- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jtaggerX
tag
válasz
bambano #13915 üzenetére
szóval. túlvagyok pár dolgon. ubuntu viszonylag működött, de érdekes hiái voltak, a debian az a linux, ami a szívemhez Nőtt, sajnos egyszer csak nem volt hajlandó bootolni.
Feltettem a fedorát, a fedorával elsőre minden oké, rögtön felismert mindent, egyszerű és kényelmes. A fedoránál maradnék is, csak 2 hiba zavar.Az első hogy telepítek egy programot csomagkezelőből, és nem jelenik meg, pl compiz, vagy egy wifi manager. A második probléma mind 3 (ubi, debian, fedora) disztonál megvan.
A hiba random, van amikor nem tud csatlakozni a mobilnet. ha kikapcsolom a gépet, és várok, nem mindig elsőre, de sikerül. játszani kell az újraindításokkal. S pont ugyanúgy van ennél is mint az előző kettőnél. . . mi lehet ez?
Köszi.
-
törölt tag
válasz
bambano #14011 üzenetére
MErt kíváncsi vagyok és enterprise-éknál amúgyis külön storage-ra szokás tenni, persze ott üveg is van és komolyabb cucc alatta, de én most inkább tanulni akarok ezzel, semmi extra.
Tehetném alájuk, de akkor 2 Apache -> 2 oldal, sync, stb, áh..
Szerk2: foto blog is lenne, a sok-sok képet, stb. nem akarom duplázni
-
válasz
bambano #13957 üzenetére
mint bármelyik ablakkezelőben: ha otthagyom a gépet, egy bill.kombóval (jelen esetben paranccsal) kivágom az egészet a loginképernyőre, aztán amikor visszajelentkezek, pixelre ugyanaz a kép fogad, mint zárolás előtt.
ez a screen viszont már másodszorra oldaná meg valami hülye problémámat, úgyhogy lehet, hogy átszokok rá, köszi
-
jtaggerX
tag
válasz
bambano #13915 üzenetére
a wifi nem ment, és mobilnetre voltam ítélve, viszont hotspot lehetőségem volt.
Képzelheted mit szenvedtem ubuntu 8:04 alatt hogy menjen az internet bloetooth-on keresztül.az lesz a befutó, a legfrissebb debian, (testing).
így elsőre jól nézett ez ki, meg bárkinek ajánlanám is mindennapi használatra, de nálam nem nyert.
-
-
-
Babetta-X
senior tag
-
-
-
-
-
-
-
Narancs
őstag
válasz
bambano #13613 üzenetére
Ezt írja ki:
laca@laca-ubuntuC51GM03:~$ lsmod| grep usb
laca@laca-ubuntuC51GM03:~$ lsmod
Module Size Used by
bnep 17923 2
rfcomm 38408 0
bluetooth 148839 10 bnep,rfcomm
vesafb 13489 1
ppdev 12849 0
snd_intel8x0 33318 2
snd_ac97_codec 106082 1 snd_intel8x0
ac97_bus 12642 1 snd_ac97_codec
snd_pcm 80435 2 snd_intel8x0,snd_ac97_codec
snd_seq_midi 13132 0
snd_rawmidi 25241 1 snd_seq_midi
nvidia 7098131 24
snd_seq_midi_event 14475 1 snd_seq_midi
snd_seq 51567 2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer 28932 2 snd_pcm,snd_seq
psmouse 73673 0
snd_seq_device 14172 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd 55902 11 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
serio_raw 12990 0
soundcore 12600 1 snd
k8temp 12905 0
snd_page_alloc 14115 2 snd_intel8x0,snd_pcm
nv_tco 13399 0
i2c_nforce2 12906 0
binfmt_misc 17292 1
parport_pc 32114 1
lp 17455 0
parport 40930 3 ppdev,parport_pc,lp
firewire_ohci 35854 0
firewire_core 56937 1 firewire_ohci
crc_itu_t 12627 1 firewire_core
8139too 23283 0
8139cp 22636 0
forcedeth 58103 0
pata_amd 13753 2
floppy 60310 0
laca@laca-ubuntuC51GM03:~$ grep usb -
-
válasz
bambano #13577 üzenetére
Megoldódott azóta. az rsrc_nonstatic modul kellett még, és helyből látja.
Most ép az X szerverrel küzdök, azaz már fent van, kb. működik is, csak egy Openbox vagy Blackbox kéne, és nem emléxem, hogyan állítottam be a virtuális gépen az 1. displayt
@Bici : Ezek mindegyike lehetséges. HTML5 tuti van, azt már én is használom, Webgl meg ilyesmi meg vagy van, vagy lesz mire lesz procid.
-
-
-
rt06
veterán
válasz
bambano #13542 üzenetére
varja', nem boknak szantam
egesz egyszeruen nem ertem, hogy ha felmerul egy olyan kerdes, mint a #13482, akkor 2-3 ember megerti es probal valaszolni, a tobbi meg elkezd agy nelkul teriteni, meg versengeni, hogy ki tud nagyobbat hazudniszerk.: bar belegondolva, igaza van sh4d0w-nak, en vagyok az idiota, amiert azt gondoltam, egy szakmai forumon, szakmai kerdesre lehet ertelmes valaszt is adni
sh4d0w: amiota fontosnak tartod minden adodo alkalommal elmondani azt, akar kerdeztek, akar nem (tobbnyire nem), fuggetlenul attol, hogy erdekel(sz)-e egyaltalan valakit (megintcsak, tobbnyire nem)
-
Anakin007
aktív tag
válasz
bambano #13503 üzenetére
"mit is nyitnak ki egy hiper-szuper debianon? sorolj konkrétumokat, mert ekkora fudot még fizetett ms bérencek se mernek leírni."
Konkrétan a cd-t
Ezelőtt x éve, amikor stabil lett a woody, kezdtem ismerkedni debian-al. Raktam rá apache-t, samba-t, proftpd-t, squid-ot, postfix-et, meg még pár vmit, lényegtelen, átjárónak és házi mindenes-szervernek készült, vegyes klientúrával, tanulási célra. Felmásztam az ELTE irc-jére a #debian csatira. Kérdeztem pár buta dolgot és kb. fél óra múlva azzal mutatták meg a szűz telepítésű űbertuti debian hiányosságait, hogy nyitogatták a cd-t a serveren meg sorolták, milyen filmjeim vannak a nagyvinyón. Senkinek semilyen acc-ot nem adtam, még ip-t se, de az nem ügy (ha érdekel, privátba megmondom a nick-eket is, tartjuk a kapcsolatot azóta is).
iptables -L
és tök üres, default policy ACCEPT.Mandriva server:
friss telepítés után feltettem ugyanezeket a progikat. Csekkoltam iptables-t, hát.. több tucat oldalnyi szabály, szépen kitöltött hosts file-ok, sshd csak localhostból, összes szolgáltatás csak lan-felől látszik kivéve rpcinfo (ezt kézzel kellett orvosolni).
Jah és kapásból működő postfix (néhány katt után ment, hihetetlen). Levél kijelölt felhasználónak azonnal, amint pl. egy gyökér nmap-olt.A vírusos résszel egyetértek.
És még1x, utoljára: direkt lüke user szempontból nézem, aki csak kattintgatni tud. Kíváncsiság, meddig juthat az átlag v. alatti. Abba direkt nem mennék bele, hogy ha 1x van egy akármilyen linux disztród jól beállítva, 100év múlva is menni fog, ami az ms termékekről nem mernék kijelenteni, de más tészta.
Na jó, stop. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #13473 üzenetére
Hmm, ebben biztos voltam, hogy te fogod ezt leírni. Lehet lottóznom kellene.
Minden tisztelettel, de az ilyen típusú hozzászólások, meg pl. az ilyenek: "a Linux felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait" stílusú kijelentések nem igen segítik elő, hogy eljöjjön a "Linux desktop" éve.
-
bucihost
senior tag
válasz
bambano #13473 üzenetére
csatlakozom..
A linux desktop éve már rég eljött (szerintem). Szinte minden programnak megvan a linuxos megfelelője is, ha véletlen egy adott program "klónja" mégse található meg Linux ra, akkor is ott a wine, playonlinux, cedega és sok más emulátor is, amik elég jól emulálják a windows-ra írt programokat. Az én meglátásom szerint a mai linuxok 90% a eléggé felhasználó barát semmi ördöngősség nincs a használatukban, valamint 1000% stabilabbak és biztonságosabbak mint a windows bármelyik változata.
-
lapa
veterán
válasz
bambano #13439 üzenetére
én ha meg akarom nézni mennyi pénz van a modemen, akkor gammu / wammu. asszem kolléga anno erre (meg az én már akkor nyugdíjas siemens s25-ömre) épített kitűnő sms-szervert, ami vagy 6-7 éve megy. már púpos volt az akksi rajta, meg minden reggel ébresztett a szerverteremben, de nyomta. asszem másfél éve hívtak fel pánikolva (már rég nem dolgoztam ott), hogy a 3 fázisú ups elment balra, a telefon meg kikapcsolt és most készülékkódot kér. mákjuk volt mert tudtam. szerintem az 5 év uptime megvolt, telefonnál nem rossz. napi 100-150 kimenő sms-t csinált.
én úgy gondolom minden stickkel megy, ami modemként megy.
-
lapa
veterán
válasz
bambano #13415 üzenetére
a működési elv mássága megvolt, csak a gyakorlati rész érdekelt. azaz hogy érdemes-e küzdenem fail2ban-ról xinetd-re váltással.
ahogy én gondolom az xinetd kisebb erőforrásigényű mert közvetlenebb és nem a logokat molyolja. a fail2ban viszont ha jól értem bizonyos mértékben ddos-t is tud kezelni és minimál konfigurációt igényel.
-
lapa
veterán
válasz
bambano #13411 üzenetére
ezt (meg az előzőben lévőt) kiegészítenéd egy konkrét példával? csak hogy legalább megértsem hogy ezek valamik vagy mennek valahová. mondjuk minden "DSC" előfordulást "nyaralás"-ra. thx.
lámaságból nekem is a metamorphose2 jött be eddig a legjobban, de egy ilyen kopipésztes egysoros olcsóbban kijönne.
-
lapa
veterán
válasz
bambano #13321 üzenetére
én arra gondoltam, hogy ezen a helyi szerveren van egy fetchmail.
továbbá (ha nagyon standard felállást szeretnénk) minden külső acc-hoz egy helyi acc megfelelő postfix alatt.
a fetchmail a megfelelő helyi postfix dobozkákba küldi el a leveleket.
ehhez férnek hozzá a kliensek dovecot részirűl tetszőleges eszközzel, gondolom célszerűen imappal.
persze lehet konszolidálni, hogy nem x helyi acc van, hanem csak egy, egyik ismerősöm pont ennek örült nagyon, neki az egyik külső acc végülis csak egy felelsleges púp volt, és örült hogy végre egy helyi acc alatt látja a több külső mailt.
kifelé meg nyilván a mail kliens ettől függetlenül bűvészkedik.
vagy valamit rosszul értek?
-
-
-
rt06
veterán
válasz
bambano #13277 üzenetére
sot, kilepni sem kell feltetlenul, a -D kapcsolo hozzaadasaval detach-olja a mashol felcsatolt session-t
a screen -DR <session> peldaul (en ezt szoktam hasznalni, de a manual is ezt emliti, mint a keszito kedvence) felcsatolja a session-t; ha az mashol fut, akkor elobb ott lecsatolja, ha nem letezik, akkor pedig letrehozza azt -
rt06
veterán
válasz
bambano #13244 üzenetére
szerveren, ceges kornyezetben igen, ott igazad van, de en a szopatas resznel olyasmire gondoltam, hogy otthoni felhasznalasnal, ahol linux a router (mint pl nalam is), ott minden egyes alkalommal, amikor valamelyik user (mi pl vagyunk negyen) feltesz egy uj im klienst, uj voip programot, uj jatekot, akkor lehet megint nekiesni konfigolni
szerintem ebben az esetben nem feltetlen eri meg drop policy-t hasznalni az output lancon
a te peldaidban viszont igen -
törölt tag
válasz
bambano #13143 üzenetére
2k körül elhozzák a kártyát, mivel kb 10 perc alatt húzom újra ha összeesik ezért szerintem egy próbát megér. ha fél évet bír netezés, msn és ennyi felhasználással akkor számomra az már elég
kiderül. a logouton valaki simán húzta rá ssd-re semmi állítgatással, és 2 év alatt 1%-ot esett a kondíció, ha ennyit bír maxon nekem már az is sok
-
válasz
bambano #13143 üzenetére
A pendrive már félhalott, ráadásul a thumbnail cache az olyan, ami egyszer felírja, és sokára törli le -> inkább olvas.
Olyan pendrive, amit valamiért csak 1-2 gép ismert fel, amin próbáltam, az enyém pont igen. Ezért jutott eszembe az ötlet, különben egy fullos perrájvra nem tenném@blackrulz : A FF cache már memóriában van, még csak ramdrive sem kell neki.
-
Speeedfire
félisten
válasz
bambano #13132 üzenetére
Neten ez van róla:
"Az első nem más mint a BackTrack. Röviden róla annyit, hogy ubuntu alapú disztribúció és fő célja a különböző tesztek és mentések elvégzése. Tökéletesen alkalmas pl. a törölt vagy rosszul telepített GRUB helyreállítására. Ez sok esetben életmentő lehet. Használható biztonsági tesztekre is (aztán mindenki azt gondol mögé amit akar...) Összességében elég sok hasznos alkalmazás megtalálható benne." -
válasz
bambano #13099 üzenetére
Olvasni meg én tudok
Na lássuk az inetd konfigját...Az inetd konfigban átírva, hogy az atftpd a /tftpboot - ot használja, sem ment.
Megnéztem az stv/tftp -t, és hopp, ott volt minden cumó, amit forgalmaztam... Bemásoltam az Ubi netinstallt, az megy.
De a legjobb az, hogy egy ideig a /tftpboot-ot használtaNa megyek oprendszerekkel szórakozni hálóról indítva, köszi
-
-
válasz
bambano #13091 üzenetére
strace -f -p 6480 2>&1| grep open
[pid 6708] open("/etc/hosts.allow", O_RDONLY <unfinished ...>
[pid 6708] <... open resumed> ) = 4
[pid 6708] open("/etc/hosts.deny", O_RDONLY) = 4
[pid 6708] open("/srv/tftp/pxelinux.0", O_RDONLY) = -1 ENOENT (No such file or directory)Nem mond mást, mint amit a kliens :S
-
-
válasz
bambano #13089 üzenetére
drwxrwxr-- 2 nobody xxxx 4096 2012-02-10 21:18 boot-screens
-rwxrwxr-- 1 nobody nogroup 11838766 2012-02-07 20:15 initrd.gz
-rwxrwxr-- 1 nobody nogroup 5004384 2012-02-07 20:15 linux
-rwxrwxr-- 1 nobody nogroup 26461 2012-02-07 20:15 pxelinux.0
drwxrwxr-- 2 nobody nogroup 4096 2012-02-10 21:18 pxelinux.cfgTud ez mindent
Ezekre még kézzel nyomtam rá egy chmodot... (egyre inkább érdekel, hogy ha egyszer meg lett mondva neki, hogy az elkönyvtárakra is állítsa át a tulajt, meg a jogokat, akkor miért nem teszi? :S ) -
válasz
bambano #13087 üzenetére
Nem a teljes konfig volt,ezek benne vannak, NAT működik, az IP osztás is szépen megy :S
xxxx@xxxx:~$ sudo ls -l /tftpboot
összesen 8
lrwxrwxrwx 1 nobody xxxx 42 2012-02-10 21:21 pxelinux.0 -> /tftpboot/ubuntu-installer/i386/pxelinux.0
lrwxrwxrwx 1 nobody xxxx 34 2012-02-10 21:18 pxelinux.cfg -> ubuntu-installer/i386/pxelinux.cfg
drwxrwxr-- 3 nobody nogroup 4096 2012-02-10 21:18 ubuntu-installer
-rwxrwxr-- 1 nobody nogroup 58 2012-02-07 20:15 version.infoMondjuk elég érdekes, hogy miért én vagyok a tulaja az első kettőnek, amikor már (rootként) chmodoltam... és rekurzívan...
-
válasz
bambano #13085 üzenetére
subnet 192.168.2.0 netmask 255.255.255.0 {
range 192.168.2.2 192.168.2.10;
filename "pxelinux.0";
next-server 192.168.2.1;
}Azért kicsit még vizsgáltam a dolgot, azért akármit nem visz át, a gpxelinux.0 -t le tudom tölteni a kliensgépen sima tftp klienssel, a pxelinux.0 -t nem... (Akkor sem, ha nem csak link a file-ra, hanem kimásolom a /tftpboot-ba.)
-
válasz
bambano #13083 üzenetére
Na pontosabb leírás.
A /tftpboot -ba bemásoltam az Ubi netintsallt. Nyilván nem működött, az udhcpd-vel ugyanúgy megállt, mint a dhcpd-vel. (Közben cseréltem dhcp szervert is).Elkezdtem tftp klienssel tesztelni, és kiderült, hogy ha a cuccaim közül bármit odamásolok a /tftpboot- ba, akkor le tudom szedni. De az ubi netinstall file-jait meg látja. (Error code 1 : File not found)
Chmod -R, meg chown -R is volt már...Atftpd konfig :
USE_INETD=false
OPTIONS="--tftpd-timeout 300 --retry-timeout 5 --mcast-port 1758 --mcast-addr 239.239.239.0-255 --mcast-ttl 1 --maxthread 100 --verbose=5 /tftpboot"Inetd van fent, mert az apt-get leszedi mellé.
-
válasz
bambano #13052 üzenetére
Kipróbáltam ez alapján, de ugyanott áll meg
-
-
-
válasz
bambano #13044 üzenetére
A default fileban van egy bejegyzés, ami ugyan nem mutat valós helyre, de gondolom a menüt ki kéne dobnia, illetve a hibaüzenet fura. (Aztán jobban megnéztem, és tényleg, ahonnan a lehetséges hibát szedtem, ott nem egészen ez volt a gond, sry.)
Megpróbálok összehozni egy jó menüt, aztán meglátjuk.
-
válasz
bambano #13033 üzenetére
Megáll, hogy
"TFTP prefix :
Trying to load : pxelinux.cfg/000000-00000000-00000000"Arra már rájöttem, hogy ez a next-server paraméter hiánya miatt van. Na most elvileg az udhcpd is át tudja ezt adni, be is van állítva, de valamiért mégsem. (Udhcpd -ül ezt siaddr -nek hívják. Elvileg ez a TFTP szerver címe, ha ott van a boot image is, de nekem nem akarja...)
A logból látszik, hogy a szerver kiadja a konfigot :
Feb 7 21:50:24 colt atftpd[8942]: Serving pxelinux.cfg/C0 to 192.168.2.2:49160
Feb 7 21:50:24 colt atftpd[8942]: Serving pxelinux.cfg/C to 192.168.2.2:49161
Feb 7 21:50:24 colt atftpd[8942]: Serving pxelinux.cfg/default to 192.168.2.2:49162 -
lapa
veterán
válasz
bambano #13022 üzenetére
oké, csak azt nem tudom hogyan tudok root lenni a távoli ("ottani") gépen. meg tudom oldani valahogy, hogy az ottani rendszert szinkolom ide?
arra rájöttem menet közben, hogy beléphetnék az ottani rendszerre, ott sudo, és akkor onnan indítom az rsyncelést ide. azt nem tudom viszont, hogy ugyanez menne-e az ottanira belépős vargabetű nélkül.
nemtom mennyire világos, a permitrootlogin = no felállás a kritikus pont. erre van valami varázslat automatizáláshoz, hogy kicserélik az rsyncet sudo rsyncre meg /etc/sudoers-be rakják és végül ssh kulccsal csatlakozik. de én ilyet nem kívánok, csak valami olyasmire gondoltam, hogy az rsync bekéri az ottani sudo jelszót vagy ilyesmi. de eddig ilyet nem olvastam sehol, azért gondoltam inkább rákérdezek.
-
lapa
veterán
válasz
bambano #13020 üzenetére
itt van mellettem egy gép, arról szerettem volna áttükrözni a rencört ennek a gépnek a második lemezére ami előtt most ülök. egyszeri alkalom.
gondolom a démon az tűzfalazás meg miegymás, most inkább betoltam egy tarba és áthúzom úgy. csak kíváncsi vagyok van-e valamilyen ad-hoc megoldás.
-
-
-
-
-
cAby
tag
válasz
bambano #12968 üzenetére
Értem, köszi, dstat működik és ha jobb, akkor azt használom.
Annyit tudok, hogy CPU és IO kihasználtságot mérnem kell, ha jól gondolom CPU méréshez jó a 'top' parancs és ott PID alapján meg tudom nézni. 'ps'-sel meg a folyamat PID-jét meg tudom nézni. Eddig ezekre jöttem rá, ill. hogy grep-pel majd ki tudom bányászni ezeket a adatokat és lementeni.vmstat-tal meg kiír IO-t, de még szintén nem tdom mit jelent a 'bi' és 'bo' oszlop, ill. hogy ezzel megyek-e valamire, ez kell-e nekem.
Overhead-hez meg többmindent olvastam, olyanokat is amik ellent mondanak egymásnak.
pl. olvastam, hogy:
- túlterheltséget jelent
- Bizonyos feladatok végrehajtása során a plusz vagy opcionális műveletek végzése miatt kieső, "haszontalan" (azaz a ténylegesen elvégzendő feladat szempontjából előrehaladást nem jelentő) feldolgozási idő vagy kapacitás.Erről sem találtam egyértelmű és számomra hasznos infót. Mivel nem is tudom mit jelent, nem is tudom miket kellene mérni...
Linux ütemező skálázásáról semmit nem találtam, ami leírna hogy lehet állítani, mindenhol írják, hogy tök jól lehe skálázni.. hát remek, de azt sehol nem találta, hogy hol és mit kell állítani.
Nem azt akarom, hogy más oldja meg a feladatot, csak mivel kutatok ezek után több mint egy hete és nem találok semmi olyat, ami segítene nekem így gondoltam segítségért fordulok olyan helyen, ahol linux szakértők vannak és esetleg ha van idejük, akkor tudnak segíteni. Mert teszem azt lehet, hogy 1-2 dolgot 1-2 paranccsal kell mérni és ennyi, amit nem tart sokáig leíni, vagy egy fogalom (overhead) jelentését.
Azon a területen ami engem érdekel én is nagyon szívesen szoktam segítek másnak, hiába hogy nekem annak a problémának a megoldása triviális.
-
cAby
tag
válasz
bambano #12966 üzenetére
Nem mással próbálom megíratni... csak egyszerűen nem értek hozzá, most tettem fel először Linuxot, olvastam a témában, de megfelelő választ nem találtam.
Olvastam, hogy iostat, top, sar parancsok segíthetnek, de ott sem tudom teljesen, hogy melyik oszlop mit jelenthet. + a sar-ra dob egy "Cannot open /var/log/sysstat/sa05: No such file or directory, Please check if data collecting is enabled in /etc/defaultsysstat" hibaüzenetet.Attól, hogy valaki tud segíteni egy kicsit, ugyan úgy nekem kell több hetet eltöltenem azzal, hogy betöltéseket futtatok le, mérem az adatokat és hangolom a rendszert, hogy minél optimálisabb legyen.
Csak egyelőre nem tudom, hogyan kell ezeket mérni.szerk.: + írtam, hogy kaptam egy feladatot. Nem úgy állítottam be, mintha otthon csak passzióból csinálnám!
-
BTom1970
aktív tag
válasz
bambano #12948 üzenetére
Jó telepítem.
Nem elrontás, mert a 0 hosszú állományok úgy jöttek létre, hogy
egy linux file-rendszer olvasóval (ext2explore) átmásoltam egy
másik winchesterre az egészet windows-ból. (Mivel linux-hoz
nem nagyon értek). Az eredeti megmaradt, csak a másolatban
vannak a 0 hosszúak.
NTFS-ben lettek 0 hosszúak, az EXT2/3 -ból átmásolt állományok.
(nem mind, de elég sok) -
-
válasz
bambano #12905 üzenetére
Igen, de mire
Volt mondjuk kernelfrissítés, mióta telepítettem a gépet, de nem hinném, hogy a 3.0.x - ről 3.0.y -ra váltás... Vagy ha igen, akkor monnyonle
@vadcoca : Eth0 felől elérhető a TFTP is, és minden más is, csak eth1-ről nem, szóval amúgy működnie kéne eth1 felől is. Viszont alaphelyzetben úgy volt belőve, hogy www, ftp, samba, minden átment a gépen, és most ezek sem, úgy, hogy gyak. nincs semmi szabály az iptables-ben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest