Aktív témák
-
szicsu
őstag
válasz
Stalker-2572 #2782 üzenetére
igen 260*11 a ram 360-asra volt visszaosztva, azaz 468MHz-n mentek
a ramok gskil ramok 1,5-2-0-2-n mentek -
wassermann
addikt
válasz
Stalker-2572 #2782 üzenetére
Stalker!
A64-nél fesz., hűtés stb. nem gond, mert egyáltalán nem melegszik. Mindezek az XP után felejtehető dolgok.
Ami szinte biztos, hogy a 3000+ is fogja vinni - alapfeszen, gyári ventivel, hulla csöndben - a leggyorsabb családtag sebességét (ami 266mellett 2,4GHz). -
szicsu
őstag
válasz
Stalker-2572 #2770 üzenetére
léghűttéssel bele az ''ismeretlenbe'' nem biztos hogy sikerülni fog...
én 144 (@2550mhz)es opteronról váltottam 3700+ (@2860mhz)ra és megéreztem a kölönbséget
nyugi Te is meg fogod érezni -
vedini
őstag
válasz
Stalker-2572 #2776 üzenetére
hát nekem megküldve a 2 magot is piszok lassúnak tűnik a boot, jó lenne egy sata raid, pár másodpercet lefaraghatnék
-
vedini
őstag
válasz
Stalker-2572 #2774 üzenetére
nefélj,
érezhetően gyorsabb lesz, bár azt nem a bootoláson fogod észrevenni -
Stalker-2572
veterán
válasz
mert gondolom 240*11 + 5/6-es RAM visszaosztast (--> CPU 2640Mhz, RAM 400Mhz) mindegyiknek bírnia kell... más beálítosokra meg nem tudok gondolni
-
vedini
őstag
válasz
próbáld ki és megtudjuk
függhet:
procidtól
és a maghőmérséklettől (szoba hőmérséklet és proci hűtő minősége) -
törölt tag
válasz
Stalker-2572 #2761 üzenetére
Muszáj NF3? Egy DFI LanParty NF4 SLI-D jobban hangzik, ha kifejezetten tuningra kell. 3GHz nehézség nélkül... szerintem
-
szicsu
őstag
válasz
biztos hogy nf3?
mett sztem jobb lenne alá egy nf4
a tuningolni is akarsz akkor dfi lanparty nf3-ultra
mert ha minden igaz, akkor ez nekde való.
mert nf3 ban sztem nincs sok tuning lap.... -
gerg0
aktív tag
válasz
dfi nf3 ultra-d van msi neo2 platinum ez a két legjobb.
-
wassermann
addikt
válasz
Nekem ASUS A8V Deluxe van, minden S939-es A64 megy benne.
Nálam most egy A64 3000+ Venice fut benne 200MHz-es FSB helyett 266-al...
[Szerkesztve] -
pschio
őstag
válasz
Stalker-2572 #2643 üzenetére
en ugy tudom hogy a 3800as az mar ketmagos.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #2642 üzenetére
vagy ilyenben csak kétmagos van??
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #2636 üzenetére
up
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #2633 üzenetére
Ha NF3-ban gondolkozom akkor melyik lapot válasszam? (DFI-ből?)
-
Tomix_33
tag
válasz
Stalker-2572 #1511 üzenetére
Húzva néztem a karit 575/530-on 6700 pöttyöt produkált
Alapon olyan 5850 pontkörül ment....
[Szerkesztve] -
Tomix_33
tag
válasz
Stalker-2572 #1508 üzenetére
Most nemtudom mert sutyóba nyomom...
Hazamegyek megnézem az everesztbe...
De azt tudom az olvasás 7200pont körül az írás pedig 2100... -
Tomix_33
tag
válasz
Stalker-2572 #1501 üzenetére
Most lehet hülyén fog hangzani...
Kb hány plusszosnak felel/felelne meg?
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #1414 üzenetére
Vére rájöttem, hogy kell értelmezni az első sort
[link]
Az alsó két sor az gyártási szám ugye? Tudna valaki nekem linket adni, hogy ezt is értelmezhessem? -
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #1471 üzenetére
Hát, erről inkább ne is beszéljünk, mert csak felmegy a pumpa. Vagy a BF2 totyikban.
