Aktív témák
-
CsY
aktív tag
ha jol emlékszem, a billentyüzetes dologban te voltál láma?
a suse-t en szemely szerint nem nevezném éppen referenciának, de ugyanigy vagyok a mandrake el is.
Az, aki meg feladja az alapoknál, megérdemli. sztem egyikünk sem root password el jött a világra, hanem folyamatosan olvastunk manualt, forumokat, irc n kertunk segitseget. És magunktól eljutottunk odáig, h nem para egy kicsit bonyolult script összehozása -
PWR
aktív tag
van 1-2 dolog Linuxon, aminek feltetlen utana kell nezni, mert mashogy nem biztos, hogy menni fog. ez velem is igy törtent. de ha mar 1x megoldod a problemat, akkor baromi jo feeling es legközelebb mar menni fog. Lehet, hogy a vindoz többnyire olyan, hogy belököd a cd-t aztan megy minden magatol, de pont ebböl adodnak problemak is: ha valami gond akad, sokkal nehezebb megtalani az okat, mert azt se tudod, hogy mi mitöl müködik. most mar kezesbarany a gepem es azt csinalja, amit en akarok es sokkal jobban ura vagyok a rendszernek, mint eddig barmilyen vindoznak. szoval szerintem erdemes 1 kicsit küzdeni.
-
karmester
senior tag
Sajnos a Bootpart progi nem jött be, mert az Xp lock-olja a meghajtót, de egy win 98-as boot floppyval ''fdisk mbr'' parancssorral a dolog egy csapásra megoldódott.Utána le is vakartam Win XP alól PQ Magic-el a második SATA winyóról a Linux partíciókat. Amúgy meg a SUSE 9.2 -es 64 bites DVD verzióját telepítettem, de csalódtam benne. Sima Sapphire ATI 9600-as Radeont használok, Belinea 103052-es hagyományos monitorral, telepítés után a 3D nem ment, 1024x768 24 bitre állítva a felbontást, eltűnt a kép, a monitor valami ''freqency out of range'' hibajelzést írt ki. A telepítésnél a kép még valahogy kitöltötte a képernyőt, de miután elindítottam a telepített rendszert összeugrott a kép, és szoftveresen a Linuxból nem lehettett rábírni, hogy kitöltse a képernyő felületét, manuálisan meg nem akartam a monitor gombokkal igazítani a képet, mert úgyis a legtöbbet Windows XP-t használok, és nincs kedvem minden egyes oprendszer váltás után a képméret állításával szórakozgatni. Remélem a SUSE legközelebb valami épkézláb termékkel áll elő. Nem ártana, mert nem vagyok Microsoft rajongó, de a felhasználóbarát programokat szeretem, és ebben a SUSE 9.2 64 bites verzió nem remekelt.
-
steveetm
őstag
5. a scriptes nem, a többi progi igen
9. xcdroastal gázos, többi már growisofs frontend is normálisan
10. ja.
11. nabumm, far is karakteres mégis sokan használják. És fejlesztik az mc-t is.
13. Láttam. de van toad mysqlhez is, sztem elsőnek nem oracle frontendet akartál.
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
1. nem kötelező partinciónálni.
2. vmi bootloader KELL, win sose fogja neked linuxot beindítani. Lilo grub, nyugodtan mehet a partició bootsectorába.
3. az marad ha nem nyúlsz hozzá.
4. semmi sem kötelező, lehet swapfileod is.
5.vannak erre kész scriptek, meg firestarter meg gnome-lokkit.
6. mplayer ,beep-media-player, totem, xine
7. mencoder gmencoder, egyéb webes frontend.
8. ghtumb vagy gimageview ban van 1-2 pp ficsőr, de mi a baj a gimppel?
9. xcdroast, k3b, gnomebaker
10. dd if=/dev/hda of=/tmp/vinyód
11. mi a baj az mc-vel? tuxcommander
12. gvim, gnotepad, gedit, kedit.
13. phpmyadmin
egyébként meg debian.
vmware.
Üdv.: steveetm
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest