- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
zLegolas
őstag
Namánmost akkor lehet, hogy én értettem félre a dolgot...
nem arról a háttér-féleségről van szó, ami a bootolást követően rögtön felzizzen, rajta a bootolható oprendszerek listájával, miegymás? Mert annál biza mocorog(hat) ez-az... Pl. SuSE: csíkok másznak fel, vagy ilyesmi, jelezvén a default rendszer indulásáig hátralévő időt... -
zLegolas
őstag
Nem'tom, de szerintem a kérdéses fájl valami program lehet, mivel mindenféle csíkok meg animált izék is futnak időnként benne... szal szerintem az lenne érdekes inkább, hogy milyen nyelven készíthető, mi a szintaktikája, szal hogy kell csinyáni... lehet, hogy a Google megmondja...
-
eddie303
őstag
Bővebben: link
Ebbõl ki tudsz használhatót venni? A bináris driver interface-e nem fordul le
[Szerkesztve] -
CsY
aktív tag
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary main restricted universe multiverse
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary main restricted universe multiverse
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary-updates main restricted universe multiverse
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary-updates main restricted universe multiverse
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu hoary-security main restricted universe
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu hoary-security main restricted universe
#
deb http://ftp.kfki.hu/linux/ubuntu/ hoary main universe restricted
deb ftp://ftp.kfki.hu/pub/linux/ubuntu/ hoary main universe restricted
deb ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ hoary main universe restricted
#kdebluetooth
deb http://fred.hexbox.de/debian ./
ez az enyém...remélem tudod használni -
dat
senior tag
szürke...
drivert találtam hozzá, csak nem vagyok nagy linux mágus, nem boldogultam vele...
(Ralink oldalán van Linux driver)
Valahogy így kellene:
For 2.6 series kernel:
a. run 'cd STA/Module'
'cp ./2.6.x/Makefile .'
'cp ./2.6.x/load .'
b. $make -C /path/to/source SUBDIRS=$PWD modules
Where /path/to/source is the path to the source directory for the (configured and built) target kernel.
c. run '/sbin/insmod rt2500.ko' (as root)
'/sbin/ifconfig ra0 inet YOUR_IP up'
For big endian platform:
a. replace Makefile with Makefile.BigEndian
A b pontnál akadtam el
[Szerkesztve] -
-
operator10
senior tag
hízelgő hogy ilyen ''okosnak'' nézel
De én az SSH-ról annyit tudok hogy valami ''titkosított'' kapcsolat vagy mifene
Már így is annyit küzdöttem mint disznó a jégen, nincs kedvem most ssh-val is napokig játszani
Egyébként is először valamennyit tanulnom, tudnom kellene rólaAzért köszi a bizalmat
, meg a segítséget
-
operator10
senior tag
nekem meg ilyen
# $OpenBSD: ssh_config,v 1.19 2003/08/13 08:46:31 markus Exp $
# This is the ssh client system-wide configuration file. See
# ssh_config(5) for more information. This file provides defaults for
# users, and the values can be changed in per-user configuration files
# or on the command line.
# Configuration data is parsed as follows:
# 1. command line options
# 2. user-specific file
# 3. system-wide file
# Any configuration value is only changed the first time it is set.
# Thus, host-specific definitions should be at the beginning of the
# configuration file, and defaults at the end.
# Site-wide defaults for various options
# Host *
# ForwardAgent no
# ForwardX11 no
# ForwardX11Trusted yes
# RhostsRSAAuthentication no
# RSAAuthentication yes
# PasswordAuthentication yes
# HostbasedAuthentication no
# BatchMode no
# CheckHostIP yes
# AddressFamily any
# ConnectTimeout 0
# StrictHostKeyChecking ask
# IdentityFile ~/.ssh/identity
# IdentityFile ~/.ssh/id_rsa
# IdentityFile ~/.ssh/id_dsa
# Port 22
# Protocol 2,1
# Cipher 3des
# Ciphers aes128-cbc,3des-cbc,blowfish-cbc,cast128-cbc,arcfour,aes192-cbc,aes256-cbc
# EscapeChar ~ -
operator10
senior tag
nem nyúltam isten őrízz.Tűzfalat sem raktam fel külön.
Két kérdés volt:
Do you want..... suid root? Igent válaszoltam
Do you install ...sshd server?szintén igent válaszoltam
De az ablak eltünésével konzolban látok egy ilyet:debconf: falling back to frontend: Dialog
nemtom számít e ez valamit?? -
operator10
senior tag
MC-vel nézve
esktop könyvtár-->.Directory-->majd F3-->[Desktop Entry] Encoding UTF-8 Type=Directory BgImage= Icon=Desktop
Nekem, nálam így néz ki a helyzet
Se share, se hasonlók mint nálad, illetve mint amiket ideírtál.És hangsúlyozom, teljesen ''alapon'' hagytam mindent!!!Tehát feltettem Debiant, naponta frissítgetem, és ennyi.nem piszkáltam ilyen szinten semmit sem.pont ez a bosszantó benne hogy nem én vagyok a hunyó.Szerintem -
operator10
senior tag
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/sda5 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hda /media/cdrom0 iso9660 ro,user,noauto 0 0
/dev/hdc /media/cdrom1 iso9660 ro,user,noauto 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0
/dev/sdb1 /mnt/fontos ntfs rw,user,auto 0 0
Az utolsót szeretném ''automatán'' felcsatolni.De így sem jó sajna -
operator10
senior tag
Ékezetes betűk megoldódtak.Msttcorefonts-t telepítettem, Fonty-ban mind a két ''hu'' lehetőséget kiválasztottam, majd egy ''locala-gen'' patancs, restart és minden ok
jvaslom másnak is ezt a módszert mert ugyhallom nem csak én szenvedtem vele egyedül-És ez nálam célravezető volt
na meg persze a Tierbatyo-tól kapott sources.list is sokat segített, hála neki
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
sajna kopete-nél még nem tartok
megcsináltam ezt a font ''konfigolást'' de semmi erdmény
etc/ locale.eng-ben bent van, szerepel a hu_HU.utf8......, bejegyzés és az ''iso''-s is ott van elótte a # -el/ ezt mondjuk nemtom ott kell e lennie/
de semmi eredmény igy sem
Az első lépésben ''Fonty''-nál mit válasszak? Már majdnem mindent kiprobáltam de hátha én nyúlok melléArabot,Közép, vagy nyugateurópait
Már csak ennyi a gondom és lenne Debian sikerélményem.Működő X-el meg minden
-
operator10
senior tag
Kinek, hogy
Viszont a gáz nem is a Gnome-val van egyenlőre.Hanem hogy xf86configban akármit állítok be monitoromnak akkor is csak max 800x600 a felbontásom.75hertz-en.Érdekes mert ha kézzel adom meg az értékeket akkor a Mhz mindig stimmel de a felbontás mindig marad a 800x600
nincs valakinek valami ötlete? X elvileg rendben van.Egér minden műxik. indul is, stb.Csak ez a fránya monitorfelbontás -
vati
senior tag
ha jol emlékszem, a billentyüzetes dologban te voltál láma?
A bill. dologban jóhiszemű userként követtem a telepítési előírásokat. Beixelgettem amit be kell (elsődleges, másodlagos nyelv, bill.kiosztások) és böktem az OK gombot. Ha erre az az eredmény hogy már az első logonkor nincs ''r'' betűm, vsz nem az én lámaságom. (hibás konfig fájl generálódott volna telepítéskor?)
Tanulság: hogy SuSE 9.3-nál telepítésekor ajánlott defaulton hagyni minden xkbmap-es dolgot. Ráér később is, ha már felállt a rendszer.
Valószínűleg -némi tudásfrissítés után- helyre tudtam volna pofozni fórumolvasgatás + text editor segítségével is pár nap alatt, csak aznap este momentán nem volt kedvem ilyen mélységben beleásni. Össz 3 órát adhattam magamnak hogy felugorjon a gépre.
(jó pár éve, még a RedHat 5.2 magasságában foglalkoztam hobbilag linuxszal, egy darabig melóztam is unixos környzetben, de olyan szinten elfelejtettem h. a Ctrl+Alt+F1...F7 sem jutott eszembeVégül is happyend lett, és nagyon tetszik az új KDE.)
ui.: eszem ágában sincs flamelni. Csak egy Win világ felől jött user szemével lát(tat)tam a telepítés nyűgeit. -
operator10
senior tag
Köszi
Hát még mindíg szenvedek, a kernelforgatással, de nem adom fel mostmár azért sem
''make menuconfig''-ban hogyan tudom megoldani hogy ne modulként legyen benne az emu10k1, hanem beleforduljon a kernelbe. Tehát milyen billentyűt, stb kellene hozzá használnom?Tudom elsőre láma kérdés, de már órák óta szenvedek vele és nemjövök ráMindig csak az''M''-en marad, hiába nyomogatom a szpészt+entert
A másik kérdésem pedig az lenne hogy:Lilo-val való ''forgatáshoz'' van doksim.De ugye Ubuntu meg grubot használ.Namármost grubnál hogy kellene konfigurálnom a cuccost hogy jó legyen, és helyén, ''grubban'' legyen az új kernelem
Hát egyenlőre nagyjából ennyi lenne
MÁS: Szerintem meg aki feladja az alapoknál, az használjon továbra is wint.Ez ilyen egyszerű.Sajna itt kicsit megkell szenvedni az erednményért.Láss, engem -
vati
senior tag
''hmmmhmmm... szemléletváltás gyerekek... ez linux... ez nem egy ujratelepitös-ujrainditós rendszer szerintem.... olvass manualt, olvass forumokat. megvan a megoldas...''
Én is szerettem volna azt hinni, hogy a Linux nem egy újratelepítős-újraindítós rendszer.
Pár napja írtam, mezei SuSE 9.3 alatt telepítés után az X-ben nem lehetett bizonyos betűket leütni, emiatt a GUI-s logon képernyőn annyit se tudtam beírni hogy root.
Végül megoldódott: igaz, nem úgy hogy 25 db manual elolvasása után rájöttem mi a baja -biztos ez is járható út bizonyos szint fölött- hanem kilőttem az X-et utána konzolos Yast-ból újra végigixelgettem a klaviatúra beállításokat, majd mentettem. (hogy újraíródjanak a konfig fájlok?) És lőn.
Internet-beállítás:.először beállítgattam Yastban, akkor a beállítások érvényesítésekor nagyon úgy tűnt, hogy a Yast megfagyott. (stop responding) Másodszorra csont nélkül ment, fogalmam sincs mitől.
Kiábrándító még, hogy a Sapphire Radeon 9000Pro-t ''ATI RV250''-nek ismerte fel alapból, a 3D-támogatás annyira nem ment, hogy az X szerver azonnal lecsuklott induláskor, ha bekapcsoltam a 3D-t kísérletképpen. (Ctrl+Alt+F1, killall xdm, Yast... kdm újraindítás) Egy átlag 1.0 wines user ezektől 10 perc kiszalad a világból, és letörli a francba,. Sokaknak nincs szabadideje tökölni a home oprendszerrel, (Attól hogy valaki Unixban láma -mert sose kellett közelebbről megismerkednie vele-, már nem okvetlen következik hogy Win alatt is az. Lehet akár hardcore Wines fejlesztő is aki igencsak meg tud oldani ezt-azt önállóan) Uff. -
operator10
senior tag
Hát nemtudom.Agyalgatok rajta.csak ha egyszer nem találja akkor ba...tom
Hiába az apt-get update meg stbmár ezerféleképpen probálltam, synaptickal kerestem ,konzolbol apt-vel mittudom én de akkor sem.E nélkül ugyebár megállt a kernelforgatási tudományom
Új kernel nélkől meg nincs hang
Szóval megvagyok lőve rendesen.Se ubuntum nincs most, se normális indítható Uhu-m
-
steveetm
őstag
Az a baj hogy amíg nincs ip, picit bajosan authentikálsz.
Amin érdemes gondolkodni, hogy csinálsz tartományt, és ha oda bejelentkezik lehet szépen adni neki a +jogokat mindenre, vagy elvenni ha úgyteccik.
Vagy transzparens proxy, és azzal is megoldható az authentikáció web fele, szépen és eccerüen.(vagy akár az explorer automatikus proxy felderítését is be lehet üzemelni)
Az viszont ugye hogy ki mit lásson a hálóból nehezen konfigurálod, mert az a gw-n nem átmenő forgalom lesz, sőt sehol nem lesz átmenő, kivéve a switcheken, szal azt korlátozni hogy ne lássa a többi gépet...
Illetve lehet minden gépet külön tartományba tenni, és akkor gw-n korlátozni őket, de ezt inkább felejtsük el
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve] -
tierbatyo
senior tag
Nyugodtan csinálhatod az emerge-t chroot-tal is. Amit nézegetni kell, az az /etc/make.conf. Ott kell beállítani, hogy milyen cflag-ekkel fordítson a gcc, ilyen típusú gép. A legfontosabb, a USE használata. pl.: USE=''mmx sse sse2'' sort beteszed, akkor a programok mmx sse sse2 támogatással fordulnak. Ez pl: mplayer-nél nem árt.
Centrino-nál pl. a make.conf :
CFLAGS=''-march=pentium4''
CHOST=''i686-pc-linux-gnu''
AUTOCLEAN=''yes'' : a fordítás után a fölös dolgokat törölje
USE=''mmx sse sse2''
Viszont nálam sokkal avatottabb emberek vannak a Gentoo topikban, én is tőlük kérdezgetek. -
tierbatyo
senior tag
Szó sincs a Debian felülírásáról.
Csinálsz egy partíciót a Gentoo-nak. Csinálsz egy /mnt/gentoo könyvtárat és felmountolod Gentoo partícióját ide. Ezután valamelyik Stage filet (én az 1 stage-t ajánlom) letöltöd és kicsomizod a /mnt/gentoo könytárba. Ezután nyitsz egy xterm-t
cp /etc/resolv.conf /mnt/gentoo/etc/resolv.conf:
mount -t proc proc /mnt/gentoo/proc
chroot /mnt/gentoo /bin/bash :ekkor a gentoo a root partíció az adott xterm-ben
env-update
source /etc/profile
és mehet a Gentoo telepítése, miközben végig Debian alatt vagy. Ha megunod a telepítést, egyszerűen kilépsz a Gentoo-s xterm-ből, ha folytatni akarod a telepítést, akkor a mount -ost résztől kell eljátszani újra és mehet tovább. -
_Petya_
őstag
/usr/bin/mrtg /etc/mrtg.cfg
visszaadja a promptot.
Crontabba nem tettem be, apace-ot se tettem még fel, előbb szeretném látni a képeket, amiker generál...
Annála gépnél legközelebb péntek este leszek, akkor kipróbálom.
Indexmaker-t nem csináltam, mert csak 1 routert akarok monitorozni.
Petya
[Szerkesztve] -
Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Windows 11
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Goddess of Victory: Nikke
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest