Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cAby

    tag

    válasz bambano #12968 üzenetére

    Értem, köszi, dstat működik és ha jobb, akkor azt használom.
    Annyit tudok, hogy CPU és IO kihasználtságot mérnem kell, ha jól gondolom CPU méréshez jó a 'top' parancs és ott PID alapján meg tudom nézni. 'ps'-sel meg a folyamat PID-jét meg tudom nézni. Eddig ezekre jöttem rá, ill. hogy grep-pel majd ki tudom bányászni ezeket a adatokat és lementeni.

    vmstat-tal meg kiír IO-t, de még szintén nem tdom mit jelent a 'bi' és 'bo' oszlop, ill. hogy ezzel megyek-e valamire, ez kell-e nekem.

    Overhead-hez meg többmindent olvastam, olyanokat is amik ellent mondanak egymásnak.
    pl. olvastam, hogy:
    - túlterheltséget jelent
    - Bizonyos feladatok végrehajtása során a plusz vagy opcionális műveletek végzése miatt kieső, "haszontalan" (azaz a ténylegesen elvégzendő feladat szempontjából előrehaladást nem jelentő) feldolgozási idő vagy kapacitás.

    Erről sem találtam egyértelmű és számomra hasznos infót. Mivel nem is tudom mit jelent, nem is tudom miket kellene mérni...

    Linux ütemező skálázásáról semmit nem találtam, ami leírna hogy lehet állítani, mindenhol írják, hogy tök jól lehe skálázni.. hát remek, de azt sehol nem találta, hogy hol és mit kell állítani.

    Nem azt akarom, hogy más oldja meg a feladatot, csak mivel kutatok ezek után több mint egy hete és nem találok semmi olyat, ami segítene nekem így gondoltam segítségért fordulok olyan helyen, ahol linux szakértők vannak és esetleg ha van idejük, akkor tudnak segíteni. Mert teszem azt lehet, hogy 1-2 dolgot 1-2 paranccsal kell mérni és ennyi, amit nem tart sokáig leíni, vagy egy fogalom (overhead) jelentését.

    Azon a területen ami engem érdekel én is nagyon szívesen szoktam segítek másnak, hiába hogy nekem annak a problémának a megoldása triviális.

Új hozzászólás Aktív témák