De, pl. tegnap is, éppen fülessen halgattam a többieket. Az egyik éppen erőssen lövöldözött egy embert, telepített géppuskából, és a találatjelző jelezte is a találatokat. Az ürge elég messziről rohant felé, majd odaért, rárakott C4-t, felrobbantotta, és még ezt is túlélte! De, nekem egy kommanderrel gyült meg a bajom (jó régen, de valahol megvannak a fotóim is). Olyan mappon, ahol minden zászló elfoglalható, nem beszélhetünk BC-ről (ezt azért leírom, mielött valaki megvádol a BC alkalmazásával, amit mi elvből elutasítunk), és bizony, beleengedtem 2 tárat AK-ból, pisztolybol is, majd gépkocsi géppuskájából, késeltem, és csak akkor volt kegyes meghalni, miután rádobtam a 3. gránátomat!
De, lehet, csak átált a másik oldalra?
-
Gerr®
tag
válasz
Stalker-2572 #1472 üzenetére
Az ON-t jobban szeretem
-
Gerr®
tag
válasz
Stalker-2572 #1469 üzenetére
Tévedsz, nagyon bejön, csak a klánom nem kultiválja.
-
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #1463 üzenetére
Sajnos, nem tudom megmutatni, munkahelyről, legalábbis. De az ''Aláírás''-omban ott a ''nevem'', így már rá tudsz keresni!
Bár, felesleges, egy mezei amatőrt láthatsz, sok óra játékkal, kevés eredménnyel.
Snipi a fő fegyóm, esettleg emlitésre méltó lehet a claymore startisztikám.
Már ami a mennyiséget illeti, nem az eredményességet!
Azért lenne rá szükségem (a real-time felvételre), mert néha lehetne a csítereket filmezni is, illetve, vannak jó ''poénok'' is, a játékon belül, illetve, vissza tudnám nézni a bénázásomat ott is, ahol nincsen battlerekorder a szerveren.
[Szerkesztve] -
Gerr®
tag
válasz
Stalker-2572 #1463 üzenetére
Itt az enyém : [link]
-
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #1457 üzenetére
Addig nem számít, amíg nem indítasz a háttérben más progit. A teszt készítők is nehezen tudják elképzelni, mi lehet az a progi, amit egy user elindítana, miközben játszik, és az proci igényes is (tehát pl. nem TS), hiszen nem valószinü, hogy játék közben konvertálna, meg ilyesmi. De, attól, hogy a tesztelők NEM tudják, mi az a progi, én a saját dolgaimat ismerem, és ki tudnám használni a második magot! Jelenleg is, ha simán megy a kedvenc game-m (Battlefiled 2), és melette indítom a második progit, eszmélettlenül leesik az fps. Pl. alapban 60 körül van, progit bekapcsolva 20 körülre, de inkább kicsit alá esik, ergo játszhatattlan.
Ez a progi pedig a Fraps.Ugyanis, szeretném felvenni realtime üzemmódban az eseményeket, de ez jelenleg nem nagyon jön össze.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Stalker-2572 #1453 üzenetére
amíg kinem probáltad nemérted ez olyan min a P4 HT je. csak mégolyanabb.
szerk: báraztán, most, hogy jönnek a patchek, új driverek már gamekba is jelent pl quakeben esetében egy 300mhzt a 2.mag.
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #1433 üzenetére
Mi az túl sokat mondtam a 3Ghz-el?!
up, lehet várok még fél évet és felteszem ezt a kérdést megint hátha több válasz lesz és értelme is lesz egy 64bites rendszernek ^^
-
gio
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #1435 üzenetére
miért, nincs? -
gio
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #1433 üzenetére
nekem egy giga sli lappal megy.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Stalker-2572 #1414 üzenetére
ez BPs ergo e3 a BW azaz e6
E6 okkal semmi bajom tuning szempontjából sokkal rosszabbak mint e3 -
Dare2Live
félisten
válasz
Stalker-2572 #1405 üzenetére
nemfoglalkozok vele már jópár hónapja és hülyeséget nemakarok mondani. Nézzutána forumokban és elég gyorsan(1-2nap
) kiderülget.
Ami biztos, ha most veszel akkor mindenképp e4et vegyél e6ot semmiképpse!
(Hapedig több proci van raktáron akkor azon e4et válasz ahol a batch szám(a procin lévő utolsó sor utolso 4száma a legalacsonyabb.(lehetőleg 500alatti legyen!))
egyébként meg a jó hét jo batch szám csak valószínűsíti a nagy tunningot és evvel sem tuti minden!
pl 0535ös volt egy ismerősömnek direkt hét alapján választott és a procija 2600ot ment alapfeszen afelett meg meg se mozdult.
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1405 üzenetére
ezaz hogy rengeteg van minden magfajtának, és azonkívül nemelég a jó hetet nézni egy steppingben, az egésznek össze kell állnia hogy jo legyen..
-
gio
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #1406 üzenetére
nekem is sima kingmax 400-as ramokkal megy a procim 2900-3000Mhz-en.
visszaostom 166-ra, 250fsb fölött pedig 133-ra mert a ramjaim 420-430ig birják -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1394 üzenetére
ekkora fsb-ket DFI-vel érünk el ennyi a ''titok'' és mivel 700-800mhz-es ddr1-ek nincsenek egyértelmüen visszaosztással.. ha megmagyarázod nekem mit jelent a globális teljesítmény tudok válaszolni
(szinkron nem vesz vissza, ezen tudom lehetne vitatkozni de maradjunk annyiban elhanyagolható A64-nél..)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1347 üzenetére
sztem nem tudja megszámolni az összes ujján dare..
-
MC Pite
veterán
válasz
Stalker-2572 #1340 üzenetére
A64. Jövőállóbb, kicsit erősebb.
NEm kell k* dárga 500as ram sem hozzá, bár br14E FT újonnan nem tudom miért k* drága egy 500as 512es modulért. -
Interceptor
addikt
válasz
Stalker-2572 #1319 üzenetére
Asrock az Asus leányvállalata nem?
-
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #1311 üzenetére
Szerintem, be kell rakni a hűtőbe, és rácsukni az ajtót. Illetve, kínai cipősdobozból kiszedni azokat a kis zacsikat, melyek feladata a nedvesség elszívása, és ezeket berakni a gépbe, hogy az esetleges lecsapódó párát azonnal elszívják.
-
Interceptor
addikt
válasz
Stalker-2572 #1301 üzenetére
Végülis a kingmax 400-as ramjai nem tuning modulként vannak meghírdetve,szóval még annak a kevésnek is örülhetek,de pl az 500-as hardcore már igazi tuningram.elvileg.
[Szerkesztve] -
Interceptor
addikt
válasz
Stalker-2572 #1297 üzenetére
bazz ez a dolog engem is érdekelne,mert ezeket a 400-as ramokat 225-nél már vissza kell osztani,a proci meg vígan megy még tovább alapfeszen
-
Looserke
őstag
válasz
Stalker-2572 #1297 üzenetére
A-Data vagy Kingmax Hardcore, bár nem tudom, hogy ezekből van-e 1Gb-os...
-
Foglalt név
addikt
válasz
Stalker-2572 #1251 üzenetére
Szerinted ebben az architektúrában hol van FSB?
Van egy alap clock. Ebből szorozza fel a processzor a saját órajelét és kommunikál a beépített memória vezérlőn keresztül, a clock-ból osztással kapott órajelet használó memóriával. A perifériákkal és a chipsettel pedig egy Hyper Transport link teremt összeköttetést, ami szintén szorzással kap egy órajelet, a központi clockból, ami a szinkronizációt hivatott megalapozni.
Észérvekkel meggyőzhető vagyok. Ezek közül Te mit nevezel FSB-nek(ami Front Side Bus, tehát talán a HT-re ráhúzható ez a név, akkor viszont nem az FSB-t szorozva kapod a processzor órajelet)? -
Foglalt név
addikt
válasz
Stalker-2572 #1236 üzenetére
Kezdjük ott, hogy A64ben nincs FSB. Gondolom clockra gondolsz, de mivel ddr és fel és lefutó él is ciklus ezért alapból ott egy 2es szorzó így 2:1es osztásig gyorsabb a ram, mint a clock.
Looserke: Nekem sajnos 490 2.5-3-2-5nél vége a ramoknak, de akadnak páran, akik 600 feletti ramokkal bírnak itt ph-n. Éppen pár napja nyitott, ha jól emlékszem Achill3us, ilyen topicot, ha megkéred szerintem már csak poénból is megcsinálja.
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
válasz
Stalker-2572 #1230 üzenetére
Akkor szerintem ott más baj lesz. Magasabb procival osztott, de ugyanolyan sebességű ramokkal még a memória I/O is nőtt, nem csak a teljesítmény...
