- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Nemtudom én 150 megás képekkel szoktam dolgozni és ctrl-s egy másodpercet tekeri csak a vinyót. Gondolom a pró grafikusok ennél gyorsabb gépeken dolgoznak. Vagy SSD-s rendszereken. Meg úgyis ctrl-s-t nyomkod az ember, akkor lehetne automatikus is (mondjuk épp eszközváltáskor) Vagy csak a módosítást "patch-eli" rá.
De minimum egy olyat belerakhattak volna (ez a lefájóbb pont, mert ez aztán tényleg nem zavar senkit) hogy bezáráskor ment egy szellemképet .bak fájlt. Legalábbis a legtöbbször akkor fordult elő ez a baleset, amikor már sok órája dolgozok a képeken, alig látok, 20 kép megvan nyitva... és véletlenül bezárom és elveszik 5-10 perc meló.
A pró filmvágóknál mindig van ilyen, és elég sokszor hasznát vettem. Vagy Blender 3D-ben pl, mikor kilépek vissza se kérdez (mondjuk ott meg ez a dürhő parasztság) de legalább ment egy restore file-t mindig.
Ennyit igazán...
-
BonFire
veterán
Van ilyen tutorial. Igaz, hogy nem bútorra, hanem autóra, de a technika gyakorlatilag ugyanaz.
-
BonFire
veterán
Nem feltétlenül igénytelenség, csupán racionalizmus; meg kell vizsgálni, hogy a befektetett erőfeszítés megtérül-e? Ha egy ingyenes szórólap termékén kell feltüntetni a méretet inch-ben, nem feltétlenül fogok megvásárolni hozzá egy fontot, pont azért, mert meg sem térülne.
Persze, ha a megrendelő kiköhögi az árát, az más, de az esetek 99%-ban xarik rá! "Jó az a parasztnak, úgy, ahogy van..." Ebben az esetben igazságtalan dolog a grafikuson elverni a port.
-
BonFire
veterán
De ezek nem feltétlenül érdeklik a végfogyasztót. Nincs dőlt, de kéne? Megdöntjük. Aposztróf-e vagy sem – ha nincs egymás mellé téve a kettő szemléltetésként, még a szakmabeli sem biztos, hogy észreveszi a különbséget. Ahogy a vessző is különbözik az ékezettől, de néha kénytelenek vagyunk abból fabrikálni, ami adott.
-
Wyll
őstag
Azért Impact-tal is egész jó lett.
De ha valaki tud jobbat, azért ne tartsa magában!
Tettem egy eredetit is, ha valakiben túltengene az alkotási vágyA kérdés tehát továbbra sem (feltétlen) az előbbi kép betűtípusa..
-
Tendd
tag
Sajnos igen, mert hetente 2 alkalommal utazok vele, és megbeszélésekre is vinnem kell.
Az előbb kipróbáltam egy TL-56 X2 Athlon 1,6 Ghz-es procival és 4GB DDR2 rammal szerelt notin a psd fájlok szerkesztését. Lassabb volt, igaz ezen a gépen CS3 van telepitve. De akkor sem értem. Mi az ami mérvadó ps-nél? Biztosan a proci és memória? Mert már kezdek kételkedni -
BonFire
veterán
Ja, csak éppen azt szokták kifelejteni, hogy fizetős! Én is beregisztráltam, hogy lássam a videókat, és amikor a lényegre kéne térni, na, majd akkor közlik, hogy ha a továbbiakban is nézni kívánod, fizess!
Szvsz ez mocskos módszer, mert ha ezt előre közlik, sokan be sem regisztrálnak. Akkor már inkább regisztráljon a szoftver.hu-ra, ott is vannak oktatóvideók, ráadásul magyarul, ami kezdőknek nem kifejezett hátrány.
(Végül – de nem utolsósorban – a lynda.com-os videók nagy része elérhető a YouTube-on is.)
-
J00hnny
aktív tag
File/Automate/PDF Presentation: CS3-ban volt ilyen.
http://livedocs.adobe.com/en_US/Photoshop/10.0/help.html?content=WSfd1234e1c4b69f30ea53e41001031ab64-7718.html
És igazad van a CS4 hez járó Bridge olyan szépen megcsinálja hogy csak na, meg se kell nyitni őket csak pár kattintás.....
-
PowerBuldog
veterán
Ja, én is még tegnap rájöttem, hogy a 64bit volt a gondja.
Beraktam ugyan azt a plugint 32bitesnek, és szépen vitte.BonFire:Fractalius a neve.
-
A megrendelőknek nem szoktunk szólni ez miatt, a behajtott oldalt 1mm-re kisebbre vágjuk. Ha a engedi az anyag akkor mindkét hajtást 0,5mm eltoljuk. Nagyon ritka az olyan eset, amikor ez miatt újra kell tervezni.
Legtöbb megrendelő nem is érti, hogy miről van szó, ezért nem erőltetjük.
-
ViZion
félisten
Nálunk is ez a helyzet. CS2 csomag van, de mivel nem ért hozzá, nem is érdekli... csak a pénz beszél, ez a vállalkozósdi... Ráadásul magyart vett 2 packot, mivel akciós volt... és átadta az "ajándékot"... Erre mondtuk, h azért volt akciós a CS2, mert jött a CS3 (még abban a hónapban), és mivel a magyart normális stúdió nem használ... de nekünk megteszi.
Azután megemlítette kollégám, h 2 gépes licensz sokkal jobb bolt, mint a 2 külön dobozos... ...és lehetett volna kérni CS3 upgrade-os CS2-t is... szal átvertek koma... -
ViZion
félisten
A hwsw nekem sem jön be, csak aprózni jártam oda... Az IT Cafe meg inkább bulvár-informatika, nekem PH! a kedvencem.
Igazad van a tartalmat érintően, éppen ezért is írtam, h a személyre szabhatóság fontos lenne... nem bonyolult pedig, csak cimkék + egy jó szkript...
Bejelölöm, h alaplap, cpu... stb érdekel, és címkék szerint dobja ki a legújabb 10-10 cikket...
Sajnos jelenleg mindent egyszerre akarnak a nyakunkba (szemünkbe) borítani, de ez sokaknak nem jön be...
Fontos a jó cikkcím, és a lead, mert átfutom, és máris a logout-on vagyok...
A színekre is lehet szerintem még mást (és kell is, mert vannak akik tényleg nem tudják a szürkén a kéket olvasni) a színezés tul. másik css betöltése -elvileg- tehát nem a világvége... remélem még hegesztenek rajta, de a center nmézet miatt is megérte.
a hvg.hu viszon odaver... minimalista, átlátható... szép lett. -
-
ImpIon
csendes tag
(#5740) Syl: Gyári minden. első indulás után ilyen.
(#5743) ViZion: 2db ram, 3gb swap. A swap, és a ram is szinte üres - a legkisebb képeknél is ilyen. A lassú ablakmozgatásra: Ha a kép ablakának fejlécére nyomok és nyomva tartom a bal gombot, akkor is eltelik kb. egy mp, mire megváltozik a színe. Ha nem mozgatom, akkor is.
Kipróbálom admin-ként, köszi!
(#5745) sanyixXx: Rákérdezett, de nem azt csukta be, ami legfelül volt, hanem a mögötte lévőt, pedig maximalizálva volt, így nem is látszott. -
BonFire
veterán
Ez a jelenség az Anti-alias (élsimítás) miatt van! Nagyon ügyesen rájöttél, ha arrébb teszed egy pixellel, eltűnik. Azért, mert pixelhatáron van; fél pixel meg ugye nincs. Többek között ezért szabálytalan az összes páratlan számú sokszög és csillag is a Ps-ben. Ferde vonalakra találták ki ezt, hogy sima legyen, de ha nem hajszálpontos az alakzat mérete, akkor mellérakja a halványított vonalat is – magától.
Azt nem tudom, hogy az Anti-aliast ki lehet-e egyáltalán kapcsolni. Ma már olyan természetes, mint a levegővétel.
-
ViZion
félisten
Hmmm...
Szerintem a feather 1 px-en van : ) hehe, az csinálhat ilyesmit, vagy ha átméretezed a raszteres alakzatot. Margue tool, line tool (ezt nem szoktam használni, lehet hogy itt nincs is...) feather legyen 0.Ha tutira mész, akkor használd a vektoros alakzatokat (látom, írtad is...). Ha raszteres, akkor rakj rá color overlay-t, akkor is teljesen színes lesz a kijelölés, bár a featheren ez nem segít.
-
mibog
tag
hát megmosolyogtatók a magyar megfelelők.. körülményesek és mégsem azt takarják amire valók.
nagyon jók ezek a fórumok itt...
már csak az hogy néha beleolvasgatok 1-1 topicba, már az megváltoztatta a mindennapjaimat. szinte mindenre találok megoldást, azóta már a számítógépem is másképp indul
és: igen, Ti sokat segítetek másoknak. -
törölt tag
Köszönöm a leírást!
Most sajnos nincs fenn a program, Vista 64 alatt nem tudom, melyik verzió megy, ha megy. De utána fogok nézni, feltelepítem, s megcsinálom, mert azért csak jól jön, ha az alap dolgokat el tudja végezni benne az ember!
A windowsos középre igazítás nem elegáns.
Jag:
Köszönöm szépen!
-
rii
nagyúr
write only mode ON
ha darálja a vinyót, akkor kevés a MEM....
akkor már a PS felélte az összes felélhetôt, lefolgalta, és az OS kénytelen vitrual memóriába dolgozni a HDD-re .... na, ... ha itt mindenki egy HDD-re írhat csak, akkor az is visszafogja ...
a PS is scratch-el, az OS is vitrual memóriázik, meg még adatot is kellene írni-olvasni ....
de persze lehet nem mondtam újat, ezesetben elnézést ,,,,
csak már önkontrol zérónagyon le vagyok strapálva
write only mode OFF
-
delta9
senior tag
fura. már csak azért is, mert nálam is napi 8+ órában megy a ps, az id és az illu és baromira nem kell újraindítanom egyiket sem egyszer sem és a probléma az néha illu kilépéskor van, ill. id-ben néha elszáll a ps írás out of memory-val.
esetleg a history states, cache és scratch disk beállításokat megnézhetnéd, amit az előző postban írtam, mert ha azok nem illeszkednek a hardwarehez, az be tudja lassítani.
-
delta9
senior tag
ha nincs a cacheben semmi, akkor nincs mit üríteni. ha megnyitsz valamit és létrehozol egy új üres layert, már nem szabadna szürkének lenni, hanem engednie kellene üríteni az undo és a histories állapotokat. ha meg egy kijelölésen nyomsz egy copy-t, akkor a cliboardot is tudnod kellene üríteni.
-
-
Hydra SR
addikt
Ezt jó tudni mert Xerox gépen nyomtatunk. Nem lézer ugyan hanem tintasugaras, de a színhűséggel nem is volt bajom, nem amiatt kell a színmélység, hanem a finom színátmenetek miatt amik becsíkozódnak enyhén mint a domborzati térkép, ha csökken a színmélység.
Ilyesmit értek finom színátmenetek alatt, ezzel a képpel például nem voltam elégedett 8 biten:
Íme egy nagyítás a bal alsó sarok környékéről amin látszik a foltosodás:
Monitoron nem annyira feltűnő de nyomtatásban nem volt szép. Remélem a 16 bit meg fogja oldani ezt a problémát de szerintem igen.Más: rájöttem, hogyan tudom ellenőrizni, hogy működik-e a vágólapról másolás és PS-ben mentés: PSP-vel meg tudom számoltatni a képen valóban jelen levő színeket. Ezt megteszem vágolapra másolás előtt is, aztán a PS-ben elmentettet újra megnyitom PSP-vel és újra megszámoltatom. Ha egyezik, akkor nem vesztette el a 16 bitet. És igen, egyezik tehát működik amit kitaláltam. Kicsit macerás de szerencsére elég ritkán kell. Elodázhatom a platformváltást. Közben talán a PSP is lép a 16bit felé. Talán már lépett is, v11-nél tartanak, nekem a v9 van meg.
-
delta9
senior tag
feltételezem azért, mert nem a neki megfelelő cmyk profilban kapja a gép a nyomtatandó anyagot. én úgy gondolom, hogy mindenképpen a cmyk lesz a legközelebbi az eredetihez - feltéve, ha megfelelő az icc profil. (nyilván ha uncoated papírra egy coated cmyk profilú képet küldünk, akkor nem az lesz a végeredmény, mint amit a monitoron láttunk). az biztos, hogy ha rgb képet küldesz a nyomtatóra, akkor is lesz rgb-cmyk konverzió, mert a nyomtatóban nem rgb tonerek vannak, és a nyomtató rip-je fogja megcsinálni a konverziót. így előfordulhat, hogy az rgb-ből printelt kép jobbnak tűnik, mint a cmyk, de az csak azért van, mert nem megfelelő cmyk profilban kapta a nyomtató a képet. legalábbis én ezt tartom logikusnak.
-
delta9
senior tag
ha van egy fotóm, amin van 2 termékkép, akkor mindkettőre megcsinálom a path-t külön-külön és indesing-ban place-kor megmondom neki, hogy melyik path-t használja maszk-nak. ha homogén hátterem van, akkor a magic wand-dal és megfelelő tolerance-al ki tudom jelölni a hátteret, majd inverse selection és néhány pixeles contract után a make work path jól használható, de nem a legtökéletesebb megoldás. viszont a szükség nagy úr, ha nyomdai leadás napján megbombáznak egy halom maszkolásra váró fotóval, akkor kénytelen vagyok ilyen kevésbé elegáns megoldást választani, különben nem lesz nyomdában az anyag, nekem meg leszedik a fejem.
ha csak kitörölném a hátteret, hogy átlátszó legyen, akkor nem tudnám indesign-ban kiválasztani, hogy mely termék maszkját alkalmazza az adott image-nél.
-
Baboon
senior tag
-
rii
nagyúr
igen .. de mappára rányomatni nekem kicsit bonyolultabb én legalábbis utálom ...
és mindenki magából indul kipersze általában nekem is 500-600-1000 képet kell egyszerre le-actionoznom
de ha 400 kép alatt van a db-szám, akkor inkább open allscratch disk meg mondja are full
-
World-Soft
senior tag
Csak azért, mert ezt vette meg a cég a grafikusoknak és DTP-seknek, és az Image Ready-vel eddig én is meg tudtam csinálni mindent.
-És nem szívesen vennének nekem újabb programot
-néha én is csinálok 1-2 kiesebb normális képet és idáig mindent egy programmal (vagyis kettővel: IR és PS) meg lehetett csinálniDe mivel én nem tudok olyan szép csilli-villi dolgokat csinálni mint a DPT-ek, mivel és hozzájuk képest elég kis részét használom a programnak, ezért kérdeztem volna itt meg, hogy nem -e csak én nem találom meg azt a kapcsolót amivel át lehet váltani a PH-ot, hogy úgy mint az IR minden egyes képkockát külön LAYER-be behúzzon. (ha már az animáció készítéshez szükséges minden egyéb funkciót áttettek az IR-ből a PS-ba).
Természetesen kérdeztem kollegáimat is, de ők sem tudták. Igaz ők keveset IR-tek.
Bíztam benne, hogy valaki azt írja:"kapcsold át itt, meg itt, vagy jelöld ki ott meg ott azt a pipát".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest