, külső programmal méretezni.
-
taranis
addikt
Közben meglett, ez sem bonyolult. Tolj a videóra egy Track Matte Key effektet, az effekt tulajdonságainál a Matte-nak pedig válaszd ki a szöveget tartalmazó videósávot. Ezután még mindig játszhatsz az átlátszósággal.
-
taranis
addikt
válasz
HollyBoni
üzenetére
A másodikra: ugyanúgy kell, mint photoshopban, a szövegnél a Transform properties alatt van olyan, hogy opacity. Ez globálisan állítja az opacityt, de az egyes effekteknél külön is állítható ízlés szerint (pl. fill, stroke, shadow)
Ja bocs, közben megértettem amit írtál, a szöveg egy maszk lenne, és csak abban látszódna a videó. Ezt speciel nem tudom
After Effectsben tutti meg lehet. -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A bekeretezett részen CS6-ban volt egy cucc amivel ki tudtam jelölni azt a területet amit ki szeretnék renderelni, vagy ha entert nyomtam csak azt renderelte le és játszotta vissza egyből. CC-ben ezt vissza lehet hozni valahogy?
Másik kérdés, olyat szeretnék csinálni hogy van egy szöveg, fekete háttér, a szöveg átlátszó, és megy a videó mögötte, szóval a betűkben látszik a videó. Ezt PS-ben meg tudom csinálni és kimentem PNG-ként aztán berakom Premiere-be, simán Premiere-ben meg lehet csinálni?
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Ti tudtok nekem segíteni biztosan, bár nem photoshop.
Adobe Premier Proban csinálok egy kis fotóvetítést zenére, de most használom először. Meg tudja valaki mondani, hogy van-e valami megoldás arra, hogy a fotókat a kép méretéhez igazítsa?
Most egyenként tudom a scale csúszkán beállítgatni és elég sok kép van benne...
-
nova001
senior tag
hello
kérdésem az lenne hogy van e magyar oktató anyag a premier pro CC verziobol ?
-
Katumoto712
tag
Hello.
Vga kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni.
Most gt 750M kártya van a gépemben,de mint kiderült ez épp hogy elég az After effecthez,így notebook csere lesz belőle,viszont most jól szeretnék választani.
Lenovo y510p notebookot néztem ki GT755 SLI vel.A kérdés hogy ajánljátok e az SLI kártyákat az after effecthez,illetve adobe premierhez vagy inkább nézzek gtx es gépeket amik nem SLI KÁRTYÁSOK.?
Köszönöm. -
rlazol
veterán
válasz
Katumoto712
üzenetére
az ablakban, ahol beállítod a rendert, a screenshot alatt kétoldalt mutatja, hogy mekkora video mérete és mekkora a kimeneti méret. Vsz itt van a gikszer, a képarányban.
-
Katumoto712
tag
Sziasztok.
Renderelésnél nem tudom teljes képernyőre tenni a videót.
Körülötte fekete kép van ,mintha egy keret lenne.
Kérlek segítsetek. -
.DLL
veterán
Helló!
CS3-ban hogyan lehet a hangot 1 frame-nél finomabb beosztásban igazítani vagy nyesni?
Egyik sávon a hangom pont fél frame-mel van elcsúzva a másikhoz képest, és így vagy elé huppan, vagy mögé, és eléggé hallható...
Jó lenne, ha volna milisec vagy mintavétel finomságú igazítási lehetőség, de nem találtam erre vonatkozó beállítást.Előre is köszi!
-
aldebaran
addikt
A cs6-ban interjú alatti statikus zörejt hogy lehet a legjobban kiszűrni?
-
fotóslány
újonc
Sziasztok!
Lehet valahogy több külön álló jelenetet egymás után tenni nem manuálisan? Egy két órás videóból csak pár jelenet kell, amit fölé másoltam és az után teszem a kiválogatott részeket egy másik szekvenciára és ott rengeteg idő lenne még kézzel egyesével egymáshoz húzogatom a részeket. Szóval lehet ilyet egy kattintásra esetleg?
Köszi
-
Roachy
senior tag
Nem úgy kell. Egyszerűen vágd le róla a fekete részeket, a crop effect-el.
De tessék találtam egy tutorial videót, ami pont neked szól.
-
MTbc
senior tag
Igen kicsit kusza lett

Ha telefonoddal álló pozícióban felveszel videót, és azt pl. monitoron visszanézed teljes képernyőn akkor a monitor nagy részén jobb és bal csak fekete terület található és középen lesz a videó. Én azt szeretném ha fekete nagy terülteket, lefedném a videó elmosódott részleteivel, hogy ne a fekete terület lásd. Szerintem úgy kéne hogy fogom a középen lévő videót, kettévágom a egyik fele a jobb fekete sávba a másik a bal fefkete sávba kerülne amiket aztán elmosok.

-
MTbc
senior tag
Sziasztok, hogyan tudom megcsinálni mondjuk premiere-el, hogy egy portré állásban rögzített videó két fekete sávját el mossam annyira hogy az színekben hasonlítson a eredeti videóra?
Mostanában ezt szokták alkalmazni az ilyen állított videóknál, hogy ne legyen zavaró ugye a fekete sáv a két szélen. -
rlazol
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
engem is érdekelne a magyarázat.
készítek egy felvételt, felrakom egy szerverre és megosztom a vágóimmal/effektelőimmel, így megtehetem, hogy olyan munkaerőt alkamazok egyidejűleg, akiket infrastruktúrális okok miatt eddig nem lehetett, vagy csak súlyos időveszteséggel.
Pl a hangtechnikusom Kanadában van, a speciel effect team meg LA-ban, mégis tudnak együtt dolgozni, mert valós időben látják egymás munkáját, és nem kell arra várni, hogy az adathordozók átérjenek.
Ha a technika képes rá, hol itt a gond, főleg a jogi probléma? -
Roachy
senior tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Még mindig nem értem a jogi problémát, kérlek magyarázd el. Nem osztasz meg semmit senkivel, nincs semmilyen nyilvánosság, nincs senki és semmi amit sértenél vele. Max kiberbűnőzők, a hatóság, meg a szolgáltató férhet hozzá, vagy egyáltalán tud róla bármit is, mit csinálsz.
Nem bánnám ha kicsit bővebben kifejtenéd az álláspontodat és nem csak lerendeznéd egy egyszerű "nem értek egyet"-el. Lehet megúsznék pár óra keresgélést, olvasgatást. Kíváncsi vagyok arra is, miért gondolod, hogy eleve baromság? -
Hol itt a jogi probléma?
Pontosan ott, ahol a torrentnél is.
Azt persze nem tudom mennyire használható.
Korlátozottan és jó sokáig így is lesz ez még. Aztán mikor rájönnek, hogy még sincs ebben annyi pénz, mint gondolták, mert eleve baromság maga a koncepció, akkor elfelejtődik szépen.

A többivel meg szimplán csak nem értek egyet.

Tényleg nézz utána, de nem "reklám helyeken", hanem szakmai fórumokon, ahol ért is vki hozzá! Rendszergazda vagyok, nekem ne mutasd be ezt az új (felhős) divatot...

-
rlazol
veterán
pont akartam írni a témához, hogy a szerveren keresztül render lehetősége már a Pro2-ben is megvolt. Én 2005-ben raktam össze először olyan (amatőr) videostúdiót, ahol a nyerseket egy központi adattárolón tartottuk és onna steameltük a premierbe, így egyszerre több gépen is tudtunk ugyanabból a fileból dolgozni, anélkül, hogy az cc 300 GB össz nyerset több gépen tároltuk volna (ez akkor még irdatlan nagynak számított...).
Persze ez belső hálózat, de előbb-utóbb a sávszélesség lehetővé fogja tenni, és mennyivel jobb lesz.
Persze vannak veszélyei, hogy lenyúlják az anyagot stb, dehát valamit valamiért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Suzuki topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lexus, Toyota topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ezzel tényleg tizenkilencre húzott lapot a Gigabyte
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- MCDODO T03 fejhallgató
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

sz*arakodok is eleget, de nem tudom megcsinalni...

.