Egyébként a két órajel:
-clock*osztás*2
-clock*szorzó
Tehát pl. szorzó: 11, osztás 2:1.83, az azt jelenti, hogy a két órajel között pont 6-os szorzó van. Ezt sosem értettem, miért hívjátok aszinkronnak, de lelketek rajta.Ennyi erővel folyamatosan aszinkron, mert a ram mindig kisebb órajelen van, mint a processzor.
-
wassermann
addikt
válasz
Stalker-2572 #1230 üzenetére
''visszaosztással NAGYON belassull a rendszer, próbáltam már.... szerintem csak szinkronba működik rendesen''
Ha nem is annyira tragikus, de valamennyi igaz belőle: ha a RAM nem bírja azonos frekin a CPU-val, akkor a legjobb az 1:2-es RAM hajtás, mert ez az 1:1-hez hasonlóan szintén direktben megy! A többi aránypárnál a memóriavezérlőnek bizony variálnia kell. - egyébként nálam is így adja még a legjobb teljesítményt CPU:272MHz RAM:136MHz
[Szerkesztve] -
Joco
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #1214 üzenetére
Mint ahogy említették 10es szorzója van a 3200+-nak. Ramot meg vissza lehet osztani, hogy ne szinkronban fusson és akkor használhatod lassabbal is.
-
Allien
veterán
válasz
Stalker-2572 #1218 üzenetére
És nélkül!
Tehát, a mostani Venice 3200+ (939) procik szorzója 10! NEM 11! Tehát, 10x200-ról indul, ez a default (alap) értéke. Nem világos most nekem sem, hogy hogyan is kellene hajtani ezeket a procikat, mert hallottam ugye olyat is, hogy ezeknél már NEM kell szinkronban mennie a proci/RAM párosnak, és olyat is, hogy de igen. Az tuti, hogy ha megy a procid 2700 felett, az már nagyon mákosrétes. Ami a ram sebességét illeti, az mégis fontos, hiszen ezt használják a progik, ergo, egyáltalán nem mindegy, hogy 400-on CL3-ban mennek, vagy esettleg 600-n CL2,5-en. Persze, ez is alkalmazásfüggő dolog, tehát internetre nem kell sebesség.
Játéknál viszont tutira megérzed a külömbséget! Persze, csak akkor, ha esettleg le is tudod tesztelni mind a két beállitást (cl 3 400-n, kontra cl 2,5 600-n).
Én speciel azt mondom, megéri a gyorsabb ram, de csak akkor, ha számodra ez előnyt jelent, tehát nem netezni akarsz a géppel. Viszont, egy gyorsabb 512-s rampár már annyiba kerül, mint egy lasabb 2x1 giga (~50E huf). Vannak viszont olyan alkalmazások, melyek jobban meghálálják a több ramot, még ha azok lasabbak is, mint esettleg a gyorsabb, de kevesebbet.Remélem, érthető.
Speciel, én kénytelen leszek ramot cserélni mindenképpen, mert a jelenlegi lassunak számít, de én lassu 2x1 gigára váltok, mert amire én használom (Battlefield 2), arra sokkal jobb ez a választás. Már meg is rendeltem, csak arra várok, mikorra hozzák be.
-
Interceptor
addikt
válasz
Stalker-2572 #1218 üzenetére
hát csupán annyi hogy te 200*11-et írtál
-
Interceptor
addikt
válasz
Stalker-2572 #1214 üzenetére
Az én venicem 200*10-röl indúl,és ez a legújabb széria.
-
vedini
őstag
válasz
Stalker-2572 #1208 üzenetére
Nincsmit, arra figyelj hogy egszerre ne állíts monduk 30-40-et az FSB-n mert még ha bírná is kifagy. Legalábbis ez az én tapasztalatom.
-
vedini
őstag
válasz
Stalker-2572 #1206 üzenetére
Feszt azt nem szoktam winből állítani soha, inkább a bios-ban elvégzem. FSB-t gondolom nü guru-d nincs (AN7-be már volt, előző konfigom), próbálkozhatsz nvidia ntune-nal amit az nvidia oldaláról szedhetsz le, meg clockgen-nel.
Clocgen ami a deszkádhoz jó:
[link]
Biztonságos-e?
Mindenki a saját felelősségére tuningoljon, az fsb állítással nincs gond max lefagy a gép, a feszkóval óvatosan.
Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest